NO871763L - Krystallinsk monohydrat. - Google Patents

Krystallinsk monohydrat.

Info

Publication number
NO871763L
NO871763L NO871763A NO871763A NO871763L NO 871763 L NO871763 L NO 871763L NO 871763 A NO871763 A NO 871763A NO 871763 A NO871763 A NO 871763A NO 871763 L NO871763 L NO 871763L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
penem
aminomethyl
hydroxyethyl
carboxylic acid
ether
Prior art date
Application number
NO871763A
Other languages
English (en)
Other versions
NO871763D0 (no
Inventor
Hans Hirt
Hansjorg Eugster
Original Assignee
Ciba Geigy Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ciba Geigy Ag filed Critical Ciba Geigy Ag
Publication of NO871763D0 publication Critical patent/NO871763D0/no
Publication of NO871763L publication Critical patent/NO871763L/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07DHETEROCYCLIC COMPOUNDS
    • C07D499/00Heterocyclic compounds containing 4-thia-1-azabicyclo [3.2.0] heptane ring systems, i.e. compounds containing a ring system of the formula:, e.g. penicillins, penems; Such ring systems being further condensed, e.g. 2,3-condensed with an oxygen-, nitrogen- or sulfur-containing hetero ring
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07DHETEROCYCLIC COMPOUNDS
    • C07D499/00Heterocyclic compounds containing 4-thia-1-azabicyclo [3.2.0] heptane ring systems, i.e. compounds containing a ring system of the formula:, e.g. penicillins, penems; Such ring systems being further condensed, e.g. 2,3-condensed with an oxygen-, nitrogen- or sulfur-containing hetero ring
    • C07D499/88Compounds with a double bond between positions 2 and 3 and a carbon atom having three bonds to hetero atoms with at the most one bond to halogen, e.g. an ester or nitrile radical, directly attached in position 2
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61PSPECIFIC THERAPEUTIC ACTIVITY OF CHEMICAL COMPOUNDS OR MEDICINAL PREPARATIONS
    • A61P31/00Antiinfectives, i.e. antibiotics, antiseptics, chemotherapeutics
    • A61P31/04Antibacterial agents

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
  • Communicable Diseases (AREA)
  • Pharmacology & Pharmacy (AREA)
  • Oncology (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
  • Nitrogen Condensed Heterocyclic Rings (AREA)

