NO154616B - Multippel (diversity) radio-transmisjonssystem. - Google Patents

Multippel (diversity) radio-transmisjonssystem. Download PDF

Info

Publication number
NO154616B
NO154616B NO810298A NO810298A NO154616B NO 154616 B NO154616 B NO 154616B NO 810298 A NO810298 A NO 810298A NO 810298 A NO810298 A NO 810298A NO 154616 B NO154616 B NO 154616B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
frequency
modulation
oscillator
diversity
signals
Prior art date
Application number
NO810298A
Other languages
English (en)
Other versions
NO810298L (no
NO154616C (no
Inventor
Claude Collin
Original Assignee
Thomson Csf
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Thomson Csf filed Critical Thomson Csf
Publication of NO810298L publication Critical patent/NO810298L/no
Publication of NO154616B publication Critical patent/NO154616B/no
Publication of NO154616C publication Critical patent/NO154616C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/02Diversity systems; Multi-antenna system, i.e. transmission or reception using multiple antennas
    • H04B7/12Frequency diversity
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02DCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES [ICT], I.E. INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES AIMING AT THE REDUCTION OF THEIR OWN ENERGY USE
    • Y02D30/00Reducing energy consumption in communication networks
    • Y02D30/70Reducing energy consumption in communication networks in wireless communication networks

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Radio Transmission System (AREA)

