TR202020096U5 - Taşinabi̇li̇r teleskopi̇k mast - Google Patents

Taşinabi̇li̇r teleskopi̇k mast

Info

Publication number
TR202020096U5
TR202020096U5 TR2020/20096 TR202020096U5 TR 202020096 U5 TR202020096 U5 TR 202020096U5 TR 2020/20096 TR2020/20096 TR 2020/20096 TR 202020096 U5 TR202020096 U5 TR 202020096U5
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
profile
profiles
rope
telescopic mast
feature
Prior art date
Application number
TR2020/20096
Other languages
English (en)
Inventor
Uzhan Ondero Lu O
Original Assignee
Masttech Elektromekani̇k Si̇stemleri̇ Sanayi̇ Ve Ti̇caret Anoni̇m Şi̇rketi̇
Filing date
Publication date
Application filed by Masttech Elektromekani̇k Si̇stemleri̇ Sanayi̇ Ve Ti̇caret Anoni̇m Şi̇rketi̇ filed Critical Masttech Elektromekani̇k Si̇stemleri̇ Sanayi̇ Ve Ti̇caret Anoni̇m Şi̇rketi̇
Publication of TR202020096U5 publication Critical patent/TR202020096U5/tr

Links

Abstract

Buluş, açık alanda anten, radar, görüntüleme sistemleri, vb. hassas elektronik sistemlerin yükseltilmesinde kullanılan, tekbir tahrik sistemi ile birbirini tahrik eden iç içe geçmiş ve aşağı yukarı hareket edebilen profillerden oluşan ve söz konusu elektronik sistemlerini rüzgâr, yıldırım düşmesi, yağmur, düşük basınç, buzlanma, toz, vb. olumsuz hava şartlarına karşı koruyabilen hareket etmeyen bir sabit profile (SP), söz konusu sabit profil (SP) içerisinde yer alan ve bir motor-redüktor grubundan (MR) tahrikini alan tahrik halatı (TH) ile aşağı yukarı hareket etmesi sağlanan bir birinci profile (P),birinci profil (P) içerisinde yer alan ve kendinden önceki profillerin (P) aşağı yukarı hareket etmesi ile aşağı yukarı hareket eden iç içe geçmiş profillere (P), söz konusu profillerin (P) kendi ekseni etrafında kontrolsüz olarak dönmesini engelleyen ve her bir profilin (P) ucunda bulunan flanşlara (F) ve birinci profil (P) içersinde yer alan ikinci profilin (P) aşağı yukarı hareketini sağlayan bir ucu birinci profilin (P) flanşının (F) üzerinde yer alan sabitleme noktasına (SN) bağlı olan ve birinci profil (P) içerisinde yer alan ikinci profilin (P) alt tarafından geçerek birinci profilin (P) flanşının (F) diğer tarafından çıkıp birinci profilin (P) içinde bulunduğu sabit profilin (SP) flaşına bağlanan ve birinci profilin (P) yukarıya doğru ilerlemesiyle sabit profilin (P) flanşına (F) bağlı olan halatın (H) birinci profil (P) dışında kalan bölümünün uzaması ve böylelikle ikinci profilin (P) alt tarafından geçen halat (H) stroğunun azalmasıyla ikinci profilin (P) yukarı doğru ilerlemesini sağlayan halat (H) yapılanmasına sahip olan bir taşınabilir teleskopik mast (1) ile ilgilidir.