Description

1
Foreliggende oppfinnelse vedrører^det krystallinske monohydratet av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre„te>g (fremgangsmåte ~f or frem sti. lling~ av| dette ^_
I det tyske utlegningsskrift nr. 3431980 er (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre, fremgangsmåte til fremstilling av forbindelsen og anvendelsen av denne som antibakterielt middel beskrevet. Oppfinnelsen oppviser et uvanlig bredt antibakterielt virkningsspektrum, som omfatter de kjente grampositive og gramnegative sykdomsfrem-kallerne, innbefattet problemkim, som meticillin-resistente stafylokokker og Pseudomonas aeruginosa, og kan følgelig anvendes som et parenteralt administrerbart bredspektret-antibiotikum. Ved fremgangsmåten beskrevet i det nevnte tyske utlegningsskriftet oppnås forbindelsen i amorf form.
Amorfe stoffer er beheftet med forskjellige ulemper som gjør
dem lite egnet eller uegnet for anvendelse, spesielt for fremstilling av farmasøytiske preparater. En ulempe ligger i den relativt store overflaten for amorfe stoffer sammenlignet med krystallinske stoffer, dette er, sammen med den uregel-messige, termodynamisk ugunstige: anordningen av molekylene i det faste stoffet, ansvarlig for en betydelig større påvirk-barhet av ytre påvirkninger, som luftoksygen, lys og forhøyet temperatur. Videre viser amorfe stoffer i lang6større grad enn krystallinske forbindelser en tendens til å inneslutte oppløs-ningsmidler og til å motsette seg avgivelse av disse forurens-ningene, eksempelvis ved tørking. Preparater som inneholder slike forurensninger, spesielt skadelige oppløsningsmidler,
som acetonitril og klorerte hydrokarboner, er ikke egnet for medisinsk anvendelse, spesielt ved parenteral administrering.
En ytterligere ulempe ved amorfe produkter består i at luftfuktighet opptas i betydelig større grad enn tilfellet er for krystallinske produkter. Det økende vanninnholdet i slike produkter vanskeliggjør på den ene siden fremstillingen av farmasøytiske preparater med et konstant innhold av virksomt stoff og har videre en negativ innvirkning på produktets flytevne. Amorfe produkter har et relativt stort fyllvolum, hvilket
Viktig informasjon
Av arkivmessige grunner har Patentstyret for denne allment tilgjengelige patentsøknad kun tilgjengelig dokumenter som inneholder håndskrevne anmerkninger, kommentarer eller overstrykninger, eller som kan være stemplet "Utgår" eller lignende. Vi har derfor måtte benytte disse dokumentene til skanning for å lage en elektronisk utgave.
Håndskrevne anmerkninger eller kommentarer har vært en del av saksbehandlingen, og skal ikke benyttes til å tolke innholdet i dokumentet.
Overstrykninger og stemplinger med "Utgår" e.l. indikerer at det under saksbehandlingen er kommet inn nyere dokumenter til erstatning for det tidligere dokumentet. Slik overstrykning eller stempling må ikke forstås slik at den aktuelle delen av dokumentet ikke gjelder.
Vennligst se bort fra håndskrevne anmerkninger, kommentarer eller overstrykninger, samt eventuelle stemplinger med "Utgår" e.l. som har samme betydning.
kan nødvendiggjøre.anvendelse av større beholdere ved lagring og ved fremstilling av legemiddelpreparater. Den ofte util-fredsstillende oppløsningsevnen for amorfe produkter (disse "forklistres" eller kleber lett sammen, hvorved oppløsnings-hastigheten nedsettes) skal også nevnes i denne sammenheng.
De nevnte ulempene ved amorfe produkter, spesielt den dårlige lagringsstabiliteten, gjør det ønskelig å komme frem til en annen aggregatform enn den amorfe formen, som oppviser de egenskapene som kreves for et legemiddel, som spesielt god lagringsstabilitet.
Det er nå funnet at det krystallinske monohydratet av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre oppfyller de kravene som stilles til et legemiddel, spesielt når det gjelder lagringsstabilitet og bearbeidbarhet, på utmerket måte. 1 mol av det krystallinske produktet inneholder konstant 1 mol vann. Det dreier seg følgelig om et definert monohydrat.
Under betegnelsen "krystallinsk" forstås at produktet er i det vesentlige fritt for amorfe bestanddeler.
Spesielt vedrører oppfinnelsen det krystallinske monohydratet
av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre, som er kjennetegnet ved de etterfølgende gitteravstandene (d-verdier) over 2,8 Ångstrøm og de relative linjeintensitetene for røntgenpulverdiagrammet (Guinier-kamera, strålingskilde kobber-K^):
Produktet oppviser en meget god krystallinitet, er godt filtrerbart, er meget stabilt også ved lengre innvirkning av lys, varme (40°C) og luftoksygen, og viser ved tilnærmet normale omgivelsesbetingelser ingen tendens til å oppta større mengder vann fra luften. Lagringsstabiliteten må følgelig betegnes som god. Sammenlignet med den tidligere kjente amorfe 2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre oppviser produktet ifølge oppfinnelsen en høyere renhetsgrad og må videre ikke lyofiliseres for adskillelse av oppløsnings-middelrester, men kan videre bearbeides etter vanlig tørking i vakuum. Produktet har god flytevne, lar seg lett fylle maskinelt og kan bearbeides til parenteralt administrerbare legemiddelpreparater i ønsket mengde uten vanskelighet.
/Oppfinnelsen vedrører W-de-r-e| en fremgangsmåte for fremstilling \
av det krystallinske monohydratet av (5R,6S)-2-aminometyl-6-\[ (IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre. Overraskende er det funnet at det krystallinske monohydratet kan oppnås ved at det fremstilles en overmettet oppløsning av et (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-
monohydrat-etersolvat i en vannholdig C-^-C^-alkanol, eller et (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karbok-sylsyre-monohydrat-etersolvat i vann eller en blanding bestående av vann og en C-^-C^-alkanol, oppløsningen behandles med en sulfonsyre, oppløsningen av det dannede sulfonatsaltet overføres, eventuelt etter foregående isolering av sulfonatet var reaksjonsblandingen og etterfølgende gjenoppløsning av det isolerte produktet i vann eller i en blanding bestående av vann og en C-^-C^-alkanol, ved tilsats av ekvimolare mengder av en organisk nitrogenbase og en C^-C^-alkanol til en overmettet oppløsning av den frie penemforbindelsen, produktet bringes til krystallisasjon, og krystallene isoleres og tørkes.