Description

Oppfinnelsen vedrører multippel (diversitet ) radio transmi-sjonssystemer for overføring mellom to terminalstasjoner av høyfrekvenssignaler modulert med den informasjon som skal overføres, når de to stasjonene ikke er i sikt for hverandre, idet radio-forbindelsen oftest sikres ved troposfærisk eller ionosfærisk bølgeforplantning.
Slike stasjoner oppviser en med tiden meget variabel forplant-ningsdempning. For å sikre stabil overføring av informa-sjonene er det ikke økonomisk rentabelt, og i mange tilfeller også praktisk talt umulig å sette inn utstyr med en tilstrekkelig transmisjonsmargin til å sikre en gitt minimal kommunikasjonskvalitet under en maksimal forplantningsdemp-ning som inntreffer under en liten prosentdel av transmisjons-tiden. Det blir derfor dannet flere transmisjonsveier i pa-rallell, hvis karakteristikker er tilstrekkelig adskilt til ikke å påvirkes samtidig av en og samme torplantningsdemp-ning. Man oppnår på denne måten en multippelvirkning der signalene i hver vei blir kombinert, etter automatisk jus-tert avveining, for i hvert øyeblikk å oppnå en kvalitet minst lik kvaliteten i den vei som oppviser den beste kvalitet.
Det er kjent, hver for seg eller i kombinasjon, å anvende vinkel-, rom-, frekvens-diversitet osv, og i den senere tid har man tatt i bruk tidsdiversitet, generelt anvendt på digitale datatransmisjoner, som sikrer overflødighet i informasjonsoverføringen ved tilstrekkelig adskilte tids-punkter til å dra nytte av de forskjellige forplantnings-forhold.
Selvsagt betinger dette en vesentlig økning av det utstyr
som anvendes, og følgelig av anleggsomkostningene.
Frekvensdiversitet, som oppfinnelsen spesielt passer for,
er en av de mest vanlig brukte transmisjonsmetoder.
For å iverksetteen orden N av frekvensdiversitet, må det ifølge tidligere kjent teknikk , foruten N mottagere, forut-
settes N sendere med tilstrekkelig høy effekt P av f.eks.
1 kW og forskjellige bærefrekvenser. Disse N sendere kan omfatte en enkelt felles effektforsterker, men dannet spisseffekt må da være lik N<2>P med tilstrekkelig stor lineari-tet til å unngå for høye nivåer av intermodulasjonsproduk-ter.
I en artikkel av D.D. Howard - Single Channel System of Frequency Diversity, publisert i Electronics i august 1954, er der beskrevet et transmisjonssystem beregnet for direkte sikt, men frekvensdiversitet for informasjonssignaler som amplitudemodulerer bærefrekvensene. Spektrallinjene blir dannet ved å frekvensmodulere en ren bærefrekvens. Men i dette system er alle spektrallinjene amplitudemodulert og sendt ut. Det er ingen seleksjon av spesielt valgte linjer som underlag for multippel (diversitet) transmisjonsveier, som derpå blir forsterket. Forøvrig melder ikke problemet med forsterkning seg fordi det dreier seg om transmisjon i direkte sikt.
Nærværende oppfinnelse tar sikte på et diversitets-trans-mis jonssystem for troposfære- eller ionosfæreforbindelser som krever effektforsterkning og må settes i verk med fre-kvensdiver sitet av orden N, og som er meget enklere og økonomisk enten det brukes alene eller kombinert med andre diversitetsmåter, heri innbefattet frekvensdiversitet av den vanlige type som spesielt bare krever de utstyr som normalt kreves for en enkelt vei, det vil si en enkelt laveffektsender, en enkelt effektforsterker, en enkelt antenne og på mottagersiden en enkelt mottager hvis høyfre-kvens- og mellomfrekvenskretser er felles for de N mottatte diversitetssignaler.
Ifølge en utforming av oppfinnelsen tilveiebringes en anordning for radiooverføring mellom to terminalstasjo-
ner av høyfrekvenssignaler modulert med den digitale informasjon som skal sendes, i hvilket signalene sendes med frekvensdiversitet av orden N, der N er et helt positivt
