NO143267B - Fremgangsmaate og innretning for deteksjon av is paa overflaten av et fartoey - Google Patents

Fremgangsmaate og innretning for deteksjon av is paa overflaten av et fartoey Download PDF

Info

Publication number
NO143267B
NO143267B NO771146A NO771146A NO143267B NO 143267 B NO143267 B NO 143267B NO 771146 A NO771146 A NO 771146A NO 771146 A NO771146 A NO 771146A NO 143267 B NO143267 B NO 143267B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
ice
waveguide
energy
microwave
signal
Prior art date
Application number
NO771146A
Other languages
English (en)
Other versions
NO143267C (no
NO771146L (no
Inventor
Bertram Magenheim
Original Assignee
System Dev Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by System Dev Corp filed Critical System Dev Corp
Publication of NO771146L publication Critical patent/NO771146L/no
Publication of NO143267B publication Critical patent/NO143267B/no
Publication of NO143267C publication Critical patent/NO143267C/no

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B64AIRCRAFT; AVIATION; COSMONAUTICS
    • B64DEQUIPMENT FOR FITTING IN OR TO AIRCRAFT; FLIGHT SUITS; PARACHUTES; ARRANGEMENT OR MOUNTING OF POWER PLANTS OR PROPULSION TRANSMISSIONS IN AIRCRAFT
    • B64D15/00De-icing or preventing icing on exterior surfaces of aircraft
    • B64D15/20Means for detecting icing or initiating de-icing
    • GPHYSICS
    • G08SIGNALLING
    • G08BSIGNALLING OR CALLING SYSTEMS; ORDER TELEGRAPHS; ALARM SYSTEMS
    • G08B19/00Alarms responsive to two or more different undesired or abnormal conditions, e.g. burglary and fire, abnormal temperature and abnormal rate of flow
    • G08B19/02Alarm responsive to formation or anticipated formation of ice

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Aviation & Aerospace Engineering (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Measurement Of Resistance Or Impedance (AREA)
  • Geophysics And Detection Of Objects (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Table Devices Or Equipment (AREA)
  • Optical Measuring Cells (AREA)
  • Plasma Technology (AREA)

