SE512852C2 - Spenkopp för mjölkning av kor eller andra djur - Google Patents

Spenkopp för mjölkning av kor eller andra djur

Info

Publication number
SE512852C2
SE512852C2 SE9803013A SE9803013A SE512852C2 SE 512852 C2 SE512852 C2 SE 512852C2 SE 9803013 A SE9803013 A SE 9803013A SE 9803013 A SE9803013 A SE 9803013A SE 512852 C2 SE512852 C2 SE 512852C2
Authority
SE
Sweden
Prior art keywords
milk
teat cup
chamber
teat
milk outlet
Prior art date
Application number
SE9803013A
Other languages
English (en)
Other versions
SE9803013D0 (sv
SE9803013L (sv
Inventor
Bengt Anders Schuster
Nils-Erik Holmertz
Original Assignee
Alfa Laval Agri Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Alfa Laval Agri Ab filed Critical Alfa Laval Agri Ab
Priority to SE9803013A priority Critical patent/SE512852C2/sv
Publication of SE9803013D0 publication Critical patent/SE9803013D0/sv
Priority to US09/786,463 priority patent/US6557488B1/en
Priority to PCT/SE1999/001524 priority patent/WO2000013494A1/en
Priority to AU60151/99A priority patent/AU6015199A/en
Priority to EP99968597A priority patent/EP1109441A1/en
Publication of SE9803013L publication Critical patent/SE9803013L/sv
Publication of SE512852C2 publication Critical patent/SE512852C2/sv

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01JMANUFACTURE OF DAIRY PRODUCTS
    • A01J5/00Milking machines or devices
    • A01J5/04Milking machines or devices with pneumatic manipulation of teats
    • A01J5/08Teat-cups with two chambers

