NO177980B - Fjerntilbakestillbart overströmsbeskyttelsessystem - Google Patents

Fjerntilbakestillbart overströmsbeskyttelsessystem Download PDF

Info

Publication number
NO177980B
NO177980B NO890714A NO890714A NO177980B NO 177980 B NO177980 B NO 177980B NO 890714 A NO890714 A NO 890714A NO 890714 A NO890714 A NO 890714A NO 177980 B NO177980 B NO 177980B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
switch
reset
power
level detector
current level
Prior art date
Application number
NO890714A
Other languages
English (en)
Other versions
NO890714D0 (no
NO177980C (no
NO890714L (no
Inventor
Leon Van Den Steen
Original Assignee
Shell Int Research
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Shell Int Research filed Critical Shell Int Research
Publication of NO890714D0 publication Critical patent/NO890714D0/no
Publication of NO890714L publication Critical patent/NO890714L/no
Publication of NO177980B publication Critical patent/NO177980B/no
Publication of NO177980C publication Critical patent/NO177980C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02HEMERGENCY PROTECTIVE CIRCUIT ARRANGEMENTS
    • H02H3/00Emergency protective circuit arrangements for automatic disconnection directly responsive to an undesired change from normal electric working condition with or without subsequent reconnection ; integrated protection
    • H02H3/02Details
    • H02H3/033Details with several disconnections in a preferential order, e.g. following priority of the users, load repartition
    • HELECTRICITY
    • H02GENERATION; CONVERSION OR DISTRIBUTION OF ELECTRIC POWER
    • H02HEMERGENCY PROTECTIVE CIRCUIT ARRANGEMENTS
    • H02H3/00Emergency protective circuit arrangements for automatic disconnection directly responsive to an undesired change from normal electric working condition with or without subsequent reconnection ; integrated protection
    • H02H3/02Details
    • H02H3/06Details with automatic reconnection

