RO129377A0 - Panou de pardoseală şi podea realizată din panou de pardoseală - Google Patents

Panou de pardoseală şi podea realizată din panou de pardoseală Download PDF

Info

Publication number
RO129377A0
RO129377A0 ROA201300831A RO201300831A RO129377A0 RO 129377 A0 RO129377 A0 RO 129377A0 RO A201300831 A ROA201300831 A RO A201300831A RO 201300831 A RO201300831 A RO 201300831A RO 129377 A0 RO129377 A0 RO 129377A0
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
edge
panel
pair
floor
panels
Prior art date
Application number
ROA201300831A
Other languages
English (en)
Inventor
Moh'd Amaireh
Original Assignee
Moh'd Amaireh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Moh'd Amaireh filed Critical Moh'd Amaireh
Priority to ROA201300831A priority Critical patent/RO129377A0/ro
Publication of RO129377A0 publication Critical patent/RO129377A0/ro

Links

Landscapes

  • Floor Finish (AREA)

Abstract

Invenţia se referă la un panou de pardoseală şi la o podea realizată din panou de pardoseală. Panoul conform invenţiei are o formă dreptunghiulară sau pătrată, şi este format din două perechi (1,2 şi 3, 4) de muchii laterale, un miez (11) acoperit de un strat (S) de protecţie superior, dispus pe o suprafaţă (9) superioară, şi un strat (I) de protecţie inferior, dispus pe o suprafaţă (10) inferioară, cele două perechi (1,2 şi 3,4) de muchii laterale având, fiecare, nişte elemente (5, 6 şi 7, 8) de cuplare, de forma câte unui nut (12 şi 35), dispus între nişte buze (14 şi 37) superioare şi nişte buze (15 şi 38) inferioare, de forma câte unui feder (13 şi 36), buza (14) superioară a primului element (5) de cuplare, corespunzător celei de-a doua perechi de muchii (3 şi 4) laterale, având o primă suprafaţă (18) de contact perpendiculară pe stratul (S) de protecţie superior, o primă teşitură (19) prelucrată la 45° înspre interior, urmată de o degajare (20) perpendiculară, nutul (12) având o primă muchie (21) de aşezare dispusă în plan orizontal şi paralel cu stratul (S) de protecţie superior, prima muchie (21) de aşezare se continuă cu un canal (22) al nutului (12), care se extinde către exterior, canalul (22) având un contur în formă de arc de cerc, concav, care începe dintr-un punct (A) şi se termină într-un alt punct (B), care depăşeşte, înspre exterior, prima suprafaţă (18) de contact, iar buza (15) inferioră având o a doua muchie (23) de aşezare, dispusă în plan orizontal, la o distanţă (E) faţă de un fund (F) al canalului (22) care se continuă cu o a doua suprafaţă (24) de contact, perpendiculară pe stratul (I) de prot

