NO119090B - - Google Patents

Download PDF

Info

Publication number
NO119090B
NO119090B NO161400A NO16140066A NO119090B NO 119090 B NO119090 B NO 119090B NO 161400 A NO161400 A NO 161400A NO 16140066 A NO16140066 A NO 16140066A NO 119090 B NO119090 B NO 119090B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
digit
circuits
signal
output
circuit
Prior art date
Application number
NO161400A
Other languages
English (en)
Inventor
K Perry
Original Assignee
Eg & G Int
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Eg & G Int filed Critical Eg & G Int
Publication of NO119090B publication Critical patent/NO119090B/no

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03MCODING; DECODING; CODE CONVERSION IN GENERAL
    • H03M1/00Analogue/digital conversion; Digital/analogue conversion
    • HELECTRICITY
    • H03ELECTRONIC CIRCUITRY
    • H03MCODING; DECODING; CODE CONVERSION IN GENERAL
    • H03M1/00Analogue/digital conversion; Digital/analogue conversion
    • H03M1/12Analogue/digital converters
    • H03M1/18Automatic control for modifying the range of signals the converter can handle, e.g. gain ranging

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Arrangements For Transmission Of Measured Signals (AREA)
  • Control By Computers (AREA)

Description

Dataoverf^ringssystem.
Denne oppfinnelse angår generelt et siffer-informasjonssystem og er mer spesielt rettet mot et dataoverføringssystem for i rekkefølge å overføre bit-grupper av siffer-data som representerer informasjon som delvis i analog form og delvis i siffer-form blir mottatt, fra forskjellige avfølingsanordninger, hvilket system omfatter en analog/siffer-omformer for omformning av den i analog form tilførte informasjon, hvilken analog/siffer-omformer er forsynt med et antall omkoblingskretser for å frembringe et resulterende signal og en sammenligningsanordning som er forbundet med analog-sifferomformeren og med en kilde for et analogsignal og med sin utgang er koblet for å innstille hver enkelt av omkoblingskretsene slik at det nevnte resulterende signal innstilles i hovedsaken overensstemm ende med analogsignalet, hvilket system er innrettet til å frembringe et første utgangssignal som representerer analogsignalet ved at utgangskretser er forbundet, méd analog-sifferomformeren for som et første siffer-signal å utmate dette første utgangssignal og hvor i det minste en avfølingsanordning er forbundet med en siffer-omformer for omformning av et signal fra avfølingsanordningen til et ytterligere siffer-utgangssignal. Den nevnte informasjon kan uttrykke endringer i hvilken som helst av størrelsene spenning, strøm, impedans (inklusive motstand), frekvens, bevegelse m.m. f.eks. ved undervannsovervåkning av et antall forskjellige fenomener eller foreteelser.
Ved kjente overføringssystemer av den ovenfor angitte type anvendes særskilte deler av systemet for å motta analoge data og siffer-data, for omformning av analoge date til siffer-data og for overføringen av siffer-data fra systemet. Overførings-systemer av den kjente type blir derfor temmelig kompliserte i slike tilfelle da avfølingsanordningene er av forskjellige slag og utformet slik at de til systemet overfører informasjon av for-skjellig form.
Formålet med oppfinnelsen er derfor å tilveiebringe et informasjonssystem i hvilket samme bestanddeler av systemet kan utføre flere av de angitte funksjoner; slik at systemet derved blir enklere og krever et mindre antall forskjellige komponenter.
For å oppnå dette er systemet ifølge oppfinnelsenkarakterisert vedat omkoblingskretsene er forbundet med ytterligere kretser for å seriekoble omkoblingskretsene som et skift-register som er forbundet med sifferomformeren for fra denne parallelt å motta siffer-utgangssignalene, og at omkoblingskretsene videre er forbundet med utgangskretser for som ytterligere siffer-signal fra systemet, å utmate den i skiftregisteret lagrede siffer-informasjon.