Landscapes

  • Emergency Protection Circuit Devices (AREA)
  • Protection Of Static Devices (AREA)
  • Amplifiers (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår et fjerntilbakestillbart overstrømsbeskyttelsessystem for anvendelse i et elektrisk effektfordelingsnettverk, hvilket system omfatter en bryter som sammenkopler deler av en elektrisk tilførselsledning mellom en elektrisk kilde og en elektrisk belastning, en strømnivådetek-tor for deteksjon av størrelsen av elektrisk strøm i ledningen, og et bryterstyresystem som er koplet til strømnivådetektoren og bringer bryteren til å åpne som reaksjon på at strømdetek-toren detekterer en elektrisk overstrøm i ledningen, og derved frakopler belastningen fra kilden dersom en overstrømstilstand inntreffer.
Et overstrømsbeskyttelsessystem av ovennevnte type er kjent fra DE-B-2 614 344. Liknende beskyttelsessystemer er kjent fra SE-406 395, SE-406 396, DK-123 896 og DK-143 085.
Nettverk for fordeling av elektrisk effekt inneholder vanligvis en eller annen form for feilbeskyttelse for å omgå utbredelse av feil i en komponent til andre komponenter i nettverket som følge av overbelastning. Den enkleste og mest vanlig benyttede måte for feilbeskyttelse er den elektriske sikring. I andre tilfeller benyttes elektromekaniske anordninger som kan tilbakestilles for hånd.
Undervannssystemer, f.eks. de som angår produksjon av olje eller gass, danner en spesiell klasse av elektriske effekt f ordelingsnettverk på grunn av sin utilgjengelighet. I hovedsaken kan sikringer benyttes til å beskytte nettverket. Utskifting av en sprengt sikring vil imidlertid vanligvis nød-vendiggjøre opptakelse av deler av installasjonen til overfla-ten. Dette gjør anvendelsen av sikringer i undervannsintalla-sjoner kostbare. I noen tilfeller kan utskifting av en sprengt sikring inkluderes i en operasjon for å reparere andre feilaktige komponenter som kan ha fått sikringen til å gå. En sikring kan imidlertid også sprenges på grunn av en overstrøm i et system med intakte komponenter på grunn av forskjellige andre årsaker, såsom induktive kopiere med et for stort gap i magnet-kretsen, ikke-sammenpassede (unmated), induktive kopiere, og ikke-sammenpassede, kapasitive undervannskoplingsstykker. I et slikt tilfelle kan overbelastningstilstanden ofte fjernes ved ganske enkelt å sammenpasse forbindelsen på nytt. Det er da uakseptabelt at det kreves en kostbar operasjon som innebærer ikke bare opptakelse av en del av fordelingsnettverket, for bare å montere en ny sikring, men som også innebærer den ytterligere mulighet for skade på systemet som et resultat av selve opptakelsesoperasjonen. Derfor kan elektromekaniske kretsbry-tere bli foretrukket. Disse kan tilbakestilles ved hjelp av dykkere eller fjernmanøvrerte farkoster (ROV = remotely opera-ted vehicles).
Fra US-patentskrift 4 309 734 er det kjent å tilbakestille et overstrømsbeskyttelsessystem automatisk etter at en overstrømstilstand har inntruffet, ved å utnytte en transformator som har en anordning med variabel impedans koplet til sin sekundærvikling. Den variable impedansanordning åpner sekundær-viklingen når strømmen i den strømførende leder overskrider en viss verdi, mens den variable impedansanordning, når belastnin-gens strømbehov returnerer til et normalt driftsområde, automatisk vil lukke og transformatorens impedans vil returnere til sin normale verdi.
En ulempe ved det kjente system er at en transformator er til stede mellom den strømførende leder og den variable impedans. Transformatoren, som må ha den samme eller større ef-fektytelse enn den tilkoplede belastningskrets, gjør kretsen stor, forårsaker ekstra tap og frembringer en ytterligere unøy-aktighet i målingen av belastningsimpedansen.
Det er følgelig et formål med oppfinnelsen å fjerne disse ulemper og å tilveiebringe et pålitelig overstrømsbeskyt-telsessystem som kan tilbakestilles uten behov for lokalt, manuelt inngrep.
