TR2021021882A2 - Duvar örme i̇şlemleri̇nde kullanilmak üzere yeni̇ bi̇r yapi elemani formu - Google Patents

Duvar örme i̇şlemleri̇nde kullanilmak üzere yeni̇ bi̇r yapi elemani formu

Info

Publication number
TR2021021882A2
TR2021021882A2 TR2021/021882A TR2021021882A TR2021021882A2 TR 2021021882 A2 TR2021021882 A2 TR 2021021882A2 TR 2021/021882 A TR2021/021882 A TR 2021/021882A TR 2021021882 A TR2021021882 A TR 2021021882A TR 2021021882 A2 TR2021021882 A2 TR 2021021882A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
adhesive
recess
structural element
feature
building element
Prior art date
Application number
TR2021/021882A
Other languages
English (en)
Inventor
Yeşi̇lyaprak Cahi̇t
Riza İnce Ali̇
Original Assignee
Atatuerk Ueniversitesi Rektoerluegue Bilimsel Arastirma Projeleri Bap Koordinasyon Birimi
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Atatuerk Ueniversitesi Rektoerluegue Bilimsel Arastirma Projeleri Bap Koordinasyon Birimi filed Critical Atatuerk Ueniversitesi Rektoerluegue Bilimsel Arastirma Projeleri Bap Koordinasyon Birimi
Priority to TR2021/021882A priority Critical patent/TR2021021882A2/tr
Publication of TR2021021882A2 publication Critical patent/TR2021021882A2/tr
Priority to PCT/TR2022/051716 priority patent/WO2023129105A2/en

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B2/00Walls, e.g. partitions, for buildings; Wall construction with regard to insulation; Connections specially adapted to walls
    • E04B2/02Walls, e.g. partitions, for buildings; Wall construction with regard to insulation; Connections specially adapted to walls built-up from layers of building elements
    • E04B2/04Walls having neither cavities between, nor in, the solid elements
    • E04B2/06Walls having neither cavities between, nor in, the solid elements using elements having specially-designed means for stabilising the position
    • E04B2/08Walls having neither cavities between, nor in, the solid elements using elements having specially-designed means for stabilising the position by interlocking of projections or inserts with indentations, e.g. of tongues, grooves, dovetails

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Finishing Walls (AREA)
  • Retaining Walls (AREA)