Description

15 20 25 30 512 852 2 spenkoppskonstruktion ganska begränsade, speciellt i samband med automatisk mjölkning med användande av en mjölkningsrobot.
Upofmriingens ändamål Uppfmningens primära ändamål är att åstadkomma en spenkopp som är så konstrue- rad att den kan användas - utan att det uppkommer utrymmesproblem - för mjölk- ning av ett djur som har ett juver som hänger ner djupt, så att dess spenar befirmer sig på en låg höjd över den golvyta på vilken djuret står. I detta sammanhang bör det ihågkommas att inte bara själva spenkoppen, utan också den böjliga rörledningen som är ansluten till spenkoppen, kommer att kräva ett visst fritt vertikalt utrymme mellan juvret/spenarna och golvytan för att säkerställa att spenkoppen och dess rör- ledning inte skall komma i kontakt med golvytan när spenkoppen appliceras på, eller borttages från, en spene.
Ett annat ändamål med uppfinningen är att åstadkomma en spenkopp konstruerad att undvika uppkomsten av FPA-relaterade mjölkströrnriingsproblem, speciellt i sam- band med kvartsmjöllaiing.
Uppfirmingen söker dessutom att åstadkomma en enkel spenkoppskonstruktion som är pålitlig att använda och förhindrar vakuumfluktuationer, som är hållbar, som är billig att tillverka, som har en låg vikt, och som kan vara utförd såsom en enhetlig komponent.
Sammanfattning av uppfinningen Enligt föreliggande uppfmning uppnås de ovarmänmda ändamålen medelst en spen- kopp som är av den ovan definierade typen och som kännetecknas av en nedströms spengurnrnits utloppsände belägen mjölkkarnrnare inuti spenkoppens mjölkut- loppsände, ett mjölkutloppsrör, som vid ett ställe på axiellt avstånd från mjölkkarn- marens bottenände sträcker sig i sidled tvärs igenom ett sidoväggparti av kammaren 10 15 20 25 30 512 852 3 och tjänar till att leda ut mjölk från kammaren via ett sugrörorgan, som är anordnat i kammaren och har en mot en bottenyta i kammaren riktad och till denna bottenyta angränsande mjölkinloppsöppning.
Härigenom âstadkommes att spenkoppen kan användas för kvartsmjölkníng där ett konventionellt mjölkningsorgan (omfattande en spenkoppscentral och fyra stycken därtill direkt anslutna spengummin) inte används, av vilket skäl varje spenkopp måste ha sin egen mjölkkarnmare för temporär förvaring av mjölken från spengum- mits mjölkutloppsände. Genom att ha ett i sidled sig sträckande mjölkutloppsrör, som är anordnat på ett visst axiellt avstånd från mjölkkarnrnarens bottenände, är det dessutom möjligt att undvika kontakt mellan den mjölkslang eller -rörledning som är ansluten till utloppsrörets mjölkutloppsände, och golvytan nedanför spenkoppens bottenände.
Inuti mjölkkamrnaren och i området av sugrörorganets mjölkínloppsände är företrä- desvis anordnad en strömningsgenerator som ger jämn och stömingsfri strömning.
Denna strömningsgenerator kan lämpligen omfatta ett centralt, strömningsrikmings- styrande utsprång eller en bildning, företrädesvis i form av en konvex eller konisk utbuktning, på mjölkkarrunarens bottenyta, vilket utsprång/bildning är placerat mitt emot sugrörorganets inloppsöppning.
Tack vare denna mjölkströrrrningsgenerator kan FFA-relaterade mjölkströmnings- problem effektivt undvikas (FPA = free fatty acids, d v s fria fettsyror).
För att möjliggöra förhindrande av tryckvariationer bör mjölkkamrnaren inuti spen- koppens mjölkutloppsände ha en extra volym av ca 80 m1 eller mer.
Mjölkutloppsröret sträcker sig lämpligen på tvären mot spenkoppens sidovägg, och en mjölkkamrnarände av röret är ansluten till ett mjölkutloppsparti av sugrörorganet. 10 15 20 25 512 852 4 Eftersom detta utloppsparti av sugrörorganet kommer att vara beläget på ett visst av- stånd ovanför mjölkkarnrnrens botten, kommer mjölkutloppsröret också att vara be- läget på ett visst avstånd ovanför spenkoppens bottenände, vilket bidrar till att hålla mjölkslangen eller -rörledningen, som sträcker sig från röret, borta från kontakt med den underliggande golvytan.
