TR201606046A2 - Enerji verimliliği sağlayan soğutma ve ısıtma sistemi - Google Patents

Enerji verimliliği sağlayan soğutma ve ısıtma sistemi Download PDF

Info

Publication number
TR201606046A2
TR201606046A2 TR2016/06046A TR201606046A TR201606046A2 TR 201606046 A2 TR201606046 A2 TR 201606046A2 TR 2016/06046 A TR2016/06046 A TR 2016/06046A TR 201606046 A TR201606046 A TR 201606046A TR 201606046 A2 TR201606046 A2 TR 201606046A2
Authority
TR
Turkey
Prior art keywords
cooling
liquid
condenser
tank
heat
Prior art date
Application number
TR2016/06046A
Other languages
English (en)
Inventor
Memur Hamit
Original Assignee
Memur Hamit
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Memur Hamit filed Critical Memur Hamit
Priority to TR2016/06046A priority Critical patent/TR201606046A2/tr
Publication of TR201606046A2 publication Critical patent/TR201606046A2/tr

Links

Landscapes

  • Steam Or Hot-Water Central Heating Systems (AREA)

Abstract

Buluşta soğutma serpantinleri 8), soğuk sıvı tankı (7) içerisine yerleştirilerek, sıvı içten soğutulmuştur bu sayede verimli bir şekilde sıvıdan ısı emilimi sağlanmış ve bu yöntem ile elde edilen enerji başka bir tank içerisindeki sıvıya aktarılmıştır; bu işlemin sağlanabilmesi için iki kondenser kullanılmıştır. Bu sistem genel yapı itibarı ile sıcak sıvı tankı (1), ısı kontrol paneli (2), sıcaklık sensör (3), kompresör (4), ısıtıcı serpantin (5), ısı yalıtım contası (6), soğuk sıvı tankı (7), plastikten yapılmış serpantin (8), soğutucu kılcal (9), sisteme sıvı girişi (10), sıcak sıvı çıkışı (11), soğuk sıvı çıkışı (12), soğutucu kondenser (13), fan (14), tahliye vanası (15), drayer (16), basınç memesi (17), anahtar (switch) (18), kondenser soğutucu sıvı tankı (19), eve giriş yapan şebeke su tesisatı (20), devir daim su pompası (21), oda içi radyatör (22), kalorifer tesisatından (23), meydana gelmektedir

