RO130698A2 - Izolator de vibraţii cu frecvenţă naturală joasă - Google Patents

Izolator de vibraţii cu frecvenţă naturală joasă Download PDF

Info

Publication number
RO130698A2
RO130698A2 ROA201400398A RO201400398A RO130698A2 RO 130698 A2 RO130698 A2 RO 130698A2 RO A201400398 A ROA201400398 A RO A201400398A RO 201400398 A RO201400398 A RO 201400398A RO 130698 A2 RO130698 A2 RO 130698A2
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
magnets
arc
negative
natural frequency
vibration isolator
Prior art date
Application number
ROA201400398A
Other languages
English (en)
Inventor
Dragoş-Alexandru-Cristian Varsescu
Original Assignee
Institutul Naţional De Cercetare-Dezvoltare Pentru Microtehnologie
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Institutul Naţional De Cercetare-Dezvoltare Pentru Microtehnologie filed Critical Institutul Naţional De Cercetare-Dezvoltare Pentru Microtehnologie
Priority to ROA201400398A priority Critical patent/RO130698A2/ro
Publication of RO130698A2 publication Critical patent/RO130698A2/ro

Links

Landscapes

  • Vibration Prevention Devices (AREA)

Abstract

Invenţia se referă la un izolator de vibraţii cu frecvenţă naturală joasă. Izolatorul conform invenţiei este constituit dintr-un cadru (1) fix, o parte (3) mobilă care se sprijină cu ajutorul unui arc (4) standard pe cadru (1), şi susţine o masă (6) care urmează a fi izolată de vibraţii, în paralel cu arcul (4) standard fiind dispus un arc (5) negativ, având un număr variabil de perechi de magneţi cuboizi, aşezaţi cu polii de acelaşi semn faţă în faţă, cu axele magnetice aliniate şi aflate în poziţia de echilibru, într-un plan perpendicular pe direcţia de deplasare a părţii (3) mobile, fiecare pereche de magneţi având un magnet (5a) exterior, fixat pe cadrul (1) fix, şi un magnet (5b) interior, fixat pe partea (3) mobilă.

