NO134069B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO134069B
NO134069B NO1941/71A NO194171A NO134069B NO 134069 B NO134069 B NO 134069B NO 1941/71 A NO1941/71 A NO 1941/71A NO 194171 A NO194171 A NO 194171A NO 134069 B NO134069 B NO 134069B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
patient
sound
sound signals
signals
ears
Prior art date
Application number
NO1941/71A
Other languages
English (en)
Other versions
NO134069C (no
Inventor
A C Verbeke
Original Assignee
Batir
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Batir filed Critical Batir
Publication of NO134069B publication Critical patent/NO134069B/no
Publication of NO134069C publication Critical patent/NO134069C/no

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B1/00Constructions in general; Structures which are not restricted either to walls, e.g. partitions, or floors or ceilings or roofs
    • E04B1/348Structures composed of units comprising at least considerable parts of two sides of a room, e.g. box-like or cell-like units closed or in skeleton form
    • E04B1/34815Elements not integrated in a skeleton
    • E04B1/34823Elements not integrated in a skeleton the supporting structure consisting of concrete
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B28WORKING CEMENT, CLAY, OR STONE
    • B28BSHAPING CLAY OR OTHER CERAMIC COMPOSITIONS; SHAPING SLAG; SHAPING MIXTURES CONTAINING CEMENTITIOUS MATERIAL, e.g. PLASTER
    • B28B7/00Moulds; Cores; Mandrels
    • B28B7/22Moulds for making units for prefabricated buildings, i.e. units each comprising an important section of at least two limiting planes of a room or space, e.g. cells; Moulds for making prefabricated stair units

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Ceramic Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Forms Removed On Construction Sites Or Auxiliary Members Thereof (AREA)
  • Moulds, Cores, Or Mandrels (AREA)
  • Rod-Shaped Construction Members (AREA)
  • Forging (AREA)
  • Bending Of Plates, Rods, And Pipes (AREA)
  • Automatic Assembly (AREA)
  • Conveying And Assembling Of Building Elements In Situ (AREA)

Abstract

Om en horisontal akse dreibar form til fremstilling av bygningselementer.