Description

TARIFNAME Enerji verimliligi saglayan sogutma ve isitma sistemi Bu bulus, is ve ev sogutma sistemleri, soguk ve sicak su sebilleri ve sivi karisimlarinin ayristirilmasi ihtiyaci duyan tüm sektörlerde kullanilan sogutma sistemlerinde enerji verimliligi yüksek bir sistem ile ilgilidir.
Mevcut teknolojide, bulusun getirdigi yenilikleri barindiran benzer bir ürün bulunmamaktadir. Bu yenilikler öncelikle aritma cihazlarinin yaninda sebil amaçli kullamlabilecektir; ayrica birçok sektöre de yenilikler getirecektir. Mevcut tezgah alti su aritma cihazlari sebil özelligi tasimamakta olup, bulus ile kapali alan içerisinde hava sirkülasyonuna gerek kalmadan aritmalara sebil özelligi katilmistir. Yenilik sayesinde cihazin alt tankina giren suyun isisi su içerisine yerlestirilmis olan plastik serpantin borulari (Evaporatör) tarafindan emilir; bu isi enerjisi kompresör yardimi ile (alçak basinç olusturularak) emilir, emilen bu isi enerjisi üst tanktaki su içerisinde bulunan paslanmaz borulara iletilerek üst tank içerisinde suyun isitilmasi içten saglanir. Bu islem yüksek basinç ile sivilasan gazin isi enerjisinin bu ortama aktarilmasi ile gerçeklesir; sogutucu ortamdan plastik serpantinler ile emilen isi eneijisi ilk kondenserin bulundugu sicak sivi tankina aktanlamaz duruma geldiginde, ilk kondenserde basinç yükselmistir ve bu bölge ihtiyaç duyulan enerjiyi depolamistir. Yükselen basinçtan dolayi artik isi ikinci kondanser bölgesine akmaya baslar, ikinci kondenserlere gelen bu eneiji ortamdan uzaklastirilir; ilk ortamda ismma miktari belli bir degere geldiginde ikinci kondenser bölgesinde sogutma devreye girer ve sistem sonsuz döngüsel olarak çalisir. Ikinci kondenser iki sistem ile sogutulur, sulu sogutma sisteminde kondensere belli araliklar ile sivi girisine isi kontrol paneli tarafindan siviç (switch) açilarak izin verilir; bu sayede kondenser sogutulmus olur, fanli sistemde isi kontrol paneli fani devreye alarak sogutma islemini baslatir ve kondenser sogutulur.
Bazi sogutma modellerinde sogutulacak bölgeden plastik borulardan yapilmis serpantinler (evaporatör) ile emilen enerji direkt tek bir kondenser ile ortamdan uzaklastirilarak sogutma islevi yüksek bir performans ile saglanmistir.
Sogutucu bölgesinde plastik serpantinlerin kullanilmasi, özellikle sivi sogutmalarinda Sogutma tanki içerisinde sogutucu serpantin borular plastik borulardan olusmaktadir; bu borular yüksek basinca ve alçak basinca dayamkli imal edilmis, saglik kosullarina uygun borulardir. Plastik borulardan yapilmis bu evaporatör yardimi ile sogutucu haznesinde buzlanma olusturmadan ortam veya su sogutulmustur. Bu borular yerine bakir veya herhangi bir metal boru kullanildiginda su molekülleri borulara yapisarak buz kütlesi olusturmakta ve içilebilir tadimlikta bir suyun olusmasini, buzlanmadan ötürü engelledigi gibi sistemin arza yapmasina sebep olmaktadir. Bulusun en önemli özelligi basinca dayamkli plastik borularin sogutucu tankinda evaporatör olarak kullanilmasidir. Ayrica ürünün önemli bir özelligi de sogutucu tankinda emilen isinin atmosfere degil de diger bir ortama veya tank içerisinde bulunan suya kompresör sayesinde yüksek basinç ve içten isitma yöntemi ile aktarilmasidir.
Bu sayede sistem enerji tasarrufu saglamistir; bu önemli yenilige ait detaylar su sekildedir: Kondenser yapisi iki kademeden olusur; ilk kondenser genis borulardan yapilmistir ve ikinci kondenser dar borulardan yapilmistir. Ayrica büyük çapli sogutma sistemleri için ilk kondenser ortaminda basinci arttirmak için ikinci kondensere geçisi zorlastiran bir basinç memesi (Basmç valti) kullanilmistir. Bu uygulama ile atmosfere atilacak enerji geri kazanilmistir; ilk kondenserden ikinci kondensere geçiste akiskanin geçisini zorlastirmak ve basinci arttirmak için bazi modellerde basinç memesi kullamlmamistir. Basinç memesine gerek kalmadan ikinci ortamda borularin çapi azaltilarak da bu islem saglanmistir. Çok büyük sogutucu sistemlerde ikinci kondensere geçisi, ilk kondenser ortaminin sicakligina bagli olarak otamatik olarak ayarlayan elektronik bir basinç memesi (valf) de kullamlmistir.
Bu basinç memesini ilgili isi kontrol paneli barindirdigi programa göre yönetmektedir.