Description

TARIFNAME TASINABILIR TELESKOPIK MAST Teknik Alan: Bulus, açik alanda anten, radar, görüntüleme sistemleri, vb. hassas elektronik sistemlerin yükseltilmesinde kullanilan, tekbir tahrik sistemi ile birbirini tahrik eden iç içe geçmis ve asagi yukari hareket edebilen profillerden olusan ve söz konusu elektronik sistemlerini rüzgâr, yildirim düsmesi, yagmur, düsük basinç, buzlanma, toz, vb. olumsuz hava sartlarina karsi koruyabilen bir tasinabilir teleskopik mast ile Teknigin Bilinen Durumu: Teleskopik mastlar, her çesit kara ve deniz platformuna entegre edilebilen, ayni zamanda sabit tesislere de kurulabilen, elektro-optik algilayicilardan radarlara, silah sistemlerinden antenlere kadar her türlü yükü/aparati tasiyabilen gerekli yükseklige Teknigin bilinen durumunda, teleskopik mast sistemleri askeri ve sivil pek çok alanda kullanilmaktadir. Söz konusu sistemler, askeri haberlesme, arama ve kesif, elektronik iletisim ve mücadele, hedef yakalama araçlari, silah basliklari, sensör ve radar sistemleri ve yangin söndürücü uygulamalari vb. pek çok alanda kullanilmaktadir.
Teknigin bilinen durumunda kullanilan teleskopik mast sistemleri iç içe geçen, katlanabilir veya sabit profillerden olusmakta ve ihtiyaç duyulan yükseklik seviyesine göre söz konusu profillerin sayisi ile yapisi ve tahrik sistemleri belirlenmektedir.
Teknigin bilinen durumunda kullanilan teleskopik mast sistemlerinin kullanim alanlarinin çesitlilik göstermesi sebebiyle söz konusu sitemlerin tasinabilir bir yapida olmasi istenmektedir. Buradaki en önemli unsur tahrik sistemleridir. Çünkü söz konusu tahrik sistemlerinin yapisina göre teleskopik mast sistemlerinin agirligi dolayisiyla tasinabilirligi belirlenmektedir. Ayrica, teleskopik mast sistemlerinde kullanilan tahrik sistemlerinin karmasikligi ve çoklugu söz konusu mast sistemlerinin üretim sürecinde de çesitli zorluklara sebep olmakta ve maliyetleri artirmaktadir.
Bulusun Amaci: Tescile konu olan bu bulus, sahip oldugu iç içe geçmis profillerden sadece bir tanesini tahrik ederek bütün profillerin tahrik edilmesini saglayan yeni bir tahrik sistemi ile donatilmis bir teleskopik masti ortaya koymayi amaçlamaktadir.
Tescile konu olan bulus, sahip oldugu tekbir tahrik sistemi ile hafif bir yapiya sahip olmakta, kolay tasinabilmekte ve daha düsük üretim maliyetine sahip olmaktadir.
Ayrica, pultrüzyon metodu ile üretilen bulus özel kamali profilleri sayesinde sistem üzerindeki birimin yatay eksende dönme serbestligini max ±3° sinirinda sinirlamaktadir. Pultrüzyon borularindaki kama yapisinin detayi Sekil S“de gösterilmistir.
Sekillerin Açiklamasi: Gelistirilen teleskopik direge ait sekiller asagida gösterilmistir.
Sekil 1. Tasinabilir teleskopik mastin kapali halinin perspektif görünüsü Sekil 2. Tasinabilir teleskopik mastin açik halinin perspektif görünüsü Sekil 3. Tasinabilir teleskopik mastin halat sisteminin görünüsü-1 Sekil 4. Tasinabilir teleskopik mastin halat sisteminin görünüsü-2 Sekil 5. Tasinabilir teleskopik mastin halat sisteminin görünüsü-3 Sekil 6. Tasinabilir teleskopik mastin halat sisteminin görünüsü-4 Sekil 7. Tasinabilir teleskopik mastin flansinin yakindan görünüsü Sekil 8. Tasinabilir teleskopik mastin iç içe geçmis profillerinin kesit görünüsü Sekil 9. Profilin kesit görünüsü Sekil 10. Tasinabilir teleskopik mastin konumlandirilacagi yüzeye halatlar vasitasiyla baglanip sabitlenmis halinin görünüsü Sekil 11. Tasinabilir teleskopik mastin tripod ile kullaniminin görünüsü Sekillerdeki Referanslarin Açiklamasi: Sekiller üzerinde gösterilen referans numaralarinin karsiligi asagida verilmistir. 