Sugrörorganet är företrädesvis en klockforrnad del, vars fria omkretskantparti av- gränsar dess mjölkinloppsöppning, och det inre av den klockfonnade delen står i förbindelse med det inre av mjölkutloppsröret, vars öppna mjölkkarrnnarirrloppsände är belägen inuti den klockforrnade delens mjölkutloppsparti.
Härigenom uppnås att ett jänmt och störningsfritt mjölkflöde säkerställes inuti mjölkkamrnaren från densamrnas bottenområde och in i mjölkutloppsröret.
För att ytterligare säkerställa ett styrt mjölkflöde från karnmarens bottenområde till det inre av sugrörorganet, är detsamma vid sin inloppsöppning företrädesvis försett med utsprång som sträcker sig i riktning mot mjölkkarrunarens bottenyta och är pla- cerade ringforrnigt omkring det centrala, strömningsrikmingsstyrande utsprånget.
Ur tillverkningssynpunkt omfattar spenkoppen lärnpligen ett mjölkutloppshus som innehåller mjölkkammaren och är losstagbart förbundet med spenkoppens mjölkut- loppsände.
Mjölkutloppshuset är företrädesvis en burkfonnad behållare som är koaxiell med spenkoppens centrumlinje och har en cylindrisk sidovägg fäst vid utsidan av spen- koppen.
Helt alhnänt kan spenkoppen lämpligen omfatta ett cylindriskt hölje med en första ände och en andra ände, och spengurnrriit, som är införbart i och uppburet av höljet, kan då ha sin speninföringsöppningsände ansluten till höljets första ände, och en 10 20 25 512 852 5 mjölkutloppsände som står i förbindelse med höljets andra ände, eller alternativt är fastsatt vid eller förbunden med den andra änden.
Mjölkkarrunaren kan vara inrymd i ett mjölkutloppshus, som är losstagbart förbun- det med höljets andra ände, eller som utgör en integererande del av höljet vid dettas andra ände.
Enligt föreliggande uppñnning gäller vid en arman utfóringsfonn därav, att sugrör- organet och mjölkutloppsröret utgör på varandra följande sektioner eller partier av en och samma mjölkutloppsrörenhet som sträcker sig från området av mjölkkamrna- rens bottenyta genom kammarens sidovägg till utsidan av väggen.
Med denna utfóringsfonn uppnås att tillverkningen av spenkoppen kommer att bli enkel tack vare den okomplicerade utforrrmingen av dess huvuddelar, och rengö- ringen av spenkoppen kommer dessutom att vara enkel att genomföra.
Mjölkutloppsrörenheten uppvisar företrädesvis en mjukt krökt form mellan sin mjölkinloppsöppningsände och utloppsände. Därigenom undviks FPA-relaterade problem.
Mjölkutloppshuset omfattar lämpligen ett mellanliggande, ringformat adapterorgan förbundet med spenkoppens mjölkutloppsände, och en burkformad behållare som är förbunden med adapterorganet och är löstagbart fäst vid utsidan av spenkoppen, och mjölkutloppsrörenheten sträcker sig genom ett sidoväggparti av adapterorganet.
För att förenkla hopmonteringen och isärtagningen av spenkoppen är det att föredra att den burkforrnade behållaren är fastsättbar vid spenkoppen medelst ett manuellt manövrerbart låsorgan som samverkar å ena sidan med ingreppsorgan på utsidan av ett väggparti av behållaren, och å andra sidan med ingreppsorgan på utsidan av spenkoppen. 