TR201903090A2 - Deselulari̇ze ve li̇yofi̇li̇ze segmental meni̇sküs transplantasyonu - Google Patents

Deselulari̇ze ve li̇yofi̇li̇ze segmental meni̇sküs transplantasyonu Download PDF

Info

Publication number
TR201903090A2
TR201903090A2 TR2019/03090A TR201903090A TR201903090A2 TR 201903090 A2 TR201903090 A2 TR 201903090A2 TR 2019/03090 A TR2019/03090 A TR 2019/03090A TR 201903090 A TR201903090 A TR 201903090A TR 201903090 A2 TR201903090 A2 TR 201903090A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
meniscus
tissue
lyophilized
transplantation
feature
Prior art date
Application number
TR2019/03090A
Other languages
English (en)
Inventor
Kocabey Yavuz
Polat Gökhan
Faruk Taşer Ömer
Başdemi̇r Gülçi̇n
Ovali Ercüment
Original Assignee
Kocabey Yavuz
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kocabey Yavuz filed Critical Kocabey Yavuz
Priority to TR2019/03090A priority Critical patent/TR201903090A2/tr
Publication of TR201903090A2 publication Critical patent/TR201903090A2/tr

Links

Landscapes

  • Medicines That Contain Protein Lipid Enzymes And Other Medicines (AREA)

Abstract

Bulus, ortopedi ve travmatoloji diz cerrahisi alanında, hastaların kısmi menisküs eksikligi sonucunda total menisküs yoklugu semptomlarını olusturan durumların tedavisinde kullanılan menisküs transplantasyonu ile ilgili olup, özelligi; menisküs transplantasyonunda gerekli olan dokunun hazır bulunamaması ve uygulama sorunlarını ortadan kaldıran, iyilesme sürecini hızlandıran, saklanabilir, kullanıma hazır halde, menüsküs dokusunun desellülarize çift liyofilize gamma iradiye ile kullanıma hazır olarak tasınabilir paket (9) ile ihtiyaç oldugunda kullanılabildigi deselurize ve liyofilize segmental menisküs transplantasyonu için tıbbi ürün (10) içermesi ile karakterize edilir.