Description

Prezenta invenție se referă la un panou de pardoseală și la o pardoseală realizată din îmbinarea acestor panouri de pardoseală.
Invenția se referă în special la panouri dure de pardoseală și la o pardoseală realizată din asamblarea acestor panouri, putând fi extinsă și la pardoseli formate din panouri dure, cum este parchetul furniruit, parchetul prefabricat sau panouri stratificate.
Este cunoscut faptul că unele panouri de podea pot fi aplicate în vederea constituirii unei podele, direct pe podeaua de bază prin lipire sau fixare în cuie. Aceste tehnici prezintă dezavantajul că, în cazul unor eventuale modificări, sau degradări ale panourilor, nu permit înlocuirea ușoară a panourilor, sau în condiții de siguranță pentru panourile învecinate.
Panourile de acest tip, în special cele care se îmbină între ele prin lambă și uluc, sau nut și feder, la montare prezintă un joc pe interior, ceea ce conduce la obținerea unei pardoseli deplasabile. Cu toate că montarea acestor panouri este facilă, iar jocul interior este uneori benefic în cazul apariției fenomenului de dilatare sau de contracție, pot apare și deplasări nedorite între panourile podelei, ca rezultat al unei îmbinări nedorite sau ca urmare a îmbătrânirii adezivului.
Din documentul WO 97/47834 este cunoscută o îmbinare a panourilor de podea, de tip nut și feder, pentru înzăvorârea verticală cât și cea orizontală, panourile prezentând perechi de suprafețe de înzăvorâre, unde cel puțin un element al îmbinării este îndoit pentru a realiza blocarea, respectiv prin revenirea sa. Dezavantajul acestor panouri constă în faptul că în timpul asamblării, sunt <-^-2013-00834-t 2 -11- JJB
generate forțe care pot conduce la deformarea panourilor și implicit la o îmbinare necorespunzătoare.
Din documentul US 4426820 este cunoscută o podea realizată din panouri care prezintă o geometrie ce permite îmbinarea exclusivă prin forma prelucrărilor. Acest tip de panouri nu de deformează în timpul îmbinării, dar există posibilitatea ca elementele îmbinării să nu ajungă în contact.
Documentul EP 1441087 prezintă un panou de podea de formă dreptunghiulară prevăzut cu perechi de muchii laterale, profilurile muchiilor fiind alcătuite complementar și aduse în contact, pentru a crea asamblarea verticală și îmbinarea orizontală, având suprafețe care pot să alunece una pe cealaltă, ce au contur în formă de segment de cerc, prezentând suprafețe de ajustare și suprafețe de contact. Dezavantajul acestor panouri constă în tehnologia complexă de prelucrare a suprafețelor curbate, o re îmbinare a panourilor nefiind posibilă datorită degradării diferenței minime dintre aceste suprafețe curbe, ceea ce va împiedica o re îmbinare a acestor panouri.
Prezenta invenție își propune realizarea unui panou de pardoseală și realizarea unei pardoseli din aceste panouri, prin îmbinarea într-un mod optim a panourilor, fără apariția de goluri între panouri, sau defecte ale acestora și care înlătură dezavantajele menționate .
Problema tehnică pe care o rezolvă constă în preîntâmpinarea alunecării sau deplasării separate a două panouri de podea îmbinate între ele, respectiv contracararea și excluderea jocului dintre panourile îmbinate.
Această problemă este rezolvată prin realizarea unui panou dur de pardoseală, de formă rectangulară alungită, sau pătrată ce prezintă o primă pereche de muchii laterale și o a doua pereche de muchii laterale , un miez acoperit de un strat de protecție superior dispus pe suprafața superioară și un strat de protecție inferior dispus pe suprafața inferioară, prima pereche de muchii laterale și cea de-a doua pereche de muchii laterale prezintă elemente de cuplare, de forma unui nut dispus între o buză superioară și o buză inferioară și de forma unui feder, unde buza superioară a primului element de cuplare corespunzător celei de-a doua pereche de muchii laterale prezintă o primă <“2 0 1 3 - 0 0 8 34-1 2 Ή' 2013
suprafață de contact, perpendiculară pe stratul superior de protecție al panoului P, o prima teșitură, prelucrată la 45° înspre interiorul panoului, urmată de o degajare perpendiculară , iar nutul prezintă o prima muchie de așezare , dispusă în plan aproximativ orizontal și paralel cu stratul superior de protecție , unde nutul primului element de cuplare al primei muchii laterale din cea de-a doua pereche de laturi se extinde către exteriorul panoului P cu un canal ce prezintă un contur în formă de arc de cerc, concav, ce începe din punctul A și se termină în punctul B și care depășește înspre exterior, prima suprafață de contact, iar buza inferioară prezintă o a doua muchie de așezare dispusă în plan orizontal, la o distanță față de fundul canalului, care se continuă cu o a doua suprafață de contact, perpendiculară pe stratul inferior al panoului P și dispusă într-un plan paralel cu prima suprafață de contact și cu o a doua teșitură, prelucrată la 45°, înspre miezul panoului.
Elementele de îmbinare asigură o fixare fără joc a panourilor de pardoseală, iar mijloacele de blocare exercită o forță de tracțiune asupra fiecăruia dintre ele.