1. Tasinabilir teleskopik inast KU. Kontrol ünitesi MR. Motor-redüktor grubu P. Profil PK. Profil kamasi SP. Sabit profil SN. Sabitleme noktasi ST. Sabitleme tablasi SÇ. Sabitleme çubugu T. Tambur TH. Tahrik halati Bulusun Açiklamasi: Tasinabilir teleskopik mast (l), teleskopik olarak asagi yukari hareket edebilen iç içe geçmis profillerden (P), söz konusu profillerin (P) kendi ekseni etrafinda kontrolsüz olarak dönmesini engelleyen ve her bir profilin (P) ucunda bulunan flanslardan (F), tahrik halatinin (TH) hareketini saglayan motor-redüktor grubundan (MR) ve tasinabilir teleskopik mastm (1) üzerine konumlandirildigi sabitleme tablasindan (ST) olusmaktadir. Motor-redüktor grubu (MR), kontrol ünitesi (KU) ile kumanda edilmektedir. Motor-redüktor grubu (MR) ve kontrol ünitesi (KU) sabit profil (SP) üzerinde yer almaktadir.
Tahrik halati (TH), motor-redüktor grubundan (MR) tahrikini alabilecegi gibi manuel olarak da tahrik edilebilir.
Tasinabilir teleskopik mastin (l) ortaya koydugu en önemli yenilik, iç içe geçmis profillerin (P) her birinin kendisinden önceki profilden (P) tahrik almasini saglayan halat (H) yapilanmasi ile tekbir motor-redüktor grubu (MR) ile tahrik edilerek söz konusu profillerin (P) birbirleri içerisinde asagi yukari dogru ilerlemesinin saglanmasidir. Söz konusu halat (H), genislik 25 mm X kalinlik 1.8 mm polyester halat yapisindadir.
Tasinabilir teleskopik mast (l), kullanim alanina göre ihtiyaç duyulan yüksekligi karsilayacak sayida profilden (P) olusmaktadir. Bulusu olusturan profil (P) sayisinin degismesine karsin bulusta sadece bir motor-redüktor grubu (MR) yer almaktadir. Bu durumda sadece bulusu olusturan profil (P) sayisina göre söz konusu profilleri (P) asagi yukari hareket ettirecek tahriki verecek olan motor-redüktor grubunun (MR) kapasitesi degisiklik göstermektedir. Diger bir ifadeyle, tasinabilir teleskopik mastta (1) yer alan profilleri (P) (profilleri ve profillerin tasimasi beklenen aparati) kaldirabilecek kapasitede bir motor-redüktor grubu (MR) kullanilmaktadir.
Tasinabilir teleskopik mast (1), en altta hareket etmeyen bir sabit profilden (SP) ve söz konusu sabit profil (SP) içerisinde yer alan iç içe geçmis asagi yukari hareket edebilen profillerden (P) olusmaktadir. Motor-redüktor grubu (MR), sabit profil (SP) üzerinde yer almaktadir. Motor-redüktor grubu (MR) tarafindan tahrik edilen tahrik halati (TH), sabit profilin (SP) flansindan (F) geçerek sabit profil (SP) içerisinde yer alan birinci profilin (P) alt tarafindan dolasip sabit profilin (SP) flansi (F) üzerinde yer alan sabitleme noktasina (SN) baglanarak sabitlenmektedir. Bir ucu sabitleme noktasina (SN) sabitlenmis olan tahrik halatinin (TH) diger ucu motor-redüktor grubuna (MR) baglidir. Söz konusu tahrik halati (TH), sabit profilin (SP) flansi (F) üzerinde yer alan makaranin ve sabit profil (SP) içerisinde yer alan birinci profilin (P) alt tarafinda yer alan makaralarin üzerinde geçmektedir. Motor-redüktor grubuna (MR) bagli olan tamburun (T) tahrik halatini (TH) sarmasi ile sabit profil (SP) içerisinde yer alan birinci profilin (P) altindan geçen tahrik halati (TH) strogu azalmakta ve birinci profil (P) yukari yönde ilerlemektedir.
Motor-redüktor grubu (MR) sadece tahrik halatini (TH) tahrik etmekte ve birinci profilin (P) asagi yukari hareket etmesini saglamaktadir.
