BE1006869A6 - Napkin holder - Google Patents

Napkin holder Download PDF

Info

Publication number
BE1006869A6
BE1006869A6 BE9300165A BE9300165A BE1006869A6 BE 1006869 A6 BE1006869 A6 BE 1006869A6 BE 9300165 A BE9300165 A BE 9300165A BE 9300165 A BE9300165 A BE 9300165A BE 1006869 A6 BE1006869 A6 BE 1006869A6
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
napkin
knot
connector position
connector
opening
Prior art date
Application number
BE9300165A
Other languages
Dutch (nl)
Original Assignee
Laureyssens Dirk
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Laureyssens Dirk filed Critical Laureyssens Dirk
Priority to BE9300165A priority Critical patent/BE1006869A6/en
Application granted granted Critical
Publication of BE1006869A6 publication Critical patent/BE1006869A6/en

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47GHOUSEHOLD OR TABLE EQUIPMENT
    • A47G21/00Table-ware
    • A47G21/16Table-cloth or napkin holders
    • A47G21/165Means for holding napkins on the clothes or around the neck of the user
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47GHOUSEHOLD OR TABLE EQUIPMENT
    • A47G11/00Table linen
    • A47G11/001Table napkins
    • A47G11/002Table napkins comprising means for attaching to a diner's clothing

Landscapes

  • Table Equipment (AREA)

Abstract

A structure with two connection positions, one of which is for a button andone for the napkin to be attached to a shirt or a collar of the person usingthe napkin.

Description

       

   <Desc/Clms Page number 1> 
 



   Titel van de   uitvinding :   SERVET-HOUDER 
BESCHRIJVING Achtergrond van de uitvinding is dat sinds de vinding van de servet de mens tijdens het eten steeds geplaagd werd met servetten die vallen, hetgeen erg vervelend is. De servet beschermt niet alleen onze kleding tegen vallend eten, maar behoort ook tot onze eetkultuur. Het invoeren van papieren servetten heeft het fenomeen van vallende servetten nog versterkt want zij zijn lichter, en ook kleiner. Het gebruik van disposable neemt toe, en zal ondanks de nieuwe denktrant inzake milieu en recyclage- in een aantal sectoren nooit meer weg te denken zijn. Bijvoorbeeld :   luchtvaart-, trein- en   boot-catering, massa-consumptie, en bijgevolg zal een verbetering en   vergemakelijken   van het gebruik van de servet zeker aantrekkelijk zijn. 



  Een textiel of papier servet wordt door bijna iedereen tussen de boord van het hemd geklemd of tussen de broeksriem, of gewoon op de bovenbenen gelegd. Met de jaren werd ook gezocht maar   "intermediare (schakel tussen   servet en persoon/kieding) systemen "waarbij de servet minder   gemakkelijk   zou vallen. Hiervan zijn bekend een kleine ketting met klemmetje, een ketting met klem aan iedere zijde, een drie-vingerige klem om tussen het hemd te klemmen, kleine wasknijpertjes, een boordklem en   broeksriemklemmen.   Het betreft dus externe klemsystemen. 



  Een verbetering van de servet zelf ("intern systeem") bestond enerzijds uit een knoopsgat-opening in een hoek van de servet zelf te maken die aldus over een knopje van het hemd wordt geschoven of anderzijds waarbij aan de servet een lus werd aangenaaid. Om reden van stevigheid bestaan deze servetten echter enkel uit textiel. 



  Tot zover de stand van de huidige servet-houders. 



  Teneinde het gebruik van de servet efficiënter te maken en meer gemak voor de gebruiker te verzekeren hebben wij nieuwe benaderingen uitgewerkt. 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 



    Het "intern systeem" valt   nog wat te verbeteren aangezien nu vooral papier/nonwoven-servetten worden gebruikt, en daarom is het zeker vernieuwd om hetzij een stukje plastiek (eventueel zelfklever (1) met slip of gaatje) (fig 1. ) op de servet (27) aan te brengen, hetzij een laagje vernis of plastic, hetzij een hoekje dubbel te plooien en er nadien een gaatje of slipje in te stanzen of aan te brengen om aldus een steviger knoopsgat te maken. 



  Wat de vernieuwingen betreft inzake een intermediar systeem hebben wij de knoop als   verbindingselement   geïntroduceerd. 



