RO126503B1 - Instalaţie tip stand portabil, şi procedeu pentru calibrarea unui monitor de tritiu-gaz - Google Patents

Instalaţie tip stand portabil, şi procedeu pentru calibrarea unui monitor de tritiu-gaz Download PDF

Info

Publication number
RO126503B1
RO126503B1 ROA201001124A RO201001124A RO126503B1 RO 126503 B1 RO126503 B1 RO 126503B1 RO A201001124 A ROA201001124 A RO A201001124A RO 201001124 A RO201001124 A RO 201001124A RO 126503 B1 RO126503 B1 RO 126503B1
Authority
RO
Romania
Prior art keywords
tritium
circuit
air
dehydration
decontamination
Prior art date
Application number
ROA201001124A
Other languages
English (en)
Other versions
RO125503A0 (ro
RO126503A8 (ro
Inventor
Cristian Postolache
Original Assignee
Institutul Naţional De Cercetare-Dezvoltare Pentru Fizică Şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei"
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Institutul Naţional De Cercetare-Dezvoltare Pentru Fizică Şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" filed Critical Institutul Naţional De Cercetare-Dezvoltare Pentru Fizică Şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei"
Priority to ROA201001124A priority Critical patent/RO126503B1/ro
Publication of RO125503A0 publication Critical patent/RO125503A0/ro
Publication of RO126503A8 publication Critical patent/RO126503A8/ro
Publication of RO126503B1 publication Critical patent/RO126503B1/ro

Links

Landscapes

  • Measurement Of Radiation (AREA)