Description

Apparat for å avhjelpe smerter og ubehag.
Oppfinnelsen vedrører apparater for
å avhjelpe en pasients smerte og ubehag og nærmere bestemt en effektiv frembrin-ger av smertestillende eller anestetisk virkning som stammer fra en spesiell ut-nyttelse av hørbar lyd.
Selv om oppfinnelsen skal beskrives nedenfor i forbindelse med tilpasning for det viktige problem å avhjelp smerte og ubehag i forbindelse med tannboring og lignende operasjoner, vil det forståes at dette er for å klarlegge en foretrukken anvendelse av oppfinnelsen og at denne kan utøves på lignende måte hvor som helst de dermed oppnådde resultater er ønskelige.
Forskjellige typer av analgetiske (smertestillende) og anestetiske (følelses-løshetsfremkallende) anordninger har i årevis vært benyttet for å lindre smerter og ubehag for en pasient, som utsettes for tannoperasjoner eller lignende. Blant slike tidligere kjente måter er tilførsel av kvél-stoffoxidul eller annet gassformet medium, injeksjon av novokain eller andre smertestillende stoff og i alvorlige tilfeller til-førelse av et middel som fremkaller følel-sesløshet. Alle disse måter er imidlertid be-heftet med en viss risiko og ulemper, men det har vært antatt at fremgangsmåter for administrering og overvåking av pasienten har forminsket farene til et minimum.
Til grunn for oppfinnelsen ligger den erkjennelse at lindring av smerte og ubehag finner sted når akustisk energi av en spesiell beskaffenhet på en spesiell måte påtrykkes pasientens hørefølsomme organ, hvorved reduseres nødvendigheten av å innsprøyte farlige gassformede media i lungene på en pasient eller innsprøyte anestetiske oppløsninger og lignende i blod-strømmen, begge som tidligere nevnt forbundet med risiko og ubehag for pasienten.
Oppfinnelsen går ut på å tilveiebringe et apparat, som er særlig egnet for utfø-relse av den smerte- og ubehags-avhjelpen-de fremgangsmåte.
Fremgangsmåten omfatter frembringelse av hørbare lydsignaler, fortrinsvis stort sett kontinuerlige i frekvensspektrum og tid og gjerne en kombinasjon av meningsfulle programsignaler, slik som musikk og lignende, komplettert med tilfeldige signaler, som bulder og lignende. Disse signaler påtrykkes under tannoperasjonene og lignende ørene på en pasient med alle andre lyder stort sett avskjermet fra nevnte ører. Amplitudenivået for et signal innstilles på en verdi, som er i det minste tilstrekkelig for å mildne pasientens følelse av smerte og ubehag som et resultat av den til grunn for oppfinnelsen liggende foreteelse.
Oppfinnelsen skal nå beskrives i forbindelse med vedføyede tegning, hvilken tydeliggjør et foretrukket apparat for ut-førelse av oppfinnelsen.
En pasient 1 er vist under en tann-operasjon, som f. eks. ansetting av et bor 5 mot tennene for pasienten. Det er som tidligere nevnt oppdaget at hvis en pasient på en spesiell måte mottar visse hørbare lydsignaler eller kombinasjoner av signaler, med alle andre lyder tilstrekkelig avskjermet, føler pasienten ikke den smerte og det ubehag,, som normalt etterfølger bo-ring eller andre operasjoner, som utføres av tannlegen i pasientens munn.
Selv om det naturligvis ikke er nød-vendig at en riktig teori fremlegges for hva som skjer ved foreliggende oppfinnelse, idet det er tilstrekkelig bare å beskrive oppfinnelsen slik som den i praksis har vist seg å virke, synes etterfølgende teoretiske forklaring trolig å være riktig. Hvis et avspenningsbefordrende meningsfullt pro-gram, som musikk eller lignende, frem-bringes i f. eks. et magnetisk båndgjen-giverapparat 7. eller annen kilde av hør-bare lydsignaler og som senere nevnes, mates til passende lydgjengivende hørete-lefoner 17, 17', som er lagt an mot pasientens 1 ører, kan pasienten vanligvis settes i en avslappet tilstand før han mottar tannlegeboret 5. I denne avslappede tilstand får pasienten ikke en så massiv smer-tefornemmelse på grunn av en viss mengde stimulering. Den avslappede tilstand av pasienten har allerede i seg selv vist å minske den grad av smerte og ubehag som føles-. Når tannlegen begynner å bore og den lyd og den vibrasjon som er forbundet med boringsoperasjonen, umiddelbart gjør seg merkbar for pasienten, blir pasienten spent. Det synes å være fra denne spen-ning stammende frykt og engstelse, som fremkaller en god del av fornemmelsen av smerte og ubehag. Foreliggende oppfinnelse sørger derfor for å avlede eller maskere fornemmelsen, som normalt blir til smerte, ved i høretelefonene 17, 17' å innføre en maskert hørbar fornemmelse, som i virkeligheten oversvømmer nervesystemet og søker i seg selv å feste den vesentlige fornemmelse som normalt blir til smerte. Ved å sikre at høretelefonene 17, 17' har om-kretsflenser F, som passer tett over ørene, utestenges ytre lyd effektivt fra ørene, Begge de tidligere nevnte foreteelser av maskering av alle andre ytrelyder, deri-blant lyden av boret, og fjernelsen av den periferiske del av smertefornemmelsen ved innføring av en strøm av akustisk energi, har det resultat at pasienten kan utholde lettere boringsoper as joner og lignende med minimum av smerte og ubehag.