  Essentieel is dat servet-houder achter de knoop komt op een dusdanige wijze dat de servet-houder stevig aan de knoop zit en/of er niet kan afschuiven. De doorsnede van Fig. 17 toont de knoop ( 28) die door de bovenste opening (29) van de servet-houder (32) is gestoken, het hemd (30), de servet (27) die in de onderste opening (31) van de servet-houder is gestoken, en de servet-houder zelf die tussen hemd en knoop gedrukt zit en/of aan de draad (33) hangt waarmee de knoop aan het hemd is genaaid. 



  Er zijn echter meerdere manieren waarop dit kan worden bereikt. 



  Een eerste manier is een vorm te maken die via een verbreding (5) over de knoop kan geschoven worden en vervolgens via   versmalling   (4) achter de knoop naar onder geschoven wordt, waarbij enerzijds de versmalling smaller is dan de grootte van de knoop en anderzijds waarbij de versmalling voldoende lang om te vermijden dat de knoop terug in het bredere stuk zou komen bij ruwere eetbewegingen.

   Een ring met een voldoende lang versmallingstuk uit metaal, plastic of karton kan een zeer eenvoudige serviettehouder zijn (fig. 3) waarbij de servet door de onderste bredere opening wordt gestoken, eventueel kan een extra klemeffekt t. o. v. de servet worden gegeven door hetzij de dubbel maken (6) van het onderste deel van het bredere deel   (fig.   4) eventueel met zij-opening (7) (fig. 5) of onder-opening (14) (fig. 9), hetzij door een overlapping (8) ( fig. 6) hetzij een ombuiging (fig 18.) Een tweede manier is om aan een ring (9) of andere vorm met opening (bv. Spiraal), een bandje   (10) ( metaal, plastiek, leder,   kunststof, karton, elastiek of andere materialen) te bevestigen 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 waarin een opening gemaakt is die op de knoop kan aansluiten of over een knoop kan geplaatst worden (fig. 7). 



  Een derde manier is een vlak uit stevig materiaal (Bv. karton, metaal,   plastic,...)   waarin tenminste   een   knoopkonnektor (11) is gemaakt die uit een opening bestaat die over de knoop gaat met tevens daaraanverbonden een versmallingsgleuf die achter de knoop zal komen. Aldus blijft het   vlak   hangen. Een tweede opening (12) of gleuf (13 en 14) geeft de mogelijkheid de servet te   klemmen/bevestigen.   (fig 8 en   9).   



  Een vierde manier is door het zodanig maken van een smalle opening (15) in een stevig doch soepel, buigzaam en/of elastisch   materiaal   (textiel, schuimrubber, leder,...) dat de opening over een knoop (17) kan getrokken worden waarna de opening zich weer in zijn normale smallere positie zet eenmaal dat het materiaal zich achter de knoop bevindt. De tweede opening (16) of een gleuf (13) geeft de mogelijkheid de servet te   klemmen/bevestigen   (fig.   10) (   fig. 



  11 - met knoop in eind-positie). 



  Een vijfde manier bestaat uit een mechanische klem (18) op een ring of vorm beschreven in de eerste manier die omhoogschoven wordt en de knoop aan de achterzijde/hemdzijde klemt op een dusdanige wijze dat ring of vorm niet meer langs de knoop   kan. (   fig.   12)   Een zesde manier betreft een servet-houder die aan een touw (19), draad, kabel of ketting rond de nek hangt en hetzij een eerste kleine opening (20) heeft om touw, draad, kabel of ketting door te laten en een tweede opening of gleuf (21) heeft om de servet in te plaatsen (fig. 13) ;

   hetzij een hanger bestaande uit twee magnetische delen of   een   deel uit metaal en   een   deel magnetisch, waartussen een servet kan geklemd worden ;
Een zevende manier betreft een hanger of knoop waarop klitterband-materiaal is geplaatst (25) waarop een servet met de complementaire klittermateriaal (26) kan bevestigd worden. (
Doorsnede fig. 16) Een klitterband-knoop kan het voorwerp uitmaken van een afzonderlijke patent-aanvraag aangezien dit talrijke toepassingen in de mode- en fashion-wereld en kan hebben en voor diverse badges   (tentoonstellingen,     gezondheidsindikatoren,....).   