Fordelene med systemet ifølge oppfinnelsen ligger altså
i den universelle anvendelse av omkoblingskretsene, som kan anvendes både som analog/siffer-omformere og som skift-register.
Oppfinnelsen skal nå beskrives under henvisning til tegningene. På fig. 1 er det vist et blokkdiagram over et system som innbefatter oppfinnelsen. Fig. 2 er en del av et koblings-diagram og blokkdiagram over foretrukne koblinger for anvendelse av systemet, på fig. 1. Fig. 3A til 3D er kurvediagrammer som illustrerer bølgeformer for belysning av virkemåten av systemet på fig. 1 og 2. Fig. 4 er et koblingsskjema for en foretrukken målebro for saltholdighet beregnet for anvendelse i systemet på
fig. 1 og 2.
Skjønt oppfinnelsen for anskuelighets skyld, kommer til å beskrives i forbindelse med spesielle typer følere og overvåknings-instrumenter som er særlig anvendbare ved føle- og overførings-systemer for undervannsbruk, vil det innses at oppfinnelsens grunn-leggende prinsipper har meget større anvendelsesområde og er universelt anvendbar ved mange forskjellige typer følere og instrumenter og utførelsesformer av slike.
I det valgte eksempel på fig. 1 ønskes det først å over-føre bit-formater av siffer-data som representerer endringer i en føler Z,f.eks. en impedans som vises øverst til høyre på figuren og representerer f.eks. temperaturer. I dette øyemed kan føler-elementet Z bestå av en termistor innkoblet i en arm 10 av en konvensjonell bro B^, så som en Wheatstone-bro, for å påvirke balansen ved endring av motstanden i denne i avhengighet av omgivelsestemp-eratur. For å måle spenning kunne selvsagt en bro av potensiometer-typen anvendes. Andre typer parametre som kan måles på denne måte, innbefatter trykk eller forskyvning, for hvilke måleorganene eller følerne Z på tilsvarende måte kan være forbundet med broen og impedans-, spennings- eller strømforandringene er et mål for og således representative for endringer i de fysikalske parametre eller fenomener (skjematisk angitt, ved. P) som virker på føler-elementet Z for å endre dets karakteristikker tilsvarende. Det er da nød-vendig å ta den analoge informasjon som representeres av impedansen, spenningen eller strømmen svarende til den avfølte parameter eller foreteelse som overvåkes ved hjelp av føler-elementet Z, og omdanne denne til et bit-format for overføring til stasjonen (så som et fartøy) som overvåker dette undervannssystem i det angitte eksempel.
Dette formål blir oppnådd ved hjelp av en analog/siffer-omf ormer som består av et flertall flip-flop-omkoblingstrinn FF-^,
FF2... FF^etc. som hvert er innrettet til å drive tilsvarende koblingsanordninger SW^, SV^ ....SW^etc. for å legge til eller ta bort. tilsvarende motstand, eller andre impedans-elementer Z^., 7,^...
Z, y etc. (hvorav hvert enkelt i rekkefølge fortrinnsvis har halvparten av verdien av den foregående motstand) som danner et parallelt tr inn-nettverk LN. I avhengighet av hvilke omkoblingstrinn FF-^,
FF^etc. som er ledende og således hvilke impedans-elementer Z^,
Z2etc. som av anordningene SW^, SV^etc. innkobles i trinn-nettverket LN, vil resultatet bli forskjellige utgangsverdier av trinnimpedans (eller -strøm) som ved 12 kan påtrykkes en arm av broen B, og således blir sammenlignet med impedansverdien eller utgangssignalet av føler-elementet Z. Forskjellen mellom f.eks.
den resulterende utgangsimpedans-verdi for trinnettverket LN i hvert øyeblikk og tilsvarende utgangsimpedans for følerelementet Z fremkommer i en konvensjonell sammenligningsfeilforsterker i broenB^, idet feilutgangssignalene som frembringes ved denne sammen-ligning, opptrer ved 14. Feilutgangssignalene som deretter nivå-kvantiseres i en kvantiseringskrets 16 med referanseverdi null, slik det senere skal forklares, frembringer ved D : bits av sifferdata. Disse data mates også tilbake langs forbindelsen D til siffer-