Description

TARFNAME DESELULARIZE VE LIYOFILIZE SEGMENTAL MENISKUS TRANSPLANTASYONU Teknik Alan Mevcut bulus; menisküs transplantasyonu ile ilgilidir.
Bulus ozellikle, ortopedi ve travmatoloji diz cerrahisi alaninda, hastalarin kismi menisküs eksikligi sonucunda total menisküs yoklugu semptomlarini olusturan durumlarin tedavisinde kullanilan, desellürize ve liyofilize segmental menisküs transplantasyonu tibbi ürünü ile ilgilidir.
Ilgili tibbi ürün sayesinde, daha 'Önce benzerine rastlanmayan farkli bir teknik ile allojenik hale getirilen menisküs dokusu ve cerrahi uygulama sirasinda, gerekli büyüklükte menisküsün kesilmesi ve nakline imkân verecek tibbi ekipmanlar kullanilmaktadir. Daha önce hiç uygulanmayan kismi olarak transplante edilecek segmental meniskal doku farkli bir teknik ile uygulanmaktadir bu teknige hücre eklenebilir.
Teknigin Bilinen Durumunun Açiklanmasi Günümüzde sportif aktivite ve saglikli yasam hedefleyen egzersizler sonucunda, diz yaralanmalari her yastaki insanlarda gittikçe daha sik görülmektedir. Diz eklemi 3 kemikten olusmaktadir. Yukarida uyluk (femur) kemigi asagida bacak (tibia) kemigi ve öndeki parça diz kapagi (patella) kemigidir. Diz eklemi fleksiyon ve ekstansiyona izin veren mentese tipi eklem olmasina ragmen, hareket esnasinda sinirli bir rotasyonda yapabilmektedir. Eklem yüzleri birbirlerine çok uygun olmadigi için eklem yardimci dokularla güçlendirilmistir. Bunlar diz eklemi baglari (Iigamentler) ve çukur seklindeki kikirdaklar (menisküsler)'dir. Ozellikle menisküs dokusu; bu uyumun saglanmasi ve biyomekanik yükün aktarimi ve kikirdak dokusunun sag kaliminin uzamasi için oldukça önemli bir yapidir.
Her dizde iç ve dis olmak üzere iki adet fibrokartilajinöz yapida bulunan menisküsler vardir. Menisküsler yarim ay seklinde, periferik kisimlarinin konveks ve kalin içe dogru incelerek seyreden (enlemesine kesitlerde) üçgen biçiminde olup tibia eklem yüzünün 2/3 örtecek sekilde yerlesir. Menisküsler, kompresyona direnç gösterecek biçimde yogun siki örgü seklinde kollajen lifleri bulunan elastikiyeti olan ve önemli görevleri üstlenmis yapilardir. Menisküslerin sok abzorbe edici görevi, eklem kikirdaklarinin beslenmesine yardimci diz stabilitesini saglar ve yükün daha genis bir alana dagilmasini ve eklem kikirdaklarinin yüksek basinçtan korunmasini saglar.
Menisküs yirtiklari her yasta görülebilmektedir. Ancak olusma mekanizmalari farklidir. Genç insanlarda menisküs dokusu saglam oldugundan ciddi travmalar sonucu yirtilirlar. Menisküs yirtigina neden olan travma ve zorlamalarin kapsül, yan ve çapraz baglarda yaralanmalara neden olmaktadir.
Ileri yaslarda menisküs dejenerasyondan dolayi zayiflar ve çok basit diz hareketlerinde bile yirtilabilir. Iç menisküsün daha genis kalin olmasi ve medial yan baga sikica yapismis olmasindan dolayi daha hareketli olan dis menisküse göre 5-7 kat daha sik olarak yaralanir ve yirtilir. Menisküs yirtiklari yirtik biçimine göre siniflandirilmistir: Uzunlamasina yirtiklar; menisküs kenarina paraleldir, kismi veya tam olabilir.
Enlemesine yirtiklar; menisküsün superior ve inferior yüzlerinin ayrilmasi seklinde Oblik yirtiklar, radial (perifere dikey) yirtiklar, degisik tip yirtiklar (flep seklinde, kova sapi seklinde, papagan ibigi seklinde, karisik veya dejeneratif menisküs yirtiklari) menisküste damarli kisim periferde oldugu için iyilesme ancak bu bölgede olur. Bu nedenle son yillarda artroskopik cerrahinin gelismesiyle periferik menisküs yirtiklarinin onarimi basvurulan onarim yöntemlerinden biri olmustur.
