NO147167B - Balansert forsterkerutgangstrinn. - Google Patents

Balansert forsterkerutgangstrinn. Download PDF

Info

Publication number
NO147167B
NO147167B NO803963A NO803963A NO147167B NO 147167 B NO147167 B NO 147167B NO 803963 A NO803963 A NO 803963A NO 803963 A NO803963 A NO 803963A NO 147167 B NO147167 B NO 147167B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
shaft
handle
machine
head
turning
Prior art date
Application number
NO803963A
Other languages
English (en)
Other versions
NO147167C (no
NO803963L (no
Inventor
Bengt Olof Berg
Original Assignee
Ericsson Telefon Ab L M
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ericsson Telefon Ab L M filed Critical Ericsson Telefon Ab L M
Publication of NO803963L publication Critical patent/NO803963L/no
Publication of NO147167B publication Critical patent/NO147167B/no
Publication of NO147167C publication Critical patent/NO147167C/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M1/00Substation equipment, e.g. for use by subscribers
    • H04M1/60Substation equipment, e.g. for use by subscribers including speech amplifiers
    • H04M1/6016Substation equipment, e.g. for use by subscribers including speech amplifiers in the receiver circuit

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Amplifiers (AREA)

Description

Elektrisk styrt gjengeskjæreinnretning med selvutløsning.
Oppfinnelsen angår en elektrisk styrt
gjengeskjæreinnretning med selvutløsning, for fastsrcenning i verktøyholderen i en dreiebenkliknende maskin, ved hjelp av hvilken gjengeskj æring og bearbeiding av dreiede arbeidsstykker kan utføres på den måte at bare én håndbetj ening er nødven-dig under arbeidsforløpet for innstilling av dybdematningen og start av maskinen.
De hittil for gjengeskj æring, f. eks.
muttergjenger, kjente fremgangsmåter og innretninger betinger at den som betjener maskinen resp. verktøyet, stadig må ha sin oppmerksomhet rettet på maskinen og stadig foreta inngrep. En slik stadig anspent oppmerksomhet tar imidlertid på nerve-systemet til de personer som betjener maskinen i så høy grad at det under arbeids-forløpet opptrer en viss tretthet og derfor fare for feilbetjening som øker vrakprosen-ten. Dessuten betyr en stadig inngripen i arbeidsoperasjonen øket arbeidstid, idet
der etter hvert arbeidsforløp må stoppes, skjærestålet må innstilles for endring av maskinens omdreiningsretning og innstilling av ny dybdematning, og etter at maskinens omdreiningsretning er endret må den startes på ny, og under hele denne prosess må den som betjener maskinen be-nytte begge hender.
Hensikten med oppfinnelsen er å til-veiebringe en automatisk arbeidende gjengeskjæreinnretning som etter hver opera-sjon automatisk stopper verktøymaskinen, trekker skjærestålet ut av skjærestilling og reverserer maskinens omdreiningsretning før den igjen starter.
Dette oppnås ifølge oppfinnelsen ved
at det i et i maskinens verktøyholder festet
fastspenningslegeme er anordnet en mellom to ytterstillinger om sin egen akse
dreibar aksel hvis ende er forsynt med en eksentrisk anordnet akselstump som bærer det bearbeidende verktøy, hvilken aksel har en med akselen dreibar del som forbinder akselen med en omstyringsvender for maskinens drivmotor, og som har et håndtak for dreining av maskinens dreibare deler, samt et omstyringshode som holder håndtaket i utkoplet stilling, og en fjær med re-gulerbar spenning, som tilstreber å dreie omstyringshodet mot den sponskj ærende kraft, og som med en ende er festet til omstyringshodet og med den andre ende er festet til et i innretningen faststående organ.
Et utførelseseksempel på oppfinnelsen skal forklares nærmere under henvisning til tegningen.
Fig. 1 viser et aksialt snitt gjennom en
innretning ifølge oppfinnelsen.
Fig. 2 viser innretningen på fig. 1,
sett forfra.
Fig. 3 viser et snitt langs linjen III—III
på fig. 1.
Fig. 4 viser et aksialt snitt gjennom en
modifikasjon av skjærestålholderen.
I en boring i et fastpenningslegeme 1 med kvadratisk tverrsnitt, er dreibart lagret en aksel 2, hvis aksiale forskyvning hindres av en flens 3 og muttere 5 som er skrudd på akselens gjengede ende 4. I den ende av akselen som er forsynt med flensen 3 befinner det seg en eksentrisk akseltapp 6, i hvilken det er anordnet en diametral boring som er beregnet på å oppta skjærestålet 7 som kan fastspennes ved hjelp av en vinkelrett på akseretningen forløpende boring i fastspenningslegemet 1 og akselen 2 er skrudd inn i en skrue 9. I fastspenningslegemet 1 er det anordnet en utsparing 10 som tilsvarer skruen 9 og som tillater en dreining av akselen 2 en vinkel på 90°. På denne måte kan akselen 2 dreies en vinkel på 90° i fastspenningslegemet 1, som vist på fig. 3.
Den ende av fastspenningslegemet 1 som vender fra skjærestålet, rager inn i en ringformet slisset stuss 11 på innretningens hus 12. Stussen 11 er omsluttet av et klam-mer 13 som kan klemmes sammen ved hjelp av en skruebolt, og derved klemme fastspenningslegemet 1 fast til huset 12. Den i huset innragende ende 14 av akselen 2 har kvadratisk tverrsnitt og rager inn i en kvadratisk åpning i et omstyringshode 15 som befinner seg inne i huset 12. Den andre ende av omstyringshodet 15 er tvangsmes-sig forbundet med akselen 17 i en omstyringsvender 16 for maskinens drivmotor.
