TR201918439A2 - Transkateter aort kapak implantasyonu i̇çi̇n tünelli̇ kum saati̇ balon - Google Patents

Transkateter aort kapak implantasyonu i̇çi̇n tünelli̇ kum saati̇ balon Download PDF

Info

Publication number
TR201918439A2
TR201918439A2 TR2019/18439A TR201918439A TR201918439A2 TR 201918439 A2 TR201918439 A2 TR 201918439A2 TR 2019/18439 A TR2019/18439 A TR 2019/18439A TR 201918439 A TR201918439 A TR 201918439A TR 201918439 A2 TR201918439 A2 TR 201918439A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
balloon
lumen
tunneled
aortic
dilatation
Prior art date
Application number
TR2019/18439A
Other languages
English (en)
Inventor
Yildiz Yahya
Original Assignee
Istanbul Medipol Ueniversitesi
İstanbul Medi̇pol Üni̇versi̇tesi̇
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Istanbul Medipol Ueniversitesi, İstanbul Medi̇pol Üni̇versi̇tesi̇ filed Critical Istanbul Medipol Ueniversitesi
Priority to TR2019/18439A priority Critical patent/TR201918439A2/tr
Priority to US17/775,814 priority patent/US20220387767A1/en
Priority to PCT/TR2020/051171 priority patent/WO2021107903A1/en
Publication of TR201918439A2 publication Critical patent/TR201918439A2/tr

Links

Landscapes

  • Apparatus For Radiation Diagnosis (AREA)

Abstract

Mevcut buluş transkateter aort kapak implantasyonu (TAVI) işleminde aort kapağının yerleştirilmesinde kullanıma uygun kum saati formunda 3 (üç) bölmeli ve tünelli balon katetere ilişkindir.