Birinci profil (P) içersinde yer alan ikinci profil (P), ikinci profil (P) içersinde yer alan üçüncü profil (P), üçüncü profil (P) içersinde yer alan dördüncü profil (P), vb. iç içe profil (P) yapilanmasi bulusun ihtiyaç duyulan yükseklige ulasmasi amaciyla ayni sekilde devam etmektedir. Iç içe geçmis profillerin (P) asagi yukari dogru açilma kapanma hizlari aynidir.
Birinci profilin (P) asagi yukari hareketi motor-redüktor grubundan (MR) tahrikini alan tahrik halati (TH) ile saglanirken birinci profil (P) içersinde yer alan ikinci profilin (P) asagi yukari hareketi birinci profilin (P) asagi yukari hareketi ile saglanmaktadir. Ayni sekilde ikinci profil (P) içersinde yer alan üçüncü profilin (P) asagi yukari hareketi ikinci profilin (P) asagi yukari hareketi ile saglanmaktadir. Bu çalisma sistemi diger profiller (P) için de bu sekilde devam etmektedir. Diger bir ifadeyle, Her bir profil (P) asagi yukari hareketini içinde bulundugu bir önceki profilden (P) almaktadir.
Birinci profilin (P) asagi yukari hareketi motor-redüktor grubundan (MR) tahrikini alan tahrik halati (TH) ile saglanirken, birinci profil (P) içersinde yer alan ikinci profilin (P) asagi yukari hareketi bir ucu birinci profilin (P) flansinin (F) üzerinde yer alan sabitleme noktasina (SN) bagli olan ve birinci profil (P) içerisinde yer alan ikinci profilin (P) alt tarafindan geçerek birinci profilin (P) flansinin (F) diger tarafinda çikip birinci profilin (P) içinde bulundugu sabit profilin (SP) flasina bagli olan halat (H) ile saglanmaktadir.
Birinci profil (P) yukari dogru ilerlerken bir ucu sabit profilin (SP) flasina (F) diger ucu birinci profilin (P) flansina (F) bagli olan halatin (H) birinci profil (P) disinda kalan bölümü uzayacak ve böylelikle birinci profil (P) içerisinde yer alan ikinci profilin (P) alt tarafindan geçen halat (H) strogunun azalmasiyla ikinci profilin (P) yukari dogru ilerlemesi saglanacaktir. Ayni sekilde, ikinci profil (P) yukari dogru ilerlerken bir ucu birinci profilin (SP) flasina (F) diger ucu ikinci profilin (P) flansina (F) bagli olan halatin (H) ikinci profil (P) disinda kalan bölümü uzayacak ve böylelikle ikinci profil (P) içerisinde yer alan üçüncü profilin (P) alt tarafindan geçen halat (H) strogunun azalmasiyla üçüncü profilin (P) yukari dogru ilerlemesi saglainis olacaktir. Üçüncü, dördüncü, besinci Vd. profiller (P) de bu çalisma prensibi ile çalismaktadir. Buradaki en önemli husus, birinci profilin (P) asagi yukari hareketi motor-redüktor grubundan (MR) tahrikini alan tahrik halati (TH) ile saglanirken birinci profilden (P) sonraki iç içe geçmis bütün profillerin (P) asagi yukari hareketini içinde bulundugu bir önceki profilden (P) ve söz konusu profil (P) içersinde bulunan halat (H) yapilanmasindan aliyor olmalaridir.
Tasinabilir teleskopik mastin (1) ana unsurunu olusturan iç içe geçmis profillerin (P) birbirlerinden tahrik almasini saglayan söz konusu halat (H) yapilanmasi; birinci profil (P) içerisinde yer alan diger profillerin (P) asagi yukari hareketini saglayan, bir ucu asagi yukari hareketini sagladigi profilin (P) içinde bulundugu bir önceki profilin (P) flansinin (F) üzerinde yer alan sabitleme noktasina (SN) bagli olan ve hareketini sagladigi profilin (P) alt tarafindan geçerek hareketini sagladigi profilin (P) içinde bulundugu bir önceki profilin (P) flansinin (F) diger tarafindan çikip bir önceki profilin (P) içinde bulundugu iki önceki profilin (P) flasina (F) baglanan ve bir önceki profilin (P) yukariya dogru ilerlemesiyle iki önceki profilin (P) flansina (F) bagli olan halatin (H) bir önceki profilin (P) disinda kalan bölümünün uzamasi ve böylelikle bir önceki profil (P) içerisinde bulunan hareket edecek olan profilin (P) alt tarafindan geçen halat (H) strogunun azalmasiyla söz konusu profilin (P) yukari dogru ilerlemesini saglayan bir prensipte çalismaktadir. Söz konusu halat (H) yapilanmasi, tasinabilir teleskopik masti (l) olusturan birinci profil (P) içerisinde yer alan iç içe geçmis profillerin (P) tamamina uygulanmaktadir.