tall større enn 1, idet en av terminalstasjonenes sendere for å generere de N bærefrekvenser, omfatter en oscillator med frekvens f som frekvensmoduleres av et signal med frekvens F avgitt fra en generator, karakterisert ved at, idet overføringen mellom terminalstasjonene foregår ved troposfærisk eller ionosfærisk spredning, senderen er utstyrt med midler for å bevirke at frekvensmodulasjonen av oscillatoren utføres med en bestemt modulasjonsindeks, slik at det, blant de spektrallinjer som dannes ved modulasjonen, oppnås N linjer med nær samme amplitude, en digital fasemodulasjonsanordning hvis signalinngang er forbundet til utgangen fra oscillatoren og hvis modulasjonsinngang påtrykkes de informasjonssignaler hvis høyeste frekvens er mindre enn F samt en effektforsterker med spisseffekt lik 2P forbundet til mo-dulas jonsanordningens utgang og som samtidig er innrettet til å forsterke de N linjer til en midlere effekt P/N, fulgt at et båndpassfilter med litt større båndbredde, enn (N-l)F, og en sendeantenne.
Ifølge en annen utforming av oppfinnelsen tilveiebringes en anordning for radiooverføring mellom to terminalstasjoner av høyfrekvenssignaler modulert med den digitale informasjon som skal sendes, i hvilket signalene sendes med frekvensdiversitet av orden N, der N er et helt positivt tall større enn 1, idet en av terminalstasjonens sendere for å generere de N bærefrekvenser, omfatter en oscillator med frekvens f, karakterisert ved at, idet overføringen mellom terminalstasjonene foregår ved troposfærisk eller ionosfærisk spredning, oscillatoren frekvensmoduleres av et sammensatt signal som oppnås ved addisjon i en adderer av et signal med frekvens F fra en generator og informasjonssignaler hvis høyeste frekvens er mindre enn F, midler for å bestemme den modulasjonsindeks som oscillatoren bibringes av generatorens utgangssignal i fravær av informasjonssignaler, slik at det, blant de spektrallinjer som dannes av frekvensmodulasjonen, oppnås N linjer med nær samme amplitude, samt en effektforsterker med spisseffekt lik 2P forbundet til utgangen på oscillatoren, og som samtidig er innrettet til å forsterke de N linjer til en midlere effekt P/N, fulgt av et båndpassfilter med litt større båndbredde enn (N-l)F, og en sendeantenne .
båndbredde enn (N-l)F, og en sendeantenne.
Oppfinnelsen vil bli forstått bedre ved hjelp av nedenstå-ende beskrivelse og tegning, der: figur 1 er et prinsippskjerna av en sender i transmisjonssystemet ifølge oppfinnelsen,
figur 2 er en variant av figur 1, som kan anvendes ved fre-kvensmodulasjon ved hjelp av informasjonssignalene,
figur 3 er et eksempel på et prinsippskjerna for en mottager i transmisjonssystemet ifølge oppfinnelsen.
På figur 1 frekvensmoduleres en oscillator 1 med en frekvens f ved hjelp av sinus-signalgenerator 2 med frekvens F. Oscillatorens utgang 3 er forbundet til bærefrekvens-inngangen på en modulasjonsanordning 10 hvis modulasjonsinngang 4 påtrykkes de informasjoner som skal overføres, og hvis utgang 5 er forbundet til en antenne 6 gjennom en forsterkerkjede 7 fulgt av et båndpassfilter 8.
Generatorens frekvensmodulasjonsindeks er i dette eksempel valgt lik 1,4 35. Herav følger på utgangen 3 et spekter av Bessel-striper A hvis midtstripe f og stripene for de første symmetriske sidebånd (f+ F) har samme amplitude og som i et bånd lik 2F konsentrerer 90% av den effekt som avgis fra generatoren 1.
Modulasjonsanordningen omfatter en vanlig digital fase-modulator 10, idet den informasjon som skal overføres påtrykkes den i form av binære pulstog hvis taktfrekvens er tydelig under F.
Erfaringen viser at på utgangen av modulatoren 10 er hver strek i Bessel-spekteret modulert som om den var alene, for å utgjøre spektret B, uten å endre det fore-trukne innbyrdes faseforhold, slik at forsterkeren 7 behandler dette spekter av modulerte striper på samme måte som et enkelt frekvensmodulert signal.
I dette eksempel avgir derfor forsterkeren en midlere effekt P, som er summen av effektene i hver av de tre striper, som tilnærmet er lik -Pj, med en toppeffekt lik 2P, mens den ville ha vært lik 6P dersom stripene skrev seg fra forskjellige generatorer og da var forskjellige 1 fase.
Hensikten med båndpassfilteret 8 er å begrense utstrål-ingen fra antennen 6 til bare de tre nyttige striper,
og dets båndbredde er derfor litt større enn 2F.