Med et (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvat forstås spesielt et slikt estersolvat med en vannoppløslig lavalifatisk eller 5- eller 6-leddet cykloalifatisk eter. Slike etere er eksempelvis 1,2-dimetoksyetan, dioksan og tetrahydrofuran. Foretrukket som utgangsstoff er monohydrat-tetrahydrofuran-hemisolvatet av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-kårbok-sylsyre.
Med en oppløsning av et (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl ]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvat i en vannholdig C-^-C^-alkanol forstås eksempelvis en oppløsning i en oppløsningsmiddelblanding, bestående av vann og metanol, vann og etanol, vann og n-propanol samt vann og isopropanol. Foretrukket som alkanolkomponenter er isopropanol og spesielt etanol. Vanninnholdet av en slik vannholdig C-^-C^-alkanol ut-gjør f.eks. 5-30 volum-%, fortrinnsvis 9-20 volum-%. En overmettet oppløsning ifølge den første fremgangsmåtevarianten kan fremstilles ved at man oppløser til metning en hvilken som helst form av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvatet, f.eks. den amorfe formen eller den krystallinske formen, i vann ved romtemperatur eller fortrinnsvis ved forhøyet temperatur, f.eks. inntil kokepunktet for det anvendte oppløsningsmidlet, men fortrinnsvis til maksimalt 50°C, under unngåelse eller fjernelse av tilstedeværende.krystallisasjonsk kim, og den oppnådde rene oppløsningen bringes til overmetning. For dette formålet blandes den mettede oppløsningen, som oppviser en temperatur på s>eT. 20 til&af 50°C, fortrinnsvis fra G-fiT 40° til 50°C, med et overskudd av av C^-C^-alkanolen, spesielt med et 4-10 gangers overskudd av C^-C^-alkanolen beregnet på basis av den anvendte vannmengden, og avkjøles langsomt, eksempelvis til en temperatur mellom 0° ogj3^T^30°C, fortrinnsvis til ca.^25°C. Krystalldannelsen kan foregå spontant, eksempelvis på overflaten av reaksjonsbeholderen, hhv. rørerinnretningen, men kan også utløses ved poding, dvs. innføring av podekrystaller. Dersom ingen podekrystaller står til disposisjon kan disse fremstilles, fortrinnsvis i en del av oppløsningen, på vanlig måte, f.eks. ved kraftig risting, innføring av glasstøv eller rissing i beholderveggen. I en foretrukket utførelsesform av den første fremgangsmåtevarianten podes den overmettede oppløs-ningen med podekrystaller. Før fremstilling av den overmettede oppløsningen kan det innføres et eller flere rensetrinn, f.eks. behandling med aktivt kull og/eller filtrering, spesielt steril filtrering.
I en £a»dx-@j fremgangsmåtevariant av fremgangmåten ifølge oppfinnelsen fremstilles det et sulfonat med utgangspunkt i (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karbok-sylsyre-monohydrat-etersolvat,som eventuelt kan isoleres,
og dette overføres i et etterfølgende trinn til monohydratet ifølge oppfinnelsen. Sammenlignet med den ovenfor nevnte første fremgangsmåtevarianten har "sulfonatvarianten" den store fordelen at (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-sulfonatet oppviser en meget god vann-oppløslighet, slik at den mengden vann som kreves som oppløs-ningsmiddel kan reduseres i betydelig grad. Ved siden av de fremgangsmåteøkonomiske fordelene som derved oppnås (lavere væskevolum, mindre dimensjonerte reaksjonsbeholdere, lavere energikostnader ved avkjøling for utkrystallisering av slutt-produktet) opptrer også en utbytteøkning, i det produkttap går tilbake i moderluten p.g.a. det lavere oppløsningsmiddelvolumet. Videre består den muligheten å isolere det intermediært dannede
sulfonatet, fordelen med et ekstra rensetrinn. Fremgangsmåten
v/v^\^—■ ' s - -'"—"
er følgelig egnet for gjennomføring i industriell målestokk.
Med en sulfonsyre forstås ^fjarjst^jsg^J^ eventuelt, f.eks. med halogen, som fluor, substituert C^-C^-alkansulfon-syre, f.eks. metansulfonsyre, eller en eventuelt, f.eks. med C^-C^-alkyl, som metyl, eller halogen, som brom, substituert benzensulfonsyre, f.eks. benzensulfonsyre, p-toluensulfonsyre eller p-brombenzensulfonsyre. Foretrukket som sulfonsyre er metansulfonsyre.
En organisk nitrogenbase er spesielt et eventuelt substituert, lavere alifatisk primært, sekundært eller tertiært amin, som spesielt et eventuelt med hydroksy substituert mono-, di-
eller tri-C-^-C^-alkylamin, f.eks. trietylamin, diisopropylamin, etanolamin, dietanolamin eller trietanolamin, et cyklo-C^-Cg-alkylamin, f.eks. cykloheksylamin, eller et cyklisk amin med 4 eller 5 karbonatomer, f.eks. pyrrolidin, piperidin eller morfolin. Foretrukket som nitrogenbase er de nevnte lavali-fatiske aminene, spesielt trietylamin.
For fremgangsmåten suspenderes utgangsmaterialet, (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvatet i en liten mengde vann eller i en blanding bestående av vann og en C-^-C^-alkanol, f.eks. en av de ovenfor nevnte, spesielt etanol eller isopropanol. Det er ikke nødvendig å fremstille en oppløsning, i det oppløsning inntrer ved den etterfølgende dannelsen av sulfonatet. Fortrinnsvis foregår reaksjonen med en ekvimolar mengde av sulfon-syren i vann eller i en blanding bestående av vann og C^-C^-alkanolen med et vanninnhold på *e-a". 25-75%, ved romtemperatur eller svakt redusert temperatur, f.eks. i et temperaturområde fra 0°C til -e-aT 20°C. Ekvimolare mengder av den organiske nitrogenbasen, spesielt trietylamin, tilsettes ved den samme temperaturen i form av en oppløsning i den samme C-^-C^-alkanolen, hvorved etter avsluttet tilsats det samlede volumforholdet vann-C-^-C^-alkanol for oppnåelse av overmetningstilstanden bør ligge i et område mellom 1:3 og 1:10, fortrinnsvis ved js-a- 1:3 til c-a-. 1:5. Den overmettede oppløsningen avkjøles deretter langsomt til en temperatur mellom 0° og jz& C -5-30°C, fortrinnsvis til ca. •f25°C. Krystalldannelsen kan foregå spontant eller kan utløses ved poding, f.eks. som beskrevet ovenfor.
Fortrinnsvis innføres før tilsatsen av den organiske nitrogenbasen, et eller flere rensetrinn. Eksempelvis kan sulfonat-oppløsningen underkastes en behandling med aktivt kull og/eller filtrering, som spesielt en steril filtrering.
