RO133476A2 - Endoproteză craniană cu sistem de culisare - Google Patents

Endoproteză craniană cu sistem de culisare Download PDF

Info

Publication number
RO133476A2
RO133476A2 ROA201700907A RO201700907A RO133476A2 RO 133476 A2 RO133476 A2 RO 133476A2 RO A201700907 A ROA201700907 A RO A201700907A RO 201700907 A RO201700907 A RO 201700907A RO 133476 A2 RO133476 A2 RO 133476A2
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
sliding
endoprosthesis
fixing
layer
skull
Prior art date
Application number
ROA201700907A
Other languages
English (en)
Other versions
RO133476B1 (ro
Inventor
Cristian Vasile Doicin
Mihaela Elena Ulmeanu
Augustin Semenescu
Vasile Iulian Antoniac
Mihnea Cosmin Costoiu
Marian Mitrică
Roman Murzac
Alin Chirteş
Dragoş Virgil Daviţoiu
Irina Elena Doicin
Ileana Mariana Mateş
Original Assignee
Universitatea Politehnica Din Bucureşti
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Universitatea Politehnica Din Bucureşti filed Critical Universitatea Politehnica Din Bucureşti
Priority to ROA201700907A priority Critical patent/RO133476B1/ro
Publication of RO133476A2 publication Critical patent/RO133476A2/ro
Publication of RO133476B1 publication Critical patent/RO133476B1/ro

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61FFILTERS IMPLANTABLE INTO BLOOD VESSELS; PROSTHESES; DEVICES PROVIDING PATENCY TO, OR PREVENTING COLLAPSING OF, TUBULAR STRUCTURES OF THE BODY, e.g. STENTS; ORTHOPAEDIC, NURSING OR CONTRACEPTIVE DEVICES; FOMENTATION; TREATMENT OR PROTECTION OF EYES OR EARS; BANDAGES, DRESSINGS OR ABSORBENT PADS; FIRST-AID KITS
    • A61F2/00Filters implantable into blood vessels; Prostheses, i.e. artificial substitutes or replacements for parts of the body; Appliances for connecting them with the body; Devices providing patency to, or preventing collapsing of, tubular structures of the body, e.g. stents
    • A61F2/02Prostheses implantable into the body
    • A61F2/28Bones
    • A61F2/2875Skull or cranium

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Neurosurgery (AREA)
  • Orthopedic Medicine & Surgery (AREA)
  • Cardiology (AREA)
  • Oral & Maxillofacial Surgery (AREA)
  • Transplantation (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Vascular Medicine (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Prostheses (AREA)

Abstract

Invenţia se referă la o endoproteză craniană cu sistem de culisare, utilizată pentru repararea defectelor de tip traumă ale cutiei craniene, prin procedura chirurgicală de cranioplastie. Endoproteza conform invenţiei este alcătuită dintr-un strat (1) culisant superior, un strat (2) culisant inferior şi un sistem (3) de fixare, straturile (1 şi 2) culisante fiind alcătuite din celule (4) mobile, cu sistem de culisare, poziţionarea endoprotezei făcându-se în raport cu un model (5) schematic al cutiei craniene, care prezintă un orificiu cauzat de un traumatism cranio-cerebral; pentru asamblarea endoprotezei stratul (2) culisant inferior se poziţionează în stare neculisată, tangent la suprafaţa (6) inferioară a cutiei craniene; pentru culisare şi angrenarea celulelor (4) mobile, din componenţa stratului (2) inferior, se foloseşte cheia (7) de acţionare, poziţionată pe direcţie longitudinală în raport cu stratul (2) inferior culisant, care, prin rotirea cheii (7), culisează în poziţie finală, păstrând tangenţa la suprafaţa (6) inferioară a cutiei craniene; stratul (1) culisant superior se poziţionează în mod similar, dar la suprafaţa cutiei craniene, sistemul (3) de fixare fiind alcătuit dintr-o bridă (17) de prindere şi un pin (18) de fixare ce permite orientarea, poziţionarea şi fixarea în raport cu straturile (1 şi 2) culisante prin intermediul capacului (20) de fixare şi al tălpii (22) de fixare, iar asamblarea finală se realizează la intrarea în contact a suprafeţei toroidale a locaşului (19) de fixare cu suprafaţa conjugată a protuberanţei (21).