Description

Oppfinnelsen angår generelt systemer for deteksjon av overflateis, og særlig isdetektorer for anvendelse på luftfartøyer.
De problemer som angår dannelse av is på luftfar-tøyer, er velkjente og går tilbake til flygingens første tider. Under visse klimatiske forhold har is en tendens til å danne seg, særlig i nærheten av de fremre kanter av aerofoiloverflater, i lag av vesentlig tykkelse. Isen ikke bare øker luftfartøyets effektive vekt, men den kan også øke slepe-eller luftmotstanden og redusere det løft som tilveiebringes av aerofoilen. Som kjent benyttes forskjellige metoder for å detektere tilstedeværelse av is. Etter deteksjon av is kan kjente avisingssystemer anvendes eller innkoples for å befri luftfartøyet for is.
Selv om forskjellige metoder er blitt benyttet tidligere for beskyttelse mot is, har alle vist seg å være upålitelige av en eller annen grunn. De tidligere kjente metoder- har dessuten typisk bare vært i stand til å detektere is over meget begrensede områder. En tidligere kjent metode for isdeteksjon er kjent som åpnings- eller trykkfølermeto-den, og benytter fremovervendende åpninger, idet dannelsen av is på åpningene detekteres som en reduksjon i trykk.
Andre isdeteksjonsteknikker avhenger av deteksjon av en variasjon i en spesiell mekanisk eller elektrisk parameter, såsom elektrisk eller termisk ledningsevne, eller dempning av lys som passerer gjennom isen. Selv om noen av disse teknikker kan virke noenlunde tilfredsstillende på luftfartøyer med faste vinger, fremstår ytterligere problemer ved deteksjon av is på helikoptere. Vanligvis blir helikoptere benyttet på lavere høyder, og det er mer sannsynlig at de vil på-treffe nedisingsforhold enn moderne luftfartøyer med faste vinger. Videre er mange av de tidligere kjente teknikker ikke i stand til å tilpasses for anvendelse på roterende flater. Følgelig har det hittil ikke vært tilgjengelig noen helt tilfredsstillende metode for deteksjon av is på helikopterrotorblad.
Av det foregående vil det være åpenbart at det eksisterer et klart behov for et isdeteksjonssystem som på pålitelig måte kan indikere tilstedeværelse av is på et luft-fartøy, og særlig på rotorblad for helikoptere. Det er også et behov for'et isdeteksjonssystem som er i stand til på pålitelig måte å detektere tilstedeværelse av is over forholdsvis store områder. Den foreliggende oppfinnelse oppfyller begge disse behov.
Ifølge oppfinnelsen er det således tilveiebrakt en fremgangsmåte for deteksjon av is på den ytre overflate av et luftfartøy, omfattende de trinn å tilveiebringe en energikilde, å kople energi fra kilden til et overflatelag av is, og å overvåke et ved energikilden frembrakt signal for å indikere tilstedeværelsen av is på overflaten, hvilken fremgangsmåte er kjennetegnet ved at det genereres et elektromagnetisk mikrobølgesignal, at mikrobølgesignalet koples til den ene ende av en permanent ovérflatebølgeleder av et dielektrisk materiale med en dielektrisitetskonstant som er den samme som for is, idet overflatebølgeledereri og islaget danner en sammensatt bølgeleder, at mikrobølgesignalet overføres langs overflatebølgelederen i en retning parallelt med en overflate på hvilken is skal detekteres, at en del av mikrobølgeener-gieh reflekteres "tilbake langs bølgelederen fra dennes andre ende, og at det i et reflektometer detekteres et forhold mellom overført og reflektert energi med hensyn til den sammensatte bølgeleder, slik at tilstedeværelsen og beliggenheten av isen kari detekteres ved hjelp av reflektometeret.
Videre er det tilveiebrakt en innretning for deteksjon av is på "overflaten av en gjenstand i overensstemmelse med den angitte fremgangsmåte, hvilken innretning omfatter en elektromagnetisk energikilde, en koplingsanordning for kopling av energien fra kilden til et overflatelag av is, og en signalmonitor for indikasjon av tilstedeværelsen av overflateislaget ved déteksjon av en endring i et signal som frembringes ved energikilden,' og er'kjennetegnet ved at energikilden er eh mikrobølgeénergikilde, og at koplingsan-ordningén bmfcrttér eri overflatébølgéleder som inneholder et langstrakt,' dielektrisk legeme av et materiale med en dielektrisitetskonstant' som er den 'samme'som for is, ' idet "det" dielektriske legeme og islaget til sammen utgjør en sammensatt bøTgefeder,"''eri' mikrbbøigeeirergikopler for tilførsel av mik^oto^lgeé^érgx "-tiT"dek"ene éri'del'av det dielektriske legeme, og en fast bølgelederavslutning for refleksjon av energi som overføres langs overflatebølgelederlegemet, tilbake mot den nevnte ene ende, idet signalmonitoren omfatter en sammenlikner for sammenlikning av mikrobølgesignalene som overføres til og reflekteres fra den sammensatte bølgeleder.