Periferik yirtiklarda yirtigin dikislerle tespit edilerek menisküs tamirleri uygulanmakta, tamire uygun olmayan yirtiklarin tedavisinde ise menisküs dokusunun alinmasi gerekli olabilmektedir. Menisküs transplantasyonu; daha önce menisküsü alinmis hastalarda gelecekte karsilasilacak dejeneratif degisiklikleri önlemek ve diz stabilitesine olan katkilarini tekrar kazanabilmek için alternatif bir yöntemdir. Son yillarda giderek uygulama alani bulan transplantasyonda ilke, kadavraclan alinan menisküs dokusunun transplante edildigi yeni dizde de fonksiyonel varligini sü rdürmesidir.
Bu yöntemlerden biri total menisküs transplantasyonu; menisküs eksikligi ya da yetmezligi olan hastalarda bilinen ve uygulanan bir tedavidir. Buna ragmen tarif edilen menisküs transplantasyonu, menisküs dokusunun total yoklugunda veya segmental olsada total yoklugunu takliteden semptomlari olusturan dizlerde, menisküs dokusunun kemikli veya kemiksiz olarak bir bütün halinde transplante edilmesi islemidir.
Total kaybi taklit eden segmental kayiplarda, total menisküs transplantasyonu için saglam dokunun da çikarilmasi gerekli olmaktadir. Uygulanmakta olan cerrahi teknikte; medial ya da lateral menisküs bir bütün seklinde kemik bloklu veya bloksuz olarak kullanilmaktadir.
Bu teknikte transfer edilecek menisküsün büyüklük açisindan (on-arka çap, mediolateral çap), alici hasta ile tam bir uyum içinde olmasi gerekmektedir. Bu açidan menisküs transplantasyonu karari verilen hasta için ameliyathanede hazir olarak tam bir menisküs dokusu bulundurulamamakta, hasta diz ekleminin bilgisayarli tomografi ve manyetik rezonans incelemesi ile eklemin boyutlari belirlenerek uygun ebatlarda donöre ait menisküs dokusu için yurtdisindaki doku bankalarindan menisküs talep edilmektedir.
Oldukça yüksek maliyetlere ragmen (, uygun ebatlarda menisküs allogreft dokusu temini her zaman mümkün olamamakta ya da zaman zaman birkaç aylik bekleme süreleri sonrasinda temin edilebilmektedir. Kismi menisküs eksiklikleri için bu teknigin kullanilmasi zaman, para, ve saglam dokunun yok edilmesi açisindan pek çok dezavantaja sahiptir. Ozetle standart total menisküs transplantinin sorunlari: 3› Hastaya uygun boyutlarda menisküs gereksinimi, yapisi nedeniyle inflamatuar reaksiyonu tetiklemesi, r Kullanilan allogreftin (baska kisiye ait) desellülarize (hücreden arindirilmis) örneklerinde yetersiz desellülarizasyon riski veya yeterli desellülarizasyon halinde ise doku bütünlügünün kaybi sonucunda yetersiz iyilesme sonucu vermesi, Allogreftlerin standart sterilizasyon teknikleri nedeniyle viral bulasma riski tasimasidir.
Kismi menisküs eksiklikleri için sentetik olarak üretilen menisküs benzeri dokular gelistirilmistir. Ilk olarak kollajenden üretilen doku ilerliyen yillarda rezorbe olmasi ve klinik sonuçlarin tatmin edici olmamasi nedeniyle kullanimdan kalkmistir.
Poliüretandan üretilen 2. jenerasyon sentetik menisküs implantinin kullanimi sonrasinda da yetersiz iyilesme, mekanik dayaniklilik ve esnekligin kaybi, eklem içerisinde resorbe olmasi (emilerek kaybolmasi) gibi problemlerle karsilasilmaktadir.
Ozetle yasanan sorunlar; 3› Sentetik matriks uyum sorunlari (inflamasyon), > Rezorbsiyon ile doku kaybi, 3› Yetersiz iyilesme ve yetersiz mekanik destektir.
Kismi olarak (segmental) menisküs dokusu transplantasyonu daha onceden uygulanan bir teknik degildir. Bu transplantasyonda; hastada mevcut olan kismi menisküs eksikligi, farkli bir teknik ile desellülarize edilen ama doku bütünlügü korunmus, yüksek steriliteye sahip allojenik menisküs dokusunun, ameliyathane ortaminda hazir bulunmasi ile hastanin defektif bölgesine uygun ebat ve lokasyondaki kisminin, ürüne özel teknik ekipmanlarla kesilmesi ve eksiklik olan sahaya transferi seklindedir.
