TR201908152U5 - Sıvılaştırılmış petrol gazındaki safsızlıkların ayrıştırılması için bir düzenek. - Google Patents

Sıvılaştırılmış petrol gazındaki safsızlıkların ayrıştırılması için bir düzenek. Download PDF

Info

Publication number
TR201908152U5
TR201908152U5 TR2019/08152U TR201908152U TR201908152U5 TR 201908152 U5 TR201908152 U5 TR 201908152U5 TR 2019/08152 U TR2019/08152 U TR 2019/08152U TR 201908152 U TR201908152 U TR 201908152U TR 201908152 U5 TR201908152 U5 TR 201908152U5
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
chamber
feature
liquefied petroleum
mechanism according
petroleum gas
Prior art date
Application number
TR2019/08152U
Other languages
English (en)
Inventor
Uğur Rahmi̇
Teke Yeşi̇m
Çelebi̇ Serdar
Açiksari Cem
Original Assignee
Tuepras Tuerkiye Petrol Rafinerileri A S
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tuepras Tuerkiye Petrol Rafinerileri A S filed Critical Tuepras Tuerkiye Petrol Rafinerileri A S
Priority to TR2019/08152U priority Critical patent/TR201908152U5/tr
Publication of TR201908152U5 publication Critical patent/TR201908152U5/tr

Links

Landscapes

  • Sampling And Sample Adjustment (AREA)

Abstract

Mevcut buluşla geliştirilen, bir basınçlı numune kabı içindeki sıvılaştırılmış petrol gazının, içerdiği safsızlıklardan arındırılmasını sağlayan düzenek; birinci basınç değerine dayanaklı olan, içinde, bahsedilen safsızlıkları, gaz fazındaki sıvılaştırılmış petrol gazından ayıran ayırıcı sıvı bulunan, içine erişim için açıklık içeren hazneyi (1); birinci gövdeyi (1b) ve birinci gövde (1b) üzerindeki birden çok birinci deliği (1c) içeren, haznenin (1) açıklığını kapatan üst kapağı (1a); birinci deliklerin (1c) birinden geçip hazne (1) içine uzanan, pozisyonu, hazne (1) içerisinde bulunan ucunun ayırıcı sıvı seviyesinde olacağı şekilde ayarlanan, diğer ucu, bir giriş hattı (2) vasıtasıyla, numune kabına bağlanan, giriş hattı (2) vasıtasıyla basınçlı numune kabından alınan sıvılaştırılmış petrol gazının, akışkan formda ayırıcı sıvı içinden geçirilmesini sağlayan akışkan borusunu (4); numune kabındaki sıvılaştırılmış petrol gazı numunesinin, giriş hattına (2) geçişini kontrol eden vanayı; ayırıcı sıvı içerisinde safsızlıklarından arındırılarak ayırıcı sıvıdan uzaklaşıp hazne (1) içine geçen gaz fazındaki sıvılaştırılmış petrol gazı numunesinin hazne (1) içinden uzaklaştırılmasını sağlayan, bir ucu bir havalandırma hattıyla bağlantılı olan, diğer ucunun da üst kapaktaki (1a) birinci deliklerin (1c) diğerinden geçerek hazne (1) içine uzandığı çıkış hattını (3) içermektedir.