I en fordelaktig utførelse av innretningen omfatter sammenlikneren et reflektometer som tilveiebringer et utgangssignal som representerer den komplekse verdi av impedans- eller refleksjonsegenskapene til den sammensatte over-flatebølgeleder. Videre kan den nevnte bølgelederavslutning være et impedansmistilpasningselement, f.eks. et kortslutningselement. Mistilpasningselementet resulterer i en delvis eller total refleksjon av energien tilbake langs overflate-bølgelederen, idet den reflekterte energi detekteres av re-flektormeteranordningen. Da isen vanligvis vil inneholde mange urenheter, deriblant en vesentlig mengde av ikke-frosset vann, vil den oppvise et tapsbeheftet dielektrisk medium for overføringen av mikrobølgeenergien, og mye mindre energi vil bli reflektert ut fra den sammensatte bølgeleder, bestående av isen og den permanente overflatebølgeleder, når et lag av is er til stede.
Det blir ikke tilført tilstrekkelig energi til islaget til å varme opp eller smelte isen i noen betydelig grad, men innretningen ifølge oppfinnelsen er velegnet for bruk i forbindelse med en mikrobølgesignalkilde av større styrke, som ville bli aktivert ved deteksjon av en vesentlig eller forutbestemt ismengde, og som ville virke slik at den varmet opp isen og bevirket fjerning av denne. Alternativt kan oppfinnelsen anvendes uavhengig som en isdetektor uten hensyn til den type av avisingsinnretning som benyttes.
Det vil være åpenbart at oppfinnelsen representerer et vesentlig fremskritt på det område som angår isdeteksjonssystemer. Anvendelsen av mikrobølgeenergi som overføres gjennom isen som virker som en overflatebølgeleder, og over-våkningen av islagets refleksjonskarakteristikk, tillater spesielt at tilstedeværelsen og mengden av is kan bestemmes pålitelig og nøyaktig.
Oppfinnelsen skal beskrives nærmere i det følgende
i tilknytning til et antall utførelseseksempler under henvis-
ning til tegningen, der fig. 1 viser en skjematisk illustra-sjon av isdeteksjonssystemet ifølge oppfinnelsen, fig. 2 viser et ekvivalent kretsskjema for den sammensatte overflate-bølgeleder som er dannet av et islag og en permanent overfla-tebølgeleder, fig. 3 viser en skjematisk representasjon av
overføringen av mikrobølgeenergi gjennom den permanente over-flatebølgeleder og et islag på en luftfartøyoverflate, fig. 4 viser et sideriss, delvis i snitt, av en kopler som benyttes til å overføre mikrobølgeenergi til overflatebølgelederen, og fig. 5 viser et delvis gjennomskåret planriss som svarer til siderisset på fig. 4.
Som vist på tegningene for illustrasjonsformål, angår oppfinnelsen i prinsipp en metode for deteksjon av islag som er dannet på de ytre overflater av luftfartøyer. Den er særlig velegnet for deteksjon av is på aerofoiloverflater av luftfartøyer både med faste og roterende vinger.
I overensstemmelse med oppfinnelsen blir et islag som er betegnet med henvisningstallet 10, detektert ved at det i dette innføres elektromagnetisk mikrobølgeenergi som tilføres fra en konvensjonell mikrobølgesignalkilde 12, "og som koples til isen ved hjelp av en overflatebølgelederkopler 14 på en slik måte at islaget fungerer som en overflatebølge-leder. Islaget 10 er dannet på et dielektrisk legeme i form av et permanent dielektrisk sjikt eller lag 16 som også fungerer som en overflatebølgeleder, idet det dielektriske legeme 16 er dannet på en luftfartøyoverflate 18, vanligvis av metall, på hvilken is forventes å samle seg. Som vist tilfø-res mikrobølgeenergien ved det dielektriske legemes ene ende 16a. Et mikrobølge-kortslutningselement 20 er anordnet ved den ende av bølgelederlegemet 16 som ligger fjernt fra over-flatebølgelederkopleren 14, for å sikre refleksjon av mikro-bølgeenergi tilbake langs bølgelederen. En todelt retnings-kopler 22 benyttes til å kople mikrobølgeenergien fra signalkilden 12 til overflatebølgelederkopleren 14, og til å til-føre et signal til et reflektomoter 24 som er koplet til dobbelt-retningskopleren 22. Reflektometeret overvåker den komplekse verdi av impedans- eller refleksjonskarakteristikken for den sammensatte bølgeleder som består av islaget 10 og den permanente overflatebølgeleder 16.