De ledninger 18 som er tilsluttet omstyringsvenderens 16 kontakter er ført ut gjennom en boring i dekslet 19 i huset 12 gjennom en bærehylse 20 og en isolasjons-hylse 21. Ledningene 18 er forbundet med motoren resp. med omstyringsvenderens 16 kontakter på sådan måte at en dreining av akselen 17, f. eks. 90° kopler motoren ut, avbremser den og starter den igjen i motsatt retning.
En dreining av akselen 17 skjer ved dreining av akselen 2, fordi såvel enden 14 av akselen 2 som akselen 17 i omstyringshodet 15 er stivt forbundet.
I huset 12 er det vinkelrett på akseretningen og opprettstående anordnet en skive 22 som holdes ved hjelp av en skrue 23 og en mutter 24. Skruen 23 er ført ut gjennom en åpning i huset 12 og kan fast-settes i den innstilte stilling ved hjelp av mutteren 24, slik at skiven ikke kan svinges ut av den innstilte stilling resp. om husets 12 akse.
Den ene ende av en stålfjær 25 er festet til skiven 22 og den andre ende er festet til omstyringshodet 15.1 en utsparing 26 i omstyringshodet 25 er svingbart lagret et håndtak 27 om en bolt 28. Den avrunde-de ende 29 av håndtaket 27 kan ved sving-ning av håndtaket 27 i pilretningen 30 arreteres ved hjelp av et arreteringsorgan 31 som rager radialt inn gjennom en boring
32 i omstyringshodet 15 og som står under påvirkning av en fjær 33. Når enden 29 av håndtaket 27 befinner seg i den ene eller
annen ytterstilling, presser fjæren 33 arreteringsorganet 31 opp og holder håndtaket fast.
I husets 12 vegg er anordnet et spor 34 som strekker seg over en kvadrant og
som tjener til å styre håndtaket 27. I den ene side av sporet 34, f. eks. på den side som vender mot skjærestålet 7, er det i omstyr-ingsven&erens 16 midtstilling, dvs. når drivmotoren er koplet ut, anordnet en utsparing hvis dybde og bredde tilsvarer håndtaket 27. og som har til hensikt å holde håndtaket fast i denne midtstilling. Den ene ende av fjæren 25 er festet til skiven 22 og den andre ende er festet på omstyringshodet, og fjæren er forspent på den måte at håndtaket 27 alltid vil tvinges inn i utsparingen i sporet 34, når håndtaket 27 dreies som følge av at skjærestålet 7
trekkes tilbake fra skjærestilling, som følge av at den sponskj ærende kraft opphører.
Innretningens arbeidsmåte skal forklares nærmere i det følgende: Fastspenningslegemet 1 anbringes i verktøyholderen. og skjærestålet 7 anbringes f. eks. i en boring i det arbeidsstykke som skal bearbeides og i samsvar med skjæredybden i den første arbeidsoperasjon. Dette skjer på den måte at håndtaket 27 dreies i retning av pilen 35 (fig. 2) og maskinens drivmotor startes. Skjærestålet 7 utfører så en kontinuerlig bevegelse i retning av akselens 2 akse. Arbeidsstykket ro-terer og skjærestålet 7 føres i hele lengden av den del som skal bearbeides, f. eks. en gjengeskj æring i første arbeidsoperasjon. Når skjærestålet 7 kommer ut over den del av arbeidsstyket som skal bearbeides, f. eks. til et dreiet spor, opphører den sponskj ærende kraft som virker på stålet, slik at akselen 2 under virkning av forspenning av fjæren 25, bringer skjærestålet 7 ut av angrepsstilling. Sammen med akselen 2 dreies også omstyringshodet 15 og håndtaket 27. Dreiningen vil også her være 90°, idet bevegelsen er begrenset av skruen 9 og utsparingen 10.
Under dreining av håndtaket 27 dreies også akselen 17 i omstyringsvenderen 16, slik at drivmotoren koples ut og avbremses og maskinen begynner å rotere i omvendt retning. All denne aktivitet skyldes at den sponskj ærende kraft på skjærestålet 7 opp-hører, hvilket altså resulterer i at skjærestålet 7 trekkes tilbake fra angrepsstilling, motoren koples ut, avbremses og startes igjen i motsatt dreieretning, idet skjærestålet 7 føres tilbake til sin angripende be-gynnelsesstilling. Når skjærestålet 7 er ført tilbake til angrepsstilling, stoppes drivmotoren av en ikke vist bryter. Først i dette øyeblikk behøver maskinen betjening for
hånd, idet skjærestålet 7 innstilles i hy
skjæredybde, og håndtaket 27 bringes til
sin annen ytterstilling i retning av pilen
35, hvoretter en ny arbeidsoperasjon starter.
Når drivmotoren står stille, befinner
håndtaket 27 seg i utsparingen i sporet 34,
f. eks. midt i sporet 34.
På fig 4 er vist en stålholder som gjør
innretningen egnet også for utførelse av
slike arbeidsoperasjoner som skal foretas
ikke innvendig i en boring, men på utsiden
av arbeidsstykket. I dette tilfelle blir stål-holderen 36 satt på tappen 6 og festet ved
hjelp av en skrue 37. I boringen 38 anbringes f. eks. et hakeformet skjærestål som
festes ved hjelp av en skrue 39. Ellers er
arbeidsgangen den samme som ved skjæ-ring av de innvendige gjenger.
Fordelene ved den elektrisk styrte
gjengeskjæreinnretning med selvutløsning
er følgende:
I løpet av en bearbeidning som består
av flere innstillinger, behøver man bare
innstille skjæredybden og starte motoren.
Alle øvrige innstillinger blir utført automatisk av maskinen. Overvåkningen av maskinen krever derfor ingen særskilt oppmerksomhet, og det er derfor mulig at én person kan betjene flere maskiner samti-dig. Innretningen er av enkel konstruksjon, er billig og arbeider driftssikkert. Produk-sjonsmuligheten for dreiebenliknende maskiner øker ved anvendelse av innretningen
ifølge oppfinnelsen i betydelig grad. Innretningen ifølge oppfinnelsen egner seg
derfor ikke bare til gjengeskj æring, men
også til bearbeidelse av glatte flater.