Sadece sabit profil (SP) içerisinde yer alan birinci profilin (P) alt tarafinda makaralar bulunmaktadir. Birinci profil (P) içerisinde yer alan iç içe geçmis diger profillerin (P) altlarinda düz kanalli flanslar bulunmaktadir. Sabit profil (SP) içerisinde yer alan birinci profilin (P) disindaki profillerde (P) makara olmamasinin sebebi halat (H) strogun sagli sollu esit olarak azalip artmasindan dolayi profillerin (P) alt noktasinda halatlarin (H) hareket etmiyor olmasidir.
Tasinabilir teleskopik mast (1), kendisini olusturan her profilin (P) kendisinden önceki profilden (P) tahrik almasi ile tam açik hale gelmektedir.
Profillerin (P) asagi inerek iç içe geçmesi durumunda flanslar (F) üzerinde yer alan sabitleme noktalarina (SN) baglanan halat (H) uçlarinin birbirleri üzerine çakismamasi amaciyla her bir profiller (P) 90° döndürülerek birbirleri içerisine montaj lanmaktadir.
Iç içe geçmeli profil (P) yapilanmasi, pultrüzyon yöntemi ile kendisinden kamali olarak üretilerek iç içe hareket eden profillerin (P) kendi eksenleri etrafinda kontrolsüz olarak dönmeleri profiller (P) üzerinde bulunan profil kamalari (PK) ile engellenmekte ve özel tasarim flanslar (F) sayesinde söz konusu profiller (P) dönme ekseninde sabitlenmektedir. Her bir profil (P) kendi iç çaplarindan yataklanmaktadir.
Kamalar sayesinde sistemi döndürebileeek bütün kuvvetler flanslarda (F) karsilanmakta ve böylelikle bulusa burulma yönünde dayanim kazandirilmaktadir.
Tasinabilir teleskopik mast (1), üzerine konumlandirildigi bir sabitleme tablasina (ST) sahiptir. Tasinabilir teleskopik mast (1), söz konusu sabitleme tablasi (ST) sayesinde istenilen yüzeye oturtulmaktadir. Sabitleme tablasi (ST) ise sabitleme çubuklari (SÇ) sayesinde istenilen yüzeye montaj lanmaktadir.
Tasinabilir teleskopik masti (1) olusturan motor-redüktor grubu (MR) ve sabitleme tablasi (ST) modüler bir yapiya sahiptir. Böylelikle, bulus kolay paketlenmekte, kolay tasinmakta ve kolay kurulmaktadir. Motor-redüktor grubunun (MR) modüler bir yapida olmasi dolayisiyla tasinabilir teleskopik mast (l) herhangi bir motora ihtiyaç duymadan el ile manuel olarak da çalistirilabilmektedir. Diger bir ifadeyle, tasinabilir teleskopik mast (l) hem manuel ve hem de otomatik olarak kullanilabilmektedir.
Sekil 10`da ayrintili bir sekilde gösterildigi üzere olumsuz çevresel kosullardan etkilenmemesi için tasinabilir teleskopik mast (1), flanslar (F) üzerinde yer alan plakalardan manuel veya elektromekanik alt sistemlerle tahrik edilen ve yere uzantili/baglantili sabitleme halatlar ile konumlandirilaeagi yüzeye sabitlenmektedir.
Tasinabilir teleskopik mastin (1) ulasacagi yükseklik göz önünde bulundurularak söz konusu yüksekligi koruyabilecek sayida yere uzantili/baglantili sabitleme halatlari kullanilmaktadir.
Ayrica, Sekil 11°de ayrintili bir sekilde gösterildigi üzere tasinabilir teleskopik masti (l) tripod ile kullanilabilmekte ve kullanilacagi yüzeye konumlandirilabilmektedir.
Bulusun Sanavive Uygulama Biçimi: Bulus, her çesit kara ve deniz platformuna entegre edilebilen, ayni zamanda sabit tesislere ve açik alanlarda kurulabilen askeri ve sivil pek çok uygulamada kullanilmaktadir.