Description

TARIFNAME SIVILASTIRILMIS PETROL GAZINDAKI SAFSIZLIKLARIN AYRISTIRILMASI IÇIN BIR DUZENEK Mevcut bulus, yüksek basinç altinda sivilastirilmis petrol gazlarinin (örnegin LPG, LNG) içerisinde yer alan safsizliklarin, analiz edilebilmesi için sivilastirilmis petrol gazi numunesinden ayristirilmasina yönelik düzenekler ile ilgilidir.
Onceki Teknik Rafinerilerde, ham petrolün distilasyonu sonrasinda, distilasyon kolonunun tepesinden alinan 03/C4 içerikli gaz karisimi, sivilastirilmis petrol gazi olarak adlandirilmakta ve günümüzde, araçlarda yakit olarak veya evlerde isi saglamak amaciyla yaygin olarak kullanilmaktadir. Sivilastirilmis petrol gazinin oda sicakliginda sivilastirilabilmesi için 2,5 bar veya üstünde bir basinç altinda tutulmasi gerekmektedir. Sivilastirilmis petrol gazi ayni zamanda yüksek genlesme oranina sahip oldugundan, sividan gaz fazina geçerken hacmi çok büyük miktarda (örnegin 250 kat) artmakta ve bu baglamda da hava ile %2-9 oraninda karismasi durumunda patlama ve yanma riski tasimaktadir. ilaveten kaynama noktasi da nispeten düsük oldugundan, parlayici bir sivi olarak nitelendirilmektedir.
Sivilastirilmis petrol gazi içerisinde, kaliteyi ve performansi olumsuz etkileyen, hidrokarbon veya kostik gibi safsizliklar bulunabilmektedir. Bilinen uygulamalarda bahsedilen safsizliklarin miktarsal tayini, ”buharlasma kalintisi tayini” yöntemiyle, örnegin TS EN 15470 standardi dogrultusunda gerçeklestirilebilmektedir. Bu yöntemde, basinçli numune tüpü içerisindeki sivilastirilmis petrol gazi numunesi, çeker ocak altinda, patlamaya karsi korunmus bir ortamda, bos haldeyken agirligi ölçülmüs bir kap (örnegin beher) içerisine, numune tüpünden atmosfer ortamina bosaltilmasi ile toplanmaktadir. Bu süreçte basinçli numune tüpünden atmosferik ortama çikan sivilastirilmis petrol gazi hemen gaz fazina geçerek buharlasmaktadir. Bu esnada kapta safsizliklar birikmekte ve buharlasma sonrasinda alinan kap agirligi ölçümüyle, safsizliklarin miktari, ppm (parts per million) düzeyinde tespit edilebilmektedir. Ancak bu durumda safsizliklar, kalinti seklinde kap çeperine yapismakta ve bu nedenle de analiz için toplanamamaktadir. Ticari olarak piyasaya saglanan sivilastirilmis petrol gazinin kalite kontrol testlerinde ve satis spesifikasyonlarinda bu analiz yöntemi kullanilarak, safsizlik miktari (buharlasma kalintisi) ölçülmektedir. Standart bu testin yani sira üretim sirasinda proseslerde olusabilecek sorunlardan kaynakli buharlasma kalintisinda artis gözlemlenebilmektedir. Ancak mevcut yöntemle safsizliklarin kök sebeplerinin arastirilmasi mümkün olamamaktadir. ilaveten sivilastirilmis petrol gazinin, belirtildigi gibi patlama, yanma ve/veya parlama riski yüksek oldugundan, sivilastirilmis petrol gazinin atmosferik ortama açilip buharlastirilmasiyla safsizliklarin tayin edilmesi islemi güvenlik açisindan ciddi riskleri de beraberinde getirmektedir. Ayrica bahsedilen buharlastirma kalintisi tayini, rafinerilerdeki sivilastirilmis petrol gazi akimlarinda olusabilecek safsizliklik tasinimi gibi problemlerin tespitinde yardimci olamamaktadir.
Sivilastirilmis petrol gazi içerisindeki hidrokarbon veya kostik gibi safsizliklar sebebi ile gaz kromatografi analiz cihazlari ile tespit edilememektedir. Gaz fazinda analiz imkani saglayan bu cihazlarda, sivilastirilmis petrol gazi ile tasinan sivi safsizliklar cihazdaki çesitli komponentlerde yipranmaya sebep olarak analiz cihazlarina zarar vermektedir. Bu nedenle sivilastirilmis petrol gazinin analiz edilmesi için safsizliklardan arindirilmasi gerekmektedir. ilaveten ürün kalitesinin iyilestirilmesi ve dönemsel olarak proseslerde yasanan sorunlarin tespiti için, sivilastirilmis petrol gazi içerisindeki safsizliklarin da analizi büyük önem tasimaktadir.
Bulusun Kisa Açiklamasi Mevcut bulusla gelistirilen, bir basinçli numune kabi içerisindeki sivilastirilmis petrol gazinin, içerdigi safsizliklardan arindirilmasini saglayan düzenek; o bir birinci basinç degerine dayanakli olan, içerisinde, sivilastirilmis petrol gazinin içindeki safsizliklari, gaz fazindaki sivilastirilmis petrol gazindan ayirmak için en az bir ayirici sivi bulunan, içerisine erisim için en az bir açiklik içeren en az bir hazneyi; - en az bir birinci gövdeyi ve bahsedilen birinci gövde üzerinde yer alan birden çok birinci deligi içeren. haznenin bahsedilen açikligini kapatan en az bir üst - bahsedilen birinci deliklerin birinden geçip hazne içerisine uzanan ve bu sekilde en az bir kismi hazne içerisinde konumlu olan, pozisyonu, hazne içerisinde bulunan ucunun bahsedilen ayirici sivi seviyesinde olacagi sekilde ayarlanan, bir diger ucu, en az bir giris hatti vasitasiyla, bahsedilen numune kabina baglanan, giris hatti vasitasiyla basinçli numune kabindan alinan sivilastirilmis petrol gazinin, bir akiskan formda ayirici sivi içerisinden geçirilmesini saglayan en az bir akiskan borusunu; - numune kabindaki sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, giris hattina geçisini kontrol eden, giris hattinda veya giris hattiyla numune kabinin birbirine baglandigi bölgede konumlandirilan en az bir vanayi; i giris hattindan ve akiskan borusundan geçerek akiskan formda ayirici sivi içerisine giren ve ayirici sivi içinde safsizliklarindan arindirilarak ayirici sividan uzaklasip hazne içine geçen gaz fazindaki sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, güvenli bir sekilde hazne içerisinden uzaklastirilmasini saglayan, ayni zamanda da hazne içinde atmosfer basincinin bulunmasini ve dolayisiyla ayirici sividan geçen sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, içerdigi safsizliklardan tamamen arindirilabilmesi için tamamen gaz fazina geçmesini saglayan, en az bir ucu bir havalandirma hattiyla baglantili olan, en az bir diger ucunun da bahsedilen üst kapaktaki bahsedilen birinci deliklerin bir digerinden geçerek hazne içerisine uzandigi en az bir çikis hattini içermektedir.
