NO833310L - Fremgangsmaate til vasking av grovere boregodspartikler - Google Patents

Fremgangsmaate til vasking av grovere boregodspartikler

Info

Publication number
NO833310L
NO833310L NO833310A NO833310A NO833310L NO 833310 L NO833310 L NO 833310L NO 833310 A NO833310 A NO 833310A NO 833310 A NO833310 A NO 833310A NO 833310 L NO833310 L NO 833310L
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
treatment
mantle
chamber
accordance
cuttings
Prior art date
Application number
NO833310A
Other languages
English (en)
Inventor
Ernst Adolf Jaeger
Karl W Karlsen
Original Assignee
Flottweg Werk Bruckmayer
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Flottweg Werk Bruckmayer filed Critical Flottweg Werk Bruckmayer
Priority to NO833310A priority Critical patent/NO833310L/no
Publication of NO833310L publication Critical patent/NO833310L/no

Links

Description

Den foreliggende oppfinnelse vedrører en fremgangsmåte
med kjennetegn som fremgår av den innledende del av krav 1, og et anlegg for utøvelse av fremgangsmåten.
De utborete, faste materialspon som føres ut av et borehull ved hjelp av borspylemediet og som ansamles under boringen, er av forskjellig størrelse. Borspylemediet og det medførte, utborete materiale ledes vanligvis til en vibratorsikt hvori de grovere deler av det utborete materiale fjernes fra borspylemediet, mens de finere og fineste, utborete materialpartikler tilbakeholdes. De utborete materialpartikler kan betegnes gene-relt som kuttings. I beskrivelsen er betegnelsen kutting benyttes om de grovere partikler som ved hjelp av vibratorsikten utskilles fra borspylemediet som tilbakeholder de mindre partikler. Grunnet det oljebaserte borspylemediums affinitet til mineraler vil borspylemediet omslutte nevnte kuttings som en hinne slik at borspylemedium i relativt store mengder fremdeles vil hefte til de utsiktede kuttings. Disse kuttings er derfor ennå ikke egnet for deponering. De må følgelig gjennomgå en rengjøringsprosess. For å løsne den ovennevnte hinne blir de belagte kuttings først behandlet med dieselolje i en beholder som inneholder dieselolje og hvori det er innmontert et røreverk for sammenrøring av dieseloljen og de tilsatte, hinnebelagte kuttings. Dersom andre rense-midler, f.eks. parafinolje, finner anvendelse istedenfor dieselolje, er slike midler også innbefattet i uttrykket "dieselolje". De kuttings som er forbehandlet på denne måte, overføres deretter til en vaskebeholder, hvori nevnte kuttings med løsnet hinne,
som dertil er belagt med dieselolje, behandles med en rensevæske. Også i denne beholder foregår omrøring med derav følgende, intensiv sammenblanding. Etter denne prosess er de vaskete kuttings praktisk talt befridd for rester av borspylemedium eller dieselolje, og blir i denne tilstand deponert.
De beholdere av sylinderform og med halvrund bunn som anvendes i denne forbindelse for dieseloljebehandlingen og vaskingen, er utsatt for permanente faststoffavleiringer i lite gjennomspyl-te soner. Det kreves derfor et relativt kostbart røreverk. Avledingen av behandlete kuttings gjennom rørledninger, ved hjelp av pumper, er vanskelig.
Hensikten med oppfinnelsen er å gjøre den innledningsvis omtalte fremgangsmåte mer effektiv og, særlig med hensyn til de nødvendige innretninger, mer driftssikker og økonomisk rimeligere .
Dette er oppnådd ved fremgangsmåten ifølge krav 1.
Under sin fremføring gjennom behandlingsseksjonene langs det angjeldende roms innervegg som er i bevegelse på tvers av fremføringsretningen, vil alle kuttings gjennomgå en omrørings-prosess som resulterer i en intensiv sammenblanding av løsnings-middel og kuttings eller en intensivere utskilling av rensevæske fra disse kuttings, uten at det derved oppstår apparatmessig betingete soner av avvikende behandlingsintensitet.
Fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen tillater anvendelse
av apparater som, jevnført med den eksisterende teknikk, er enklere og mer pålitelig. I foretrukket utførelsesform er behand-lingstrinnet eller -trinnene tilknyttet dekanteringsprosesser for rensing av de brukte behandlingsvæsker og tilbakeføring av disse til behandlingsprosessen.