Description

Descrierea invenției , J 8 -05:'20jU
Terminologie
In cursul acestei descrieri a invenției s-au folosit următorii termeni:
- rigiditate - curba forta-deplasare a unui arc. In cazul liniar sau aproximativ liniar aceasta reprezintă constanta elastica a arcului. Invenția de fata trateaza, in special, acest caz, dar, deoarece, in principiu, poate acomoda si cazul neliniar, s-a preferat termenul mai general de rigiditate.
- arc standard - un arc avand o rigiditate pozitiva, adica o panta a curbei forta-deplasare pozitiva. Intr-un sistem arcmasa, forța produsa de arcul standard are tendința de a aduce masa in poziția de echilibru.
- arc negativ - un arc avand o rigiditate negativa, adica o panta a curbei forta-deplasare negativa. Intr-un sistem arcmasa, forța produsa de arcul negativ are tendința de a îndepărtă masa de poziția de echilibru.
- axa magnetica - linia imaginara care unește polii unui magnet, la care liniile de câmp magnetic sunt tangente.
Domeniul invenției si stadiul tehnicii
Izolatoarele de vibrații pasive se bazeaza pe conceptele de frecventa naturala (sau frecveta de rezonanta) si transmisibilitate si pot fi descrise ca un sistem arc-masa. Frecventa naturala a unui astfel de sistem liniar sau aproximativ liniar, fara amortizare, este data de următoarea formula:
Unde/n este frecventa naturala, k este rigiditatea si m este masa.
Frecventa naturala a unui sistem arc-masa cu amortizare este data de următoarea formula:
fd -/kV1 (2)
Unde/ este frecventa naturala a sistemului cu amortizare,/, este frecventa naturala a sistemului fara amortizare si <este raportul de amortizare.
Formula pentru raportul de amortizare este următoarea:
(λ’ 2 0 1 4 - - 0 0 3 9 8 2 8 -05- 2014
C
2ν'Ήκ (3)
Unde ζ este raportul de amortizare, c este coeficientul de amortizare (care este specific sistemului), k este rigiditatea si m este masa.
Transmisibilitatea este definita ca raportul dintre amplitudinea vibrațiilor la ieșire (transmise masei care este susținuta de arc) si amplitudinea vibrațiilor la intrare. Transmisibilitatea unui sistem fara amortizare este data de următoarea formula:
_ _ îlZ[aî0 [:□ _ i
Aî (4)
Unde Teste transmisibilitatea, 40 este amplitudinea vibrațiilor transmise, A, este amplitudinea vibrațiilor la intrare, feste frecventa la care se calculează transmisibilitatea sifn este frecventa naturala a sistemului.
Transmisibilitatea unui sistem cu amortizare este data de următoarea formula:
(5)
Unde T este transmisibilitatea, Ao este amplitudinea vibrațiilor transmise, A, este amplitudinea vibrațiilor la intrare, ζ este raportul de amortizare, f este frecventa la care se calculează transmisibilitatea si fn este frecventa naturala a sistemului.
Se poate observa ca, pentru un sistem ideal (cu amortizarea (ζ) zero), ecuația (5) devine ecuația (4). De asemenea, se poate observa ca, pentru un sistem fara amortizare, laf = fn transmisibilitatea (T) este infinita.
Figura 1 prezintă un grafic al transmisibiliatii (T). La frecvente joase, sistemul amplifica vibrațiile (amplificarea maxima fiind la rezonanta), apoi, după o anumita frecventa (7 = ^f-.), vibrațiile sunt amortizate. Deoarece vibrațiile sunt cu atat mai daunatoare cu cat frecventa este mai mare, se incearca realizarea unor izolatoare de vibrații cu frecventa naturala cat mai joasa, care sa amortizeze cat mai bine vibrațiile de frecventa ridicata. Pentru o masa (m) data, singurul mod de a scadea frecventa naturala Ifn) este prin scăderea rigidității (k). Exista insa o limita inferioara a rigidității unui arc, astfel incat acesta sa mai poata sa susțină masa respectiva (m). Pentru a depăși aceasta limita s-au introdus in sistem arcuri negative. Un arc negativ este un arc avand o rigiditate negativa (Kn), care se pune in paralel cu un arc standard, pentru a scadea rigiditatea totala.
Ο 1 4 - - Ο D 3 9 8 2 8 -05- 2014
Κ|.Α’3 = Κ χ.7 I - IW2 χ·η [ (6)
Unde Kt este rigiditatea totala a sistemului, Ks este rigiditatea arcului standard si Kn este rigiditatea negativa.
Pentru obtinearea unei rigidități totale (Kt) cat mai mica, trebuie ca rigiditatea negativa (Kn) sa fie cat mai apropiata ca valoare, in modul, de rigiditatea standard (Ks), dar întotdeauna mai mica (in modul).
Sunt cunoscute mai multe metode de realizare a unui izolator de vibrații prin punerea in paralel a unui arc standard cu un arc negativ.