Mevcut bulusla gelistirilen düzenek sayesinde, yüksek basinç altindaki bir numune kabinda bulunan sivilastirilmis petrol gazinin, içerdigi safsizliklardan arindirilmasi ve analiz edilebilecek miktarda safsizligin toplanmasi, güvenilir ve güvenli bir sekilde gerçeklestirilebilmektedir. ilaveten, analiz için kullanilan sivilastirilmis petrol gazinin minimum düzeyde safsizlik içerecek sekilde ilgili analiz cihazina iletilmesi saglanabilmekte ve böylelikle analiz cihazlarinin, safsizlik sebebiyle arizalanmasi sorunu minimize edilebilmektedir.
Bulusun Amaci Mevcut bulusun amaci, yüksek basinç altinda sivilastirilmis petrol gazinin içinde yer alan hidrokarbon veya kostik gibi safsizliklarin, analiz edilebilmesi için sivilastirilmis petrol gazi numunesinden ayristirilmasina yönelik bir düzenek gelistirmektir.
Mevcut bulusun bir diger amaci, sivilastirilmis petrol gazi içindeki safsizliklarin kök sebeplerinin arastirilabilmesi için ppm seviyelerinde gözlemlenen safsizliklarin toplanmasini saglayan bir düzenek gelistirmektir.
Mevcut bulusun baska bir amaci, patlama, tutusma, parlama olasiligi yüksek olan sivilastirilmis petrol gazinin güvenli bir sekilde gaz fazina geçirilerek safsizliklarin (buharlasma kalintisi) tayinini güvenli bir sekilde saglayan bir düzenek gelistirmektir.
Mevcut bulusun diger bir amaci da sivilastirilmis petrol gazi numunesinin tamamini islemden geçirerek numune içindeki tüm safsizliklarin toplanabilmesine olanak saglayan bir düzenek gelistirmektir.
Mevcut bulusun baska bir amaci ise analiz edilecek sivilastirilmis petrol gazinin analiz cihazina, safsizliklardan arindirilmis olarak gaz fazinda verilmesine olanak saglayan bir düzenek gelistirmektir.
Sekillerin Açiklamasi Mevcut bulusla gelistirilen düzenegin uygulama 'Örnekleri ekli sekillerde gösterilmis olup bu sekillerden; Sekil 1; gelistirilen düzenegin karsidan bir kesit görünüsüdür.
Sekil 2; gelistirilen düzenekte yer alan bir haznenin bir kesit görünüsüdür.
Sekil 3; gelistirilen düzenekte yer alan bir üst kapagin üstten bir görünüsüdür.
Sekil 4; bahsedilen üst kapagin yandan bir kesit görünüsüdür.
Sekil 5; gelistirilen düzenekte yer alan bir baglanti parçasinin üstten bir görünüsüdür.
Sekil 6; bahsedilen baglanti parçasinin yandan bir kesit görünüsüdür.
Sekil 7; gelistirilen düzenekte yer alan bir tasiyici parçanin yandan bir kesit görünüsüdür.
Sekil 8; gelistirilen düzenekte yer alan bir denge tablasinin yandan bir kesit görünüsüdür.
Sekillerdeki parçalar tek tek numaralandirilmis olup bu numaralarin karsiliklari asagida verilmistir: Ust kapak (1a) Birinci gövde (1b) Birinci delik (tc) Birinci baglanti yuvasi (1d) Dördüncü baglanti yuvasi (1e) Giris hatti (2) Çikis hatti (3) Akiskan borusu (4) Basinçölçer (5) Tasiyici parça (7) Birinci yerlesim yuvasi (7a) Üçüncü baglanti yuvasi (Tb) Sabitleme bölümü (Tc) Sabitleme elemani (8) Baglanti elemani (9) Denge tablasi (10) Ikinci yerlesim yuvasi (1 03) Besinci baglanti yuvasi (10b) Baglanti parçasi (11) Ikinci gövde (11a) Ikinci delik (11b) Ikinci baglanti yuvasi (11c) Üçüncü delik (11d) Bulusun Açiklamasi Sivilastirilmis petrol gazi, gerek araçlar için yakit olarak gerekse ev kullanimlarinda isi kaynagi yakiti olarak yaygin olarak kullanilmaktadir. Bu dogrultuda da sivilastirilmis petrol gazindan etkin bir verim alinabilmesi amaciyla analiz edilmesi gerekmekte, analiz için de içindeki safsizlik miktarinin tayin edilmesi gerekmektedir. Ayrica zaman zaman, sivilastirilmis petrol gazinin (örnegin LPG`nin), rafinerilerdeki 'üretim prosesinde olusabilecek sorunlarin (üretim asamasinda, sivilastirilmis petrol gazi ile beraber hidrokarbon, kostik, korozyon kalintilari gibi safsizliklar tasinarak proseste sorun yaratabilmektedir) tespiti için bahsedilen safsizliklarin kök sebeplerin bulunabilmesi amaciyla analiz edilmesi gerekmekte ve bunun için de yeterli miktarda safsizligin toplanabilmesi gerekmektedir. Ancak sivilastirilmis petrol gazi, patlayici, yanici ve parlayici bir gaz oldugundan, içindeki ppm seviyesindeki safsizliklarin, analiz için yeterli miktarda toplanmasi süreci güvenlik açisindan büyük önem arz etmektedir. Bilinen uygulamalarda safsizliklarin miktarsal tayini, “buharlasma kalintisi tayini” yöntemiyle yapilmaktadir. Ancak bu yöntem güvenlik riskleri tasimakla birlikte sadece miktarsal tayine olanak saglamakta, bu yöntemin kullanimiyla, ppm seviyesindeki safsizliklarin analizi için yeterli miktarda safsizlik toplanmasi mümkün olmamaktadir. Bu baglamda mevcut bulusla, söz konusu problemlerin çözümüne yönelik olarak, sivilastirilmis petrol gazinin içindeki safsizliklarin analiz edilebilmesi için sivilastirilmis petrol gazi numunesinden ayristirilmasina yönelik bir düzenek gelistirilmektedir.
