TR2022003805U2 - Hi̇droni̇k isitma ve soğutma si̇stemi̇ entegreli̇ bi̇r prefabri̇ke hi̇bri̇t duvar paneli̇ - Google Patents

Hi̇droni̇k isitma ve soğutma si̇stemi̇ entegreli̇ bi̇r prefabri̇ke hi̇bri̇t duvar paneli̇

Info

Publication number
TR2022003805U2
TR2022003805U2 TR2022/003805 TR2022003805U2 TR 2022003805 U2 TR2022003805 U2 TR 2022003805U2 TR 2022/003805 TR2022/003805 TR 2022/003805 TR 2022003805 U2 TR2022003805 U2 TR 2022003805U2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
wall panel
hybrid
wall
layer
panel
Prior art date
Application number
TR2022/003805
Other languages
English (en)
Inventor
Kun Kavzo Lu Co
Koca Ali̇i̇hsan
Gemi̇ci̇ Zafer
Original Assignee
Mi̇r Araştirma Ve Geli̇şti̇rme Anoni̇m Şi̇rketi̇
Filing date
Publication date
Application filed by Mi̇r Araştirma Ve Geli̇şti̇rme Anoni̇m Şi̇rketi̇ filed Critical Mi̇r Araştirma Ve Geli̇şti̇rme Anoni̇m Şi̇rketi̇
Publication of TR2022003805U2 publication Critical patent/TR2022003805U2/tr

Links

Abstract

Mevcut buluş, bir iç duvar katmanı, bir dış duvar katmanı ve söz konusu iç ve dış duvar katmanları arasında düzenlenen bir ısı değişim sistemi içeren bir hibrit duvar paneli sağlamaktadır. Söz konusu ısı değişim sistemi, bir ısıtma veya soğutma akışkanı için kanal görevi gören bir dizi boruya sahiptir ve söz konusu hibrit duvar paneli ayrıca, yapısında hava boşluklarına sahip bir yalıtım katmanı içermektedir.