Description

TRANSKATETER AORT KAPAK İMPLANTASYONU İÇİN TÜNELLİ KUM SAATİ BALON TEKNİK ALAN Mevcut buluş transkateter aort kapak implantasyonu (TAVl) işleminde aort kapağının yerleştirilmesinde kullanıma uygun kum saati formunda 3 (üç) bölmeli ve tünelli balon katetere ilişkindir.
BİLİNEN TEKNİK Aort kapağı genellikle kan kalpten vücuda pompalanırken açılan bir kapaktır; tek yönlü çalışır, kan kalpten aortaya yani büyük damarlara atıldıktan sonra basınç azalmasına bağlı olarak kapanır. Atılan kanın kalbe geri dönmesini engeller yani tek yönlü çalışan bir kapaktır. Aort kapak darlığı veya yetmezliği veya her iki durumun birlikte olduğu durumlar aort kapağının düzgün açılıp kapanamamasından kaynaklanan durumlardır. Bu durum kalbe fazladan baskı veya yük uygular ve nefes darlığı, şişmiş ayak bilekleri, göğüs ağrısı, baş dönmesi ve bazen de bayılmalara neden olabilir.
Aort kapak problemi olan kişiler için normal tedavi açık kalp kapak cerrahisidir.
Ancak, çok hasta olan veya başka pek çok tıbbi problemi olan insanlar için açık kalp ameliyatı çok riskli olarak kabul edilebilir.
Cerrahi olarak aort kapak değiştirilmesi (replasmanı) bazı vakaların morbidite (hastalık süresi) ve mortalitesini (ölümü) artırabileceği ve Transkateter Aort Kapak İmplantasyonu (TAVİ) işleminin faydalı olacağı gösterilmiştir. Dikiş kullanmadan kasık atar damarıridan (femoral arter) girerek eski kapağı çıkarmadan aort kapak yerleştirilmesi işlemine TAVI denir.
TAVI, bir aort kapağının kateter adı verilen uzun ve dar bir tüp veya taşıyıcı kullanılarak implante (yerleştirme) edilmesini sağlayan bir prosedürdür. Genellikle, kateter kasıktaki büyük bir kan damarı içine veya göğüsteki küçük bir kesi ile yerleştirilir.
Bu yeni teknik, cerrahın göğsü açmadan kalbe erişmesini sağlar. Bu tür bir TAVI girişiminin faydası veya tercih edilme sebebi aort kapak değiştirilmesi için açık kalp ameliyatı işleminden kaynaklanan komplikasyon riskinin yüksek olmasından dolayı Olup, bu işlemin TAVI için uygun hastalarda faydalı olduğu düşünülmektedir.
Transkateter aort kapakları bu işlem için özel olarak tasarlanmıştır. Kapak, bir ineğin veya bir domuzun kalbinden yani doğal bir dokudan alınarak yapılır. Doğal doku yeniden tasarlanır, ve esnek ve genişleyen veya genişleyebilen bir ağ çerçevesine tutturulur. Kalbe yerleştirmek için, kapak bir kateterin etrafına veya içine sıkıştırılır.
Daha sonra kateter yerleştirilir ve mevcut kapak üzerine yerleştirildiği, kalpteki aort kapak açıklığına veya kapağın olduğu yere yönlendirilir. Yeni kapak yerleştirildikten sonra, kateter çıkarılır. Yeni kapak yerleştirildikten sonra hemen çalışmaya başlar.
TAVI kapağı uygulamasından faydalanmayı belirlemek için elektrokardiyogram, ekokardiyogram, bilgisayarlı tomografi (BT) taraınası ve anjiyogram gibi birkaç test yapılması gerekir.
TAVI işlemi 3 temel aşamadan oluşmaktadır; 1. Kapak yerleştilmeden önce dar (stenotik) olan kapağın bir miktar genişletilmesi için bir balon yardıınıyla ön şişirme veya yarı dilatasyon işleminin yapılması 2. TAVI kapağının aort kapağının üzerine yerleştirilmesi 3. Aort kapak pozisyonuna yerleştirilen TAVI kapağının içime balon konularak şişirilmesi ile kapağın yerleştirilmesi veya etraf dokular tarafından stentli kapak yapısının tutulması ve stentli yapının genişleyerek son şeklini almasının sağlanması. Burada kullanılan kapak kendiliğinden genişleyen veya kendiliğinden genişlemeyen balon ile genişletilip şekil verilen veya uygun pozisyonuna yerleştirilmeye çalışılan yapıda olabilir.
Söz konusu işlem esnasında 1. adımda tam şişirme yapılmadan, örneğin yarım şişirme yapılarak bir miktar kapak açıklığı sağlanır. Bu şişirme esnasında hastanın tansiyon ve nabız değeri (hemodinami) bir miktar bozulabilir. Ayrıca, şişirme işlemi esnasında kireçlenmiş kapaktan parçacık kopabilir ve farklı organlara, örneğin beyne giderek hasara, örneğin felce, yol açabilir.