Ca material de bază la realizarea panourilor de pardoseală conform invenției este folosită pasta lemnoasă, cu adaos de agent de lipire, respectiv pentru miez va fi utilizata Placa Fibrolemnoasă de înaltă Densitate (HDF) sau Placa Fibrolemnoasă de Densitate Medie (MDF).
Avantajele pe care le aduce prezenta invenție constau în :
- procesarea panourilor se realizează ușor;
- oferă un montaj precis, fără joc;
- se realizează o blocare instantanee a panourilor;
- îmbinarea permite forțe de dilatare și de contracție;
- nu este folosit adeziv pentru îmbinare;
- montarea panourilor se realizează ușor, iar demonta are loc în ordinea inversă montării, fără degradarea panourilor.
în cele ce urmează se prezintă un exemplu de realizare a invenției, nelimitativ, cu referire la figurile 1...6, care reprezintă :
Fig. 1 vedere axonometrică a unui panou de pardoseală;
^'2 0 1 3 - 0 0 8 34-1 2 Ή 2013
Fig. 2 pardoseală realizată din îmbinarea panourilor;
Fig. 3 geometria separată pentru prima pereche de muchii laterale (1,2);
Fig. 4 geometria separată pentru a doua pereche de muchii laterale (3,4) ;
Fig. 5 geometria profilului a două panouri, îmbinate între ele;
Fig. 6 mișcarea de basculare în timpul asamblării pentru a doua pereche de muchii laterale.
Invenția se referă la un panou de pardoseală și la o pardoseală realizată prin îmbinarea unor astfel de panouri.
Panoul P de pardoseală, așa cum reiese din fig.1, este de formă dreptunghiulară sau pătrată și de preferat este de formă alungită.
Un panou P de pardoseală, prezintă o primă pereche de muchii laterale 1 și 2, ce corespund în exemplul dat laturilor mici, transversale ale panoului și o a doua pereche de muchii laterale 3 și 4, corespunzătoare laturilor mari, longitudinale, ce delimitează un miez 11.
Muchiile laterale 1, 2, respectiv 3, 4 sunt două câte două opuse și prevăzute cu elemente de cuplare 7 și 8, corespunzătoare pentru pereche de muchii laterale 1 și 2 și cu elemente de cuplare 5 și 6, pentru perechea de muchii laterale 3 și 4 . Aceste elemente de cuplare permit ca două panouri P adiacente, atât pe direcție longitudinală cât și pe direcție transversală, să poată fi îmbinate între ele, după cum este reprezentat în figura 2 .
Elementele de cuplare 5, 6, corespunzătoare celei de-a doua pereche de laturi 3, 4 precum si elementele de cuplare 7,8 corespunzătoare primei perechi de laturi 1,2 așa cum sunt prezentate în fig 3 si 4, sunt prevăzute cu mijloace de blocare care previn alunecarea separată a două panouri, în direcții perpendiculare pe muchiile laterale 3, 4 , direcții paralele cu suprafața superioară 9 și cea inferioara 10, a două panouri P, cuplate.
Elementele de cuplare 5, 6 și 7, 8, sunt realizate în structură monobloc cu miezul 11 al panoului P, forma elementelor de cuplare permițând blocarea și zăvorârea rapidă a două panouri consecutive.
Elementele de cuplare 5, 6 și 7, 8, pot fi realizate în diferite forme, de preferință și uzual, ele au forma de nut 12, 35 și de feder 13, 36 .
< 2 Ο 1 3 - I? Ο 8 34 - ί 2 -1F 2013
în exemplul dat, elementul de cuplare 5 prezintă o buză superioară 14, și o buză inferioară 15, între ele fiind realizat nutul 12.
Elementul de cuplare 6, este realizat în profil complementar cu elementul de cuplare 5, prezintă o parte superioară 16, federul 13 și o parte inferioara 17.
Buza superioară 14, a elementului de cuplare 5, are o primă suprafață de contact 18, perpendiculară pe stratul superior S de protecție și miezul 11 al panoului P, care se continuă cu o primă ieșitură 19, prelucrată la 45° înspre interiorul panoului, urmată de o degajare perpendiculară 20 pe miezul 11.
De la marginea inferioară a degajării 20, începe nutul 12 care este constituit dintr-o primă muchie de așezare 21, dispusă în plan aproximativ orizontal și paralel cu stratul superior S de protecție .
Prima muchie de așezare 21 superioară, se continuă cu canalul 22 al nutului 12 ce se extinde către exteriorul panoului P, canal 22 ce prezintă un contur în formă de arc de cerc, concav, ce începe din punctul A și se termină în punctul B, punct ce depășește înspre exterior, prima suprafață de contact 18.
Buza inferioară 15 începe din punctul B al canalului 22, cu a doua muchie de așezare 23, dispusă în plan orizontal, la o distanță E față de fundul F al canalului 22, suprafață care se continuă cu o a doua suprafață de contact 24, perpendiculară pe stratul inferior I de protecție al panoului P și care este dispusă într-un plan paralel cu prima suprafața de contact 18. A doua suprafață de contact 24 este continuată cu a doua ieșitură 25, prelucrată la 45° , înspre stratul inferior I al panoului de pardoseală P, către miezul 11.
Pentru menținerea stabilității panoului și în special a îmbinării dintre două panouri alăturate, buza inferioară 15 trebuie să aibă o grosime g2 mai mare sau cel puțin egală cu grosimea g1 buzei superioare 14.
