RO127064A0 - Instalaţie de curent continuu pe bază de moduli electrolitici celulari, cu elecrozi de cupru-zinc într-un electrolit de nacl + ho - Google Patents

Instalaţie de curent continuu pe bază de moduli electrolitici celulari, cu elecrozi de cupru-zinc într-un electrolit de nacl + ho Download PDF

Info

Publication number
RO127064A0
RO127064A0 ROA201001368A RO201001368A RO127064A0 RO 127064 A0 RO127064 A0 RO 127064A0 RO A201001368 A ROA201001368 A RO A201001368A RO 201001368 A RO201001368 A RO 201001368A RO 127064 A0 RO127064 A0 RO 127064A0
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
electrolytic
modules
see
electrolyte
cell
Prior art date
Application number
ROA201001368A
Other languages
English (en)
Inventor
Ionel Pardos
Original Assignee
Ionel Pardos
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ionel Pardos filed Critical Ionel Pardos
Priority to ROA201001368A priority Critical patent/RO127064A0/ro
Publication of RO127064A0 publication Critical patent/RO127064A0/ro

Links

Classifications

    • Y02E60/12

Landscapes

  • Electrolytic Production Of Non-Metals, Compounds, Apparatuses Therefor (AREA)

Abstract

Invenţia se referă la o instalaţie de curent continuu, pe bază de module electrolitice. Instalaţia conform invenţiei este alcătuită dintr-un modul electrolitic compus din 48 de celule aranjate pe două rânduri a câte 24 de celule, fiecare celulă fiind prevăzută cu un sistem de alimentare cu electrolit şi de golire, în fiecare celulă fiind montaţi: un electrod de cupru şi unul de zinc, un separator constând dintr-un burete poros, montat într-o ramă de plastic prevăzută cu sistem de fixare, şi un tub de plastic rigid, care face legătura între celulă şi un capac al modulului prevăzut cu un canal de alimentare cu electrolit şi aer, şi 48 de orificii de alimentare, câte unul pentru fiecare celulă în parte, cele 48 de celule din cadrul modulului electrolitic fiind legate în serie, prin intermediul unor fire de cupru; modulul electolitic astfel format este alimentat cu electrolit dintr-un vas prevăzut cu o pompă de alimentare şi cu un robinet de închidere/deschidere comandat electromecanic, şi, alternativ, este alimentat cu aer, prin intermediul unui compresor de aer cu robinet de închidere/deschidere acţionat electromecanic.