 <Desc/Clms Page number 4> 

 



  Een achtste manier betreft een nieuwe kunststof of papieren zelfklever (2) ( fig. 2) die met de kleefstrook (3) op de servetrand/hoek wordt - gemakshalve - gekleefd op dusdanige wijze dat de lusvormige knoopsgat-opening buiten de servet ligt. Deze servet-zelfklever kan ook gewoon op de servet gekleefd worden doch dan zal het bevestigen aan de knoop minder   gemakkelijk   gebeuren. 



  Een negende manier is die waarbij de knoop-konnektor (met versmalling) (22) bijvoorbeeld ook aan de achterzijde van een plastic plaatje (23) geïnjekteerd wordt zodat hij over de ganse knoop valt en de knoop onzichtbaar maakt aan de voorzijde. (fig. 



  14-achterzijde). 



  Een servet-houder kan natuurlijk meer openingen hebben dan hierboven beschreven om redenen van design of gecombineerd gebruik (bv. stylo-houder, aanstekerhouder, De meeste van de servet-houders kunnen allerlei uiterlijke vormen (24) en allerlei eigenschappen krijgen (promotie gebeuren met stripfiguren, vlaggen, teksten, kleuren, geuren, ingebouwde muziekchips, gebogen   oppervlakten,....)   en de openingen kunnen tevens allerlei vormen   (16) (Sv. tanden,   mondje, hartje, zaagje, spiraal,...) aannemen. 



  Een aantal van de   mogelijkheden   zijn eveneens toepasbaar op de verpakkingen van dozen. Zo is het mogelijk een kartonnen servethouder te stanzen in karton (24) van een verpakkingsdoos van bv. spaghetti, zodat de servet-houder deel uitmaakt van de verpakking ( fig. 15 - servet-houder uit te drukken uit gedeeltelijk gestansd carton), maar waarbij de eindklient dus zelf de servet-houder zal uitduwen uit de verpakkingsdoos.

   Dit geeft de fabrikant de eenvoudige   mogelijkheid   om enerzijds een service te verlenen aan zijn klient, een bijdrage te verlenen aan de algemene   eet-kultuur,   een bijdrage te leveren aan de vermindering van het gebruik van (was) water en detergenten (minder wasbeurten = minder pollutie)) , en om zich snel te richten naar de populaire trends of thema's in de publiciteit of naar seizoens thema's   (Kerstmis, Pasen,....).   

 <Desc/Clms Page number 5> 

 De Servet-houders zijn een zéér interessant promotiemiddel inpack, on-pack of als weggever bij maaltijden (vliegtuig, trein, boot, massa-consumptie, Horeca,...). Ook in ziekenhuizen en bejaardentehuizen zullen de serviettenhouders zeker hun dienst bewijzen door de kleding en lakens langer proper te houden.

   Voor tal van huisgezinnen zullen de servet-houders een dagelijks gebruikt product worden in aldan niet degelijke (Bv zilveren geschenk) uitvoeringen. In bedrijfskantines kunnen de firma logo aldus gedragen worden. 



  De servet-houders kunnen apart verkocht worden in winkels of verpakt worden samen met servetten of party-items. 



  De gebruikte materialen zijn veelvuldig, zij kunnen gaan van een enkelvoudige metalen draad, een geïnjecteerd plastic deel (bv. fig. 8 of 14), geplastificeerd versterkt papier, een stuk gestansd schuimrubber (bv. fig 10), karton of leder, een stuk metaal (tot zilver en goud met edelstenen als juweel, hout,), of combinaties hiervan, zonder een ander materiaal hierbij uit te sluiten. 



  Wat uit het bovenstaande   duidelijk   naar voor komt is dat de intermediare servet-houders in wezen steeds twee konnektorpunten/posities hebben, een eerste positie voor de knoop en een tweede konnektie-positie voor de bevestiging van de servet. Deze posities kunnen, maar moeten niet, verschillend binnen de constructie zijn. Dwz dat binnen bijvoorbeeld de ééndelige dubbelring (fig. 3) twee konnektie-posities bestaan, waarbij de bovenste positie (versmallingsdeel) voor de knoop-konnektie gebruikt wordt en de onderste positie voor de servet-konnektie. 



  Voor de zelfklever (fig. 2) zal de knoopsgatvorm de bovenste positie zijn, en de zelfklevende achterzijde (3) is dan de konnektiepositie voor de servet. 