Al doilea element de cuplare 6, este realizat în structură monobloc cu miezul 11 al panoului P și are o formă complementară cu primul element 5 de cuplare. Partea superioară 16 a elementului, este constituită dintr-o primă suprafață de contact 26 , perpendiculară pe stratul superior S de protecție al panoului, o primă ieșitură 27, prelucrată la 45° înspre miezul 11 panoului P, urmată de o degajare perpendiculară 28.
ί 2 -1b 2iÎI3
Federul 13, este format din prima muchie de așezare 29, dispusă înspre exteriorul panoului P, o a doua suprafață de contact 30, dispusă într-un plan perpendicular pe stratul de protecție S, suprafață ce este paralelă cu prima suprafață de contact 26 . în continuare, federul 13 este constituit din proeminența 31, ce prezintă un contur în formă de arc de cerc, având o formă convexă, începând din punctul C până în punctul D, feder ce se termină cu a doua muchie de așezare 32.
Partea inferioară 17 a celui de-al doilea element de cuplare 6, este constituită din cea dintr-o a treia suprafață de contact 33, perpendiculară pe stratul inferior I de protecție al panoului P, care este dispusă într-un plan paralel cu prima suprafață de contact 26 și cu a doua suprafață de contact 30, continuată cu a doua ieșitură 34, prelucrată la 45° , înspre stratul inferior I de protecție al panoului de pardoseală P, către miezul 11.
Muchiile laterale 1, 2 sunt două câte două, opuse și prevăzute cu elemente de cuplare 7, 8 si cu mijloace de blocare, care previn deplasarea a două panouri, într-o direcție longitudinală paralela cu muchiile laterale 3, 4 și întro direcție paralelă cu suprafața superioară 9 și cea inferioară 10, a două panouri P, cuplate.
Elementele de cuplare 7, 8, sunt realizate în structură monobloc, cu miezul 11 al panoului P, forma elementelor de cuplare permițând blocarea și zăvorârea rapidă a două panouri consecutive.
După cum se observă și în fig. 3, elementele de cuplare 7,8 sunt prevăzute cu mijloace de îmbinare de tip nut 35 delimitat de o buză superioară 37 și o buză inferioară 38 și de tip feder 36, care au un profil ce diferă de mijloacele de îmbinare, respectiv ale nutului 12 și federului 13 specifice elementelor de cuplare 5 și 6.
De preferință grosimea g3 a federului 13 este egală cu grosimea g4 a nutului 12, lățimea L în partea superioara a federului 13, este aproximativ mai mică decât diametrul cercului de rază R, corespunzător arcului de cerc CD, iar lățimea L1 în partea inferioară a federului 13, aproximativ egală cu diametrul cercului de rază R.
Α“ 2 0 1 3 - 0 0 8 3/|-1 2 -11- 2013
în corespondență , arcul de cerc AB corespunzător nutului 12 corespunde cercului de raza R, iar buza inferioară 15 se extinde către exterior fată de buza superioară 14, cu o distanță L2 mai mare decât raza R, sau egală cu 2R.
Intersecțiile dintre degajarea 20 și prima muchie de așezare 21, precum și dintre muchia 21 și canalul 22 precum și dintre a doua muchie de așezare și a doua suprafața de contact 24, sunt rotunjite cu o rază r1, pentru a permite ca îmbinarea dintre două panouri P consecutive să se realizeze fără o deteriorare a profilului și a materialului acestuia.
îmbinarea și blocarea panourilor P prin elementele de cuplare 5 și 6 , este posibilă și în situația când acestea sunt prevăzute atât pe a doua pereche de muchii laterale 3, 4 cât și pe prima pereche de muchii laterale 1,2.
Cu ajutorul elementelor de cuplare 5,6 și 7,8, se realizează montarea pardoselii din panouri P ce au fost descrise mai sus, montajul acestora fiind posibil după o prima linie de contact, corespunzătoare primei perechi de muchii 1,2 și după a doua linie de contact, corespunzătoare celei de-a doua perechi de muchii 3,4.
Pentru a permite o asamblare ușoară și sigură a două panouri P adiacente și pentru a fi garantată stabilitatea și rezistenta pardoselii astfel realizată, dar și pentru a se evita pierderea de material care rezultă în urma prelucrărilor efectuate pe muchiile laterale, prima muchie de așezare 21 a nutului 12 este suprapusă peste prima muchie de așezare 29 a federului 13 , iar a doua muchie de așezare 32 a federului 13, este suprapusă peste a doua muchie de așezare 23 a buzei inferioare 15. în acest mod, în condiții de cuplare a doua panouri P, se realizează o forță de apăsare unul asupra celuilalt, iar cele două perechi de muchii laterale 1,2 și 3,4 sunt forțate să intre una într-alta.
Deoarece federul 13 prezintă o proeminență 31 concavă, care corespunde ca formă și dimensiune cu canalul 22 concav al nutului 12, după asamblarea panourilor atunci când se amplasează un obiect pe pardoseală, forța de presare este amplificata și nu mai apare pericolul de apariție al golurilor între cele două panouri.
S\\/j <Λ 2 Ο 1 3 - Ο Ο 8 34 - ί 2 -11- 2013
Pardoseala realizată prin îmbinarea panourilor P descrise mai sus, se obține, fără a fi utilizate scule speciale sau adezivi de fixare . Dispunerea panourilor de face adiacent și consecutiv atât pe direcție longitudinală cât și pe direcție transversala, conform fig.5.
Prezenta invenție nu este limitativă la exemplul descris, panourile P putând fi realizate prin combinarea caracteristicilor elementelor de cuplare descrise, putând fi aplicate atât pentru laturile lungi cât și pentru cele scurte, cât și pe toate muchiile panoului.