Description

TARIFNAME HIDRONIK ISITMA VE SOGUTMA SISTEMI ENTEGRELI BIR PREFABRIKE HIBRIT DUVAR PANELI Bulusun Teknik Alani Mevcut bulus hem iç hem de dis duvarlar için toplu olarak isitma, havalandirma ve iklimlendirme görevlerini yerine getiren, konut ve ticari binalara yönelik modüler bir prefabrike hibrit duvar paneli ile ilgilidir.
Teknigin Bilinen Durumu Binalarin iç mekanlarinda ortam sicakliginin etkili bir sekilde ayarlanmasi, çözümü için yillardir çok sayida yöntem önerilen önemli bir konudur. Zemine, tavana ve duvarlara borularin gömülmesi, daha büyük isi transfer yüzeylerine sahip odalarin isitilmasini ve/veya sogutulmasini destekleyen bir yaklasimdir. Daha önceden, duvarlara gömülü beton veya metal boru hatlarini içeren rijit akis yollarinin kullanildigi ve bina duvarinin insasi sirasinda bunlarin sap veya siva ile kaplandigi teknik uygulanmistir.
Bu yaklasim, yalnizca pahali bir tahribat verilerek giderilebilecek olan, duvardaki sizinti ve nem olusumunun yüksek onarim maliyetleri problemini beraberinde getirmektedir. Daha sonradan endüstride, önceden monte edilmis boru hatlari ile birlikte modüler paneller veya mevcut duvarlara isitma silteleri veya borularin monte edilmesi ve siva ile kaplanmasi gibi daha pratik çözümler ortaya çikmistir. Bu tür mevcut bir duvara isitma/sogutma sistemlerinin kurulumuna yardimci olmaktadir, ancak yine de ayni anda havalandirma sistemleri gibi destekleyici yapi elemanlarinin insasi ile birlikte esnek ve kullanisli radyan panel montajinin elde edilmesini desteklememektedir. Ayrica, saglanan modüler paneller ile söz konusu panellerde nem olusumunun önlenmesi/azaltilmasi için bir çözüm sunulmamaktadir.
Panelin isi transfer oranlari ve panel içinde herhangi bir nem birikiminden dogrudan etkilenen yalitim performansi hesaplanirken, yalitim tipi, yalitim kalinligi ve borular arasi mesafe gibi önemli parametreler göz önünde bulundurulmalidir, ancak piyasadaki paneller, örnegin bazi yapisal detaylar ve iklim kosullari gibi önemli degiskenlere göre tasarlanmak yerine yalnizca birkaç standart tipte sunulmaktadir.
Bu durum, paneller ile binanin mevcut yapisal özellikleri arasinda enerji, maliyet ve konfor açisindan optimizasyonun olmamasina ve yanlis ayarlamaya yol açmaktadir.
Prefabrike duvar panelleri piyasada mevcuttur ancak hiçbiri isitma, havalandirma ve iklimlendirme görevlerini entegre bir sekilde yapmamaktadir ve ayrica, duvar panelleri üzerinde ve/veya içinde nem olusmasi panel duvar teknolojisinde ele alinmayan bir problemdir.
Dolayisiyla mevcut bulus, radyan isitma/sogutma ve havalandirma sistemleri (HVAC) ile birlikte önerilen duvar üzerinde ve/veya içinde nem olusumunu azaltan gelismis yalitim kapasitesine sahip yeni bir yalitim katmanina sahip kompakt bir yapi saglayan prefabrike bir hibrit duvar saglamaktadir. Ayrica mevcut bulus konusu açiklanan hibrit duvar, zaman, isçilik ve kurulum ekonomisi, dolayisiyla düsük maliyet saglayarak HVAC sisteminin farkli cografi ve çevresel kosullara göre hizli bir sekilde monte edilmesini saglamaktadir.
Bulusun Amaçlari Mevcut bulusun öne çikan amaçlarindan biri, sicaklik ayarlama kurulumlari ile tedarik edilen prefabrike bir hibrit duvar paneli saglamaktir.
Mevcut bulusun baska bir amaci, mevcut bulusa göre duvar panelleri üzerinde ve/veya içinde nem olusumunu önemli ölçüde azaltan bir yalitim katmanina sahip bir hibrit duvar paneli saglamaktir.
Mevcut bulusun baska bir amaci, gelistirilmis yalitim kapasitesi sergileyen yeni bir yalitim katmanina sahip bir hibrit duvar paneli saglamaktir.
Mevcut bulusun baska bir amaci, binalarin hem iç hem de dis duvarlari için modüler bir sekilde önerilen destekleyici elemanlar ile havalandirma ve radyan isitma ve/veya sogutma sistemlerinin optimum sekilde gelistirilmesi, üretilmesi, ayarlanmasi ve monte edilmesi sayesinde binalarin enerji tüketimini en aza indirmektir.
Mevcut bulusun baska bir amaci, iklimsel kurulum, yalitim, destekleyici yapi elemanlari ve iç ve dis kaplama (örn. siva, oyma, boyama vb.) unsurlarini komple bir çözümde saglayarak insaatin finansal ve zaman maliyetlerini en aza indirmektir.
Mevcut bulusun baska bir amaci, daha düsük yogunlukta duvar elemanlari saglayarak binalarin statik yükünü en aza indirmektir.
Mevcut bulusun baska bir amaci, insaat sonrasi bir asamada mantolama ihtiyacini ve mantolama sirasinda isçilik zorluklarindan kaynaklanan ekonomik kayiplari ve yalitim kusurlarini ortadan kaldirmaktir.
Mevcut bulusun baska bir amaci, iç mekan yüzeylerini uygun sicakliklarda tutma ve insan vücudu ile çevresi arasindaki isil denge kosullarini saglama yoluyla, isil konfora zarar veren faktörleri en aza indirerek konforlu yasam alanlari saglamaktir.