portene , G3 ' ... G3" som tilsvarer flip-flop-trinnene FF^, FF2... FF^, hvorved portene krever innsignal fra tidsreguleringsporter
18 som mates fra en siffertelle-krets 20. I tidsreguleringsportene
18 frembringes det som reaksjon på tellingen av suksessive trinn
i tellekretsen 20 suksessive tellepulser D^, D^ i D^etc. som vises påtrykket et annet inngangssignal til portene G^, G^ ', henholdsvis G^" etc. Om den resulterende utgangsverdi av trinnimpedansen således adskiller seg fra den samme verdi for føleren Z, vil flip-flop-kretsene FF^, FF^ ...FF^individuelt .og separat åpnes under påvirkning av sifferfeilinngangssignalene og tellingen i kretsen 20, som påvirker tilsvarende tidsreguleringsport 18. Derved forblir disse flip-flop-kretser energisert eller omstilt ved suksessive approksi-masjoner, mens de tilsvarende trinnmotstander kumulativt i det vesentlige utbalanserer eller er lik verdien av føler-impedansen Z. Feilsignalene reduseres deretter mot null. Pulstelleenhetenes innstill-inger som tilsvarer de suksessive flip-flop-kretser, kommer til å danne en sifferrepresentasjon av verdien av Z, og ved D oppstår suksessive bits som danner signaldata uttrykt i sifferform og i serie, som representerer verdien av Z og således det fenomen som styrer føler-elementet.
Som en illustrasjon kan man anta at det bare finnes de tre viste flip-flop-kretser FF^, FF^og FF^, og at verdien av Z representeres av den strekede, linje "Z" i spennings/tidskurve-diagrammet på fig. 3A. Under påvirkning av den tilsvarende tellekrets 20 og tidsreguleringsporten 18, som gir et inngangssignal ved. D^til porten G^i det tidspunkt da et utgangssignal eksisterer ved den kvantiserte feilutgang D (også påtrykt porten G^) blir den første flip-flop-krets FF^omstilt eller gjort ledende, hvorved den driver omkoblingsanordningen SW^og innkobler motstanden Z, i trinn-nettverket LN. Dette vises ved den horisontale linje "Z£ på fig.
3A. Men dette er bare f.eks. halve verdien av Z, slik at flere motstander må innsettes i nettverket. Således vil en følgende puls som ved. D2mates til porten G3, mens feilsignalet (mindre enn referanse-eller terskelnivået "Z") påtrykkes den nevnte port ved D, omstille FF2for å drive SW2og legge til motstanden Z2(med verdien
til trinnet LN. Som vist ved "Z2" på fig. 3A, er imidlertid den resulterende spenning ved LN nå større enn nivået "Z". Feilsignalet ved D overskrider nå terskel- eller referansenivået, slik at FF2
blir tilbakestilt og neste flip-flop-krets FF^ blir omstilt for å addere Z^(med verdien Z2/2) til nettverket LN, slik som vist ved "Z^" på fig. 3A, og som medfører en nøyaktigere tilnærmelse til å balansere nivået "Z". Feilutgangssignalet ved 14 for disse suksessive operasjoner er vist på fig. 3B, og tilsvarende utgangssignal fra kvantiseringskretsen 16 ved D resulterer i de suksessive bits, re-presentert av "1", "0" og "1", som tilsvarer FF^ omstilt, FF2~tilbakestilt og FF^- omstilt. Disse sifferdata påtrykkes en normalt åpen port G og gjennom en momentan-lagringsflip-flop-krets FF som forsinker utgangssignalet fortrinnsvis med varigheten av en puls, for å frembringe sifferdatasignalet på fig. 3D, som skal overføres ved. hjelp av hvilken som helst konvensjonell modulerings- eller en annen overføringsanordning TX. Således overføres signalinformasjon-
en vedrørende fenomenet P, som påvirker føleren Z, siffermessig eller digitalt.
Med hensyn til kravet om universell anvendelse av dette system, slik som omtalt tidligere, er systemet beregnet til også