Abstract

Buluş, inşaat süreçlerinde, duvar örme işlemlerinde kullanılmak üzere, harç, kalekim gibi yapıştırıcıların optimum miktarda, israf edilmeden, duvar yüzeyine taşmadan ve dışarıdan görünmeden kullanılmasını sağlamak üzere, ölçek girintisi, yapıştırıcı dağılma girintisi ve çıkıntı içeren taş, gaz beton, tuğla ve biriket gibi yapı elemanları ve bunların kullanımıyla iyileştirilen yöntem ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME DUVAR ORME ISLEMLERINDE KULLANILMAK UZERE YENI BIR YAPI ELEMANI Teknik Alan Bulus, insaat süreçlerinde, duvar örme Islemlerinde kullanilmak üzere, harç, kalekim gibi yapistiricilarin optimum miktarda, israf edilmeden, duvar yüzeyine tasmadan ve disaridan görünmeden kullanilmasini saglayan tas, gaz beton, tugla ve biriket gibi yapi elemanlari ve bunlarin kullanimiyla iyilestirilen yöntem ile ilgilidir.
Bulus özellikle 'ölçek girintisi, yapistirici dagilma girintisi ve çikinti içeren tas, gaz beton, tugla ve biriket gibi yapi elemanlarinin tasarimi ve bunlarin kullanilmasi ile iyilestirilen yöntem ile ilgilidir Teknigin Bilinen Durumu Teknik alanda, duvar brmede çesitli ebatlardaki tugla, tas, gaz beton ve biriket gibi malzemeler ile birlikte harç, kalekim gibi yapistiricilar kullanilmaktadir. Bahsedilen tugla, tas, gaz beton veya biriket ilk örülmesinden ve dikey ve yatay eksende terazisinin alinmasindan sonra ilk sira üstüne söz konusu yapistiricilar konulmakta, tesviye isleminin ardindan sonra ikinci sira dizilmekte dikey ve yatay eksende terazisi alinmaktadir. Ayni siradaki malzemeyi birbirine baglamak için malzemenin yanlarina da yapistirici konulmaktadir. Teknigin bilinen durumunda yer alan uygulamalarda, standart malzemenin (tas, gaz beton, tugla ve biriket gibi) kullanilmasi durumunda; siralarin üstüne ve yanlarina konulan yapistirici malzeme, göz karari konulmakta, konulan malzeme miktarini kolaylikla ayarlamak mümkün olamamaktadir. Ustten veya yandan mala veya tarakli mala ile yapistirici maddenin fazlaliklarinin alinmasi gerekmektedir.
Her siraya farkli miktarlarda yapistirici konulabilmekte, üste konulan sira ile birlikte her durumda yapistirici malzeme disari tasmakta ve mala ile fazla malzemenin alinmasi gerekmektedir. Bununla birlikte, örülen siralar arasinda bir dalgalanma olusabilmektedir. Dalgalanmayi engellemek için terazileme isleminin yapilmasna ihtiyaç duyulmaktadir. Yapistirici malzemeden kaynaklanan söz konusu dalgalanma, sadece yatay eksende degil dikey eksende (duvarin 'ön ve arka yüzüne dogru) de olabilmektedir. One ve arkaya dalgalanmayi engellemek için sak'üle alma veya terazileme isleminin dikkatle yapilmasi gerekmektedir.
Kullanilan yapistirici malzemenin disaridan görünmesinin estetik açidan istendigi durumlar haricinde yapistiricinin disa tasan ve kirlilik veya fazlalik olusturan kisimlarinin temizlenmesi için ayrica enerji ve zaman kaybedilmektedir. Duvar örme isleminde ulasmanin zor oldugu durumlarda önceki belirtilen olumsuzluklar daha fazla yasanabilmektedir.
Mevcut teknikle yapilan uygulamalar neticesinde karsilasilan baslica problemler asagida Iistelenmistir: o Kullanilacak yapistirici miktarinin bilinmemesi, o Yapistiricinin israf edilmesi, o Duvarin yeterince d'uz olmamasi, buna bagli olarak saglamliginin azalmasi, . Daha fazla is gücü ve ustalik gerektirmesi, - Daha fazla zaman ve enerji gerektirmesi, - Ortamin daha fazla kirlenmesi, o Maliyetlerin yükselmesi.
Teknigin bilinen durumuna yönelik gerçeklestirilen patent ve literatür arastirmasinda TR basvuru, isi ve ses yalitimi saglamak üzere gelistirilen, çevreye duyarli, dayanimi yüksek, ekonomik ve kolay uygulanabilir, harç miktarinin sinirlayici ve tuglalarin birbiri içine geçebilmesini saglayici girinti ve çikinti içeren, ayrica derz isi k'opr'L'is'un'ü kesmek üzere tugladan disa çikintili olarak monte edilen ve diger tuglaya girinti yapabilen yalitim malzemesi içeren bir kompozit tugla yapilanmasini konu almaktadir.