Det har- vist seg at for beste resultat bør den akustiske energi ha vesentlig- et kontinuerlig frekvensspektrum og bør væ-re vesentlig kontinuerlig i tiden. Musikk eller andre signaler fra kilden 7 bør imid.-lertid vanligvis kompletteres med. bulder eller tilfeldige' akustiske signaler,, f. eks. fra en ytterligere kilde eller generator 2. Pasienten 1 kan ved å regulere de relative amplituder av det meningsfulle signal og det tilfeldige signal etter, behag, innstille lydnivået på en verdi, ved hvilken han finner smerten og ubehaget ved operasjonen å være minimal og helt utholdelig.
Da den tid som en pasient tilbringer i en tannlegestol er helt begrenset, kan akustisk energi av til og med* meget høy styrke utholdes av pasienten uten skade på hans høresystem og uten ubehag. Pasienten har videre ved sin egen regulering av lydnivået vist seg automatisk å innstille dette på den minste verdi, ved hvilken, hans nerve-system' blir tilstrekkelig druknet med lyd-energi for å maskere smerten og ubehaget av operasjonen. Nivåer av samme størrel-sesorden som fornemmelsen av kiling, noe i' nærheten av 130 dB over 0,002 ub, kan erfordres av en del pasienter.,, mens andre pasienter, har vist seg å finne smerte og ubehag tilstrekkelig forminsket med lavere nivåer av størrelsesorden 100 dB, mer eller mindre. I virkeligheten har det bortsett fra meget få mennesker vist seg at akustisk energi over stort sett 120 ikke behøver å benyttes..
I en serie- med kontrollerte forsøk; med et stort antall, tannlegepasienter fant man, at foreliggende oppfinnelse- i over 90 % av tilfellene viste' en effektiv analgetisk eller anestetisk virkning, og dette også. i tilfelle med-, pasienter som. hadde- en tidligere vane til' å. motta utilstrekkelig, lindring fra no,-vokain, og. lignende. Noen? pasienter ble tilstrekkelig: befridd, fra smerte- og. ubehag ved økning, av amplitudenlvået av musikk, som hadde et vesentlig kontinuerlig møn-ster i. både frekvens, og tid. Flertallet av. pasientene fordret samtidig innføring, av betydelige: mengder av, bulderenergi, fortrinsvis under deres egen kontroll,, for å, få tilstrekkelig lindring av den smerte og det ubehag,, som. var forbundet, med: boringen
og andre tannoperasj,oner,. De; pasienter;
som. behandles med lyd-anestetikken ifølge foreliggende oppfinnelse, avsondrer merk-bart mindre spytt, og de motsetter seg, ikke iherdig tannlegens foranstaltninger, ved den vanlige frem- og tilbakebevegelse av tungen. Noen pasienter faller i søvn, mens andre synes å reagere- på, denne teknikk med. mindre grader, av følelsesløshet.. Alle
pasienter, har. for øvrig hittil rapportert, et
fullstendig fravær av etterborings- eller annen postoperativ følelse, mens. en stor prosent, pasienter,, som underkastes samme operasjoner;, men med gass- eller novokain eller lignende;, rapporterer etterføl-gende følsomhet i? operasjonssonen.
Man- fant videre: at tannlegen kan bore meget hastigere: ved hjelp av lydbehand-ling. enn^ ham kan, uten: denne:. Flere hull fylles: f- eks;, på. dem tié, som. det. vanlig, tok. å\ fylle et tall;, og- med. pasienten: uvi-tende om. ubehag eller smerte-. Oppfinnelsen, har vist seg å. være bemerkelsesverdig tilpassbar for anvendelse hos barn. eller lignende, og t.o.m> spesielt de barn,, som hadde frykt, for tannlegestolen og: tidligere var ytterst spente: og: motstridigei
Selv om, som. tidligere, nevnt, oppfinnelsen, er beskrevet i' forbindelse med det viktige problem med tannboring, kan den tilpasses- generelt. Som andre typiske, men på ingen måte. uttømmende illustrerende eksempler, er tenner blitt trukket ut av. pasienter; som-, er underkastet lydanestetikken ifølge foreliggende oppfinnelse, uten smerte og: ubehag,, og pasienter med hode-verk, har rapportert at denne forsvant etter mottagelse av lydanestetikken.
Et gunstig og spesielt tilpassbart. apparat for administrering av lyd-anestetikken, ifølge foreliggende oppfinnelse omfatter: den på. tegningen viste- type av elek-triske strømkretser.