Claims (8)

  1. Revendicări
    1. Panou P de pardoseală, de formă dreptunghiulară sau pătrată, ce prezintă o primă pereche de muchii laterale (1,2) și o a doua pereche de muchii laterale (3,4), un miez (11) acoperit de un strat de protecție superior (S) dispus pe suprafața superioară (9) și un strat de protecție inferior (I) dispus pe suprafața inferioară (10), unde prima pereche de muchii laterale (1,2) și cea de-a doua pereche de muchii laterale (3,4) prezintă elemente de cuplare (5,6; 7,8), de forma unui nut (12,35) dispus între o buză superioară (14, 37) și o buză inferioară (15, 38) și de forma unui feder (13,36), unde buza superioară (14) a primului element de cuplare (5) corespunzător celei de-a doua pereche de muchii laterale (3,4) prezintă o primă suprafață de contact (18), perpendiculară pe stratul superior (S) de protecție al panoului P, o prima teșitură (19), prelucrată la 45° înspre interiorul panoului, urmată de o degajare perpendiculară (20), iar nutul (12) prezintă o prima muchie de așezare (21), dispusă în plan aproximativ orizontal și paralel cu stratul superior (S) de protecție caracterizat prin aceea că nutul (12) primului element de cuplare (5) al primei muchii laterale (3) din cea de-a doua pereche de laturi se extinde către exteriorul panoului P cu un canal (22) ce prezintă un contur în formă de arc de cerc, concav, ce începe din punctul A și se termină în punctul B și care depășește înspre exterior, prima suprafață de contact (18), iar buza inferioară (15) prezintă o a doua muchie de așezare (23) dispusă în plan orizontal, la o distanță (E) față de fundul (F) al canalului (22), care se continuă cu o a doua suprafață de contact (24), perpendiculară pe stratul inferior (I) al panoului P și dispusă într-un plan paralel cu prima suprafață de contact (18) și cu o a doua teșitură (25), prelucrată la 45°, înspre miezul (11) panoului.
  2. 2. Panou de pardoseală conform revendicării 1, caracterizat prin aceea că federul (13) celui de-al doilea element de cuplare (6), al celei de-a doua <*'20 1 3 - 0 0 8 54 ι 2 ·ιι· !<H3 muchii laterale (4) este format dintr-o proeminență (31), ce prezintă un contur în formă de arc de cerc, având o formă convexă, ce începe din punctul C și se termină în punctul D și dintr-o a doua muchie de așezare (32) ce se continuă cu o a treia suprafață de contact (33), perpendiculară pe stratul inferior al panoului P, continuată cu a doua ieșitură (34) prelucrata la 45°, înspre stratul inferior (I) al panoului.
  3. 3. Panou de pardoseală conform revendicărilor de la 1 la 2, caracterizat prin aceea că profilul nutului (12) corespunde cercului de raza (R), iar buza inferioară (15) se extinde către exterior față de buza superioară (14), cu o distanță (L2) mai mare decât raza (R), de preferință egală cu (2R).
  4. 4. Panou de pardoseală conform revendicărilor de la 1 la 3, caracterizat prin aceea că federul (13) are o grosime (g3) egală cu grosimea (g4) nutului (12), lățimea (L) în partea superioară a federului (13), fiind aproximativ mai mică decât diametrul cercului de rază (R), corespunzător arcului de cerc C- D, iar lățimea (L1) în partea inferioară a federului (13), este aproximativ egală cu diametrul cercului de rază (R).
  5. 5. Panou de pardoseală conform oricăreia din revendicările de la 1 la 4 caracterizat prin aceea că intersecțiile dintre degajarea (20) și prima muchie de așezare (21), precum și dintre muchia (21) și canalul (22) precum și dintre a doua muchie de așezare și a doua suprafața de contact (24), sunt rotunjite cu o rază (r1).
  6. 6. Panou de pardoseală conform oricăreia din revendicările de la 1 la 5 caracterizat prin aceea că elementele de cuplare (5, 6) sunt prevăzute pe prima pereche (1,2) și a doua pereche (3,4) de muchii laterale .
  7. 7. Pardoseală realizată din panouri P conform revendicării 1, caracterizată prin aceea că este realizată din panouri P ce sunt montate după o prima <V 2 Ο 1 3 - 0 0 8 34 - t 2 -11' 2013 linie de contact, corespunzătoare primei perechi de muchii (1,2) prin elemente de cuplare (5,6) și după a doua linie de contact, corespunzătoare celei de-a doua perechi de muchii (3,4) prin elemente de cuplare (7,8).
  8. 8. Pardoseală conform revendicării 7, caracterizată prin aceea că prin asamblarea consecutivă a două panouri adiacente, prima muchie de așezare (21) a nutului (12) este suprapusă peste prima muchie de așezare (29) a federului (13) , iar a doua muchie de așezare (32) a federului (13), este suprapusă peste a doua muchie de așezare (23) a buzei inferioare (15).
ROA201300831A 2013-11-12 2013-11-12 Panou de pardoseală şi podea realizată din panou de pardoseală RO129377A0 (ro)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201300831A RO129377A0 (ro) 2013-11-12 2013-11-12 Panou de pardoseală şi podea realizată din panou de pardoseală