Este cunoscuta o metoda de realizare a izolator de vibrații realizat cu ajutorul unui arc standard mecanic pus in paralel cu un arc negativ realizat folosind doua bare flexibile, aliniate, perpendiculare pe axa sistemului, pretensionate, ale căror capete exterioare sunt fixate de cadrul sistemului, iar cele interioare sunt conectate la o parte mobila susținuta de un arcul standard. La ieșirea pârtii mobile din poziția de echilibru, intr-o parte sau alta, de-alungul axei sistemului, barele se detensioneaza, producând o forța a cărei rezultanta tinde sa Îndepărteze masa de poziția de echilibru creeind efectul de rigiditate negativa.
Schema de baza a acestui izolator de vibrații este prezentata in figura 2, unde notațiile reprezintă:
1. arcul care susține masa (4)
2. lamelele elastice, care constituie arcul negativ
3. sistemul de pretensionare al lamelelor elastice
4. masa ce urmeaza a fi izolata de vibrații
Acest izolator de vibrații constituie obiectul brevetului US5669594 - Vibration isolating system.
Este cunoscuta o metoda de realizare a unui arc negativ folosind perechi de trei magneți aliniati de-alungul direcției de magnetizare, orientați astfel incat polii de semn opus sa fie fata in fata, in poziție de atragere. Magneții exteriori sunt prinși de partea fixa a sistemului, iar magnetul central este prins de partea mobila a sistemului. La deplasarea magnetului interior din poziția centrala, de echilibru, către unul sau celalalt magnet exterior, asupra acestuia vor acționa forte magnetice a căror rezultanta va avea aceesi direcție cu direcția in care s-a deplasat magnetul central, producând astfel efectul de rigiditate negativa.
Arcul magnetic negativ este prezentat schematic in figura 3, unde notațiile reprezintă:
- partea fixa a arcului magnetic
- magneții exteriori, prinși de partea fixa (1)
- partea mobila a arcului magnetic
- magnetul interior, prins de partea mobila (3)
Acest arc magnetic constituie obiectul brevetului US7290642 - Magnetic spring device with negative stiffness.
¢-2014-- 00398\ 2 8 -05- 2014
Este cunoscuta o metoda de realizare a unui izolator de vibrații cu rigiditate negatica, unde rigiditatea pozitiva este obtinuta cu un arc magnetic realizat cu doi magneți cilindrici, coaxiali, cel exterior, magnetizat radial, fiind fix si cel interior, magnetizat axial, putandu-se deplasa de-alungul axei. Rigiditatea negativa se obține prin adaugarea a doua membrane de cauciuc întinse intre cei doi magneți, astfel incat forța data de membrane sa se opua forței data de arcul magnetic.
Schema de baza a acestui izolator de vibrații este prezentata in figura 4, unde notațiile reprezintă:
- arcul standard, se constituie din
l.a - magnetul interior (sageata indica direcția de magnetizare)
l.b - magnetul exterior (sageata indica direcția de magnetizare)
- membrane de cauciuc, care formează arcul negativ
Acest izolator de vibrații constituie obiectul articolului A negative stiffness vibration isolator using magnetic spring combined with rubber membrane (DOI: 10.1007/sl2206-013-0128-5).
Descrierea invenției
Problema tehnica pe care o rezolva invenția este realizarea unui izolator de vibrații cu frecventa naturala joasa, unde frecventa naturala joasa este obtinuta prin punerea in paralel a unui arc standard cu un arc negativ realizat cu magneți.
Soluția propusa de noi, conform invenției, presupune realizarea izolatorului de vibrații cu frecventa naturala joasa prin punerea in paralel a unui arc standard, avand rigiditatea pozitiva, cu un arc negativ, avand rigiditatea negativa, realizat cu ajutorul a cel puțin doi magneți dintre care cel puțin unul este prins de partea fixa a izolatorului si cel puțin unul este prins de partea mobila a izolatorului, pe care se afla masa ce urmeaza a fi izolata de vibrații. Magneții sunt așezați astfel incat, in poziția de echilibru, sa aiba axele magnetice aliniate, si aflate intr-un plan perpendicular pe direcția de deplasare a pârtii mobile, magneții ficși avand direcția de polarizare opusa direcției de polarizare a magneților mobili. La ieșirea pârtii mobile din poziția de echilibru, forța data de arcul standard va tinde sa readuca partea mobila in poziția de echilibru, in timp ce forța data de arcul magnetic se va opune revenirii pârtii mobile in poziția de echilibru, producând astfel o rigiditate negativa, care va atenua rigiditatea pozitiva a arcului standard, scazand, in final, rigiditatea totala a izolatorului.
Exemple
Dam in continuare un exemplu de realizare a invenției in legătură cu figurile 5 si 6.
Figura 5: reprezentarea schematica a izolatorului, in secțiune
¢-2014-- 003982 8 -05- 2014
Figura 6: reprezentarea schematica a mecanismului de producere a rigidității negative, văzut de sus, in secțiune Săgețile indica direcția de magnetizare.