Alt som er nevnt gjelder også for en modulasjonsanordning omfattende en frekvensmodulator av kjent type. Også i dette tilfellet viser erfaringen at hver stripe i Bessel-spekteret blir modulert som om den var alene. Ved fre-kvensmodulasjon bekreftes dette eksperimentelle faktum av beregning ut fra den matamatiske utvikling av uttryk-ket for en frekvensmodulert bølge som moduleres av summen av stripene i Bessel-spekteret i forhold til et av signalene, idet hver tidligere nevnte linje frekvensmoduleres av det andre signalet.
Den følgende figur viser et eksempel på frekvensmodulert sending med anvendelse av denne egenskap angitt i det foregående.
På figur 2, der henvisningstallene er identiske med dem på figur 1 som vedrører de samme organer, er generatoren 2 koblet til oscillatoren 1 gjennom en adderer 11 som på en annen inngang 14 påtrykkes informasjonen som skal over føres.
Den følgende figur viser et eksempel på en mottager som tillater mottagning av de således utsendte signaler. Figur 3 viser en antenne 31 som gjennom et båndpassfilter 32 mater en blander 33 forbundet til en lokaloscil-lator 35. Blanderens 33 utgang 36 er gjennom en forsterker 37 fulgt av et filter 38, forbundet til inngang-ene på tre filter- og demodulasjonsanordninger 39 til 41 hvis respektive utganger er forbundet til en diversitet-kombinator 42 hvis utgang 43 gjenoppretter den over-førte informasjon.
Blokkene 32 til 38 inngår i en vanlig mottager der mel-lomfrekvenssignalene forsterkes innenfor et bånd som be-stemmes av filteret 38 med valgt båndbredde, eksempel-vis litt større enn 2F, som er båndet av det spekter som sendes ut av de ovenfor beskrevne sendere.
Blokkene 39 til 41 isolerer og demodulerer hver av kom-ponentene i de tre bærefrekvensers spekter C som mottas med variable relative amplituder som en funksjon av de separate og bestemte forplantnings-dempninger som de blir utsatt for. For å lette filtreringen er det anbragt et identisk filter for hver anordning, og foran dette en frekvensomformer, idet filtrenes båndbredde er litt stør-re enn hver stripes spekter.
Kombinatoren 42 er av vanlig type og adderer permanent de tre mottatte signaler med relativ avveining av deres nivåer som funksjon av kvaliteten.
Sender og mottager som er beskrevet ovenfor, danner et særlig enkelt og økonomisk system for overføring med fre-kvensdiver sitet , ettersom det inneholder kun få ekstra organer i forhold til en vanlig forbindelse med én bærefrekvens.
Diversitetsordenen N, som i det beskrevne eksempel er lik 3, kan være hvilken som helst, og spesielt lik 5
med en modulasjonsindeks med frekvensen F lik omtrent 1,8, idet i dette tilfelle de fem striper har nærrela-terte amplituder.
I praksis forutsetter et slikt system selvsagt at det blir anvendt for å bekjempe forplantningsforstyrrelser i ikke gjensidig avhengige forhold for forholdsvis små avstander i bærefrekvens, ellers blir systemet vanskelig å realisere, og blir uten interesse. Men studier som nylig er blitt foretatt på dette området, har øket spesialistenes kunn-skap, og de er nå i stand til med stor nøyaktighet å be-regne den nødvendige minste frekvensavstand og derved oppnå maksimalt utbytte av de beskrevne anordninger.
Et spesielt interessant og fordelaktig anvendelseseksem-pel vedrører forbindelser med forplantning gjennom ionos-færen, særlig i det dekametriske bølgebånd der hyppige selektiv fadingsvariasjoner er dekorrelert og med fre-kvensforskjeller som ofte er mindre enn båndbredden av en telefonkanal.
Systemets enkelthet tillater også anvendelse på radio-samband fra mobile kjøretøyer.
I troposfærisk forplantning der man ofte bruker en høy orden av diversitet, tillater det beskrevne system,
pga. dets enkle utskiftning av sender/mottagerenhetene i ethvert transmisjonssystem omfattende en eller flere forskjellige typer av diversitet, å multiplisere den opprinnelige orden av diversitet med N, for å øke kvaliteten av radiosambandet eller, med samme kvalitet,
å redusere de andre organers ytelser, som f.eks. send-ernes effekt eller antennenes vinning for å optimali-
sere omkostningene for utstyret. Det skal bemerkes at det beskrevne system er kompatibelt med vanlig frekvens-diversitet forutsatt at frekvensforskjellen er tilstrekkelig for sistnevnte.
Dette transmisjonssystem med frekvensdiversitet er godt egnet for samband som bruker kun en enkelt antenne pr. terminal.