Ovennevnte formål oppnås med et overstrømsbeskyttel-sessystem av den innledningsvis angitte type som ifølge oppfinnelsen er kjennetegnet ved at systemet videre omfatter en effekt-på-tilbakestillingsanordning for å bringe styresystemet til å tilbakestille bryteren til en lukket stilling som reaksjon på en hevning av kildespenningen til en forutbestemt verdi.
Det skal bemerkes at det fra DE-B-1 173 171 er kjent en effekt-på-tilbakestillingsanordning for lukning av en bryter slik at en elektrisk belastning på nytt tilkoples til en elektrisk kilde etter en effektsvikt av kilden. Bryteren tilkopler på nytt belastningen til kilden når en elektrisk spenning er til stede ved den elektriske kilde. Ved å kombinere teknikken ifølge dette patentskrift med teknikken ifølge det innledningsvis angitte, tyske patentskrift ville man imidlertid ikke komme frem til overstrømsbeskyttelsessystemet ifølge den foreliggende oppfinnelse. Når effekt-på-tilbakestillingsanordningen ifølge det sistnevnte patentskrift anvendes på bryteren ifølge det innledningsvis angitte patentskrift, åpnes nemlig bryteren dersom en elektrisk overbelastning detekteres, og blir umiddelbart deretter lukket på nytt ved hjelp av effekt-på-tilbakestillingsanordningen på grunn av at den elektriske spenning fremdeles er til stede ved den elektriske kilde. Det system som man kommer frem til ved å kombinere teknikkene ifølge de to tyske patentskrifter, danner således ikke et overstrømsbeskyt-telsessystem ifølge den foreliggende oppfinnelse, da bryteren umiddelbart lukker på nytt etter åpning av bryteren på grunn av en overbelastning. I motsetning til det system som man kommer frem til ved kombinasjon av de to patentskrifter, har over-strømsbeskyttelsessystemet ifølge oppfinnelsen en effekt-på-tilbakestillingsanordning som bringer styresystemet til å lukke bryteren bare som reaksjon på en hevning av kildespenningen.
En fordel med overstrømsbeskyttelsessystemet ifølge oppfinnelsen er at det automatisk tilbakestiller belastningen til kilden dersom den elektriske kilde etter en overstrømstilstand frakoples effekt og tilkoples effekt på nytt. Dersom systemet benyttes i et elektrisk nettverk under vann, kan således driftspersonell på en offshoreplattform tilbakestille beskyttelsessystemet lettvint ved å kople kilden ut og inn igjen uten å utføre noen farlige undervannsopera-sjoner.
Overstrømsbeskyttelsessystemet ifølge oppfinnelsen kan omfatte elektroniske komponenter. F.eks. kan bryterstyresystemet omfatte en D-type-vippe som aktiverer bryteren ved hjelp av en bryterdriver, mens effekt-på-tilbakestillingsanordningen kan bestå av en effekt-på-tilbakestillingsgenerator som er koplet til den nevnte D-type-vippes klokke- eller taktinngang. Alternativt kan systemet også bestå av ikke-elektroniske deler. F.eks. kan strømnivådetektoren bestå av et relé som er forsynt med en strømspole som aktiverer bryteren for å åpne ved en overstrømstilstand, mens effekt-på-tilbakestillingsanordningen kan bestå av et andre relé som koples til kilden etter åpning av bryteren, og som holder seg selv forsynt med effekt via en kontakt i ledningen på et sted mellom kilden og bryteren.
Dersom det ønskes, kan bryterstyresystemet være forsynt med en justerbar eller innstillbar anordning for forsinkelse av bryterstyresystemets respons på en overstrømstil-stand. Dette kan være nødvendig dersom flere overstrømsbelast-ningssystemer er koplet i serie, hvilket kan forekomme i mer sammensatte nettverk som medfører mer enn ett sammenkoplings-nivå. For å isolere feilaktige nettverksgrener på riktig måte, må i dette tilfelle overstrømsbeskyttelsessystemene nærmest belastningen ha den raskeste responstid, og systemene nærmest kilden må ha den lengste responstid.
Disse og andre utførelser, særtrekk og fordeler ved overstrømsbeskyttelsessystemet ifølge oppfinnelsen vil fremgå av den etterfølgende, nærmere beskrivelse når den leses i forbindelse med tegningene, der fig. 1 viser et blokkskjerna av et fjerntilbakestillbart overstrømsbeskyttelsessystem ifølge oppfinnelsen, fig. 2 viser et blokkskjerna av et overstrøms-beskyttelsessystem som omfatter forskjellige elektroniske komponenter, fig. 3 viser et blokksk jerna av et overstrømsbeskyt-telsessystem som er basert på reléer, fig. 4 viser en del av et sammensatt elektrisk kraftfordelingsnettverk med en kortslutning i den ene gren, fig. 5 viser et blokkskjema av et over-strømsbeskyttelsessystem med anordninger for forsinkelse av bryterstyresystemets respons på en overstrømstilstand, og fig. 6 viser et delvis opptakbart overstrømsbeskyttelsessystem.