å overføre sifferdata fra hvilken som helst av et flertall følere for mekanisk bevegelse, stilling, hastighet, frekvens eller bevegelse, blant annet fra f.eks. en føler i form av et kompass eller en vindretningsviser 1 og føler i form av en vindhastighetsmåler eller vannstrømsrotor 3. For å arbeide med. denne type avføling til for-skjell fra analog/siffer-omformningen som tidligere omtalt, kobles nå automatisk samme flip-flop-omkoblingstrinn FF^, FF2...FF3etc. i serie for å virke som et lagringsskiftregister på en måte som skal forklares i det følgende. Føleren 1 kobles for å drive en siffer-akselkoder 1' for fra dennes mange siffertrinn (svarende til antallet
av flip-flop-kretser) å skaffe datapulser ved Sl, S2og S^etc.
for hver enkelt av de ytterligere porter G^, G^' og G^" etc., mens føleren 3 innstiller frekvenstellekretser for å skaffe sifferut-gangssignalet S^', ' og S^' etc. for hver enkelt av et tredje sett porter G2, G2', G2" etc.
Etter overføring av det første signal ved D, som skriver seg fra analog/siffer-omformningen av impedansen eller en annen måling ved Z, bevirker tellekretsen 20 at en følervelge-teller 20' påvirker tilsvarende følervelge-porter 18' under frembringelse av skiftsignaler ved S-S' (ved den tidligere nevnte skiftregister-kobling- og virkemåte for FF^, FF2...FF^) og suksessive avfølings-portsignaler eller -pulser T.. og hver enkelt suksessivt påtrykkes portene G^, G^', G^", G2, G2' og G2". Data i akselkode-trinn 11 som svarer til hver enkelt av flip-flop-kretsene FF^, FF^.-.FF^, kommer således ved påtrykning av følervelgepulsen
T til å overføres eller påtrykkes parallelt med de respektive flip-flop-kretser som er koblet som en lagringsskiftregisterkjede ved påtrykning av skiftpulsen ved S på seriekoblingsporter mellom trinnene, så som ved 22, i forbindelse med porten SG mellom FF^
og FF2«På denne måte anvendes nå samme kretselement for over porten G' å overføre utgangssignalet fra skiftregisteret ved 24 til utgangsflip-flop-kretsen FF, som påtrykkes porten G' med skiftpulsen ved S. Et siffersignal som representerer den ved 1 avfølte bevegelse eller stilling, overføres således nå, hvorunder porten G gjøres uvirksom av ytterligere en skiftpuls S'.
På lignende måte forårsaker neste velgepuls T2i rekke-følgen at tellingen i de mange frekvenstelletrinn ved 3' (som tilsvarer antallet av flip-flop-kretser) overføres parallelt langs Sy S2' og S3' til flip-flopkretsen FF^ FF2og FF^, hvorved den siden skiftes ut ved 24 og føres gjennom porten G' til flip-flop-kretsen FF for momentan-lagring av utgangssignaler og derfra til overførings- eller utgangsanordningen.
En foretrukken kretsutformning for systemet på fig. 1 illustreres på fig. 2 i forbindelse med flip-flop-trinnet FF2
og portene G^', G2' og G^', idet tilsvarende henvisningstall og bokstaver anvendes for å angi samme elementer på fig. 1 og 2.
FF2innbefatter to transistorer Q, og ', hvis emittere 7, henholdsvis 7', er vist jordet og med hver av de respektive basiser 9 og 9' forbundet med kollektoren 11 og 11' på den andre transistor gjennom motstander R^og R^'. Kollektormotstandene R2og ' forbinder kollektorene 11 og 11' med spenningskildens positive pol, og kollektoren 11 har forbindelse med omkobleren SW2, som vises i form av en relévikling med en bryter til venstre for seg. Man-øvrering eller påvirkning av releet SV?2 forårsaker at Z2inn-
kobles over trinnettverksarmen 12. Basisene 9 og 9' sammenbindes av motstandene R3og R3 1 . Det sees imidlertid at man for ikke å belaste diagrammet med detaljer som er unødvendige for å forklare virkemåten, med hensikt har utelatt vanlige forspenningsnettverk o.l. samt koblingskondensatorer.
Porten ' mottar fire inngangssignaler ved D2for fire dioder d med felles eller sammenkoblet anode, hvilken kobling tilsvarer fire trinn i tellekretsen 20, og hvor diodene er forbundet med basisen 9' på transistoren 1 gjennom en ytterligere diode d.^. De andre port signaler for G^vises påt rykket ved D fra kvantiseringskretsen 16 og gjennom dioden d2langs lederen 23 til basisen 9 på transistoren Q-^.