Bølgeledere som har form av lukkede rør med sirku-lært eller rektangulært tverrsnitt, er velkjente. Mindre kjent er begrepset med en "åpen grense"-struktur for over-føring av mikrobølgeenergi langs en overflate. Energien er nært bundet til overflaten, og selv om elektriske eller magnetiske felter holdes ved like utenfor bølgelederen, avtar disse eksponentielt i en retning normalt på overflaten. Ut-bredelse av mikrobølgeenergi gjennom en overflatebølgeleder opptrer i det som er alminnelig kjent som "fangede" trans-misjonsmodi, hvilket også kan betraktes som ekvivalent med total indre refleksjon fra bølgelederens overflatebegrensnin-ger. Som vist på fig. 3, kan mikrobølgeenergien betraktes som om den er utsendt inn i den permanente overflatebølgele-der 16 på en slik måte at innfallsvinkelen med overflategren-sene, dvs. med is-luft-grenseflaten, og dielektrikum-metall-grenseflaten, overskrider den kritiske vinkel over hvilken total indre refleksjon vil finne sted.
Driftsfrekvensen for innretningen ifølge oppfinnelsen er ikke kritisk og kan velges slik at den oppfyller spe-sielle konstruksjonskrav, og retter seg etter relevante statsbestemmelser. Typiske frekvenser vil ligge i området 2000 - 22 000 MHz. Signalkilden 12 kan opereres kontinuerlig, dvs. i "kontinuerlig-bølge"-modus, eller den kan tilpasses for pulset drift.
Fig. 2 er et ekvivalent kretsdiagram som viser at den sammensatte bølgeleder er ekvivalent med en transmisjonslinje som er kortsluttet ved sin fjerntliggende ende ved hjelp av elementet 20. På fig. 1 og 2 er bokstaven A benyttet for å indikere inngangsenden for den sammensatte bølge-leder, B er benyttet for å indikere det sted hvor islaget en-der, og D er benyttet for å indikere den kortsluttede ende av bølgelederen.
Materialet i den permanente overflatebølgeleder 16 er valgt slik at det har en dielektrisitetskonstant som er til-nærmet lik dielektrisitetskonstanten for is, slik at det opptrer liten brytning på is-dielektrikum-grenseflaten, og slik at det har en dielektrikumkarakteristikk med forholdsvis lavt tap.
Materialet bør også velges med henblikk på sin evne til å tåle kraftig regn-, sand- og støverosjon. Dette er særlig viktig dersom isdetektoren skal benyttes på helikopterrotorblad. Passende materialer er aluminiumoksyd, en poly-etylen med meget høy molekylvekt, såsom den som selges under varemerket "Lennite", høykvartsfiber-silikonharpikslaminater, smeltet kvarts eller epoksyglass- eller silikonglasslaminater. I tillegg kan et polyurethanerosjonsbelegg med en tykkelse på 0,3 mm benyttes som et erosjonsbelegg over noen av disse materialer. De dielektriske egenskaper for polyurethan gjør ■'. dette materiale uegnet for bruk alene som bølgeledermateriale.
En måte å uttrykke den relative impedanskarakteri-stikk for en transmisjonslinje er ved hjelp av en dimensjons-løs refleksjonskoeffisient som vil være en matematisk kom-pleks størrelse med reelle og imaginære komponenter. Da den permanente overflatebølgeleder 16 er av et materiale med forholdsvis lavt tap, og da det reflekterende element 20 kan velges slik at det tilveiebringer nesten total refleksjon, vil den refleksjonskoeffisient som detekteres ved hjelp av dobbelt-retningskopleren 22 og reflektometeret 24, ha en stør-relse som er praktisk talt lik én når det ikke er til stede noe islag 10. Det vil imidlertid være en vesentlig fasefor-skjell mellom de utsendte og reflekterte signaler.
