BE1001825A6 - Inrichting voor het afschermen tegen elektromagnetische straling van een ruimte. - Google Patents

Inrichting voor het afschermen tegen elektromagnetische straling van een ruimte. Download PDF

Info

Publication number
BE1001825A6
BE1001825A6 BE8800718A BE8800718A BE1001825A6 BE 1001825 A6 BE1001825 A6 BE 1001825A6 BE 8800718 A BE8800718 A BE 8800718A BE 8800718 A BE8800718 A BE 8800718A BE 1001825 A6 BE1001825 A6 BE 1001825A6
Authority
BE
Belgium
Prior art keywords
recess
gasket
protrusion
electromagnetic radiation
projection
Prior art date
Application number
BE8800718A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Baeten N V
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Baeten N V filed Critical Baeten N V
Priority to BE8800718A priority Critical patent/BE1001825A6/nl
Application granted granted Critical
Publication of BE1001825A6 publication Critical patent/BE1001825A6/nl

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06BFIXED OR MOVABLE CLOSURES FOR OPENINGS IN BUILDINGS, VEHICLES, FENCES OR LIKE ENCLOSURES IN GENERAL, e.g. DOORS, WINDOWS, BLINDS, GATES
    • E06B5/00Doors, windows, or like closures for special purposes; Border constructions therefor
    • E06B5/10Doors, windows, or like closures for special purposes; Border constructions therefor for protection against air-raid or other war-like action; for other protective purposes
    • E06B5/18Doors, windows, or like closures for special purposes; Border constructions therefor for protection against air-raid or other war-like action; for other protective purposes against harmful radiation

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Toxicology (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Shielding Devices Or Components To Electric Or Magnetic Fields (AREA)

Abstract

Inrichting voor het afschermen tegen elektromagnetische straling van een ruimte, welke inrichting een eerste en een tweede element bevat die sluitend in elkaar passen, waarbij in het eerste element een uitsparing en op het tweede element een in die uitsparing passend uitsteeksel is aangebracht, waarbij in een trilholte gevormd door een eindvlak van het uitsteeksel en een spleet tussen ten minste een deel van de uitsparing en het uitsteeksel een weerstandselement is aangebracht voor het dempen van zich in de trilholte voortplantende elektromagnetische straling. Het weerstandselement bevat ten minste één in de trilholte aangebrachte pakking, welke een soepele kern omsponnen door ten minste één laag metaalweefsel bevat.

Description


   <Desc/Clms Page number 1> 
 



   "Inrichtingvoorhetafschermentegen elektromagnetische straling van een ruimte". 



   De uitvinding heeft betrekking op een inrichting voor het afschermen tegen elektromagnetische straling van een ruimte, welke inrichting een eerste en een tweede element bevat die sluitend in elkaar passen, waarbij in het eerste element een uitsparing en op het tweede element een in die uitsparing passend ultsteeksel is aangebracht, waarbij in een   trlholte   gevormd door een eindvlak van het uitsteeksel en een spleet tussen ten minste een deel van de uitsparing en het uitsteeksel een weerstandselement is aangebracht voor het dempen van zieh in de trilholte voortplantende   eiektromagnetfsche straitnss.    



   Dergelijkeinrichtingenzijnbekend \oor het afschermen tegen   elcktromagnetlbche   straling van   ruimtes   van her type kooi van Faraday, zoals bijvoorbeeld deurkonstrukties voor 
 EMI1.1 
 atoomschuilkelders of andere E\1P- (Elcctro-agnetic bevat een eerste eter. int, 
Tempest deurkonstruktiesbi voorbeeld een deur, en een tweede element, bijvoorbeeld de   deurstijl   waarin de deur slultend past. 



   Het eindvlak van het uitsteeksel, welke grenst tegen het tweede element en de spleet tussen   fic   
 EMI1.2 
 uitsparing en het ultsteeksel vorrnen een trilholte, waarin een weerstandselement is opgenomen. Rij de bekende inrichtingen is het weerstandselernent gevormd door ccn bijoorbeejd dat een goi het uitsteeksel in de Uitsparing grijpt, dus bil gcs de deur wordt 

 <Desc/Clms Page number 2> 

 overgangsweerstand. Deze weerstand dient ervoor om elektromagnetische golven welke zieh in de trilholte voortplanten te dempen. 



