RO132532A0 - Dispozitiv de alăptare bebeluşi - Google Patents

Dispozitiv de alăptare bebeluşi Download PDF

Info

Publication number
RO132532A0
RO132532A0 ROA201700902A RO201700902A RO132532A0 RO 132532 A0 RO132532 A0 RO 132532A0 RO A201700902 A ROA201700902 A RO A201700902A RO 201700902 A RO201700902 A RO 201700902A RO 132532 A0 RO132532 A0 RO 132532A0
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
baby
milk
breastfeeding
flexible tube
bottle
Prior art date
Application number
ROA201700902A
Other languages
English (en)
Inventor
Cristian Emanuel Miclovan
Original Assignee
Cristian Emanuel Miclovan
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Cristian Emanuel Miclovan filed Critical Cristian Emanuel Miclovan
Priority to ROA201700902A priority Critical patent/RO132532A0/ro
Publication of RO132532A0 publication Critical patent/RO132532A0/ro

Links

Landscapes

  • Medical Preparation Storing Or Oral Administration Devices (AREA)

Abstract

Invenţia se referă la un dispozitiv pentru alăptarea bebeluşilor, sub formă de kit, utilizat la hrănirea nou-născuţilor atât la sânul mamei, cât şi independent. Dispozitivul conform invenţiei este alcătuit dintr-un recipient (1) de alăptare bebeluşi, prevăzut cu un dop la care se realizează central un orificiu prin care trece un tub (2) flexibil, care pătrunde la un capăt prin uşoară strângere în orificiul interior al unui sorb (3) dispus la fundul recipientului (1) de alăptare, celălalt capăt pătrunde într-un biberon (4), prin uşoară strângere, într-un orificiu practicat în corpul biberonului (4), astfel încât capătul tubului (2) flexibil să ajungă în interiorul cavităţii biberonului (4), în proximitatea imediată a orificiului de supt al biberonului (4); pe traseul tubului (2) flexibil este dispus un element (5) de reglare a debitului de curgere a laptelui dinspre recipientul (1) de alăptare către biberon (4), reglarea debitului de curgere a laptelui realizându-se de către mamă sau doică în funcţie de comportamentul şi nevoile bebeluşului.