Mevcut bulusla gelistirilen ve örnek görünüsleri sekil 1 - 8'de verilen düzenek, tercihen 26,5 bar olan bir birinci basinç degerine dayanakli olan, içinde, sivilastirilmis petrol gazinin içindeki safsizliklari, gaz fazindaki sivilastirilmis petrol gazindan ayirmak için (örnegin çözmek için) gerekli bir seviyede/miktarda bahsedilen safsizliklari gaz fazindaki sivilastirilmis petrol gazindan ayiran en az bir ayrici sivi bulunan, içerisine erisim için en az bir açiklik içeren, tercihen silindirik bir forma sahip olan, tercihen saydam veya yari saydam (tercihen borosilikat malzemeden mamul) en az bir hazneyi (1); tercihen dairesel forma sahip en az bir birinci gövdeyi (1b) ve bahsedilen birinci gövde (1b) 'üzerinde yer alan birden çok (tercihen en az iki adet) birinci deligi (1c) içeren, haznenin (1) bahsedilen açikligini kapatan en az bir üst kapagi (1a); bahsedilen birinci deliklerden (tc) birinden geçip hazne (1) içerisine uzanan ve bu sekilde en az bir kismi hazne (1) içerisinde konumlu olan, pozisyonu (veya boyu/uzunlugu), hazne (1) içerisinde bulunan ucu (diger bir deyisle hazne (1) tabanina veya ayirici siviya yakin olan ucu) bahsedilen ayirici sivi seviyesinde olacak sekilde (örnegin, hazne (1) içerisindeki ayirici sivinin yüzeyine temas edecek sekilde veya hazne (1) tabanina uzakligi bahsedilen ayirici sivi seviyesinde olacak sekilde) ayarlanan, bir diger ucu, en az bir giris hatti (2) vasitasiyla, içinde sivilastirilmis petrol gazi numunesi bulunan bir basinçli numune kabina baglanan, giris hatti (2) vasitasiyla basinçli numune kabindan alinan sivilastirilmis petrol gazinin, bir akiskan formda (bu akiskan form sivi, gaz veya bunlarin karisimi olabilmektedir) ayirici sivi içerisinden geçirilmesini saglayan en az bir akiskan borusunu (4); numune kabindaki sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, giris hattina (2) (ve dolayisiyla akiskan borusuna (4)) geçisini kontrol eden, giris hattinda (2) veya giris hattiyla (2) numune kabinin birbirine baglandigi bölgede konumlandirilan en az bir vanayi (örnegin aç/kapa vanasi): giris hattindan (2) ve akiskan borusundan (4) geçerek akiskan formda ayrici sivinin içine giren ve ayirici sivi içinde safsizliklarindan arindirilarak ayirici sividan uzaklasip hazne (1) içerisine geçen gaz fazindaki sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, güvenli bir sekilde hazne (1) içinden uzaklastirilmasini saglayan, ayni zamanda da hazne (1) içinde atmosfer basincinin bulunmasini ve dolayisiyla ayirici sividan geçen sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, içerdigi safsizliklardan tamamen arindirilabilmesi için tamamen gaz fazina geçmesini saglayan, en az bir ucu bir havalandirma hattiyla baglantili olan, en az bir diger ucunun da bahsedilen üst kapaktaki (1a) bahsedilen birinci deliklerin (1c) bir digerinden geçerek hazne (1) içerisine uzandigi en az bir çikis hattini (3) (bu havalandirma hatti örnegin, sivilastirilmis petrol gaziyla ilgili analizlerin/deneylerin yapildigi ortamin havalandirilmasini saglayan, atmosfer baglantili bir genel hat veya sivilastirilmis petrol gazinin safsizliklarindan ayristirilmasi prosesi için hazirlanmis, atmosfer baglantili özel bir hat olabilmektedir) içermektedir.
Mevcut bulusun bir örnek uygulamasinda, içerisindeki safsizliklardan arindirilacak olan sivilastirilmis petrol gazi numunesi, üretim prosesinden ve/veya atmosfer basincindan daha yüksek basinç altindaki (örnegin 2,5 bar, 3 bar vs.) numune kabina alinmaktadir.
Ardindan bahsedilen vananin açilmasiyla sivilastirilmis petrol gazi numunesi, akiskan formda giris hattindan (2) geçerek akiskan borusu (4) içine ulasmaktadir. Bahsedilen çikis hattinin (3) ve dolayisiyla haznenin (1) dis ortama (atmosfer ortamina) açik olmasi sebebiyle akiskan borusundaki (4) sivilastirilmis petrol gazi numunesi, gaz fazinda, haznedeki (1) ayirici sivi içerisine geçmektedir. Ayirici sivi içinden geçen ve bu esnada safsizliklarindan arindirilmis olan gaz fazindaki sivilastirilmis petrol gazi numunesi de ayirici sividan uzaklasarak hazne (1) içine dolmakta ve bahsedilen çikis hatti (3) vasitasiyla hazne içinden uzaklastirilarak havalandirma hattina gönderilmektedir.
Böylelikle sivilastirilmis petrol gazi numunesinin tamaminin ayirici sividan geçirilmesi ve safsizliklarindan arindirilmasi saglanabilmektedir. Ayrica sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, bir kapali ortamda, dogrudan ayirici sivi içerisine gönderilmesi sayesinde, analiz yapilabilecek miktarda safsizlik toplanabilmekte ve dolayisiyla safsizliklarin kök nedenleri arastirilabilmektedir. ilaveten çikis hattinin (3) bir sivilastirilmis petrol gazi analiz cihazina baglanmasi durumunda, safsizliklarindan tamamen arindirilmis olan, gaz fazindaki sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, güvenilir bir sekilde ve analiz cihazina zarar vermeden analiz edilmesi saglanabilmektedir. Bahsedilen akiskan borusunun (4) hazne (1) içindeki alt ucunun ayirici sivi seviyesinde olmasi sayesinde, gaz fazina geçen sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, önce ayirici sividan geçip sonra hazne (1) içine ulasmasi saglanirken (diger bir deyisle akiskan borusundan (4) direk hazne (1) içine geçmesi önlenirken) bu esnada hazne (1) Içine dolan gaz sebebiyle ayirici sivinin akiskan borusu (4) içine kaçmasi önlenebilmekte ve dolayisiyla güvenilir ve güvenli bir düzenek elde edilebilmektedir. ilaveten, farkli miktarda sivilastirilmis petrol gazi numuneleri veya farkli safsizliklar için hazne (1) içinde degisen miktarlarda ayirici sivi bulunmasi durumunda, akiskan