For å oppnå en ytterligere renseeffekt kan det intermediært dannede sulfonatet isoleres fra reaksjonsblandingen. Overraskende er det funnet at sulfonatet oppnås i krystalinsk form når den vandige eller vandig-C-^-C^-alkanoliske oppløsningen av sulfonatet i et temperaturområde f ra _c.a-r— 0° til ■ e- arr" 20°C blandes med et overskudd av C-^-C^-alkanolen inntil et volum-forhold vann-C-^-C^-alkanol på ca. 1:3 til 1:10, fortrinnsvis fra ca. 1:5 til ca. 1:8. Sulfonatet oppstår i meget ren krystallinsk form, slik at forurensninger uten problemer kan fraskilles med moderluten. Det krystallinske sulfonatet fraskilles på vanlig måte, ved romtemperatur eller noe redu-serte temperatur, f.eks. ved <e-a-r~ 0 0 til-ear. 20°C, oppløst i litt vann eller i en blanding bestående av vann og en C-^-C^-alkanol, og blandes ved den samme temperaturen med ekvimolare mengder av den organiske nitrogenbasen, oppløst i den samme C-^-C^-alkanolen, hvorved det samlede volumforholdet vann-C^-C^-alkanol, etter avsluttet basetilsats, fortrinnsvis bør ligge i et område mellom 1:3 og 1:10 for å oppnå overmetningstilstanden. Den overmettede oppløsningen avkjøles deretter langsomt til en temperatur mellom 0° og Usa». -r30°C, spesielt til ca.^25°C. Krystalldannelsen kan foregå spontant eller kan utløses ved poding, f.eks. som beskrevet ovenfor.
De dannede nye krystallinske forbindelsene, spesielt (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydratet, kan isoleres og samles ved hjelp av en hvilken som helst av de fremgangsmåtene som står til disposisjon for adskillelse av binære fast/flytende systemer, f.eks. ved filtre ring, trykkfiltrering ("avnutsjing"), sentrifugering eller dekantering. For fjernelse av forurensninger som finnes igjen i moderlutrestene kan det ettervaskes med den C2-C4~alkanolen som er anvendt for krystallisasjon som inneholder små mengder (e-a-. 2-10%) vann.
Tørkingen gjennomføres ved normal eller svakt forhøyet temperatur, f.eks. i temperaturområdet fra -ear- 15°C til-es. 40°C, fortrinnsvis ved e^rr 20° til -e-a-. 25°C (romtemperatur), og fortsettes inntil tilnærmet konstant vekt er oppnådd. For å akselerere tørkingen kan det arbeides underjredusert trykk, hvorved f.eks. såkalt vannstrålevakuum (ca. 650 til ca. 3 300 Pa) eller høyvakuum (&éh? 5 til e-a. 100 Pa) kan anvendes.
Oppfinnelsen vedrører veidere de som mellomprodukter oppnådde sulfonatene av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyren i amorf og i krystallinsk form, og fremgangsmåte for fremstilling av disse.
Spesielt vedrører oppfinnelsen (5R,6S)-2-aminometyl-6-[ (IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-karboksylsyre-metansulfonat i amorf og i krystallinsk form. Den krystallinske formen av metansulfonatet er kjennetegnet ved følgende gitteravstander (d-verdier) over 3,0 Ångstrøm og de relative linjeintensitetene i røntgenpulverdiagrammer (Guinier-kamera, strålingskilde kobber-K ,):
a 1
Fremgangsmåten for fremstilling av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-sulfonatet er kjennetegnet ved at man behandler et (5R,6S)-2-amino€tyl-6-[(1R)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvat i vann eller i en blanding bestående av vann og en C^-C^-alkanol, med en sulfonsyre, fremstiller en overmettet oppløsning ved tilsats av et overskudd av C-^-C^-alkanolen, bringer produktet til krystallisasjon og isolerer og tørker krystallene.
De ifølge oppfinnelsen som utgangsstoffer anvendte (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvatene er nye og utgjør også gjenstand for foreliggende oppfinnelse. De kan fremstilles ved at man om-setter en forbindelse av formelen hvori R' står for eventuelt substituert allyl, i en blanding bestående av en vannoppløslig, lavalifatisk eller 5- eller 6-leddet cykloalifatisk eter, med en allylgruppeakseptor i nærvær av en egnet palladium (0)-katalysator, og eventuelt i nærvær av trifenylfosfin.
Eventuelt substituert allyl er eksempelvis metallyl, cinnamyl eller spesielt allyl.
En vannoppløslig, lavalifatisk eller 5- eller 6-leddet cyklo-alif atisk eter er eksempelvis 1,2-dimetoksyetan, dioksan eller spesielt tetrahydrofuran.
Egnede allylgruppeakseptorer er eksempelvis cykliske6-dikarbo-nylforbindelser med en pK a-verdi på 5 eller mindre enn 5,
f.eks. dimedon, meldrum's syre (2,2-dimetyl-l,3-dioksan-4,5-dion) samt barbitursyre og dens N-mono- og N,N'-di-substituerte derivater, som barbitursyre og N,N<1->dimetylbarbitursyre. Foretrukne som allylgruppeakseptorer er dimedon og N,N'-dime-tylbarbitursyre .
En egnfedlet palladium(0) -katalysator er eksempelvis bis-(di-benzylidenacetonato)-palladium eller tetrakis-(trifenylfosfin)-palladium.
Omsetningen gjennomføres i en av de nevnte vannoppløslige eterne, som inneholder - er£~. 2-15 volum-%, spesielt re-a-. 3-8 volum-%
vann, ved romtemperatur eller svakt redusert eller forhøyet temperatur, f.eks. ved-era". 0° til e-a- 30°C, fortrinnsvis ved 0° tilScT. 20°C. Reaksjonen gjennomføres med 1,5-3 mol
ekvivalenter, spesielt 1,8-2,4 molekvivalenter av allylgruppe-akseptoren i nærvær av ca. 1-5 mol-%, spesielt 1-3 mol-% palladium (0)-katalysator og fortrinnsvis i nærvær av 10-50 mol-%, spesielt 15-30 mol-%, trifenylfosfin, om nødvendig i en inertgassatmosfære, f.eks. i en nitrogen- eller argonatmosfære.
Overraskende ble det funnet at reaksjonsproduktet, (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre, utfelles som krystallinsk monohydrat-etersolvat, uavhengig av typen av den anvendte vannoppløslige eteren, ved anvendelse av tetrahydrofuran som eterkomponent i oppløsningsmidlet eksempelvis som godt filtrerbart krystallinsk monohydrat-tetrahydrofuran-hemisolvat. Solvatene oppstår i tilnærmet kvantitativt utbytte og er analyserene. P.g.a. den høye renheten for monohydratet er solvatene , spesielt monohydrat-tetrahydrofuran-hemisolvåtet, er ytterligere rensetrinn unødvendige, og disse mellomproduktene kan anvendes direkte i fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen for fremstilling av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-metansulfonat og (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat. Følgelig oppnås ved anvendelsen av monohydrat-tetrahydrofuran-hemisolvatet som utgangsforbindelse (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydratet i meget gode utbytter og i høy renhet (for fremstilling av en farmasøytisk form er bare få uproblematiske rensetrinn påkrevet, som f.eks. behandling med aktiv kull og steril filtrering.