Description

Prezenta invenție se referă la un dispozitiv de alăptare bebeluși, sub formă de kit, ce se utiiizează la hrănirea noilor născuți atât ia sânul mamei cât și singur sau independent.
Alăptarea noilor născuți ridică o serie de probleme. în primul rând reflexul de supt al noului născut (până la vârstă de o lună) este rareori ia fel de coordonat ca și cel al copiilor mai mari. Reflexul de aspirație se dezvoltă treptat în condițiile în care mama are suficient lapte, iar sfârcul sânului mamei nu este prea scurt.Configurația mamelonului este deci foarte importantă și nu totdeauna sânul mamei este cei adecvat, majoritatea mameloanelor apropiindu-se mai degrabă de o formă plană. Pe de aită parte nasul noului născut poate fi delicat și să nu suporte presiunea pe nas a țesutului mamar al sânului determinând retragerea acestuia în timpul suptului.
Debitul de lapte primit de bebeluș este de asemenea foarte important. Dacă acesta este prea mare bebelușul va primi prea mult lapte și ei nu va face față. Dacă debitul este mic, adică corespunzător unui flux foarte lent de curgere, bebelușul nu primește suficientă hrană. Cea mai mare problemă este însă atunci când mama, dintr-un motiv sau altui, nu are suficient lapte sau are canalele galactofere blocate, producând frustrarea bebelușului și insuficienta lui alimentare. Pe măsură ce se dezvoltă, bebelușul ar trebui sâ se învețe să bea și singur lapte în orice moment al zilei (alăptare independentă) , așezat în pătuț sau cărucior, folosind biberonul, dar în condiții apropiate suptului la sân, tară să fie deranjat de a ține cu mâinile sale un recipient ce l-ar incomoda sau obosi.
Pentru rezolvarea diferitelor probieme de mai sus sunt folosite diferite sisteme de alăptare. Astfel pentru a suplini configurația neadecvată a mamelonului și pentru a proteja sânul mamei se utilizează apărătoare (protectoare) din silicon pentru mamelon (www.PompaSan.ro) care rezolva doar acomodarea bebelușului cu sânul mamei. Pentru suplinirea lipsei de lapte se folosește deseori un aranjament prin care prin căpătui unui tub flexibil, ce se introduce discret în timpul suptului în vecinătatea mamelonului, se furnizează un debit suplimentar de lapte de ia un recipient sau de la o pompă tip seringă (breastfeeding.support sau Supiementation SNS at Breast).
Sistemele de alăptare de mai sus prezintă următoarele dezavantaje:
-sistemele pot fi migăloase până se instalează
-tuburile cu dimensiuni mici ale orificiilor sunt dificii de curățat, iar fluxul optim dificil de asigurat
-unii copii pot fi conștienți de existența în vecinătatea mamelonului a tubului introdus și să-i distragă, să refuze sau să incomodeze mama
-tubul ar putea ajunge departe de gura bebelușului și să se producă scurgeri a 2017 00902
07/11/2017
-alăptarea suplimentară cu tub introdus ar putea determina abandonarea timpurie a suptului la sân.
Este cunoscută invenția IJS6968964(B) în care se descrie o configurație a mamelonului pentru utilizarea pe sticle pentru bebeluși și în scuturi pentru sân, special adaptate pentru hrănirea și îngrijirea nou-născuților. Configurația include porțiuni de corp și mamelon formate integral dintr-un material flexibil moale și care definesc crestături înălțate sau aite neregularități de suprafață ale acestora, astfel încât să asigure simțul pieptului și mamelonului mamei. Niplul se proiectează spre exterior din porțiunea corpului și definește un canal de fluid care se extinde axial peste acesta și o multitudine de deschideri de evacuare în capătul prelungii al acestuia. Un tub de armare flexibil se extinde prin intermediul canalului care comunică deschiderile de fluid cu interiorul porțiunii corpului și împiedică colapsul mamelonului să fie aspirai de un nounăscut.
Este cunoscută invenția KR20l60128034(A) care se referă la un dispozitiv de alimentare cu lapte praf, care cuprinde: o sticlă de alimentare formată cu o unitate de stocare a pulberii de lapte și o unitate de întreținere a forme și împărțită printr-un perele despărțit; o unitate de niplu pentru alimentarea laptelui praf din unitatea de depozitare a laptelui praf unui copil; și un mijloc de purtare purtat pe corp. Dispozitivul pentru furnizarea laptelui praf oferă copilului sentimentul de a consumă lapte matern și poate asigura stabilitatea emoțională. Un alimentator de sân poate purta dispozitivul de alimentare cu lapte praf pe corp și poate descărca laptele praf până la ultima picătură în sticlă de alimentare în mod continuu.