Invetia consta in realizarea unui izolator de vibrații cu frecventa naturala joasa, avand o parte fixa, numita cadrul izolatorului (1), o coloana de ghidaj (2), fixata de cadru, o parte mobila (3) care glisează pe coloana de ghidaj, si care se sprijină cu ajutorul unui arc standard (4) pe cadru si care susține masa (6) ce urmeaza a fi izolata de vibrații. In paralel cu arcul standard se pune un arc negativ (5) realizat cu patru perechi de magneți cuboizi așezați cu polii de același semn fata in fata, cu axele magnetice aliniate si aflate, in poziția de echilibru, intr-un plan perpendicular pe direcția de deplasare a pârtii mobile (3). Fiecare pereche de magneți va avea un magnet exterior (5.a) fixat pe cadrul izolatorului (1) si un magnet interior (5.b) fixat pe partea mobila (3) a izolatorului.
Arcul standard (4) folosit in acest exemplu este mecanic, dar poate fi si magnetic, pneumatic sau de alta natura.
Izolatorul poate fi proiectat sa amortizeze o masa (6) fixa sau un anumit interval de valori ale masei (6). In cel de-al doilea caz, un sistem de aliniere al magneților in funcție de masa (6) este util. Ideal este ca masa (6) sa fie cea maxima suportata de arcul standard (4), performantele izolatorului fiind cu atat mai bune cu cat masa (6) este mai mare. In cazul in care masa (6) este mai mica decât cea maxima suportata de arcul standard (4), se pot adauga greutati suplimentare pentru a imbunatati performanta.
Dam in continuare alte exemple de realizare a arcului negativ magnetic in legătură cu figurile 7.a, 7.b, 7.c si 7.d, care prezintă diferite posibilități de așezare in plan a magneților, văzute, schematic, de sus.
Figura 7.a: reprezintă o alta modalitate de așezare a magneților care constituie arcul negativ, văzută de sus, in secțiune. Se folosesc doi magneți (5.a si 5.b), iar in locul coloanei de ghidaj se folosesc doi rulmeti liniari (2).
Notațiile reprezintă:
- cadrul izolatorului, fix
- sistem de culisare cu rulmenți liniari
- partea mobila a izolatorului, care culiseaza vertical
- arcul negativ, se constituie din:
- 5.a - magnetul exterior, fixat pe cadrul izolatorului (1)
- 5.b - magnetul interior, fixat pe partea mobila a izolatorului (3)
Săgețile indica direcția de magnetizare.
Figura 7.b: reprezintă o alta modalitate de așezare a magneților care constituie arcul negativ, văzută de sus, in secțiune.
Notațiile reprezintă:
- cadrul izolatorului, fix
^- 2 0 1 4 -- 0 0 3 9 8 2 8 -05- 2014
- coloana de ghidaj, fixata de cadru (1)
- partea mobila a izolatorului, care glisează vertical pe coloana de ghidaj (2)
- arcul negativ, se constituie din:
- 5.a - magneții exteriori, fixați pe cadrul izolatorului (1)
- 5.b - magneții interiori, fixați pe partea mobila a izolatorului (3)
Săgețile indica direcția de magnetizare.
Figura 7.c: reprezintă o alta modalitate de așezare a magneților care constituie arcul negativ, văzută de sus, in secțiune.
Notațiile reprezintă:
- cadrul izolatorului, fix
- doua coloane de ghidaj, fixate de cadru (1)
- partea mobila a izolatorului, care glisează vertical pe coloanele de ghidaj (2)
- arcul negativ, se constituie din:
- 5.a - magneții exteriori, fixați pe cadrul izolatorului (1)
- 5.b - magnetul interior, fixat pe partea mobila a izolatorului (3)
Săgețile indica direcția de magnetizare.
Figura 7.d: reprezintă o alta modalitate de așezare a magneților care constituie arcul negativ, văzută de sus, in secțiune. Se folosesc magneți in forma de segment de inel (5). Se pot folosi si magneți in forma de inel, polarizați radial, dar aceștia sunt, de obicei, de slaba calitate.
Notațiile reprezintă:
- cadrul izolatorului, fix
- coloana de ghidaj, fixata de cadru (1)
- partea mobila a izolatorului, care aluneca vertical pe coloana de ghidaj (2)
- arcul negativ, se constituie din:
- 5.a - magneții exteriori, fixați pe cadrul izolatorului (1)
- 5.b - magneții interiori, fixați pe partea mobila a izolatorului (3)
Săgețile indica direcția de magnetizare.
Dam in continuare un alt exemplu de realizare a invenției in legătură cu figura 8. Așezarea magneților (5) este aceeași ca in primul exemplu, insa lipsește elementul de ghidaj vertical. In acest mod de realizare a invenției, sistemul poate fi folosit la amortizarea vibrațiilor in toate cele trei direcții. Pe langa amortizarea vibrațiilor pe direcția pependiculara pe planul magneților, in acest mod, cu o geometrie convenabil aleasa a magneților, sistemul se comporta si pe direcțiile X si Y ca un izolator de vibrații cu frecventa naturala joasa, realizat cu un arc pozitiv