Idet det nå henvises til fig. 1, er det der vist et overbelastnings- eller overstrømsbeskyttelsessystem 1 som er montert i et elektrisk nettverk bestående av en mate- og en returledning 2 hhv. 3 som sammenkopler en elektrisk kilde S og en elektrisk belastning L. Systemet 1 omfatter en bryter 5 som sammenkopler to deler 2A, 2B av den elektriske mateledning 2, et bryterstyresystem 6, en strømnivådetektor 7 og en effekt-på-tilbakestillingsgenerator 8. Bryterstyresystemet 6 er koplet til strømnivådetektoren 7 via en signalledning 9 og bringer bryteren til å åpne som reaksjon på at detektoren 7 detekterer en elektrisk overstrøm i ledningen 2. Effekt-på-tilbakestillingsgeneratoren 8 er koplet til ledningene 2 og 3 via elektriske mateledninger 10 og 11. Mateledningen 10 er koplet til mateledningen 2 på et sted mellom kilden S og bryteren 5, for å sikre at effekt-på-tilbakestillingsgeneratoren aktiveres selv om bryteren 5 er åpen. Effekt-på-tilbakestillingsgeneratoren 8 er konstruert for å bringe styresystemet 6 til å tilbakestille bryteren 5 til en lukket stilling som reaksjon på en hevning av kildespenningen til en forutbestemt verdi, hvilken verdi velges under det spenningsnivå som frembringes under nor-mal drift av kilden S.
Dersom bryteren 5 åpnes etter en overstrømstilstand, bringer følgelig effekt-på-tilbakestillingsgeneratoren 8 bryteren 5 til å lukkes igjen dersom kilden S effektutkoples og ef-fektinnkoples på nytt. På denne måte lukkes bryteren 5 uten å kreve manuelt inngrep ved hjelp av f.eks. dykkere, og uten å kreve installasjon av separate telemetri-forbindelser for lukning av bryteren fra et fjerntliggende sted.
Som vist på fig. 2, kan overstrømsbeskyttelsessystemet omfatte forskjellige elektroniske deler, såsom en elektronisk strømnivådetektor 20, en D-type-vippe 21 og en effekt-på-tilbakestillingsgenerator 22. Systemet omfatter videre en kraftforsyning 23 for de elektroniske deler, hvilken kraftforsyning mates via en transformator 24 ved hjelp av en elektrisk ledning 25 som strekker seg mellom en kilde S og en belastning L, og en bryter 26 som aktiveres ved hjelp av et bryterdrivtrinn 27.
Den ene inngang til strømnivådetektoren 20 er koplet til ledningen 25 via en strømtransformator 28 og en likeretter 29, mens en annen inngang til strømnivådetektoren 20 er koplet til en strømreferanse REF.
Strømnivådetektorens 20 utgang er koplet via en signalledning 30 til vippens 21 nullstillingsinngang R, mens effekt-på-tilbakestillingsgeneratorens 22 utgang er koplet til vippens 21 klokke- eller taktinngang CL. En viss tid, typisk 0,1 sekunder til noen få sekunder etter effektinnkopling eller oppstarting av kilden S, skifter effekt-på-tilbakestillingsgeneratoren fra logisk "0" til logisk "1". Vippen vil avlese den logiske "1" på sin "D" -inngang i øyeblikket for taktpuls-overgangen. Vippens utgang Q driver bryteren 26 via bryterdriv-eren 27. En OG-port 33 i signalbanen mellom den nevnte utgang Q og bryter- eller relédriveren 27, av hvilken OG-port den ene inngang er koplet til effekt-på-tilbakestillingsgeneratoren 22 via en shuntledning 35, undertrykker muligheten for udefinert vippeutgang under effektinnkopling eller oppstarting.
Dersom det maksimale strømnivå som er definert ved referansen REF, overskrides under drift av systemet, vil strøm-nivådetektoren 20 generere en logisk "1". Denne logiske "1" overføres til vippens 21 nullstillingsinngang, og vippen vil utkople strømmen uavhengig av informasjonen 0; takt- og D-inngangen. Bare ved fråkopling av nettverket og oppstarting av dette på nytt vil reléet og relédriveren 27 kople på igjen.
Virkemåten av det overstrømsbeskyttelsessystem som er vist på fig. 3, er basert på virkningen av to reléer A og B, to brytere a og b, og en motstand R.