Ikinci kondenserin görevi su sekildedir: ilk kondenser yeteri kadar isiyi ortamina aktardiktan sonra görev yapamaz hale geçtiginde, sogutma ortaminda sogutma isleminin araliksiz devam etmesi adina ikinci kondenser devreye girerek evaporatör tarafindan emilen enerjinin hizli bir sekilde ortamdan uzaklastirilrnasini saglar. Bu amaçla ikinci kondenser için öncelikle sivi sogutma tanklari ile kondenser sogutulmus ve yüksek verim alinmistir; bu ikinci kondenserin oldugu tanka sivi girisi bir siviç ile kontrol edilmektedir. Bu sivici isi kontrol paneli yönetir; bu islemi ilk kondenserin bulundugu ortam sicakligi belirler. Ikinci kondenser ayrica fanli sogutma sistemi ile de sogutulmus ve bu uygulamada da verim alinmistir.
Yukarida özetlenen sistemin bir aritma cihazi ile su sebili seklinde kullariimi durumunda elde edilen veriler asagidaki gibidir: Sogutma tanki 2 litre, ilk kondenserin bulundugu tank 2 litre; ikinci kondenser tanki sivi sogutma tanki olup hacmi 1 litre alinmistir. Bu deneysel çalismada bulus konusu içten sogutma ve içten isitma yöntemi kullamlmis ve bu cihaz 12 personelin çalistigi bir ofiste denenmistir. Sogutucu tankinda sürekli 7 derece ile 12 derece arasinda soguk içme suyu saglanmis ve tank içinde buzlanma gözlenmemistir. Ilk kondenserin isitma tankinda 32 derece ile 56 derece araligmda sicak su kullammi gerçeklesmistir; bu sistem bir aritma cihazina bagli çalistirilmis ve antmanin gider suyu ikinci kondenser tankina baglanmistir. Içme suyu soguk ve sicak su tankina verilerek deney test edilmistir.
Yukarida özetlenen sistem ayrica 50 litre soguk su üreten su sebillerinde denenmis ve soguk su haznesindeki sogutma performansinm mevcut sistemlerden daha verimli oldugu gözlenmistir; bunun sebebi plastik serpantinlerin direk suya temas halinde olmasi ve serpantinlerin sogutma haznesi içerisine yerlestirilmesidir. Bir sebile ilk sicakligi 21 derece olan yaklasik 45 litre içme suyu konulmus ve söz konusu suyu bulus konusu sebil 1.4 kompresör ile 195 dakikada 4 dereceden daha soguk hale getirmistir.
Yukarida özetlenen sistem birçok sektörde kullanilabilecek ve verimliligi yüksek bir sistemdir. En önemli özelligi sogutma ortaminda plastik borulann serpantin olarak kullamlmasidir; bu borular sogutucularda maliyetler açisindan ciddi avantaj saglayan bir özelliktir. Servis bakim ve onarimlari için ciddi avantajlar sunmaktadir çünkü kaynaklama islemine gerek kalmadan parça degisimi sunmakta ve üretim montaj hattinda daha hizli bir seri üretime imkan sunmaktadir.
Ikinci kondenserin fanli bir sistemle sogutulmasi: Özellikle bu uygulama ile ev veya is ortamlarinin sogutulmasi esnasinda olusan fazla isinin atmosfere atilmasi sistemin uygulanabilirligi adina kolaylik saglamistir.
Sistemdeki bir yenilik de sogutma bölgesinden emilen rsmm ortamdan uzaklastirilmasi adina kondenserin iki kademeden olusmasidir. Bu yenilik ayrica konutlarda bulunan kalorifer tesisatina bagli bir ürün olarak kullanilmistir; peteklerde bulunan sularin sogutulmasi ile konut sogutulmus, konutun sogutulmasi esnasinda elde edilen isi enerjisi ile konut içerisinde kullamlan sebeke suyunun isitilmasi saglanmistir. Sistem içerisinde olusan fazla isi bu uygulamada konut disina yerlestirilen fanli sogutucu kondenser ile atmosfere atilmis ve konuta ortalama 34 derece sicaklikta sebeke suyu sunulmustur. Bu çalisma 5 kisilik bir ailenin yasadigi 105 metrekare bir evde denenmistir; sistem sebeke suyuna baglantili çalistirilmistir. Sebeke suyu bir terrnosifona baglanmis ve bu termosifondaki su sirkülasyon yaptirilarak isitilmistir; su sicakligi 40 derece isiya ulastiginda sebeke suyunun isitilmasi için sirkülasyon pompasi durdurulmus, termosifondaki su 35 derece veya altinda bir sicakliga düstügünde suyun isitilmasi adina pompa devreye girmistir.
Yenilik öncelikle su aritma sisteminde soguk ve sicak su sebili özelligi olarak kullanilacaktir. Bu sistemde ürün soguk su tankindan emdigi isiyi diger bir tankta bulunan siviya aktararak isiyi kullanima sunarak enerji tasarrufu saglarken, küresel isinmaya karsi da bir tasarruf saglamis olacaktir. Sistemde sicak su kullammi olmadiginda sistem içerisinde biriken fazla isiyi atmosfere uzaklastirarak veya sulu sogutma sistemi ile ortamdan uzaklastirarak sistem sogutmaya devam etmektedir. Tezgah alti kapali ortamlarda yer sorunu önem arz ettiginden özel bir kap gelistirilrnistir; tek kap içerisinde sivilan yogunluk ilkesine göre ayristirarak bu esnada kap