NO150633B - Fremgangsmaate ved fremstilling av titantetraklorid ved klorering i et fluidisert sjikt - Google Patents

Fremgangsmaate ved fremstilling av titantetraklorid ved klorering i et fluidisert sjikt Download PDF

Info

Publication number
NO150633B
NO150633B NO771159A NO771159A NO150633B NO 150633 B NO150633 B NO 150633B NO 771159 A NO771159 A NO 771159A NO 771159 A NO771159 A NO 771159A NO 150633 B NO150633 B NO 150633B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
coked
chlorination
carbon
weight
slag
Prior art date
Application number
NO771159A
Other languages
English (en)
Other versions
NO771159L (no
NO150633C (no
Inventor
Michel Gueguin
Original Assignee
Quebec Iron & Titanium Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Quebec Iron & Titanium Corp filed Critical Quebec Iron & Titanium Corp
Publication of NO771159L publication Critical patent/NO771159L/no
Publication of NO150633B publication Critical patent/NO150633B/no
Publication of NO150633C publication Critical patent/NO150633C/no

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C01INORGANIC CHEMISTRY
    • C01GCOMPOUNDS CONTAINING METALS NOT COVERED BY SUBCLASSES C01D OR C01F
    • C01G23/00Compounds of titanium
    • C01G23/02Halides of titanium
    • C01G23/022Titanium tetrachloride

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Inorganic Compounds Of Heavy Metals (AREA)
  • Oxygen, Ozone, And Oxides In General (AREA)
  • Physical Or Chemical Processes And Apparatus (AREA)