De innretninger som er bestemt for anvendelse i det fore-slåtte anlegg for utøvelse av fremgangsmåten ifølge oppfinnelsen og som danner den første og andre seksjon, kan ifølge oppfinnelsen være utformet på forskjellige måter. Mantlene som omgir sek-sjonskamrene, kan således hver for seg være dreibare om sin lengdeakse og for øvrig bare slik anordnet innbyrdes at de i over-gangssonen står i forbindelse eller kan bringes i forbindelse med hverandre.
For å lette eller sikre fremføringen kan mantlene forløpe
i passende helling, f.eks. ved skråstilling av sylindriske mantler eller ved konisk eller delkonisk utforming på slik måte at materialet som under tyngdekraftpåvirkning føres mot underdelen av mantelen, forflyttes i retning av den koniske utvidelse. Det kan i tillegg, eller utelukkende, innmonteres blander- og trans-portererverktøy, eksempelvis opprømmer- eller transportskruer i de kamre som er omgitt av mantlene.
I foretrukket utførelsesform er mantlene anordnet innbyrdes koaksialt og med en felles drivaksel. Den første seksjon forløper derved innenfor en mantel nær akselen, mens den andre seksjon befinner seg i hulsylindersonen mellom det første kammer og en silmantel rundt det andre kammer.
I en annen utførelsesform er mantlene beliggende om en felles akse og etter hverandre i akseretningen. Blander-, opp-rømmer- og fremførerverktøyene kan derved være av ensartet utforming og eksempelvis anordnet i form av en snekke.
I foretrukket utførelsesform vil begge mantler rotere med samme turtall. Dersom der er anordnet blander- og opprømmer-eller fremførerverktøy, kan disse meget fordelaktig også rotere med samme turtall som mantlene, hvorved det fremkommer en kompakt enhet med innbyrdes ubevegelige deler, som på enkleste måte bare vil kreve ett drivaggregat. Det kan imidlertid også innføres forskjellige turtall, særlig for verktøyene og fremfor alt for verktøyet i den første behandlingsseksjon, dersom dette synes gunstig for den fullstendige sammenblanding eller for den frem-førte mengde pr. tidsenhet.
Ved hjelp av translatorisk og/eller rotatorisk vibrasjon kan fremføringen av kuttings gjennom behandlingsseksjonene be-gunstiges. Derved kan også behandlingen forbedres og silporene lettere holdes åpne.
Ytterligere utførelsesformer av oppfinnelsen vil fremgå
av underkravene i forbindelse med den etterfølgende beskrivelse under henvisning til de medfølgende tegninger, hvori:
Fig. 1 viser et utførelseseksempel med to trommelformete behandlingsinnretninger hvorav den ene til forbehandling med dieselolje og den annen til behandling med rensevæske, hvor begge består av to konsentriske, innbyrdes omsluttende, sylindriske mantler. Fig. 2 viser et annet, prinsipielt utførelseseksempel av en behandlingsinnretning med mantler som er dreibare om horisontale aksler og som bare er tilknyttet hverandre med henblikk på overgangen fra den første til den andre seksjon. Fig. 3 viser et tredje og likeledes prinsipielt utførelses-eksempel hvor imidlertid mantlene i motsvarighet til fig. 2 er opplagret om aksler som forløper skrått i forhold til horisontalplanet, og er uten opprømmer- eller fremførerverktøy. Fig. 4 viser et fjerde utførelseseksempel av en behandlings innretning hvor hver av de to mantler avsmalner konisk i gjennom-løpsretningen langs behandlingsseksjonen og er opplagret etter hverandre i akseretningen om en felles aksel. Fig. 5 viser et femte utførelseseksempel hvor de to mantler i motsvarighet til fig. 4 er konisk utformet men anordnet utenpå hverandre. Fig. 6 viser et siste utførelseseksempel av en behandlingsinnretning som vist i fig. 1, men med separat drivverk for opp-rømmerverktøyet.
Det er i utførelseseksemplet ifølge fig. 1 vist i alt to trommelformete behandlingsinnretninger, hvori den første innretning 10 gjennomføres behandling av kuttings, med ytre hinner av borspylemedium tilsatt mindre faststoffpartikler, med dieselolje, for å løsne hinnene, mens det i den andre, for så vidt identisk utformete innretning 11, foregår behandling av de forbehandlete kuttings med rensevæske.
I de to behandlingsinnretninger 10 og 11 er den første