  Al bij al zal deze uitvinding een serieuze bijdrage leveren voor de   menselijke   eet-kultuur en tevens meer vrije-tijd en minder ergenis bezorgen aan de moeders. Smakelijk.



   <Desc / Clms Page number 1>
 



   Title of the invention: NAPKIN HOLDER
DESCRIPTION Background of the invention is that since the napkin was invented, people have been plagued with napkins that fall during eating, which is very annoying. The napkin not only protects our clothes from falling food, but also belongs to our food culture. The introduction of paper napkins has reinforced the phenomenon of falling napkins because they are lighter and smaller. The use of disposable is increasing, and it will never be impossible to imagine it in a number of sectors, despite the new thinking in the environment and recycling. For example: aviation, train and boat catering, mass consumption, and consequently an improvement and facilitation of the use of the napkin will certainly be attractive.



  A textile or paper napkin is clamped by almost everyone between the hem of the shirt or between the waist belt, or simply on the thighs. Over the years, people also searched for "intermediary (switch between napkin and person / offer) systems" where the napkin would fall less easily. Of these are known a small chain with clip, a chain with clip on each side, a three-finger clip to clamp between the shirt, small clothespins, a collar clip and belt clips. So it concerns external clamping systems.



  An improvement of the napkin itself ("internal system") consisted, on the one hand, of making a buttonhole opening in a corner of the napkin itself, which is thus slipped over a button on the shirt or, on the other hand, a loop was sewn onto the napkin. For reasons of strength, these napkins only consist of textile.



  So much for the current napkin holders.



  In order to make the use of the napkin more efficient and to ensure more convenience for the user, we have developed new approaches.

 <Desc / Clms Page number 2>

 



    The "internal system" could be improved a little more, as paper / non-woven napkins are now mainly used, which is why it has certainly been renewed to put either a piece of plastic (possibly self-adhesive (1) with slip or hole) (fig. 1) on the napkin (27), either with a layer of varnish or plastic, or by folding a corner in half and then punching or applying a hole or panties to make a firmer buttonhole.



  With regard to the innovations concerning an intermediary system, we have introduced the knot as a connecting element.



  It is essential that the napkin holder comes behind the knot in such a way that the napkin holder is firmly attached to the knot and / or cannot slide off. The cross section of FIG. 17 shows the button (28) inserted through the top opening (29) of the napkin holder (32), the shirt (30), the napkin (27) which is in the bottom opening (31) of the napkin holder and the napkin holder itself which is pressed between the shirt and button and / or hangs from the thread (33) with which the button is sewn to the shirt.



  However, there are several ways in which this can be achieved.



  A first way is to create a shape that can be slid over the knot via a widening (5) and then slid down behind the knot via narrowing (4), whereby the taper is narrower than the size of the knot on the one hand and on the other hand where the taper is long enough to prevent the knot from coming back into the wider part with rougher eating movements.

   A ring with a sufficiently long tapered piece of metal, plastic or cardboard can be a very simple napkin holder (fig. 3) in which the napkin is inserted through the lower wider opening, possibly an additional clamping effect. ov the napkin are given by either doubling (6) the bottom part of the wider part (fig. 4) optionally with side opening (7) (fig. 5) or bottom opening (14) (fig. 9) ), either by an overlap (8) (fig. 6) or a bend (fig. 18.) A second way is to attach to a ring (9) or other shape with opening (eg Spiral), a strap (10) ( metal, plastic, leather, plastic, cardboard, elastic or other materials)

 <Desc / Clms Page number 3>

 in which an opening is made that can be connected to the button or placed over a button (fig. 7).



  A third way is a surface made of sturdy material (e.g. cardboard, metal, plastic, ...) in which at least one button connector (11) is made which consists of an opening that goes over the button and also a narrowing slot attached behind the button. will come. The surface thus hangs flat. A second opening (12) or slot (13 and 14) allows you to clamp / attach the napkin. (figs 8 and 9).



  A fourth way is by making a narrow opening (15) in a firm yet flexible, flexible and / or elastic material (textile, foam, leather, ...) so that the opening can be pulled over a knot (17) then the opening returns to its normal narrower position once the material is behind the button. The second opening (16) or a slot (13) allows you to clamp / attach the napkin (fig. 10) (fig.



  11 - with knot in end position).