10 15 20 25 512 852 Beskrivning av ritningarna Uppfinningen kommer nu att förklaras ytterligare med hjälp av följande beslaivning av föredragna utföringsforrner, som visas på de bifogade ritningama, där: Fig. l är en sidovy, delvis i axiellt längdsnitt, av en första utföringsfonn av en spen- kopp enligt uppfmningen; Fig. 2 är en sidovy av en spenkopp som har sin mjölkkamrnare inrymd inuti ett mjölkutloppshus som är löstagbart förbundet med det nedre partiet av spenkoppens hölje; Fig. 3 är en sidovy, liknande den i fig. 2 visade, av en annan spenkopp som har sin mjölkkannnare inuti ett hus som utgör en integrerande del av spenkoppens hölje; Fig. 4 är en perspektivisk sidovy av en andra utfóringsfonn av en spenkopp enligt uppfinningen; Fig. 5 är en axiellt ”sprängd” vy av spenkoppen som visas i fig. 4; Fig. 6, fig. 7 och fig. 8 visar den burkforrnade behållaren, låsringen och det cylind- riska höljet till spenkoppen som visas i fig. 4-5; Fig. 9a och 9b visar olika perspektivvyer av adapterorganet som visas i fig. 5.
Detalierad beskrivning av utföringsfonnema Fig. 1 visar, delvis i vertikalt snitt, en första utföringsforrn av en spenkopp 2 i dess normala vertikala användningsläge, d v s med spenkoppens inloppsände 4 upptill och dess mjölkutloppsände 6 nertill. Spenkoppen 2 omfattar ett cylindriskt hölje 8 som har en första, övre ände 10 och en andra nedre ände 12.
Ett spengumrni 14, som är införbart i och uppburet av höljet 8, har en speninfö- ringsöppningsände 16 som bärs upp av höljets 8 övre ände 10, och en mjölkut- loppsände 18 som är belägen inuti spenkoppen och står i kontakt med höljets 8 ned- re ände 12. I spengummits 14 inloppsöppningsände 16 fmns en införingsöppning 20 för införing av en spene på vilken spenkoppen skall appliceras. Inuti spenkoppens 2 10 15 20 25 512 852 7 mjölkutloppsände 6, d v s i området direkt nedanför spengummits 14 mjölkut- loppsände 18 är anordnad en mjölkkarrunare 22 inrymd i ett mjölkutloppshus 24, som kan vara löstagbart förbundet med höljets 8 nedre ände 12 eller, alternativt, kan vara utfört såsom en integrerande del eller fortsättning av höljet 8 vid dettas nedre ände 12.
Ett mjölkutloppsrör 26, som är avsett för bortledande av mjölk från kammaren 22 via ett klockfonnat centralt sugrörorgan 28, sträcker sig i sidled genom och på tvä- ren mot sidoväggen 30 av spenkoppens mjölkutloppshus 24. Sugrörorganet 28, som är cennalt placerat i karmnaren 22, har en stor mjölkinloppsöppning 32 angränsande till en bottenyta 34 i kammaren.
Mjölkkarnmaren 22 har givits en extra stor volym, i järnfcirelse med den som skulle ha erfordrats för att enbart uppsamla den mjölk som skall ledas bort via mjölkut- loppsröret 26. Ändamålet med denna förstorade kammarvolym är att undvika vaku- umfluktuationer som annars skulle riskera att uppkomma i samband med individuell kvartsmjölkning. Den extra stora mjölkkammarvolymen tillåter alltså att tryckvaria- tioner förhindras.
Det klockfonnade sugrörorganet 28 har ett fritt omkretskantparti 36 vid sin botten.
Detta kantparti avgränsat rörorganets 28 mjölkinloppsöppning 32. Mjölkutloppsrö- ret 26 har en öppen inloppsände 38 belägen inuti det övre mjölkutloppspartiet 40 av sugrörorganet 28. Det inre av det klockfonnade sugrörorganet står i förbindelse med det inre av mjölkutloppsröret 26 via dettas öppna inloppsände 38.
Inuti mjölkkammaren 22, på densammas bottenyta 34, är anordnad en jämnt och störningsfritt mjölkflöde åstadkommande strömningsgenerator 42 placerad mitt emot det centrala sugrörorganets 28 mjölkinloppsöppning 32. Denna strömningsgenerator 42 omfattar ett centralt uppåt konvext eller koniskt utsprång eller en bildning avsedd att åstadkomma en jämn riktningsstyniing av mjölkflödet som inkommer i det klock- formade organet 28 via inloppsöppningen 32. 10 15 20 jß 512 852 8 För att hjälpa till att alstra ett styrt mjölkflöde från mjölkkammarens 22 bottenområ- de till det inre av det klockfonnade sugrörorganet 28 är det vidare anordnat tre eller flera i omkretsled åtskilda utsprång 44 utmed rörorganets 28 fria kantparti 36. Dessa utsprång 44, vilka pekar i riktning nedåt mot mjölkkammarens 22 bottenyta 34, ut- gör också stödpunkter for kantpartiet på bottenytan. Eftersom dessa utsprång 44 är placerade på kantpartiet 36, är de därigenom placerade runtomkring det centrala strömningsriktriingsstyrande utsprånget eller generatorn 42 på bottenytan 34 i mjölk- kammaren 22.