Mevcut bulusun baska bir amaci, bir enerji transfer sistemi olarak enerji verimliliginde iyilestirme saglamaktir.
Mevcut bulusun baska bir amaci, monoblok bir yapi saglayan hibrit duvar panelinin üretilmesi için bir yöntem saglamaktir.
Mevcut bulusun baska bir amaci, bitisigindeki katmanlarinin yükünü tasiyan katmanlara sahip olan hibrit duvar panelinin üretilmesi için bir yöntem saglamaktir.
Ek amaçlar, tarifname boyunca asagidaki özelliklerin ve ayrintili açiklamalarin incelenmesiyle daha da net bir sekilde anlasilabilir.
Bulusun Kisa Açiklamasi Mevcut bulus, bir iç duvar katmani, bir dis duvar katmani ve söz konusu iç ve dis duvar katmanlari arasinda düzenlenen bir isi degisim sistemi içeren bir hibrit duvar paneli saglamaktadir. Söz konusu isi degisim sistemi, bir isitma veya sogutma akiskani için kanal görevi gören bir dizi boruya sahiptir ve söz konusu hibrit duvar paneli ayrica, yapisinda hava bosluklarina sahip bir yalitim katmani içermektedir.
Mevcut bulusun tercih edilen bir yapilandirmasina göre, söz konusu yalitim katmani (40), hacmine göre en az %70 hava bosluguna sahiptir.
Mevcut bulusun tercih edilen bir yapilandirmasina göre, söz konusu yalitim katmani köpük beton, aerojel veya bunlarin bir karisimindan yapilmaktadir. Ayrica, söz konusu yalitim katmani tercihen hava boslugu içerigi hacimce %70 ila %80 arasinda olan köpük betondan yapilmaktadir. Alternatif olarak, söz konusu yalitim katmani, hava bosluklarina sahip aerojellerden yapilabilmektedir.
Mevcut bulusun baska bir yapilandirmasina göre, söz konusu dis duvar katmani ve/veya söz konusu iç duvar katmani, cam elyaf takviyeli betondan yapilmaktadir.
Mevcut bulusun baska bir yapilandirmasina göre, söz konusu isi degisim sisteminin borulari çapraz bagli polietilenden yapilmaktadir.
Mevcut bulusun baska bir yapilandirmasina göre, açiklanan hibrit duvar paneli ayrica, söz konusu iç duvar katmani ile söz konusu dis duvar katmani arasinda düzenlenen iç hava kanallarina sahip bir havalandirma sistemi içermektedir.
Mevcut bulusun baska bir yapilandirmasina göre, açiklanan hibrit duvar paneli ayrica havalandirma sisteminin söz konusu hava geçitlerine bagli olan ve iç duvar katmani üzerinde yer alan en az bir havalandirma kanali içermektedir.
Mevcut bulusun baska bir yapilandirmasina göre, açiklanan hibrit duvar paneli ayrica söz konusu iç duvar katmani ile söz konusu dis duvar katmani arasinda düzenlenen destekli bir çerçeve içermektedir. Söz konusu destekli çerçeve tercihen yük tasiyan yapi elemanlarindan yapilmaktadir. Istege bagli olarak, söz konusu destekli çerçeve ayrica dis duvar katmanini destekli çerçeveye sabitlemek için ankraj çubuklari içermektedir. Ek olarak, söz konusu destekli çerçeve ayrica hibrit duvar panelini bir binanin baglanti parçalarina sabitlemek için destekli çerçevenin dis taraflarinda saglanan yan baglanti parçalarini içerebilmektedir.
Mevcut bulusun baska bir yapilandirmasina göre, mevcut bulus konusu hibrit duvar paneli ayrica, modüler bir yapi olusturmak üzere bir panelin digerine geçmeli olarak oturtulmasi için yatay yön (x) boyunca uzanan yatay uçlarinda en az bir girinti ve çikinti içerebilmektedir.
Sekillerin Kisa Açiklamasi Burada kisa açiklamasi sunulan sekil, yalnizca mevcut bulusun daha iyi anlasilmasini saglamaya yöneliktir; dolayisiyla sekil ile, koruma kapsaminin belirlenmesi veya söz konusu koruma kapsami baglaminin, tarifname yoklugunda yorumlanmasi amaçlanmamaktadir.
Sekil 1, mevcut bulusa göre örnek bir modüler prefabrike hibrit duvar panelinin patlatilmis bir görünümünü sunar.
Referans Numaralari Listesi iç duvar katmani iç hava kanali 21 havalandirma kanali isi degisim sistemi 40 yalitim katmani 50 destekli çerçeve 51 ankraj çubugu 60 dis duvar katmani 100 hibrit duvar paneli x yatay yön y dikey yön z derinlik yönü Bulusun Ayrintili Açiklamasi Asagida, ekli sekil ve spesifik yapilandirmalarla birlikte mevcut bulus açiklanmaktadir.
Asagidaki spesifik yapilandirmalarin sadece mevcut bulusu açiklamak için kullanildigi ve mevcut bulusun kapsamini sinirlamak için kullanilmadigi anlasilmalidir. Sekil 1'de gösterilen dis duvar katmaninin (60) konumuna bagli olarak, asagidaki açiklamada kullanilan “dikey” teriminin (y) yönünü ve “yatay” teriminin ise (x) yönünü ifade ettigi belirtilmelidir.
Mevcut bulus, hidronik isitma ve sogutma sistemi entegreli prefabrike bir hibrit duvar panelini (100) açiklamaktadir. Söz konusu hibrit duvar paneli (100), bir iç duvar katmani (10), bir dis duvar katmani (60) ve söz konusu iç ve dis duvar katmanlari (60) arasinda düzenlenen bir isi degisim sistemi (30) içermektedir. Açiklanan isi degisim sistemi (30), bir isitma veya sogutma akiskani için kanal görevi gören bir dizi boruya sahiptir. Ayrica söz konusu hibrit duvar paneli (100), yapisinda hava bosluklarina sahip bir yalitim katmani (40) içermektedir.