Description

Invenția se referă la un stand portabil de calibrare a unui monitor de tritiu gaz cu detector cu cameră de ionizare, și la un procedeu de calibrare a acestuia, prin intermediul standului de calibrare.
în prezent sunt cunoscute pe plan mondial standuri de calibrare fixe, poziționate în spații ventilate special amenajate și autorizate pentru lucru cu surse deschise radioactive. Principiul general al metodei constă în realizarea unei contaminări radioactive controlate a aerului, ce pătrunde în detectorul monitorului utilizând surse etalon. Rezultatele afișate de monitor sunt intercomparate cu valorile convențional adevărate, raportate sursa etalon. Drept agenți de contaminare controlată sunt folosite etaloane de tritiu gaz sau de apă tritiată.
De exemplu, documentul JP 2007108120 (A) prezintă un sistem și o metodă de calibrare a unui monitor de tritiu, care utilizează un gaz purtător tip argon, amestecul de gaz și abur tritiat fiind trecut printr-un circuit cu tubulatură din oțel-inox separator de abur, care este trecut printr-o parte de măsurare a gradului de contaminare cu tritiu, după care gazul rămas este trecut printr-un sistem de deshidratare, pentru reutilizare.
De asemenea, documentul JP 2005091334 (A) prezintă un sistem de măsurare a tritiului, cuprinzând un circuit de colectare a tritiului și un circuit de măsurare, circuitul de colectare cuprinzând o intrare a probei de aer contaminat, un separator de vapori care separă vaporii conținând tritiu radioactiv de aer, și o intrare pentru un gaz purtător, care transportă vaporii separați la partea de măsurare a valorii contaminării, care cuprinde un detector cu scintilație.
Dezavantajul acestorstanduri și metode constă în necesitatea transportării, eventual, a demontării monitoarelor de tritiu gaz de la utilizator la unitatea sau laboratorul care efectuează calibrarea. în cazul stațiilor de monitorizare radiologică, precum cele de la centralele nuclearo-energetice, această procedură implică oprirea activităților pe perioada calibrării, cu efecte economice negative.
Problema tehnică pe care o rezolvă invenția constă în realizarea unui stand de calibrare a unui monitor de tritiu-gaz și a unui procedeu de calibrare prin care să se elimine necesitatea demontării contorului de tritiu de calibrat din circuitul în care este utilizat.
Standul portabil pentru calibrarea unui monitor de tritiu-gaz, conform invenției, rezolvă această problemă tehnică prin aceea că include un circuit de calibrare pentru un gaz purtător cu vapori tritiați trecuți prin monitorul de tritiu de calibrat, și un circuit de deshidratare prevăzut cu minimum un cartuș de deshidratare, circuitul de calibrare fiind un circuit de contaminare controlată, ce include o parte conținând o fiolă de evaporare controlată, înseriată cu circuitul monitorului de gaz contaminat la care se cuplează, delimitată de niște robineți de separare, și conectată în paralel cu circuitul de deshidratare, prin niște robineți de separare. Procedeul de calibrare ce utilizează standul de calibrare, conform invenției, este realizat prin fazele de:
a) conectare a standului portabil la monitorul de tritiu, cu recircularea aerului pe circuitul de deshidratare/decontaminare;
b) efectuare a primei determinări, prin închiderea circuitului de deshidratare/decontaminare și deschiderea circuitului de contaminare a aerului cu vapori de apă tritiată proveniți dintr-o primă fiolă de evaporare controlată, inclusă în circuitul de calibrare, și având concentrația radioactivă cea mai mică, cu urmărirea valorii contaminării până la atingerea valorii de saturație;
c) efectuarea decontaminării aerului recirculat, înainte de a doua determinare, prin redeschiderea circuitului de deshidratare/decontaminare și închiderea circuitului de contaminare a aerului, cu urmărirea valorii contaminării până la atingerea nivelului de fond al monitorului de tritiu;
RO 126503 Β1
d) schimbarea fiolei de contaminare controlată și efectuarea următoarelor determi- 1 nări, conform fazelor b și c;
e) decontaminarea finală și decuplarea standului de la monitorul de tritiu-gaz; 3
f) analiza rezultatelor.
Invenția prezintă avantajul că permite calibrarea unui monitor de tritiu-gaz fără a fi 5 necesară demontarea contorului de tritiu de calibrat din circuitul în care este utilizat.
Invenția este prezentată pe larg în continuare, în legătură și cu fig. 1...6, ce 7 reprezintă:
- fig. 1, prezentare schematică a standului portabil de calibrare, conform invenției; 9
- fig. 2, vedere în secțiune a unui niplu de conectare între standuri;
- fig. 3, vedere în secțiune a garniturii unui niplu de conectare între standuri; 11
- fig. 4a, b, vedere din profil și din lateral a unei cleme de fixare a unui niplu;
- fig. 5, vedere în secțiune a unui cartuș de deshidratare/decontaminare; 13
- fig. 6, secțiune printr-o fiolă de evaporare controlată.
Conform invenției, standul portabil de calibrare a unui monitor de tritiu gaz se 15 atașează la gurile de admisie și, respectiv, de evacuare ale unui monitor de tritiu gaz. Calibrarea se realizează prin contaminarea controlată a aerului recirculat prin detector, utili- 17 zând hidrogeluri ce conțin soluții de apă tritiată cu concentrație radioactivă certificată. Drept agent de solidificare, se folosește acid poliacrilic cu un gradul de gonflare mai mare de 400, 19 obținut conform brevetului RO 110034/1995. Deoarece concentrația acidului poliacrilic în masa de hidrogel este mai mică de 0,25%, componenta polimerică poate fi neglijată în 21 calculul concentrației radioactive. De asemenea, prezența componentei polimerice nu afectează valorile presiunilor vaporilor saturați de apă, și raportul presiunilor de vapori saturați 23 de apă tritiată/apă, parametri necesari în determinarea contaminării radioactive convențional adevărate, raportate la o sursă etalon. Hidrogelul prezintă o bună stabilitate în câmpul de 25 radiații emis de tritiu.