Musikken eller annen' kilde av fortrinsvis meningsfullt meddelelsesstoff mates- fra gjénglvningsapparatet 7', slik som det foran beskrevne lydbånd, langs- to for-trinsvls- «stereo»-kanaler, A og B gjennom ledere 9 og 9'. Lederne 9: og 9-' er ved i mel-lompunfeter jordede; relativt innstillbare balanserende dempere 10; 10" forbundet med et par potensiometre 11, 11', hvis respektive glidekontakter 13, 13' er vist for-enet med hverandre. Glidekontaktene 13, 13' representerer en pasients håndkontroll-organ for innstilling av volumet eller nivået av musikken eller annet meningsfullt meddelelsesstoff. Det må selvsagt forståes at andre lydeffekter likeledes kan pålegges, hvis så er ønskelig. Hvis det gjelder barn, kan f. eks. dyrelåter, jernbanetog, fly eller andre underholdende lyder benyttes.
Buldergeneratoren 2 er over et filter 3, som velger ut det forutbestemte bånd av bulderfrekvenser som skal benyttes og ved ledere 4 og 4' forbundet med likeartede relativt innstillbare dempere 12, 12', som igjen er forbundet med potensiometre 6, 6'. Glidekontakter 8, 8' som tilhører poten-siometrene 6, 6', representerer en ytterligere håndregulering for pasienten for å muliggjøre at han kan regulere nivået av bulderet eller de tilfeldige lyder.
Musikken eller annet meningsfullt lyd-meddelelsesstoff påtrykkes fra potensiome-terglidekontaktene 13, 13' ved ledere 15, 15' på respektive blandingsmotstander Ri og Ri'. Utgangsledere 14, 14' som mater buldersignalene fra glidekontaktene 8, 8' er likeledes forbundet med respektive- blam-drngsmotstander R-;, Ra'.. Blandingsmotstandene: Ri- og: R2> har et felles kontaktpunkt P; og motstandene Ri' og- f& deler, likeledes- et feiles; kontaktpunkt P'.. I tilfelle- at musikken eller annet lydmeddelelr sesstof£' er av altfor høy fidelitet eller kva-litet ('hvilket: hair vist seg k. forstyrre noen-pasienter)?, kan forvrengningsstrømkretser slik som fbrbikoblingskondensatorene C, €■
innføres i, punktene- P- og: P', f. eks., ved1 &
påvirke omkobleren Si til dens. nedre eller
jord-stilling, for å begrense båndet eller frekvensområdet av de signaler, som ende-lig påtrykkes høretelefonene 17, og 17'. Det har vist seg at når bulder-regule-rinigsorgan 8, 8' innstilles' for å frembringe ' et lavt buldernivå, er- dette av og til etter-' fulgt av lekkasje til musikkanalene. Por- å unngå denne-veksel virkningsef f ekt kan re-guTeringsorgan 8-, 8'' være sammenkoblet med en strømbryter S2, som vist ved'- G-. I Glidekontaktene 8; 8-' slutter strømbryte-ren S2-' når de er i sin minimumsstilling.
Når strømbryteren S2 sluttes, mates- energi gjennom transformatoren 23- for å magne-tisere en solenoid- 25 og således føre dens kontaktoranker 27 nedover under slutning av kontaktene 29. Slutning av kontaktene 29) kobler sammen lederne 31 og 31" til de tidligere nevnte ledere 14: og 14", hvorved buldergeneratorens utgangseffekt som mates: til<1> blandingsmotstandene, kortsluttes.
Når- man ønsker å la en tannlege kom-me i forbindelse med pasienten, som. naturligvis 1 overensstemmelse med foreliggende oppfinnelse har alle ytre lyder avskjermet av høretelefonene 17, 17', sluttes en strømbryter Ss. Dette mater en motor M fra en transformator 33. Motoren M vil da ved en mekanisk kobling 35 regulere stillingen av glidekontaktene 19, 19' på respektive potensiometre R3 og R3'. Når potensiometrenes R3 og R3' motstand således innføres i strømkrets med respektive ledere 117' og 117, som utgår fra kontakt-punktene P' resp. P, blir blandernettets Ri, Ri', R2, R2' utgangseffekt dempet. I høy grad forminskede utgangssignaler påtrykkes således av lederne 21' og 21 forsterkere A' og A, hvilke igjen mater de respektive høretelefonene 17' og 17. Motoren M er for-synt med en konvensjonell, ikke vist gren-sekamskive for å stoppe stillingen av po-tensiometer-glidekontaktene 19, 19' i det rette punkt. Virkningen av motoren M kan samtidig slutte en ytterligere strømbryter S+ for å forbinde en mikrofon 37 ved en leder 39 med begge forsterkerne A og A'. Tannlegen kan derpå sette seg i forbindelse med pasienten ved mikrofonen 37. Når strømbryteren. Sa åpnes, kan glidekontaktene 19, 19' tilbakeføres ved fjærkraft (eller
på annen måte) til sine begynnelsesstillin-ger under åpning av strømbryteren S4 og
frakobling av mikrofonstrømkretsen. Til-bakegangen av potensiometer-glide-kontaktene 19, 19' til de viste øvre stillinger
tjener til å fjerne de dempende motstan-der R3 og R3' fra lederveiene 117', 21' og
117, 21, som således tilbakestiller fulle vo-lum av blanderstrømkretsenes Ri, R2, Ri',
R2' utgangseffekt til forsterkerne A og A'
og høretelefonene 17, 17'.