Fig. 4 och 5 visar, i ett hopmonterat tillstånd respektive i ett ”sprängt” tillstånd, en andra utföringsform av en spenkopp 60 enligt uppfinningen. Såsom speciellt klart framgår av fig. 5 omfattar spenkoppen 60 fyra huvuddelar, nämligen: ett cylindriskt hölje 62 som uppbär ett däri insatt spengumrni 64; ett ringformat adapterorgan 66 försett med ett vakuumrör 68 och ett mjölkutloppsrör 70; en burkforrnad behållare 72 avsedd att i sin övre del uppta adapterorganet 66; och en låsring 74 som är placerad omkring höljet 62 och är avsedd att axiellt sammanfo- ga huvuddelama.
Såsom visas i fig. 6 är den burkformade behållaren 72 försedd med ett par U- formade urtagningar 76 och 78 i den övre delen av behållarens sidovägg. Dessa ur- tagningar ger utrymme för rören 68,70 som skjuter ut från adapterorganets 66 ring- forrnade vägg 80, när organet är placerat i den övre delen av behållaren 72, så att den ringforrnade undersidan eller bottenytan av väggen 80 vilar på en uppbärande ringforrnad tätningsyta 82 på insidan av behållarens vägg 84.
Såsom tydligt visas i fig. 5 och 9b är adapterorganet 66 också, vid sin mitt, försett med ett axiellt inriktat mjölkutloppsrör 86 som tjänar till att leda mjölk från spen- gumrnits mjölkutloppsände inuti det cylindriska höljet 62. I fig. 4 och 5 syns endast spengurrimits speninföringsändparti 87. 10 15 20 25 512 852 9 Fig. 9a visar tydligt att mjölkutloppsröret 70 som syns på utsidan av adapterorganet 66 är den utvändiga delen av en U-formad mjölkutloppsrörenhet 88, vars invändiga del 90 bildar ett sugrörorgan som sträcker sig nedåt från adapterorganet 66 in i en mjölkkamrnare 92 inuti behållaren 72, som tillsammans med adapterorganet 66 bil- dar ett mjölkutloppshus. I behållaren 72 sträcker sig sugrörorgandelen 90 axiellt ned till ett område av bottenytan 94 i mjölkkamrnaren 92.
Den U-fonnade mjölkutloppsrörenheten 88, som består av fördelarna 70 och 90, uppvisar en mjukt krökt form mellan sina ändar för att undvika varje slag av FFA- relaterade mjölkströrriningsproblem. Vakuurnröret 68 sträcker sig genom adapteror- ganets 66 vägg 80 och har sin mynning på insidan av väggen 80 i utrymmet ovanför en horisontell skiljevägg 96 som delar upp det inre av adapterorganet 66 i utrymmet ovanför väggen 96 och ett utrymme nedanför densamma. Rörenheten 88 sträcker sig fluidtätt genom skiljeväggen 96.
Fig. 8 visar höljet 62 som vid sin bottenände är försett med en ändvägg 98 som har en central öppning 100. Det ringformade väggpartiet mellan omkretsen av ändvägg- en 98 och utsidan av höljet 62 bildar en yttre fläns 102, och öppningen 100 avgrän- sar en inre fläns försedd med hål 104 för ledande av vakuumet till utrymmet mellan höljets 62 insida och utsidan av spengimtmit (ej visat) som är insatt i höljet. Botten- änden eller mjölkutloppsänden av spengurnmit 64 är fluidtätt insatt mellan utsidan av mjölkutloppsröret 86 och den inre kanten av ändväggens 98 inre fläns.
Fig. 7 visar låsringen 74 som på sin insida är försedd med en invändig gänga, och behållarens vägg 84 är försedd med en samrnanpassande utvändig gänga på utsidan av ett kantparti 108 vid behållarens övre ände.
När adapterorganet 66 har placerats i rätt läge i den övre delen av behållaren, så kan alltså den invändiga gängan hos låsringen 74 bringas i ingrepp med den utvändiga gängan på kantpartiet 108 och åtdragas varigenom delarna 62,66 och 72, vilka till- sammans bildar spenkoppen 60, låses ihop med varandra axiellt.