Mevcut bulusun bir yapilandirmasina göre, söz konusu yalitim katmani (40) hacmine göre en az %70 hava bosluguna sahiptir. Istege bagli olarak, söz konusu hava bosluklari, hapsolmus havayi tutan küçük cepler olarak tasarlanabilmektedir.
Sekil 1'de gösterildigi gibi mevcut bulusun tercih edilen bir yapilandirmasina göre, isi degisim sisteminin (30) borulari, dis duvar katmani (60) ile borular arasinda isi akisini önlemek için, yalitim katmani (40) ile iç duvar katmani (10) arasinda dagitilir ve borularin geometrisi ve aralarindaki mesafeler, bina üzerindeki isi yükünün ve hibrit duvar panelinde (100) kullanilan çesitli elemanlarin özelliklerinin bir fonksiyonu olarak düsünülebilir ve ayrica enerjinin uygun bir sekilde ayarlanmasi ve optimize edilmesi Için yapisal detaylar ve iklim kosullari gibi degiskenlere göre hesaplanip tasarlanabilir.
Böylece bulus konusu hibrit duvar paneli (100), çevresel kosullara ve istenen teknik özelliklere göre asiri esneklige sahip olacak sekilde tasarlanmaktadir. seçilmektedir. Daha tercihen, isi degisim sisteminin (30) borulari çapraz bagli polietilenden yapilmaktadir. sogutucu akiskanlari içeren herhangi bir baska hidronik akiskan olabilir.
Mevcut bulusun bulus sahipleri, bir yalitim malzemesinin bosluk alaninin, ekstra isil yalitim özellikleri sundugunu ve ek olarak, burada açiklandigi gibi bir hibrit duvar panelinde (100) nem olusumunu önledigini/önemli ölçüde azalttigini ve/veya yalitim katmaninin (40) nem optimizasyonunu arttirdigini bulmustur. Dolayisiyla, mevcut bulusa göre açiklanan hibrit duvar panelinin (100) yalitim katmani (40), esas olarak yapisinda hava bosluklari içermektedir. Bu nedenle, söz konusu yalitim katmani (40), yukarida açiklandigi gibi yapisinda hava bosluklarina sahip herhangi bir uygun malzemeden yapilabilmektedir.
Mevcut bulusun tercih edilen bir yapilandirmasina göre, söz konusu yalitim katmani (40), yalitim katmaninin (40) hacmine göre en az %70'ini olusturan hava bosluklarini içermektedir.
Istege bagli olarak, yalitim katmani (40) köpük beton, aerojel veya bunlarin karisimindan yapilabilmektedir.
Mevcut bulusun bulus sahipleri, bir malzemenin isil iletkenlik katsayisinin (A), söz konusu malzemenin kati haldeki yogunlugunun da düsük olmasi durumunda düsük olduguna dikkat çekmistir. Ayrica, yaptiklari deneylerin sonuçlari, hacmine göre en az 0,077 W/mK oldugunu göstermektedir. Bu nedenle, önerilen bir duvarda nemin olusmasini önlemenin/azaltmanin yani sira verimli bir isi yalitim özelligi saglamak için, söz konusu yalitim katmani (40) tercihen hacmine göre en az %70 hava bosluguna sahip köpük betondan yapilmaktadir. Teknikte uzman kisi tarafindan takdir edilecegi gibi, köpük beton, küçük kabarciklar seklinde hava verilmesi suretiyle olusturulan homojen bir bosluk veya gözenek yapisina sahip portland çimento hamuruna veya çimento dolgu harcina sahip hafif bir malzemedir.
Tercih edilen baska bir yapilandirmaya göre, yalitim katmani (40), hava içerigi toplam hacmin %70 ila %801 arasinda olan köpük betondan yapilmaktadir. Ayrica, düsük yogunlugu ve oldukça gözenekli yapisi nedeniyle köpük beton, yangina dayaniklilik ve akustik performans gibi iyi fonksiyonel özellikler sunmaktadir.
Alternatif olarak, yalitim katmani (40), hava bosluklarina sahip aerojellerden yapilabilmektedir.
Mevcut bulusun bir yapilandirmasina göre, söz konusu dis duvar katmani (60), cam elyaf takviyeli betondan yapilmaktadir. Ayrica, söz konusu iç duvar katmani (10), cam elyaf takviyeli betondan yapilabilir. Istege bagli olarak hem dis duvar katmani (60) hem de iç duvar katmani (10) cam elyaf takviyeli betondan yapilmaktadir. Çevresel kosullar ve istenen teknik özellikler dikkate alindiginda, mevcut bulus konusu hibrit duvar paneli (100), istege bagli olarak, söz konusu iç duvar katmani (10) ile söz konusu dis duvar katmani (60) arasinda düzenlenen Iç hava kanallarina (20) sahip bir havalandirma sistemi içerebilir. Söz konusu iç hava kanallari (20) tercihen iç duvar katmani (10) ile isi degisim sisteminin (30) borulari arasinda düzenlenmektedir. Ayrica havalandirma sistemi ve dolayisiyla hibrit duvar paneli (100), iç mekana uygun sekilde temiz hava saglamak için havalandirma sisteminin söz konusu hava geçitlerine bagli en az bir havalandirma kanali (21) içermektedir.