   Een nadeel van de bekende inrichting is dat de gebruikte veerkontakten slechts geschikt zijn voor een beperkt frequentiebereik, in hoofdzaak een laagfrequent gebied. Wanneer het metalen veerkontakt zieh over de gehele omtrek van de spieet uitstrekt dan is het bovendien op die plaatsen waar het stoot tegen het uitsteeksel bij   open-en dichtgaande beweging   van de deur erg kwetsbaar. 



   De uitvinding beoogt een inrichting voor het afschermen tegen elektromagnetische straling van een ruimte te realiseren welke voor een ruimer frequentiebereik geschikt is en welke minder kwetsbaar is dan de bekende inrichtingen. 



   Een inrichting volgens de   ut\) ending   heeft daartoe het kenmerk, dat het weerstandselement ten minste een In de   trilholte   aangebrachte pakking bevat, welke een soepele kern omsponnen door ten minste   een   laag metaalweefsel bevat. 



   Het   rnetaalweefsel   in de pakking   70rgt   ervoor dat bij compressie van de pakking tussen twee   geleidende   vlakken, een lage overgangsweerstand bekomen wordt, welke   gesctukt     t is   voor het dempen van elektromagnetische straling met een relatief hoge frequentie. Verder zorgt het verend karakter van de soepele kern ervoor dat het   weerstand-, element aanzienlijk minder   kwetsbaar is. 



   Een voorkeursuitvoeringsvorm van een inrichting volgens de uitvinding heeft het kenmerk dat een eerste pakking in een bodem van de uitsparing is aangebracht en een tweede pakking tussen het tweede element en het uitsteeksel. 



   De bodem van de   goot i5 de mmst   kwetsbare plaats voor het weerstandselement. Door nu in de bodem de pakking te plaatsen is de inrichting aanzienlijk minder kwetsbaar geworden. 



   Het is gunstig dat de pakking tussen rubbers is aangebracht. De rubbers   bezitten     cer.   verend karakter en tasten de weerstandseigenschappen niet aan. 

 <Desc/Clms Page number 3> 

 



   Andere bijzonderheden en voordelen van de uitvinding zullen duidelijk worden aan de hand van de hieronder gegeven beschrijving van de figuren die betrekking hebben op een uitvoeringsvorm van een inrichting volgens de uivinding. De beschrijving wordt enkel als voorbeeld gegeven en beperkt de uitvinding niet. In de figuren dragen overeenkomstige elementen dezelfde   referentiecijfers.   



   Figuur I laat een deel van een deurstijl zien waarop een uitsteeksel is aangebracht. 



   Figuur 2 laat een deel van een deur zien waarop een uitsparing voorzien van een weerstandsekment is aangebracht. 



   Figuur 3   illustreert   het in elkaar grijpen van   uitsteeksel   en uitsparing en de aldus   gevormde tnihuite.   



   Op het in   figuur geillustreerde   gedeelte van een deurstljl   15   een tandvormlg   uitsteeksel   2   bevestigd,   bijvoorbeeld door middel   van een schroef.   Tussen de   deurstijl 1 en   het   uitsteeksel   2 is een pakking 3   aangebracht. Deze pakkmg is   van het type"all-mesh"zoals bljvoorbeeld beschreven in de folder "RFI-Schieldlng" van de fabrikant   RFI     Schtelding     Ltd,     l'ratritree   (ESSEX). De pakking bevat een soepele kern, bijvoorbeeld   un   rubber of Ult een roestvrije veer vervaardigd, welke omsponnen is met ten minste 
 EMI3.1 
 een) laag metaalweefsel.

   De pakking is tussen twee rubbers 4, bijvoorbeeld neopreenrubbers, aangebracht, welke een   zelfklevende   zijde bevatten en zodoende de pakking op zijn plaats houden. Doordat de pakking tegen de deurstijl wordt aangedrukt vormt deze een weerstandselement met een lage overgangsweerstand. 



   Het tandvormig uitsteeksel is vervaardigd uit een metaal welke een optimaal compromis inhoudt tussen geleidbaarheid, contactweerstand en corrosievastheid. Om elk contact   potentiaal   en de daarmede verbonden galvanische corrosie te vermijden is het uitsteeksel en de pakking voorzien van een coating 5 welke galvanisch   compatibel   is met het gebruikte metaal. 