içerisindeki sicak ve soguk sivi olusumu saglanmistir. Ancak merkezi sogutma sistemlerinde tek kap degil ayri ayri kaplarda su sogutulup isitilacaktir. Bu gelistirme sayesinde tek kap içerisinde isi aktanmi ile sebil cihazlarina hem yer avantaji saglanmakta hem de sivi tanklarinda hava boslugunun bulunmasi özelligi ile sivilarin genlesmesine bagli bir durumda cihaz ariza riski önlenmektedir. Bu yenilik, tek kap içerisinde bulunan siviyi, yer çekimi ivmesi dogrultusunda asagida kalan sivi kütlesinden isiyi emerek, üst tarafta bulunan sivi kütlesine isiyi aktarmayi içerir. Bu özellik sayesinde yogunlugu artan soguk sivi altta toplanirken yogunlugu azalan sicak sivi kütlesi yukari haznede toplanir, tek kap içerisinde sivinin bu isleme tabi tutulmasi sayesinde, ürünün asiri isinmasina bagli riskler önlemektedir. Ürünün tank sekli dairesel, kare, dikdörtgen, üçgen veya muhtelif sekillerde yapilabilmektedir. Bu uygulama sayesinde ürün her türlü küçük alanlarda kullamlabilmektedir; merkezi sogutma sisteminde ve bazi tezgah alti sebil modellerinde sistem tanklan ayri ayri kullanilacaktir.
Tek tank içerisinde sivilar sogutulup isitilirken tanklar arasinda özel gelistirilen bir conta sistemi kullanilmistir, tanklardan sivilar direk tanklarin alt ve üst ucundan alinabilecegi gibi, sicak sivi ile soguk sivi kütlesi arasinda yalitim amaçli kullanilan ve sisteme sivi girisinin yapildigi ara conta üzerinde olusturulacak kanallar sayesinde de alinabilmektedir. Sivilarin conta üzerinden alinmasi seri üretimde montaj hizi saglamaktadir. Üründe kullanilan sogutma ve isitma sistemi dünya genelinde kullanilan birçok farkli sistemlere yenilik getirecektir. Bu yenilik kompresörlü, gazli veya baska yöntemlerle de kullanilabilecektir.
Sivilarin sogutulup isitildigi tek kap sisteminde kaplarin birbirine Vidalandigi bölge, yani yanak bölgesi ve Vida sayisi ürünün kullanilacagi modele göre degiskenlik gösterebilmektedir; yanak mesafesinin degisken olmasi yanaklarin sogutulmasina imkan tanimaktadir. Ürünün ihtiyaç duydugu ara conta üzerindeki delik yer ve sayisi modellere göre degisiklik göstermektedir, alt ve üst tank arasinda sivinin geçisini saglayan delik veya deliklerin alt tanka dogru boru seklinde uzuyor olmasi alt tank parçasi ile conta arasinda hava tabakasinin olusmasina imkan tanimakta, bu sayede tankin üst kismi ile alt kismi arasinda ek bir isi yalitim bandi olusturulmaktadir.
Bu bulus, bundan sonra ekteki çizimler ile sadece örnekleme vasitasiyla daha ayrintili olarak anlatilmistir, bu çizimlerde; Sekil 1: Ayri kaplar içerisinde sivilarin, sogutulmasini ve isitilmasim gösteren bir görsel.
Sekil 2: Tek kap içerisinde sivinin sogutulmasi ve isitilmasim gösteren bir görsel.
Sekil 3: Soguk ve sicak su üreten ve kapali ortamda çalisabilen sogutma sistemine ait bir görsel.
Sekil 4: Sanayi tipi sogutucu sebillerde plastik serpantinlerin kullanimma yönelik bir görsel.
Sekil 5: Konutlarin sogutulmasi esnasinda sicak suyun olusturulmasini gösteren bir görsel.
Referanslarin açiklanmasi: NO PARÇA ADI 1 Sicak sivi tanki 2 Isi kontrol paneli 3 Sicaklik sensörü 4 Kompresör Isitici serpantin (Kondenser) 6 Isi yalitim contasi 7 Soguk sivi tanki 8 Plastikten yapilmis serpantinler (Evaporatör) 9 Sogutucu kilcal Sisteme sivi girisi 11 Sicak sivi çikisi 12 Soguk sivi çikisi 13 Sogutucu kondenser 14 Fan Tahliye vanasi 16 Drayer 17 Basinç memesi 18 Siviç 19 Kondenser sogutucu sivi tanki Eve giris yapan sebeke su tesisati 21 Devir daim su pompasi 22 Oda içi radyatör 23 Kalorifer tesisati Bulusta; plastikten yapilmis (sogutma) serpantinleri (8), soguk sivi tanki (7) içerisine yerlestirilerek verimli bir sekilde sividan isi emilimi saglanmis ve bu yöntem ile elde edilen enerji baska bir tank içerisindeki siviya aktarilmistir; bu islemin saglanabilmesi için iki kondenser kullanilmistir. Bu sistem genel yapi itibari ile sicak sivi tanki (1), isi kontrol paneli (2), sicaklik sensör (3), kompresör (4), isitici serpantin (5), isi yalitim contasi (6), soguk sivi tanki (7), plastikten yapilmis serpantin (8), sogutucu kilcal (9), sisteme sivi girisi eve giris yapan sebeke su tesisati (20), devir daim su pompasi (21), oda içi radyatör (22) ve kalorifer tesisati (23) unsurlarindan meydana gelmektedir.
