TR201714653U - Gi̇yoti̇n cam yapilanmasinda modüler bağlanti aparati - Google Patents

Gi̇yoti̇n cam yapilanmasinda modüler bağlanti aparati Download PDF

Info

Publication number
TR201714653U
TR201714653U TR2017/14653U TR201714653U TR201714653U TR 201714653 U TR201714653 U TR 201714653U TR 2017/14653 U TR2017/14653 U TR 2017/14653U TR 201714653 U TR201714653 U TR 201714653U TR 201714653 U TR201714653 U TR 201714653U
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
profile
guillotine
glass
wing
balcony
Prior art date
Application number
TR2017/14653U
Other languages
English (en)
Inventor
Tüsü Ümi̇t
Original Assignee
Uemit Tuesue
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Uemit Tuesue filed Critical Uemit Tuesue
Priority to TR2017/14653U priority Critical patent/TR201714653U/tr
Publication of TR201714653U publication Critical patent/TR201714653U/tr

Links

Landscapes

  • Joining Of Corner Units Of Frames Or Wings (AREA)

Abstract

Buluş; Balkon yan duvarlarına yerleştirilerek kasa görevi görecek yan dikme profiller (10); camların yerleştirileceği ve kayma hareketinin gerçekleştiği profil boşluğu (11); balkon tabanına (60) sabitlenerek balkon korkuluğu görevini gören sabit kanat (20); yukarı aşağı hareket ettirilebilen hareketli kanat (70); bahsedilen sabit kanat (20) ile hareketli kanatların (70) dış kasasını oluşturan yan iç profil (30) ve bağlantı profiline (40) sahip giyotin cam yapılanması (1) olup, özelliği; bahsedilen hareketli kanat (70) ve sabit kanatın (20) üst ve alt kasasını oluşturan bağlantı profillerini (40) birbiriyle irtibatlandıran ve kolaylıkla monte/demonte olabilen modüler profil (50) içermesidir. (Şekil 1)