Sonuç olarak, yukarida anlatilan olumsuzluklardan dolayi ve mevcut çözümlerin konu hakkindaki yetersizligi nedeniyle ilgili teknik alanda bir gelistirme yapilmasi gerekli kilinmistir.
Bulusun Kisa Açiklamasi Mevcut bulus, yukarida bahsedilen gereksinimleri karsilayan, tüm dezavantajlari ortadan kaldiran ve ilave bazi avantajlar getiren, duvar örme islemlerinde kullanilmak üzere yeni bir yapi elemani formu ve önceki duvar örme yönteminin iyilestirilmesi ile Bulus, mevcut durumlardan esinlenerek olusturulup yukarida belirtilen olumsuzluklari çözmeyi amaçlamaktadir.
Bulusun ana amaci, harç, kalekim gibi yapistiricilarin optimum miktarda, israf edilmeden, duvar yüzeyine tasmadan ve disaridan görünmeden kullanilmasini saglayan tas, gaz beton, tugla ve biriket gibi malzemelerde yeni bir form gelistirmek ve duvar örme yöntemini iyilestirmektir. Malzemenin özelligi üst kisminda iki adet girinti ve alt kisimlarinda çikinti veya çikintilara sahip olmasidir. Ilk girinti, duvar örmek için kullanilacak yapistiricinin miktari kadar hacme sahip olup ölçek girintisidir. Yapistirici sadece buraya konulmaktadir. Sekil 11de kesiti verilen malzemede yapistiricinin konuldugu girintinin hacmi (2 numarali hacim), üstteki malzemenin konulmasindan sonra bosta kalan hacme (3 numarali hacim) esit veya daha fazladir. Bulusta, duvar örmede ilk sira malzeme konulup dikey ve yatay eksende terazisi alindiktan sonra yapistirici, sadece ilk sira malzemenin ölçek girintisine konulmakta (2 numarali hacim kadar) ve bir spatula ile sira boyunca çekilerek düzeltilmektedir. Bu asamada, yapistirici malzemede eksiklik varsa tamamlanmakta, fazlalik varsa alinmakta ve ikinci sira konulmaktadir. Ayni islem diger siralar için de ayni sekilde yapilmaktadir.
Böylelikle yapistirici miktarinin göz karari kullanilmasi, her defasinda disa tasan fazlalik yapistiricinin temizlenmesi ve teraziye alma islemlerine gerek kalmadan, daha genis bir yapisma yüzeyi saglayarak duvar örmek mümkün olmakta ve mevcut teknige göre çok önemli bir iyilestirme gerçeklestirilmektedir.
Bulus sayesinde, saglamlik, ekonomik maliyet ve estetik açisindan kazanim saglanmaktadir. One ve arkaya dalgalanmayi azalttigi, daha genis bir yapisma yüzeyi sagladigi için daha saglam bir duvar elde edilmektedir. Yapistiricinin daha az israf olmasi daha az enerji, zaman, is gücü ve ustalik gerektirmesi sebebi ile maliyet açisindan daha ekonomik bir süreç saglamaktadir. Son olarak, dalgalanmalarin ve yapistiricinin disa tasmasinin önlenmesi sebebiyle daha estetik bir duvar görünümü ortaya koyulmaktadir.
Bulus ile saglanan teknik avantajlar, asagida özetlenmektedir: o Fazla yada eksik yapistirici kullanmadan optimum miktarda yapistirici kullanmaya olanak tanimasi, o Kullanilacak yapistirici miktarinin önceden tahmin edilmesine olanak tanimasi, o Yapistiricinin dis yüzeye çikmasini ve disaridan görülmesini önlemesi, o Yapistirici için daha genis bir yüzey alani saglamasi ve böylelikle daha saglam bir duvar ve yapinin ortaya çikmasi, - Malzemelerin kenardaki kisimlari arasina yapistirici girmediginden disari tasmalari, siralar arasindaki dalgalanmalari ve bunlari önlemek için geçen zaman ve enerji kaybini ortadan kaldirmasi ve de bunlardan kaynakli ortam o Yüzeyleri pürüzsüz ve daha düz bir duvar örme imkani saglamasi, o Ozellikle aralarinda yapistiricinin görülmek istenmedigi tas ve tarihi yapilarda daha saglam olmasi ve örme islemi sonrasi detayli bir temizlik gerektirmemesi, o Malzemenin dis yüzeylere gelen kisimlarda harç kullanilmadigindan dikey ve yatay eksende terazileme islemlerini kolaylastirmasi, . Daha kisa zamanda ve daha az enerji ile uygun miktarda yapistirici ile duvar örme imkani saglamasi, - Daha az isgücü ve daha az ustalik gereksinimi.