Ayrıca, şişirilen yani genişletilen kapağın dış yanında kalbin ileti sistemi bulunur ve şişirilen balonun yaptığı basınç nedeniyle bu iletim sistemi zarar görebilir. Bu ileti sisteminin zarar görmesi ileti problemlerini ortaya çıkaracağı için hastanın kalbine kalıcı hasar vererek kalp pili (pacemaker) takılması ihtiyacının ortaya çıkmasına neden olabilir.
Benzer sorunlar 3. adımda gerçekleştirilen şişirme işlemi esnasında da gerçekleşmektedir, Burada balonun şişirilmesi ve kapağa dışa doğru basınç uygulanmasıyla çevre dokuda bulunan kireçli yapılar kopabilir ve bu kısımda bulunan kalbin ileti sisteminin hasarlanmasıyla hastaya kalıcı kalp pili (pacemaker) takılması ihtiyacı ortaya çıkabilir.
Ayrıca, kateterin yerleştirilmesi sonrasında kalpten beyne kan iletimi azalmakta ve bu da beyne girişim esnasında yeterince karı gitmemesine ve/veya hastanın tansiyonunun düşmesine, hayati değerlerinin bozulmasına ve hatta felç geçirmesine neden olmaktadır.
Buluş sahipleri, TAVI kapağının etkili bir şekilde yerleştirilmesini sağlayacak ve çevre dokuda bulunan kireçli yapılara fazla basınç uygulamadan veya istenildiği veya ihtiyaç olduğu kadar uygulayarak, kalbin iletim sistemine zarar vermeden ve bu esnada beyne kan iletimini de sağlarak ve hastanın tansiyon değerinde düşmeye neden olmadan bu işlemin gerçekleştirilmesini sağlayacak balon kateterler geliştirmeyi amaçlamaktadır, BULUŞUN KISA AÇIKLAMASI Mevcut buluş, transkateter aort kapak implantasyonu (TAVI) işleminde aort kapağının yerleştirilmesinde kullanıına uygun kum saati forınunda tünelli balon katetere (A) ilişkindir (Şekil 1). Buluşa uygun kum saati formunda tünelli balon kateterin özelliği, kum saati formunun orta noktasında yer alan kısımda elastik olmayan, sert bir bölüm (6) bulunması ve balonu boydan boya geçen bir tünel (17) içennesidir. Bu şekilde sert bölüm (6) sayesinde tünelli kum saati balon kateterin (A) kalbin iletim sistemine zarar vermeden kullanılması ve tünel sayesinde operasyon esnasında kalpten beyne kan akışı sağlaması ve hastanın kan basıncının dengeli tutulması mümkün olmaktadır.
Buluşa uygun tünelli balon kateter (A), şişirildiğinde TAVl kapağının l. bölümünün açılarak aort kapak altı ventrikül içi (LVOT) bölüme sabitlenmesini sağlayan sol ventrikül çıkım balonu (2), şişirildiğinde aort kapak yapılarını açan veya genişleten aort kapak dilatasyon balonu (4), şişirildiğinde TAVI kapağının 3. bölümünü açarak veya genişleterek kapağın 3. bölümünün koroner sinüs üzerinden çıkan aortaya yerleştirilmesini sağlayan çıkan aort dilatasyon balonu (7) bölümlerini içerrnekte olup özelliği; proksimal uca giden lümen (9), sol ventrikül çıkım yolu balonu lümeni (l 1), aort kapak dilatasyon balonu lümeni (13) ve çıkan aort dilatasyon balonu lümeni (15) içermesi ve aort kapak dilatasyon balonu (4) üzerinde (kum saatinin orta kısmında) sert (elastik olmayan) bir bölüm (6) içermesi ve kum saati balon yapısını boydan boya geçen bir tünel (17') içermesidir.
Buluşa uygun tünelli balon kateter (A) sayesinde bilinen teknikte kullanılan balonların sebep olduğu olumsuzlukların giderilmesi amaçlanmaktadır. Buluşa uygun balon kateter (A) her tür TAVI kapağının yerleştirilmesinde kullanılabilecek olup aort kapak dilatasyon balonu üzerinde bulunan ve elastik olmayan yapıya sahip bölümü (6) sayesinde balonun kullanım esnasında şişirilmesiyle fıbroz yapılara daha fazla ve fıbroz yapılar arasında kalan yumuşak dokuya ise daha az kuvvet uygulayarak şişirilir.
Böylece aortik kaspın arkasında kalan damar yapılar ve özellikle iletim yolları gibi yapıların hasar görme ihtimali azaltılır veya engellenir. Dolayısıyla hastaya kalıcı kalp pili (pacemaker) takılmasını gerektirecek bir durumun ortaya çıkma olasılığı azaltılır. ŞEKLIN KISA AÇIKLAMASI Şekil l”de buluşa uygun tünelli balon katetere (A) ait temsili çizim yer almaktadır. Şekillerde yer alan referans numaraları ve karşılık geldikleri bölümler aşağıda listelenmiştir; l: Proksimal Uç 2: Sol Ventrikül Çıkım Yolu Balonu 3: Sol Ventrikül Çıkım Yolu Balon Şişirme Ucu 4: Aort Kapak Dilatasyon Balonu : Aort Kapak Dilatasyon Balonu Şişinne Ucu 6: Sert Bölüm 7: Çıkan Aort Dilatasyon (aort kapak konumunu dilate etme ve araç yerleştirme) Balonu 8: Çıkan Aort Dilatasyon Balonu Şişirme Ucu 9: 1 numaralı Proksimal uca giden lümen : Radyo Opak Şerit ll: Sol Ventrikül Çıkım Yolu Balonu Lümeni 12: 1 1 numaralı lüınen üzerindeki pilot balon 13: Aort Kapak Dilatasyon Balonu Lümeni 14: 13 numaralı lümen üzerindeki pilot balon : Çıkan Aort Dilatasyon Balonu Lümeni 16: 15 numaralı lümen üzerindeki pilot balon 17: Tünel 18: Tünel proksimal ucu 19: Tünel distal ucu BULUŞUN DETAYLI ANLATIMI Buluşa uygun tünelli balon kateter (A) şişirildiğinde kum saati formu almaktadır (Şekil 1).