Description

Invenția se referă la o endoproteză craniană cu sistem de culisare, utilizată pentru repararea defectelor de tip traumă ale cutiei craniene, prin procedura chirurgicală de cranioplastie.
Este cunoscut faptul că, la realizarea procedurilor de cranioplastie, se folosește o varietate largă de tehnici chirurgicale, materiale și dispozitive medicale. în prezent, cele mai utilizate dispozitive medicale pentru cranioplastie sunt: plăcuțe, plase, distractoare, autogrefe și alogrefe [1]. Modalitatea de fixare cea mai utilizată este prin miniplăcuțe cu șuruburi. Fixarea se realizează în raport cu conturul cutiei craniene nevătămate.
Se mai cunoaște faptul că, odată cu evoluția sistemelor de fabricație aditivă, dispozitivele medicale utilizate în reconstrucția defectelor sistemului osos s-au dezvoltat în ceea ce privește tipurile de materiale utilizate și formele constructive, cât mai apropiate de anatomia pacientului. Datorită avantajelor, fabricația implanturilor personalizate este considerată, în prezent, cea care aduce cele mai multe beneficii în ceea ce privește conformitatea cu necesitățile pacientului [2]. De asemenea, un implant personalizat reduce semnificativ durata intervenției chirurgicale și, implicit, complicațiile post operatorii. Cu toate acestea, un implant cranian realizat prin producție unicat are costuri ridicate în comparație cu dispozitivele standardizate existente pe piață [3, 4].
Complicațiile cranioplastiilor se clasifică în trei clase principale, astfel:
1. complicații septice - osteomielită, meningoencefalită, MTM subdural sau epidural, abces cerebral;
2. complicații neurologice - contuzii cerebrale circumscrise, hematoame intracraniene, dilacerare duro-cerebrală, leziuni ale nervilor cranieni, epilepsie; 3. complicații lichidiene - fistule de lichid cefalorahidian [5, 6, 7]. Complicațiile septice apar de regulă atunci când site-ul operator nu este curățat corespunzător. Deseori, așchiile care apar la fixarea implanturilor cu șuruburi, vătămează suplimentar țesuturile înconjurătoare putând conduce la complicații septice sau lichidiene. în cazuri rare, fixarea mecanică a implanturilor poate conduce la complicații neurologice.
Dezavantajele soluțiilor menționate mai sus, cunoscute din stadiul tehnicii, se referă, în principal, la satisfacerea nevoii de personalizare, la un cost scăzut și la cerința de a nu mai necesita un sistem de fixare care să presupună găurirea suplimentară a cutiei craniene.
Problema tehnică pe care o rezolvă invenția este adaptarea la dimensiunile personalizate ale unui pacient fără a mai fi necesară procesarea datelor anatomice specifice și fabricarea unei proteze unicat. Endoproteză craniană cu sistem de culisare, conform invenției, constituită din dintr-un strat culisant superior, un strat culisant inferior și un sistem de fixare rezolvă această problemă tehnică și înlătură dezavantajele menționate, prin aceea că sistemul de culisare cu care este prevăzută endoproteză craniană permite utilizarea acesteia, în mai multe tipodimensiuni, pentru repararea defectelor craniene de diferite dimensiuni hi forme. De Asemenea, invenția rezolvă și
Pagina 2 a 2017 00907
08/11/2017 problema complicațiilor apărute în urma găuririi cutiei craniene pentru fixarea implanturilor clasice, fixarea în cazul endoprotezei craniene cu sistem de culisare realizându-se prin forma constructivă a endoprotezei și prin intermediul unui sistem de fixare cu bride de prindere.
Avantajele endoprotezei craniene cu sistem de culisare, conform invenției, constau în faptul că sistemul de culisare permite adaptarea endoprotezei la dimensiuni variate ale orificiului traumatismului cranian. Acest lucru facilitează producția de serie a endoprotezei, menținând caracterul de personalizare în funcție de anatomia pacientului.
Sistemul de fixare nu necesită găurirea cutiei craniene a pacientului, diminuând complicațiile post-traumatice, promovând o recuperare mai rapidă a pacientului și reducând durata de fixare, implicit durata procedurii chirurgicale efectuate intra-operator.