Oppfinnelsen vedrører videre spesielt (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-tetra-hydrof uran-hemisolvat i amorf og krystallinsk form. Den krystallinske formen av solvatet er kjennetegnet ved de etter-følgende gitteravstandene (d-verdiene) over 2,9 Ångstrøm og de relative linjeintensitetene i røntgenpulverdiagrammet (Guinier-kamera, strålinqskilde kobber-K , ) :
al
Utgangsforbindelsene av formel I er kjente, eksempelvis fra det tyske utlegningsskrift nr. 3431980, eller kan fremstilles analogt de der angitte frem^Tagsmåtene.
Oppfinnelsen vedrører også fremgangsmåten for fremstilling av det krystallinske monohydratet av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1- hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre, som er kjennetegnet ved at man overfører en forbindelse av formel I til et (5R,6S)-2- aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvat, en oppløsning av dette overføres som angitt, f.eks. via et sulfonat-mellomprodukt, til en overmettet oppløsning av den frie penem-forbindelsen og produktet bringes til krystallisasjon.
Oppfinnelsen vedrører videre farmasøytiske preparater som inne holder en terapeutisk virksom mengde av det krystallinske (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-l-hydDoksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydratet sammen med eller i blanding med uorganiske eller organiske, faste^eller flytende, farmasøytisk anvendelige bærerstoffer, som egner seg for parenteral, dvs. f.eks. intramuskulær, intravenøs./ subkutan eller intraperi-toneal administrering.
For parenteral administrering egner seg først og fremst infu-sjonsoppløsninger, fortrinnsvis^ isotoniske vandige oppløs-ninger eller suspensjoner, hvorved disse f.eks. kan fremstilles før bruk fra preparater som inneholder det virksomme stoffet alene eller sammen med et bærJrmateriale, f. eks. mannit.
Slike preparater kan være steriliserte og/eller inneholde hjelpestoffer, f.eks. konserverings-, stabiliserings-, fukte-og/eller emulgeringsmidler, oppløslighetsformidlere, salter for regulering av det osmotiske trykket og/eller buffere.
De foreliggende farmasøytiske preparatene som, om ønsket, kan inneholde andre farmakologisk verdifulle stoffer, fremstilles på i og for seg kjent måte,| f.eks. ved hjelpe av konvensjonelle blande- og oppløsningsfremgangsmåter. Det ifølge oppfinnelsen oppnådde krystallinske ( 5R,'6S)-2-aminometyl-6-[ (IR)-1-hydroksyetyl [-2-penem-3-karboksylsyre-monohydratet er godt flytbart og kan som sådant, eller etter tilsats av ytterligere bærerstoffer, som mannit, avfyljles i flasker eller ampuller maskinelt under aseptiske betingelser i ønsket mengde. Preparatene ifølge foreliggende oppfinnelse inneholder fra ca. 0,1% til 100%, preparater i ampuller fra ca. 50% til ca. 100% av det aktive stoffet.
Avhengig av typen infeksjon og den individuelle tilstanden
for den infiserte organismen anvendes det daglig parenterale doser fra ca. 100 mg til jca. 5 g av det virksomme stoffet for behandling av varmblodige pattedyr (mennesker og dyr) av vekt ca. 70 kg.
Anvendelsen av den krystallinske penemforbindelsen ifølge opp-/ finnelsen til terapeutisk /behandling av mennesker og dyr, spesielt som antibakterielt antibiotikum, utgjør også gjenstand for foreliggende oppfinnelse.
De følgende eksemplene tjener som illustrasjon på oppfinnelsen.
Eksperimentell del
Beskrivelse av røntgenpulverdiagrammene:
For bestemmelse av nettplanavstandene (d-verdier) ble det frak-sjonsbildet registrert på film. Opptaket foregikk i transmisjon med et Guinier-kamera ("Enraf-Nonius FR 552") og Kobber-K ,-stråling (bølgelengde = 1,54050 Å). Som kalibreringsstoff ble det anvendt kvarts, hvis d-verdier ble beregnet fra a = 4,913 Å og c = 5,405 Å (PDF 5-490). De angitte tabellene inneholder d-verdiene for de sterkeste linjene, sammen med relative linje-intensiteter observert ved hjelp av øyet.
( /wiiXi3n^p. )
Eksempel 1: ( 5R, 6S)- 2- aminometyl- 6-[( IR)- 1- hydroksyetyl]- 2-penem- 3- karboksylsyre- monohydrat- tetrahydrofuran-hemisolvat
45,2 g (100 mMol) (5R,6S)-2-allyloksykarbonylaminometyl-6-[(IR)-1-allyloksykarbonyloksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyreallylester, 28,0 g (180 mMol) N,N'-dimetylbarbitursyre og 5,2 g (20 mMol) trifenylfosfin oppløses i en blanding av 500 ml tetrahydrofuran og 25 ml vann. Oppløsningen spyles i 15 minutter med argon, blandes deretter ved 0-5°C med 1,6 g (1,4 mMol) tetrakis-(trifenylfosfin)-palladium og utrøres i 2,5 timer, hvorved tempera turen langsomt økes til romtemperatur. Det krystallinske bunnfallet frafiltreres, vaskes med tetrahydrofuran og tørkes i høyvakuum. DC (H20, OPTI-UP C12), Rf = 0,48. Smeltepunkt 12 7°C (dekomp.).
<C>9<H>12<N>2°4S"H2° " 0,5 C4H8° (molekYlvekt 298,3)
De 21 sterkeste linjene i røntgenpulverdiagrammene med d-verdier over 2,9 Ångstrøm tilsvarer følgende nettplanavstander og relative intensiteter:
Eksempel 2: ( 5R, 6S)- 2- aminometyl- 6-[( IR)- 1- hydroksyetyl]-2- penem- 3- karboksylsyre- metansulfonat
22,3 g (75 mMol) (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-tetrahydrofuran-hemisolvat suspenderes i en blanding av 20 ml vann og 60 ml absolutt etanol ved 5-10°C og oppløses ved langsom tilsats av en opp-løsning av 5 ml (77 mMol) metansulfonsyre i 10 ml vann. Den lett uklare oppløsningen filtreres. Filtratet blandes med 150 ml absolutt etanol og omrøres ved 0-5°C, hvorved krystalli-sasjonen inntrer, denne fullføres ved flere timers omrøring ved -25°C. Produktet frafiltreres, vaskes med kald absolutt etanol og tørkes i høyvakuum; voluminøst, hvitt krystallisat, smeltepunkt 129-131°C (under dekomponering).
C9<H>12<N>2°4<S>" CH4°3S (molekylvekt: 340,4)
De 32 sterkeste linjene i røntgenpulverdiagrammet med d-verdier over 3,0 Ångstrøm tilsvarer følgende nettplanavstander og relative intensiteter:
Eksempel 3: ( 5R, 6S)- 2- aminometyl- 6-[( IR)- 1- hydroksyetyl]- 2-penem- 3- karboksylsyre- monohydrat ( fremstilling
via sulfonatet)
a. Fra monohydrat- tetrahydrofuran- hemisolvate t ( i vandig etanol)