0; 2 Ο 1 4-- Ο Ο 3 9 8 2 8 -05- 2014 așezat in paralel cu un arc negativ, ambele arcuri fiind magnetice. Astfel, la deplasarea pârtii mobile (3) pe direcția X, perechile de magneți care au direcția de magnetizare paralela cu aceasta direcție vor acționa ca un arc pozitiv, in timp ce perechile de magneți care au direcția de magnetizare perpendiculara pe aceasta direcție vor acționa ca un arc negativ. Similar, la deplasarea pârtii mobile (3) pe direcția Y, perechile de magneți care au direcția de magnetizare paralela cu aceasta direcție vor acționa ca un arc pozitiv, in timp ce perechile de magneți care au direcția de magnetizare perpendiculara pe aceasta direcție vor acționa ca un arc negativ. Cum orice deplasare in planul XY poate fi descompusa intr-o deplasare pe direcția X si una pe direcția Y, sistemul poate fi folosit la amortizarea vibrațiilor in orice direcție in planul XY.
Notațiile reprezintă:
- cadrul izolatorului, fix
- partea mobila a izolatorului (2)
- arcul negativ, se constituie din:
- 5.a - magneții exteriori, fixați pe cadrul izolatorului (1)
- 5.b - magneții interiori, fixați pe partea mobila a izolatorului (3)
Săgețile indica direcția de magnetizare.
Pentru o mai buna înțelegere a comportamentului unui arc magnetic negativ realizat conform invenției s-au făcut o serie de simulări pe o pereche de magneți cuboizi folosind un program de analiza prin metoda elementului finit.
In cele urmeaza, laturile magneților vor fi numite conform cu figura 9.a.
L - lungimea, corespunde direcției de magnetizare
I - latimea h-inaltimea
Magneții au fost poziționați conform figurii 9.b, unde:
M - direcția de magnetizare d -distanta dintre magneți
D - direcția pe care se deplasează magneții unul fata de celalalt
Unul dintre magneți a fost lasat intr-o poziție fixa, iar celalalt a fost deplasat in mod discret in sus si in jos dealungul direcției D, calculând forța magnetica pe direcția D in fiecare poziție, ceea ce a permis trasarea curbei F(D), care reprezintă rigiditatea negativa (Kn) a arcului magnetic.
Curba F(D), adimensionala, pentru doi magneți avand aceeași geometrie, este prezentata in figura 10. Curba trece prin origine, respectiv prin punctul unde D = O, respectiv F(D) = O, care corespunde poziției cu magneții aliniati.
«-2 0 14- - 0 0 3 9 8 2 Α -05- 2014
S-a trecut apoi la varierea diferiți lor parametrici geometri pentru a se vedea ce influenta are aceasta asupra curbei F(D). Magneții considerați au fost magneții de neodim (NdFeB) avand o magnetizare de 1000 kA/m, o magnetizare obișnuita pentru acest tip de magneți.
In primul caz s-a ales pentru cei doi magneți latimea (/) de 2 cm, inaltimea (h) de 3 cm, distanta dintre ei (d) de 5 mm si s-a variat lungimea lor de la 1 cm la 4 cm din cm in cm. Rezultatele pot fi văzute in figura 11. Se pate observa ca lungimea magneților (1) are o influenta semnificativa atunci când aceasta este mai mica sau comparabila cu celelalte dimensiuni. Pe măsură ce lungimea (1) creste, influenta ei devine tot mai redusa.
S-a studiat apoi influnta lățimii magneților (/) asupra curbei F(D). S-au ales L = 2 cm, h = 3 cm si d = 5 mm, iar / a luat valori de la 2 cm la 8 cm din 2 in 2 cm. Rezultatele sunt prezentate in figura 12. Se poate observa ca magnitudinea curbei F(D) este direct proporționala cu latimea magneților (/). Simulări ulterioare au aratat ca, in cazul in care magneții au lățimi diferite, sau sunt deplasați unul fata de celalalt de-alungul lățimii, magnitudinea curbei F(D) este direct proporționala cu zona de suprapunere a lățimii celor doi magneți.
S-au fixat apoi dimensiunile magneților după cum urmează: L = 2 cm, I = 3 cm, h = 3 cm si s-a variat distanta dintre ei (d) de la 3 mm la 6 mm din mm in mm. Figura 13 prezintă rezultatele acestor simulări.
In simulările următoare s-a studiat influenta raportului înălțimilor celor doi magneți (hl/h2) asupra curbei F(D). Sau ales pentru ambii magneți L = 2 cm, i = 3 cm s\ distanta dintre ei, d = 5 mm. Inaltimea celui de-al doilea magnet (Λ2) a fost fixata la 3 cm si s-a variat inaltimea primului magnet (bl) de la 1,5 cm la 3 cm din 5 in 5 mm. Rezultatele sunt prezentate in figura 14.
Se poate observa ca variind raportul dintre înălțimile magneților (bl//r2) se poate varia nu numai valorile forței pentru diferite distante (D), dar si forma curbei F(D). Se poate chiar ca prin modificarea raportului dintre înălțimile magneților (hl/h2) sa se schimbe direcția curburii F(D), in jurul poziției de echilibru.