borusunun (4) bahsedilen alt ucunun hazne (1) tabanina göre seviyesinin, bu ayirici sivi miktarina uygun sekilde ayarlanmasi saglanabilmektedir. Diger bir deyisle örnegin ayirici sivi miktari az oldugunda akiskan borusu (4) ayirici sivi ile temas etmeyebilmekte ve bu durumda da akiskan borusundan (4) gelen sivilastirilmis petrol gazi numunesi ayirici sivi ile temas etmeden ortami terk edebilmektedir. Bu durumda da sivilastirilmis petrol gazi numunesi içindeki safsizliklarin toplanmasi mümkün olmayacaktir. Ayrica, ayirici sivi miktari fazla oldugunda ve akiskan borusunun (4) hazne (1) içerisindeki ucu haznenin (1) tabanina (diger bir deyisle dibe) yakin oldugunda, akiskan borusundan (4) gelen gaz fazindaki sivilastirilmis petrol gazi numunesi, ayirici sivi içerisinde fokurdamaya (kaynama degil) sebep olarak çikis hattindan (3) gaz fazindaki sivilastirilmis petrol gazi ile birlikte ayirici sivinin kaçmasina sebep olabilmektedir. Bu nedenle de akiskan borusunun (4) hazne (1) içinde kalan ucunun, hazne (1) tabanina göre yüksekligi, ayirici sivi miktarina göre ve degisen ayirici sivi miktarlarina uygun sekilde ayarlanmaktadir. Bu baglamda akiskan borusunun (4) pozisyonu, safsizliklarin ayristirilmasi islemine baslanmadan önce, hazne (1) içindeki ucu ayirici sivi seviyesinde olacak sekilde ayarlanmakta ve akiskan borusu (4), vida gibi bir sabitleme elemani vasitasiyla sabitlenmektedir.
Bulusun tercih edilen bir uygulamasinda gelistirilen düzenek, bahsedilen üst kapaktaki (la) birinci deliklerden (lc) bir digerinden hazne (1) içine uzanan bir ölçüm bölümü ve ölçülen basinç degerini gösteren en az bir göstergesi bulunan en az bir basinçölçeri (5) (örnegin manometre) içermektedir (bu uygulamada bahsedilen 'üst kapak (13) en az 'üç adet birinci deligi (lc) içermektedir). Böylelikle islem sürecinde hazne (1) içindeki basinç takip edilebilmekte ve gerekli durumlarda düzenege müdahalede bulunulabilmektedir.
Böylelikle hazne (1) içindeki ani basinç degisikliklerinin, güvenli sinirlar içinde olup olmadigi takip edilebilmekte ve patlama, parlama riski yüksek olan sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, güvenli bir sekilde safsizliklarindan arindirilmasi saglanabilmektedir.
Bir diger alternatif uygulamada gelistirilen düzenek tercihen, bahsedilen hazneyi (1) en azindan kismen çevreleyen en az bir kafesi (6) içermektedir. Böylelikle örnegin islem esnasinda haznenin (1) patlamasi gibi bir durum olustugunda, patlamanin etkisinin minimize edilmesi saglanabilmekte ve güvenilir bir düzenek elde edilmektedir.
Gelistirilen düzenek ayrica tercihen, örnek görünüsleri sekil 5 ve sekil 6'da verilen, bahsedilen üst kapak (la) `üzerinde konumlandirilan (diger bir deyisle üst kapagin (la), kendisi ile hazne (1) arasinda kalacagi sekilde yerlesik olan), bahsedilen akiskan borusunun (4) ve çikis hattinin (3) (ve tercihen basinçölçerin (5)) üzerine monte edildigi en az bir baglanti parçasini (11) içermektedir. Bahsedilen baglanti parçasi (11) tercihen, tercihen dairesel forma sahip olan en az bir ikinci gövdeyi (Mal ve bahsedilen ikinci gövdede (11a) yer alan. üst kapaktaki (1c) birinci deliklerle (lc) örtüsen. birinci deliklerle (lc) ayni sayida olacak sekilde birden çok (tercihen en az iki veya üç adet) ikinci deligi ('llb) içermektedir. Bahsedilen akiskan borusu (4) ve çikis hatti (3) (ve tercihen basinçölçer (5)), bahsedilen ikinci deliklerden (11b) geçirilerek baglanti parçasina (11) monte edilmekte ve bahsedilen birinci deliklerden (lc) de geçerek hazne (1) içerisine uzanmaktadir. Böylelikle akiskan borusunun (4) ve çikis hattinin (3) (ve tercihen basinçölçerin (5)) hazneye ve hazneyle (1) dogrudan baglantili unsurlara zarar vermeden hazneyle (1) iliskilendirilmesi saglanabilmekte ve güvenilir bir düzenek elde edilmektedir.
Bu uygulamada düzenek ayrica, bahsedilen üst kapagin (1a) birinci gövdesinde (1b) yer alan en az bir birinci baglanti yuvasini (1d); baglanti parçasinin (11) ikinci gövdesi (11a) üzerinde yer alan en az bir ikinci baglanti yuvasini (MC) ve en az bir kismi ikinci baglanti yuvasinda (110) yerlesik olacak sekilde ikinci baglanti yuvasindan (11c) geçerek birinci baglanti yuvasina (1d) yerlesen, birinci baglanti yuvasina (1d) ve tercihen ikinci baglanti yuvasina (11c) baglanan ve bu sekilde baglanti parçasiyla (11) üst kapagin (1a) birbirlerine monte edilmesini saglayan en az bir baglanti elemanini (9) (örnegin vida somun vs.) içermektedir (örnegin baglanti elemaninin (9) bir kafa bölümü ve bir gövde bölümü bulunmakta olup kafa bölümü ikinci baglanti yuvasinda (110) yerlesik kalmakta ve birinci baglanti yuvasina (1d) geçememektedir). Baglanti parçasi (11) üst kapak (13) üzerinde konumlandirildiginda, birinci baglanti yuvasi (1d) ile ikinci baglanti yuvasi (11c) örtüsmektedir. Birbiriyle örtüsen birinci baglanti yuvasi (1d) ile ikinci baglanti yuvasina (11c) bahsedilen baglanti elemaninin (9) takilmasiyla baglanti parçasi (11), üst kapaga (1a) baglanmaktadir. Bahsedilen ikinci baglanti yuvasi (11c) tercihen, baglanti elemaninin (9) bir kafa kisminin yerlestigi bir genis bölümü ve baglanti elemaninin (9) bir gövde kisminin yerlestigi (takildigi) bir dar bölümü içermektedir. Ayrica tercihen, bahsedilen ikinci gövdede (11a), süreç esnasinda ihtiyaç duyulmasi durumunda kullanilabilen, kullanilmadigi süreçte en az bir tipa ile kapatilan en az bir üçüncü delik (11d) bulunmakta olup üst kapakta (1a) da bu üçüncü delige (11d) karsilik gelen ilave bir birinci delik (10) yer almaktadir. Böylelikle örnegin, genel olarak safsizliklardan arindirma sürecinde ihtiyaç duyulmayan, ancak 'özel olarak takip edilmek istenen ilave özelliklere (örnegin sicaklik gibi) iliskin ekipmanlar (örnegin bir sicaklikölçer gibi), bu üçüncü delik (11d) vasitasiyla baglanti parçasina (11) takilabilmekte ve üçüncü delige (11d) karsilik gelen birinci delikten (1G) geçerek hazne (1) içerisine uzanir sekilde konumlandirilabilmektedir.