en av de to innbyrdes påfølgende behandlingsseksjoner anordnet innenfor et sylindrisk rør med lukket mantel 3. Det sylindriske kammer som omsluttes av mantelen 3, er ifølge tegningen i det venstre, aksiale endeparti utstyrt med en inngang 4 for kuttings, som er utskilt av borspylemedium som medfører utboret materiale. I det annet, høyre endeparti av kammeret som omsluttes av,mantelen 3, er det ved 5 antydet en overgang hvorigjennom kuttings som er innført gjennom inngangen 4, forlater behandlingsseksjonen 1 og overføres til behandlingsseksjonen 2. Seksjonen 2 er anordnet innenfor et hulsylindrisk kammer som avgrenses av den før-nevnte mantel 3 og en silmantel 6 som med mellomliggende avstand omslutter den førstnevnte mantel. De kuttings som er overført til behandlingsseksjonen 2, fremføres ved enden av seksjonen til en utgang 7 hvorigjennom disse kuttings overføres til en andre behandlingsinnretning 11 for vaskebehandling.
I det foreliggende utførelseseksempel omslutter mantelen
3 et sylindrisk, første kammer og silmantelen 6 et hulsylindrisk, andre kammer som er beliggende innbyrdes koaksialt. Det er innmontert opprømmerverktøy 8 innenfor mantelen 3, mens det i det hulsylindriske mellomrom mellom mantelen 3 og silmantelen 6 er anordnet en skruetransportør 9. Da de hinnebelagte kuttings i det første kammer som omsluttes av mantelen 3, gjennomgår en dieseloljebehandling langs den første behandlingsseksjon 1, tjener opprømmerverktøyene 8 som er anordnet innenfor den væsketett konstruerte mantel 3 for intensiv sammenblanding av disse kuttings med dieselolje, hvoretter hinnene løsner. Opprømmerverk-tøyene 8 befordrer samtidig denne suspensjon fra inngangen 4 i retning av overgangen 5, fordi hele konstruksjonen, bestående av mantelen 3, silmantelen 6, opprømmerverktøyene 8 og skruetrans-portøren 9, drives roterende om sin lengdeakse. Grunnet systemet med tilnærmelsesvis horisontaltliggende omdreiningsakse holdes opprømmerverktøyene fast mot mantlene, slik at materialet som skal fremføres beveges under tyngdekraftpåvirkning aksialt langs opprømmerverktøyene eller skruetransportøren. Etter å ha gjennomløpt den første behandlingsseksjon blir de førnevnte kuttings med løsnete hinner overført til det andre behandlingskammer 3 med den innmonterte skruetransportør 9, hvoretter væskefasen, i dette tilfelle samtlige deler som er mindre enn disse kuttings, strømmer utad gjennom silmantelen. Disse deler oppfanges og videreføres til inngangen av en tofase-dekanterer 12. Væskefasen i denne dekanterer inneholder dieselolje som avledes gjennom utgangen 15 og, sammen med nytilførte kuttings, atter fremføres til sonen ved inngangen 4 til forenden av behandlingsseksjonen 1. Faststoffasen i dekantereren 12 sammen-føres med utgangen 7 fra behandlingsseksjonen 2 i innretningen 10 og ledes til inngangen 17 i den andre behandlingsinnretning 11. I den første behandlingsseksjon i denne andre behandlingsinnretning 11 blir de dieseloljebehandlete kuttings omhyggelig 'blandet med rensevæske og gjennomløper derved seksjonen 1 mellom inngangen 17 og overgangen 5 hvorigjennom de overføres til den andre behandlingsseksjon 2. Opprømmerverktøyene 8 og skruetrans-portøren 9 er her anordnet identisk eller i hvert fall på liknende måte som i innretningen 10. Det er av den grunn også benyt-tet samme henvisningstall.
I behandlingsseksjonen 2 blir de vaskete kuttings utskilt fra rensevæsken som medfører dieselolje og faststoff, ved at rensevæsken utstrømmer gjennom veggpartiet av silmantelen 6. Gjennom en utgang 2 0 i det venstre endeparti av den andre behand-lingsseks jon fremføres de rengjorte kuttings på veien mot depoet.
Det er i tilknytning til behandlingsinnretningen 11 for vasking av kuttings anordnet en trefase-dekanterer for behandling av rensevæsken og gjenvinning av dieselolje. Suspensjonen som utstrømmer gjennom silmantelen 6, blir i dekantereren 13 separert i en fast fase, en tyngre vaeskefase og en lettere væskefase. Faststoffasen ledes til depoet og den lettere væskefase som inneholder dieselolje, blir gjennom utgangen 15 fra tofase-dekantereren 12 innmatet i det første kammer i behandlingsinnretningen 10, mens den rengjorte rensevæske som utgjør den tunge væskefase atter ledes til inngangen 17 i den andre behandlingsinnretning 11 sammen med faststoffene fra den andre behandlingsseksjon i den første innretning 10 og fra dekantererens 12 faststoffutløp 14 .
For å unngå for store partikkelforskjeller i området for
de grove faststoffpartikler som her er benevnt kuttings, er det foran inngangen 4 til behandlingsinnretningen 10 anordnet et knuseverk 18 hvori de tilførte kuttings reduseres til en bestemt maksimalstørrelse. Foran knuseverket 18 er det anordnet en vibratorsikt 19 som bare tillater passering til knuseverket 18 av kuttings av en størrelse som krever knusing, mens de mindre partikler ledes forbi knuseverket 18 og direkte til inngangen 4.