En suspensjon av 29,8 g (100 mMol) (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-tetrahydrofuran-hemisolvat i 60 ml vann oppløses ved 10°C ved langsom tilsats av 32 ml vandig (3M) metansulfonsyre (96 mMol). Oppløsningen omrøres i 15 minutter med 3 g aktivt kull og filtreres. Filtratet (innbefattet 20 ml vaskeoppløsning) fortynnes ved 5-10°C med 120 ml absolutt etanol, blandes deretter med en oppløsning av 3,47 ml (25 mMol) trietylamin i 60 ml absolutt etanol, podes eventuelt og omrøres i 30 minutter, hvorved det dannes.en suspensjon. Deretter tilsettes dråpevis ved den samme temperaturen, i løpet av 90 minutter, en oppløs-ning av 9,3 ml (66 mMol) trietylamin i 158 ml etanol. Suspensjonen avkjøles til -25°C, omrøres i 2 timer og filtreres deretter, vaskes med kald etanol (96%) og tørkes i høyvakuum ved 30°C. Forbindelsen i overskriften oppstår som fargeløs og grov krystallinsk. Smeltepunkt 133°C (dekomponering).
DC (H20, OPTI-UP C12), Rf = 0,48.
<C>9<H>12N2°4S'H2° (Molekylvekt: 262,3)
De 23 sterkeste linjene i røntgenpulverdiagrammet med d-verdier over 2,8 Ångstrøm tilsvarer følgende nettplanavstander og relative intensiteter:
b. Fra monohydrat- tetrahydrofuran- hemisolvatet ( i vandig isopropanol )
En suspensjon av 29,8 g (100 mMol) (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-tetrahydrofuran-hemisolvat i 60 ml vann oppløses ved 10°C ved langsom tilsats av 32 ml vandig (3M) metansulfonsyre (96 mMol). Oppløs-ningen omrøres i 15 minutter med 3 g aktiv kull og filtreres. Filtratet (inkludert 20 ml spyleoppløsning) fortynnes ved 5-10°C med 120 ml isopropanol, blandes deretter med en oppløsning av 1,5 ml (25 mMol) etanolamin i 60 ml isopropanol, podes eventuelt og omrøres i 30 minutter, hvorved det dannes en suspensjon. Deretter tilsettes det dråpevis, ved den samme temperaturen,
i løpet av 90 minutter en oppløsning av 4,0 ml etanolamin (66 mMol) i 160 ml isopropanol. Suspensjonen avkjøles til -25°C, omrøres i 2 timer og filtreres. Monohydratet vaskes med litt kald isopropanol som inneholder 5% vann og tørkes under vakuum ved 30°c. Produktet oppstår i fargeløs, grov krystallinsk form. Smeltepunkt 129°C (dekomponering). DC (H20, OPTI-UP C12), Rf = 0,48.
C9H12<N>2°4<S>" H2° (Molekylvekt: 262,3)
Røntgenpulverdiagrammet for produktet er identisk med det i eksempel 3a angitte røntegenpulverdiagrammet.
c. Fra metansulfonatet
17,1 g (50 mMol) ( 5R, 6S)-2-aminometyl-6- [(lR-l-hydroksyetyl] - 2-penem-3-karboksylsyre-metansulfonat oppløses i en blanding av 40 ml vann og 20 ml absolutt etanol ved 10°C. For oppløsning tilsettes under omrøring straks 30 ml 0,4 M trietylaminoppløs-ning i absolutt etanol ved 5-10°C. Etter poding omrøres det videre ved 5-10°C i 30 minutter, hvorved det dannes en krystall-suspensjon. Deretter tilsettes det dråpevis i løpet av 90 minutter ytterligere ca. 95 ml 0,4 M trietylaminoppløsning i absolutt etanol inntil pH 5 er nådd. Suspensjonen avkjøles til -25°C og omrøres i 2-4 timer ved denne temperaturen. Det krystallinske produktet filtreres, vaskes med kald etanol (96%) og tørkes i høyvakuum. DC: (vann, OPTI-UP C12), Rf = 0,48. Smeltepunktet, krystallformen og røntgenpulverdiagrammet for produktet er identisk med de tilsvarende dataene for produktet beskrevet i eksempel 3a).
Eksempel 4: ( 5R, 6S)- 2- aminomety1- 6-[( IR)- 1- hydroksyetyl ]- 2-penem- 3- karboksylsyre- monohydrat ( direkte fremstilling fra monohydrat- THF- hemisolvat)
29,8 g (100 mMol) (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl ] -2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-tetrahydrofuran-hemisolvat oppløses ved 45-50°C i 250 ml vann. Den varme oppløsningen omrøres i 10 minutter med 3 g aktiv kull og filtreres deretter. Det samlede filtratet (inkludert 25 ml spylevann) blandes raskt ved 45-50°c med 1200 ml varm absolutt etanol. Den innlednings-vis fremdeles klare oppløsningen podes og avkjøles i løpet av 2 timer jevnt til -25°C. Krystallsuspensjonen omrøres i ytterligere 2 timer ved -25°C og filtreres deretter. Produktet vaskes med litt kald etanol (96%) og tørkes ved 30°C under vakuum. Det oppnås et voluminøst, fargeløst krystallisat. Smeltepunkt 132°C (under dekomponering). DC (H20, OPTI-UP C12), Rf = 0,48.
C9H12N2°4<S>"<H>2° (Molekylvekt: 262,3)
Røntgenpulverdiagrammet for produktet er identisk med det i eksempel 3a angitte røntgenpulverdiagrammet.
Eksempel 5: Bestemmelse av den termiske stabiliteten og
va nnopptaket fra luft
For bestemmelse av den termiske stabiliteten og vannopptaket fra luft anvendes prøver av det krystallinske (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydratet (forbindelse 1) og den fra det tyske utlegningsskrift nr. 3431980 tidligere kjente amorfe (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyren (forbindelse 2).
For bestemmelse av den termiske lagringsstabiliteten oppvarmes forsøksforbindelsene i lukkede glassrør, i et termostatregulert oljebad, til 50°C og holdes i 14 dager ved denne temperaturen. Etter 1, 3, 7 og 14 dager tas prøver som undersøkes ved hjelp av væskekromatografi (LC) vedrørende innholdet av ikke-dekompo-nert penem. På de enkelte prøvene måles også ekstinksjonen ved 425 nm (c = 5,0; vann).
Videre bestemmes lagringsstabiliteten for forsøksforbindelsene ved 35°C og 95% relativ luftfuktighet i 7 dager. For under-søkelsen anvendes igjen innholdsbestemmelser ved hjelp av væskekromatografi (LC) og ekstinksjonsmålinger ved 425 nm. Videre bestemmes vannopptaket for forsøksforbindelsene i løpet av 7 dager. Vannbestemmelsen foregår ved den kjente fremgangsmåten etter Karl Fischer.
Resultatene er sammenfattet i de følgende tabellene:
a. Stabilitet ved 50°C ( lukkede glassrør) b. Stabilitet ved 35°C og 95% relativ luftfuktighet
Disse eksemplene viser at det krystallinske hydratet ifølge oppfinnelsen oppviser en betydelig høyere stabilitet ved varme-og fuktighetsinnvirkning enn det tidligere kjente amorfe produktet.
Eksempel 6 :
Tørrampuller eller flasker, inneholdende krystallinsk (5R,6S)-2-aminometyl-6- [ (IR) -1-hydrok/syetyl ] -2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat som virksomt stoff, fremstilles på følgende måte:
Sammensetning (for 1 ampulle/ eller flaske):
Det virksomme stoffet og manniten utveies under aseptiske betingelser, fylles i 10 ml ampuller eller 10 ml flasker, og "ne hhv-fiaskene ikes09un~s-