Claims (5)

1. Anordning for radiooverføring mellom to terminalstasjoner av høyfrekvenssignaler modulert med den digitale informasjon som skal sendes, i hvilket signalene sendes med frekvensdiversitet av orden N, der N er et helt positivt tall større enn 1, idet en av terminalstasjonenes sendere for å generere de N bærefrekvenser, omfatter en oscillator (1) med frekvens f som frekvensmoduleres av et signal med frekvens F avgitt fra en generator (2), karakterisert ved at, idet overføringen mellom terminalstasjonene foregår ved troposfærisk eller ionosfærisk spredning, senderen er utstyrt med midler for å bevirke at frekvensmodulasjonen av oscillatoren utføres med en bestemt modulasjonsindeks, slik at det, blant de spektrallinjer som dannes ved modulasjonen, oppnås N linjer med nær samme amplitude, en digital fasemodulasjonsanordning (10) hvis signalinngang er forbundet til utgangen fra oscillatoren (1) og hvis modu-las jonsinngang (4) påtrykkes de informasjonssignaler hvis høyeste frekvens er mindre enn F samt en effektforsterker med spisseffekt lik 2P (7) forbundet til modulasjonsanord-ningens utgang og som samtidig er innrettet til å forsterke de N linjer til en midlere effekt P/N, fulgt at et båndpassfilter (8) med litt større båndbredde, enn (N-l)F, og en sendeantenne.
2. Anordning for radiooverføring mellom to terminalstasjoner av høyfrekvenssignaler modulert med den digitale informasjon som skal sendes, i hvilket signalene sendes med frekvensdiversitet av orden N, der N er et helt positivt tall større enn 1, idet en av terminalstasjonens sendere for å generere de N bærefrekvenser, omfatter en oscillator (1) med frekvens f, karakterisert ved at, idet overføringen mellom terminalstasjonene foregår ved troposfærisk eller ionosfærisk spredning, oscillatoren (1) frekvensmoduleres av et sammensatt signal som oppnås ved addisjon i en adderer (11) av et signal med frekvens F fra en generator (2) og informasjonssignaler hvis høyeste frekvens er mindre enn F, midler for å bestemme den modulasjonsindeks som oscillatoren (1) bibringes av generatorens utgangssignal i fravær av informasjonssignaler, slik at det, blant de spektrallinjer som dannes av frekvensmodulasjonen, oppnås N linjer med nær samme amplitude, samt en effektforsterker med spisseffekt lik 2P (7) forbundet til utgangen på oscillatoren (1), og som samtidig er innrettet til å forsterke de N linjer til en midlere effekt P/N, fulgt av et båndpassfi 1 ter (8) med litt større båndbredde enn (N-l)F, og en sendeantenne.
3. Anordning som angitt i krav 1 eller 2, karakterisert ved at mottageren omfatter i serie inngangs-trinn (32, 33, 35) og en mellomfrekvensforsterker (37) med båndbredde litt større enn (N-l)F, N kretser (39, 40, 41) for henholdsvis filtrering og demodulering av hver av de N linjer, og en diversitets-kombinator (42) forbundet til utgangen av hver av de N kretser.
4. Anordning som angitt i krav 3, karakterisert ved midler for å gjøre modulasjonsindeksen hovedsakelig lik 1,435 og N lik 3.
5. Anordning som angitt i krav 3, karakterisert ved midler for å gjøre modulasjonsindeksen hovedsakelig lik 1,8 og N lik 5.
NO810298A 1980-01-29 1981-01-28 Multippel (diversity) radio-transmisjonssystem. NO154616C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8001898A FR2474791A1 (fr) 1980-01-29 1980-01-29 Systeme de transmission radioelectrique en diversite, de structure simple et economique, et reseau de telecommunication comportant de tels systemes