  A fifth way consists of a mechanical clamp (18) on a ring or shape described in the first which is pushed up and the button on the back / shirt side clamps in such a way that ring or shape can no longer pass the button. (Fig. 12) A sixth way involves a napkin holder hanging from a rope (19), wire, cable or chain around the neck and either having a first small opening (20) to pass rope, wire, cable or chain. and has a second opening or slot (21) for inserting the napkin (Fig. 13);

   either a pendant consisting of two magnetic parts or a metal part and a magnetic part, between which a napkin can be clamped;
A seventh way involves a hanger or knot on which Velcro material is placed (25) on which a napkin with the complementary Velcro material (26) can be attached. (
Section fig. 16) A Velcro button can be the subject of a separate patent application as it can have numerous applications in the fashion and fashion world and for various badges (exhibitions, health indicators, ...).

 <Desc / Clms Page number 4>

 



  An eighth way involves a new plastic or paper adhesive (2) (fig. 2) which is glued with the adhesive strip (3) to the napkin edge / corner - conveniently - in such a way that the looped buttonhole opening is outside the napkin. This napkin self-adhesive can also simply be glued to the napkin, but it will be less easy to attach to the knot.



  A ninth way is that in which the button connector (with taper) (22) is also injected at the back of a plastic plate (23), for example, so that it falls over the entire button and makes the button invisible at the front. (fig.



  14 rear).



  A napkin holder can of course have more openings than described above for reasons of design or combined use (e.g. stylo holder, lighter holder, Most of the napkin holders can have all kinds of external shapes (24) and all kinds of properties (promotion is done with cartoon characters, flags, texts, colors, scents, built-in music chips, curved surfaces, ...) and the openings can also take all kinds of shapes (16) (teeth, mouth, heart, saw, spiral, ...).



  Some of the possibilities are also applicable to the packaging of boxes. For example, it is possible to punch a cardboard napkin holder into cardboard (24) from a packaging box of, for example, spaghetti, so that the napkin holder is part of the packaging (fig. 15 - expressing the napkin holder from partially punched carton), but whereby the end customer will thus himself push out the napkin holder from the packaging box.

   This gives the manufacturer the simple possibility to provide a service to his client on the one hand, to contribute to the general food culture, to contribute to the reduction of the use of (washing) water and detergents (fewer washes = less pollution)), and to quickly focus on popular trends or themes in publicity or on seasonal themes (Christmas, Easter, ...).

 <Desc / Clms Page number 5>

 The napkin holders are a very interesting promotion method in pack, on pack or as a giveaway with meals (plane, train, boat, mass consumption, catering, ...). In hospitals and old people's homes, the napkin holders will certainly do their service by keeping the clothes and sheets clean for longer.

   For many households, the napkin holders will become a daily used product in solid (e.g. silver gift) versions. The company logo can be worn in company canteens.



  The napkin holders can be sold separately in stores or packed together with napkins or party items.



  The materials used are manifold, they can be a single metal wire, an injected plastic part (e.g. fig. 8 or 14), plasticized reinforced paper, a piece of die-cut foam rubber (e.g. fig. 10), cardboard or leather, a piece of metal (up to silver and gold with precious stones such as jewelery, wood,), or combinations thereof, without excluding any other material.



  What is clear from the above is that the intermediate napkin holders essentially always have two connector points / positions, a first position for the knot and a second connection position for the attachment of the napkin. These positions can, but should not be, different within the construction. This means that within the one-piece double ring (Fig. 3), for example, there are two connection positions, the top position (narrowing part) being used for the button connection and the bottom position for the napkin connection.



  For the self-adhesive (fig. 2), the buttonhole shape will be the top position, and the self-adhesive back (3) will be the napkin connection position.



  All in all, this invention will make a serious contribution to the human eating culture and also provide more leisure time and less annoyance to the mothers. Tasty.