TR 2011/11223 numarali patent basvurusunda, hasarli ya da defektiic bir menisküsün onarimi ve/veya degistirilmesi için bir doku matriksini, bilhassa da yumusak bir doku matriksini hazirlamaya iliskin bir metoda iliskindir. Bulus ayrica, transplasyon/implantasyon ardindan büyük oranda hücresizlestirilen bir menisküs dokusunu da içermektedir. Ancak bu patentde tanimlanan isi soku -40 gibi bizim tanimladigimiz derecelerden(-196C) çok yüksek isida yapilmis ve metodda liyofilizasyon ve gammaradyasyon kullanilmamistir.
Total menisküs transplantasyonunda karsilasilan 'Önemli bir problem; hastanin diz eklemi ölçülerine es ya da yakin ebatlarda menisküs dokusunun bulunmasindaki güçlük ve ameliyathane ortaminda hazir bulunmamasi, bununda en az iki seansa ihtiyaç duyulmasi ve dokunun çok pahali olmasi problemler arasindadir.
Ancak bu alandaki uygulamalardaki belirtilen sorunlar ve daha önceki tarihe ait patent basvurularinda rastlanmayan teknik sorun olarak yüksek maliyet ve menisküs doku yoklugu çüzümlerindeki yetersizlikleri ortadan kaldiracak yeni bir tibbi ürün gelistirmesini zorunlu hale getirmektedir.
Bulusun Amaçlarinin Açiklanmasi Teknigin bilinen durumundan yola çikilarak bulusun gayesi, mevcut yapilardaki olumsuzluklarin giderildigi, farkli bir teknikle hazirlanan allojenik menisküs ve transfer teknigi ile diz ekleminde gelisen kismi menisküs eksikliklerinin tedavisinde, ebat farki gözetmeksizin kismi eksiklik olan alana segmental menisküs transplantasyonu yapilabilmesini saglayan tibbi ürün gelistirilmesidir. Bu durumda hem tedavi maliyetinin düsürülmesi hem de tedavinin klinik basarisinin arttirilmasi saglanabilecektir.
Bulusun bir baska amaci menisküs eksikligi tedavisinde, menisküs dokusunun herkes için kullanilabilecek bir uygulama teknigi ile ameliyathanede bulundurulmasi, hizli ve kolay temini ile ulasilabilirliginin de arttirilmasidir.
Bulusun bir baska amaci da, kullanilacak allojenik menisküsün muadilleri ile karsilattirildiginda, desellülarize olmasi ama desellülarize muadilleri ile karsilastirildiginda ise desellülarizasyonun kisa ama isi soku ve iki kez Iiyofilizasyon ile desteklenmesi nedeniyle doku bütünlügünün korunmasi ve böylece daha efektif bir allogreft dokusu seklinde gelistirilen tibbi ürünün tedavide kullanilmasidir.
Bulusun bir baska amaci da, tibbi ürün allogreft menisküslerin gamma irradiye olmasi nedeniyle yüksek steriliteye sahip olmasidir.
Bulusun bir baska amaci da, tibbi ürünün liyofilize olmalari nedeniyle -40C*de 2 yil, +4C de 2 ay oda sicakliginda 5 gün saklanabilmeleri ürünün transfer ve kullanimda kolaylik getirilmesidir.
Bahsedilen amaçlara ulasmak üzere, deselurize ve liyofilize segmental menisküs transplantasyonu tibbi ürünü ve üretim y'ontemi gelistirilmistir.
Sekillerin Açiklanmasi Sekil-1; Bulusun temsili bir uygulamasinda tibbi ürün üretim semasinin çizimidir.
Sekil-2; Bulusun temsili bir uygulamasinda tibbi ürünün paketlenmis halde sunum seklinin belirtildigi çizimidir.
Sekil-3; Bulusun temsili bir uygulamasinda tibbi ürünün kesilmesi için kullanilan kesici aletin belirtildigi çizimidir.
Sekil-4; Bulusun temsili bir uygulamasinda tibbi ürünün uygulama asamalarinin belirtildigi çizimidir.