Claims (17)

10 15 20 25 512 852. 10 Patentkrav
1. l. Spenkopp med en speninföringsände och en mjölkutloppsände, ett spengummi (14;64), som är införbart i och bärs upp av spenkoppen (2;60) och har en speninfö- ringsöppning (20) vid spenkoppens speninföringsände, kännetecknad av en ned- ströms spengummits (14;64) utloppsände (18) belägen mjölkkamrnare (22;92) inuti spenkoppens mjölkutloppsände, ett mjölkutloppsrör (26;70) som vid ett ställe på axiellt avstånd fiån mjölkkammarens bottenände sträcker sig i sidled tvärs igenom ett sidoväggparti av kammaren och tjänar till att leda ut mjölk från kammaren via ett sugrörorgan (28;90) som är anordnat i kammaren och har en mot en bottenyta i kammaren riktad och till denna bottenyta angränsande mjölkinloppsöppning (3 2).
2. Spenkopp enligt krav 1, kännetecknad av att en jämn och störningsfri strömning åstadkommande generator (42) är anordnad inuti mjölkkammaren (22) i området av sugrörorganets (28) mjölkinloppsöppning.
3. Spenkopp enligt krav 1 eller 2, kännetecknad av att mjölkkammaren (22;92) har en extra volym, som tillåter att tryckvariafioner förhindras.
4. Spenkopp enligt krav 2 eller 3, kännetecknad av att strömningsgeneratorri, som åstadkommer en jämn o_ch störningsfii strömning, omfattar ett centralt utspräng eller en bildning, företrädesvis i form av en konvex eller konisk utbuktriing, som styr strömningsrikmingen, på bottenytan (34) i mjölkkammaren (22), vilket ut- språng/bildning är placerat mitt emot sugrörorganets (28) inloppsöppning (32).
5. Spenkopp enligt något av föregående krav, kännetecknad av ett mjölkutloppshus (24;66,72) som innehåller mjölkkammaren och är löstagbart förbundet med spen- koppens (2;60) mjölkutloppsände. 10 15 20 25 512 852- ll
6. Spenkopp enligt något av kraven 1-5, kännetecknad av att den omfattar ett cy- lindriskt hölje (8;62) med en första ände och en andra ände, spengurnmit (14;64), som är införbart i och bärs upp av höljet, har sin med speninföringsöppningen (20) försedda ände förbunden med höljets fcirsta ände och en mjölkutloppsände som står i förbindelse med höljets andra ände.
7. Spenkopp enligt något av kraven 1-6, kännetecknad av att sugrörorganet (90) . och mj ölkutloppsröret (70) utgör på varandra följande sektioner eller parfier av en och samma mjölkutloppsrörenhet (88), som sträcker sig från området av mjölkkam- marens bottenyta genom karnrnarens sidovägg (80) till dennas utsida.
8. Spenkopp enligt krav 7, kännetecknad av att mjölkutloppsrörenheten (88) upp- visar en mjukt krökt form mellan mjölkinloppsöppningsänden och enhetens utlopps- ände.
9. Spenkopp enligt krav 5 och krav 7 eller 8, kännetecknad av att mjölkutloppshu- set omfattar ett mellanliggande, ringformat adapterorgan (66) förbundet med spen- koppens mjölkutloppsände, och en burkfonnad behållare (72) som är förbunden med adapterorganet (66) och är löstagbart fäst vid utsidan av spenkoppen.
10. Spenkopp enligt krav 9, kännetecknad av att mjölkutloppsrörenheten (88) sträcker sig genom ett sidoväggparti (80) av adapterorganet (66).
11. ll. Spenkopp enligt krav 9 eller 10, kännetecknad av att den burkfonnade behålla- ren (72) är fastsättbar vid spenkoppen (60) medelst ett manuellt manövreringsbart låsorgan (74) som samverkar å ena sidan med ingreppsorgan på utsidan av ett vägg- parti (108) av behållaren (72), och å andra sidan med ingreppsorgan (102) på utsi- dan av spenkoppen. 10 15 20 25 512 852- 12
12. Spenkopp enligt något av kraven 1-6, kännetecknad av att mjölkutloppsröret (26) sträcker sig på tvären mot spenkoppens sidovägg, varvid en mjölkkammarände av röret är fást vid ett mjölkutloppsparti (40) av sugrörorganet (28).
13. Spenkopp enligt krav 12, kännetecknad av att sugrörorganet är en klockformad del (28) vars fiia periferikantparti (36) avgränsat dess mjölkinloppsöppning (32), och det inre av den klockfonnade delen står i förbindelse med det inre av mjölkut- loppsröret (26), vars öppna mjölkkammarinloppsände är belägen inuti den klock- formade delens mjölkutloppsparfi (40).
14. Spenkopp enligt krav 4, kännetecknad av att sugrörorganet (28) är vid sin in- loppsöppning försett med utsprång (44) vilka sträcker sig i riktning mot mjölkkam- marens bottenyta (34) och är placerade nmtomkring det centrala, stïömningsrilct- ningsstyrande utsprånget (42) för att alstra ett styrt mjölkflöde från kammarens bot- tenområde till det inre av sugrörorganet.
15. Spenkopp enligt krav 6, kännetecknad av att mjölkkammaren (22) är inrymd inuti ett mjölkutloppshus (24), som är löstagbart förbundet med höljets (8) andra ände.
16. Spenkopp enligt krav 6, kännetecknad av att mjölkkammaren (22) är inrymd inuti ett mjölkutloppshus (24), som är utformat såsom en integrerande del av höljet (8) vid dettas andra ände.
17. Spenkopp enligt krav 5 eller 9, kännetecknad av att mjölkutloppshuset (24) är en burkformad behållare, som är koaxiell med spenkoppens centrumlinje och har en cylindrisk sidovägg fast vid utsidan av spenkoppen.
SE9803013A 1998-09-04 1998-09-04 Spenkopp för mjölkning av kor eller andra djur SE512852C2 (sv)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9803013A SE512852C2 (sv) 1998-09-04 1998-09-04 Spenkopp för mjölkning av kor eller andra djur
US09/786,463 US6557488B1 (en) 1998-09-04 1999-09-03 Teatcup for milking cows or other animals
PCT/SE1999/001524 WO2000013494A1 (en) 1998-09-04 1999-09-03 A teatcup for milking cows or other animals
AU60151/99A AU6015199A (en) 1998-09-04 1999-09-03 A teatcup for milking cows or other animals
EP99968597A EP1109441A1 (en) 1998-09-04 1999-09-03 A teatcup for milking cows or other animals