Bulus konusu önerilen hibrit duvar paneli (100), Sekil 1'de verilen patlatilmis görünümde gösterildigi gibi, x yönü ve y yönü düzleminde bir ana yüzeye ve 2 yönünde bir kalinliga sahiptir. Hibrit duvar panelinin (100) esas olarak K yönü ve y yönü düzleminde üste binen iç duvar katmani (10) ayrica, söz konusu en az bir havalandirma kanalini (21), ancak tercihen birden fazla havalandirma kanalini (21) barindirmaktadir.
Mevcut bulus konusu hibrit duvar paneli (100) ayrica, söz konusu iç duvar katmani (10) ile söz konusu dis duvar katmani (60) arasinda düzenlenen destekli bir çerçeve (50) içermektedir. Söz konusu destekli çerçeve (50) tercihen yalitim katmani (40) ile dis duvar katmani (60) arasinda, esas olarak x yönü ve y yönü düzleminde üste binecek sekilde düzenlenmektedir. Tercih edilen bir yapilandirmaya göre, söz konusu destekli çerçeve (50), yük tasiyan yapi elemanlarindan, yani çelik, demir, alüminyum, kompozitler, alasimlardan vb. yapilmaktadir ve istege bagli olarak, dis duvar katmanini (60) destekli çerçeveye (50) sabitlemek için ankraj çubuklarina (51) ve/veya hibrit duvar panelini (100) bir binanin baglanti parçalarina sabitlemek için destekli çerçevenin (50) dis taraflarinda saglanan yan baglanti parçalarina sahiptir.
Yapisal amaçlar için, mevcut bulusa göre hibrit duvar paneli (100) ayrica, modüler bir yapi olusturmak üzere bir panelin digerine geçmeli olarak oturtulmasi için yatay yön (x yönü) boyunca uzanan yatay uçlarinda en az bir girinti ve çikinti (gösterilmemistir) içerebilmektedir. Hibrit duvar panelinin (100) bu avantajli yapisi, aralarinda kolay geçmeli bir baglanti saglamaktadir.
Hibrit duvar panelinin (100) yüksekligi (y yönü) ve genisligi (x yönü), mimari projedeki kat yüksekligine ve oda boyutlarina göre degismektedir. Iç duvar katmani (10), dis duvar katmani (60) ve yalitim katmaninin (40) kalinliklari da mimari proje gereksinimlerine göre degisiklik göstermektedir ve bina üzerindeki isi yükünün ve hibrit duvar panelinde (100) kullanilan çesitli malzemelerin özelliklerinin bir fonksiyonu olarak düsünülebilmektedir. Yalitim katmaninin (40) isi yalitim kapasitesine ek olarak, duvar yüzeyinde daha esit bir sicaklik dagilimi saglamak için nem birikimine ve söz konusu panelde daha fazla kötü koku ve görüntü olusmasina karsi geçirimsiz bir katman olarak da kullanilmaktadir.
Bulus konusu hibrit duvar panelinde (100) kullanilacak malzemeler, bunlarin konumlari ve kalinliklari, borular arasindaki mesafeler, duvar panellerinin boyutlari ve yapilandirmalar ilgili projelerin yapisal, isil ve ekonomik optimizasyon gereksinimlerine göre degisiklik gösterebilir. Yukarida ele alinan bulus konusu hibrit duvar paneli (100) sayesinde, iç mekanlarin ayrilmasi ve dis duvarlarin insasi verimli bir hidronik isitma / sogutma sistemi ile birlikte saglanmaktadir. Bu hibrit duvar paneli (100), nem olusumu, iklimlendirme, insaat ve yalitim gibi teknik problemlerin yani sira ayri hibrit duvar panelleri (100) arasinda saglam baglanti Için komple bir çözüm sunmaktadir.
Mevcut bulus ayrica, mevcut bulusa göre hibrit duvar panelinin (100) üretilmesi için bir yöntemi açiklamaktadir, burada söz konusu yöntem asagidaki yöntem adimlarini içermektedir: a) bir dis duvar katmani (60) elde etmek için, sivi fazda olan cam elyaf takviyeli bir çimento karisiminin bir kaliba dökülmesi ve tamamen sertlestikten sonra kaliptan çikarilmasi, b) elde edilen dis duvar katmanina (60) destekli bir çerçevenin (50) yerlestirilmesi, c) bir yalitim katmaninin (40) saglanmasi için hem söz konusu dis duvar katmani (60) hem de yerlestirilen destekli çerçeve (50) üzerine bir sivi karisimin dökülmesi, d) isi degisim sisteminin (30) borularinin ve/veya havalandirma sisteminin iç hava kanallari (20) ve havalandirma kanalinin (21) tamamen sertlesmemis yalitim katmani (40) karisimi üzerinde düzenlenmesi, e) iç duvar katmani (10) elde etmek için cam elyaf takviyeli çimento karisiminin yalitim katmani (40) üzerine dökülmesi.
Mevcut bulus ile sunulan üretim yöntemi, açiklanan yöntem adimlariyla üretilen hibrit duvar panelinin (100) kompakt fakat katmanlarin esasen birbiriyle irtibatli olmasi, bunlardan en az birinin ise sivi veya yari sivi fazdayken duvar panelinin içine yerlestirilmesi sebebiyle söz konusu katmanlarin birbirine tamamen bitisik oldugu katmanli bir iç yapiya sahip olmasi bakimindan avantajlidir. Dolayisiyla elde edilen hibrit duvar paneli (100), “kapali monoblok kutu” seklinde bir yapiya sahip olmakla beraber açiklanan katmanlar bitisik katmanlarinin yükünü tasimaktadir. Bu teknik etki Mevcut bulusun bir yapilandirmasina göre, açiklanan yöntemin a) adimini uygulamak yerine, önceden kaliplanmis bir katman mevcut bulusa göre dis duvar katmani (60) olarak kullanilabilir. Ayrica, katmanlarin ve/veya sistemlerin yukarida açiklanan yapilandirmalari, yukarida açiklanan yöntem adimlarina uygulanabilir.