 <Desc/Clms Page number 4> 

 



   Figuur 2 illustreert een gedeelte van een deur 6 waarin een uitsparing 12 is aangebracht. Deze uitsparing heeft een   cootvormig profiel,   eveneens   uitgevoerd   in een metaal, bijvoorbeeld een koperlegering, waarop bij voorkeur een coatinglaag 11 is aangebracht, bijvoorbeeld gevormd door een zilver-tin legering op lage temperatuur. Tegen de opstaande flanken van het gootvormig profiel zijn metalen veerkontakten 7 en 8 aangebracht, welke een enigszins golfvorrnig profiel   vertonen cn bljvoorbeeld uit   koper zijn   vervaardlgd. Doordat   de veerkontakten aan de opstaande flanken zijn bevestigd, ondervinden de losse uiteinden een zeer grote bescherming in het onderste gedeelte van de goot. 



   In de bodem \an de uitsparing is eveneens een pakking van het type "all mesh" aangebracht tussen twee rubbers 9. Ook de   pakking 10   is bij voorkeur voorzlen van een coating laag, bljvoorbeeld een tin laag. Door de   plaatsing   in de bodem nan de   uttspanng   is de pakking beschermd tegen   beschadiging   ten   gevolge van   het open en sluiten van de deur. 



   In de gesloten toestand, zoals geiliustreerd in figuur   3.   grijpt het   uitsteeksel   2 passend in de uitsparing 12. noor de compressie van de veerkontakten 7 en S tegen de wand van het   uttsteeksel   2   wordt een weerstandselement met een lage overgangsweerstand   bekomen. De kop van het uitsteeksel drukt tegen de pakking 10 aan, waardoor deze wordt aangedrukt en eveneens een weerstandselement met een lage overgangsweerstand vormt. 



   Uit figuur 3 valt nu duidelijk af te leider, dat bij het sluiten van de deur tussen de uitsparing en het   uttsteksel   een trilholte beneden cut-off ontstaat welke smal en lang van vorm is. Het faradisatieprincipe van de aldus verkregen trilholte berust op het feit dat elektromagnetische golven met een zekere golflengte zieh niet kunnen voortplanten in een ruimte met weibepaaide afrr, tingen, doch verzwakt worden in functie van de dimensies van de   trilholte.   



   Door het   gebruik   van de pakkingen en de veerkontakten ontstaat een tritholte die op   czn breed frequentiebereik   operatief is, en zowel voor het   verzwakken   van de in de 

 <Desc/Clms Page number 5> 

 elektromagnetische stralíng aanwezige H,   E als P-vetden   geschikt is. 



  (H = magneetveld, E : : elektrisch veld, P = plaine wave). 



   De   trilholte   en de veerkontakten zorgen voor het afschermen tegen laag frequente straling (10 KHZ - 100 MHZ) en de trilholte en de pakkingen zorgen voor het afschermen tegen hoog frequente straling (100   MH-10 GH-,).   



   Het zal duidelijk zijn dat de figuren   slechts   een mogelijke uitvoeringsvorm van een inrichting volgens de uitvinding beschrijven en dat meerdere alternatieve oplossingen mogelijk zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de uitsparing In de deurstijl aan te brengen en om dat uitsteeksel op de deur aan te brengen. Verder kunnen de pakkingen ook tegen de opstaande flanken van de uitsparing worden aangebracht.

Claims (8)

  1. CONCLUSIES 1. Inrichting voor het afschermen tegen elektromagnetische straling van een ruimte, welke Inrichting een eerste en een tweede element bevat die sluitend in elkaar passen, waarbij in het eerste element een uitsparing en op het tweede element een passend uitsteeksel in de uitsparing is aangebracht, waarbij In een trilholte gevormd door een eindvlak van het uitsteeksel en een spieet tussen ten minste een deel van de uitspanng en het uitsteeksel een weerstandselement is aangebracht voor het dempen van zieh in de tri) ho) tc voortpiantende elektromagnetische straling, daardoor gekenmerkt, dat het weerstandselement ten minste een in de trilholte aangebrachte pakking bevat, welke een soepele kern omsponnen door ten minste één laag metaalweefsel bevat.
  2. 2. Inrichting volgens conclusie l, daardoor gekenmerkt, dat een eerste pakking in de bodem \an de uitsparing is aangebracht en een tweede pakking tussen het tweede element en het uitsteeksel is aangebracht.
  3. 3. Inrichting volgens conclusie I of 2, daardoor gekenmerkt dat de pakking tussen rubbers 15. 1angebracht.
  4. 4. Inrichting volgens conclusie 2 of 3, daardoor gekenmerkt, dat in de opstaande flanken van de uitsparing veerkontakten zijn aangebracht.
  5. 5. Inrichting volgens een der voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt, dat de pakking van een tinlaag is voorzien.
  6. 6. Inrichting volgens een der voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt, dat de uitsparing bedekt is met een zilver-tin leg-ring op lage temperatuur.
  7. 7. Eerste element te gebruiken in een inrichting volgens een der voorgaande conclusies, daardoor gekenmerkt, dat het van een uitsparing is voorzien in wiens bodem een uit een pakking gevormd weerstandselement voor het dempen van elektromagnetische straling is aangebracht. <Desc/Clms Page number 7>
  8. 8. Tweede element te gebruiken in een inrichting volgens één der conciusies 1-6, daardoor gekenmerkt, dat er een uitsteeksel op dat tweede element is bevestigd. en dat er tussen het uitsteeksel en het tweede element een uit een pakking gevormd weerstandselement voor het dempen van elektromagnetische straling is aangebracht.
BE8800718A 1988-06-22 1988-06-22 Inrichting voor het afschermen tegen elektromagnetische straling van een ruimte. BE1001825A6 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE8800718A BE1001825A6 (nl) 1988-06-22 1988-06-22 Inrichting voor het afschermen tegen elektromagnetische straling van een ruimte.