Este cunoscută invenția W02017120015(A1) care prezintă un aparat de alimentare ce include un scut de mamelon, un niplu deformabil care definește o cameră, un orificiu prin care fluidul poate curge în cameră și un orificiu prin care fluidul poate ieși din mamelon, o prima porțiune a mamelonului având o prima rigiditate și o a două o porțiune a niplei având o a două rigiditate care este mai mică decât prima rigiditate, prima porțiune dispusă pe o prima față a planului longitudinal care se îndoaie pe niplu și a două porțiune dispusă pe o a două parte a planului și o supapă de reținere, dispusă ca niplul să împartă camera într-o prima porțiune dintre supap de reținere și ieșire și o a două porțiune între supapa de reținere și orificiu de intrare, în care supapa de reținere este configurată ca să admită lichid în prima porțiune, dar împiedică fluidul să părăsească prima porțiune prin supapa de reținere.
Dezavantajul comun ai soluțiilor tehnice redate mai sus este acela de a utiliza fie recipiente de alimentare cu lapte direct legate de biberon, care impun deseori asistența mamei in timpul alăptării, fie prevăd accesorii special configurate (apărătoare de mamelon sau biberoane) care sunt mai complicate și mai costisitoare.
Problema tehnică a invenției constă în realizarea unui dispozitiv sub forma unui kit de elemente ce permit configurarea posibilității de alăptare suplimentara a unui bebelușului atunci
2.
când mama nu are suficient lapte sau are canalele galactofere blocate respectiv posibilitatea de alăptare singur, adică independent, așezat în pătuț sau în căaicior, dându-i senzația bebelușului că este hrănit ia sân si eliminând tentația de a renunța la sân.
a 2017 00902
Dispozitivul de alăptare bebeluși conform invenției înlătura dezavantajele de mai sus prin aceea că este alcătuit dintr-un kit in care elementele de baza sunt un recipient de alăptare bebeluși cu dop, un biberon si un protector de sân. In prima varianta de utilizare, pentru asigurarea alimentării singur a bebelușului și dându-i acestuia senzația că este hrănit la sân, utilizează pentru curgerea laptelui dinspre recipientul de alimentare bebeluși către biberon un tub flexibil care pătrunde la un capăt, prin ușoară strângere în orificiul interior al unui sorb, care se dispune ia fundul recipientului de alăptare bebeluși. Celălaî capăt pătrunde în biberon, prin ușoară strângere, într-un orificiu practicat în corpul biberonului, astfel încât capătul tubului flexibil să ajungă în interiorul cavității biberonului în proximitatea imediată a orificiului de sugere a biberonului. Pe traseul tubului flexibil este plasat un element de reglare a debitului de curgere a laptelui, dinspre recipientul de alăptare bebeluși către biberon, reglarea debitului de curgere a laptelui realizându-se de mamă sau doică în funcție de comportamentul și nevoile bebelușului.
în a doua variantă de utilizare, pentru alăptarea suplimentară a unui bebelușului atunci când mama nu are suficient lapte sau are canalele galactofere blocate, dispozitivul este alcătuit dintr-un recipient de alăptare bebeluși care se conectează prin intermediul unui tubului flexibil prin capătul sau la un protector de mamelon, conectarea facându-se prin așezarea vârfului tubului flexibil sub protectorul de mamelon astfel încât să fie în vecinătatea imediată a mamelonului. Pe traseul de ia sorbul tubului flexibil și Înaintea elementului de reglare se montează o pompă manuală de tranzvazare.
Dispozitivul de alăptare a bebelușului conform invenției prezintă următoarele avantaje:
- prezintă o maximă simplitate constructivă și de utilizare
-permite alimentarea suplimentară a noilor născuți atunci când mama nu are suficient lapte
-permite alimentarea cu reducerea tendinței de renunțare la sân
-permite controlul vitezei de curgere a laptelui și deci a debitului
-permite reglarea debitului și amorsarea curgerii astfel că mama să poată controla exersarea suptului
V a 2017 00902
07/11/2017
-permite trecerea ușoară la alăptare singur (independentă) tară efort din partea bebelușului și tară acompaniament din partea mamei.Se da in continuare, un exemplu de realizare a invenției în legătură cu figurile care reprezintă;