Tilveksten eller dannelsen av islaget 10 på det dielektriske lag 16 innfører en forholdsvis tapsbeheftet komponent i den-dielektriske bølgeleder, slik som angitt ved hjelp av impedansen mellom posisjonene B og C på fig. 2. Den energi som utbres gjennom den sammensatte bølgeleder, vil da bli utsatt for et vesentlig tap i størrelse og også en vesentlig faseforskyvning, hvilket resulterer i en refleksjonskoeffisient med en størrelse som er vesentlig mindre enn én, og en fasevinkel som er forskjellig fra den som observe-res ved fravær av islaget. Etter hvert som tilveksten av is fortsetter, vil den ved hjelp av reflektometeret 24 målte refleksjonskoeffisient endres både i størrelse og fase inntil det oppnås en forholdsvis liten refleksjonskoeffisient. De spesifikke verdier av refleksjonskoeffisienter som detekteres ved hjelp av dobbelt-retningskopleren 22 og reflektometeret 24, vil selvsagt avhenge av de spesifikke parametre for isdetektoren.
Som vist ved 26, kan reflektometeret 24 koples
slik at det genererer et styreutgangssignal som indikerer den refleksjonskoeffisient som måles ved hjelp av reflektometeret. Refleksjonskoeffisienten, eller en komponent av denne, kan fremvises direkte på en indikerende anordning (ikke vist) som er kalibrert direkte i ismengde, eller relativ isposisjon, da den relative faseforskyvning for refleksjonskoeffisienten vil være relatert til isens posisjon i forhold til hele den permanente overflatebølgeleder 16. Alternativt, eller i tillegg, kan verdien av refleksjonskoeffisienten sammenliknes med en terskelverdi som er valgt på forhånd under instrumentets kali-brering, og et styresignal kan genereres for å påvirke av-isingsutstyr når refleksjonskoeffisienten når terskelverdien.
Fig. 4 og 5 viser en overflatebølgelederkopler som svarer til den som er betegnet med henvisningstallet 14 på fig. 1. Kopleren omfatter en konvensjonell, rektangulær bølgeleder 30 med en flensforsynt ende 32 for kopling til dobbeltretningskopleren 22 eller andre konvensjonelle mikro-bølgefordelingskomponenter (ikke vist). Ved den ende som er motsatt av flensen 32, er bølgelederen 30 lukket bortsett fra en sirkulær åpning 34 i den ene sidevegg gjennom hvilken det stikker frem en koplingstapp 36, idet tappen er festet til den sidevegg som ligger motsatt av åpningen. Slik som best vist på fig. 5, ligger tappen 36 over og er delvis inn-leiret i overflatebølgelederen 16. Metalloverflaten 18 omfatter en del som omslutter enden av overflatebølgelederen 16, som vist ved 38, for å virke som en reflektor og derved bevirke utstråling av mikrobølgeenergien i den ønskede retning langs bølgelederen 16. Det vil innses at noe av den mikrobølgeenergi som reflekteres fra det reflekterende element 20 og rettes tilbake langs bølgelederen 16, på nytt vil bli reflektert av delen 38 av metalloverflaten 18, hvilket resulterer i en rekke komplekse, sammensatte refleksjoner frem og tilbake langs bølgelederen. En eller annen resulterende komponent av den energi som opprinnelig ble overført inn i bølgelederen 16 gjennom kopleren 14, vil imidlertid bli reflektert tilbake til og ut av kopleren 14 for å detekteres av dobbeltretningskopleren 22 og reflektometeret 24.
For benyttelse av oppfinnelsen til å detektere is
på helikopterrotorblad, kan mikrobølgesignalkilden 12 på
grunn av sitt lave effektforbruk monteres for rotasjon med rotorbladene, sammen med dobbelt-retningskopleren 22, reflektometeret 24 og overflatebølgelederkopleren 14. Alternativt kunne mikrobølgesignalkilden 12 være montert i helikopter-
skroget og også benyttet til å tilføre større effektmengder for å avise rotorbladene. Dette arrangement ville kreve til-føyelse av en dreieforbindelse og et antall andre konvensjo-
nelle mikrobølgefordelingskomponenter, av hvilke ingen er vist, for å overføre mikrobølgeenergien til rotorbladoverflå-
tene .
Det vil innses av det foregående at oppfinnelsen , representerer et vesentlig fremskritt på det område som angår isdeteksjonssystemer. Anvendelsen av mikrobølgeenergi med forholdsvis lav effekt for å detektere refleksjons- eller impedanskarakteristikken for en sammensatt bølgeleder beståen-
de av en tapsløs bølgeleder og et overflateislag, resulterer spesielt i pålitelig deteksjon av tilstedeværelsen, mengden og posisjonen av islaget på bølgelederen, og også islagets tilveksthastighet.