Description

TARIFNAME GIYOTIN CAM YAPILANMASINDA MODULER BAGLANTI APARATI Teknik Alan Bulus; iç mekan ile dis mekani birbirinden ayiran, zemine sabitlenmis ve yukari asagi hareket edebilen camlardan/kanatlardan olusan giyotin cam yapilanmasi ile ilgilidir.
Bulus özellikle; sabit kanat ile hareketli, hareketin irtibatlandirilmasinda kullanilacak kolay demonte/monte imkani saglayan modüler baglanti profiline sahip giyotin cam yapilanmasi ilgilidir.
Mevcut Teknik Günümüzde balkon, kafe ve iç mekan ile dis mekanin ayrilmasinda yatay olarak kaydirilip katlanan cam sistemleri kullanilmaktadir. Burada sistemin kaydirilabilir olmasi soguk havalarda kapali tutup yaz aylarinda veya istenildigi zaman kolaylikla açilip kapanmayi saglamaktir. Katlanir cam sistemlerinde katlama islemi zor oldugundan ve aralarinin temizlenmesinin zor olmasi sebebiyle müsteriler açisindan cazip degildir.
Dikey yönde kaydirilabilen ve giyotin cam adi verilen sistemler hali hazirda kullanilan sistemlerdir.
Bu sistem zeminde bir sabit cam ve yukarda hareketli camdan meydana gelmektedir. Mekanizma ile çalisan hareketli cam asagi indirildiginde balkon açilip disarisi ile temas kurulmaktadir. Yukari yönde çikarildiginda ise balkon kapanmaktadir.
Onceki teknikte kullanilan sabit camlar ile hareketli camlarin montaji bütün bir yapida oldugundan monte/demonte islemleri için fazla isçilik gerekmektedir.
Mevcut teknikte giyotin camin tamir bakim ve degistirilmesi istenen durumda demonte islemleri esnasinda kasalara müdahale edilmesi hem yapiya zarar vermekte hem yüksek isçilik gerektirmektedir. Ayrica islemler esnasinda çizilme vb. durumunda estetik görünümünü de bozmaktadir.
Literatürde yapilan arastirmalar neticesinde bahsedilen giyotin camlar ile ilgili çesitli yapilanmalar karsimiza çikmaktadir. Bunlardan biri “Pivot Menteseli Giyotin Cam Yapilanmasi” baslikli, 2017/00676 basvuru numarali faydali modeldir. Bulusun 'özetinde “Bu bulus, cam çerçeve, tirnak profil ve pivot mentese kisimlarindan olusan, pivot mentese sayesinde çok çerçeveli camlarin açilip kapanmasi ile temizlenebilme kolayligi saglayan, istenirse isicam kullanarak yalitim yapilabilen, pivot menteseli giyotin cam yapilanmasidir.” ifadesi yer almaktadir.
Bahsedilen yapilanmayla ilgili bir diger örnekte “Çift Camli Giyotin Pencere” baslikli 2016/2039? basvuru numarali faydali modeldir. Bulusun özetinde “Bu bulus, kanatlari düseyde sürülen bir giyotin pencere ile ilgilidir. Bu bulus ile, düseyde uzanan iki ana profil ve ana profilleri bir dikdörtgen olusturacak biçimde üst uçlarindan birbirlerine baglayan bir üst profil barindiran bir kasa; her biri dikdörtgen biçimli bir çift cam levha ile bu Ievhalarin yan kenarlarinda bulunana birer çerçeve barindiran kanatlar; üst profili içine gömülü bir tambur motor ile motorun uçlarinda bulunan birer makara; bir ucu bir çerçeveye diger ucu ise makaraya bagli birer aktarim elemani; ve ana profillerden ayri parçalar halinde ana profillerin birbirlerine bakan yüzlerine bagli bulunan, aralarinda çerçevelerin sürülebilecegi düsey oluklar olusturan, kanatlardan bir fazla sayidaki kizaklama profilleri içeren bir giyotin pencere gelistirilmistir. Bulus ile gelistirilen giyotin pencere, açik konumdaki kanatlarin üzerine örten bir hareketli küpeste de içermektedir.” ifadesi yer almaktadir.
Yukarida bahsedilen basvurularda yapilanmayi olusturan kanatlarin monte/demonte edilmesi için kasaya müdahale edilmesi gerekmekte bu da isçilik islemlerini asiri derecede arttirmaktadir.