Buluşa uygun tünelli balon kateterde (A) yer alan lümenler kum saati formundaki balon kateterin her bir bölümünün birbirinden bağımsız olarak şişirilmesini ve boşaltılmasını sağlamaktadır. Bu durum kullanıcıya operasyon esnasında balonun kullanımı konusunda daha fazla kontrol sağlamaktadır, Burada kullanılan “kum saati formu” ifadesi , söz konusu yapıyı oluşturan iki bölümün birbirine diğerlerine kıyasla daha dar bir bölümle bağlandığı toplanda üç kompartmanlı bir yapıyı ifade etmektedir. Bir diğer deyişle kum saati formu iki geniş bölüm ve bunların ortasında iki geniş bölümü birbirine bağlayan göreceli daha dar bir bölüm bulunan yapıları ifade etmektedir. Söz konusu bölümler birbirinden bölmelerle ve/Veya perdelerle ayrılmış olabilir veya bölümler arasında herhangi bir bölme bulunmayabilir.
Buluş kapsamında kullanılan “sert bölüm” ve “elastik olmayan bölüm” ifadeleri birbiri ile eşdeğer olup birbiri yerine kullanılabilir. Söz konusu “sert bölüm” ve “elastik olmayan bölüm” ifadeleri kum saati balonun diğer kısımlarını oluşturan materyale kıyasla elastikiyeti daha az, mukavemeti daha fazla olan ve balon havayla doldurulduğunda şekli değişmeyen tüm yapıları ifade etmektedir.
Buluşa uygun kum saati formunda tünelli balon kateterde (A) yer alan sert bölüm (6) aort kapak dilatasyon balonunun yüzeyinin yarısını veya daha azını (örneğin yüzey alanının %10-%45”ini) veya daha fazlasını (yüzey alanının %55-%90”1n1) veya tamamını kaplayabilir. Buluşun tercih edilen bir uygulamasında sert bölüm (6) radyo- opak bir malzemeden yapılır. Bu şekilde işlem esnasında operatörler kateter üzerinde yer alan bu sert kısmın (6) doğru yere yerleştirildiğini tespit edebilir ve sonrasında balonun çevre dokuda bulunan kalp iletim sistemlerine hasar vermeden şişirilmesiyle işleme devam edilebilir.
Buluşun tercih edilen bir uygulamasında, buluşa uygun tünelli balon kateterde (A) yer alan 1 numaralı proksimal uca giden lümen (9), sol ventrikül çıkım yolu balonu lümeni (l 1), aort kapak dilatasyon balonu lümeni (13), çıkan aort dilatasyon balonu lümeni (15) üzerinde hava akışının ve isteğe bağlı olarak sıvı akışının sağlanması ve kontrolünde kullanılan bir valf bulunur. Söz konusu valf tek yönlü veya çift yönlü olabilir.
Buluşun tercih edilen bir uygulamasında tünelli balon kateterde (A) sol ventrikül çıkım yolu balonu lümeni (11), sol ventrikül çıkım yolu balonu (2) içerisine kadar uzanmakta ve burada söz konusu lümen üzerinde bulunan sol ventrikül çıkım yolu balonu şişirme ucu (3) vasıtasıyla istenildiğinde balonun şişirilmesi sağlanmaktadır.
Söz konusu lümen (ll) içerisinden balona (2) şişirme ucu (3) ile hava iletimi yine lümen üzerinde bulunan bir valf ile kontrol edilmektedir.
Buluşun tercih edilen bir uygulamasında tünelli balon kateterde (A) aort kapak dilatasyon balonu lümeni (13), aort kapak dilatasyon balonu (4) içerisine kadar uzanmakta ve burada söz konusu lümen üzerinde bulunan aort kapak dilatasyon balonu şişirme ucu (5) vasıtasıyla istenildiğinde balonun şişirilmesi sağlanmaktadır.
Söz konusu lümen (13) içerisinden balona (4) şişirme ucu (5) ile hava iletimi yine lümen üzerinde bulunan bir valf ile kontrol edilmektedir.
Buluşun tercih edilen bir uygulamasında tünelli balon kateterde (A) çıkan aort dilatasyon balonu lümeni (15), çıkan aort dilatasyon balonu (7) içerisine kadar uzanmakta ve burada söz konusu lümen üzerinde bulunan aort kapak dilatasyon balonu şişirıne ucu (8) vasıtasıyla istenildiğinde balonun şişirilmesi sağlanmaktadır.