På ikke vist måte er det fortrinnsvis i tilknytning til behandlingsinnretningene 10 og/eller 11 anordnet vibratorinnret-ninger for overføring av aksiale og/eller radiale vibrasjonsbe-vegelser til behandlingsinnretningene eller særlig til mantlene 3 og 6. Slike vibrasjoner kan forbedre forflyttingen av kuttings eller bevirke bedre utsiling av væskefasen under samtidig ren-holding av silene.
På ikke vist måte kan det i tilknytning til siltromlene
i behandlingsinnretningene 10 og 11 eller også etter behov bare til den ene av disse være anordnet ehrengjøringsinnretning som kan være ulike utførelsesformer. Det kan således anvendes en sprøytedyseanordning som er rettet mot silmantelveggen og som forsynes med vann under trykk, eller en børsteanordning, særlig en slik med roterende børster, som bearbeider silmantelen. En slik rengjøringsanordning kan fungere også bare med trykkluft eller det kan benyttes en kombinasjon av slike rengjøringsanord-ninger.
De ovenstående redegjørelser vedrørende vibratorinnretnin-gen og rengjøringsinnretningen har også gyldighet for de utførel-sesformer av behandlingsinnretningene som er beskrevet i det etterfølgende.
Fig. 2-5 viser den prinsipielle konstruksjon eller grunn-leggende oppbygning av forskjellige utførelsesformer av en behand lingsinnretning, hvis anvendelse for dieseloljebehandling er beskrevet i det etterfølgende.
Fig. 2 viser en for så vidt separat montasje av en tett-sluttende mantel 21 som opptar behandlingsseksjonen 2 og som er opplagret for å drives roterende om sin aksel 22. Inngangen 4 for kuttings og dieselolje er i likhet med inngangen ved ut-førelsesformen ifølge fig. 1 anordnet som en på hensiktsmessig måte utformet, ikke vist åpning i den motsvarende forende av mantelen. Det samme gjelder for det skjematisk angitte opprømmer-verktøy 8 og overgangen 5 som bare er vist i overensstemmelse med sin funksjon og som eksempelvis kan bestå av åpninger som er fordelt langs mantelperiferien i dette endeparti av mantelen. Akselen 22 som er fordreinings- og forskyvningsfast forbundet med mantelen 21 og opprømmerverktøyet 8, blir av et ikke vist drivaggregat drevet roterende i retning av pilen 23.
Overgangsåpningen 5 utmunner i et samlekar 24 hvorfra kuttings med dieselolje og bestanddeler av løsnete hinner overføres til inngangen 25, av utforming som inngangen 4, i den sirkelfor-mete silmantel 26 som omslutter den andre behandlingsseksjon 2 og som i dette tilfelle er anordnet som separat beholder med egen aksel 27 som av et ytterligere, ikke vist drivaggregat eller alt etter den rommelige plassering, ved hjelp av et dreiemoment som er avledet fra det første drivaggregat, dreies i pilens 28 rotasjonsretning. Akselen 27 er forskyvnings- og fordreiningsfast forbundet med silmantelen 26 og en skruetransportør 29, hvor den sistnevnte i dette tilfelle er direkte fastgjort til akselen 27 eller silmantelen 26 og ikke, som i eksemplet ifølge fig.
1, fastgjort mellom den lukkete mantel og silmantelen. Materialet som er innført ved 25, forflyttes langs behandlingsseksjonen 2 ved hjelp av transportskruen 29, hvorved væskefasen avledes gjennom silmantelen 26 mens fastfasen fjernes gjennom utgangen 7 på samme måte som beskrevet i forbindelse med fig. 1. Dekan-teren 12 ifølge fig. 1 kan selvsagt også være innkoplet her,
for behandling av væskefasen.
Fig. 3 viser en utførelsesform som, i likhet med utførelses-formen ifølge fig. 2, som er utstyrt med en mantel 21 og en silmantel 26 som begge er sirkelsylinderformet, og som er fastgjort til hver sin aksel 22 og 23 og for sa vidt er anordnet og kan drives hver for seg. Akslene 22 og 23 heller imidlertid mot horisontalplanet hvorved det, for de kuttings som sammen med den
tilsatte væske skal føres langs behandlingsseksjonene 1 og 2