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9803013A SE512852C2 (sv) 1998-09-04 1998-09-04 Spenkopp för mjölkning av kor eller andra djur

Publications (3)

Publication Number Publication Date
SE9803013D0 SE9803013D0 (sv) 1998-09-04
SE9803013L SE9803013L (sv) 2000-03-05
SE512852C2 true SE512852C2 (sv) 2000-05-22

Family

ID=20412503

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
SE9803013A SE512852C2 (sv) 1998-09-04 1998-09-04 Spenkopp för mjölkning av kor eller andra djur

Country Status (5)

Country Link
US (1) US6557488B1 (sv)
EP (1) EP1109441A1 (sv)
AU (1) AU6015199A (sv)
SE (1) SE512852C2 (sv)
WO (1) WO2000013494A1 (sv)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE527747C2 (sv) * 2004-09-14 2006-05-30 Delaval Holding Ab Spenkopp och spenkoppsdel
WO2011091530A1 (en) 2010-01-29 2011-08-04 Gea Houle Inc. Rotary milking station, kit for assembling the same, and methods of assembling and operating associated thereto
BR112014015475B1 (pt) * 2011-12-22 2019-05-28 Delaval Holding Ab Elemento de cartucho e teteira
US11304399B2 (en) * 2016-10-27 2022-04-19 Delaval Holding Ab Seal in a teat cleaner and a teat cleaner
US10945406B2 (en) * 2018-03-14 2021-03-16 Jody J. NEAL Bovine teat washing and lactation stimulation device
RU184502U1 (ru) * 2018-05-07 2018-10-29 федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего образования "Вологодская государственная молочнохозяйственная академия имени Н.В. Верещагина" (ФГБОУ ВО Вологодская ГМХА) Устройство для доения

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE8201338L (sv) * 1982-03-04 1983-09-05 Alfa Laval Ab Spenkopp for mjolkningsmaskin
NL193553C (nl) 1989-02-27 2003-01-10 Lely Entpr Ag Melkinstallatie.
US5291853A (en) 1993-04-08 1994-03-08 Dec International, Inc. Top unloaded milking claw
SE506122C2 (sv) * 1996-03-27 1997-11-10 Alfa Laval Agri Ab Spenkopp med ventilhus
NL1008671C2 (nl) * 1998-03-23 1999-09-24 Maasland Nv Melkorgaan.
NL1009052C2 (nl) * 1998-05-01 1999-11-02 Maasland Nv Werkwijze en inrichting voor het automatisch melken van dieren.
US6142098A (en) * 1998-05-06 2000-11-07 Maasland N.V. Teat cup and a milking robot comprising same
NL1009663C2 (nl) * 1998-07-06 2000-01-10 Maasland Nv Werkwijze en inrichting voor het desinfecteren van een melkinstallatie en/of een reinigingsinrichting voor de spenen van een dier.

Also Published As

Publication number Publication date
US6557488B1 (en) 2003-05-06
SE9803013D0 (sv) 1998-09-04
SE9803013L (sv) 2000-03-05
EP1109441A1 (en) 2001-06-27
AU6015199A (en) 2000-03-27
WO2000013494A1 (en) 2000-03-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP4055172B2 (ja) 搾乳用クローのトップ
US4537152A (en) Milking claw
US5950274A (en) Separation device for a vacuum cleaner
US4869205A (en) Milking machine inflation
US6212698B1 (en) Urine collection kit
US5090976A (en) Dual cyclonic vacuum cleaner with disposable liner
US7559965B2 (en) Cyclonic separating apparatus for vacuum cleaner which is capable of separately collecting water from dust
JP4055173B2 (ja) 搾乳用クローのボトム
US3999516A (en) Milker with resilient pulsator manifold mounting
EP0883368A1 (en) Apparatus for cleaning floors, carpets and the like
US4907535A (en) Milk-claw for milking machines
WO2001045498A1 (en) Modular teat cup assembly
SE512852C2 (sv) Spenkopp för mjölkning av kor eller andra djur
EP0418260B1 (en) Teat cup claw
CA2578350C (en) A teatcup, and a teatcup part
US2513627A (en) Flow indicator for milking machines
US4523545A (en) Apparatus for removing a milking set of a milking machine, particularly for a cow-shed
US1259309A (en) Milking-machine.
US2702526A (en) Valve device for milker claws
KR100251430B1 (ko) 착유기용 클로
US4214552A (en) Valve coupling for vacuum line
JP7130857B2 (ja) ペット給水器
US9861069B2 (en) Claw for a milking machine
EP2179644B1 (en) Manifold device for milking plants
US3185132A (en) Automatic release mechanism for milking apparatus

Legal Events

Date Code Title Description
NUG Patent has lapsed