Porten G^' som mottar sifferdata som frembringes av akselkoderen 1' under påvirkning av føleren 1, kan innbefatte en portvirkende del av koderen som påvirkes av valget i den langs matede følervelgeport 18', og en diode d^ som er innkoblet ved S2for å motta kodeutgangssignalene og til å føre disse over lederen 25 til basisen 9' på transistoren ' • Porten G2' er imidlertid av motstands/kapasitets-forsinkelsestypen, og innbefatter elementene R' og C som er forbundet med en frekvenstellekrets'3' utgang S2', henholdsvis ved følervelgeutgangen T og sammenkoblet ved 27. Fra punktet 27 fortsetter sammenkoblingen gjennom ytterligere en diode d^til lederen 25 og således til basisen 9' på Q^.
Porten SG som driver suksessive f lip-f lop-kretser FF-^og FF2 under skiftregister»»arbeidsfasen av disse, er også vist som
en port av motstands/kapasitets»»tidsforsinkelsestypen med komponenter R"—C", og med diodene d,. og dj.<1>som muliggjør serieforbindelse med basisene 9 og 9<*>. Tilbakestillingspulser kan påtrykkes langs R gjennom dioden d^.
Meget vellykkede sifferoverførings-sekvenser er i et slikt undervannssystem blitt oppnådd med 12 flip-flop-kretser for et 12-bits-ord, omdannet til et 16-bits-ord for å forenkle tellingene ved anvendelse av binære tellere. Hvert ord eller signal i systemet overføres syklisk under en tidsperiode på eksempelvis et åttendedels sekund, med fortrinnsvis samme tidsperiode anvendt for hver føler-» måling.
Tellekretsene eller sifferkontrollenheten 20 og følervelge-enheten 20' kan være av enhver ønsket egnet type, f.eks. en slik enhet som innbefatter flip-flop-kretser av den type som leveres av Geodyne Corporation, modell A—420, som er beskrevet i Geodyne-brosjyrene nr. S-72 og S->93, datert 28/8-63, henholdsvis 15/11-63. Tidsregulerings- og velgeportene kan på lignende måte ha enhver konvensjonell utførelse inkludert f.eks. Geodyne-typene A-400-C
og A—405 (se brosjyrene S-70 og S-74 av 28/8-63, henholdsvis 4/9-63). Nivåkvantiseringen kan ytterligere som eksempel skje ved. hjelp av driftsforsterkere, så som type P65 fra Philbrick Research Inc.
i Boston, Massachusetts.
Oppfinnelsen er således ikke bare universelt anvendbar, med forskjellige typer følere og analog/siffer-omformeranordninger, men kan også lett tilpasses til ved bro- og andre føle- eller detekteringskretser å arbeide med signaler i sifferform. På fig. 1 vil således omstilling av omkoblerne 13, 13' og 13" innføre en saltholdighetsmåler eller en annen ledningsevnebroB2 istedenfor broen B^, slik at den automatisk vil funksjonere i siff^er— eller digitalform. Dette er vist nærmere på fig. 4, hvor to aksielt på linje oppstilte og fortrinnsvis toroidformede kjerner TC og TC er nedsenket i en saltoppløsning (så som sjøvann) for å danne en sjø-sløyfe, som er vist med punkterte linjer, og den punkterte motstand R"'. En magnetiserende arm eller vikling W, på kjernen TC mates
fra en vekselstrømkilde, og en utgangsarm eller «vikling 1 på
den koblede kjerne TC er forbundet med en fasedetektor og forsterker med referansefase påtrykket fra vekselstrømkilden, slik det er vel-kjent. Et motfelt frembringes i hjelpeviklingen W2og V?2' på de respektive kjerner TC og TC for å utbalansere den induserte spenning i ', slik at det med størrelsen av den nødvendige motstrøm tilveiebringes et mål på verdien av R'" eller på saltholdigheten eller ledningsevnen som man ønsker å måle. I overensstemmelse med oppfinnelsen tilpasser systemet 16-D-G3, G3 ' , G^-FF^ FF2, FF^SV^, SW2, SW3~Z^, Z2, Z3lett saltholdighetsbroen til automatisk siffer-omf ormningsoper as jon ved å koble motviklingene W2og W^' i serie over trinnene LN ved 12, slik som vist på fig. 4.