Description

Foreliggende oppfinnelse vedrorer en fremgangsmåte av den art som er angitt i krav l's ingress.
Mere spesielt vedrorer oppfinnelsen en fremgangsmåte hvor det
som utgangsmateriale anvendes slike med et relativt lavt innhold av TiC^, mere spesielt slagg som har et relativt hoyt innhold av uonskede jordalkalielementer og som har et hoyt innhold av sili-sium- og aluminiumoksyd.
I den velkjente elektrosmelteprosess av ilmenitt erholdes det metallisk jern og et TiC^-anriket slagg. Slike slagg verdsettes hoyt av TiC^-pigmentprodusenter som anvender seg av sulfaterings-prosessen. En typisk analyse av et slikt slagg er:
Imidlertid, p.g.a. de urenheter disse slagg inneholder er de generelt ikke egnet for fremstilling av titanpigment ved kloreringsprosessen. For å være egnet for en slik prosess er det vesentlig at slagget har et lavt innhold av CaO og MgO, og ytterligere et lavt Al^O^ og SiC^-innhold. For slagg som er egnet for kloreringsprosessen er det typiske innhold av disse forurensninger som folger:
Urenhetene CaO og MgO er uonskelige fordi de danner hoytkokende klorider som har en tendens til å akkumulere i det fluidiserte sjikt som anvendes ved kloreringsprosessen og som under de aktuelle driftsbetingelser forblir i smeltet form, hvilket forårsaker en lav kloreringshastighet, sammenklebning av sjiktet og defluidi-sering.
De to andre ovenfornevnte urenheter, nemlig Al^O^ og SiO^ er sterkt klorforbrukende, hvilket forårsaker forokede omkostninger ved fremstilling av TiO2~pigment og vanskeliggjbr rensing av titantetrakloridet, samt forverrer problemene i forbindelse med vasking av titantetraklorid-destillasjonsrestene.
I andre TiC^-inneholdende materialer, innbefattende slagg, kan, avhengig av materiales opprinnelsessted, også manganoksyd være tilstede. Manganoksyd er lettere å destillere fra reaksjonsblan-dingen enn MgCl^ og CaCl^. Imidlertid er store mengder av manganoksyd uonsket.
Anvendelse av kloridprosessen ved fremstilling av titan er
basert på dannelse av titantetraklorid som mellomprodukt i henhold til den folgende ligning:
Det foretrukne råmaterialet er naturlig eller kunstig rutil, hvorav den sistnevnte fremstilles fra ilmenitt ved forskjellige fremgangsmåter.
Ilmenitt er også meget anvendt som råmateriale ved fremstilling av TiO2-pigment. Ved kloreringsprosessen vil urenhetene som forefinnes i ilmenitt, hovedsakelig jern, forårsake dannelse av
store mengder jernklorid, enten som jern (II > eller-(III)-
klorider, som må fjernes eller viderebearbeides for resirkulering av klor.
Flere kloreringsfremgangsmåter av slagg med hoyt innhold av jordalkalimetaller har vært forsokt eller foreslått. Den eneste som til nå har vist seg effektiv innbefatter innblanding av et slagg, enten med rutil eller ilmenitt med et lavt CaO-og MgO-innhpld.
Andre forsok på å unngå anvendelse av slagg består i fremstil-
ling av briketter av slagg og karbonholdig materiale. Dette er en upraktisk prosess fordi det nødvendiggjor en satsvis opera-
sjon. Ytterligere andre prosesser har vært utfort ved hoyere temperatur i fluidisert sjikt, eventuelt med et overskudd av klor og i nærvær av overskudd av karbon som kontinuerlig må
fjernes, samt så vel hvor utgangsmaterialet vaskes for tilbake-føring , innbefattende eventuelle uomsatte materialer assosiert med dette.
I fravær av en oksygenakseptor er kloreringshastigheten av titandioksyd meget lav, selv ved temperaturer så hoye som lOOO°C. I nærvær av en oksygenakseptor, eksempelvis karbon,
forlbper reaksjonen ved temperaturer så lave som 500°C. To forskjellige reaksjonsmekanismer er involvert i henholdsvis temperaturområdet 500 - 800°C og over 900°C. Ved lave tempera-
turer er det nodvendig med god kontakt mellom TiO2 og karbon for å starte reaksjonen, mens ved hoyere temperaturer er en slik nær kontakt ikke absolutt påkrevd. Basert på disse fakta tillater
briketteringsprosessen, samt pelletisering og shaftovn-
klorering med kontinuerlig utforing av ikke omsatte materialer,
en lav reaksjonstemperatur.
Reduseringsmidlet, den såkalte oksygenakseptor som generelt
anvendes i aktuelle kloreringsanordninger er petroleumkoks som er et kostbart materiale. Ved fremgangsmåten i henhold til oppfinnelsen er karbonkilden pyrolysert bituminost kull,
som er mindre kostbart enn petroleumskoks.
Et utgangsmateriale som er egnet ved anvendelse i kloridprosessen kan være et slagg avledet fra en kilde såsom ilmenitt. Ilmenitt innmates i en smelteanordning hvori jern ekstraheres og det erholdes et TiC^-inneholdende slagg, som av hensyn til de ovenfornevnte grunner, bor ha et lavt innhold av CaO, MgO og MnO for å være egnet for kloreringsformål.
Et kommersielt fremstilt titaninneholdende slagg kjent under navnet "Sorelslag" inneholder store mengder CaO, MgO, Si0 2 og A^O^, hvis innhold av de nevnte oksyder typisk er 0,8, 5,1, 5,2 og 5,5 vekt-%. I henhold til foreliggende fremgangsmåte er det påtenkt anvendelse av dette slagg eller andre tilsvarende titaninneholdende materialer som utgangsmateriale for fremstilling av titanpigment ved klorering.