fra den angjeldende inngang 4 eller 25 til overgangen 5 eller 7, dannes skrått nedadrettede bevegelsesbaner hvis helling er slik anordnet i tilpasning til strømningsevnen hos blandingen hos kuttings og væske, at blandingen under tyngdekraftpåvirkning vil passere behandlingsseksjonene med forutbestemt gjennomløps-hastighet. Av den grunn er opprømmerverktøyet i behandlingsseksjonen 1 eller mantelen 21 og skruetransportøren i behandlingsseksjonen 2 eller silmantelen 26 utelatt. Også i dette tilfelle er den innbyrdes rommelige plassering mellom mantelen 21 og silmantelen 26 tilnærmelsesvis vilkårlig og for så vidt bare bestemt av overføringsbanen mellom samlekaret 24 og inngangen 25. På grunn av det manglende opprømmerverktøy kan overgangen 5 være anordnet i det kantnære parti av den angjeldende endevegg av beholderen som omfatter mantelen 21. Fig. 4 viser en utførelsesform med to koniske mantler med en felles rotasjonsaksel 30 hvortil de er forskyvnings- og for-dreiningssikkert fastgjort etter hverandre i akseretningen. Den ugjennomslippelige mantel 31 som omslutter behandlingsseksjonen 1, og den i akseretningen etterfølgende silmantel 32 som omslutter behandlingsseksjonen 2, danner derved en i og for seg enhet-lig, konisk trommelmantel hvis innerkammer opptar en skruetrans-portør 33 som er anordnet felles eller gjennomgående for begge mantler 31 og 32 og hvis radiale vindeldimensjon er tilpasset trommelmantelens koniske innervegg. Trommelmantelen er derved utformet konisk på slik måte at den avsmalner i retning fra inngangen 4 for kuttings og løsningsvæske mot utgangen 7 for kuttings etc. I den viste, horisontale stilling av akselen 30 blir således disse kuttings med behandlingsvæsken transportert skrått oppad, under motvirkning av tyngdekraften, gjennom behandlingsseksjonene 1 og 2 ved hjelp av skruetransportøren 33 hvorved behandlingen av kuttinghinnene med dieselolje foregår i den første seksjon med den lukkete manteldel 31, mens avledingen av væskefasen gjennom silen gjennomføres i den etterfølgende, andre seksjon med silmanteldelen 32, hvoretter fastfasen til sist frem-føres til utgangen 7. Mantlene 31 og 32 samt skruetransportøren 33 danner en enhet sammen med akselen 30. Det behøves derfor i dette tilfelle bare et eneste, ikke vist, rotasjonsdrivverk for dreining av behandlingsinnretningen om akselen 30 i retning av pilen 37. Fig. 5 viser en utførelsesform med to koniske mantler 34 og 35 som, i likhet med eksemplene ifølge fig. 1 og 4, som er anordnet om en felles aksel 36 og fastgjort til denne som på ikke vist måte kan drives roterende i retning av pilen 37. De koaksialt opplagrete mantler 34 og 35 som omslutter hverandre, avsmalner konisk i motsatte retninger. Den innenforliggende, lukkete mantel 34 har sin inngang 4 i den smale konusendevegg og utvides mot overgangen 5 som utmunner i det smale konusendeparti av den utenforliggende silmantel 35, mens utgangen 7 er beliggende i det bredere konusendeparti av silmantelen 35. Materialet som skal behandles vil derved, ved horisontal stilling av den felles aksel 36, fremføres gjennom behandlingsseksjonen 1 innenfor den koniske mantel 34 og, etter å ha passert overgangen 5, langs behandlingsseksjonen 2 mellom mantelen 34 og silmantelen 35 på nedadhellende bane, hvorved fremmatingen foregår under tyngdekraftpåvirkning, i overensstemmelse med den konisi-tet som er valgt ut fra materialkonsistensen og gjennomløpsmeng-den pr. tidsenhet. Det er av den grunn ikke anordnet opprømmer-og/eller fremførerverktøy innenfor eller mellom mantlene.
Som det vil fremgå uten ytterligere forklaring, kan de ovenstående utførelseseksempler kombineres på mange måter og kan derved finne anvendelse både ved utøvelse av funksjonen for behandlingsinnretningen 10, dvs. forbehandling med dieselolje,
og funksjonen for behandlingsinnretningen 11, dvs. vaskebehandling, ifølge fig. 1, og kan kompletteres med de viste dekanterere 12 eller 13.
Fig. 6 viser en utførelsesform av behandlingsinnretningene ifølge fig. 1, som omfatter to drivaggregater 38 og 39 hvorav det ene, drivaggregatet 38, tjener for roterende drift av mantlene 3 og 6 med mellomliggende transportskrue 9 og det annet, drivaggregatet 39, for roterende drift av opprømmerverktøyet 8, med forskjellige turtall, om akselen 40. Det er derved mulig å gjennomføre en intensivere blanding eller vasking innenfor mantelen 3 og/eller å regulere fremmatingsmengden pr. tidsenhet i tilpasning til behandlingsseksjonenes forskjellige volumer, eller å opprette innbyrdes forskjellige behandlingsperioder i de to behandlingsseksjoner, alt etter kravene ved rommelig like lange behandlingsseksjoner. Dette eksempel kan modifiseres, f.eks. ved separat drift av skruetransportøren 9 og mantelen 3, etc.