Bulusun yapisal ve karakteristik özellikleri ve tüm avantajlari asagida verilen sekiller ve bu sekillere atiflar yapilmak suretiyle yazilan detayli açiklama sayesinde daha net olarak anlasilacaktir ve bu nedenle degerlendirmenin de bu sekiller ve detayli açiklama göz önüne alinarak yapilmasi gerekmektedir.
Bulusun Anlasilmasina Yardimci Olacak Sekiller Sekil 1'de bulusa konu olan yapi elemaninin yanal kesiti verilmektedir.
Sekil 2'de bulusa konu olan yapi elemaninin her iki yani düz olan bir yapilanmasinin üç boyutlu genel görünümü verilmektedir.
Sekil 3'te bulusa konu olan yapi elemaninin her iki yani ve alt yüzeyi düz olan bir yapilanmasinin üç boyutlu genel görünümü verilmektedir.
Sekil 4*te bulusa konu olan yapi elemaninin her iki yani ve üst yüzeyi düz olan bir yapilanmasinin üç boyutlu genel görünümü verilmektedir.
Sekil 5'te bulusa konu olan yapi elemaninin üst ait ve yanlari girinti ve çikintili olan bir yapilanmasinin üç boyutlu genel görünümü verilmektedir.
Sekil BIda bulusa konu olan yapi elemaninin iki girinti ve iki çikintiya sahip olan bir yapilanmasinin genel görünümü verilmektedir.
Sekil ?ide bulusa konu olan yapi elemaninin iki girinti ve iki çikintiya sahip ancak bir digerine silme geçen bir yapilanmasinin genel görünümü verilmektedir.
Sekil 8'de bulusa konu olan yapi elemaninin yapistiricinin bir yüzeyden görülmesine olanak saglayan bir yapilanmasinin genel görünümü verilmektedir.
Sekil 9ida bulusa konu olan yapi elemaninin iki girinti ve bir çikintiya sahip olan bir yapilanmasinin genel görünümü verilmektedir.
Sekil 10'da bulusa konu olan yapi elemaninin dikdörtgen, kare, daire, üçgen veya herhangi bir çokgen veya bunlarin kombinasyonlari seklinde girinti ve çikintilara sahip olan bir yapilanmasinin genel görünümü verilmektedir.
Sekil 11'de bulusa konu olan yapi elemaninin dikdörtgen, kare, daire, üçgen veya herhangi bir çokgen veya bunlarin kombinasyonlari seklinde girinti ve çikintilara sahip olan bir yapilanmasinin genel görünümü verilmektedir.
Sekil 12'de bulusa konu olan yapi elemaninin dikdörtgen, kare, daire, üçgen veya herhangi bir çokgen veya bunlarin kombinasyonlari seklinde girinti ve çikintilara sahip olan bir yapilanmasinin genel görünümü verilmektedir.
Sekil 13=te bulusa konu olan yapi elemaninin dikdörtgen, kare, daire, üçgen veya herhangi bir çokgen veya bunlarin kombinasyonlari seklinde girinti ve çikintilara sahip olan bir yapilanmasinin genel görünümü verilmektedir.
Sekil 14ite bulusa konu olan yapi elemaninin dikdörtgen, kare, daire, üçgen veya herhangi bir çokgen veya bunlarin kombinasyonlari seklinde girinti ve çikintilara sahip olan bir yapilanmasinin genel görünümü verilmektedir.
Sekil 15=te bulusa konu olan yapi elemaninin dikdörtgen, kare, daire, üçgen veya herhangi bir çokgen veya bunlarin kombinasyonlari seklinde girinti ve çikintilara sahip olan bir yapilanmasinin genel görünümü verilmektedir.
Sekil 'löida bulusa konu olan yapi elemaninin dikdörtgen, kare, daire, üçgen veya herhangi bir çokgen veya bunlarin kombinasyonlari seklinde girinti ve çikintilara sahip olan bir yapilanmasinin genel görünümü verilmektedir.
Sekil 17ide bulusa konu olan yapi elemaninin dikdörtgen, kare, daire, üçgen veya herhangi bir çokgen veya bunlarin kombinasyonlari seklinde girinti ve çikintilara sahip olan bir yapilanmasinin genel görünümü verilmektedir.
Parça Referanslarinin Açiklamasi 1 Yapi elemani 2 Olçek girintisi 3 Yapistirici dagilma girintisi 4 Çikinti Bulusun Detayli Açiklamasi Bu detayli açiklamada, bulusa konu olan yapi elemaninin tercih edilen yapilanmalari, sadece konunun daha iyi anlasilmasina yönelik olarak açiklanmaktadir.