Conform invenției, standul portabil de calibrare este astfel constituit ca, împreună cu 27 monitorul de tritiu, să creeze un sistem etanș ce nu permite contaminarea radioactivă a aerului și a personalului ce operează în zonă. Schema de realizare a standului portabil este 29 prezentată în fig. 1.
Standul portabil de calibrare, conform invenției, conține două circuite: 31
- circuitul în care se realizează contaminarea controlată a aerului, în vederea calibrării; 33
- circuitul ce asigură decontaminarea radioactivă a aerului între două măsurători succesive și, respectiv, la sfârșitul operațiunilor de calibrare. 35
Standul de calibrare, conform invenției, este realizat modular din:
- tubulatură din oțel inoxidabil, cu conexiuni între modulele standului, realizate prin 37 nipluri TS (fig. 2) prevăzute cu garnituri O-ring din Viton (fig. 3) și cleme de fixare (fig. 4);
- robineți R de legătură, cu bilă, fixați pe tubulatură prin piese înfiletate; 39
- fiola de evaporare controlată FE interschimbabilă (fig. 6), realizată din oțel inoxidabil, prevăzută cu capac detașabil, etanșat cu garnituri O-ring din Viton (fig. 3) și cleme 41 de fixare C2, C3 (fig. 4);
- 2 robineți R3 și R4, ce asigură izolarea sursei radioactive, și nipluri pentru conectare 43 la stand;
- cartuș de deshidratare/decontaminare CD (fig. 5), constituit dintr-un corp cilindric 45 ce conține o masă de material cu proprietatea de absorție a vaporilor de apă (tritiată), prevăzut cu 2 tuburi de admisie aer contaminat și, respectiv, de evacuare aer decontaminat; 47
RO 126503 Β1
- panou din aluminiu P (fig. 1), prevăzut cu mâner pentru transport și manipulare, pe care este fixată tubulatura, robineții, folia de evaporare controlată și cartușul de deshidratare/decontaminare.
Traseul aerului recirculat prin detector este stabilit cu ajutorul robineților R2, R3, R4 și R5, conform schemei prezentate în fig. 1. Aerul este recirculat prin cele două circuite cu ajutorul pompei din dotarea monitorului de tritiu gaz, debitul fiind cel utilizat în măsurătorile curente ale echipamentului, conform specificației producătorului.
Circuitul de contaminare controlată se realizează când robineții R2 și R5 sunt închiși, iar robineții R3 și R4 sunt deschiși. Aerul recirculat cu ajutorul pompei monitorului este introdus în fiola de evaporare controlată.
Circuitul de decontaminare este realizat când robineții R2 și R5 sunt deschiși, iar robineții R3 și R4 suntînchiși. Decontaminarea se realizează prin recircularea aerului cu ajutorul pompei monitorului, prin cartușul de deshidratare. Drept agenți de deshidratare pot fi utilizate site moleculare sau clorură de calciu sicativă.
Conform invenției, concentrația vaporilor de apă tritiată este controlată de concentrația radioactivă a hidrogelului acid poliacrilic: etalon de apă tritiată, și temperatura de lucru măsurată cu ajutorul unui termometru electronic.
Principiul procedeului de calibrare, conform invenției, estedescris în continuare, într-un sistem închis, ce conține apă tritiată și vapori saturați de apă tritiată, concentrația radioactivă în aer, c (MBq/m3), este corelată cu activitatea specifică a hidrogelului acid poliacrilic: apă tritiată, prin relația:
c = C · p · f unde: - C este concentrația radioactivă (MBq/g) a masei de hidrogel, practic echivalentă cu concentrația radioactivă a etalonului de apă tritiată utilizată;
- p este umiditatea absolută în aer (g/-m3); aceasta este dependentă de temperatură (tabelul 1), iar
- f este raportul presiunilor de vapori saturați apă tritiată/apă. De asemenea și acest parametru este dependent de temperatura ambientală, conform tabelului 1.
Tabelul 1
Valorile p și f în funcție de temperatura ambientală
Nr. crt. T°C P (g/m3) f Nr. crt. T°C p (g/m3) f
1 15 12,8 0,880 9 23 20,6 0,902
2 16 13,7 0,881 10 24 21,7 0,904
3 17 14,5 0,884 11 25 23,0 0,907
4 18 15,4 0,886 12 26 24,3 0,912
5 19 16,3 0,889 13 27 25,8 0,913
6 20 17,4 0,893 14 28 27,3 0,915
7 21 18,4 0,896 15 29 28,9 0,917
8 22 19,3 0,898 16 30 30,4 0,919
Procedeul conform invenției constă din 7 etape:
- E1, umplerea fiolelor de evaporare controlată cu hidrogel ce conține apă tritiată cu concentrație radioactivă certificată;
- E2, legarea standului portabil la monitorul de tritiu;
- E3, efectuarea primei determinări;
- E4, efectuarea decontaminărilor între două măsurători;
- E5, schimbarea fiolei de contaminare controlată și efectuarea următoarelor determinări;
RO 126503 Β1
- E6, decontaminarea finală și decuplarea standului de la monitorul de tritiu gaz; 1
- E7, analiza rezultatelor.
E1. Umplerea fiolelor de evaporare controlată cu hidrogel ce conține apă tritiată cu 3 concentrație radioactivă certificată
Se achiziționează de la un laborator de metrologia radionuclizilor 5 soluții cu concen- 5 trație radioactivă certificată. Concentrațiile radioactive vor fi alese în funcție de domeniul de măsură al monitorului ce urmează a fi calibrat. Fiolele FE de evaporare controlată sunt mar- 7 cate pentru a putea fi identificate în etapa de măsurare/calibrare. Se desfac capacele celor 5 fiole de evaporare controlată. în fiecare fiolă de evaporare controlată sunt introduse câte 9 50 mg agent de solidificare și câte 20 ml din cele 5 soluții standard achiziționate. Fiola nr. 1 va conține hidrogelul cu concentrația radioactivă cea mai mică. Concentrația radioactivă va 11 fi crescătoare de la fiola 1 la fiola 5. După fiecare operațiune de umplere, fiola se etanșează cu ajutorul capacului, O-ringului și clemei de fixare. Fiolele cu hidrogelurile astfel obținute 13 sunt stocate minimum 24 h, robineții R3 și R4 fiind pe poziția “închis”.