Systemet er anordnet i et elektrisk nettverk bestående av mate- og returledninger 35, 36 som sammenkopler en kilde S og en belastning L. Reléet A, som er en strømspole, vil omkople ved en overstrømstilstand i ledningen 35. Bryteren "a" vil da bli omkoplet og kople reléet B til kilden. Dersom reléet A ved dette tidspunkt fremdeles skulle være direkte tilkoplet til kilden S, kan den totale impedans av strømspolen eller reléet A og belastningen være så lav at det ikke er igjen tilstrekkelig spenning til å energisere reléet B. En ekstra motstand R er derfor inkludert for å unngå dette. Deretter vil reléet B kople på og holde seg selv effekt forsynt via kontakten "b" og den elektriske ledning 37.
Som vist på fig. 4, som viser en del av et sammensatt, elektrisk fordelingsnettverk som omfatter tre sammenkoplings-nivåer I, II og III, kan det oppstå et problem dersom flere overstrømsbeskyttelsessysterner er koplet i serie.
I den viste situasjon styrer et overstrømsbeskyt-telsessystem OPS-8 en del av nettverket hvor en kortslutning SC er til stede. Når kilden S slås på eller innkoples, vil et overstrømsbeskyttelsessystem OPS-1 bli innkoplet først etter en viss forsinkelse, deretter vil overstrømsbeskyttelsessystemer OPS-2 til OPS-5 bli innkoplet, og senere vil overstrømsbeskyt-telsessys-temer OPS-6 til OPS-8 bli innkoplet. På grunn av kort-slutningen i OPS-8-grenen begynner imidlertid en høy strøm å flyte gjennom systemene OPS-1, OPS-5 og OPS-8. Dersom f.eks. systemet OPS-5 har den raskeste respons, vil det frakople systemene OPS-6 og OPS-7, hvilket er uønsket. For å isolere de feilaktige nettverksdeler på riktig måte, må således over-strømsbeskyttelsessystemene nærmest belastningene ha den raskeste responstid, og systemene nærmest kilden S må den lengste responstid. De modifikasjoner som er nødvendige for å frembrin-ge en innstillbar forsinkelse i utkoplingsfunksjonen for et overstrømsbeskyttelsessystem ifølge oppfinnelsen, skal beskriv-es i det etterfølgende.
I den montasje som er vist på fig. 2, kan en forsinkelse i systemets utkoplingsfunksjon tilveiebringes ved hjelp av en forsinkelse, såsom en RC-krets med en Schmitt-trigger, i signalledningen 30 mellom strømnivådetektoren 20 og D-type-vippens nullstillingsinngang R.
I den montasje som er vist på fig. 3, kan en forsinkelse i utkoplingstiden styres ved å velge en passende forsink-elsestid for den strømdrevne spole A.
Flere andre varianter av disse forsinkelsesmekanismer er mulige. En av disse er å gjøre forsinkelsestiden avhengig av graden av overstrøm; jo større overstrøm, jo kortere forsinkel-sestid.
Generelt er det ønskelig at overstrømsbeskyttelsessys-temet, dersom det er direkte kortsluttet på sin utgang, frakopler belastningen umiddelbart. Dette kan oppnås ved å gjøre systemet raskt fra det tidspunkt da det tilkopler belastningen inntil overstrømsbeskyttelsessystemene i det neste nivå innkoples. Et mulig koplingsskjerna for et slikt system er vist på fig. 5.
Forskjellige komponenter i systemet, såsom strømnivå-detektoren 40, strømlikeretteren 41, bryteren 42, bryterdrive-ren 43, kraftforsyningen 45, effekt-på-tilbakestillingsgeneratoren 46 og D-type-vippen 47, likner på de som er beskrevet under henvisning til fig. 2, og i det etterfølgende vil det derfor ikke bli gitt noen nærmere beskrivelse av disse komponenter og disses virkemåte. Systemet på fig. 5 er videre forsynt med en forsinkelse 48 som er koplet til strømnivådetek-torens 40 utgang 49, og med en monostabil multivibrator 50 som er koplet til vippens 47 utgang Q. Strømnivådetektorens 40 utgang 49 og multivibratorens 50 utgang er videre koplet til en første NAND-port 51, mens utgangene fra forsinkelsen 48 og multivibratoren 50 videre er koplet til en andre NAND-port 52, idet multivibratoren er koplet til den nevnte port 52 via en inverter 53. Utgangene fra de første og andre porter 51, 52 er koplet til vippens 47 nullstillingsinngang R via en tredje NAN-D-port 55.