Söz konusu lümen (15) içerisinden balona (7) şişirıne ucu (8) ile hava iletimi yine lümen üzerinde bulunan bir valf ile kontrol edilmektedir.
Buluş bir açıdan tünelli kum saati formunda balon katetere (A) ilişkin olup şişirildiğinde TAVI kapağının l. bölümünün açılarak aort kapak altı ventrikül içi (LVOT) bölüme sabitlenmesini sağlayan sol ventrikül çıkım balonu (2), şişirildiğinde aort kapak yapılarını açan veya genişleten aort kapak dilatasyon balonu (4), şişirildiğinde TAVI kapağının 3. bölümünü açarak veya genişleterek kapağın 3. bölümünün koroner sinüs üzerinden çıkan aortaya yerleştirilmesini sağlayan çıkan aort dilatasyon balonu (7) bölümlerini içermekte olup özelliği; proksimal uca giden lümen (9), sol ventrikül çıkım yolu balonu lümeni (11), aort kapak dilatasyon balonu lümeni (13) ve çıkan aort dilatasyon balonu lümeni (15) içermesi ve aort kapak dilatasyon balonu (4) üzerinde sert (elastik olmayan) bir bölüm (6) içermesidir.
Metinde kullanılan “kum saatinin orta kısmı” ifadesi kum saati formundaki bir yapıda iki geniş bölümü birbirine bağlayan dar bölümü ifade etmekte olup, tünelli kateterde yer alan “Aort Kapak Dilatasyon Balonu (4)” ifadesi ile esdeğerdir ve bu ifadeler birbiri yerine kullanılabilir.
Buluşa uygun tünelli balon kateter (A)) fizyolojik ortama uygun ve cerrahi şartlar altında kullanılabilir olduğu bilinen herhangi bir materyalden veya birden fazla materyalin karışımından veya farklı materyallerin birlikte ayrı bölümlerin hazırlanmasında kullanılmasıyla yapılabilir.
Buluşun tercih edilen bir uygulamasında, tünelli balon kateterde (A) bulunan proksimal uç (l), 1 numaralı proksimal uca giden lümen (9), sol ventrikül çıkım yolu balonu lümeni (11),sol ventrikül çıkım yolu balonu (2), aort kapak dilatasyon balonu lümeni (13), aort kapak dilatasyon balonu (4), çıkan aort dilatasyon balonu lümeni (15), çıkan aort dilatasyon balonu (7), tünel (17), tünel proksimal ucu (18), tünel distal ucu (19) bileşenlerinden en az birinde radyoopak maddeden yapılmış herhangi bir uzunluk ve şekilde marker, örneğin şerit bulunabilir.
Buluşun özellikle tercih edilen bir uygulamasında aort kapak dilatasyon balonu (4) üzerine, bu balonun sol ventrikül çıkıın yolu balonu (2) ve çıkan aort dilatasyon balonuna (7) yakın bölgesinde radyo opak şerit veya şeritler (10) bulunur.
Buluşun bir uygulamasında tünelli balon kateterde (A) bulunan tünelin (17) proksimal ucu (18) ve distal ucu ( 19) arasında herhangi bir noktada tek yönlü kapak bulunur.
Söz konusu kapak iki kapakçıklı veya üç kapakçıklı yapıda olabilir. Buluşun tercihen edilen bir uygulanmasında söz konusu tek yönlü kapak tünelin orta noktasında veya distal uca yakın bir noktada veya prosimal uca yakın bir noktada bulunur.
Buluşun tercih edilen bir uygulamasında tünelli balon kateterde (A) yer alan sol ventrikül çıkım yolu balonu lümeni (l 1), aort kapak dilatasyon balonu lümeni (13), çıkan aort dilatasyon balonu lümeni (15) üzerinde isteğe bağlı olarak pilot balon (12, 14, 16) bulunur.
Buluşun bir uygulamasında tünelli balon kateterde (A) proksimal uca giden lümen (9) dış ortam ile damar içi arasında bağlantı oluşturur. Proksimal uca giden lümen (9) içerisinden geçirilen bir kılavuz teli sayesinde kateterin istenilen yere yerleştirilmesi sağlanır.
Tünelli balon kateter (A) üzerinde bulunan pilot balonlar (12, 14, 16), hastanın Vücudu içerisinde görünmeyen bir noktada olan kum saati balonun (A) farklı bölmelerinin basıncını dışarıdan takip etmeyi sağlayan bir bileşendir.
Tek lümenli balon kateterde (B) yer alan tek yönlü valf, balonun şişirilmesinin ardından balon içerisinden oluşan basıncın tekrar boşalmasını engellemektedir.
Teknik açıdan uygun olan yerlerde, buluşun uygulamaları birleştirilebilir.
Uygulamalar burada belirli özellikler/elemanlar içerecek şekilde açıklanmıştır.
Tarifname ayrıca esas olarak bahsi geçen özellikleri/ elemanları içeren ya da bunlardan meydana gelen diğer uygulamaları da kapsamaktadır.
Burada spesifik olarak ve açıkça anlatılan uygulamalar tek başına ya da bir veya birkaç diğer uygulama ile birlikte bir feragatnameye esas teşkil edebilir.