    

Claims (1)

Conclusies.  Conclusions. 1. Een structuur, met tenminste twee konnektorposities, waarbij de eerste konnektorpositie dient voor de verbinding van de structuur met een knoop en de tweede konnektorpositie dient voor het verbinden van de structuur met een servet, die tot doel heeft een servet aan het hemd of jas van de drager te bevestigen ; 2. Een structuur, zoals beschreven in conclusie 1, gemaakt uit metaal, hout, elastiek, kunststof, textiel, leder, papier, karton of ander materialen, eventueel in kombinaties ervan ; 3. Een eerste konnektorpositie, zoals beschreven in conclusie 1, die dusdanig gevormd is dat de verbinding van de structuur met de knoop stevig is en de structuur niet van de knoop kan afschuiven ; 4. 1. A structure having at least two connector positions, the first connector position serving to connect the structure to a button and the second connector position connecting the structure to a napkin, the purpose of which is to napkin to the shirt or jacket of the carrier; A structure, as described in claim 1, made of metal, wood, elastic, plastic, textile, leather, paper, cardboard or other materials, optionally in combinations thereof; A first connector position, as described in claim 1, which is formed such that the connection of the structure to the knot is firm and cannot slip the structure off the knot; 4. Een eerste konnektorpositie, zoals beschreven in conclusie 1 en 3, die indien met weinig flexibele of niet flexibele materialen wordt gewerkt bestaat uit een centrale brede opening (5) waarin of waardoor de knoop kan gestoken of geschoven worden en waaraan verbonden is een smaller deel (4) dat toelaat de structuur achter de knoop te schuiven waarbij de versmalling smaller is dan de grootte van de knoop (Fig. 3) ; 5. Een eerste konnektorpositie, zoals beschreven in conclusie 1 en 3, die indien met buigzame materialen wordt gewerkt bestaat uit een smalle opening (15) die toelaat dat er een knoop wordt doorgestoken of geschoven waarna de buigzame structuur zich achter de knoop terug in zijn oorspronkelijke vorm plaatst (17) ; 6.  A first connector position, as described in claims 1 and 3, which when working with less flexible or inflexible materials consists of a central wide opening (5) into or through which the knot can be inserted or pushed and to which is connected a narrower part ( 4) that allows the structure to slide behind the knot with the taper being narrower than the size of the knot (Fig. 3); A first connector position, as described in claims 1 and 3, which, when working with flexible materials, consists of a narrow opening (15) allowing a knot to be threaded or slid after which the flexible structure retracts behind the knot original shape (17); 6. Een eerste konnektorpositie, zoals beschreven in conclusie 1 en 3, die indien met onbuigzame materialen wordt gewerkt bestaat uit <Desc/Clms Page number 7> een centrale brede opening waarin of waardoor de knoop kan gestoken worden waarna een mechanisch deel (18) dusdanig naar boven verschoven wordt dat het achter de knoop komt en daar blijft (Fig. 12) ; 7. Een eerste en tweede konnektorpositie, zoals beschreven in conclusie 1 en 3, die bestaan uit complementaire klitterband (Fig.  A first connector position, as described in claims 1 and 3, which when working with rigid materials consists of  <Desc / Clms Page number 7>  a central wide opening into or through which the knot can be inserted, after which a mechanical part (18) is slid upwards so that it comes behind the knot and remains there (Fig. 12); A first and second connector position, as described in claims 1 and 3, consisting of complementary Velcro tape (Fig. 16) of elkaar magnetisch aantrekkend elementen ; 8. Een tweede konnektorpositie, zoals beschreven in conclusie 1, die bestaat uit hetzij een opening (5) (16), een gleuf (13), een klem (6), een kleefstook (3), dusdanig gevormd is dat de verbinding van de structuur met de servet stevig is omdat de servet er respectievelijk door getrokken wordt, geklemd wordt, omgebogen wordt of erop gekleefd wordt. 16) or magnetically attracting elements; A second connector position, as described in claim 1, consisting of either an opening (5) (16), a slot (13), a clamp (6), an adhesive firing (3), such that the connection of the structure with the napkin is firm because the napkin is respectively pulled, clamped, bent or glued on. 9. Een structuur, zoals beschreven in conclusie 1, waarvan de eerste konnektorpositie tevens geschikt is voor een draad of ketting zodat de servet die in de tweede konnektorpositie zit aan de hals van de drager zal hangen. A structure, as described in claim 1, the first connector position of which is also suitable for a wire or chain so that the napkin which is in the second connector position will hang from the wearer's neck. 10. Een structuur, zoals omschreven in conclusie 4, die deel uitmaakt van een verpakking en die daarin gestanst is (15) op zodanige wijze dat zij daaruit kan gedrukt worden voor haar afzonderlijk en specifiek gebruik in relatie tot de servet ; 11. Een structuur met konnektorposities zoals beschreven in conclusies 1 t/m 10, waarbij bijkomende konnectorposities kunnen gevormd worden die een ruimer gebruik naast de servet mogelijk maken ; 12. Een structuur met konnektorposities zoals beschreven in conclusies 1 t/m 11, dienstig voor het bevestigen van servetten, bloemen, schrijfinstrumenten, aanstekers, naamkaartjes, gadgets en uit te voeren in allerlei uiterlijke vormen, kleuren, uitvoeringen en afwerkingen ; A structure, as defined in claim 4, which forms part of a package and is stamped therein (15) in such a way that it can be pressed out for its separate and specific use in relation to the napkin; A structure with connector positions as described in claims 1 to 10, wherein additional connector positions can be formed that allow wider use adjacent to the napkin; A structure with connector positions as described in claims 1 to 11, useful for attaching napkins, flowers, writing instruments, lighters, name cards, gadgets and to be executed in various external shapes, colors, designs and finishes;
BE9300165A 1993-02-23 1993-02-23 Napkin holder BE1006869A6 (en)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9300165A BE1006869A6 (en) 1993-02-23 1993-02-23 Napkin holder