Sisteme sivi girisi(10) gerçeklesince bu sivi soguk sivi tanki (7) bölümünün üst kismindan soguk sivi tankina (7) girer. Sogutucu kilcal (9) üzerinden gelen yüksek basinçli sivi kilcalin ucundan alçak basinca sahip ve plastikten yapilmis serpantinlerin (8) içerisine püskürür.
Püsküren bu sivi alçak basinçtan dolayi plastikten yapilmis serpantinlerden (8) isi emerek gaz fazina geçer; bu sayede evaporatör bulundugu ortami veya içinde bulundugu siviyi sogutur. Diger taraftan da sicak sivi tarikindaki (1) sivi, isi kontrol paneli (2) ve sicaklik sensörleri (3) yardimiyla isitici serpantinler (5) yani isitici kondenserler sayesinde isitilmaktadir. Bu islemler kompresör (4) veya bu islemi görebilecek muhtelif sistemler sayesinde saglanabilmektedir. Soguk sivi tankina (7) giren sivi, plastikten yapilmis serpantinler (8) sayesinde sogutulur. Soguyan sivinin yogunlugu artacagindan dolayi sivi dibe çöker ve soguk sivi tankimn (7) soguk sivi çikisina (12) ulasir. Isinan sivimn yogunlugu azalacagindan yükselecek ve sicak sivi tankimn (1) sicak sivi çikisina (11) gelecektir. Bu islem sayesinde isi etkisi ile sivi karisimlari da ayristirilabilecek ve soguk sivi tankindan (7) soguk sivi elde edilirken, sicak sivi tankindan (1) sicak sivi elde edilecektir. Isitilacak sivi sicak sivi tankina (1) sivi gelis yolundan gelmektedir; soguk sivi tanki (7) ile sicak sivi tanki (1) arasinda isi aktarimi olmamasi için her iki sivi arasinda isi yalitimli delikli conta (isi yalitim contasi, 6) bulunmaktadir. Isi yalitimli delikli contamn orta noktasindan sisteme giren karisim veya sisteme giris yapan sivi delikten süzülerek soguk sivi tankinin (7) içine gidecektir. Bu esnada sicak sivi tankinin (1) isinan alt yanagim da sogutrnus olacaktir; bu da isi köprüsünün minimum olmasini saglayacaktir. Siviriin geçis deligi, isi yalitim contasmdan (6) asagiya dogru uzayan bir yapiya sahip olmasindan dolayi, isi yalitimli contamn (6) alt kisminda hava tabakasinin olusmasini saglarken isi köprüsünün olusmarnasi için havadan olusmus bir isi yalitimýyastiginin olusmasi saglanmistir. Servis bakimlari için, sistemin suyunun bosaltilmasi için su tahliye vanasi (15) bulunmaktadir.
Bulusta soguk sivi tankindan (7) emilen isiyi tasiyan gaz, kompresör ile sikistirilarak yüksek basincin olustugu sicak sivi tankina (1) gönderilir. Basinç memesinden (17) geçmekte zorlanan sivi arkasinda yüksek basincin olusmasina sebep olur; bu sayede ilk kondenser ortamina isi aktarilir. Bu isi aktarimi basinç degeri ile orantilidir; basinç memesinden (17) geçen sivi sonra sogutucu kondensere (13) ulasir; burada fan (14) ile veya siviç (18) üzerinden geçerek gelen sivi kondenser sogutucu tankta (19) isisim kaybederek serinleyen sivi drayerden (16) geçmek suretiyle sogutucu kilcallara (9) geçer. Buradan tekrar soguk sivi tanki (7) içerisinde bulunan plastikten yapilmis serpantinlerin (8) içine püskürür ve soguk sivi tankinda (7) plastikten yapilmis serpantinler (8) tarafindan bu isi emilir. Bu islem sürekli döngüsel olarak devam eder.
Bulusta, kalorifer tesisatindan (23) gelen ve konutu sogutan sivi soguk sivi tankina (7) girerek sogutucu serpantinler sayesinde sogutulur. Sogutulmus kalorifer suyu devir daim su pompasi (21) ile tekrar oda içi radyatörlere (22) gönderilir; bu sayede ev ortami sogutulurken ortamdan emilen isi eve giris yapan sebeke su tesisati (20) suyuna sicak sivi tanki (1) içerisinden aktarilir. Bu isi enerjisinin geri kazanimi ile ciddi düzeyde enerji tasarrufu saglanmistir; bu sistemde sektöre iki yenilik sunulmustur: yeniliklerden ilki plastikten yapilmis (sogutucu) serpantinler (8) ile sivinin içten sogutulmasidir; diger bir yenilik de emilen isinin iki kademeli kondenser ile geri dönüsüme kazandirilmasidir.
Bulusta sisteme giris yapan sivi ikiye ayrilir sivinin bir miktari soguk sivi tankina (7) diger kismi da sicak sivi tankina (1) geçer. Soguk sivi tankina geçen sivi sogur; bu esnada bu sividan emilen enerji diger tanktaki siviya yani sicak sivi tankindaki (1) siviya aktarilir.
Bulusta, soguk sivi tankinda (7) bulunan sividan isi plastikten yapilmis serpantinler (8) yardimi ile içten sogutma yapilarak sogutulur; bu esnada emilen isi enerjisi fan (14) ve sogutucu kondenser (13) ile atmosfere atilir.
Bulusa göre bahsedilen sogutma ve isitma sisteminde basinç arttirici memenin manüel veya elektronik bir devre ile ayarlanabiliyor olmasi özelligi de sunulmaktadir.
MUTFAK KORIDOR