Bulus, insaat süreçlerinde, duvar örme islemlerinde kullanilmak üzere, yeni bir yapi elemani (1) ile ilgilidir. Sekil 1=de bulusa konu olan yapi elemaninin (1) yanal kesiti verilmektedir. Sekil 2 - Sekil 17'de ise yapi elemaninin (1) farkli yapilanmalarinin görünümü verilmektedir. Söz konusu yapi elemani (1), en az bir ölçek girintisi (2) ve en az bir yapistirici dagilma girintisi (3) içermektedir. Olçek girintisi (2), kullanilacak yapistiricinin yerlestirilmesine uygun bir hacim olusturmaktadir. Kullanilacak yapistirici, sadece söz konusu ölçek girintisine (2) yerlestirilmekte, bu sayede yapistirici miktarini ayarlamak mümkün olmaktadir. Yapistiriciinin sadece ölçek girintisine (1) koyulmasinin ardindan tercihen bir spatula ile sira boyunca çekilerek düzeltilme, yapistirici malzemede eksiklik varsa tamamlanmasi, fazlalik varsa fazlaligin alinmasi islem adimlari uygulanmaktadir.
Yapistirici dagilma girintisi (3) ise ölçek girintisinin (2) üzerinde konumlu olup, üst kisma ayri bir yapi elemani (1) konuldugunda yapistiricinin dagilabilecegi hacmi olusturmaktadir.
Uste konulan yapi elemaninin (1) agirligi ile ilk ve ikinci sira malzemenin dis yüzeyleri bosluk kalmaksizin bir digeri ile birlesirken yapistirici da her iki sira malzeme arasindaki boslukta dagilmis olacaktir.
Bulus konusu yapi elemaninda (1) en az bir çikinti (4) yer almaktadir. Çikinti (4), yapi elemaninin (1) altina veya yanina koyulan bir diger yapi elemaninin (1) girintisine denk gelen kisimdir ve iki yapi elemani (1) arasinda yapistirici dagilimini saglamaktadir.
Yapistiricinin duvarin her iki yüzünden de görünmesi isteniyorsa, yapistirici malzeme yapistirici dagilma girintisine (3) kadar konulmaktadir. Böylelikle her sirada esit miktarda yapistirici kullanilmis olmaktadir. Ust sira yapi elemanina (1) yukaridan, yapistirici disariya tasmayacak kadar basinç uygulanarak siralar arasinda olusabilecek dalgalanmalar büyük ölçüde önlenmis olmaktadir. Yapistiricinin duvarin sadece bir yüzeyinden görünmesi isteniyorsa, tek tarafli yapi elemani (1) (Sekil 8) kullanilmaktadir.
Bulusun tercih edilen farkli uygulamalarinda, yapi elemani (1), içerdigi girinti ve çikinti (4) açisindan farkli geometrik tormlara sahip olabilmektedir. Ornegin, her iki yani düz bir yapilanma (Sekil 2), her iki yani ve alt yüzeyi düz bir yapilanma (Sekil 3), her iki yani ve üst yüzeyi düz bir yapilanma (Sekil 4), üst, alt ve yanlari girinti ve çikintili (4) bir yapilanma (Sekil 5) bulus kapsaminda gelistirilen yapi elemanlari (1) alternatiflerini olusturmaktadir. Bununla birlikte girinti ve çikinti (4) sayisi bakimindan da farkli yapi elemanlari (1) elde edilmesi mümkündür. Ornegin, iki girinti ve iki çikintiya (4) sahip bir yapilanma (Sekil 6), iki girinti ve iki çikintiya (4) sahip ancak bir digerine silme bir yapilanma (Sekil 7), yapistiricinin bir yüzeyden görülmesine olanak saglayan bir yapilanma (Sekil 8), iki girinti ve bir çikintiya (4) sahip bir yapilanma (Sekil 9) üretilebilmektedir.
Bulus konusu yapi elemaninin (1), girinti ve çikintilari (4) dikdörtgen, kare, daire, üçgen veya herhangi bir çokgen veya bunlarin kombinasyonlari seklinde (Sekil 10, Sekil 11, yapi elemani (1), yukarida bahsedilen her bir yapilanmanin farkli kombinasyonlari seklinde, her türlü girinti ve çikinti (4) formuna ve sayisina sahip, her ölçüde üretilebilmektedir.
Bulus konusu yapi elemani (1) ile duvar örme sürecinde ilk olarak; duvarin örülecegi zemine yapistirici konulmakta ve üzerine yapi elemani (1) yerlestirilerek dikey eksende teraziye alma islemi gerçeklestirilmektedir. Ardindan, ölçek girintisi (2) hacmi kadar yapistirici, söz konusu ölçek girintisine (2) koyulmakta ve spatula ile düzlestirilmektedir.