Under drift av systemet forårsaker en positiv takt-pulsovergang fra vippen 47 at utgangen fra den monostabile multivibrator 50 skifter fra "0" til "1" og forblir på "1" i en forutbestemt tidsperiode T. Etter denne periode skifter den logiske tilstand tilbake til "0". Ved å kombinere utgangen fra multivibratoren 50 og utgangen fra forsinkelsen 48 via de tre NAND-porter 51, 52 og 55 er systemet blitt gjort hurtig fra det tidspunkt da det tilkopler belastningen L, inntil overstrøms-beskyttelsessysternene i det neste nivå av nettverket innkoples. På hvert nivå av nettverket er tidsperioden T for den monostabile multivibrator 50 kortere enn forsinkelsestiden for effekt-på-tilbakestillingsgeneratoren i det neste overstrøms-beskyttelsessystem som er beliggende nærmere belastningen L.
Dersom det ønskes, kan en del av overstrømsbeskyttel-sessystemet gjøres adskillbart fra effektnettverket ved hjelp av optiske, kapasitive, induktive, konduktive eller hvilke som helst andre midler. Dette har fordelen med mer lettvint utskif-tning av styredelen i tilfelle av svikt. Et eksempel med magnetisk kopling er vist på fig. 6. Det overstrømsbeskyttelses-system som er vist på fig. 6, omfatter en magnetisk styrt bryter 60, en adskillbar spenningstransformator 61 og en adskillbar strømtransformator 62. Den gjenvinnbare del av systemet, som på figuren er omgitt av en stiplet linje 64, inneholder bryterstyresystemet 66 som omfatter bryterstyreanordningen, strømnivådetektoren og effekt-på-tilbakestillingsanordningen. Dersom bryteren 60 er frakoplet når den ikke er aktivert (som vist), vil strømmen i en ledning 67 bli avbrutt dersom den ad-skillbare del fjernes.
Det finnes forskjellige måter for å utstyre et fler-fasenettverk med overstrømsbeskyttelsessystemer ifølge oppfinnelsen. Som et eksempel betraktes et trefasenett. Separate overstrømsbeskyttelsessystemer kan åpenbart anvendes på alle tre faser. Alternativt kan deler av systemet være koplet, f.eks. de tre brytere. Dersom den maksimale strøm da overskrides i én eller flere av fasene, frakoples alle tre faser. Dette kan også oppnås ved hjelp av én styrekrets som driver et meka-nisk koplet sett av brytere. De tre strømdetektorer kan tas sammen i en logisk enhet eller port før de tilkoples til styre-kretsen. De tre spenningsdetektorer kan summeres ved hjelp av en OG- eller en ELLER -port, avhengig av de spesielle konstruksjonskrav. I noen tilfeller kan det være akseptabelt å benytte færre spenningsdetektorer enn antallet av faser.
Det kan være ønskelig for operatøren av systemet å kjenne til overstrømsbeskyttelsessystemets tilstand. Det finnes flere måter for å realisere dette, én mulighet er å kople en lysindikator, såsom en neonlampe, en lysemitterende diode med seriemotstand og diode, som er montert bak et kvarts- eller glassvindu, parallelt med overstrømsbeskyttelsessystemets bryter. En sådan anordning tillater en dykker eller en ROV-far-kost å oberservere om bryteren er åpen eller lukket. Alternativt kan overstrømsbeskyttelsessystemet være tilkoplet via et grensesnitt til en kommunikasjonkrets, slik at den logiske tilstand kan avleses på et fjerntliggende sted. En tredje måte er å forårsake en endring i selve effektnettverket dersom systemet har utløst, f.eks. ved å tilkople det til en resonanskrets. Den utløste tilstand kan i dette tilfelle detekteres ved å regis-trere nettverkets impedans som funksjon av frekvensen ved nettverkets kildeende. En fjerde mulighet, som er særlig anven-delig når effekt-på-tilbakestillingssystemer med innstillbare responstider benyttes, er å velge forskjellige tidsforsinkelser for effekt-på-tilbakestillingsgeneratorene i systemet. Den feilaktige gren i nettverket kan da identifiseres på grunnlag av tidsforsinkelsen mellom oppstarting og forekomsten av en strømtopp ved kilden som følge av tilkopling og fråkopling kort deretter av det relaterte overstrømsbeskyttelsessystem.
Endelig vil det være klart at overstrømsbeskyttelses-systemet ifølge oppfinnelsen kan være utstyrt med en bryter som består av et elektromagnetisk relé, en tyristor, en GTO, en Triac, en transistor, en anordning med variabel reluktans eller hvilken som helst annen anordning som er i stand til å kople strømmen i et elektrisk effektfordelingsnettverk på og av.