Claims (18)

1. Fremgangsmåte for fremstilling av (5R,6S)-2-aminometyl-6 [(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat,karakterisert vedat man behandler en overmettet oppløsning av et (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl ]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvat fremstilt i en vannholdig C-^-C^-alkanol, eller et (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvat i vann eller i en blanding bestående av vann og en C^-C^-alkanol med en sulfonsyre, oppløsningen av det dannede sulfonatsaltet overføres, eventuelt etter foregående isolering av sulfonatet fra reaksjonsblandingen og etterfølgende gjen-oppløsning av det isolerte produktet i vann eller i en blanding bestående av vann og en C-^-C^-alkanol, ved tilsats av ekvimolare mengder av en organisk nitrogenbase og en C-^-C^-alkanol, til en overmettet oppløsning av den frie penemforbindelsen, produktet bringes til krystallisasjon, og krystallene isoleres og tørkes.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1 for fremstilling av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-karboksylsyre-monohydrat, karakterisert vedat de etterfølgende gitteravstandene (d-verdier over 2,8 Ångstrøm) og relative linje-intensiteter i røntgenpulverdiagrammet (Guinier-kamera, strålingskilde kobber-K -, ) : a -L
3. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert vedat man går ut fra et (5R,6S)-2-aminometyl-2-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvat hvori eteren er en vannoppløslig lav alifatisk eller 5- eller 6-leddet cykloalifatisk eter.
4. Fremgangsmåte ifølge krav 3,karakterisert vedat man går ut fra et (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvat hvori eteren er 1,2-dimetoksyetan, dioksan eller tetrahydrofuran.
5. Fremgangsmåte ifølge krav 4, karakterisert vedat man går ut fra monohydrat-tetrahydrof uran-hemisolvatet av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetylJ-2-penem-3-karboksylsyre.
6. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert vedat man oppløser (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvatet ved romtemperatur eller ved forhøyet temperatur inntil 50°C, fremstiller en overmettet oppløsning ved tilsats av et overskudd av C-^-C^-alkanolen og avkjøler den overmettede oppløsningen til 0° til -30°C.
7. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert vedat (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl ]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-etersolvatet omsettes i en blanding bestående av vann og en C-^-C^-alkanol, hvorved vanninnholdet utgjør 25-75%, med en sulfonsyre.
8. Fremgangsmåte ifølge krav 7, karakterisert vedat det dannede sulfonatsaltet utfelles ved tilsats av et overskudd av C-^-C^-alkanolen, isoleres og gjenoppløses i en blanding bestående av vann og en C^-C^-alkanol.
9. Fremgangsmåte ifølge krav 7, karakterisert vedat det dannede sulfonatsaltet bearbeides videre uten isolering fra reaksjonsblandingen.
10. Sulfonater, karakterisert vedat de utgjøres av sulfonater av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre i amorf og i krystallinsk form.
11. Sulfonater ifølge krav 10, karakterisert vedat sulfonatet er et eventuelt med halogen substituert C^-C^-alkansulfonat eller et eventuelt med C-^-C^-alkyl eller halogen substituert benzensulf onat.
12. Sulfonat, karakterisert vedat det utgjøres av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-metansulfonat ifølge krav 10.
13. Krystallinsk (5R,6S)-2-aminomety1-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-metansulfonat ifølge krav 12,karakterisert vedde etterfølgende gitterav standene (d-verdier over 3,0 Ångstrøm) og deres relative linje-intensiteter i røntgenpulverdiagrammet (Guinier-kamera, strålingskilde: kobber-K .): al
14. Monohydrat-etérsolvater, karakterisert vedat de er monohydrat-etérsolvater av (5R,6S)-2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre i amorf og krystallinsk form.
15. Monohydrat-etérsolvater ifølge krav 14,karakterisert vedat eteren er en vannoppløs-lig lav alifatisk eller 5- eller 6-leddet cykloalifatisk eter.
16. Monohydrat-etérsolvater ifølge krav 15,karakterisert vedat eteren er 1,2-dimetoksyetan, dioksan eller tetrahydrofuran.
17. Hemisolvat, karakterisert vedat det utgjøres av (5R,6S)- -2-aminometyl-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-karboksylsyre-monohydrat-tetrahydrofuran-hemisolvat ifølge krav 16.
18. Krystallinsk (5R,6S)-2-aminomety1-6-[(IR)-1-hydroksyetyl]-2-penem-3-kårboksylsyre-monohydrat-tetrahydrofuran-hemisolvat ifølge krav 17, karakterisert vedde etterfølgende gitterav-standende (d-verdier over 2,9 Ångstrøm) og deres relative linje-intensiteter i røntgenpulverdiagrammet (Guinier-kamera, strålingskilde: kobber ,): a 1
NO871763A 1986-04-29 1987-04-28 Krystallinsk monohydrat. NO871763L (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH174786 1986-04-29