Dolayisiyla bu basvurular yukarida bahsedilen dezavantajlara örnek olarak gösterilebilir.
Sonuç olarak; giyotin camlarda gelisen teknolojiye paralel olarak gelistirmelere gidilmekte, bu nedenle yukarida deginilen dezavantajlari ortadan kaldiracak ve mevcut sistemlere çözüm getirecek yeni yapilanmalara ihtiyaç duyulmaktadir.
Bulusun Amaci Bulus, mevcut teknikte kullanilan yapilanmalardan farkli olarak, bahsedilen dezavantajlari çözmeye yönelik gelistirilen ve ilave bazi avantajlar getiren giyotin camlar ile ilgilidir.
Bulusun amaci; sabit ve hareketli kanatlarin monte/demonte islerini kolaylastirmaktir.
Bulusun bir diger amaci; kasaya getirilen derinlik sayesinde tamir bakim ve onarim islemlerinde kanatlarin kasadan kolay sekilde çikartilmasidir.
Bulusun bir diger amaci; kolay montajin yani sira montaj esnasinda çizilme vb. durumlari azaltarak estetik görünümün muhafaza edilmesidir.
Bulusun bir diger amaci ise, tamir, bakim ve onarim islemlerinde harcanan birim zaman ve is gücünün asgari seviyelere düsürülmesidir.
Bulusun yapisal karakteristik özellikleri ve tüm avantajlari asagida verilen sekiller ve bu sekillere atiflar yapilmak suretiyle yazilan detayli açiklama sayesinde daha net olarak anlasilacaktir. Bu nedenle degerlendirmenin de bu sekiller ve detayli açiklama göz önüne alinarak yapilmasi gerekmektedir.
Bulusun Anlasilmasina Yardimci Olacak Sekillerin Kisaca Açiklanmasi Sekil - 1; Bulus konusu baglanti profilinin giyotin cama uygulanmis halinin demonte halinin perspektif görünümünü göstermektedir.
Sekil- 2; Bulus konusu baglanti profilinin baglantisinin yapilmis halinin detayli görünümünü göstermektedir.
Sekil- 3; Bulus konusu giyotin cama uygulanmis makas sisteminin görünüm'udür.
Referans Numaralari 1. Giyotin cam yapilanmasi 50. Modüler profil . Yan dikme profiller 51. Modüler profil tirnagi 11. Profil boslugu 60. Taban . Sabit kanat 20 70. Hareketli kanat . Yan iç profil 71 Makas 40. Baglanti profili 80. Tahrik mekanizmasi 41. Cam yuvasi 90. Montaj yatagi 42. Baglanti profili tirnagi A. Derinlik Bulusun Bir Orneginin Detayli Olarak Açiklanmasi Yapi ve montai prensibi; Söz konusu giyotin cam yapilanmasi (1), iki adet yan dikme profil (10), sabit kanat (20), yan iç montaj yatagindan (90) meydana gelmektedir. Sekil 1 giyotin cam yapilanmasinin (1) demonte halinin perspektif görünümüdür.
Tüm unsurlari üzerinde tasiyacak olan yan dikme profiller (10) 3 adet profil boslugu (11) içermektedir. Bu profil bosluklari (11) yan iç profillerin (30) geçirilebilecegi derinlige (A) sahiptir.
Bahsedilen derinlik (A) sayesinde yan iç profiller (30) monte/demonte esnasinda kolaylik saglamaktadirlar.
Sabit kanat (20) zemine sabitlenecek olan sabit unsur olup mekanizmaya bagli degildir ve hareketsizdir. Balkon tabanina (60) sabitlenir. Diger hareketli kanatlar (70) asagi dogru kaydirildiginda sabit kanat (20) ile ayni seviyeye gelirler. Sabit kanat (20) ayrica önceki teknikte insa edilen balkon korkulugun yerine de kullanilacaktir. Sabit kanat (20) ve bagli oldugu yan iç profiller (30) yan dikme profildeki (10) profil bosluklarindan (11) en öndekine takilmaktadir.
Hareketli kanatlardan (70) altta kalani (tüm sistemin ortasindan kalan cam) yan dikme profilindeki (10) profil bosluklarindan (11) ortadakine yerlestirilir. Yerlestirme islemi için yukarida bahsedildigi gibi yan iç profiller (30) kullanilmaktadir.
En üste yerlestirilen hareketli kanat (70) ise yan dikme profilin (10) bosta kalan sonuncu profil bosluguna (11) yerlestirilir.