Claims (9)

1. Fjerntilbakestillbart overstrømsbeskyttelsessystem for anvendelse i et elektrisk effektfordelingsnettverk, hvilket system omfatter en bryter (5) som sammenkopler deler (2A, 2B) av en elektrisk tilførselsledning (2) mellom en elektrisk kilde (S) og en elektrisk belastning (L), en strømnivådetektor (7) for deteksjon av størrelsen av elektrisk strøm i ledningen (2), og et bryterstyresystem (6) som er koplet til strømnivådetektoren (7) og bringer bryteren (5) til å åpne som reaksjon på at strømdetektoren (7) detekterer en elektrisk overstrøm i ledningen (2), og derved frakopler belastningen (L) fra kilden (S) dersom en overstrømstilstand inntreffer, KARAKTERISERT VED at systemet videre omfatter en effekt-på-tilbakestillingsanordning (8) for å bringe styresystemet (6) til å tilbakestille bryteren (5) til en lukket stilling som reaksjon på en hevning av kildespenningen til en forutbestemt verdi.
2. System ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at strøm-nivådetektoren (7) er koplet til den nevnte ledning (2) ved hjelp av en strømtransformator (28) og en likeretterenhet (29).
3. System ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at effekt-på-tilbakestillingsanordningen (8) består av en elektronisk effekt-på-tilbakestillingsgenerator som er koplet til bryterstyresystemet (6) og til den nevnte ledning (2) på et sted mellom kilden (S) og bryteren (5).
4. System ifølge krav 3, KARAKTERISERT VED at bryterstyresystemet (6) omfatter et D-type-vippesystem (21), idet vippesystemet har en taktinngang (CL) som er koplet til effekt-på-tilbakestillingsgeneratorens (22) utgang.
5. System ifølge krav 4, KARAKTERISERT VED at vippesystemet (21) har en nullstillingsinngang (R) som er koplet til strømnivådetektorens (20) utgang, idet vippesystemet (21) videre har en utgang (Q) som er koplet til en mekanisme for å drive bryteren (26) via den ene inngang til en OG-port (33), idet porten har en annen inngang som er direkte koplet til effekt-på-tilbakestillingsgeneratorens (22) utgang.
6. System ifølge krav 5, KARAKTERISERT VED at en signal-forsinkelsesmekanisme er anordnet i signalledningen (30) mellom strømnivådetektoren (20) og vippesystemets (21) nullstillingsinngang (R).
7. System ifølge krav 6, KARAKTERISERT VED at bryterstyresystemet videre omfatter en monostabil multivibrator (50) som er koplet til vippesystemets (21, 47) utgang, - en første NAND-port (51) hvis innganger er koplet til utgangene fra multivibratoren (50) og strømnivådetektoren (40), - en andre NAND-port (52) med en inngang som er koplet til signalforsinkelsesmekanismen, og en annen inngang som er koplet via en inverter (53) til multivibratorens (50) utgang, og - en tredje NAND-port (55) hvis innganger er koplet til utgangene fra de første og andre porter (52, 53), idet utgangen fra den tredje port (55) er koplet til vippesystemets (21, 47) nullstillingsinngang (R).
8. System ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at bryteren (5) er koplet til bryterstyresystemet (6) ved hjelp av en magnetisk styrt forbindelse (60), at effekt-på-tilbakestillingsanordningen er koplet til tilførselsledningen ved hjelp av en adskillbar spenningstransformator (61), at strømnivådetek-toren er koplet til tilførselsledningen ved hjelp av en adskillbar strømtransformator (62), og at strømnivådetektoren, bryterstyreanordningen og effekt-på-tilbakestillingsgeneratoren er inneholdt i et gjenvinnbart hus.
9. System ifølge krav 1, KARAKTERISERT VED at strømnivå-detektoren (7) består av et relé (A) som er forsynt med en strømspole som aktiverer bryteren (a) for å åpne ved en overstrømstilstand, og at effekt-på-tilbakestillingsanordningen består av et andre relé (B) som er koplet til kilden, enten via bryteren (a) eller via en kontakt som er anordnet i tilførselsledningen (35) på et sted mellom kilden (S) og bryteren (a).
NO890714A 1988-02-22 1989-02-20 Fjerntilbakestillbart overströmsbeskyttelsessystem NO177980C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8804035A GB2215537B (en) 1988-02-22 1988-02-22 Remotely resettable electrical overload protection system