Claims (22)

1. Fremgangsmåte til vasking av grovere partikler av utboret materiale som ved hjelp av et oljebasert borspylemedium føres ut av et borehull og ledes over en vibratorsikt eller en liknende, første separator for utskilling av grovere partikler, såkalte kuttings av motsvarende store dimensjoner, hvoretter disse utsiktede kuttings blandes med dieselolje eller liknende løsnings-middel for å løsne de hinner, bestående av spylemedium, som omgir de nevnte kuttings som etter denne forbehandling rengjøres for deponering, under den påfølgende prosess, ved hjelp av rensevæske, karakterisert ved at forbehandlingen med dieselolje og/eller behandlingen med rensevæske gjennomføres i to innbyrdes påfølgende behandlingsseksjoner som hver for seg forløper langs et kammers sidevegg som beveges på tvers av behand-lingsseks j onen , hvor de tilførte kuttings sammenblandes med dieselolje eller rensevæske i den første seksjon, hvoretter de således behandlete kuttings utskilles fra behandlingsfluidet, dvs. dieseloljen eller rensevæsken, i den andre og etterfølgende seksj on.
2. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1, karakterisert ved at sideveggen som de nevnte kuttings forflyttes langsetter, påføres en vibrasjonsbevegelse rettvinklet mot og/ eller parallelt med veggen.
3. Fremgangsmåte i samsvar med krav 1 og 2, karakterisert ved at behandlingsvæsken som er utskilt i den andre behandlingsseksjon, befries for faststoff ved dekantering og tilbakeføres til forenden av den første behandlingsseksjon.
4. Fremgangsmåte i samsvar med krav 3, karakterisert ved at den smussige rensevæske som avledes i den andre behandlingsseksjon, befries dels for deponeringsferdige faststoffer og dels for dieselolje ved flerfase-dekantering, hvorved dieselolje innmates i dieseloljebehandlingstrinnet mens den tunge væskefase med innhold av rensevæske innmates i vaske-prosessens første behandlingsseksjon.
5. Fremgangsmåte i samsvar med et av kravene 1-4, karakterisert ved at behandlingen med rensevæske gjennom-føres i to innbyrdes påfølgende seksjonspar, hvor det i det første foregår en grovrensing og i det andre en finrensing av kuttings som er forbehandlet med dieselolje, og hvor brukt rensevæske fra det første seksjonspar renses ved dekantering og over-føres til det første seksjonspar, mens brukt rensevæske fra det andre seksjonspar ledes til det første seksjonspar.
6. Anlegg for utøvelse av fremgangsmåten i samsvar med et av kravene 1-5, karakterisert ved at den første av de to behandlingsseksjoner (1,2) forløper gjennom et kammer, omgitt av en mantel (3) som kan bringes i rotasjon om sin lengdeakse, og hvis ene, aksiale endeparti er utformet som inngang (4) for tilført kuttings, mens det i det andre, aksiale endeparti er anordnet en overgang (5) til den andre behandlings-seks jon, idet mantelveggen for øvrig er anordnet væsketett, og at den andre av de to behandlingsseksjoner (1,2) er dannet av et kammer, omgitt av en silmantel (6) med et stort antall gjennom-løpsåpninger, som kan bringes i rotasjon om sin lengdeakse, hvor overgangen (5) utmunner i kammerets ene, aksiale endeparti, mens det annet, aksiale endeparti er utformet som utløp (7) for kuttings .
7. Anlegg i samsvar med krav 6, karakterisert ved at det andre kammer omslutter det andre kammer.
8. Anlegg i samsvar med krav 7, karakterisert ved at mantelen (3) som omslutter det første kammer, og silmantelen (6) som omslutter det andre kammer, er anordnet for rotasjon om samme lengdeakse og dekker hverandre på slik måte at mantelen (3) for det første kammer befinner seg nær aksen, mens silmantelen (6) for det andre kammer omgir mantelen (3) for det første kammer med mellomliggende avstand.
9. Anlegg i samsvar med krav 6, karakterisert ved at mantelen (3) for det første kammer og silmantelen (6) for det andre kammer er anordnet koaksialt og etter hverandre i akseretningen med for så vidt gjennomgående mantelflate.