Montaj yapilacak mekanin tavan kismina montaj yatagi (90) sabitlenir. Hareketli kanatlara (70) tahrik veren tahrik mekanizmasi (80) ise bahsedilen montaj yatagina (90) takilir. Tahrik mekanizmasi (80) hareketli kanatlarin (70) yan iç profilleri (30) ile irtibatlandirilir.
Bulus konusu olan modüler profil (50) bahsedilen sabit kanat (20) ve hareketli kanatlarin (70) birbiri ile irtibatlandirilmasinda kullanilir. Yukarida anlatildigi gibi yan dikme profillerindeki (10) profil bosluklarina (11) yerlestirilen camlar baglanti profili (40) ve modüler profil (50) unsurlariyla birbirleriyle irtibatlandirilir.
Sekil 2 hareketli kanat (70) ve sabit kanat (20) arasindaki irtibatlanmanin perspektif görümünüdür.
Sekil de görüldügü üzere iki adet cam baglanti profili (40) karsilikli ve birbirlerine zit yönde bakacak sekilde konumlandirilmistir. Bunun sebebi cam yuvalarina (41) takilan camlarin biri alt seviyede digeri de üst seviyede olacagindan bu iki camin kesisme noktasinda ilgili irtibatlanma yapilmaktadir. Bahsedilen cam baglanti profilleri (40) karsilikli konumlandirildiktan sonra birbirleri ile irtibatlandirmak için bulus konusu olan modüler profil (40) devreye girmektedir. Modüler profil (50) karsilik konumlandirilmis iki simetrik yapinin birlestirilmesinden olusmakta olup bünyesinde modüler profil tirnaklarini (51) bulundurmaktadir.
Yukarida bahsedildigi gibi karsilik konumlandirilan baglanti profilinin (40) ortasina modüler profil (50) geçirilir. Modüler profil tirnaklari (51) baglanti profil tirnaklarina (42) geçirilir. Bu sayede iki hareketli kanat (70) yahut hareketli kanat (70) ile sabit kanat (20) birbiriyle irtibatlandirilmis olmaktadir. Sekil 2 bu geçme sisteminin perspektif görünümünü göstermektedir.
Giyotin cam yapilanmasi (1) bahsedildigi gibi montaj yapildiktan sonra tahrik mekanizmasinin (80) çalistirilmasiyla yukari ve asagi yönde hareket eder. Hareket esnasinda hareketli kanatlar (70) hareket etmektedir. Asagi yönde harekette hareketli kanatlar (70) sabit kanat (20) yanindan konumlanarak açik bir balkon konumu olusturulur. Yukari yönde hareket esnasinda ise hareketli kanatlar (70) tavana çikarak balkonun kapanmasini ve disarisi ile olana hava akiminin kesilmesini Yaziya konu olan giyotin cam yapilanmasi (1) iki adet hareketli kanattan (70) meydana gelmekte olup balkon boyutuna veya cam boyutuna göre 1 adette kullanilabilmektedir.
Sekil- Bide; bulus konusu giyotin cam yapilanmasina (1) makas (70) sisteminin adapte edildigi görünüm resimlendirilmis durumdadir. Söz konusu hareketli kanata (70) makas (71) adapte edilmektedir. Boylece ortamin havalandirilmasi veya camin arka bölgesinin silinmesi saglanmaktadir.
GIYOTIN CAM YAPILANMASINDA MODULER BAGLANTI APARATI Bulus; Balkon yan duvarlarina yerlestirilerek kasa görevi görecek yan dikme profiller (10); camlarin yerlestirilecegi ve kayma hareketinin gerçeklestigi profil boslugu (11); balkon tabanina (60) sabitlenerek balkon korkulugu görevini goren sabit kanat (20); yukari asagi hareket ettirilebilen hareketli kanat (70); bahsedilen sabit kanat (20) ile hareketli kanatlarin (70) dis kasasini olusturan yan iç profil (30) ve baglanti profiline (40) sahip giyotin cam yapilanmasi (1) olup, özelligi; bahsedilen hareketli kanat (70) ve sabit kanatin (20) 'üst ve alt kasasini olusturan baglanti profillerini (40) birbiriyle irtibatlandiran ve kolaylikla monte/demonte olabilen modüler profil (50) içermesidir.