Claims (13)

ISTEMLER
1. Bulus, açik alanda anten, radar, görüntüleme sistemleri, Vb. hassas elektronik sistemlerin yükseltilmesinde kullanilan, tekbir tahrik sistemi ile birbirini tahrik eden iç içe geçmis ve asagi yukari hareket edebilen profillerden olusan ve söz konusu elektronik sistemlerini rüzgâr, yildirim düsmesi, yagmur, düsük basinç, buzlanma, toz, vb. olumsuz hava sartlarina karsi koruyabilen bir tasinabilir teleskopik mast (l) olup özelligi; hareket etmeyen bir sabit profile (SP), söz konusu sabit profil (SP) içerisinde yer alan ve bir motor-redüktor grubundan (MR) veya manuel olarak tahrik alan tahrik halati (TH) ile asagi yukari hareket etmesi saglanan bir birinci profile (P), birinci profil (P) içerisinde yer alan ve kendinden önceki profillerin (P) asagi yukari hareket etmesi ile asagi yukari hareket eden iç içe geçmis profillere söz konusu profilleri (P) dönme ekseninde sabitleyerek söz konusu profillerin (P) kendi ekseni etrafinda kontrolsüz olarak dönmesini engelleyen ve her bir profilin (P) ucunda bulunan flanslara (F), birinci profil (P) içersinde yer alan ikinci profilin (P) asagi yukari hareketini saglayan bir ucu birinci profilin (P) flansinin (F) üzerinde yer alan sabitleme noktasina (SN) bagli olan ve birinci profil (P) içerisinde yer alan ikinci profilin (P) alt tarafindan geçerek birinci profilin (P) flansinin (F) diger tarafindan çikip birinci profilin (P) içinde bulundugu sabit profilin (SP) flasina (F) baglanan ve birinci profilin (P) yukariya dogru ilerlemesiyle sabit profilin (P) flansina (F) bagli olan halatin (H) birinci profil (P) disinda kalan bölümünün uzamasi ve böylelikle ikinci profilin (P) alt tarafindan geçen halat (H) strogunun azalmasiyla ikinci profilin (P) yukari dogru ilerlemesini saglayan halat (H) yapilanmasina sahip olmasidir.
2. Istem l°de bahsedilen tasinabilir teleskopik mast (1) olup özelligi; birinci profil (P) içerisinde kullanim alanina göre ihtiyaç duyulan yüksekligi karsilayacak sayida iç içe geçmis profillere (P) sahip olmasidir.
3. Istem l,de veya istem 2”de bahsedilen tasinabilir teleskopik mast (l) olup özelligi; birinci profil (P) içerisinde yer alan iç içe geçmis bütün profillerin (P) kendilerinden önceki profillerin (P) asagi yukari hareket etmesi ile asagi yukari hareket etmelerini saglayan halat (H) yapilanmasina sahip olmasidir.
4. Istem l”de veya istem 3'de bahsedilen halat (H) yapilanmasi olup özelligi; birinci profil (P) içerisinde yer alan diger profillerin (P) asagi yukari hareketini saglayan, bir ucu asagi yukari hareketini sagladigi profilin (P) içinde bulundugu bir önceki profilin (P) flansinin (F) üzerinde yer alan sabitleme noktasina (SN) bagli olan ve hareketini sagladigi profilin (P) alt tarafindan geçerek hareketini sagladigi profilin (P) içinde bulundugu bir önceki profilin (P) flansinin (F) diger tarafindan çikip bir önceki profilin (P) içinde bulundugu iki önceki profilin (P) flasina (F) baglanan ve bir önceki profilin (P) yukariya dogru ilerlemesiyle iki önceki profilin (P) flansina (F) bagli olan halatin (H) bir önceki profilin (P) disinda kalan bölümünün uzamasi ve böylelikle bir önceki profil (P) içerisinde bulunan hareket edecek olan profilin (P) alt tarafindan geçen halat (H) strogunun azalmasiyla söz konusu profilin (P) yukari dogru ilerlemesini saglayan bir yapida olmasidir.
5. Istem 1”de veya istem 2”de veya istem 3”de bahsedilen tasinabilir teleskopik mast (l) olup özelligi; sabit profil (SP) içerisinde yer alan birinci profilin (P) alt tarafinda yer alan ve halatin (H) kolaylikla ilerlemesini saglayan makaralara sahip olmasidir.
6. Istem 1°de veya istem 2”de veya istem 3”de veya istem 5'de bahsedilen tasinabilir teleskopik mast (l) olup özelligi; profillerin (P) asagi inerek iç içe geçmesi durumunda flanslar (F) üzerinde yer alan sabitleme noktalarina (SN) baglanan halat (H) uçlarinin birbirleri üzerine çakismasini önlemek amaciyla esdeger yapida olan her bir profilin (P) bir önceki profil (P) içerisinde 90° dönük sekilde bulunuyor olmasidir.
Istem l*de bahsedilen motor-redüktor grubu (MR) olup özelligi; kendisini kumanda eden kontrol ünitesi (KU) ile birlikte sabit profil (SP) üzerinde yer aliyor olmasidir.
Istem l°de veya istem 2”de veya istem 3'de veya istem 5°de veya istem 6”da bahsedilen tasinabilir teleskopik mast (l) olup özelligi; sahip oldugu iç içe geçmeli profil (P) yapilanmasinin pultrüzyon yöntemi ile kendisinden kamali olarak üretilen bir yapiya sahip olmasidir.
Istem 1°de veya istem 2`de veya istem 3°de veya istem 5°de veya istem 6”da veya istem 8“de bahsedilen tasinabilir teleskopik mast (l) olup özelligi; sahip oldugu iç içe geçen profiller (P) üzerinde bulunan ve söz konusu profillerin (P) kontrolsüz olarak dönmelerini engelleyen profil kamalarina (PK) sahip olmasidir.
Istem l”de bahsedilen flanslar (F) olup özelligi; bulusu döndürebileeek bütün olumsuz kuvvetlerin üzerinde karsilamasini saglayan ve böylelikle bulusa burulma yönünde dayanim kazandiran kamalara sahip olmasidir.
Istem 1”de veya istem 2'de veya istem 3”de veya istem 5”de veya istem 6°da veya istem 8”de veya istem 9”da bahsedilen tasinabilir teleskopik mast (l) olup özelligi; üzerine konumlandirildigi bir sabitleme tablasina (ST) ve söz konusu sabitleme tablasinin (ST) istenilen yüzeye montajlanmasini saglayan sabitleme çubuklarina (SÇ) sahip olmasidir.
Istem 1°de veya istem 2`de veya istem 3”de veya istem 5°de veya istem 6°da veya istem 8°de veya istem 9°da veya istem ll°de bahsedilen tasinabilir teleskopik mast (l) olup özelligi; olumsuz çevresel kosullardan etkilenmemesi için tasinabilir teleskopik mastin (l) yere uzantili/baglantili sabitleme halatlari ile konumlandirilacagi yüzeye sabitlenmesini saglayan flanslar (F) üzerinde yer alan sabitleme halatlarinin baglandigi plakalara sahip olmasidir.
13. Istem l°de veya istem 2”de veya istem 3”de veya istem 5”de veya istem 6”da veya istem 8”de veya istem 9,da veya istem ll*de bahsedilen tasinabilir teleskopik mast (l) olup özelligi; tasinabilir teleskopik mastin (1) istenilen yüzeye kolaylikla konumlandirilmasini saglayan tripoda sahip olmasidir.
TR2020/20096 2020-12-09 Taşinabi̇li̇r teleskopi̇k mast TR202020096U5 (tr)