Claims (5)

1. Fremgangsmåte for deteksjon av is på den ytre overflate av et luftfartøy, omfattende de trinn å tilveiebringe en energikilde, å kople energi fra kilden til et overflatelag av is, og å overvåke et ved energikilden frembrakt signal for å indikere tilstedeværelsen av is på overflaten, karakterisert ved at det genereres et elektromagnetisk mikrobølgesignal, at mikrobølgesignalet koples til den ene ende av en permanent overflatebølgeleder av et dielektrisk materiale med en dielektrisitetskonstant som er den samme som for is, idet overflatebølgelederen og islaget danner en sammensatt bølgeleder, at mikrobølgesignalet overføres langs overflatebølgelederen i en retning parallelt med en overflate på hvilken is skal detekteres, at en del av mikrobølgeener-gien reflekteres tilbake langs bølgelederen fra dennes andre ende, og at det i et reflektometer detekteres et forhold
mellom overført og reflektert energi med hensyn til den sammensatte bølgeleder, slik at tilstedeværelsen og beliggenheten av isen kan detekteres ved hjelp av reflektometeret.
2. Innretning for deteksjon av is på overflaten av en gjenstand i overensstemmelse med fremgangsmåten ifølge krav 1, omfattende en elektromagnetisk energikilde, en koplingsanordning for kopling av energien fra kilden til et overflatelag av is, og en signalmonitor for indikasjon av tilstedeværelsen av overflateislaget ved deteksjon av en endring i et signal som frembringes ved energikilden, karakterisert ved at energikilden er en mikrobølgeenergikilde, og at kop-lingsanordningen omfatter en overflatebølgeleder som inneholder et langstrakt, dielektrisk legeme (16) av et materiale med en dielektrisitetskonstant som er den samme som for is, idet det dielektriske legeme (16) og islaget (10) til sammen utgjør en sammensatt bølgeleder, en mikrobølgeenergikopler (22, 14) for tilførsel av mikrobølgeenergi til den ene ende (16a) av det dielektriske legeme (16), og en fast bølgeleder-avslutning (20) for refleksjon av energi som overføres langs overflatebølgelederlegemet (16), tilbake mot den nevnte ene ende (16a), idet signalmonitoren omfatter en sammenlikner (24) for sammenlikning av mikrobølgesignalene som overføres til og reflekteres fra den sammensatte bølgeleder.
3. Innretning ifølge krav 2, karakterisert ved at- sammenlikneren (24) omfatter et reflektometer som tilveiebringer et utgangssignal som representerer den komplekse verdi av impedans- eller refleksjonsegenskapene til den sammensatte overflatebølgeleder.
4. Innretning ifølge krav 2, karakterisert ved at avslutningen (20) er et impedansmistilpasningselement som resulterer i det minste i delvis refleksjon av energien tilbake langs overflatebølgelederen.
5. Innretning ifølge krav 4, karakterisert ved at avslutningen (20) er et kortslutningselement.
NO771146A 1976-04-01 1977-03-31 Fremgangsmaate og innretning for deteksjon av is paa overflaten av et fartoey NO143267C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US05/672,616 US4054255A (en) 1976-04-01 1976-04-01 Microwave ice detector