Det.er mulig å anvende de ovenfor beskrevne forskjeller i klorering smekan isme ne for å klorere titanslagg som har et hoyt innhold av CaO og MgO i et fluidisert sjikt, samt ytterligere uten at det er nodvendig med en kontinuerlig utforing i bunnen eller ved siden av reaktoren, mens denne er i drift under milde betin-gelser. Med milde reaktorbetingelser menes temperaturer i området 600 - 800°C, sammenlignet med 95o - 1100°C i andre reaktorer. Noen sammenkitting av sjiktet finner ikke sted og de hoyt klorforbrukende oksyder A^O^ og Si02 blir kun i liten grad angrepet eller overhodet ikke. Dette resulterer i betydelige klorinn-sparinger. Fremgangsmåten er således særpreget ved det sem er angitt i krav l's karakteriserende del.
Ved utfbrelse av fremgangsmåten i henhold til foreliggende oppfinnelse blir den titaninneholdende forbindelse, særlig titanslagg, malt til et meget fint pulver og deretter blandet i det riktige forhold med bituminost kokskull også i pulverform. Et egnet bindemiddel tilsettes under blandingen hvoretter slagg-kullblandingen pelletiseres til små korn eksempelvis med en stbrrelse fra -28 til +100 mesh, hvoretter de "nye" korn opp-varmes til 500°C i det minste i et par sekunder for å danne en koksstruktur, hvoretter disse korn ytterligere rostes ved 900 - 950°C i 10 - 20 min. for å senke deres hydrogeninnhold så meget som mulig (initialt er hydrogeninnholdet ca. 2 vekt-% av kornene og dette innhold senkes til 0,2 vekt-%). Kornene avkjoles i en inert atmosfære eller helles i vann. Hensikten med å fjerne hydrogen er å nedsette klorforbruket som folge av en eventuell hydrokloriddannelse.
De resulterende korn som har en egnet storrelse (eksempelvis -28 til +1O0 mesh) for fluidisering kloreres deretter i et konvensjonelt fluidisert sjikt ved ca. 700°C i et kontinuerlig system. Den porose koksstruktur med hoyt overflateareal holder tilbake de tungt flyktige klorider såsom CaCl2 og MgCl2, som er tilstede i smeltet tilstand.
Ettersom reaksjonen skrider frem blir kornene lettere og deres fluidiseringsegenskaper forandres. ~' J Samtidig blir kornenes over-flate avslepet under dannelse av et Tio2-fritt tort stov som fores bort med gasstrommen. Da porene er relativt store (i størrelsesorden 1 - 5o pm) er det ikke vanskelig for klorgassen å dif fundere inn i kjernene av kornene og danne TiCl^ med kar-
bonet som er jevnt fordelt i kornene. Kornenes karbonskjelett, forsterket av ikke omsatt silisiumoksyd og aluminiumoksyd og impregnert med CaCl2 og MgCl2 og i det vesentlige fri for titan-oksyd blir til slutt fort ut med kloriddampene og karbondioksyd dannet under prosessen og blir lett oppsamlet og fraskilt. Overskudd av karbon kan gjenvinnes etter vasking med vann og karbonskjelettet innbefatter de oppfangede klorider. Det erholdte TiCl^ behandles senere på vanlig måte.
Titanoksydinneholdende materialer med det ovenfor beskrevne
hbye innhold av jordalkalimetaller, alkalier, silisiumoksyd, aluminiumoksyd eller mangan er slike som: titanslagg, brasili-
ansk anatase, bergilmenitter, perovskitt, etc. Et hoyt inn-
hold av jordalkalimetaller, alkali, silisiumoksyd, aluminium-
oksyd eller mangan i dette utgangsmaterialet er ment slike hvor de enkelte nevnte bestanddeler i det minste er tilåtede i de følgende mengder nemlig 1 vekt-% jordalkalimetaller, 1 vekt-% alkali,
3 vekt-% silisiumoksyd, 3 vekt-% aluminiumoksyd og 1 vekt-%
mangan.
Det folgende eksempel illustrerer fremgangsmåten i henhold til oppfinnelsen.
Eksempel
Et titaninneholdende slagg med den fblgende sammensetning i vekt-%, ble malt til 99% -325 mesh:
Et bituminost kull med den folgende sammensetning, i vekt-%, ble malt i en kulemolle til 100% -325 mesh:
Slagg:kull ble blandet i forholdet 2:1 i 1 time etter at blandingen var tilsatt 10 vekt-%, regnet på den torre blanding,av en opplosning av et bindemiddel såsom jern(II)klorid, natrium-sulfitt, stivelse, lim, melasse, sukker, bentonitt, svovelsyre, avlut fra et titandioksydpigmentanlegg eller cellulosesulfonat. Mengden av tilsatt bindemiddel kan ligge i området 0,25 - 1,0 % tbrr-vekt av den samlede vekt av karbon og slagg.
Den erholdte homogene blanding ble pelletisert i en 35 cm pelletiseringsskive ved 45 omdr./min. i en vinkel på 42° under anvendelse av en satsvis operasjon og med vannpåsprbytning.
Skiven ble stoppet når mesteparten av kornene eller pelletsene
hadde oppnådd den bnskede partikkelstbrrélse. En bnsket partik-kelstbrrelse er 8 - 150 mesh, fortrinnsvis 28 - 100 mesh. Pel-letsenes fuktighetsinnhold var ca. 13 vekt-%.
Pelletsene ble delvis tbrket i en panne på en varm plate og
deretter siktet for å utskille de bnskede stbrrelser. Fin-
stoffet ble repelletisert mens de grove partiklene ble ned-