Endoproteza craniană cu sistem de culisare, conform invenției, este formată dintr-un strat culisant superior, un strat culisant inferior și un sistem de fixare, iar straturile culisante sunt alcătuite din celule mobile (au formă generală paralelipipedică cu muchiile racordate, dar pot avea orice alte forme ce permit executarea mișcării de culisare, ca de exemplu: sferică, cilindrică, prismatică, piramidală etc.) cu sistem de culisare. Pentru asamblare, stratul culisant inferior se poziționează în stare neculisată, tangent la suprafața inferioară a cutiei craniene, iar pentru culisare și angrenarea celulelor mobile din componența stratului inferior este necesară o cheie de acționare.
Pe lateralul celulelor mobile sunt prevăzute suprafețele de angrenare conjugate, care intră în contact cu cheia de acționare pentru inițierea mișcării de culisare. Straturile superioare și inferioare ale celulelor mobile sunt prevăzute cu fante pentru orientarea și poziționarea sistemului de fixare. Pe stratul superior, fanta prezintă o suprafață conjugată de așezare și orientare strat superior, iar pe stratul inferior fanta prezintă o suprafață conjugată de așezare și orientare strat inferior. Mișcarea de culisare se realizează pe o cursă c, prin intermediul suprafeței de culisare și a suprafeței de culisare conjugată, iar mișcarea este transmisă de la o celulă la alta prin intermediul elementului de propagare a mișcării de culisare.
Invenția este prezentata pe larg, în continuare, printr-un exemplu de realizare a acesteia, în legătură cu figurile 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, anexate, care reprezintă:
Figura 1. Elementele componente ale endoprotezei craniene cu sistem de culisare, conform invenției;
Figura 2. Poziționarea cheii de acționare în raport cu endoproteza craniană -înaintea acționării sistemului de culisare, conform invenției;
Figura 3. Poziționarea cheii de acționare în raport cu endoproteza craniană - după acționarea sistemului de culisare, conform invenției;
Figura 4. Elementele componente ale celulei mobile cu sistem de culisare - poziție complet închisă (neculisată), conform invenției;
Figura 5. Elementele componente ale celulei mobile cu sistem de culisare - poziție complet deschisă (culisată la cursa maximă), conform invenției;
Pagina 3 a 2017 00907
08/11/2017
Figura 6. Asamblarea celulelor mobile pe curburi constructive în trei planuri, conform invenției;
Figura 7. Elementele componente ale cheii de acționare, conform invenției;
Figura 8. Elementele componente ale sistemului de fixare, conform invenției;
Endoproteza craniană cu sistem de culisare, conform invenției (Figura 1), este formată dintr-un strat culisant superior (1), un strat culisant inferior (2) și un sistem de fixare (3). Modul de asamblare a endoprotezei este prezentat în Figura 1. Straturile culisante (1) și (2) sunt alcătuite din celule mobile cu sistem de culisare (4). Poziționarea endoprotezei este reprezentată în raport cu un model schematic al cutiei craniene (5) ce prezintă un orificiu cauzat de un traumatism cranio-cerebral. Pentru asamblare, stratul culisant inferior (2) se poziționează în stare neculisată, tangent la suprafața inferioară a cutiei craniene (6). Pentru culisare și angrenarea celulelor mobile (4) din componența stratului inferior (2) este necesară cheia de acționare (7). Cheia de acționare (7) se poziționează, conform Figurii 2, pe direcție longitudinală în raport cu stratul inferior culisant (2). în Detaliul C al Figurii 2 se observă cheia de acționare (7) în stare neangajată. Rotind cheia de acționare, conform Figurii 3, stratul inferior (3) culisează în poziția finală, păstrând tangența la suprafața inferioară a cutiei craniene (6). Cheia de acționare (7) se rotește cu un unghi a. Stratul superior se poziționează în mod similar, dar la suprafața cutiei craniene (Figura 1).
Celulele mobile cu sistem de culisare (4), ce intră în componența celor două straturi culisante ale endoprotezei au o formă generală paralelipipedică cu muchiile racordate. Din punct de vedere constructiv celulele pot avea orice alte forme ce permit executarea mișcării de culisare (de exemplu: sferică, cilindrică, prismatică, piramidală etc.).