Publications (4)

Publication Number Publication Date
NO890714D0 NO890714D0 (no) 1989-02-20
NO890714L NO890714L (no) 1989-08-23
NO177980B true NO177980B (no) 1995-09-18
NO177980C NO177980C (no) 1995-12-27

Family

ID=10632116

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO890714A NO177980C (no) 1988-02-22 1989-02-20 Fjerntilbakestillbart overströmsbeskyttelsessystem

Country Status (3)

Country Link
BR (1) BR8900729A (no)
GB (1) GB2215537B (no)
NO (1) NO177980C (no)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE4004449C1 (en) * 1990-02-14 1991-08-29 Heinrich Kissling Gmbh & Co Kg, 7277 Wildberg, De Load current limiting circuit - has integrated power switch switching off relay if undervoltage appears at input
GB2473056A (en) * 2009-09-01 2011-03-02 Vetco Gray Controls Ltd AC power switch with overcurrent protection

Also Published As

Publication number Publication date
GB2215537B (en) 1992-07-29
GB8804035D0 (en) 1988-03-23
NO890714D0 (no) 1989-02-20
BR8900729A (pt) 1989-11-21
GB2215537A (en) 1989-09-20
NO177980C (no) 1995-12-27
NO890714L (no) 1989-08-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
RU2323511C1 (ru) Устройство автоматического повторного включения, в частности, для управляемых током нулевой последовательности выключателей
US5936495A (en) Fuse switch
CN1059623A (zh) 用于电力系统保护的方法及装置
US8508891B2 (en) Trip unit providing remote electrical signal to remotely indicate that an arc reduction maintenance mode is remotely enabled, and electrical switching apparatus including the same
RU157512U1 (ru) КОМПЛЕКТНОЕ КОМБИНИРОВАННОЕ УСТРОЙСТВО РЕЛЕЙНОЙ ЗАЩИТЫ И АВТОМАТИКИ НА ПЕРЕМЕННОМ ОПЕРАТИВНОМ ТОКЕ ДЛЯ ПРИСОЕДИНЕНИЙ РАСПРЕДЕЛИТЕЛЬНОГО УСТРОЙСТВА ЭЛЕКТРИЧЕСКИХ СЕТЕЙ 6-35 кВ
EP1039611B1 (en) High-voltage switch gear protection circuit
EP3889984A1 (en) Switching and protection means for low-voltage switchboard and low-voltage switchboard incorporating said switching and protection means
EP0958643A1 (en) Circuit breaker for disconnecting an electrical apparatus from electrical network
US5635772A (en) Method and apparatus for transferring between electrical power sources which adaptively blocks transfer until load voltage decays to safe value
CN100407532C (zh) 自动开关控制系统及其控制方法
US6075688A (en) Motor operator with ac power circuit continuity sensor
NO177980B (no) Fjerntilbakestillbart overströmsbeskyttelsessystem
GB1590639A (en) Circuit interrupters
CN110086183A (zh) 一种断路器本体三相不一致防护电路
US5754113A (en) Circuit monitor for plural electrical switching apparatus
NO328425B1 (no) Et apparat for a begrense en elektrisk strom
KR20150031729A (ko) 재폐로 기능을 갖는 한류기
Kay et al. The misuse of IEEE device 52-medium voltage contactors and breakers are not the same!
GB2128047A (en) Earth leakage monitor and earth proving apparatus
US2340057A (en) Distribution transformer for banking service
JP3248962B2 (ja) インバータ配電系統の保護方法
US2861222A (en) Electrical distribution system with automatic sectionalizing switch
US4185208A (en) Anti-pump circuit breaker
US2842720A (en) Circuit control system and controller therefor
US4974112A (en) Apparatus for improved protection against lower magnitude faults in an electrical power distribution system

Legal Events

Date Code Title Description
MM1K Lapsed by not paying the annual fees