brutt for tilbakeføring.
De delvis tbrkede pellets, som fremdeles inneholdt ca. 5 vekt-%
vann ble innfort i en varm rbrovn og rostet i 20 min. ved 920 - 940°C i en nitrogenatmosfære, og deretter avkjblt til romtempera-
tur under en nitrogenatmosfære. Generelt er mengden av titandioksyd til karbon i de rostede partikler (pellets) 40-60
vekt-% titandioksyd og 15 - 20 vekt-% karbon.
De erholdte rostede pellets lot seg lett skille fra hverandre ved beroring og hydrogeninnholdet var mindre enn 0,2 vekt-%.
Styrken for de erholdte pellets varierte meget avhengig av mengden anvendt bindemiddel, imidlertid, bor en egnet styrke etter rosting ligge i området 100 - 2000 g/mmD, fortrinnsvis 300 - 600 g/mmD.(g pr. mm diameter).
Tabell I
Effekten av bindemidlet på styrken og "stovfasthet" for de rostede partikler (i gram for en partikkelstorrelse omregnet til diameter 1 mm). Styrken av granulene er gitt av den empiriske formel
hvor:F er kraften i gram nodvendig for å nedbryte granulene D er diameter i mm
S er en styrkekonstant i g/l mm diameter.
Av forsokene 5, 6 og 7 i tabell I fremgår' det
at bindemiddelmengden har en omvendt effekt på styrken i forhold til "stovfasthet". Folgelig vil bindemiddelmengden generelt anvendes i et forhold (slagg + kull):bindemiddel på 1:0,002 - 0 ,010.
Effekten av slagg:kull-forholdet er også undersokt og pellets med god styrke ble erholdt med et forhold på 2:1, samt innen det noe bredere forhold på 2,5:1 til 1,5:1.
+Sm^h = Standard kubikkmeter nitrogen pr. time (ved 22°C). ++MFMH = Minimum fluidiseringsmassehastighet, dvs. den minimale gassmengde nbdvendig pr. tidsenhet for å fluidisere kornene.
På basis av de ovenfor viste data og ytterligere data er det trukket opp en grafisk fremstilling som vist i fig. 1, som viser effekten av partikkelstorrelsen på fluidisering ved 710°C. Ytterligere er det i fig. 2 vist en grafisk fremstilling som viser en termogravimetrisk kurve for klorering av -28 +48 mesh slagg:koks (forhold 2:1) hvorav det fremgår at reaksjonen forloper i flere trinn: -vektforokning i området 300 - 400°C som folge av dannelse av ikke-flyktige klorider, i det vesentlige FeCl,,. -en sterk reaksjon i området 45o - 600°C i det vesentlige som folge av dannelse av titantetraklorid. -klorering av Al2°3°9 si02 i området 8oo - 900°C.
-avdestillering av MgCl2 over 950°C.
Under henvisning til fig. 3, vises temperaturavhengig-
heten for hovedreaksjonens forlop (dannelse av titantetraklorid) som viser en relativt liten forandring med hensyn til lav akti-veringsenergi (E) over 650°C.
Effekten av partikkelstorrelsen på kloreringshastigheten ble funnet å folge den empiriske ligning på folgende måte: hvori hastighetskonstanten k = 21,3 % pr. min. for granuler med en diameter på 1 mm ved 695°C
D er granulenes diameter i mm.
Kloreringshastigheten stiger svakt ved å forandre granulenes diameter, noe som tilsynelatende skyldes en storre porositet, dvs. et storre overflateareal.
Granuler medden sammensetning som vist i tabell IV ble klorert i et eksternt oppvarmet fluidisert sjikt med diameter 5 cm. Under henvisning til de ovenfor gitte generelle data ble kloreringen utfort med en 5o:50-blanding av klor og luft (regnet på volum). En variasjon fra 100:0,O kan også anvendes. Klor-utnyttelsen var ca. 98% for en sjikthoyde på 35 - 40 cm med en stromningshastighet på 3,10 l/min. klor (standard temperatur-volum, temperatur = 20°C). Temperaturområdet var 690 - 740°C. Den totale forsokstid var 133 min. for behandling av 1036,8 g granuler, den initiale satsing var 200 g og 28,4 g ble generelt tilsatt hvert 3. min. opp til en total på 836,8 g inntil alle de tilgjengelige granuler var tilsatt. Ved slutten av forsoket var sjiktet svevende og 137,1 g faststoff ble oppsamlet i reaktoren, hvilket ble senket til 110,0 g etter vasking og torking, hvilket tilsvarer 19,8 % oppløselige klorider i en sats som ikke på noen måte var sammenklebende.
450 g faststoff ble oppsamlet som tort stov som ble fort over (med gassen) og som inneholdt 41,5 % opploselige klorider. Den totale mengde titantetraklorid som ble oppsamlet var 996,8 g.
Sammensetningen av faststoffet i sjiktet var, i vekt-%:
Det oppsamlede stov hadde etter vasking folgende sammensetning, i vekt-%:
Omdannelsen til klorider av de forskjellige oksyder var, i vekt-%:
I henhold til det som er vist ovenfor er det klart at slagg
og titandioksydkilder som tidligere ikke kunne anvendes som utgangsmaterialer er egnet for anvendelse ved foreliggende fremgangsmåte og således utgjor en lett tilgjengelig kilde for en eventuell fremstilling av titandioksyd ved kloreringsprosessen eller som en lett tilgjengelig kilde for fremstilling av TiCl4. Den tiltagende mangel på råmaterialer av hoy kvalitet kan således avhjelpes ved å anvende råmaterialkilder lett tilgjengelige i store mengder eksempelvis slik som i det nord-amerikanske kontinent.