Claims (1)

  1. ISTEMLER Balkon yan duvarlarina yerlestirilerek kasa görevi gören yan dikme profiller (10); camlarin yerlestirilecegi ve kayma hareketinin gerçeklestigi profil boslugu (11); balkon tabanina (60) sabitlenerek balkon korkulugu görevini gören sabit kanat (20); dikey Z-ekseninde yukari asagi hareket ettirilebilen hareketli kanat (70); bahsedilen sabit kanat (20) ile hareketli kanatlarin (70) dis kasasini olusturan yan iç profil (30) ve baglanti profiline (40) sahip giyotin cam yapilanmasi (1) olup, özelligi; - bahsedilen hareketli kanat (70) ve sabit kanatin (20) birbiriyle irtibatlandiran sökülüp takilma özelligine sahip modüler profil (50) içermesidir. Istem 19 uygun giyotin cam yapilanmasi (1) olup, özelligi; bahsedilen baglanti profilinin (40) bahsedilen modüler profil (50) ile geçmeli olarak irtibatlanmasini saglayan baglanti profil tirnagi (42) içermesidir. istem 1 ve 2'ye uygun giyotin cam yapilanmasi (1) olup, özelligi; bahsedilen modüler profilin (50) baglanti profilindeki (40) baglanti profil tirnagi (42) ile geçmeli olarak irtibatlanmasini saglayan modüler profil tirnagi (51) içermesidir. istem 1'e uygun giyotin cam yapilanmasi (1) olup, özelligi; bahsedilen profil boslugunda (11), iç yan profillerin (30) dolayisiyla hareketli kanat (70) ve sabit kanatin (20) kolay monte/demonte edilmesini saglayan derinlik (A) içermesidir. istem 1re uygun giyotin cam yapilanmasi (1) olup, özelligi; bahsedilen hareketli kanata (70) adapte edilmis makas (71) içermesidir,
TR2017/14653U 2017-09-29 2017-09-29 Gi̇yoti̇n cam yapilanmasinda modüler bağlanti aparati TR201714653U (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2017/14653U TR201714653U (tr) 2017-09-29 2017-09-29 Gi̇yoti̇n cam yapilanmasinda modüler bağlanti aparati

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2017/14653U TR201714653U (tr) 2017-09-29 2017-09-29 Gi̇yoti̇n cam yapilanmasinda modüler bağlanti aparati

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201714653U true TR201714653U (tr) 2017-11-21

Family

ID=67901611

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2017/14653U TR201714653U (tr) 2017-09-29 2017-09-29 Gi̇yoti̇n cam yapilanmasinda modüler bağlanti aparati

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201714653U (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NL192461C (nl) Systeem voor het aan metalen steunframes bevestigen van isolerende, versterkte glasvensterpanelen.
US20150082702A1 (en) Pivotally Mounted Window and Screen Assembly
US20090241421A1 (en) Window system with integral mounting base
US7819167B2 (en) Window assembly with integrated pleated screen
EP2395194A1 (en) A system and method for blocking light
US20060021289A1 (en) Partition wall
US8602080B2 (en) Louvered privacy screen for single- and double-hung sash windows
US10156089B2 (en) Fenestration supplement systems and methods of use
TR201714653U (tr) Gi̇yoti̇n cam yapilanmasinda modüler bağlanti aparati
US20160184754A1 (en) System for providing flow of filtered air
RU55407U1 (ru) Оконный блок
KR20150038763A (ko) 이중창 구조로 이루어진 오르내리창
CN202299954U (zh) 一种外平开门
US1845304A (en) Window construction
US2884051A (en) Window unit
TR2022007964U5 (tr) Plise Perdelerde Profil Yapılanması
KR20160120857A (ko) 창호 시스템
KR20160120640A (ko) 창호 시스템
EP3848524A1 (en) Telescoping wall
AU2004100181A4 (en) Improvements in means for joining, and closure means incorporating such
RU51078U1 (ru) Ограждение балконов и лоджий
WO2017082838A1 (en) A glass siding system used on the external walls of buildings
RU2178501C1 (ru) Стеклометаллическая конструкция
TR2022017556A2 (tr) Üsten taşimali (askili) i̇çe açilir sürme cam si̇stemi̇
RU46286U1 (ru) Оконный блок