- Fig. 1 - Dispozitiv de alăptare singur bebeluș - desen vedere generală
-Fig. 2 - Fotografie dispozitiv de alăptare singur bebeluș
-Fig. 3 - Atașarea tubului flexibil la biberon (foto)
- Fig.4 - Dispozitiv de alăptare bebeluș demontat (foto)
- Fig.5 - Dispozitiv de alăptare suplimentară, la sân bebeluș - desen vedere generală
-Fig,6 - Racordul tubului flexibil la protectorul de mamelon
Dispozitivul de alăptare bebeluși conform invenției in varianta utilizării pentru alăptare singur (independentă), este alcătuit dintr-un recipient de alăptare bebeluși (1) prevăzut (Fig.1 și Fig.2) eu un dop la care se realizează central un orificiu prin care trece ca și un ajustaj cu strângere ușoară un tub flexibil (2), transparent sau translucid, din materia! plastic compatibil alimentar cu laptele dat bebelușilor. La capătul tubului flexibil (2) se atașează un sorb (3) executat ca și un tub cilindric prevăzut cu un orificiu interior ce asigura un ajustaj cu strângere ușoară cu tubul realizând în felul acesta menținerea capătului tubului flexibil (2) la fundul recipientului (1) oricare ar fi poziția sa, dreaptă sau înclinată. Sorbul (3) este realizat ca un tub de lungime de 10 - 15 mm, din material plastic compatibil alimentar cu laptele dat bebelușilor. Tubul flexibil (2) are un diametru a! orificiului interior cuprins între 0,5 și 1,5 mm astfel încât să asigure curgerea laptelui și să permită spălarea lui ușoară după utilizare .Lungimea tubului flexibil (2) este suficientă, de obicei între 500 și 1500 mm, pentru a permite așezarea sigură a recipientului (1) în vecinătatea imediată și deasupra bebelușului eare este așezat în pătuț, țarc sau cărucior. Capătul opus sorbului (3), a! tubului elastic (2), este introdus prin ajustaj cu ușoară strângere într-un orificiu practicai într-un biberon (4) (Fig3) astfel încât acest capăt să ajungă în interiorul biberonului (4) în proximitatea imediată a zonei de sugere a biberonului (4). Pe traseul recipient (1) - biberon (4) , astfel stabilit, se dispune un element de reglare (5) a debitului de curgere a laptelui sub forma unui drose! de tip perfuzor similar celui utilizat în medicină (Fig.5 si Fig6). Prin acesta se permite mamei că prin observarea comportamentului bebelușului în timpul alimentării să regleze corespunzător secțiunea de trecere a elementului de reglare (3) și prin urmare să Inducă bebelușului exercițiul suptului la sân și satisfacția de a fi hrănit corespunzător, în felul acesta crește substanțial șansa ca bebelușul să nu mai renunțe la sân, sistemul simulând foarte apropiat modul de alăptare la sân, dar în același timp să accepte cu plăcere și hrănirea singur (independentă) așezat în pătuț sau cărucior.
a 2017 00902 in al doilea exemplu de utilizare, pentru alăptare suplimentară a unui bebelușului atunci când mama nu are suficient lapte sau are canalele galactofere blocate, dispozitivul este alcătuit dintr-un recipient de alăptare bebeluși 1 (Fig.5) care se conectează prin intermediul tubului flexibil (2) prin capătul său ia un protector de mamelon (7), in ioc de biberonul (4). Conectarea se face prin așezarea vârfului tubului flexibil (2) sub protectorul de mamelon (7) astfel încât să fie in vecinătatea imediată a mamelonului (Fig.6) . Protectorul de mamelon (7) împreună cu capătul tubului flexibil (2) se atașează, pentru stabilitate, pe sânul de alăptare cu ajutorul unor benzi adezive. Pe traseul de la sorbul (3) al tubului flexibil (2) și înaintea elementului de reglare (3) se montează o pompă manuală (6), de tranzvazare, de tip pară, miniaturizată și prevăzută cu o supapă de sens. Prin alcătuirea de mai sus se asigura posibilitatea suplimentării laptelui supt de către bebeluș la sânul mamei, care are posibilitatea controlului și reglării debitului prin elementul de reglare (3) respectiv amorsarea și suplimentarea debitului prin pompa manuală (6) în funcție de comportamentul și nevoile bebelușului.
Asamblările componentelor dispozitivului pentru alăptare sau pentru curățire, atât pentru primul cât și pentru al doilea exemplu de utilizare, sunt ușor de realizat pe baza unui kit de componente care cuprinde următoarele elemente:
Recipient cu dop găurii, tub flexibil , sorb, element de reglare tip perfuzor, pompă manuală tip pară cu supapă de sens, biberon cu orificiu, protector de sân și benzi adezive de tip medicinal.