Claims (5)

1. Fremgangsmåte ved fremstilling av titantetraklorid ved klorering i et fluidisert sjikt inneholdende fluidiserte partikler på basis av et titandioksydmateriale, med et høyt innhold av urenheter som aluminiumoksyd, silisiumoksyd, kalsiumoksyd og magnesiumoksyd, hvilket materiale i -finfordelt form blandes med minst en støkiometrisk mengde av et finfordelt karbonmateriale, hvilken blanding ved hjelp av et egnet vannoppløselig bindemiddel pelletiseres for å anvendes i det fluidiserte sjikt/karakterisert ved at det som karbonmateriale anvendes bituminøst karbon, og at det pelletiserte materialet forkokses ved en temperatur på 900-950°C, til å gi et forkokset produkt inneholdende 40-60 vekt-% titandioksyd, 15-25 vekt% karbon, idet resten utgjøres av forurensninger i form av metall-oksyder, hvoretter det forkoksede materialet kloreres ved en temperatur i området 500-800°C.
2. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at de forkoksede pellets før kloreringen avkjøles til romtemperatur i fravær av oksygen.
3. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at de forkoksede pellets før kloreringen avkjøles til romtemperatur ved nedkjøling i vann.
4. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at som vannoppløselig bindemiddel anvendes natrium-sulfitt, natriumsulfat, svovelsyre, forbrukt væske fra Ti02-pigmentanlegg eller fortrinnsvis lignosulfonat.
5. Fremgangsmåte ifølge krav 1, karakterisert ved at de erholdte pellets tørkes og for-forkokses i et fast sjikt ved rask oppvarming til minst 450°C i noen sekunder .
NO771159A 1976-04-12 1977-04-01 Fremgangsmaate ved fremstilling av titantetraklorid ved klorering i et fluidisert sjikt NO150633C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US67595476A 1976-04-12 1976-04-12

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO771159L NO771159L (no) 1977-10-13
NO150633B true NO150633B (no) 1984-08-13
NO150633C NO150633C (no) 1984-11-21

Family

ID=24712615

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO771159A NO150633C (no) 1976-04-12 1977-04-01 Fremgangsmaate ved fremstilling av titantetraklorid ved klorering i et fluidisert sjikt

Country Status (5)

Country Link
US (1) US4117076A (no)
BR (1) BR7702086A (no)
CA (1) CA1106141A (no)
IN (1) IN145890B (no)
NO (1) NO150633C (no)