Description

Invenția se refera la o instalație de curent continuu pe baza de moduli electrolitici celulari care se compun din următoarele parti: -modululfcontaineruljpropriu zis-fig.nr.1 ,care se cmpune din 48 de spatii numite celule,aranjate pe doua rinduri de cite 24 de celule.
-fiecare celula are un sistem de alimentare si de golire,fig.nr.4.
-in fiecare celula se montează cite un electrod de cupru,unul de zinc,un separator de burete poros in rama de plastic cu un sistem de fixare [KLICJfig.nr 4.
-fiecare electrod are montat un fir rigid de cupru cu un diametru de 3mm,fig.nr.4.
-in fiecare celula se montează un tub din plastic rigid,cu un diametru de 5mm,care face legătură intre capac si celula,fig.rir.4.
-capacul modulului prevăzut cu 48 de orificii de alimentare pentru fiecare celula in parte,cu un canal unic de alimentare cu electrolit si aer fig.nr.5.
-modulul avînd 48 de celule pe doua rinduri de cite 24 celule, va fi prevăzut cu un canal central de o parte si de alta a modulului,la partea superioara a celulelor la nivelul maxim,unde se afla orificiul de golire[preplinul] celulei,asigurind golirea.
- 2 Ο 1 Ο Ο 1 6 0 - 2 Ο -12- 2010
-Celelalte componente ce se folosesc in alcătuirea instalației de curent continuu, sint parti secundare ce vor ajuta la marirea eficientei procesului de producție a energiei electrice, prin ridicarea tensiuni si a intensității curentului continuu.Aceste componente sint:-vas de 20000 litri electrolit,prevăzut cu pompa de împingere [alimentare],si robinet de inchidere-deschidere, comandat electromecanic prin program, -compresor de aer cu robinet de inchideredeschidere.comandat electromecanic prin program.Aceste doua componente vor lucra in mod alternativ si independent, in timpi stabiliți prin programare[zi,luna,an].
-componentele electronice folosite pentru invertirea curentului electric sint:-blocul de diode,depozitul de energie[baterii solare],invertitor,distribuitor de energie către consumatori iar surplusul de energie prin intermediul unui covertitor il distribuie către R.N.EL O alta componenta ce face parte din instalația de curent continuu este scheletul metalic fig.nr3,lung de circa 25m,înalt de 3,5m si așezate in rinduri.cu o distanta intre rinduri de 1,5m[o astfel de instalație se construiește pe o suprafața cu un perimetru de circa 50m/30m/H3.5m.egal cu 1500m patrati],dar cu o posibilitate de a produce energie electrica circa 1200Mwat/AN.
C\“2 O 1 O - O 1 3 6 8 - - 7
O -12- 2010 □3
FUNCȚIONARE.
-După ce avem construit modulul electrolitic celular fig.rir.1 se trece la montarea componentelor in fiecare celula fig.nr.4,după care se face plinul[umplerea]celulelor pina la nivelul maxim fig.nr.2.cu electrolit de NaCI+H2D -se trece la legarea in serie a celor 48 celule, -fiecare celulua devenind o pila electrolitica, -se montează capacul modulului.
-se montează modulul pe scheletul metalic.
-se leaga in serie si paralel moduli pentru a obține tensiunea si intensitatea dorita de 12vcc,24vcc, 36vcc s-au 48vcc.
-ENERGIA ELECTRICA OBTINUTA in acest caz se formează datorita reacțiilor care au loc in interiorul elementelor,iar in cazul nostru elementele sint CUPRUL SI ZINCUL,numite elemente galvanice,care sint surse de tensiune continua.
-In cazul nostru folosind aceste elemente galvanice fig.4si7,avem doi poli:
-unul pozitov+anod.
-unul negativ- catod.
-Cuprul devine polul pozitiv iar zincul devine polul negativ.Capacitatea zincului de a ceda electroni duce la aceea ca atomul de zinc cedind electroni trece in soluția de electrolit sub forma de ioni pozitivi.Cuprul cedind electronii sai trece in soluția de electrolit sub forma de ioni negativi.Intre polul pozitiv[Cu] si polul negativ[Zn] apare o diferența ct-2 0 1 0 - 0 1 3 6 8 -2 O -12- 2010 de potențial care este de circa 0,77Volti.
-Ddatorita funcționarii elementului zincul primește electroni iar cuprul cedind electroni pastreaza sarcina pozitiva.In partea exterioara a circuitului are loc mișcarea electronilor de la zinc spre cupru,iar in interiorul electrolitului IONI POZITIVI se deplasează de la zinc spre cupru,iar IONI NEGATIVI se deplasează de la cupru spre zinc. -Elementul Cu-Zn funcționează foarte bine deoarece nu apare efectul de polarizare.
-linventia se poate aplica unor noi instalații de curent continuu pe baza de moduli electrolitici celulari care pot transforma tensiunile de 12vc,24vcc,36vccsi48vcc in curent alternativ tensiunea de 230volti-50Hz.
-SINT cunoscute procedee de producere a energiei electrice cu ajutorul panourilor fotovoltaice.Aceste procedee sint bune dar au dezavantajul ca funcționează numai in perioada zilumina si soare iar pe timp ploios,de noapte,si noros nu funcționează la parametri tehnici reali.
Din totalul de 24 ore al zilei,media de funcționare este de circa 8-1 □ ore.
-Sint cunoscute procedee de producere a energiei electrice cu ajutorul turbinelor eoliene,sint bune si aceste procedee, dar folosesc forța vintului iar dezavantajul este ca nu toata perioada anului bate vintul.
-Procedeul de producere aenergiei electrice prin intermediul instalației de curent continuu pe baza de moduli electrolitici,conform invenției înlătură
□5 dezavantajele menționate mai sus prin aceea ca.aceasta instalație de curent continuu pe baza de moduli electrolitici celulari funcționează 24 de ore din 24 de ore, asigurind in acest mod un randament cu 50%mai multa energie electrica decit celelalte procedee.
-Procedeul de producere a energiei electrice prin intermediul instalației de curent continuu pe baza de moduli electrolitici celulari conform invenției prezintă următoarele avantaje:
-este o instalație ecologica,faptului ca folosește un electrolit saturat de NaCL in apa.
-modulul are o greutate redusa,un volum si un preț de cost redus.
-electrozi construiti din cupru si zinc .costa mai puțin comparativ cu alti electrozi construiti din materiale fine si scumpefaur si platina).
-nu are piese in miscare.nu produce zigomot. -nu produce căldură si nici lucru mecanic.
-nu cedeaza căldură si nici lucru mecanic, -temperatura de funcționare a modulului este de la minus 42°la plus50°.
-funcționează foarte bine la temperatura de 0°C. -nu foroseste alte surse de energie primare s-au secundare ,cum ar fi:-soare,vint,generatoare electrice.combustibili lichizi s-au solizi.gaze naturale.
-întreținere redusa,mai multa supraveghere,
-nu prezintă pericol de incendiu s-au explozie
-produce energie electrica 24de ore din 24ore.