Claims (6)

  1. Revendicări
    1. Izolator de vibrații cu frecventa naturala joasa, conform invenției, caracterizat prin aceea ca are o parte fixa, numita cadrul izolatorului (1), o parte mobila (3), pe care se sprijină masa (6) ce urmeaza a fi izolata de vibrații si un arc standard prin care partea mobila (3) este susținuta pe cadru (1), pus in paralel cu un arc negativ magnetic (5), al cărui scop este reducă rigiditatea totala a izolatorului, ceea ce duce la scăderea frecventei naturale a acestuia.
  2. 2. Izolator de vibrații cu frecventa naturala joasa, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea ca arcul negativ magnetic (5) este realizat cu ajutorul a cel puțin doi magneți dintre care cel puțin unul, numit magnet exterior (5.a), este prins de cadrul izolatorului (1) si cel puțin unul, numit magnet interior (5.b) este prins de partea mobila a izolatorului (3), magneții fiind așezați astfel incat, in poziția de echilibru, sa aiba axele magnetice aliniate si aflate intr-un plan perpendicular pe direcția de deplasare a pârtii mobile (3), magneții exteriori (5.a) fiind așezați fata in fata cu magneții interiori (5.b), cu polii de același semn apropiati.
  3. 3. Izolator de vibrații cu frecventa naturala joasa, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea ca forma si magnitudinea curbei F(D), respectiv a rigidității arcului negativ magnetic (5), poate fi controlata prin geometria magneților, respectiv, prin alegerea in mod convenabil a formei si dimensiunilor acestora.
  4. 4. Izolator de vibrații cu frecventa naturala joasa, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea ca se poate alege aceeași geometrie pentru toti magneții exteriori (5.a), respectiv, pentru toti magneții interiori (5.a) sau se pot alege geometrii diferite pentru fiecare pereche de magneți aflati in opoziție, rigiditatea negativa finala F(D) fiind data de suma rigidităților neagative ale fiecărei perechi de magneți aflati in opoziție.
  5. 5. Izolator de vibrații cu frecventa naturala joasa, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea ca întreaga curba F(D) a rigidității negative a arcului negativ magnetic (5) poate fi scalata scaland in mod proporțional geometria întregului arc magnetic (5).
  6. 6. Izolator de vibrații cu frecventa naturala joasa, conform revendicării 1, caracterizat prin aceea ca poate fi folosit, in funcție de design, la izolarea vibrațiilor pe o sigura direcție sau pe toate cele trei direcții.
ROA201400398A 2014-05-28 2014-05-28 Izolator de vibraţii cu frecvenţă naturală joasă RO130698A2 (ro)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201400398A RO130698A2 (ro) 2014-05-28 2014-05-28 Izolator de vibraţii cu frecvenţă naturală joasă