Claims (7)

1. Apparat for lindring av en pasients
følelse av smerte og ubehag stammende fra en stimulans, slik som tannoper as joner og lignende, karakterisert ved at det har en generator for frembringelse av hørbare lydsignaler, en lydgjengivningsanordning for under pågående stimulans å innføre de gjengitte lydsignalene i en pasients ører, en anordning for avskjerming fra ørene av stort sett all annen lyd, og en anordning for innstilling av amplitudenivået av de i pasientens ører innførte lydsignaler på en verdi som i det minste er tilstrekkelig for å linolre pasientens følelelse av smerte og ubehag.
2. Apparat som angitt i påstand 1, karakterisert, ved at generatoren er anordnet for å generere hørbare lydsignaler, som er stort sett kontinuerlige i frékvensspektrum og tid, og véd hvilket lydgjengivningsan- ordningen er koblet til generatoren og for- synt med en anordning for innføring av de gjengitte lydsignaler i pasientens ører.
3.. Apparat som angitt i påstand 1 og 2, karakterisert ved at det er anordnet dels en generator av hørbare lydsignaler av en forståelig natur, slik som musikk og lignende,, dels en generator av tilfeldige lydsignaler, slik som bulder og lignende, og ved hvilket lydgjengivningsanordningen er koblet, til begge generatorene for å blande og.gjengi de genererede lydsignaler. .
4. Apparat som angitt i påstand 3, karakterisert ved at amplitudenivå-innstil-lingsanordningen omfatter anordninger for innstilling av de relative amplituder av de forståelige pg tilfeldige, lydsignaler.
5. Apparat som angitt i påstand 1 og 2, karakterisert ved at det har en anordning for hånden for å forminske nivået av de nevnte i pasientens ører innførte lydsignaler og en svarende til nivåforminsk-ningsanordningen påvirkbar anordning for innkobling av en ytterligere lydstrømkrets til nevnte gjengivningsanordning. , .
6. Apparat som angitt i påstand 3, karakterisert ved at en anordning er for hånden for å hindre vekselvirkning mellom forbindelsene med lydgjengivningsanordningen for forståelige og tilfeldige signaler.
7. Apparat som angitt i påstand 6, karakterisert ved at stereokanaler er anordnet for påtrykking av de forståelige signaler på lydgjengivningsanordningen.
NO1941/71A 1970-09-17 1971-05-24 NO134069C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR7033663A FR2105687A5 (no) 1970-09-17 1970-09-17

Publications (2)

Publication Number Publication Date
NO134069B true NO134069B (no) 1976-05-03
NO134069C NO134069C (no) 1976-08-11

Family

ID=9061423

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO1941/71A NO134069C (no) 1970-09-17 1971-05-24

Country Status (20)