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO810298L NO810298L (no) 1981-07-30
NO154616B true NO154616B (no) 1986-08-04
NO154616C NO154616C (no) 1986-11-12

Family

ID=9237996

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO810298A NO154616C (no) 1980-01-29 1981-01-28 Multippel (diversity) radio-transmisjonssystem.

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4363132A (no)
EP (1) EP0033256B1 (no)
JP (1) JPS56114451A (no)
AU (1) AU533920B2 (no)
CA (1) CA1165819A (no)
DE (1) DE3166382D1 (no)
FR (1) FR2474791A1 (no)
IL (1) IL61986A (no)
IN (1) IN155303B (no)
NO (1) NO154616C (no)

Families Citing this family (47)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3121146A1 (de) * 1981-05-27 1983-01-05 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Digitales funksystem
FR2537805B1 (fr) * 1982-12-14 1986-01-24 Thomson Csf Dispositif de linearisation automatique de la caracteristique frequence-signal de commande, d'un oscillateur a frequence variable module en frequence
US6433668B1 (en) * 1990-05-25 2002-08-13 Seiko Instruments Inc. Paging system with spacial, frequency and time diversity
US5214787A (en) * 1990-08-31 1993-05-25 Karkota Jr Frank P Multiple audio channel broadcast system
EP0622910B1 (en) * 1993-04-29 2003-06-25 Ericsson Inc. Time diversity transmission system for the reduction of adjacent channel interference in mobile telephone systems
US7515896B1 (en) 1998-10-21 2009-04-07 Parkervision, Inc. Method and system for down-converting an electromagnetic signal, and transforms for same, and aperture relationships
US6694128B1 (en) 1998-08-18 2004-02-17 Parkervision, Inc. Frequency synthesizer using universal frequency translation technology
US6061551A (en) 1998-10-21 2000-05-09 Parkervision, Inc. Method and system for down-converting electromagnetic signals
US6091940A (en) 1998-10-21 2000-07-18 Parkervision, Inc. Method and system for frequency up-conversion
US6813485B2 (en) 1998-10-21 2004-11-02 Parkervision, Inc. Method and system for down-converting and up-converting an electromagnetic signal, and transforms for same
US7321735B1 (en) 1998-10-21 2008-01-22 Parkervision, Inc. Optical down-converter using universal frequency translation technology
US6061555A (en) * 1998-10-21 2000-05-09 Parkervision, Inc. Method and system for ensuring reception of a communications signal
US6370371B1 (en) 1998-10-21 2002-04-09 Parkervision, Inc. Applications of universal frequency translation
US7236754B2 (en) 1999-08-23 2007-06-26 Parkervision, Inc. Method and system for frequency up-conversion
US6542722B1 (en) 1998-10-21 2003-04-01 Parkervision, Inc. Method and system for frequency up-conversion with variety of transmitter configurations
US6560301B1 (en) 1998-10-21 2003-05-06 Parkervision, Inc. Integrated frequency translation and selectivity with a variety of filter embodiments
US7039372B1 (en) 1998-10-21 2006-05-02 Parkervision, Inc. Method and system for frequency up-conversion with modulation embodiments
US7295826B1 (en) 1998-10-21 2007-11-13 Parkervision, Inc. Integrated frequency translation and selectivity with gain control functionality, and applications thereof
WO2000024120A1 (en) * 1998-10-21 2000-04-27 Parkervision, Inc. Method and system for ensuring reception of a communications signal
US6049706A (en) * 1998-10-21 2000-04-11 Parkervision, Inc. Integrated frequency translation and selectivity
DE19855292C1 (de) * 1998-11-24 2000-10-05 Jens Kurrat Digitales Funkkopfhöhrersystem
US6704549B1 (en) 1999-03-03 2004-03-09 Parkvision, Inc. Multi-mode, multi-band communication system
US7006805B1 (en) 1999-01-22 2006-02-28 Parker Vision, Inc. Aliasing communication system with multi-mode and multi-band functionality and embodiments thereof, such as the family radio service
US6704558B1 (en) 1999-01-22 2004-03-09 Parkervision, Inc. Image-reject down-converter and embodiments thereof, such as the family radio service
US6879817B1 (en) 1999-04-16 2005-04-12 Parkervision, Inc. DC offset, re-radiation, and I/Q solutions using universal frequency translation technology
US6873836B1 (en) 1999-03-03 2005-03-29 Parkervision, Inc. Universal platform module and methods and apparatuses relating thereto enabled by universal frequency translation technology
US6853690B1 (en) 1999-04-16 2005-02-08 Parkervision, Inc. Method, system and apparatus for balanced frequency up-conversion of a baseband signal and 4-phase receiver and transceiver embodiments
US7110435B1 (en) 1999-03-15 2006-09-19 Parkervision, Inc. Spread spectrum applications of universal frequency translation
US6504878B1 (en) * 1999-04-15 2003-01-07 Harris Corporation Digitally modulated RF amplifier system having improved adjacent sideband distortion reduction
US7110444B1 (en) 1999-08-04 2006-09-19 Parkervision, Inc. Wireless local area network (WLAN) using universal frequency translation technology including multi-phase embodiments and circuit implementations
US7065162B1 (en) 1999-04-16 2006-06-20 Parkervision, Inc. Method and system for down-converting an electromagnetic signal, and transforms for same
US7693230B2 (en) 1999-04-16 2010-04-06 Parkervision, Inc. Apparatus and method of differential IQ frequency up-conversion
US8295406B1 (en) 1999-08-04 2012-10-23 Parkervision, Inc. Universal platform module for a plurality of communication protocols
US7072390B1 (en) 1999-08-04 2006-07-04 Parkervision, Inc. Wireless local area network (WLAN) using universal frequency translation technology including multi-phase embodiments
US7054296B1 (en) 1999-08-04 2006-05-30 Parkervision, Inc. Wireless local area network (WLAN) technology and applications including techniques of universal frequency translation
US7082171B1 (en) 1999-11-24 2006-07-25 Parkervision, Inc. Phase shifting applications of universal frequency translation
US6963734B2 (en) 1999-12-22 2005-11-08 Parkervision, Inc. Differential frequency down-conversion using techniques of universal frequency translation technology
US7292835B2 (en) 2000-01-28 2007-11-06 Parkervision, Inc. Wireless and wired cable modem applications of universal frequency translation technology
US7010286B2 (en) 2000-04-14 2006-03-07 Parkervision, Inc. Apparatus, system, and method for down-converting and up-converting electromagnetic signals
US7454453B2 (en) 2000-11-14 2008-11-18 Parkervision, Inc. Methods, systems, and computer program products for parallel correlation and applications thereof
US7010559B2 (en) 2000-11-14 2006-03-07 Parkervision, Inc. Method and apparatus for a parallel correlator and applications thereof
US7072427B2 (en) 2001-11-09 2006-07-04 Parkervision, Inc. Method and apparatus for reducing DC offsets in a communication system
US7085335B2 (en) 2001-11-09 2006-08-01 Parkervision, Inc. Method and apparatus for reducing DC offsets in a communication system
US6975848B2 (en) 2002-06-04 2005-12-13 Parkervision, Inc. Method and apparatus for DC offset removal in a radio frequency communication channel
US7321640B2 (en) 2002-06-07 2008-01-22 Parkervision, Inc. Active polyphase inverter filter for quadrature signal generation
US7379883B2 (en) 2002-07-18 2008-05-27 Parkervision, Inc. Networking methods and systems
US7460584B2 (en) 2002-07-18 2008-12-02 Parkervision, Inc. Networking methods and systems