Conform Figurii 4, celula mobilă cu sistem de culisare (4) aflată în poziție închisă, are dimensiunile de gabarit cuprinse între: pentru lungime - 3,5 mm și 7 mm; pentru lățime - 3 mm și 4,5 mm; pentru înălțime - 0,5 mm și 1,5 mm. Pe lateralul celulelor mobile sunt prevăzute suprafețele de angrenare conjugate (8), care intră în contact cu cheia de acționare (7) pentru inițierea mișcării de culisare. Straturile superioare și inferioare ale celulelor mobile sunt prevăzute cu fante pentru orientarea și poziționarea sistemului de fixare. Pe stratul superior, fanta prezintă o suprafață conjugată de așezare și orientare strat superior (9), iar pe stratul inferior fanta prezintă o suprafață conjugată de așezare și orientare strat inferior (10). Mișcarea de culisare, conform
Figurii 5, se realizează pe cursa c, cu dimensiuni cuprinse între 0,1 mm și 0,5 mm, prin intermediul suprafeței de culisare (11) și a suprafeței de culisare conjugată (12). Mișcarea este transmisă de la o celulă la alta prin intermediul elementului de propagare a mișcării de culisare (13).
Modul de asamblare a celulelor mobile este reprezentat în Figura 6 pentru o endoproteză cu dimensiunile de gabarit între 80 mm și 120 mm. Straturile culisante ale endoprotezei prezintă o curbură constructivă anatomică în trei planuri (Figura 6) pentru a facilita personalizarea în funcție de anatomia pacientului și de forma orificiului traumatic.
Cheia de acționare (7), conform Figurii 7, are o formă cilindrică în trepte pentru a evita flambajul la acționare. în secțiune, dimensiunea minimă este cuprinsă între 00,7 mm și 01,2 mm, iar dimensiunea maximă 03,5mm și 6,5 mm. Pentru îmbunătățirea prelucrabilității și evitarea solicitărilor în puncte de stres, treptele sunt racordat^cu raze între 0,5 mm și 1,5 mm. în funcție
2 3 6 &Γ
io»z— 11 —
Pagina 4 a 2017 00907
08/11/2017 de varianta constructivă utilizată, cheia de acționare (7) are o înălțime cuprinsă între 20 mm și 30 mm. La extremitatea superioară, cheia este prevăzută cu două urechi de prindere (14) dispuse la 180° pe circumferință, pentru a ușura manevrabilitatea la poziționare și acționare. în partea inferioară, la diametrul minim, cheia prezintă o bază de angrenare (15) de formă paralelipipedică, cu dimensiuni de gabarit între: pentru înălțime și lățime - 0,05 mm și 0,1 mm; pentru lungime 0,2 mm și 0,5 mm. Baza de angrenare (15) prezintă de o parte și de alta, pe direcție longitudinală, două suprafețe active de angrenare (16) construite la unghi închinat în plan transversal (Detaliul A, Figura 7).
Prinderea stratului inferior în raport cu stratul superior al endoprotezei se realizează cu ajutorul sistemului de fixare (3), alcătuit dintr-o bridă de prindere (17) și un pin de fixare (18). Brida de prindere (17) de formă tubulară cu dimensiuni de gabarit între 00,1 mm - 00,2 mm și 5 mm - 7 mm, prezintă un locaș de fixare (19) de formă toroidală și se continuă cu capacul de fixare (20) ce permite poziționarea și fixarea față de stratul culisant superior (1). Pinul de fixare (18) are o formă cilindrică ce prezintă o protuberanță (21) de formă toroidală conjugată locașului de fixare (19) și se continuă cu talpa de fixare (22) ce permite poziționarea și fixarea față de stratul culisant inferior (2). Pinul de fixare (18) este poziționat în raport cu stratul culisant inferior (2) astfel încât suprafața de orientare și așezare strat inferior (23) este în contact cu suprafața conjugată de orientare și așezare strat inferior (10) din construcția unei celule mobile. Menținându-se contactul între pinul de fixare (18) și stratul culisant inferior (3), se inserează pe corpul cilindric al pinului brida de prindere (17) astfel încât suprafața de așezare și orientare strat superior (24) a capacului de fixare (20) intră în contact cu suprafața conjugată de așezare și orientare strat superior (9). Asamblarea se realizează prin presarea bridei (17) până ce suprafața toroidală a locașului de fixare (19) intră în contact cu suprafața conjugată a protuberanței (21).
După asamblarea sistemului de fixare (3), pinul de fixare (18) se taie pe dimensiunea cursei maxime H (Figura 8), până la suprafața superioară a bridei de prindere (17).