Claims (4)

1. Dataoverføringssystem for i rekkefølge å overføre bit-grupper av siffer-data som representerer informasjon, som delvis i analog form og delvis i siffer-form blir mottatt fra forskjellige avfølingsanordninger, hvilket system omfatter en analog/ siffer-omformer for omformning av den i analog form tilførte informasjon, hvilken analog/siffer-omformer er forsynt med et antall omkoblingskretser (FF^-SV^, FF2-SW2, ...) for å frembringe et resulterende signal (ved. 12) og en sammenligningsanordning (B^) som er forbundet med analog/siffer-omformeren og med en kilde (Z) for et analogsignal og med sin utgang (14) er koblet for (via D) å innstille hver enkelt av omkoblingskretsene slik at det nevnte resulterende signal innstilles i hovedsaken overensstemmende med. analogsignalet, hvilket system er innrettet til å frembringe et første utgangssignal som representerer analogsignalet ved. at utgangskretser (G, FF, TX) er forbundet med analog/siffer-omformeren for som et. første siffersignal å utmate dette første utgangssignal og hvor i det minste en avfølingsanordning (1 eller 3) er forbundet med. en sif f er omformer (1' eller 3') for omformning av et signal fra avfølingsanordningen til et ytterligere siffer—utgangssignal,karakterisert vedat omkoblingskretsene (FF^, FF2) er forbundet med ytterligere kretser (SG) for å seriekoble omkoblingskretsene som et skiftregister som er forbundet med sifferomformeren (1' eller 3') for fra denne parallelt å motta siffer-utgangssignalene, og at. omkoblingskretsene videre er forbundet med utgangskretser (G<1>. FF, TX) for som ytterligere siffersignal fra systemet, å utmate den i skiftregisteret lagrede siffer-informasjon.
2. System ifølge krav 1,karakterisert vedat omkoblingskretsene (FF^, FF2) er forbundet med en tellekrets (20) for suksessiv styring av kretsene for frembringelse av et effektivt resulterende signal i overensstemmelse med den av tellekretsen beregnede verdi, at et med sammenligningsanordningens utgang (14) forbundet styreorgan er utformet som en kvantiseringskrets (16) for kvantisering av et i sammenligningsanordningen (B-^) frem-bragt feilsignal som representerer forskjellen mellom det nevnte resulterende signal og det nevnte analogsignal, hvilket kvantiserte signal deretter føres tilbake til omkoblingskretsene og sammen med tellekretsen (20) bringer omkoblingskretsene til å bringe feil signalet ned mot null, at kvantiseringskretsen (16) er forbundet med systemets utgangskretser (G, FF, TX) og at systemet har kretser (20, 20') som er innrettet til efter frembringelse av det første siffer-signal å sammenkoble omkoblingskretsene (FF^, FF2) som et skiftregister, kretser ( Gy G^', ... G2, G2', ...) for fra sifferomformeren (1' eller 3') å opprette en forbindelse til skiftregisteret, samt. en portkrets (18') som er forbundet med skif tregisteret for å mate det der lagrede siffer-signal til systemets utgangskretser (G'f FF, TX) gjennom en ledning (24).
3. System ifølge krav 2,karakterisert vedat hver enkelt av omkoblingskretsene har en inngangskrets (G^, G^', ...) som er forbundet såvel med tellekretsen. (20) gjennom en tids-reguleringskrets (18) som med kvantiseringskretsen (16).
4. System ifølge krav 3,karakterisert vedat hver enkelt av omkoblingskretsene har to ytterligere inngangskretser (G^, G-^' , G2, G2<1>...) som er forbundet, med såvel en annen tellekrets (20') gjennom en portkrets (18') som med hver sin av sifferomformerne (1<*>eller 3').;5. System ifølge krav 4,karakterisert vedat hver enkelt av siffer-omformerne (l<1>eller 3') omfatter et antall siffer-trinn som svarer til antallet av omkoblingskretser, hvorved de ytterligere inngangskretser (G^,G^', G2, G^') i hver omkoblingskrets er forbundet med tilsvarende siffer-trinn i de respektive siffer- omformere.;6. System ifølge krav 4,karakterisert vedat portkretsen (18') er innrettet til å frembringe skiftpulser for styring av skiftregisteret (FF^, ...).;7. System ifølge krav 4,karakterisert vedat et. forsinkelsestrinn (FF) er anordnet ved. utgangen fra kvantiseringskretsen (16) for å forsinke utmatningen av det første siffer-signal med en forutbestemt størrelse.;8. System ifølge krav 7,karakterisert vedat to utgangskretser (G og G') er anordnet foran forsinkelsestrinnet (FF) og er forbundet, med kvantiseringskretsen (16) , henholdsvis skiftregisteret (via 24), og at utgangskretsene er koblet for på slik måte å styres av portkretsen (18') at. de vekselvis tillater matning fra kvantiseringskretsen (16) og skiftregisteret til forsinkelsestrinnet. (FF) .;9. System» ifølge et av de foregående krav,karakterisert vedat hver enkelt av omkoblingskretsene omfatter en bistabil transistor-multivibrator (FF^, ...) som er forbundet med et kontaktrelé (SW^, ...) og en motstand (Z^, ...), hvilken motstand inngår i en parallellkrets (LN) med motstander av suksessivt lavere motstandsverdi som hver enkelt kan kobles til det tilhørende kontaktrelé og hvor serieforbindelsene mellom de forskjellige multivibratorer i skiftregisteret er utformet som forsinkende inngangskretser (SG, fig. 2), som styres av velge-kretsen (18') .;10. System ifølge et av de foregående krav,karakterisert vedat det omfatter flere avfølingsanordninger (1, 3, ...) med tilhørende siffer-omformere (1<*>, 3', ...) for frembringelse av flere siffer-signaler som representerer forskjellige målte verdier og organer for suksessivt å føre disse siffer-signaler til skiftregisteret og for å avgi tilsvarende ytterligere siffer-signaler.
NO161400A 1965-08-30 1966-01-24 NO119090B (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US483443A US3350707A (en) 1965-08-30 1965-08-30 Universal digital information system