Claims (7)

REVENDICĂRI.
1 .Procedeul de producere a energiei electrice de 23Ovolti-5OHz,cu ajutorul instalației electrice de curent continuu pe baza de moduli electrolitici celulari in tensiunile de 12Vcc,24Vcc,36Vcc s-au de48Vcc,CARACTERIZAT PRIN ACEEA CA,consta in invertirea tensiunilor produse de către modulul electrolitic celular de 12Vcc,24Vcc,36Vcc s-au de 48Vcc in tensiune de 230V -50Hz curent alternativ cu ajutorul invertitoarelor electrice de 12Vcc,24Vcc,36Vcc s-au de48Vcc,energie electrica ce poate fi folosita in toate domeniile de activiate atit industriala cit si casnica.Instalația electrica pe baza de moduli electrolitici celulari vezi fig.nr.2,cu electrozi de cupru si zinc,vezi fig.nr.4,in electrolit de NaCl saturat in apa vezi fig.nr.7,funcționează prin intermediul acestor moduli electrolitici celulari,pentru a obține tensiunile de 12Vcc,24Vcc,36Vcc si 48Vcc.
2.Montajul modulilor pe scheletul metalic vezi fig.nr.3,CARACTERIZAT PRIN ACEIA CA,pe o lungime de circa 25m lungime,o înălțime de 3,5m si un montaj de ambele parti ale scheletului metalic cu moduli [in acest mod se cistiga spațiu) si creste capacitatea de producție a energiei elec trice.Din calcolele făcute prin intermediul acestei instalații se pot produce Intr-o suprafața de 1200m patrati-montaj circa 1200MWat/AN.
3.Instalația electrica de curent continuu pe baza de moduli electrolitici celulari CARACTERIZAT PRIN ACEEIA CA, ck-2 010-01368-2 O -12- 2010 □7.
fiecare celula a modulului prin componentele ce se montează in interiorul lor, devin pile electrolitice vezi fig.nr.4,datorita procesului electrochimie ce se produce in interiorul elementelor si al electrolitului.vezi fig.nr.4si7, celulele se vor lega in serie vezi fig.nr.2,dind naștere la modulul electrolitic celular.
4.Capacul modulului electrolitic celular,vezi fig.nr
5, CARACTERIZAT PRIN ACEIA CA,este prevăzut cu un canal unic de alimentare cu electrolit si aer, pentru a menține nivelul de electrolit si de a face balbotajul electrolitului vezi fig.nr.4,in fiecare celula in parte,prin intermediul conductei de alimentare montata pe capac.Aerul este produs de către un compresor de aer vezi fig.nr.6 si are rolul de a ridica tensiunea si intensitatea curentului din instalația de curent continuu prin balbotare. 5.Instalația de curent continuu pe baza de moduli electrolitici celulari, funcționează foarte bine din punct de vedere tehnic si CARACTERIZAT PRIN ACEEA CA,acest procedeu de producere a energiei electrice funcționează practic din data de □ 1 iunie 2009,in baza unui MODUL PILOT ce dezvolta o tensiune de 12Vcc-1 Wat-220mA si reușește sa aprinda un bec de 12Vcc-1 Wat220mA.,vezi fig.nr.9.
6.Instalația de curent continuu pe baza de moduli electrolitici celulari formează următorul lanț tehnic si esteCARACTERIZAT PRIN ACEEA CA,a re următorul mod de functionare:-instalatia prin moduli produce energie electrica in următoarele
Χ-2 Ο 1 Ο - Ο 1 3 6 8 - 2 Ο -12- 2010 □8.
tensiuni, 12Vcc,24Vcc,36\/cc si 48Vcc,curent ce intra in blocul de diode,apoi intra in baterii solare,fiind considerat depozitul de energie.Din baterii intra invertitorul de 12Vcc,24Vcc,36\/cc s-au48Vcc,unde se produce energia electrica in tensiunea de 230V curent alternativ-5CHz.,si trimisa către consumatorii industriali si casnici. Surplusul de energie electrica se convertește prin intermediul unui convertitor către Regia Naționala de Energie Electrica (RNEL).
7.Instalația electrica de curent continuu pe baza de moduli electrolitici,CARACTERIZAT PRIN ACEEA CA,conform invenției se prezintă desene explicative pentru a se înțelege principiul de funcționare,construcție,montaj in număr de 9[noua] figuri si 8[opt) pagini scrise.
-Fig.nr. 1 .construcția unui modul electrolitic celular -Fig.nr.2.legarea in serie cu fir rigid de Cu 3mm. -Fig.nr.3.montajul de moduli pe scheletul metalic. -Fig.nr.4.partile componente ale unei celule. -Fig.nr.5.capacul modulului cu 48 orificii de alimentare.
-Fig.nr.6.componentele instalației electrice de cc. -Fig.nr.7.principiul de funcționare ale unei celule electrolitice pe baza de electrolit deNaCI saturat in apa,cu electrozi de Cupru si Zinc.
Fig.nr.8.proprietatea de la compoziția ionica(NaCI) Fig.nr.9.fotocopia becului de la modulul pilot ce funcționează din data de C1 iunie 2009.
ROA201001368A 2010-12-20 2010-12-20 Instalaţie de curent continuu pe bază de moduli electrolitici celulari, cu elecrozi de cupru-zinc într-un electrolit de nacl + ho RO127064A0 (ro)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201001368A RO127064A0 (ro) 2010-12-20 2010-12-20 Instalaţie de curent continuu pe bază de moduli electrolitici celulari, cu elecrozi de cupru-zinc într-un electrolit de nacl + ho