Bu sayede, gereginden fazla ya da az yapistirici kullanilmasinin ve tasmalarin önüne geçilmis olmaktadir. Yerlestirilen yapi elemaninin (1) üzerine ikinci sira için, söz konusu yapi elemaninin (1) girinti ve çikintilarina (4) uygun formda bir baska yapi elemani (1) koyulmaktadir. Uste koyulan bu yapi elemaninin (1) çikintisi (4), yapistiricinin, alttaki yapi elemaninin (1) yapistirici dagilma girintisinde (3) dagilmasini saglamaktadir. Tüm duvar örüldükten sonra, en üst kisma sadece çikintiya (4) sahip olan ve üst kismi düz bir yapi elemani (1) yerlestirilmektedir. Bu sayede, tavana duvarin genis ve düz bir yüzeyle yapismasi saglanmaktadir. Ayni siradaki malzemelerin birbirine yapismasinin istendigi durumda ise yan kisimlarinda girinti ve çikinti (4) bulunan yapi elemanlari (1) kullanilmaktadir.
Teknik alandaki mevcut problemleri çözmek ve bahsedilen amaçlari yerine getirmek üzere, bulus; insaat süreçlerinde, duvar örme islemlerinde kullanilmak üzere, harç, kalekim gibi yapistiricilarin optimum miktarda, israf edilmeden, duvar yüzeyine tasmadan ve disaridan görünmeden kullanilmasini saglamak üzere, bir yapi elemani (1)olup; . kullanilacak yapistiricinin yerlestirilmesine uygun bir hacim olusturan, bu sayede yapistirici miktarini ayarlamaya imkan taniyan en az bir ölçek girintisi - söz konusu ölçek girintisinin (2) 'üst kisminda yer alan ve 'üste konulan yapi elemani (1) ile `Ölçek girintisinde (2) bulunan yapistiricinin dagilmasina uygun bir hacim olusturan en az bir yapistirici dagilma girintisi (3), o bir baska yapi elemaninin (1) ölçek girintisi (2) ve yapistirici dagilma girintisine (3) yerleserek yapi elemanlari (1) arasinda kilitleme saglamak 'üzere, en az bir çikinti (4) içermektedir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER Insaat süreçlerinde, duvar örme islemlerinde kullanilmak üzere, harç, kalekim gibi yapistiricilarin optimum miktarda, israf edilmeden, duvar yüzeyine tasmadan ve disaridan görünmeden kullanilmasini saglamak üzere, bir yapi elemani (1) olup, özelligi; o kullanilacak yapistiricinin yerlestirilmesine uygun bir hacim olusturan, bu sayede yapistirici miktarini ayarlamaya imkan taniyan en az bir ölçek girintisi - söz konusu ölçek girintisinin (2) üst kisminda yer alan ve üste konulan yapi elemani (1) ile ölçek girintisinde (2) bulunan yapistiricinin dagilmasina uygun bir hacim olusturan en az bir yapistirici dagilma girintisi (3), o bir baska yapi elemaninin (1) ölçek girintisi (2) ve yapistirici dagilma girintisine (3) yerleserek yapi elemanlari (1) arasinda kilitleme saglamak üzere, en az bir çikinti (4) içermesidir. Istem 1ie uygun bir yapi elemani (1) olup, özelligi; her iki yaninda düz yüzey içermesidir. Istem 1*e veya Istem 2'ye uygun bir yapi elemani (1) olup, özelligi; her iki yani ve alt kisminda düz yüzey içermesidir. Yukarida istemlerden herhangi birine uygun bir yapi elemani (1) olup, özelligi; her iki yani ve üst kisminda düz yüzey içermesidir. Yukarida istemlerden herhangi birine uygun bir yapi elemani (1) olup, özelligi; iki girinti ve iki çikinti (4) içermesidir. Yukarida istemlerden herhangi birine uygun bir yapi elemani (1) olup, özelligi; iki girinti ve bir çikinti (4) içermesidir. Yukarida istemlerden herhangi birine uygun bir yapi elemani (1) olup, özelligi; dikdörtgen, kare, daire, üçgen veya herhangi bir çokgen veya bunlarin kombinasyonlari seklinde her türde, her formda, sayida ve ölçüde girinti ve çikinti (4) içermesidir.
TR2021/021882A 2021-12-30 2021-12-30 Duvar örme i̇şlemleri̇nde kullanilmak üzere yeni̇ bi̇r yapi elemani formu TR2021021882A2 (tr)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2021/021882A TR2021021882A2 (tr) 2021-12-30 2021-12-30 Duvar örme i̇şlemleri̇nde kullanilmak üzere yeni̇ bi̇r yapi elemani formu
PCT/TR2022/051716 WO2023129105A2 (en) 2021-12-30 2022-12-30 A new form of construction element to be used in masonry