Bulusun sekil 7'de gösterilen bir alternatif uygulamasinda gelistirilen düzenek tercihen, en az bir birinci tarafinda, bahsedilen haznenin (1) yerlesimi için konumlandirilan, tercihen bahsedilen haznenin (1) alt bölümünü en azindan kismen çevreleyen, tercihen haznenin (1) taban bölümünün tam oturacagi bir genislige sahip olan, tercihen dairesel kesitli en az bir birinci yerlesim yuvasini (Ta) içeren en az bir tasiyici parçayi (7) içermektedir.
Haznenin (1) bahsedilen birinci yerlesim yuvasinda (Ta) konumlandirilmasiyla devrilmesi gerçeklestirilmesi saglanabilmektedir. Bu uygulamada düzenek ayrica tercihen, bahsedilen tasiyici parçanin (7) birinci tarafinin karsisindaki bir ikinci tarafinda konumlandirilan, bir tarafindan bahsedilen birinci yerlesim yuvasina (Ta) açilan en az bir üçüncü baglanti yuvasini (7b) ve üçüncü baglanti yuvasindan (7b) ve birinci yerlesim yuvasindan (Ta) geçerek hazneye (1) baglanan en az bir sabitleme elemanini (8) içermektedir. Böylelikle haznenin (1) tasiyici parçaya (7) sabitlenmesi saglanabilmekte ve10 güvenli bir düzenek elde edilmektedir. Bu uygulamada ayrica tercihen, bahsedilen üst kapagin (1a) birinci gövdesinin (1b) hazneye (1) bakan tarafinda konumlandirilan en az bir dördüncü baglanti yuvasi (1e) bulunmakta olup bahsedilen sabitleme elemani (8) da bir tarafindan üçüncü baglanti yuvasi (Tb) vasitasiyla tasiyici parçaya (7) bir diger tarafindan da hazne (1) içerisinden geçerek dördüncü baglanti yuvasina (1e) ve dolayisiyla üst kapaga (1a) baglanmaktadir. Böylelikle hem üst kapagin (1a) hazneye (1) sabitlenmesi hem de haznenin (1) tasiyici parçaya (7) sabitlenmesi tek bir sabitleme elemani (8) kullanilarak pratik bir sekilde saglanabilmektedir. Bu uygulamada ayrica tercihen, bahsedilen hazne (1) içerisinde yer alan, üst kapak (1a) ile hazne (1) tabani arasinda uzanan, bahsedilen sabitleme elemaninin (8) içerisinde konumlu oldugu en az bir kanal bulunmaktadir. Böylelikle sabitleme elemaninin (8), safsizliktan arindirma sürecini etkilemesi veya bu süreçten etkilenmesi önlenebilmektedir. ilaveten gelistirilen düzenek tercihen, sekil 8'de örnek bir görünüsü verilen, bahsedilen tasiyici parçanin (7) üzerinde konumlandirildigi en az bir denge tablasini (10) içermektedir. Bahsedilen denge tablasinda (10) tercihen, az bir birinci tarafinda, tasiyici parçanin (7) içerisine yerlesimi için konumlandirilan, tasiyici parçayi (7) en azindan kismen çevreleyen, tercihen tasiyici parçanin (7) tam oturacagi bir genislige sahip olan, tercihen dairesel kesitli en az bir ikinci yerlesim yuvasi (10a) bulunmaktadir. Böylelikle haznenin (1) devrilmesi önlenebilmektedir.
Bu uygulamada denge tablasi (10) ayrica, bahsedilen birinci tarafinin karsisindaki bir ikinci tarafinda konumlandirilan en az bir besinci baglanti yuvasini (10b) içermekte olup bu besinci baglanti yuvasi (10b) ayni zamanda bahsedilen ikinci yerlesim yuvasina (10a) açilmaktadir. Dolayisiyla bahsedilen sabitleme elemani (8), besinci baglanti yuvasindan (10b) ve ikinci yerlesim yuvasindan (10a) geçerek üçüncü baglanti yuvasina (Tb) ve dolayisiyla hazneye (1) baglanmaktadir. Böylece, denge tablasinin (10), tasiyici parçanin (7) ve haznenin (1) birbirlerine sabitlenmesi saglanmakta ve mekanik olarak dengeli, stabil bir düzenek elde edilmektedir. Bahsedilen denge tablasinda (10) ayrica, denge tablasinin (10) bir yüzeye (örnegin safsizliklardan arindirma sürecinin gerçeklestirilecegi bir masa gibi) sabitlenmesi için en az bir (tercihen ikinci yerlesim yuvasinin (10a) karsilikli taraflarinda olacak sekilde en az iki) altinci baglanti yuvasi (100) bulunmakta olup bir baglanti elemaninin (9) örnegin basli vida, civata vs.) bu altinci baglanti yuvasindan (100) geçilip yüzeye sabitlenmesiyle denge tablasi (10) bahsedilen yüzeye sabitlenebilmektedir.
Bu uygulamada ayrica tercihen, tasiyici parçada (7), altinci baglanti yuvasina (100) takilan bahsedilen baglanti elemaninin (9) en az bir bölümünün (örnegin bir kafa kisminin) yerlesik oldugu (örnegin dayandigi) en az bir (tercihen altinci baglanti yuvasiyla (100)10 hizali sekilde en az iki) sabitleme bölümü (Tc) bulunmaktadir. Böylelikle tasiyici parçanin (7) da denge tablasiyla (10) birlikte bahsedilen yüzeye sabitlenmesi saglanabilmekte ve dolayisiyla haznenin (1) devrilmesi gibi istenmeyen problemler elimine edilebilmektedir.
Mevcut bulusla gelistirilen düzenek sayesinde, yüksek basinç altindaki bir numune kabinda bulunan sivilastirilmis petrol gazinin, içerdigi safsizliklardan arindirilmasi ve analiz edilebilecek miktarda safsizligin toplanmasi, güvenilir ve güvenli bir sekilde gerçeklestirilebilmektedir. Ilaveten, analiz için kullanilan sivilastirilmis petrol gazinin minimum düzeyde safsizlik içerecek sekilde ilgili analiz cihazina iletilmesi saglanabilmekte ve böylelikle analiz cihazlarinin, safsizlik sebebiyle arizalanmasi sorunu minimize edilebilmektedir.