E2: Legarea standului portabil la monitorul de tritiu 15
Standul de calibrare ce conține fiola de evaporare controlată nr. 1, cu concentrația radioactivă cea mai mică, este legat la gurile de admisie și, respectiv, de evacuare ale moni- 17 torului de tritiu ce urmează a fi calibrat. în momentul legării standului la monitorul de tritiu, robineții R1, R2, R5 și R6 sunt deschiși, iar robineții R3 și R4 sunt închiși. Gura de admisie 19 a monitorului se leagă la tubulatura din dreptul robinetului 6, iar gura de evacuare se leagă la tubulatura din dreptul robinetului R1. Cu montajul astfel realizat, aerul este recirculat pe 21 traseul de deshidratare/decontaminare.
E3: Efectuarea primei determinări 23
Se deschid robineții R3 și R4 și apoi se închid robineții R2 și R5. Cu montajul astfel realizat, aerul este recirculat pe traseul de contaminare controlată. Se urmărește valoarea 25 contaminării radioactive afișate de monitorul de tritiu, și valoarea temperaturii ambientale, citită la termometrul electronic plasat în imediata vecinătate a fiolei de evaporare. Valoarea 27 contaminării crește până la atingerea unui palier, când se atinge valoarea de saturație.
Timpul de atingere a palierului este de 10...15 min, în funcție de debitul pompei monitorului 29 și de temperatura ambientală. Valoarea contaminării radioactive finale este înregistrată. în paralel se determină valoarea convențional adevărată a contaminării radioactive, calculată 31 cu ajutorul ecuației prezentate anterior. în ecuație se introduc valoarea concentrației radioactive a soluției etalon utilizată la obținerea hidrogelului exprimată, valorile p, respectiv, f, din 33 tabelul 1, corespunzătoare temperaturii citite la termometrul electronic.
E4. Efectuarea decontaminărilor între două măsurători 35
Se deschid robineții R2 și R5, după care se închid robineții R3 și R4. Cu montajul astfel realizat, aerul este recirculat pe traseul de deshidratare/decontaminare. Se urmărește 37 valoarea contaminării radioactive afișate de monitorul de tritiu MTG. Când valoarea contaminării radioactive scade până la nivelul fondului aparatului, se consideră finalizată etapa de 39 decontaminare. Timpul necesar operațiunii este de 15...30 min, în funcție de debitul pompei monitorului și de temperatura ambientală. 41
E5. Schimbarea fiolei de contaminare controlată și efectuarea următoarelor determinări 43
Se desfac clemele de fixare (fig. 4) C2, C3 de la conectorii fiolei de evaporare controlată, și se înlocuiește fiola utilizată cu fiola următoare, în ordine crescătoare. Se fixează fiola 45 de evaporare controlată cu clemele de fixare. în etapa de schimbare a fiolelor de contaminare controlată, aerul este recirculat pe traseul de decontaminare, robineții R2 și R5 fiind 47 deschiși, iar R3 și R4 fiind închiși.
RO 126503 Β1
Se deschid robineții R3 și R4 și apoi se închid robineții R2 și R5. Cu montajul astfel realizat, aerul este recirculat pe traseul de contaminare controlată. în continuare se respectă protocolul descris la etapa E3.
E6: Decontaminarea finală și decuplarea standului de la monitorul de tritiu gaz
După efectuarea ultimei măsurători, se decontaminează traseul conform protocolului prezentat la paragraful E4. Când valoarea contaminării radioactive scade până la nivelul fondului aparatului, se consideră finalizată etapa de decontaminare. Standul de calibrare este desfăcut de la gurile de admisie și, respectiv, de evacuare ale monitorului de tritiu. După desprinderea standului de calibrare, se închid și robineții de siguranță R1 și R6.
E7. Analiza rezultatelor
După finalizarea măsurătorilor, se compară valorile experimentale obținute cu valorile convențional adevărate calculate, și se determină abaterea relativă. Dacă abaterile relative se încadrează în domeniul ±10%, se consideră că monitorul de tritiu gaz funcționează în parametri. în caz contrar, echipamentul este considerat neconform.
Standul portabil și procedeul conform invenției oferă avantajul calibrării monitoarelor de tritiu pe poziția de funcționare, eliminându-se astfel dezavantajele legate de demontarea și transportul de la utilizator la unitatea sau laboratorul care efectuează calibrarea. Utilizarea drept agent de contaminare controlată a hidrogelurilor cu apă tritiată elimină riscul migrării totale sau parțiale a materialului radioactiv din fiola de evaporare, și permite manipularea facilă a standului de calibrare. Utilizarea drept sursă de contaminare controlată a apei tritiate permite decontaminarea facilă, prin recircularea aerului din incinta standului pe un cartuș de deshidratare. De asemenea, utilizarea fiolelor de evaporare controlată interșanjabile permite efectuarea tuturor testelor de calibrare într-o singură etapă.
Se prezintă mai jos un exemplu de aplicare a standului portabil și a procedeului conform invenției, de calibrare a monitorului de tritiu gaz CMS-H35L Lab Impex Systems.
Au fost preparate, de către un laborator de metrologia radionuclizilor, 5 soluții etalon de apă tritiată codificate S1, S2, S3, S4 și S5, concentrațiile radioactive fiind determinate prin metoda TDCR (Triple and Double Counts Rate).
în 5 fiole de evaporare controlată au fost introduse câte 50 mg acid poliacrilic și 20 ml din soluțiile etalon S1-S5. Fiolele au fost stocate 24 h la temperatura camerei. Standul de calibrare a fost legat la monitorul de tritiu transportabil CMS-H35L Lab Impex Systems. Temperatura ambientală pe perioada de efectuare a testelor a fost de 22°C. Rezultatele obținute în etapa de calibrare sunt prezentate în tabelul 2.
Conform rezultatelor obținute, monitorul de tritiu gaz CMS-H35L funcționează în parametri, abaterile relative fiind situate în domeniul ±5%.