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE9300165A BE1006869A6 (en) 1993-02-23 1993-02-23 Napkin holder

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1006869A6 true BE1006869A6 (en) 1995-01-10

Family

ID=3886859

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE9300165A BE1006869A6 (en) 1993-02-23 1993-02-23 Napkin holder

Country Status (1)

Country Link
BE (1) BE1006869A6 (en)

Cited By (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP1868471A1 (en) * 2005-04-12 2007-12-26 Hoi Jin Rou Napkin holder
GB2440104A (en) * 2006-07-20 2008-01-23 David Thorn Napkin hook
GB2489316A (en) * 2011-03-24 2012-09-26 Magmatic Ltd Attachment devices
FR3057450A1 (en) * 2016-10-18 2018-04-20 Damien Coyez TOWEL ATTACHMENT DEVICE AND PACKAGE FOR FOOD DISK INTEGRATING SUCH A DEVICE

Cited By (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP1868471A1 (en) * 2005-04-12 2007-12-26 Hoi Jin Rou Napkin holder
EP1868471A4 (en) * 2005-04-12 2008-10-08 Hoi Jin Rou Napkin holder
GB2440104A (en) * 2006-07-20 2008-01-23 David Thorn Napkin hook
GB2440104B (en) * 2006-07-20 2010-09-22 David Thorn Napkin hook
GB2489316A (en) * 2011-03-24 2012-09-26 Magmatic Ltd Attachment devices
GB2489316B (en) * 2011-03-24 2013-07-03 Magmatic Ltd Attachment devices
FR3057450A1 (en) * 2016-10-18 2018-04-20 Damien Coyez TOWEL ATTACHMENT DEVICE AND PACKAGE FOR FOOD DISK INTEGRATING SUCH A DEVICE

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6836899B1 (en) Device for detachably holding an absorbent napkin across the torso
US5933922A (en) Wearable multi-purpose clamp carrying a ring support
CA1136385A (en) Advertising and display clip
US20030230501A1 (en) Gift and greeting card combination
US20060059597A1 (en) Foldable, decorative adult bib
US20120103014A1 (en) Friction Based Forehead and Hair Jewelry System
US5692604A (en) Daily wear organizer
CN108024617B (en) System for holding absorbent articles
BE1006869A6 (en) Napkin holder
US6502284B2 (en) Clothing protective device
US20030096066A1 (en) Reusable ornament and reusable ornament coupling apparatus and method
US5913478A (en) Wearable clamp for releaseably holding a napkin or other flexible substrate and method for wearing a napkin or other flexible substrate
US20030141327A1 (en) Multiple interchangeable carrier attachment system
US5046221A (en) Tie holder
US7523575B1 (en) Method and apparatus for celebration money hanger
US20110253567A1 (en) Gift bag operable with one or more hangers
US6859945B1 (en) Belt loop cover
US2163710A (en) Holder for articles
US20220108633A1 (en) Collar tag
US6182335B1 (en) Clothing protective device
US11040821B2 (en) Systems for retaining absorbent articles
GB2434617A (en) Pop band
US5842228A (en) Napkin holder
BE1010204A6 (en) Suspended open carrier device - holds e.g. beaker, food etc. from container suspended around neck of user
JP3310278B1 (en) Handle with bag and decorative function

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: LAUREYSSENS DIRK

Effective date: 19950228