10. Anlegg i samsvar med et av kravene 6-9, karakterisert ved at mantelen (3) for det første kammer og/eller silmantelen (6) for det andre kammer er av konisk eller delkonisk utforming, hvor den koniske utvidelse forløper i retning fra inngangen (4) mot overgangen (5) eller fra overgangen (5) mot utgangen (7).
11. Anlegg i samsvar med et av kravene 6-10, karakterisert ved at mantelen (3) og/eller silmantelen (6) er anordnet i en driftsstilling hvori lengdeaksen forløper skrått i forhold til horisontalplanet.
12. Anlegg i samsvar med et av kravene 6-11, karakterisert ved at det er anordnet blander og fremmater-innretninger i det første kammer som omsluttes av mantelen (3) og/eller i det andre kammer som omsluttes av silmantelen (6).
13. Anlegg i samsvar med et av kravene 6-12, karakterisert ved at det, innenfor mantelen (3), er anordnet opprømmerverktøy (8) eller liknende for sammenblanding av de innførte kuttings med behandlingsvæsker i dette kammer, og for viderebefordring av nevnte kuttings til overgangen (5), mens det, innenfor silmantelen (6), er anordnet en skruetransportør (9) .
14. Anlegg i samsvar med krav 13, karakterisert ved at skruetransportøren (9) strekker seg mellom mantelen (3) og silmantelen (6).
15. Anlegg i samsvar med krav 14, karakterisert ved at mantelen (3), silmantelen (6), opprømmer-verktøyet (8) og skruetransportøren (9) utgjør en fast enhet som kan rotere om en felles akse, hvor mantlene (3,6) fortrinnsvis er dannet av rørformete sylindre.
16. Anlegg i samsvar med et av kravene 6-15, karakterisert ved at det i tilknytning til behandlingsinnretningen (10), omfattende et første seksjonspar, for gjennom-føring av dieseloljebehandlingen er anordnet en dekanterer (12) som mottar den fluidumsuspensjon av dieselolje og faste finpar- tikler som oppfanges etter utstrømningen gjennom silmantelen (6), og som innbefatter en faststoffutgang (14) som står i forbindelse med behandlingsinnretningens (10) utgang (7), mens utgangen (15) for utstrømmende, renset dieselolje er forbundet med inngangen (4) til det første kammer.
17. Anlegg i samsvar med et av kravene 6-16, karakterisert ved at det i tilknytning til behandlingsinnretningen (11), omfattende et andre seksjonspar, for gjennom-føring av vaskebehandlingen er anordnet en dekanterer (13) som mottar den fluidumsuspensjon av rensevæske, dieselolje og faste partikler som oppfanges etter utstrømningen gjennom silmantelen (6), og som innbefatter en utgang (16) for utstrømmende, renset rensevæske, som står i forbindelse med inngangen til den andre behandlingsinnretning.
18. Anlegg i samsvar med krav 17, karakterisert ved at dekantereren (13) er en trefase-dekanterer hvis lettere væskefase inneholder dieselolje som ledes til den første behandlingsinnretnings (10) inngang (4).
19. Anlegg i samsvar med et av kravene 6-18, karakterisert ved at det i tilknytning til den første og/eller andre behandlingsinnretning er anordnet en vibrasjons-generatorinnretning for frembringelse av aksiale og/eller radiale vibrasj onsbevegeIser.
20. Anlegg i samsvar med et av kravene 6-19, karakterisert ved at det, foran inngangen (4) til det første kammer eller den første behandlingsinnretning (10) er anordnet et knuseverk (18).
21. Anlegg i samsvar med krav 20, ' karakterisert ved at det, foran knuseverket (18), er anordnet en vibratorsikt (19) eller liknende hvis utgang for utsiktet grovmateriale står i forbindelse med knuseverkets (18) inngang, mens utgangen for småpartikler er forbundet med knuseverkets (18) utgang.
22. Anlegg i samsvar med et av kravene 6-21, karakterisert ved at silmantelen (6) er tilknyttet en rengjøringsinnretning i form av en sprøytedyseanordning med til-førsel av vann under trykk og/eller en børsteanordning som fortrinnsvis er innrettet for å drives roterende.
NO833310A 1983-09-15 1983-09-15 Fremgangsmaate til vasking av grovere boregodspartikler NO833310L (no)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO833310A NO833310L (no) 1983-09-15 1983-09-15 Fremgangsmaate til vasking av grovere boregodspartikler