Claims (10)

ISTEMLER
1- Bir sogutma sistemi olup özelligi alçak basincin oldugu bir ortamda, bir tank içerisinde bulunan sividan veya söz konusu ortamdan isi emerek söz konusu ortanim veya söz konusu sivimn sogutulmasim temin eden plastikten yapilmis serpantine (8) sahip bir sogutma sistemi olmasidir.
2- Bir sogutma sistemi olup özelligi bir sogutma ortamindan emilen isi enerjisinin, baska bir ortama veya bir tank içerisinde sivi ortamina yüksek basinç ile aktarilmasini saglayan bir kompresör (4) ve ayrica fazla isinin sistemden uzaklastirilmasim temin eden bir ikili kondenser sistemine sahip olmasidir.
3- Istem lide ve istem 2,de bahsedilen özellikleri tasiyan sogutma ve isitma sistemi.
4- Istem 3'te bahsedilen sogutma ve isitma sistemi olup, karakterize edici özelligi sogutma sistemlerinde en az bir adet kondenser yapisimn kullamlrnasi özelligine sahip olmasidir
5- Istem 3°te bahsedilen sogutma ve isitma sistemi olup, karakterize edici özelligi sikistirilan gazin bir ilk kondensrden bir ikinci kondensere geçisini zorlastiran ve söz konusu ilk kondenserde basincin artmasini saglayan basinç memesi (17) formunda bir valf ihtiva etmesidir.
6- Istem 5'te bahsedilen sogutma ve isitma sistemi olup, karakterize edici özelligi, söz konusu basinç memesinin (17) manüel veya elektronik bir devre ile ayar ediliyor olmasidir.
7- Istem 5”te bahsedilen sogutma ve isitma sistemi olup, karakterize edici özelligi söz konusu ikinci kondenser düzeneginde isinin atilma islemini gerçeklestirmek üzere bir sivi sogutma sistemi veya fan (14) ihtiva etmesidir.
8- Istem 5'te bahsedilen sogutma ve isitma sistemi olup, karakterize edici özelligi söz konusu ikinci kondanser borularimn iç çapinin ilk kondanser borularimn iç çapindan küçük olmasidir. r
9- Istem 37te bahsedilen sogutma ve isitma sistemi olup, karakterize edici özelligi söz konusu ikili kondenserler arasinda basinç farkimn olusturulmasi için ya bir basinç memesi (17) veya boru çap azaltilmasi düzenlemesi unsurlarindan en az birini ihtiva etmesidir.
10- Istem 3ite bahsedilen sogutma ve isitma sistemi olup, karakterize edici özelligi, sogutma ve isitma modelleri için gelistirilen, tek kap içerisinde sivilarin sogutulmasina ve isitilinasina imkan taniyan kap yapisma sahip olmasidir.
TR2016/06046A 2016-05-09 2016-05-09 Enerji verimliliği sağlayan soğutma ve ısıtma sistemi TR201606046A2 (tr)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2016/06046A TR201606046A2 (tr) 2016-05-09 2016-05-09 Enerji verimliliği sağlayan soğutma ve ısıtma sistemi