Claims (1)

ISTEMLER Kum saati formunda tünelli balon kateter (A) olup sisirildiginde TAVI kapaginin
1. bölümünün açilarak aort kapak alti ventrikül içi (LVOT) bölüme sabitlenmesini saglayan sol ventrikül çikim balonu (2), sisirildiginde aort kapak yapilarini açan veya genisleten aort kapak dilatasyon balonu (4), sisirildiginde TAVI kapaginin 3. bölümünü açarak veya genisleterek kapagin 3. bölümünün koroner sinüs üzerinden çikan aortaya yerlestirilmesini saglayan çikan aort dilatasyon balonu (7), proksimal uca giden lümen (9) bölümlerini içermekte olup özelligi; proksimal uca giden lümen (9) ve kum saatinin orta kisminda sert (elastik olmayan) bir bölüm (6) ve balonu boydan boya geçen bir tünel (17) bulunmasidir. . Istem 1°e göre kum saati formunda tünelli balon kateter (A)olup elastik olmayan bölüm (6) kum saatinin orta kisminin yüzeyinin yarisini veya yüzey alaninin %10- . Istem 1-27ye göre tünelli kum saati formunda balon kateter (A) olup sert bölüm (6) radyo-opak bir malzemeden yapilir. Istem l-3°e göre tünelli kum saati formunda balon kateter (A) olup tünelin (17) distal ucu (19) ile proksimal ucu (18) arasinda tek yönlü kapak bulunur. . Istem 4°e göre tünelli kum saati formunda balon kateter (A) olup tünelin (17) distal ucu (19) ile proksimal ucu (18) arasindaki tek yönlü kapak, iki kapakçikli veya üç kapakçiklidir. Istem 4-5”e göre tünelli kum saati formunda balon kateter (A) olup tek yönlü kapak tünelin (17) distal ucu (19) ile proksimal ucunun (18) ortasinda bulunur. . Istem 1-6”ya göre tünelli balon kateter (A) olup özelligi balon üzerinde balon kateterin her bir bölümünün birbirinden bagimsiz olarak sisirilmesini ve bosaltilmasini saglayan sol ventrikül çikim yolu balonu lümeni (1 l), aort kapak dilatasyon balonu lümeni (13) ve çikan aort dilatasyon balonu lümeninin (15) bulunmasidir. Istem 1-7”ye göre tünelli balon kateter (A) olup, 1 numarali proksimal uca giden lümen (9), sol ventrikül çikim yolu balonu lümeni (11), aort kapak dilatasyon balonu lümeni (13), çikan aort dilatasyon balonu lümeni (15) üzerinde hava akisinin ve istege bagli olarak sivi akisinin saglanmasi ve kontrolünde kullanilan bir valf bulunur. Istem l-7'ye göre tünelli balon kateter (A) olup, sol ventrikül çikim yolu balonu lümeni (11), aort kapak dilatasyon balonu lümeni (13), çikan aort dilatasyon balonu lümeni (15) üzerinde kulanim esnasinda balonun basincinin belirlenmesini saglayan bir pilot balon bulunur. Istem l-9°a göre tünelli balon kateter (A) olup, sol ventrikül çikim yolu balonu lümeni (l 1), sol ventrikül çikim yolu balonu (2) içerisine kadar uzanir ve burada söz konusu lümen üzerinde bulunan sol ventrikül çikim yolu balonu sisirme ucu (3) vasitasiyla istenildiginde balonun sisirilmesi saglanir. Istem 1-lO°a göre tünelli balon kateter (A) olup, aort kapak dilatasyon balonu lümeni (13), aort kapak dilatasyon balonu (4) içerisine kadar uzanir ve burada söz konusu lümen üzerinde bulunan aort kapak dilatasyon balonu sisirme ucu (5) vasitasiyla istenildiginde balonun sisirilmesi saglanir. Istem 1-11”e göre tünelli balon kateter (A) olup, çikan aort dilatasyon balonu lümeni (15), çikan aort dilatasyon balonu (7) içerisine kadar uzanir ve burada söz konusu lümen üzerinde bulunan aort kapak dilatasyon balonu sisirme ucu (8) vasitasiyla istenildiginde balonun sisirilmesi saglanir. Istem 1-12”ye göre tünelli balon kateter (A) olup, proksimal uç (1), sol ventrikül çikim yolu balonu (2), aort kapak dilatasyon balonu (4), çikan aort dilatasyon balonu (7), tünel (17) bilesenlerinden en az birinde radyoopak maddeden yapilmis herhangi bir uzunluk ve sekilde marker bulunabilir. Istem 1-13”e göre tünelli balon kateter (A) olup, fizyolojik ortama uygun ve cerrahi sartlar altinda kullanilabilir oldugu bilinen herhangi bir materyalden yapilabilir.
TR2019/18439A 2019-11-26 2019-11-26 Transkateter aort kapak implantasyonu i̇çi̇n tünelli̇ kum saati̇ balon TR201918439A2 (tr)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2019/18439A TR201918439A2 (tr) 2019-11-26 2019-11-26 Transkateter aort kapak implantasyonu i̇çi̇n tünelli̇ kum saati̇ balon
US17/775,814 US20220387767A1 (en) 2019-11-26 2020-11-26 Hourglass Balloon for Transcatheter Aortic Valve Implantation
PCT/TR2020/051171 WO2021107903A1 (en) 2019-11-26 2020-11-26 Hourglass balloon for transcatheter aortic valve implantation