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR202020096U5 true TR202020096U5 (tr) 2022-09-21

Family

ID=

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20200207485A1 (en) Windshield
US5314083A (en) Telescopic tower
US8069634B2 (en) Lifting system and apparatus for constructing and enclosing wind turbine towers
CA2663754C (en) Lifting system and appartus for constructing and enclosing wind turbine towers
CN101535582B (zh) 用于构建和包覆风力涡轮机塔架的提升系统及装置
JP6452003B2 (ja) ヘリコプタ用の地下格納庫
WO2022125009A1 (en) Portable telescopic mast
US20060104760A1 (en) Lift platform having retractable barrier
TR202020096U5 (tr) Taşinabi̇li̇r teleskopi̇k mast
EP3833833B1 (en) A system for constructing buildings
EP3124704A1 (en) Retractable ship loading bay covers
US20170247876A1 (en) Multifunctional enclosure
UA126297C2 (uk) Складана освітлювальна щогла
US9249002B2 (en) Lift platform
US20190176938A1 (en) System to transfer people and/or cargo during offshore operations
WO2020197371A1 (ru) Способ монтажа высотной опоры на крыше здания
US20070069074A1 (en) Canopy system
US20230192243A1 (en) Offshore transfer system with internal relative movement compensation
US6257262B1 (en) Building shape modification camouflage structures
RU2651738C1 (ru) Мачта со стабилизированной по направлению верхней рабочей площадкой
TR202020096A2 (tr) Taşinabi̇li̇r teleskopi̇k mast
CN220565531U (zh) 一种新型钢结构厂房屋面布置结构
WO2001023688A1 (en) Outer-wall protection system
CN220748317U (zh) 煤矿井下风窗
RU173028U1 (ru) Мобильное каркасно-тканевое укрытие