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201001368A RO127064A0 (ro) 2010-12-20 2010-12-20 Instalaţie de curent continuu pe bază de moduli electrolitici celulari, cu elecrozi de cupru-zinc într-un electrolit de nacl + ho

Publications (1)

Publication Number Publication Date
RO127064A0 true RO127064A0 (ro) 2012-01-30

Family

ID=45509887

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA201001368A RO127064A0 (ro) 2010-12-20 2010-12-20 Instalaţie de curent continuu pe bază de moduli electrolitici celulari, cu elecrozi de cupru-zinc într-un electrolit de nacl + ho

Country Status (1)

Country Link
RO (1) RO127064A0 (ro)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP2869375A1 (en) * 2013-10-31 2015-05-06 Mario Rodriguez Escribano Hydraulic renewable energy plant

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP2869375A1 (en) * 2013-10-31 2015-05-06 Mario Rodriguez Escribano Hydraulic renewable energy plant

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Hasan et al. An experimental study on the coulombic efficiency of Bryophyllum pinnatum leaf generated BPL cell
CN208395285U (zh) 电解装置
CN202401137U (zh) 风光互补海水制氢制氧系统
WO2015063349A1 (es) Sistema de electrólisis para la producción de hidrógeno, oxigeno y energía eléctrica mediante la utilización de energías renovables (solar y eólica) y una mezcla de agua de mar desalada y diversos componentes químicos
US20230332304A1 (en) Radiation-assisted electrolyzer cell and panel
Pirom et al. Electrical energy-based hydrogen production via pem water electrolysis for sustainable energy
WO2011134018A1 (en) Non-diffusion liquid energy storage device
US11018350B2 (en) Ionic electric power station
RO127064A0 (ro) Instalaţie de curent continuu pe bază de moduli electrolitici celulari, cu elecrozi de cupru-zinc într-un electrolit de nacl + ho
US10050319B2 (en) Photoelectrochemical secondary cell and battery
KR100898696B1 (ko) 솔라 셀을 이용한 배터리 고효율 충전장치
KR101514881B1 (ko) 이차전지용 전해액 제조방법
KR101696339B1 (ko) 전자밀도 증가를 통한 에너지 효율 개선 장치
EP3039172B1 (en) Electric power generator using potable water, with oxygen and hydrogen release
CN202254439U (zh) 一种光伏太阳能热水器的杀菌装置
Umniyati et al. Preliminary experiments on potential use of salt-water battery 4 for cheap electric storage: Work in progress
Kurniawan et al. The analysis of electrolyte water by using electrolysis cell and Galvani cell as electrical power storage
ES2609978A1 (es) Sistema de electrolisis para la producción de hidrógeno, oxigeno y energía eléctrica a partir de energías renovables (solar y eólica) y de agua de mar desalada
CN203096198U (zh) 一种光伏电子与矿浆电解联合装备自动控制系统
RO138065A0 (ro) Instalaţie pentru obţinerea de energie electrică ca urmare a difuziei protonilor liberi (h+) din apă
Hussain et al. RENEWABLE POWER GENERATION BY USING MPPT SOLAR PV-SOUND HYBRID SYSTEM
Карибаев et al. BATTERIES-EFFECTIVE SOLUTION FOR STOCKPILING AND USE OF RENEWABLE ENERGY
Saratkar et al. Artificial Solar Oxygen Tree
Nedelchev et al. Brown gas generators sourced with solar energy
Hossain et al. Feasibility of photovoltaic–fuel cell hybrid system to meet present energy demand