Families Citing this family (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2460892A1 (fr) * 1979-07-12 1981-01-30 Inst Titana Procede de production de tetrachlorure de titane
JPS56501522A (no) * 1979-11-19 1981-10-22
US4310495A (en) * 1980-07-02 1982-01-12 Scm Corporation Low-temperature fluid-bed chlorination of titaniferous ore
US4325920A (en) * 1980-11-12 1982-04-20 Qit-Fer Et Titane Du Quebec, Inc. Method to oxidize Ti+3 during the sulfuric acid digestion of titaniferous slags
US4629607A (en) * 1984-12-27 1986-12-16 Michel Gueguin Process of producing synthetic rutile from titaniferous product having a high reduced titanium oxide content
US5389355A (en) * 1987-12-09 1995-02-14 Qit-Fer Et Titane, Inc. Method of preparing a synthetic rutile from a titaniferous slag containing alkaline earth metals
US4933153A (en) * 1987-12-09 1990-06-12 Qit Fer Et Titane, Inc. Method of preparing a synthetic rutile from a titaniferous slag containing magnesium values
US5063032A (en) * 1990-03-27 1991-11-05 Qit-Fer Et Titane, Inc. Method of preparing a synthetic rutile from a titaniferous slag containing magnesium values
CN1285743C (zh) * 2000-12-12 2006-11-22 海威尔德钢铁和钒矿有限公司 从含有二氧化钛的物料如炼钢炉渣中回收二氧化钛的方法
AU2003247569B2 (en) * 2002-06-20 2009-07-02 E.I. Du Pont De Nemours And Company Composition and method for reduction of persistent, bio-accumulative and toxic pollutants in carbochlorination processes
CN100510127C (zh) * 2006-07-27 2009-07-08 张荣禄 从高钛型钒铁精矿中提取铁钛钒的方法
AU2009270230B2 (en) * 2008-07-11 2012-07-26 Kabushiki Kaisha Kobe Seiko Sho Briquette manufacturing method, reductive metal manufacturing method, and zinc or lead separation method
CN110627119B (zh) * 2019-09-29 2022-05-13 河南佰利联新材料有限公司 一种使用含钛细粉料制备氯化法TiO2原料的方法

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2253471A (en) * 1940-02-08 1941-08-19 Pittsburgh Plate Glass Co Chlorination of titanium bearing materials
US2479904A (en) * 1945-06-12 1949-08-23 Nat Lead Co Inorganic bond for chlorination charge
US2936217A (en) * 1954-06-03 1960-05-10 Monsanto Chemicals Method for chlorinating titanium oxide material

Also Published As

Publication number Publication date
NO771159L (no) 1977-10-13
IN145890B (no) 1979-01-13
NO150633C (no) 1984-11-21
CA1106141A (en) 1981-08-04
BR7702086A (pt) 1978-03-28
US4117076A (en) 1978-09-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO150633B (no) Fremgangsmaate ved fremstilling av titantetraklorid ved klorering i et fluidisert sjikt
RU2102510C1 (ru) Способ повышения содержания двуокиси титана в титансодержащей руде или концентрате
NO115372B (no)
RU2080295C1 (ru) Способ получения тетрахлорида титана
CN112981141B (zh) 一种四氯化钛精制尾渣制备钒铁合金的方法
CN109055781B (zh) 一种以钛铁复合矿为原料制备钛产品的方法
US1179394A (en) METHOD AND MEANS FOR PRODUCING TITANIUM TETRACHLORID, (TiCl4.)
US4187117A (en) Titanium slag-coke granules suitable for fluid bed chlorination
NO165337B (no) Fremgagnsmaate ved en nedstroemmedrivningsprosess for klorering av fint, titanholdig materiale.
CN104058450B (zh) 一种钛焦颗粒的造粒制备方法
CN109399706A (zh) 一种以高钙镁钛渣升级ugs渣的方法
US3875286A (en) Beneficiation of ilmenite ores
CA1128288A (en) Preparation of anhydrous magnesium chloride
US5389353A (en) Fluidized bed process for chlorinating titanium-containing material and coke useful in such process
NO152013B (no) Fremgangsmaate for fremstilling av syntetiske karbonholdige granuler
US2805120A (en) Chlorination process
US2723903A (en) Production of titanium tetrachloride
EP0426731B1 (en) Sintered high titanium agglomerates
JPS6362449B2 (no)
US3956454A (en) Process for producing aluminum trichloride
US3914113A (en) Titanium carbide preparation
Moodley et al. Chlorination of titania feedstocks
US6149712A (en) Sintered high titanium agglomerates
CA1122416A (en) Method of extracting columbium-tantalum values from pyrochlore ores
US2750259A (en) Method of producing titanium monoxide