Claims (7)

1 .Dispozitiv de alăptare bebeluși alcătuit dintr-un recipient de alăptare bebeluși (1) cu dop, un biberon (4) si un protector de mamelon (7) caracterizat prin aceea că în scopul asigurării alimentării singur a bebelușului și dându-i acestuia senzația că este hrănit la sân, utilizează pentru curgerea laptelui dinspre recipientul de alimentare bebeluși (1) către biberonul (4) un tub flexibil (2) care pătrunde la un capăt prin ușoară strângere în orificiul interior al unui sorb (3) care se dispune la fundul recipientului de alăptare bebeluși (1), celălat capăt pătrunde în biberonul (4) prin ușoară strângere într-un orificiu practicat în corpul biberonului (4) astfel încât capătul tubului flexibil (fi să ajungă în interiorul cavității biberonului (4) în proximitatea imediată a orificiului de sugere a biberonului (4), iar pe traseul tubului flexibil este plasat un element de reglare (5) a debitului de curgere a laptelui dinspre recipientul de alăptare bebeluși (1) către biberonul (4), reglarea debitului de curgere a laptelui realizându-se de mama sau doică în funcție de comportamentul și nevoile bebelușului.
2. Dispozitiv de alăptare bebeluși conform revendicării 1 caracterizat prin aceea că tubul flexibil (2) este transparent sau translucid, din material plastic compatibil alimentar cu laptele dat bebelușilor și are un diametru al orificiului interior cuprins între 0,5 și 1,5 mm astfel încât să asigure curgerea laptelui și să permită spălarea lui ușoară după utilizareare iar lungimea tubului flexibil (2) fiind cuprinsă între 500 și 1500 mm, pentru a permite așezarea sigură a recipientului de alăptare a bebelușilor (1) în vecinătatea imediată și deasupra bebelușului care este așezat în pătuț, țarc sau cărucior.
3. Dispozitiv de alăptare bebeluși conform revendicării 1 caracterizat prin aceea că elementul de reg lare (5) a debitului de curgere a laptelui este un drosei reglabil de tipul celor utilizate pe instalațiile de perfuzie medicală.
4. Dispozitiv de alăptare bebeluși conform revendicării I caracterizat prin aceea că sorbul (3) este realizat ca un tub cilindric eu pereți groși, de lungime 10-15 mm, din material plastic, compatibil alimentar cu laptele dat bebelușilor.
5. Dispozitiv de alăptare bebeluși conform revendicării 1 caracterizat prin aceea că pentru alăptarea suplimentara a unui bebelușului atunci când mama nu are suficient lapte sau are canalele galactofere blocate, dispozitivul este alcătuit dintr-un recipient de alăptare bebeluși (1) care se conectează prin intermediul tubului flexibil (2) prin capătul sau ia un proiector de mamelon (7), conectarea facându-se prin așezarea vârfului tubului flexibil (2) sub protectorul de mamelon (7) astfel încât să fie în vecinătatea imediată a mamelonului, iar pe traseul de la sorbul a 2017 00902 (3) al tubului flexibil (2) și înaintea elementului de reglare (3) se montează o pompă manuală (6), de tranzvazare.
6. Dispozitiv de alăptare bebeluși conform revendicării 5 caracterizat prin aceea că protectorul de mamelon (7) împreună cu capătul tubului flexibil (2) se atașează, pentru stabilitate, pe sânul de alăptare cu ajutorul unor benzi adezive.
7. Dispozitiv de alăptare bebeluși conform revendicării 5 caracterizat prin aceea că pompa manuală (6) de transvazare,de tip pară, este miniaturizată la dimensiuni conforme acționării cu degetul mare și index, din material siliconic elastic și prevăzută cu o supapă de sens.
ROA201700902A 2017-11-07 2017-11-07 Dispozitiv de alăptare bebeluşi RO132532A0 (ro)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201700902A RO132532A0 (ro) 2017-11-07 2017-11-07 Dispozitiv de alăptare bebeluşi

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201700902A RO132532A0 (ro) 2017-11-07 2017-11-07 Dispozitiv de alăptare bebeluşi

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO132532A0 true RO132532A0 (ro) 2018-05-30

Family

ID=62189474

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA201700902A RO132532A0 (ro) 2017-11-07 2017-11-07 Dispozitiv de alăptare bebeluşi

Country Status (1)

Country Link
RO (1) RO132532A0 (ro)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US6968964B2 (en) Nipple configuration for use in feeding and nursing newborn infants
US9364398B1 (en) Feeding device and methods using the same
US7753886B2 (en) Medicine dispensing system
US20130270140A1 (en) Feeding device and methods using the same
EP2593068A1 (en) Nipple for a baby container with pressure-equalizing valve
JP2011516175A (ja) ハンズフリー搾乳器システム
CA3191065A1 (en) Method and product for a customized 3d printed nipple for breastfeeding mothers
CA2445383C (en) Method of collecting fluid with a breastpump membrane and novel membrane cover for a breast shield
US8479934B2 (en) Bottle design with multiple seals
RO132532A0 (ro) Dispozitiv de alăptare bebeluşi
US10632238B1 (en) Breastfeeding device
US20240058513A1 (en) Breast shield with suckling motion one way valve
KR101705534B1 (ko) 수유용 젖병
KR20100134493A (ko) 모유와 우유를 동시에 수유 가능한 젖병
CN210612536U (zh) 一种喂奶器
KR101081430B1 (ko) 수유용 젖병
KR200441202Y1 (ko) 수유용 젖꼭지
KR20160128034A (ko) 분유공급장치
CN217960833U (zh) 唇腭裂婴儿母乳喂养器
ITBO20110704A1 (it) Sistema per allattamento artificiale e dispositivo di ausilio per l'allattamento
CN215900421U (zh) 一种小儿麻醉供药装置
KR102201970B1 (ko) 비위경관식 포장 용기
CN213130898U (zh) 一种乳旁加奶器
CN219614413U (zh) 可调速人工喂养装置
CN216222353U (zh) 一种模拟母乳喂养的储乳喂养器