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2019/18439A TR201918439A2 (tr) 2019-11-26 2019-11-26 Transkateter aort kapak implantasyonu i̇çi̇n tünelli̇ kum saati̇ balon

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201918439A2 true TR201918439A2 (tr) 2021-06-21

Family

ID=77516248

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2019/18439A TR201918439A2 (tr) 2019-11-26 2019-11-26 Transkateter aort kapak implantasyonu i̇çi̇n tünelli̇ kum saati̇ balon

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201918439A2 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP6725414B2 (ja) 大動脈内バルーン装置、補助装置ならびに血流、対抗脈動および血行動態を改善する方法
EP2805693B1 (en) Vascular introducers having an expandable section
US7338467B2 (en) Device for minimally invasive intravascular aortic valve extraction
US5078685A (en) Catheter with exterior tunnel member
JP5719428B2 (ja) 大動脈内カテーテル
ES2365880T3 (es) Un ensamblaje de válvula protésica.
JP7161799B2 (ja) 末梢静脈又は動脈カテーテルによる刺激支援を伴う心臓、大動脈、又は動脈のインプラントの配置の為の組立体
US8894681B2 (en) Devices, systems and methods for controlling local blood pressure
US20110144690A1 (en) Expandable transapical sheath and method of use
WO2009140545A2 (en) Expandable transapical sheath and method of use
EP2523720A2 (en) Device system and method for reshaping tissue openings
US10881509B2 (en) Transcatheter mitral valve prosthesis
US20200254227A1 (en) Catheter Device And Method For Delivery Of Medical Devices In The Aorta
US8454680B2 (en) Endovascular conduit device with low profile occlusion members
TR201918439A2 (tr) Transkateter aort kapak implantasyonu i̇çi̇n tünelli̇ kum saati̇ balon
EP3846891A1 (en) An introducer sheath
US20220387767A1 (en) Hourglass Balloon for Transcatheter Aortic Valve Implantation
TR201918438A2 (tr) Transkateter aort kapak implantasyonu i̇çi̇n kum saati̇ balon
RU2777182C2 (ru) Способ гибридного хирургического лечения с выполнением транскатетерной имплантации легочного клапана трансапикальным доступом
RU2802268C2 (ru) Имплантат, устройство доставки и способ доставки имплантата
Misterski et al. Transapical aortic valve implantation using a Symetis Acurate self-expandable bioprosthesis: initial outcomes of 10 patients
US20240050717A1 (en) Securing a guidewire delivery catheter in the coronary sinus using material or advancement mechanisms
US8454679B2 (en) Endovascular conduit device for increasing safety of cardiac lead extraction and other vascular procedures
Khambadkone et al. Pulmonary valve disease: Transcatheter pulmonary valve implantation with the Melody valve