Referans Numaralari 1 Dokunun temizlenmesi veyikanmasi 10 Tibbi ürün 2 Toplu üretim sürecine kadar 11 Kesici dokularin saklanmasi 3 Isi soku ve yikama 12 Tamire uygun olmayan menisküs 4 1 .Iiyofilizasyon Menisküs yirtiginin temizlenmesi sonrasi menisküste gelisecek segmental defekt Decellülarizasyon sivisi ile yikama Tibbi ürünün uygun ebatlarda kesilerek yerlestirilmesi 6 2 kez yikama saglikli menisküs dokusuna dikisler ile tespiti 7 2.liyofilizasy0n Gammaradyasyon ile sterilizasyon 9 Tasinabilir paket Bulusun Detayli Açiklanmasi Medial ve lateral insan menisküsleri temin edilmesi sonrasi gmp (good manufacturing practice) laboratuvarinda deselülerize, çift liyofilize gamma irradiye edilerek, uygun kosullarda saklanabilir ve tasinabilir hale getirilen tibbi ürün (10) gelistirilmistir. Bu teknikte toplam desellülarizasyon süresi muadillerine göre çok kisa olup toplam islem süresi 48 saat; desellülarizasyon için harcanan süre ise 24 saatin altindadir.
Desellülarize çift liyofilize gamma iradiye etkili ve kisa süreli desellülarizasyon ile tibbi ürünün (10) hazirlanmasi yöntemi su sekildedir: Dokunun temizlenmesi ve yikanmasi (1): %1 lik batikon ile yikama, 3 kez PBS ile yikama yapilir.
Toplu üretim sürecine kadar dokularin saklanmasi (2): Ürün isleme alinana kadar -80 ila -196 ”C arasinda saklanir. yikama (deselülarizasyon isleminin birinci basamagi). 1. liyofilizasyon (4): Overnight Iiyofilizasyon yikama (deselülarizasyon isleminin ikinci basamagi). 4 saat deselülarizasyon sivisi ile yikama (5) (37 derecede, orbital shakerda) yapilmasi: deselülarizasyon sivisi içerik olarak %025 deoksikolik asit, %025 (yikama (deselülarizasyon isleminin üçüncü basamagi) 2 saat %1 antibiyotik içeren PBS içinde yikama (4 derecede, orbital shakerda), tekrar 2 saat PBS içinde 2 kez yikama (6) (4 derecede, orbital shakerda) yapilmasi islemleri seklindedir.
Güvenli uzun vadeli saklama için yöntemsel adima su sekilde devam edilir: 2. liyofilizasyon (7); overnight liyofilizasyon (gerektiginde çok düsük olmayan sicaklilarda uzun süreli saklama için) ve gammaradyasyon ile sterilizasyon (8); .000cGy Gamma radyasyon (uzun süreli güvenli sterilite için) yapilmasidir.
Cerrahi teknik su sekildedir: Tibbi ürün (10) hazir olarak hazirlanmis olan medial ya da lateral menisküs dokusu. menisküs dokusunda eksiklik olan kismin artroskopik ameliyat sirasinda ölçülebilecegi ve uygun ebatlarda kesilebilecegi kesici (11) ile birlikte kullanima sunulmaktadir. Bulusa konu 'Özel hazirlanan allogenik menisküs tibbi ürünü (10) ve tarif edilen teknik ile menisküs segmenti dikilerek tespit edilmektedir.
Bu durumda saglikli menisküs dokusu ve allojenik hale getirilen menisküs dokusu arasinda ve allojenik menisküs ile eklem kapsülü arasinda bir iyilesme olusur.
Tibbi ürün (10) kullanim endikasyonu; medial ya da lateral menisküste segmenter kaybi olan, kikirdak kaybi olmayan hastalardir. Segmenter menisküs transplatasyonu, ön ve arka kökü korunan hastalarda kullanilabilir.
Transfer edilecek segmental meniküsün tespiti için artroskopik cerrahi kullanilir.
Menisküs kapsül arasina içten-disa dikis tespiti yapilir. Tibbi ürün (10) hazir halde allojenik menisküs ve hastanin saglikli menisküs dokusu arasinda periferik (kapsüle yakin) bölgeye içten-disa dikis, santral bölgeye yakin olan kisma ise dikis geçiricilerle veya içten disa ayrica tespit yapilir.
Vakumlu, tasinabilir paket (9) içerisinde kullanima hazir, liyofilize ve deselalülarize menisküs allogrefti tibbi ürünü (10) olusturulmustur.
Menisküs allogrefti tibbi ürününden (10), degisik boyutlarda segment çikarilmasi için kullanilacak ayarlanabilir kesici (11) kullanilir.
Sekil-47de cerrahi asamalarin belirtildigi, menisküs cisminde tamire uygun olmayan menisküs yirtigi (12), tamir edilemeyen menisküs yirtiginin temizlenmesi sonrasi menisküste gelisecek segmental defekt (13), Allojenik menisküs dokusu seklinde tibbi ürünün (10) uygun ebatlarda kesilerek yerlestirilmesi (14), allojenik doku seklinde tibbi ürünün (10), kapsüle ve komsu saglikli menisküs dokusuna dikisler ile tespiti (15) yapilmasi sekli gösterilmektedir.