Claims (30)

  1. ISTEMLER basinçli numune kabi içerisindeki sivilastirilmis petrol gazinin, içerdigi safsizliklardan arindirilmasi için bir düzenek olup özelligi; bir birinci basinç degerine dayanakli olan, içerisinde, sivilastirilmis petrol gazinin içindeki safsizliklari, gaz fazindaki sivilastirilmis petrol gazindan ayiran en az bir ayirici sivi bulunan, içerisine erisim için en az bir açiklik içeren en az bir hazneyi (1); en az bir birinci gövdeyi ('lb) ve bahsedilen birinci gövde (1b) üzerinde yer alan birden çok birinci deligi (ic) içeren, haznenin (1) bahsedilen açikligini kapatan en az bir üst kapagi (1a); bahsedilen birinci deliklerin (10) birinden geçip hazne (1) içerisine uzanan ve bu sekilde en az bir kismi hazne (1) içerisinde konumlu olan, pozisyonu, hazne (1) içerisinde bulunan ucu bahsedilen ayirici sivi seviyesinde olacak sekilde ayarlanan, bir diger ucu, en az bir giris hatti (2) vasitasiyla, bahsedilen numune kabina baglanan, giris hatti (2) vasitasiyla basinçli numune kabindan alinan sivilastirilmis petrol gazinin, bir akiskan formda ayirici sivi içerisinden geçirilmesini saglayan en az bir akiskan borusunu (4); numune kabindaki sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, giris hattina (2) geçisini kontrol eden, giris hattinda (2) veya giris hattiyla (2) numune kabinin birbirine baglandigi bölgede konumlandirilan en az bir vanayi; giris hattindan (2) ve akiskan borusundan (4) geçerek akiskan formda ayirici sivi içerisine giren ve ayirici sivi içinde safsizliklarindan arindirilarak ayirici sividan uzaklasip hazne (1) içerisine geçen gaz fazindaki sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, güvenli bir sekilde hazne (1) içerisinden uzaklastirilmasini saglayan, ayni zamanda da hazne (1) içerisinde atmosfer basincinin bulunmasini ve dolayisiyla ayirici sividan geçen sivilastirilmis petrol gazi numunesinin, içerdigi safsizliklardan tamamen arindirilabilmesi için tamamen gaz fazina geçmesini saglayan, en az bir ucu bir havalandirma hattiyla baglantili olan, en az bir diger ucunun da bahsedilen üst kapaktaki (1a) bahsedilen birinci deliklerin (10) bir digerinden geçerek hazne (1) içerisine uzandigi en az bir çikis hattini (3) içermesidir.
  2. Istem 1'e uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen birinci basincin 26,5 bar olmasidir.
  3. Istem 1'e uygun bir düzenek olup özelligi; haznenin (1) silindirik bir formda olmasidir.
  4. Istem 1'e uygun bir düzenek olup özelligi; haznenin (1) saydam veya yari saydam olmasidir.
  5. Istem 1'e uygun bir düzenek olup özelligi; birinci gövdenin (1b) dairesel formda olmasidir.
  6. Istem 1,e uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen üst kapagin (1a) en az üç adet birinci deligi (1c) içermesidir.
  7. Istem 6'ya uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen üst kapaktaki (1a) birinci deliklerden (ic) bir digerinden hazne (1) içerisine uzanan bir ölçüm bölümü ve ölçülen basinç degerini gösteren en az bir göstergesi bulunan en az bir basinçölçeri (5) içermesidir.
  8. Istem 1'e uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen hazneyi (1) en azindan kismen çevreleyen en az bir kafesi (6) içermesidir.
  9. Istem 1”e uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen üst kapak (la) üzerinde konumlandirilan, bahsedilen akiskan borusunun (4) ve çikis hattinin (3) üzerine monte edildigi en az bir baglanti parçasini (11) içermesidir.
  10. Istem 9'a uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen baglanti parçasinin (11), en az bir ikinci gövdeyi (113) ve bahsedilen ikinci gövdede (113) yer alan, üst kapaktaki (lc) birinci deliklerle (1G) örtüsen, birinci deliklerle (1G) ayni sayida olacak sekilde birden çok ikinci deligi (11b) içermesidir.
  11. Istem 10'e uygun bir düzenek olup özelligi; ikinci gövdenin (11a) dairesel formda olmasidir.
  12. Istem 10'a uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen üst kapagin (1a) birinci gövdesinde (1b) yer alan en az bir birinci baglanti yuvasini (1d); baglanti parçasinin (11) ikinci gövdesi (11a) üzerinde yer alan en az bir ikinci baglanti yuvasini (110) ve en az bir kismi ikinci baglanti yuvasinda (llc) yerlesik olacak sekilde ikinci baglanti yuvasindan (11c) geçerek birinci baglanti yuvasina (1d) yerlesen, birinci baglanti yuvasina (1d) baglanan ve bu sekilde baglanti parçasiyla (11) üst kapagin (ta) birbirlerine monte edilmesini saglayan en az bir baglanti elemanini (9) içermesidir.
  13. Istem 12'ye uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen ikinci baglanti yuvasinin (110), baglanti elemaninin (9) bir kafa kisminin yerlestigi bir genis bölümü ve baglanti elemaninin (9) bir gövde kisminin yerlestigi bir dar bölümü içermesidir.
  14. Istem 10 ila istem 13'ten herhangi birine uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen ikinci gövdede (11a) konumlandirilan, kullanilmadigi süreçte en az bir tipa ile kapatilan en az bir üçüncü deligi (11d) içermesidir.
  15. Istem 14'e uygun bir düzenek olup özelligi; üst kapakta (1a) konumlandirilan bu üçüncü delige (11d) karsilik gelen ilave bir birinci deligi (1c)içermesidir.
  16. Istem 1'e uygun bir düzenek olup özelligi; en az bir birinci tarafinda, bahsedilen haznenin (1) yerlesimi için konumlandirilan en az bir birinci yerlesim yuvasini (Ta) içeren en az bir tasiyici parçayi (7) içermesidir.
  17. Istem 16'ya uygun bir düzenek olup özelligi; birinci yerlesim yuvasinin (Ta), bahsedilen haznenin (1) alt bölümünü en azindan kismen çevreleyen bir formda olmasidir.
  18. Istem 16'ya uygun bir düzenek olup özelligi; birinci yerlesim yuvasinin (Ta), haznenin (1) taban bölümünün tam oturacagi bir genislige sahip olmasidir.
  19. Istem 16'ya uygun bir düzenek olup özelligi; birinci yerlesim yuvasinin (Ta) dairesel kesitli olmasidir.
  20. Istem 16'ya uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen tasiyici parçanin (7) birinci tarafinin karsisindaki bir ikinci tarafinda konumlandirilan, bir tarafindan bahsedilen10 birinci yerlesim yuvasina (Ta) açilan en az bir üçüncü baglanti yuvasini (7b) ve üçüncü baglanti yuvasindan (7b) ve birinci yerlesim yuvasindan (Ta) geçerek hazneye (1) baglanan en az bir sabitleme elemanini (8) içermesidir. .
  21. Istem 20'ye uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen üst kapagin (1a) birinci gövdesinin (1b) hazneye (1) bakan tarafinda konumlandirilan, sabitleme elemaninin (8) bir tarafindan üçüncü baglanti yuvasi (7b) vasitasiyla tasiyici parçaya (7) bir diger tarafindan da hazne (1) içerisinden geçerek kendisine ve dolayisiyla üst kapaga (la) baglandigi en az bir dördüncü baglanti yuvasini (le) içermesidir.
  22. Istem 20'ye uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen hazne (1) içerisinde yer alan, üst kapak (la) ile hazne (1) tabani arasinda uzanan, bahsedilen sabitleme elemaninin (8) içerisinde konumlu oldugu en az bir kanali içermesidir.
  23. Istem 16 ila istem 19”dan herhangi birine uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen tasiyici parçanin (7) üzerinde konumlandirildigi en az bir denge tablasini (10) içermesidir.
  24. Istem 20lye uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen tasiyici parçanin (7) üzerinde konumlandirildigi en az bir denge tablasini (10) içermesidir.
  25. Istem 24'e uygun bir düzenek olup özelligi; bahsedilen denge tablasinin (10) az bir birinci tarafinda, tasiyici parçanin (7) içerisine yerlesimi için konumlandirilan, tasiyici parçayi (7) en azindan kismen çevreleyen en az bir ikinci yerlesim yuvasini (10a) içermesidir.
  26. Istem 25ie uygun bir düzenek olup özelligi; ikinci yerlesim yuvasinin (10a), tasiyici parçanin (7) tam oturacagi bir genislikte olmasidir.
  27. Istem 25'e uygun bir düzenek olup özelligi; ikinci yerlesim yuvasinin (10a) dairesel kesitli olmasidir.
  28. Istem 25'e uygun bir düzenek olup özelligi; denge tablasinin (10), bahsedilen birinci tarafinin karsisindaki bir ikinci tarafinda konumlandirilan, ikinci yerlesim yuvasina4234ITR (10a) açilan, sabitleme elemaninin (8), kendisinden ve ikinci yerlesim yuvasindan (10a) geçerek üçüncü baglanti yuvasina (7b) ve dolayisiyla hazneye (1) baglandigi en az bir besinci baglanti yuvasini (10b) içermesidir. 5
  29. 29. Istem 25'e uygun bir düzenek olup özelligi; içerisinden bir baglanti elemaninin (9) geçirilmesiyle denge tablasinin (10), bu baglanti elemani (9) vasitasiyla bir yüzeye sabitlenmesi için denge tablasinda (10) yer alan en az bir altinci baglanti yuvasini (10c) içermesidir. 10
  30. 30. Istem 29'a uygun bir düzenek olup özelligi; tasiyici parçada (7) yer alan, altinci baglanti yuvasina (10c) takilan bahsedilen baglanti elemaninin (9) en az bir bölümünün yerlesik oldugu en az bir sabitleme bölümünü (Tc) içermesidir.
TR2019/08152U 2019-05-29 2019-05-29 Sıvılaştırılmış petrol gazındaki safsızlıkların ayrıştırılması için bir düzenek. TR201908152U5 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2019/08152U TR201908152U5 (tr) 2019-05-29 2019-05-29 Sıvılaştırılmış petrol gazındaki safsızlıkların ayrıştırılması için bir düzenek.