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR940009A (fr) * 1947-01-04 1948-12-01 Radio Electr Soc Fr Perfectionnements aux réseaux radioélectriques
US3023309A (en) * 1960-12-19 1962-02-27 Bell Telephone Labor Inc Communication system
US3258694A (en) * 1964-01-03 1966-06-28 Multi-channel p.m. transmitter with automatic modulation index control
US3689841A (en) * 1970-10-23 1972-09-05 Signatron Communication system for eliminating time delay effects when used in a multipath transmission medium
US3980945A (en) * 1974-10-07 1976-09-14 Raytheon Company Digital communications system with immunity to frequency selective fading
JPS52141113A (en) * 1976-05-19 1977-11-25 Nippon Telegr & Teleph Corp <Ntt> Transmission diversity system

Also Published As

Publication number Publication date
US4363132A (en) 1982-12-07
FR2474791A1 (fr) 1981-07-31
AU6665481A (en) 1981-08-06
JPS6242537B2 (no) 1987-09-09
IL61986A (en) 1983-09-30
FR2474791B1 (no) 1982-11-26
DE3166382D1 (en) 1984-11-08
EP0033256A1 (fr) 1981-08-05
IN155303B (no) 1985-01-19
JPS56114451A (en) 1981-09-09
IL61986A0 (en) 1981-02-27
CA1165819A (en) 1984-04-17
EP0033256B1 (fr) 1984-10-03
NO810298L (no) 1981-07-30
NO154616C (no) 1986-11-12
AU533920B2 (en) 1983-12-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO154616B (no) Multippel (diversity) radio-transmisjonssystem.
CA2270608C (en) Apparatus for communicating diversity signals over a transmission medium
US9413516B2 (en) Wireless full-duplex system and method with self-interference sampling
NO157880B (no) Digitalt radiosystem.
CA2931929A1 (en) Full duplex wireless transmission with self-interference cancellation
EP1330059A4 (en) Radio communication device, transmitter and receiver device
IL102817A (en) Radio receiver and transmitter
CN103248594A (zh) 一种实现同频全双工无线通信的方法
RU2008107948A (ru) Многоцелевой определитель местоположения, система передачи данных, медицинская система и система управления
US4349919A (en) Transmitter/receivers capable of contemporaneous transmission/reception
US6301310B1 (en) Efficient implementation for systems using CEOQPSK
GB1091599A (en) Communication system
US3370235A (en) Dual pilot frequency-correcting terminal stations for satellite repeater system
US3462554A (en) Transmission system utilizing independent diversity reception on plural sideband components
US3546386A (en) Satellite communication system and method
US3452156A (en) Radio transmission system with independent diversity reception of plural sideband components
US4290144A (en) Radio communications systems
US3125724A (en) Transmitting
US7747284B2 (en) Terminal device for a bi-directional radio relay link
EP2822193B1 (en) Method, apparatus and system for reconstructing three signals transmitted on a MIMO radio link having three transmission antennas for each polarization
US8060028B1 (en) Multi-spectrum high data rate communications system with electromagnetic interference cancellation
JPH0611125B2 (ja) 同一周波数中継方式
JP2513324B2 (ja) 両偏波伝送装置
FI112416B (fi) Menetelmä ja laite informaation välittämiseksi radioteitse
GB850110A (en) Improvements in or relating to radio communication systems