Claims (4)

1. Elektrisk styrt gjengeskjæreinnretning med selvutløsning, karakterisert
ved at det i et i maskinens verktøyholder festet fastspenningslegeme (1) er anordnet en mellom to ytterstillinger om sin egen akse dreibar aksel (2) hvis ende er forsynt med en eksentrisk anordnet akselstump (6) som bærer det bearbeidende' verktøy (7), hvilken aksel har en med akselen dreibar del som forbinder akselen med en omstyringsvender (16) for maskinens drivmotor, og som har et håndtak (27) for dreining av maskinens dreibare deler, samt et omstyringshode (15) som holder håndtaket i utkoplet stilling, og en fjær (25) med regu-lerbar spenning, som tilstreber å dreie omstyringshodet mot den sponskj ærende kraft, og som med en ende er festet til omstyringshodet og med den andre er festet til et i innretningen faststående organ (22).
2. Innretning ifølge påstand 1, karakterisert ved at for å holde det i omstyringshodet (15) om en tapp (28) svingbart lagrede håndtak (27 i svinget stilling, er det i omstyringshodet (15) anordnet et med en fjær understøttet og med trykk mot den nedre ende av håndtaket (27) hvilende arreteringsorgan (31).
3. Innretning ifølge påstand 1 eller 2, karakterisert ved at for begrens-ning av akselens (2) dreining, er det i fastspenningslegemet (1) anordnet en utsparing (10) og i akselen (2) en skrue (9) som er bevegelig i utsparingen.
4. Innretning ifølge påstandene 1 — 3, karakterisert ved at f or f astsetning av det med maskinens dreibare deler be-vegede håndtak (27) i dets svingede stilling, er det anordnet et spor (34) i innretningens husvegg (12) og i sporets ene side en fordypning.
NO803963A 1979-05-04 1980-12-30 Balansert forsterkerutgangstrinn. NO147167C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7903931A SE417048B (sv) 1979-05-04 1979-05-04 Balanserat forsterkarutgangssteg