Claims (14)

ISTEMLER
1. Bir iç duvar katmani (10), bir dis duvar katmani (60) ve söz konusu iç ve dis duvar katmanlari (60) arasinda düzenlenen bir isi degisim sistemi (30) içeren bir hibrit duvar paneli (100) olup; söz konusu isi degisim sistemi (30), bir isitma veya sogutma akiskani için kanal görevi gören bir dizi boruya sahiptir; özelligi söz konusu hibrit duvar panelinin (100) ayrica, yapisinda hava bosluklarina sahip bir yalitim katmani (40) içermesidir.
2. Istem l'e göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, özelligi söz konusu yalitim katmaninin (40), hacmine göre en az %70 hava bosluguna sahip olmasidir.
3. Istem 1 veya Z'ye göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, özelligi söz konusu yalitim katmaninin (40) köpük beton, aerojel veya bunlarin karisimindan mamul edilmis olmasidir.
4. Istem 3'e göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, özelligi söz konusu yalitim katmaninin (40), hava boslugu içerigi hacimce %70 ila %80 arasinda olan köpük betondan mamul edilmis olmasidir.
5. Istem 3'e göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, özelligi söz konusu yalitim katmaninin (40), hava bosluklarina sahip aerojellerden mamul edilmis olmasidir.
6. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, özelligi söz konusu dis duvar katmaninin (60) ve/veya söz konusu iç duvar katmaninin (10), cam elyaf takviyeli betondan mamul edilmis olmasidir.
7. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, özelligi söz konusu isi degisim sisteminin (30) borularinin çapraz bagli polietilenden mamul edilmis olmasidir.
8. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, ayrica, söz konusu iç duvar katmani (10) ile söz konusu dis duvar katmani (60) arasinda düzenlenen iç hava kanallarina (20) sahip bir havalandirma sistemi içerir.
9. Istem 8'e göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, ayrica havalandirma sisteminin söz konusu hava geçitlerine bagli olan ve iç duvar katmani (10) üzerinde yer alan en az bir havalandirma kanali (21) içerir.
10. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, ayrica söz konusu iç duvar katmani (10) ile söz konusu dis duvar katmani (60) arasinda düzenlenen destekli bir çerçeve (50) içerir.
11. Istem 10'a göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, özelligi söz konusu destekli çerçevenin (50) yük tasiyan yapi elemanlarindan yapilmis olmasidir.
12. Istem 10 veya 11'e göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, burada söz konusu destekli çerçeve (50) ayrica dis duvar katmanini (60) destekli çerçeveye (50) sabitlemek için ankraj çubuklari (51) içerir.
13. Istemler 10 ila 12'den herhangi birine göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, burada söz konusu destekli çerçeve (50) ayrica hibrit duvar panelini (100) bir binanin baglanti parçalarina sabitlemek için destekli çerçevenin (50) dis taraflarinda saglanan yan baglanti parçalarini içerir.
14. Önceki istemlerden herhangi birine göre bir hibrit duvar paneli (100) olup, ayrica modüler bir yapi olusturmak üzere bir panelin digerine geçmeli olarak oturtulmasi için yatay yön (x) boyunca uzanan yatay uçlarinda en az bir girinti ve çikinti içerir.
TR2022/003805 2019-09-13 Hi̇droni̇k isitma ve soğutma si̇stemi̇ entegreli̇ bi̇r prefabri̇ke hi̇bri̇t duvar paneli̇ TR2022003805U2 (tr)