Country Link
US (1) US3798300A (no)
AT (1) AT306610B (no)
BE (1) BE766225A (no)
BG (1) BG20126A3 (no)
CA (1) CA934527A (no)
CH (1) CH536177A (no)
DE (1) DE2122874A1 (no)
DK (1) DK127045B (no)
ES (1) ES393241A1 (no)
FR (1) FR2105687A5 (no)
GB (1) GB1290302A (no)
HU (1) HU165293B (no)
IE (1) IE35452B1 (no)
IS (1) IS935B6 (no)
LU (1) LU63047A1 (no)
NL (1) NL7105656A (no)
NO (1) NO134069C (no)
RO (1) RO59036A (no)
SE (1) SE370895B (no)
ZA (1) ZA714691B (no)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2292623A1 (fr) * 1974-11-26 1976-06-25 Aerospatiale Procede pour la realisation de structures composites resistantes, notamment pour aerodynes et structures ainsi obtenues
FR2409148A1 (fr) * 1977-11-21 1979-06-15 Strasbourg Forges Presse hydraulique tournante a plateaux chauffants
DE3107793A1 (de) * 1981-02-28 1982-09-16 Hochtief Ag Vorm. Gebr. Helfmann, 4300 Essen Schalungsvorrichtung zur herstellung von quaderfoermigen, stirnseitig offenen fertiggaragen aus stahlbeton
US5090884A (en) * 1990-04-02 1992-02-25 Beaman Samuel W Apparatus for manufacturing hollow concrete structures
US5186881A (en) * 1990-04-02 1993-02-16 Beaman Samuel W Method for manufacturing hollow concrete structures
CN109986682A (zh) * 2019-05-21 2019-07-09 深圳市梦圆翔建材科技有限公司 一种云监控建材模具
CN110453910A (zh) * 2019-09-12 2019-11-15 上海圣奎塑业有限公司 具有提升平整度的免拆保温模板系统及其施工方法
CN114457700B (zh) * 2022-02-15 2023-07-04 中建隧道建设有限公司 一种用于钢箱梁顶推的栓钉焊接装置

Also Published As

Publication number Publication date
AU3124171A (en) 1973-01-18
IE35452B1 (en) 1976-02-18
DE2122874A1 (de) 1972-03-23
NO134069C (no) 1976-08-11
NL7105656A (no) 1972-03-21
HU165293B (no) 1974-08-28
IS2001A7 (is) 1972-03-18
FR2105687A5 (no) 1972-04-28
ZA714691B (en) 1972-04-26
IE35452L (en) 1972-03-17
AT306610B (de) 1973-04-25
RO59036A (no) 1976-01-15
CH536177A (fr) 1973-04-30
SE370895B (no) 1974-11-04
US3798300A (en) 1974-03-19
DK127045B (da) 1973-09-17
LU63047A1 (no) 1972-03-02
CA934527A (en) 1973-10-02
BE766225A (fr) 1971-10-25
BG20126A3 (no) 1975-10-30
GB1290302A (no) 1972-09-27
ES393241A1 (es) 1974-06-01
IS935B6 (is) 1976-05-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US2986140A (en) Apparatus and process for relieving pain and discomfort
Siegel et al. Auditory feedback in the regulation of voice
Reynolds et al. Binaural summation of loudness
Rogers et al. Content filtering human speech: A simple electronic system
US7227961B2 (en) Auditory sense training method and sound processing method for auditory sense training
Henry et al. Comparison of custom sounds for achieving tinnitus relief
AU2869395A (en) Tinnitus masking using ultrasonic signals
CN107041810A (zh) 一种基于纯音刺激的耳鸣治疗系统及治疗仪
NO134069B (no)
Peters et al. The Effect of High-Pass and Low-Pass Filtering of Side-Tone Upon Speaker Intelligibility
US3920903A (en) Speech-training device
GB1472902A (en) Fitting a prosthetic device for providing correction of auditory deficiency
US4082918A (en) Audio analgesic unit
US3140709A (en) Apparatus and process for relieving pain and discomfort
Stromsta Interaural phase disparity of stutterers and nonstutterers
Haack The influence of loudness on the discrimination of musical sound factors
Bevan et al. Effect of" subliminal" tones upon the judgment of loudness.
Vernon Masking of tinnitus through a cochlear implant
US3272198A (en) Method for inducing state of reduced awareness
Weston et al. Use of noise to eliminate one ear from masking experiments
US11297454B2 (en) Method for live public address, in a helmet, taking into account the auditory perception characteristics of the listener
Ward Diplacusis and auditory theory
SE193534C1 (no)
Stephen et al. Acoustic properties of masking/delayed feedback in the fluency of stutterers and controls
Starr et al. Cochlear‐Microphonic and Middle‐Ear Pressure Changes during Nitrous Oxide Anesthesia in Cats