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO871763D0 NO871763D0 (no) 1987-04-28
NO871763L true NO871763L (no) 1987-10-30

Family

ID=4217628

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO871763A NO871763L (no) 1986-04-29 1987-04-28 Krystallinsk monohydrat.

Country Status (13)

Country Link
EP (1) EP0243921A3 (no)
JP (1) JPS62258384A (no)
KR (1) KR870010059A (no)
AU (1) AU7212687A (no)
DD (1) DD268946A5 (no)
DK (1) DK216187A (no)
FI (1) FI871835A (no)
HU (1) HU196808B (no)
IL (1) IL82338A0 (no)
NO (1) NO871763L (no)
NZ (1) NZ220122A (no)
PT (1) PT84767B (no)
ZA (1) ZA873010B (no)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB8818789D0 (en) * 1988-08-08 1988-09-07 Erba Carlo Spa Crystalline(5r 6s)-2-carbamoyloxymethyl-6-((1r)-hydroxyethyl)-2-penem-carboxylic acid & pharmaceutical formulation

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
BE789551A (fr) * 1971-10-01 1973-03-29 Unilever Emery Nouveaux composes organometalliques
JPS49134819A (no) * 1973-05-08 1974-12-25
US4761408A (en) * 1984-11-02 1988-08-02 Ciba-Geigy Corporation Crystalline aminomethyl compound

Also Published As

Publication number Publication date
NO871763D0 (no) 1987-04-28
DK216187D0 (da) 1987-04-28
HUT43852A (en) 1987-12-28
FI871835A0 (fi) 1987-04-27
DK216187A (da) 1987-10-30
HU196808B (en) 1989-01-30
EP0243921A2 (de) 1987-11-04
EP0243921A3 (de) 1987-12-16
IL82338A0 (en) 1987-10-30
KR870010059A (ko) 1987-11-30
ZA873010B (en) 1987-12-30
FI871835A (fi) 1987-10-30
DD268946A5 (de) 1989-06-14
JPS62258384A (ja) 1987-11-10
NZ220122A (en) 1989-01-06
PT84767B (en) 1989-06-09
PT84767A (en) 1987-05-01
AU7212687A (en) 1987-11-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7915423B2 (en) Solid states of pantoprazole sodium, processes for preparing them and processes for preparing known pantoprazole sodium hydrates
US7105557B2 (en) Polymorphs of valsartan
US20050288513A1 (en) Substituted thiazolidinedione derivative, process for its preparation and its pharmaceutical use
CA2584365A1 (en) Ascomycin crystalline forms and preparation thereof
US20080090835A1 (en) Polymorphic forms of ziprasidone HCl and processes for their preparation
KR20010088795A (ko) EtO2C-CH2-(R)Cgl-Aze-Pab-OH의 결정질형태
TW420681B (en) Carbapenem-3-carboxylic acid ester derivatives
US20080319075A1 (en) Polymorphic forms of nateglinide
US20040242619A1 (en) Processes for preparation of polymorphic forms of desloratadine
NO871763L (no) Krystallinsk monohydrat.
JP2007524569A (ja) ナテグリニドの結晶形
NO320609B1 (no) Hydroklorid-hydrat, anvendelse og fremstilling derav, samt farmasoytisk preparat.
US20050085499A1 (en) Polymorphs of cabergoline
OA12375A (en) The hydrochloride salt of 5-Ä4-Ä2-(N-methyl-N-(2-pyridyl)amino)ethoxyÜbenzylÜthiazolidine-2,4-dione.
US20060223841A1 (en) Stable pharmaceutical compositions of desloratadine and processes for preparation of polymorphic forms of desloratadine
CA2492644A1 (en) Polymorphic forms of nateglinide
EP2078014A2 (en) Crystalline and amorphous forms of tiagabine
CA2576307A1 (en) Crystalline forms of 1,24(s)-dihydroxy vitamin d2
US7906642B2 (en) Isopropanol water solvate of olanzapine
US20040116526A1 (en) Polymorphic forms of nateglinide
US20080319197A1 (en) Crystalline Form of Remifentanil Hydrochloride
US20050014949A1 (en) Polymorphic forms of nateglinide
EP1795530A1 (en) Process for preparing known pantoprazole sodium sesquihydrate
EP2064206A2 (en) Crystalline forms of tiagabine hydrochloride and processes for the preparation of amorphous tiagabine hydrochloride
CN108137578B (zh) Abt-199加成盐及其晶型、其制备方法和药物组合物