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO771146L NO771146L (no) 1977-10-04
NO143267B true NO143267B (no) 1980-09-29
NO143267C NO143267C (no) 1981-01-07

Family

ID=24699311

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO771146A NO143267C (no) 1976-04-01 1977-03-31 Fremgangsmaate og innretning for deteksjon av is paa overflaten av et fartoey

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4054255A (no)
JP (1) JPS52131749A (no)
CA (1) CA1095607A (no)
DD (1) DD130015A5 (no)
DE (1) DE2713081A1 (no)
DK (1) DK147277A (no)
FI (1) FI59062C (no)
FR (1) FR2346218A1 (no)
GB (1) GB1531674A (no)
NL (1) NL7703555A (no)
NO (1) NO143267C (no)
SE (1) SE7703664L (no)

Families Citing this family (57)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DK149870C (da) * 1976-12-30 1987-03-23 Danske Sukkerfab Fremgangsmaade til koncentrationsmaaling i et medium
FI61249C (fi) * 1979-10-10 1982-06-10 Vaisala Oy Anordning foer indikering av nedisning av asfaltsvaeg eller motsvarande
JPS5712329A (en) * 1980-06-25 1982-01-22 Hitachi Ltd Frost sensor
IT1211006B (it) * 1981-03-09 1989-09-29 Cise Spa Sensore a microonde per il controllo del livello del metallo fuso nelle colate continue.
DE3135263C2 (de) * 1981-09-05 1986-11-06 ELEKTRO-PHYSIK Hans Nix & Dr.-Ing. E. Steingroever GmbH & Co KG, 5000 Köln Verfahren und Vorrichtung zum zerstörungsfreien Messen von Werkstoffanhäufungen oder Schichtdicken an folienartigen dielektrischen Werkstoffen, insbesondere Kunststoff
US4470123A (en) * 1982-01-05 1984-09-04 Miami R & D Limited Partnership Microwave ice accretion meter
US4688185A (en) * 1982-01-05 1987-08-18 University Research Foundation Microwave ice accretion measuring instrument
GB2124764B (en) * 1982-08-03 1986-01-08 Atomic Energy Authority Uk Ice detector
US4649713A (en) * 1984-05-21 1987-03-17 Bezek Donald J Microwave ice detector
US4590803A (en) * 1984-06-28 1986-05-27 Westinghouse Electric Corp. Acoustic waveguide monitoring
US4913519A (en) * 1988-03-04 1990-04-03 Fiberchem Inc. Optical sensor for the detection of ice formation and other chemical species
US4873510A (en) * 1988-04-21 1989-10-10 Boris Khurgin Ice detector with movable feeler
US5061836A (en) * 1990-01-18 1991-10-29 United Technologies Corporation Microwave deicing for aircraft engine propulsor blades
US5187980A (en) * 1990-05-31 1993-02-23 The United States Of America As Represented By The United States Department Of Energy Method and apparatus for acoustic plate mode liquid-solid phase transition detection
US5313202A (en) * 1991-01-04 1994-05-17 Massachusetts Institute Of Technology Method of and apparatus for detection of ice accretion
US5182944A (en) * 1991-01-18 1993-02-02 Brunnenkant Siegfried W Helicopter icing spray system
FI90957C (fi) * 1992-09-08 1994-04-25 Soundek Oy Lentokoneen siiven jäätymisen ilmaisin
US5381694A (en) * 1992-09-29 1995-01-17 Dedicated Electronics Ice thickness measurement reflectometer
FI95751C (fi) * 1993-12-09 1996-03-11 Labko Ab Oy Menetelmä veden eri faasien tunnistamiseksi ja menetelmässä käytettäväanturijärjestely
US5557261A (en) * 1994-05-06 1996-09-17 Nichols Research Corporation Ice monitoring and detection system
US6049282A (en) * 1994-08-30 2000-04-11 University Of Guelph Method and apparatus for measuring ice thickness on substrates using backscattering of gamma rays
US5821862A (en) * 1994-08-30 1998-10-13 University Of Guelph Method and apparatus for measuring ice thickness on substrates using backscattering of gamma rays
US5497100A (en) * 1994-10-17 1996-03-05 Hughes Aircraft Company Surface condition sensing system
US5781115A (en) * 1995-04-03 1998-07-14 Target Microwave Apparatus and method for detection and thickness measurement of coatings over a surface
US6192752B1 (en) 1995-08-04 2001-02-27 Zevex, Inc. Noninvasive electromagnetic fluid level sensor
US5695155A (en) * 1995-09-21 1997-12-09 Hughes Aircraft Company Resonator-based, surface-condition sensor
US5772153A (en) * 1995-10-17 1998-06-30 Abaunza; John T. Aircraft icing sensors
US6052056A (en) * 1996-04-26 2000-04-18 Icg Technologies, Llc Substance detection system and method
US5841289A (en) * 1997-01-28 1998-11-24 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army System and method for detecting accretion of frazil ice on underwater gratings
US5900820A (en) * 1997-06-09 1999-05-04 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army System and method for detection of frazil ice on underwater grating
US6166661A (en) * 1999-01-22 2000-12-26 Rockwell Collins, Inc. System for detecting ice on an aircraft
US6320511B1 (en) * 2000-11-28 2001-11-20 Rosemount Aerospace Inc. Ice detector configuration for improved ice detection at near freezing conditions
US6995572B2 (en) * 2001-03-05 2006-02-07 The United States Of America As Represented By The Administrator Of The National Aeronautics And Space Administration Sensor and method for detecting a superstrate
US7017415B2 (en) * 2001-09-27 2006-03-28 Siemens Westinghouse Power Corporation Apparatus for sensing pressure fluctuations in a hostile environment
US7104502B2 (en) * 2004-03-31 2006-09-12 Rosemount Aerospace Inc. Ice detector for improved ice detection at near freezing condition
US20050230553A1 (en) * 2004-03-31 2005-10-20 Rosemount Aerospace Inc. Ice detector for improved ice detection at near freezing condition
US7726174B2 (en) 2006-10-24 2010-06-01 Zevex, Inc. Universal air bubble detector
US7439877B1 (en) 2007-05-18 2008-10-21 Philip Onni Jarvinen Total impedance and complex dielectric property ice detection system
EP2183564B1 (en) 2007-08-24 2019-01-02 Moog Inc. Ultrasonic air and fluid detector
US7775482B2 (en) * 2008-04-18 2010-08-17 Honeywell International Inc. Aircraft icing sensor
GB0823121D0 (en) * 2008-12-18 2009-01-28 Penny & Giles Controls Ltd Ice detection system
US8539812B2 (en) 2009-02-06 2013-09-24 Zevek, Inc. Air bubble detector
US8779945B2 (en) 2010-03-17 2014-07-15 Sikorsky Aircraft Corporation Virtual ice accretion meter display
US9056684B2 (en) * 2011-04-08 2015-06-16 Textron Innovations Inc. Rotor blade de-icing system
GB2494435B (en) * 2011-09-08 2018-10-03 Roke Manor Res Limited Apparatus for the transmission of electromagnetic waves
DE102012210150A1 (de) * 2012-06-15 2013-12-19 Wobben Properties Gmbh Windenergieanlage und Verfahren zum Steuern einer Windenergieanlage oder eines Windparks
WO2015014545A1 (de) * 2013-07-31 2015-02-05 Siemens Aktiengesellschaft Objektdetektor und verfahren zur detektion eines objekts
BR112016009208B1 (pt) 2013-10-24 2021-09-14 The Regents Of The University Of Michigan Detector de formação de gelo em aeronave
US10498393B2 (en) * 2014-09-11 2019-12-03 Cpg Technologies, Llc Guided surface wave powered sensing devices
US10336465B2 (en) 2016-01-08 2019-07-02 The Regents Of The University Of Michigan Ice crystals and volcanic ash detection system
US10621865B2 (en) 2018-03-29 2020-04-14 The Regents Of The University Of Michigan Road condition monitoring system
US10508952B1 (en) 2018-10-31 2019-12-17 The Regents Of The University Of Michigan Optimum spectral bands for active vision systems
US20220244195A1 (en) * 2019-07-23 2022-08-04 The University Of British Columbia Method and apparatus for detecting ice formation on a surface using resonant sensors
US20210129997A1 (en) * 2019-11-05 2021-05-06 Rohr, Inc. Thermal anti-icing system with microwave system
US11802756B2 (en) 2020-08-18 2023-10-31 Steven R. Weeres Ice thickness transducer
US11021259B1 (en) 2021-01-07 2021-06-01 Philip Onni Jarvinen Aircraft exhaust mitigation system and process
CN117249057B (zh) * 2023-10-08 2024-07-16 江苏麦赫物联网科技有限公司 一种风力发电机叶片覆冰检测装置