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR2022003805U2 true TR2022003805U2 (tr) 2022-04-21

Family

ID=

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Al-Homoud Performance characteristics and practical applications of common building thermal insulation materials
EP2895666B1 (en) Modular hybrid wall assembly
FI12013U1 (fi) Kehystetty rakenne-elementti
US20090249726A1 (en) Novel sustainable building model
US20190249425A1 (en) Multifunctional ceiling structure
CN211774751U (zh) 一种钢结构预制外墙板安装结构
BG4274U1 (bg) Сглобяем хибриден стенен панел, интегриран с хидронична система за отопление и охлаждане
TR2022003805U2 (tr) Hi̇droni̇k isitma ve soğutma si̇stemi̇ entegreli̇ bi̇r prefabri̇ke hi̇bri̇t duvar paneli̇
IE86668B1 (en) Structural panel and a building structure formed therefrom
JP2006249769A (ja) 住宅の断熱・防湿・熱反射構造
KR101616567B1 (ko) 공동주택의 단열 효과를 향상시킨 벽체 시공 방법
CN110469004B (zh) 一种用于轻钢被动房的内墙连接结构
CN102535661A (zh) 具有高热阻和热稳定性的内墙保温房屋
RU216002U1 (ru) Гибридная стеновая панель
CN207609038U (zh) 一种轻钢结构内保温pu喷涂墙体
KR20180001315A (ko) 복합단열재
RU2293823C2 (ru) Здание с воздушным отоплением
CN211695095U (zh) 一种辐射顶板结构
CN211695096U (zh) 一种辐射顶板结构
ITMI20130137U1 (it) Cassero per getto in opera di solai o muri in calcestruzzo
CZ2010355A3 (cs) Stavební souvrství zateplovacího systému se vzduchovou mezerou
JP7278183B2 (ja) 建築物の空調システム
CN210767198U (zh) 一种用于轻钢被动房的内墙无热桥设计
Shibaeva et al. Assessment of the reliability of thermal protection of enclosing structures of buildings at the design and operation stages
Wanigasooriya et al. Energy Efficiency Enhancement of Container Boxes Converted as Living Spaces (Convertainers)