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
BE8800718A BE1001825A6 (nl) 1988-06-22 1988-06-22 Inrichting voor het afschermen tegen elektromagnetische straling van een ruimte.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
BE1001825A6 true BE1001825A6 (nl) 1990-03-13

Family

ID=3883488

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
BE8800718A BE1001825A6 (nl) 1988-06-22 1988-06-22 Inrichting voor het afschermen tegen elektromagnetische straling van een ruimte.

Country Status (1)

Country Link
BE (1) BE1001825A6 (nl)

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0480135A1 (de) * 1990-10-08 1992-04-15 Alfred Kunz GmbH &amp; Co. Kontaktaufnahmeprofil, insbesondere für geschirmte Türen mit Türrahmen für abgeschirmte Räume
GB2535134A (en) * 2014-11-18 2016-08-17 S G Technical Systems Ltd Sealed enclosures

Cited By (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0480135A1 (de) * 1990-10-08 1992-04-15 Alfred Kunz GmbH &amp; Co. Kontaktaufnahmeprofil, insbesondere für geschirmte Türen mit Türrahmen für abgeschirmte Räume
GB2535134A (en) * 2014-11-18 2016-08-17 S G Technical Systems Ltd Sealed enclosures

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4677251A (en) Voltage dividing shielded door seal
Campos On viscous and resistive dissipation of hydrodynamic and hydromagnetic waves in atmospheres
BE1001825A6 (nl) Inrichting voor het afschermen tegen elektromagnetische straling van een ruimte.
JP2972305B2 (ja) 電磁遮へい体および電磁遮へい用筐体
JPS6225920Y2 (nl)
JPH1041679A (ja) 電磁波シールド材及び電子部品用筐体
Sethares et al. Fields of flat conductor electromagnetic surface acoustic wave transducers
CA1254988A (en) Voltage dividing shielded door seal
JP3333729B2 (ja) 電磁シールド性能を有する窓構造
CN208028418U (zh) 一种防静电箱体
KR200219114Y1 (ko) 전자파 차폐기능을 갖춘 마우스
KR970064339A (ko) 캐비넷
CN211959939U (zh) 一种具有电磁屏蔽功能的柔性导热片
KR102509396B1 (ko) 쉴딩 케이스 및 그 제조 방법
JPS59114904A (ja) 誘電体フイルタ
Thiel Surface impedance and wave tilt interpretation over horizontally stratified media
Harrington et al. Application of the combined-source formulation to a conducting body of revolution
Miller et al. Quantum Oscillations in Helicon Attenuation
Monroe A theory of electromagnetic shielding with applications to MIL-STD-285, IEEE-299, and EMP simulation
JPS60207282A (ja) 高周波加熱装置
Romanova Generalization of the Benjamin-Ono equation for a weakly stratified atmosphere
Stalmakhov et al. The effect of metallic screens on the propagation of surface magnetostatic waves in coupled ferrite plates
Dieulesaint et al. Elastic surface wave lines
Kunkel Shielding characteristics of honeycomb filters
Kononenko et al. Influence of imperfect damper elasticity on rigid body spatial vibration amplitudes

Legal Events

Date Code Title Description
RE Patent lapsed

Owner name: BAETEN N.V.

Effective date: 19930630