Menisküs dokusunun, allojenik hale getirilmesi sonrasi transferi ve saklanmasi için farkli solüsyonlar, paketleme teknikleri ve saklama kosullari ile tasinabilir, saklanabilir allojenik menüsküs dokusu seklinde tibbi ürün (10) gelistirilmistir.
Segmenter allojenik menisküs dokusu seklinde tibbi ürünün (10) cerrahi teknik için hazirliginda, özel kesiciler (11) yerine farkli ürünler, aletlerde kullanilabilir.
Segmenter menisküs dokusu seklinde tibbi ürünün (10) tespiti için, ileride farkli dikis materyalleri ve yöntemleri kullanilabilir. Cerrahi teknik artroskopik, açik ya da mini açik olarak da uygulanabilir.
Deselülerize çift liyofilize gamma irradiye doku seklinde tibbi ürün (10) hazirlanmasinda isi soku, liyofilizasyon kimyasal enzimatik deselülerizasyon, reliyofilizasyon, gamma radyasyonu birlikte uygulanarak olusturulan kombine bir üretim yöntemidir. Bu yöntemi içeren her tür parametrenin uygulanma süresi ve içerikleri degisebilir.
Bulus, ortopedi ve travmatoloji diz cerrahisi alaninda, hastalarin kismi menisk'us eksikligi sonucunda total menisk'üs yoklugu semptomlarini olusturan durumlarin tedavisinde kullanilan menisk'us transplantasyonu ile ilgili olup, özelligi; menisk'üs transplantasyonunda gerekli olan dokunun hazir bulunamamasi ve uygulama sorunlarini ortadan kaldiran, iyilesme sürecini hizlandiran, saklanabilir, kullanima hazir halde, menüsküs dokusunun desellülarize çift Iiyofilize gamma iradiye ile kullanima hazir olarak tasinabilir paket (9) ile ihtiyaç oldugunda kullanilabildigi deselurize ve Iiyofilize segmental menisk'us transplantasyonu için tibbi 'ürün (10) içermesi ile karakterize edilir.
En az bir kere Iiyofilize edilmis, sterilizasyon islemlerinden geçirilmis menisk'üs dokusunun kullanima hazir halde muhafaza ve tasinmasini saglayan vakumlu tasinabilir paket (9) içerir.
Etkili ve kisa desellülarizasyon ile hizli bir sekilde kullanima hazir hale getirilen veya güvenli uzun vadeli saklama saglamak 'üzere olusturulan en az iki kere liyofilize ve sterilizasyon islemleri uygulanmis meniskus dokusu içerir.
Bulus, menisküs transplantasyonu için tibbi 'ürün (10) üretim yöntemi olup, özelligi; uygun kosullarda saklanabilir ve tasinabilir hale getirilen tibbi ürün (10) olusturulmasini saglayan, - dokunun temizlenmesi ve yikanmasi (1), - toplu 'üretim sürecine kadar dokularin saklanmasi (2), - isi soku ve yikama (3) islemi yapilmasi, - 1. Iiyofilizasyon (4) islemi yapilmasi, - decellülarizasyon sivisi ile yikama (5), - 2 kez yikama (8) islemlerini içerir. 2.Iiy0filizasy0n (7) ve gammaradyasyon ile sterilizasyon (8) islemleri olusturulmustur.
Liyofilize ve sterilizasyon islemleri tamamlanmis tibbi ürünün (10) menisküs transplantasyonunda kullanilmak üzere hazir olarak uygun kosullarda saklanabilir ve tasinabilir hale getirildigi vakumlu tasinabilir paket (9) içerisine konulmasi islemi yapilir.
Tasinabilir paket (9) içirisinde tibbi ürünün (10) tamire uygun olmayan menisküs yirtiginda (12), menisküs yirtiginin temizlenmesi sonrasi menisküste gelisecek segmental defekt (13) sonrasi kullanilacak miktarina göre tibbi ürünün (10) uygun ebatlarda kesilerek yerlestirilmesi (14), tibbi ürünün (10), kapsüle ve komsu saglikli menisküs dokusuna dikisler ile tespiti (15) islemi için kesilip boyutlandirildigi kesici (11) olusturulmustur.
Saglikli menisküs dokusu ve allojenik hale getirilen menisküs dokusu tibbi ürünü (10) arasinda ve allojenik menisküs tibbi ürünü (10) ile eklem kapsülü arasinda bir iyilesme olusmasini saglayan paketlenmis kullanima hazir halde tibbi ürün (10) olusturulmustur. Saglikli menisküs dokusu ile uyumlu, allojenik hale getirilen menisküs dokusu seklinde tibbi ürün (10) olusturulmustur.