Claims (2)

  1. Revendicări 1
    1. Stand portabil pentru calibrarea unui monitor de tritiu-gaz, care include un circuit 3 de calibrare pentru un gaz purtător cu vapori tritiați trecuți prin monitorul de tritiu de calibrat, și un circuit de deshidratare, prevăzut cu minimum un cartuș de deshidratare (CD), caracte- 5 rizat prin aceea că circuitul de calibrare este un circuit de contaminare controlată, ce include o parte conținând o fiolă de evaporare controlată (FE), înseriată cu circuitul monitorului de 7 gaz contaminat (MTG) la care se cuplează, delimitată de niște robineți de separare (R3, R4), și conectată în paralel cu circuitul de deshidratare, prin niște robineți de separare (R2, R5). 9
  2. 2. Procedeu pentru calibrarea unui monitor de tritiu-gaz, realizat printr-o fază de trimitere a gazului purtător cu vapori tritiați pe un circuit ce include monitorul de tritiu de calibrat, 11 și o fază de trimitere ulterioară a gazului contaminat pe un circuit de deshidratare/decontaminare, prevăzut cu minimum un cartuș de deshidratare, caracterizat prin aceea că este 13 realizat prin fazele de:
    a) conectare a standului portabil la monitorul de tritiu, cu recircularea aerului pe 15 circuitul de deshidratare/decontaminare;
    b) efectuarea primei determinări, prin închiderea circuitului de deshidratare/deconta- 17 minare și deschiderea circuitului de contaminare a aerului cu vapori de apă tritiată proveniți dintr-o primă fiolă de evaporare controlată, inclusă în circuitul de calibrare, și având con- 19 centrația radioactivă cea mai mică, cu urmărirea valorii contaminării până la atingerea valorii de saturație; 21
    c) efectuarea decontaminării aerului recirculat, înainte de a doua determinare, prin redeschiderea circuitului de deshidratare/decontaminare și închiderea circuitului de conta- 23 minare a aerului, cu urmărirea valorii contaminării până la atingerea nivelului de fond al monitorului de tritiu; 25
    d) schimbarea fiolei de contaminare controlată și efectuarea următoarelor determinări, conform fazelor b și c; 27
    e) decontaminarea finală și decuplarea standului de la monitorul de tritiu-gaz;
    f) analiza rezultatelor. 29
ROA201001124A 2010-11-17 2010-11-17 Instalaţie tip stand portabil, şi procedeu pentru calibrarea unui monitor de tritiu-gaz RO126503B1 (ro)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201001124A RO126503B1 (ro) 2010-11-17 2010-11-17 Instalaţie tip stand portabil, şi procedeu pentru calibrarea unui monitor de tritiu-gaz