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201300831A RO129377A0 (ro) 2013-11-12 2013-11-12 Panou de pardoseală şi podea realizată din panou de pardoseală

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO129377A0 true RO129377A0 (ro) 2014-04-30

Family

ID=50552558

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA201300831A RO129377A0 (ro) 2013-11-12 2013-11-12 Panou de pardoseală şi podea realizată din panou de pardoseală

Country Status (1)

Country Link
RO (1) RO129377A0 (ro)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP3594514B1 (en) Panels comprising a mechanical locking device
AU2016327703B2 (en) Panels comprising a mechanical locking device and an assembled product comprising the panels
KR102130858B1 (ko) 패널
US8341909B2 (en) Profiled rail system
AU759735B2 (en) Floor covering plate
KR102184061B1 (ko) 플로어 커버링을 형성하기 위한 플로어 패널, 이러한 플로어 패널들로 형성된 플로어 커버링 및 이러한 플로어 패널들을 제조하기 위한 방법
ES2255642T3 (es) Panel, especialmente panel de suelo.
CA2627705A1 (en) Assembly system for floor and/or wall tiles
CA3011591A1 (en) A set of panels for an assembled product
US20070113509A1 (en) Interlocking structure for floor panel
NO320918B1 (no) Panelelementer.
BG64183B1 (bg) Механично свързване на панели
PT2407608E (pt) Sistema de bloqueio para cobertura de pavimento
KR101822337B1 (ko) 가변형 연결부재를 갖는 엘리베이터 홀 플로어커버
MY163599A (en) Cutting elements for downhole cutting tools
CA2971407C (en) Platform mounting system and method
CN109496246A (zh) 用于紧固窗格玻璃的装置
CA2894923A1 (en) Building element composed of two panels with a coupling strip
EP1849592A1 (en) Plastic honeycomb composite board with curved surface
RO129377A0 (ro) Panou de pardoseală şi podea realizată din panou de pardoseală
EP2243895A2 (en) Demountable floor covering
CN212295477U (zh) 一种防开裂地采暖用地板结构
US9016015B2 (en) Device for bridging the gap between a wall and a floor covering
WO2002079654A1 (en) Fitting wedge
KR101263628B1 (ko) 우주형 전통 목조 건축 부재 접합 구조