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2021/021882A TR2021021882A2 (tr) 2021-12-30 2021-12-30 Duvar örme i̇şlemleri̇nde kullanilmak üzere yeni̇ bi̇r yapi elemani formu

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR2021021882A2 true TR2021021882A2 (tr) 2022-01-21

Family

ID=85117141

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2021/021882A TR2021021882A2 (tr) 2021-12-30 2021-12-30 Duvar örme i̇şlemleri̇nde kullanilmak üzere yeni̇ bi̇r yapi elemani formu

Country Status (2)

Country Link
TR (1) TR2021021882A2 (tr)
WO (1) WO2023129105A2 (tr)

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB135740A (en) * 1919-03-17 1919-12-04 Arthur Hardoncourt Improvements in Bricks or Blocks for Building Double Walls.
GB852813A (en) * 1956-12-31 1960-11-02 John Bernard Stuart Underwood Improvements in or relating to building bricks and to methods of laying the same
WO2005098157A1 (en) * 2004-04-05 2005-10-20 Steven Keith Giles Interlocking building brick
AR074926A1 (es) * 2009-12-28 2011-02-23 Lozano Pablo Martín Union de ladrillos
WO2015113075A2 (en) * 2014-01-21 2015-07-30 Van Nam Nguyen Yin-yang brick
AR111923A1 (es) * 2018-05-10 2019-09-04 Martin Lozano Pablo Enrique Conjunto de bloques de construcción

Also Published As

Publication number Publication date
WO2023129105A3 (en) 2023-09-14
WO2023129105A2 (en) 2023-07-06

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20070151190A1 (en) Thin stone or thin brick veneer wall system and clips therefor
US20070245660A1 (en) Wall construction system and method
US20070227025A1 (en) Handy, multi-purpose tile installation alignment and spacer tools
MXPA03000735A (es) Sistema de panel con azulejos, prefabricado.
US20100095619A1 (en) Tile
CA2987135A1 (en) Tile-laying method
US20220010548A1 (en) Expansion Joint Profile System
TR2021021882A2 (tr) Duvar örme i̇şlemleri̇nde kullanilmak üzere yeni̇ bi̇r yapi elemani formu
RU121838U1 (ru) Строительный блок
US4539247A (en) Constructional unit
EP3196381A1 (en) Lining board, lining tile and method for manufacturing lining board
US20070283650A1 (en) Masonry structures with spacers, spacer kit, and methods for building masonry structures with spacers
RU125598U1 (ru) Ложковая кладка (варианты) и строительный блок (варианты) для этой кладки
CA2945924C (en) Mortar bed gauge device, system, and method
RU80481U1 (ru) Стеновая панель
JPH02308061A (ja) タイル付き有孔板とその製造方法
CN105672635B (zh) 一种铺砖装置、饰面总成及铺砖方法
US1741745A (en) Tile slab
EP2957689B1 (en) Panel for external thermal façade insulation with ceramic cladding
WO2015128786A1 (en) A cast structural element
EP3006643B1 (de) Fassadenkonstruktion und Herstellungsverfahren dafür
CN207296074U (zh) 新砌墙防开裂结构
CN207402735U (zh) 多功能锤子
AU2016101410A4 (en) Wall Construction for Framed Building
KR200172338Y1 (ko) 돌기벽돌