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ROA201001124A RO126503B1 (ro) 2010-11-17 2010-11-17 Instalaţie tip stand portabil, şi procedeu pentru calibrarea unui monitor de tritiu-gaz

Publications (3)

Publication Number Publication Date
RO125503A0 RO125503A0 (ro) 2011-07-29
RO126503A8 RO126503A8 (ro) 2012-05-30
RO126503B1 true RO126503B1 (ro) 2017-04-28

Family

ID=44508301

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
ROA201001124A RO126503B1 (ro) 2010-11-17 2010-11-17 Instalaţie tip stand portabil, şi procedeu pentru calibrarea unui monitor de tritiu-gaz

Country Status (1)

Country Link
RO (1) RO126503B1 (ro)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN108982643A (zh) * 2018-06-27 2018-12-11 拓世氢源(深圳)科技有限公司 一种闭式循环的氚在线监测系统及其监测方法
RU2740745C1 (ru) * 2019-08-12 2021-01-20 Федеральное государственное унитарное предприятие "Производственное объединение "Маяк" Установка автоматизированная пробоотбора трития и углерода-14

Also Published As

Publication number Publication date
RO125503A0 (ro) 2011-07-29
RO126503A8 (ro) 2012-05-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN105842725B (zh) 一种空气中氚化水蒸汽的比活度的测定方法
CN106342210B (zh) 一种用于测量安全壳内氢气浓度的取样分析系统
WO1999053314A1 (en) Method and apparatus for monitoring gas(es) in a dielectric fluid
CN208171950U (zh) 一种voc检测仪
KR101183064B1 (ko) 라돈 측정 표준 장비
RO126503B1 (ro) Instalaţie tip stand portabil, şi procedeu pentru calibrarea unui monitor de tritiu-gaz
CN103926615A (zh) 2π多丝流气式正比计数器
CN207366577U (zh) 一种呼出气体酒精含量探测器检定配套装置
CN104502555A (zh) 一种便携式智能型果蔬呼吸强度测定装置及测定方法
CN206281839U (zh) 制氢站在线式氢气纯度或氧中氢分析取样系统
EP3372984B1 (en) Gas-borne fine particle measuring instrument and clean environmental device
CN104777090B (zh) 透氧分析测试仪
CN100442050C (zh) 一种测定土壤-植物系统n2o排放的方法
Lee et al. Powder sample-positioning system for neutron scattering allowing gas delivery in top-loading cryofurnaces
JP5827776B2 (ja) 測定方法及びこれを用いた核燃料破損の検出方法、並びに、測定装置及びその使用方法
CN203561532U (zh) 便携式气体检测仪
TWI657887B (zh) 整合型揮發性有機物質分析機台
CN211955133U (zh) 通风系统用空气净化过滤材料的测试装置
Piersanti et al. Environmental impact assessment of waste-water: radionuclides use in hospitals (Abruzzo, Italy, 2000-2015)
CN106680046A (zh) 一种有机肥堆肥气体检测装置
CN210269762U (zh) 一种气体测汞仪自动检测装置
CN209372639U (zh) 酸雾粒径检测装置
CN209803094U (zh) 一种用于扩散式甲醛检测仪的校准装置
CN105004676A (zh) 基于超声雾化法测量烟气中汞离子浓度的方法
CN106706816A (zh) 一种气相色谱仪用真空进样装置