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201400398A RO130698A2 (ro) 2014-05-28 2014-05-28 Izolator de vibraţii cu frecvenţă naturală joasă

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO130698A2 true RO130698A2 (ro) 2015-11-27

Family

ID=54601509

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA201400398A RO130698A2 (ro) 2014-05-28 2014-05-28 Izolator de vibraţii cu frecvenţă naturală joasă

Country Status (1)

Country Link
RO (1) RO130698A2 (ro)

Cited By (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN106151340A (zh) * 2016-07-08 2016-11-23 哈尔滨工程大学 一种基于永磁体阵列的线性负刚度机构
CN108167363A (zh) * 2017-12-25 2018-06-15 山东大学 一种两自由度正负刚度并联低频隔振装置
CN111503498A (zh) * 2020-06-02 2020-08-07 江苏农牧科技职业学院 一种基于物联网的农机配件控制装置

Cited By (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN106151340A (zh) * 2016-07-08 2016-11-23 哈尔滨工程大学 一种基于永磁体阵列的线性负刚度机构
CN108167363A (zh) * 2017-12-25 2018-06-15 山东大学 一种两自由度正负刚度并联低频隔振装置
CN111503498A (zh) * 2020-06-02 2020-08-07 江苏农牧科技职业学院 一种基于物联网的农机配件控制装置

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RO130698A2 (ro) Izolator de vibraţii cu frecvenţă naturală joasă
CN102853018B (zh) 一种包含磁悬浮单元的隔振器
IN2015DN01774A (ro)
CN108953473B (zh) 一种可实现水平解耦的隔振器
CN202132428U (zh) 具有准零刚度的非线性磁力隔振器
Shin On the performance of a single degree-of-freedom high-static-low-dynamic stiffness magnetic vibration isolator
CN107024537A (zh) 一种基于共振声学原理的绝缘子无损检测技术
CN204119468U (zh) 一种隔音箱和应用该隔音箱的测试装置
US1882394A (en) Magnetostrictive vibrator
CN102226956B (zh) 单面呈单一极性的磁铁及由其构成的磁悬浮装置
CN102734377A (zh) 负刚度装置及应用所述负刚度装置的减振系统
GB311486A (en) Improvements relating to electro-magnetic acoustic devices for the interconversion of mechanical and electric oscillations, such as loud-speakers
Zhu et al. A coupled bistable structure for broadband vibration energy harvesting
Bijak Trawi nski, T.; Szczygieł, M. Simulation and Investigation of the Change of Geometric Parameters on Voltage Induced in the Energy Harvesting System with Magnetic Spring. Electronics 2022, 11, 1639
RU2017119155A (ru) Способ управления динамическим состоянием вибрационной технологической машины и устройство для его осуществления
RU2008135070A (ru) Микромеханический гироскоп
RU160952U1 (ru) Резонаторный микромеханический акселерометр
Yan et al. Frequency Dependence Stiffness and Damping of" O" Rubber Ring
CN202076062U (zh) 单面呈单一极性的磁铁及由其构成的磁悬浮装置
CN220584814U (zh) 一种用于演示和定量研究参数共振的磁力摆装置
PL424053A1 (pl) Wahadła sprzężone
PL236203B1 (pl) Wahadła sprzężone
KR102392741B1 (ko) 고효율 전자기유도 방식 진동 에너지 변환장치
Liu et al. A novel broadband vibration energy harvester
RU144354U1 (ru) Динамический громкоговоритель