Una dintre problemele majore ale endoprotezelor craniene existente este interfața dintre endoproteza și țesutul dur osos. Avantajele endoprotezei craniene cu sistem de culisare, conform invenției, constă în acoperirea celulelor mobile cu substanțe bioceramice care accelerează procesul de osteointegrare, respectiv fosfat de calciu sau hidroxiapatita. Acoperirea cu bioceramice se poate realiza atât prin metode chimice, cât și prin metode fizice. Materialul bioceramic este radioopac si poate fi vizualizat cu ajutorul investigațiilor radiologice pentru a fi siguri că fixarea endoprotezei craniene la țesutul osos dur este complet etanșă. In faza stimulării procesului de osteointegrare, acoperirea cu bioceramice a celulelor mobile va asigura o interfață solida intre endoproteza craniana și țesutul osos, cu grad ridicat de etanșeitate.
Tehnologia de fabricare este următoarea: endoproteza craniană cu sistem de culisare se obține utilizând tehnologii de fabricare de micro-nano 3D printing cu pulberi metalice biocompatibile de tipul titan sau aliaje de titan. Etapele de post-procesare implică îmbunătățirea caracteristicilor suprafețelor de culisare (11), (12) și acoperirea celulelor mobile (4) cu substanțe bioceramice care accelerează procesul de osteointegrare a endoprotezei.
Modelul tridimensional digital al endoprotezei craniene a fost obținut prin proiectare asistată pe calculator utilizând software-ul specializat Autodesk Inventor Professional 2016. Designul
Pagina 5 a 2017 00907
08/11/2017 finit FEA, prin varierea parametrilor caracteristici ai acestuia. Procesul de validare pornește cu definirea materialului din care se va fabrica endoproteza, și anume aliajul de titan TÎ-6AI-4V, cu următoarele caracteristici de material utilizate la analiza FEA: rezistența la rupere - 827,3708 MPa și modulul de elasticitate - 104800,31 MPa. La rularea analizelor FEA s-a utilizat o rețea standard cu patru puncte lacobiene, 2,04 mm dimensiunea elementelor și o toleranță de 0,12 mm. S-au variat următorii parametri caracteristici:
• dimensiunile celulei mobile - lungime (3,5 mm, 5 mm și 7 mm), lățime (3 mm, 3,75 și 4,5 mm), înălțime (0,5 mm, lmm și 1,5 mm);
• cursa de culisare (0,1 mm, 0,25 mm și 0,5 mm);
• Dimensiunile de gabarit ale endoprotezei ( 80 mm x 80 mm, 100 mm x 100 mm și 120 mm x 120 mm);
• Distanța dintre celulele mobile pe axa Ox (3 mm, 3,5 și 4 mm);
• Distanța dintre celulele mobile pe axa Oy (3 mm, 4,5 mm și 6 mm).
Logica realizării acestei endoproteze craniene cu sistem de culisare este că, prin obținerea unui sistem de fixare fără găurirea suplimentară a cutiei craniene duce la satisfacerea nevoii de personalizare printr-un un cost relativ scăzut.
Pagina 6 a 2017 00907
08/11/2017
Bibliografie
1. Seckin Aydin, Baris Kucukyuruk, Bashar Abuzayed, Sabri Aydin and Galip Zihni Sanus, Cranioplasty: Review of materials and techniques, J Neurosci Rural Pract. 2011 Jul-Dec; 2(2): 162-167.
2. Wohlers T., Caffrey T., Wohlers report 2015: 3D printing and additive manufacturing state of the industry annual worldwide progress report, Wohlers Associates, 2015.
3. Amy Li, Tej Deepak Azad, Anand Veeravagu, Inderpreet Bhatti, Chao Long, John K. Ratliff, Gordon Li, Cranioplasty Complications and Costs: A Național Population-Level Analysis Using the MarketScan Longitudinal Database, World Neurosurgery 102: 209-220, 2017.
4. Mrad MA, Murrad K, Antonyshyn O, Analyzing the Cost of Autogenous Cranioplasty Versus Custom-Made Patient-Specific Alloplastic Cranioplasty, J Craniofac Surg. 2017 Jul;28(5):12601263.
5. Zanaty M, Chalouhi N, Starke RM, Clark SW, Bovenzi CD, Saigh M, Schwartz E, Kunkel ES, Efthimiadis-Budike AS, Jabbour P, Dalyai R, Rosenwasser RH, Tjoumakaris SI, Complications following cranioplasty: incidence and predictors in 348 cases, J Neurosurg. 123(1):182-8, 2015.
6. Soumya Mukherjee, Bhaskar Thakur, Imran Haq, Samantha Hettige, Andrew J. Martin, Complications of titanium cranioplasty—a retrospective analysis of 174 patients, Acta Neurochirurgica, 156:5:989-998, 2014.
7. Ee Shern Liang, Geoffrey Tipper, Lyn Hunt & Peter Yee Chiung Gan, Cranioplasty outcomes and associated complications: A single-centre observational study, British Journal of Neurosurgery, 30: 1: 122 - 127, 2016.