Claims (1)

  1. ISTEMLER . Bulus, ortopedi ve travmatoloji diz cerrahisi alaninda, hastalarin kismi menisk'us eksikligi sonucunda total menisk'üs yoklugu semptomlarini olusturan durumlarin tedavisinde kullanilan menisk'üs transplantasyonu ile ilgili olup, özelligi; menisküs transplantasyonunda gerekli olan dokunun hazir bulunamamasi ve uygulama sorunlarini ortadan kaldiran, iyilesme sürecini hizlandiran, saklanabilir, kullanima hazir halde, - menisk'üs dokusunun desell'ularize çift liyofilize gamma iradiye ile kullanima hazir olarak tasinabilir paket (9) ile ihtiyaç oldugunda kullanilabildigi deselurize ve liyofilize segmental menisk'us transplantasyonu için tibbi 'ürün (10) içermesi ile karakterize edilir. . Istem 1'e uygun tibbi ürün (10) olup, özelligi; - en az bir kere liyofilize edilmis, sterilizasyon islemlerinden geçirilmis menisk'us dokusunun kullanima hazir halde muhafaza ve tasinmasini saglayan vakumlu tasinabilir paket (9) içermesidir. . Istem 1'e uygun tibbi 'ürün (10) olup, özelligi; - etkili ve kisa desellülarizasyon ile hizli bir sekilde kullanima hazir hale getirilen veya güvenli uzun vadeli saklama saglamak 'üzere olusturulan en az iki kere liyofilize ve sterilizasyon islemleri uygulanmis menisk'üs dokusu içermesidir. . Bulus, menisk'üs transplantasyonu için tibbi ürün (10) 'üretim yöntemi olup. özelligi; uygun kosullarda saklanabilir ve tasinabilir hale getirilen tibbi 'ürün - dokunun temizlenmesi ve yikanmasi (1), - toplu `üretim sürecine kadar dokularin saklanmasi (2), - isi soku ve yikama (3) islemi yapilmasi, - 1. Iiyofilizasyon (4) islemi yapilmasi, - decell'ülarizasyon sivisi ile yikama (5), 2 kez yikama (6) islemleri içermesidir. 5. Istem 4ie uygun üretim yöntemi olup, özelligi; 2. Iiyofilizasyon (7), gammaradyasyon ile sterilizasyon (8) islemlerini içermesidir. Istem 4'e uygun üretim yöntemi olup, özelligi; liyofilize ve sterilizasyon islemleri tamamlanmis tibbi ürünün (10) menisküs transplantasyonunda kullanilmak üzere hazir olarak uygun kosullarda saklanabilir ve tasinabilir hale getirildigi vakumlu tasinabilir paket (9) içirisine konulmasi islemini içermesidir. Istem 4'e uygun üretim yöntemi olup, özelligi; tasinabilir paket (9) içirisinde tibbi ürünün (10) tamire uygun olmayan menisküs yirtiginda (12), menisküs yirtiginin temizlenmesi sonrasi menisküste gelisecek segmental defekt (13) sonrasi kullanilacak miktarina göre tibbi ürünün (10) uygun ebatlarda kesilerek yerlestirilmesi (14), tibbi ürünün (10), kapsüle ve komsu saglikli menisküs dokusuna dikisler ile tespiti (15) islemi için kesilip boyutlandirildigi kesici (11) içermesidir. 8. Istem 4*e uygun üretim yöntemi olup, özelligi; saglikli menisküs dokusu ve allojenik hale getirilen menisküs dokusu tibbi ürünü (10) arasinda ve allojenik menisküs tibbi ürünü (10) ile eklem kapsülü arasinda bir iyilesme olusmasini saglayan paketlenmis kullanima hazir halde tibbi ürün (10) içermesidir. Istem 4'e uygun üretim yöntemi olup, özelligi; saglikli menisküs dokusu ile uyumlu, allojenik hale getirilen menisküs dokusu seklinde tibbi ürün (10) içermesidir.
TR2019/03090A 2019-02-28 2019-02-28 Deselulari̇ze ve li̇yofi̇li̇ze segmental meni̇sküs transplantasyonu TR201903090A2 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2019/03090A TR201903090A2 (tr) 2019-02-28 2019-02-28 Deselulari̇ze ve li̇yofi̇li̇ze segmental meni̇sküs transplantasyonu