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO833310A NO833310L (no) 1983-09-15 1983-09-15 Fremgangsmaate til vasking av grovere boregodspartikler

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO833310L true NO833310L (no) 1985-03-18

Family

ID=19887231

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO833310A NO833310L (no) 1983-09-15 1983-09-15 Fremgangsmaate til vasking av grovere boregodspartikler

Country Status (1)

Country Link
NO (1) NO833310L (no)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO20181264A1 (no) Apparat og fremgangsmåte for styring av tettheten av et borefluid
EP0907003B1 (en) Flow divider box for conducting drilling mud to selected drilling mud separation units
US4834887A (en) In-line coaxial centrifugal separator with helical vane
US20030136584A1 (en) Method and apparatus for removing fluids from drill cuttings
US10238994B2 (en) Diluent treated drilling waste material recovery process and system
RU2179621C2 (ru) Установка для обработки бурового раствора и бурового шлама
NO145801B (no) Fremgangsmaate for gjenvinning av borevaeske fra boreslam
CA2726980C (en) Dual feed centrifuge
WO2017149494A1 (en) Gas tight horizontal decanter for drilling waste solids washing
US5151079A (en) Method and apparatus for reduction of particle disintegration
US3249227A (en) Centrifugal separator
NO844285L (no) Sentrifuge
NO833310L (no) Fremgangsmaate til vasking av grovere boregodspartikler
US2873032A (en) Apparatus for washing oil well drilling cuttings
SE507276C2 (sv) Förfarande och anordning för återingångsättning av cirkulation av borrslam i brunnshål
SU1475478A3 (ru) Центрифуга дл разделени суспензии минералов
DE3213279A1 (de) Verfahren zum waschen von groeberen bohrgutpartikeln
JP6625936B2 (ja) 原油スラッジ中の油分の回収方法
US8151994B2 (en) Superimposed motion drive
EP0136373A1 (de) Verfahren zum Waschen von gröberen Bohrgutpartikeln
RU2268781C2 (ru) Сито
US2348664A (en) Conveyer
US939993A (en) Continuous centrifugal straining apparatus.
GB2061750A (en) Screening apparatus for drilling mud
NO344420B1 (no) System og fremgangsmåte for vasking av borekaks med avgasset vann