Claims (4)

  1. REVENDICĂRI
    1. Endoproteza craniană cu sistem de culisare, alcătuită dintr-un strat culisant superior (1), un strat culisant inferior (2) și un sistem de fixare (3), caracterizată prin aceea că, se montează în poziție finală complet culisată prin intermediul cheii de acționare (7) și se fixează pe poziție fără deteriorarea cutiei craniene prin intermediul sistemului de fixare (3).
  2. 2. Endoproteza craniană cu sistem de culisare, conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că, prezintă un sistem de culisare alcătuit din celule mobile (4) legate prin intermediul elementului de propagare a mișcării de culisare (13), care transmite mișcarea dintre suprafața de culisare (11) și suprafața de culisare conjugată (12).
  3. 3. Endoproteza craniană cu sistem de culisare, conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că, prezintă un sistem de fixare alcătuit dintr-o bridă de prindere (17) și un pin de fixare (18), ce permite orientarea, poziționarea și fixarea în raport cu straturile culisante superior (1) și inferior (2) prin intermediul capacului de fixare (20) și a tălpii de fixare (22), iar asamblarea finală realizându-se la intrarea în contact a suprafeței toroidale a locașului de fixare (19) cu suprafața conjugată a protuberanței (21).
  4. 4. Acoperirea celulelor mobile (4) se va face cu substanțe bioceramice care accelerează procesul de osteointegrare, respectiv fosfat de calciu sau hidroxiapatită. Acoperirea cu bioceramice se poate realiza atât prin metode chimice, cât și prin metode fizice. Materialul bioceramic este radioopac și poate fi vizualizat cu ajutorul investigațiilor radiologice pentru a fi siguri că fixarea endoprotezei craniene la țesutul osos dur este complet etanșă. In faza stimulării procesului de osteointegrare, acoperirea cu bioceramice a celulelor mobile va asigura o interfață solidă între endoproteza craniană și țesutul osos, cu grad ridicat de etanșeitate.
ROA201700907A 2017-11-08 2017-11-08 Endoproteză craniană cu sistem de culisare RO133476B1 (ro)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201700907A RO133476B1 (ro) 2017-11-08 2017-11-08 Endoproteză craniană cu sistem de culisare