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2019/08152U TR201908152U5 (tr) 2019-05-29 2019-05-29 Sıvılaştırılmış petrol gazındaki safsızlıkların ayrıştırılması için bir düzenek.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201908152U5 true TR201908152U5 (tr) 2020-12-21

Family

ID=75529687

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2019/08152U TR201908152U5 (tr) 2019-05-29 2019-05-29 Sıvılaştırılmış petrol gazındaki safsızlıkların ayrıştırılması için bir düzenek.

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201908152U5 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5659126A (en) Gas chromatograph techniques for on-line testing of transformer faults
US10100637B2 (en) Device for automatically calibrating an analyzer used for mud gas or fluid logging, associated analysis system and drilling rig
CN100383512C (zh) 气相色谱在线分析变压器油中溶解气体的采样装置及方法
US9029160B2 (en) Method for determining the content of hydrogen sulfide in crude and residual oils
TR201908152U5 (tr) Sıvılaştırılmış petrol gazındaki safsızlıkların ayrıştırılması için bir düzenek.
NO160396B (no) Fremgangsmaate for oppsamling og undersoekelse av gasser som forekommer opploest i sjoevann i smaa konsentrasjoner, for det formaal aa forutsi hydrocarbonpotensialet av en formasjon som avgir hydrocarboner.
RU2757775C2 (ru) Устройство для обработки жидкости, подлежащей анализу
KR0156731B1 (ko) 저온성 액체를 샘플링하는 방법 및 장치
US3938391A (en) Sampling device for liquefied gases
US9003865B2 (en) In-oil gas concentration measuring system and in-oil gas concentration measuring method using same system
RU2570912C2 (ru) Способ определения необходимого количества горючей жидкости при испытаниях взрывозащитных мембран
US3429176A (en) Chromatographic equipment safe for use in hazardous atmospheres
JP2020527239A (ja) 複数の成分を含む流体サンプルの部分変換のための装置および方法、並びにこれらの成分のオンライン決定および分析のための方法
US10048234B2 (en) Analyzer for fluids containing an inflammable substance and corresponding method
US9488608B2 (en) Method for determining the dew point of a vaporised hydrocarbon feedstock
WO2021221531A1 (ru) Способ обнаружения компонентов смеси и пробоотборные устройства
JP2007040960A (ja) ガソリンコンタミ検知器、ガソリンコンタミ検知器セット、その使用方法およびこれを用いて灯油や軽油がガソリンスタンドにおいてjis規格を満たすかどうかを簡略的に判断する方法
CN102455294B (zh) 检测装置及油品中硫化氢的检测方法
CN218796007U (zh) 微型蒸馏烧瓶及微型油料化验实验系统
JPH0510939A (ja) 有機金属化合物中の不純物分析法
US20130333445A1 (en) Analyzer for fluids containing an inflammable substance and corresponding method
US20210063331A1 (en) Dilatometer
SU1383157A1 (ru) Седиментационное устройство
Uzaini et al. Development of Online Mercury Measurement System for High Pressure Liquid Hydrocarbon
Berka et al. CO2 Purification and Purity Control for the SCO2 Experimental Loop at Rez: A Summary of the Test Results