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
TR2016/06046A TR201606046A2 (tr) 2016-05-09 2016-05-09 Enerji verimliliği sağlayan soğutma ve ısıtma sistemi

Publications (1)

Publication Number Publication Date
TR201606046A2 true TR201606046A2 (tr) 2017-11-21

Family

ID=64606513

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
TR2016/06046A TR201606046A2 (tr) 2016-05-09 2016-05-09 Enerji verimliliği sağlayan soğutma ve ısıtma sistemi

Country Status (1)

Country Link
TR (1) TR201606046A2 (tr)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US3513663A (en) Apparatus for heating and cooling liquids
US9222709B2 (en) Solar thermal air conditioning unit
US5361587A (en) Vapor-compression-cycle refrigeration system having a thermoelectric condenser
KR20070096021A (ko) 배수 장치를 구비한 초임계 히트 펌프 물 가열기
CN203893703U (zh) 用于火电厂的蒸发冷却器闭式循环冷却水装置
US11674710B2 (en) Air cooled chiller hydronic kit
RU2009119386A (ru) Охлаждающее устройство для монтажа в воздушном судне
AU2016257496A1 (en) An improved temperature control system
Eames et al. An experimental investigation into the integration of a jet-pump refrigeration cycle and a novel jet-spay thermal ice storage system
US20230021519A1 (en) Atmospheric Water Harvester with Cryogenic System
US8245949B2 (en) Energy conservation system for using heat from air conditioning units to heat water supply lines
TR201606046A2 (tr) Enerji verimliliği sağlayan soğutma ve ısıtma sistemi
RU2005109696A (ru) Система кондиционирования с теплообменными аппаратами
US2739452A (en) Refrigerating system
WO2009125233A2 (en) Water heating process and method using thermal energy produced by cooling systems.
CN204089486U (zh) 一种电机冷却器
TWI765805B (zh) 可致冷、致熱的流體循環行動裝置
RU2396181C1 (ru) Система водяного охлаждения энергетической установки морского судна
DK200800046U3 (da) Klimaanlæg
TW201816345A (zh) 多溫飲水機及其冰水裝置與造水散熱方法
DK2743601T3 (en) Compact indoor module for heat control installation with heat pump
EP3368831B1 (en) Heat pump
US518791A (en) Apparatus for manufacturing ice and for refrigerating
RU2495332C2 (ru) Кухонный кондиционер и способ его работы
BR202022001087U2 (pt) Ar-condicionado com trocador de calor acoplado a unidade interna