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO803963L NO803963L (no) 1980-12-30
NO147167B true NO147167B (no) 1982-11-01
NO147167C NO147167C (no) 1983-02-09

Family

ID=20337976

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO803963A NO147167C (no) 1979-05-04 1980-12-30 Balansert forsterkerutgangstrinn.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4450412A (no)
EP (1) EP0028229B1 (no)
DE (1) DE3069400D1 (no)
DK (1) DK149789C (no)
FI (1) FI68744C (no)
NO (1) NO147167C (no)
SE (1) SE417048B (no)
WO (1) WO1980002488A1 (no)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
IT1168164B (it) * 1981-08-26 1987-05-20 Ates Componenti Elettron Stadio finale a ponte per un aplificatore audio di ricezione

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1189589B (de) * 1963-11-12 1965-03-25 Philips Nv Transistorgegentaktschaltungsanordnung
US3541465A (en) * 1966-12-28 1970-11-17 Hitachi Ltd Transistor differential amplifier circuit
FR1600222A (no) * 1968-12-31 1970-07-20
US3742377A (en) * 1971-07-08 1973-06-26 Nat Semiconductor Corp Differential amplifier with means for balancing out offset terms
DE2431818A1 (de) * 1974-07-02 1976-01-15 Georg Dipl Ing Figol Nf-leistungsverstaerker
US3947778A (en) * 1974-09-11 1976-03-30 Motorola, Inc. Differential amplifier
JPS5548736B2 (no) * 1975-02-26 1980-12-08
DE2807304C2 (de) * 1978-02-21 1982-07-01 Licentia Patent-Verwaltungs-Gmbh, 6000 Frankfurt Schaltungsanordnung zum Verstärken eines in einer aus einer Teilnehmeranschlußleitung gespeisten Endstelle einer Fernmeldeanlage erzeugten Signals

Also Published As

Publication number Publication date
NO147167C (no) 1983-02-09
DK149789C (da) 1987-07-13
EP0028229A1 (en) 1981-05-13
FI68744C (fi) 1985-10-10
WO1980002488A1 (en) 1980-11-13
FI801241A (fi) 1980-11-05
DK149789B (da) 1986-09-29
US4450412A (en) 1984-05-22
SE7903931L (sv) 1980-11-05
SE417048B (sv) 1981-02-16
EP0028229B1 (en) 1984-10-10
DE3069400D1 (en) 1984-11-15
NO803963L (no) 1980-12-30
DK1481A (da) 1981-01-02
FI68744B (fi) 1985-06-28

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP3174056B2 (ja) モータ駆動の手持ち工作機械
US6148526A (en) Manually driven machine
US3040631A (en) Portable power-operated cutting tools
NO147167B (no) Balansert forsterkerutgangstrinn.
US2209228A (en) Tap chamfering machine
US4341044A (en) Machine for grinding gashes in end mill cutters
US4776248A (en) Machine for cutting pipe, tubing or the like with cutter plane adjustment
US2482802A (en) Headstock fixture for grinding cutting tools
US2465541A (en) Tapping accessory for drill presses
US3599261A (en) Apparatus for machining pipes and the like
US2634643A (en) Pipe grooving tool
US3283618A (en) Torque controlled machine tool
US2622639A (en) Machine for cutting and grooving bottoms of tenpins
US1444172A (en) Method of forming centers
US4279182A (en) Machine tool
US3038356A (en) Apparatus for refinishing brake drums
US3163082A (en) Pipe and conduit threading machine
US2508009A (en) Edging machine
US2281307A (en) Tool
SU740422A1 (ru) Устройство дл сн ти фаски
US2015940A (en) Apparatus for reboring engine bearings
US3845589A (en) Gun drill and bore grinding fixture
US1661505A (en) Grinding and finishing machine
US2046991A (en) Threading device
US2324922A (en) Automatic tapping machine