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201700907A RO133476B1 (ro) 2017-11-08 2017-11-08 Endoproteză craniană cu sistem de culisare

Publications (2)

Publication Number Publication Date
RO133476A2 true RO133476A2 (ro) 2019-07-30
RO133476B1 RO133476B1 (ro) 2023-12-29

Family

ID=67386012

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA201700907A RO133476B1 (ro) 2017-11-08 2017-11-08 Endoproteză craniană cu sistem de culisare

Country Status (1)

Country Link
RO (1) RO133476B1 (ro)

Also Published As

Publication number Publication date
RO133476B1 (ro) 2023-12-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Oh Recent advances in the reconstruction of cranio-maxillofacial defects using computer-aided design/computer-aided manufacturing
US20230149595A1 (en) Implantable objects, guiding devices, and methods of use thereof
US11547569B2 (en) Anatomical wedge implant
US8706285B2 (en) Process to design and fabricate a custom-fit implant
JP6284169B2 (ja) 多孔質な3次元構造を有するインプラント用材料
US20060287654A1 (en) Implant securing device and method
WO2018023131A1 (en) Bone fixation device and method of use
JP2016135242A (ja) 流体送達能力を有する脊椎インプラント
WO2012147114A1 (en) Prosthesis for cranioplasty and method of making the same
Moser et al. Patient-specific polymethylmethacrylate prostheses for secondary reconstruction of large calvarial defects: A retrospective feasibility study of a new intraoperative moulding device for cranioplasty
US20200315803A1 (en) System and method for forming material layers for surgical applications
US9913704B1 (en) Craniofacial surgery implant systems and methods
KR20110136779A (ko) 커프 두개 봉합 방법 및 장치
Bairikov et al. Reconstruction of mandibular defects using individual vascularized autografts combined with macroporous titanium fiber material
RO133476A2 (ro) Endoproteză craniană cu sistem de culisare
Koyama et al. A newly designed key-hole button
JP2023536255A (ja) 開頭術用非固定型インプラント及びその製造方法
RU162540U1 (ru) Имплантат для замещения костных дефектов
CN206700264U (zh) 一种颅骨修补系统
CN111481281A (zh) 一种内固定的腓骨重建下颌骨方法
Rukskul et al. Cranial reconstruction using prefabricated direct 3DP porous polyethylene
CN207341838U (zh) 颅骨修补系统
Altiok et al. Applications of polyetheretherketone in craniomaxillofacial surgical reconstruction
Polo et al. Inappropriate management after accidental displacement of upper third molar to the infratemporal fossa may disrupt its subsequent removal
RU2790470C2 (ru) Пресс медицинский для создания имплантатов костей черепа