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2019/03090A TR201903090A2 (tr) 2019-02-28 2019-02-28 Deselulari̇ze ve li̇yofi̇li̇ze segmental meni̇sküs transplantasyonu

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201903090A2 true TR201903090A2 (tr) 2020-09-21

Family

ID=75526006

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2019/03090A TR201903090A2 (tr) 2019-02-28 2019-02-28 Deselulari̇ze ve li̇yofi̇li̇ze segmental meni̇sküs transplantasyonu

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201903090A2 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US10869951B2 (en) Tissue grafts modified with a cross-linking agent and method of making and using the same
US7976861B2 (en) Irradiated implantable bone material
Siegel et al. Meniscal allografts
Hardin Banked bone
KR20220156664A (ko) 바르톤 젤리로 이루어진 라미네이트된 조직 이식편 및 그것의 제조 및 사용 방법
Bechtold et al. The effects of freeze-drying and ethylene oxide sterilization on the mechanical properties of human patellar tendon
Phipatanakul et al. Porcine small intestine submucosa xenograft augmentation in repair of massive rotator cuff tears
Giorgini et al. Fresh osteochondral allograft is a suitable alternative for wide cartilage defect in the knee
Vredenburgh et al. Biomechanics of tensor fascia lata allograft for superior capsular reconstruction
Mahirogullari et al. Freeze-dried allografts for anterior cruciate ligament reconstruction
US20200038193A1 (en) Collagen-based meniscus implants
TR201903090A2 (tr) Deselulari̇ze ve li̇yofi̇li̇ze segmental meni̇sküs transplantasyonu
Biskup et al. Intra-articular repair for cranial cruciate ligament rupture in the dog
Arif et al. Revision of total hip arthroplasty using an anterior cortical window, extensive strut allografts, and an impaction graft: follow-up study
Springfield Allograft reconstructions
Zhang et al. Synthetic Ligament-Assisted Functional Soft-Tissue Reconstruction in Tumor-Related Proximal Femoral Replacements
US20220313869A1 (en) Allogeneic implants for the treatment of cartilage injuries
Guillén-Vicente et al. Autologous chondrocyte implant surgery of the knee
Rodkey Meniscus regeneration with biologic or synthetic scaffolds
Rodríguez et al. Synthetic polyethylene mesh augmentation for chronic patellar tendon rupture repair
Stetson Arthroscopic Surgery: New Perspectives
Castagna et al. Augmentation with Patches
Powers et al. Tissue banking
Price et al. S. Konan, M. McNicholas, P. Verdonk, T. Spalding
Gersoff Meniscal restoration: scaffolds, transplantation, and implants