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3116395A (en) * 1960-04-26 1963-12-31 United Control Corp Ice detector system
FR1482385A (fr) * 1966-06-06 1967-05-26 Glass Developments Ltd Détecteur de givre
US3540025A (en) * 1967-01-20 1970-11-10 Sierracin Corp Ice detector
GB1321596A (en) * 1969-07-18 1973-06-27 English Electric Co Ltd Ice detectors
GB1322479A (en) * 1969-07-18 1973-07-04 English Electric Co Ltd Ice detectors
US3836846A (en) * 1971-09-09 1974-09-17 Monsanto Co Ice detection apparatus employing microwave reflectance
DE2163703A1 (de) * 1971-12-22 1973-06-28 Vdo Schindling Einrichtung zum feststellen der vereisung einer oberflaeche eines gegenstandes

Also Published As

Publication number Publication date
FI771007A (no) 1977-10-02
JPS52131749A (en) 1977-11-04
NO143267C (no) 1981-01-07
FR2346218B1 (no) 1982-11-12
FI59062B (fi) 1981-02-27
FI59062C (fi) 1981-06-10
NO771146L (no) 1977-10-04
DE2713081A1 (de) 1977-10-13
NL7703555A (nl) 1977-10-04
DK147277A (da) 1977-10-02
GB1531674A (en) 1978-11-08
US4054255A (en) 1977-10-18
SE7703664L (sv) 1977-10-02
CA1095607A (en) 1981-02-10
FR2346218A1 (fr) 1977-10-28
DD130015A5 (de) 1978-03-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO143267B (no) Fremgangsmaate og innretning for deteksjon av is paa overflaten av et fartoey
US5695155A (en) Resonator-based, surface-condition sensor
US4060212A (en) Deicing apparatus and method
CN103940352B (zh) 一种超高精度结冰探测装置及其实时探测结冰厚度方法
US9302777B2 (en) Aircraft icing detector
EP1517125B1 (fr) Dispositif et procédé de détermination de la température totale pour aéronef
RU2411477C2 (ru) Прибор для обнаружения утечки
CN107891988B (zh) 流体冰防护系统流量电导率传感器
US8915133B2 (en) Arrangement and method for testing a level gauge system
US4365131A (en) Microwave ice prevention system
EP0267823B1 (fr) Dispositif de détection de la présence de givre et/ou de mesure de l'épaisseur de givre par ultra-sons et sonde de givrage utilisable dans un tel dispositif
FI90957B (fi) Lentokoneen siiven jäätymisen ilmaisin
US6995572B2 (en) Sensor and method for detecting a superstrate
EP2800690B1 (en) Supercooled large drop icing condition detection system
GB2580563A (en) System and method for sensing signal disruption
WO2012000384A1 (zh) 图像结冰探测器及探测方法
US7775482B2 (en) Aircraft icing sensor
BR102018074412A2 (pt) Método para detectar a presença de cristais de gelo em um ambiente
US10359322B2 (en) Method and device for detecting hot points in a facility, especially for detecting leaks in air ducts
RU2335434C1 (ru) Сигнализатор обледенения лопастей винта вертолета
Olyphant et al. Strip-line methods for dielectric measurements at microwave frequencies
CN209524883U (zh) 一种用于检测飞机结冰速率的传感装置
Arage et al. Effects of water and ice layer on automotive radar
CN209524882U (zh) 一种光纤式结冰探测仪
US9846177B2 (en) Method for checking a probe for measuring the pressure of a flow