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NO119090B true NO119090B (no) 1970-03-23

Family

ID=23920045

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO161400A NO119090B (no) 1965-08-30 1966-01-24

Country Status (6)

Country Link
US (1) US3350707A (no)
DE (1) DE1548647A1 (no)
GB (1) GB1097960A (no)
NL (1) NL6517269A (no)
NO (1) NO119090B (no)
SE (1) SE334833B (no)

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3045210A (en) * 1962-07-17 langley
US2901685A (en) * 1954-10-18 1959-08-25 Dresser Ind Apparatus for earth borehole investigating and signaling
US2973505A (en) * 1954-10-18 1961-02-28 Dresser Ind Method and apparatus for earth borehole investigating and signaling
US2997704A (en) * 1958-02-24 1961-08-22 Epsco Inc Signal conversion apparatus
US2996669A (en) * 1958-03-24 1961-08-15 Cohu Electronics Inc Digital voltmeter
US3167757A (en) * 1960-10-24 1965-01-26 United Aircraft Corp Converter
US3182303A (en) * 1960-10-31 1965-05-04 Gen Precision Inc Analog to digital conversion
US3157873A (en) * 1962-02-21 1964-11-17 Gen Precision Inc Voltage-to-digital converter
US3221326A (en) * 1962-10-31 1965-11-30 United Aircraft Corp Analog to digital converter
US3239833A (en) * 1963-05-16 1966-03-08 Gen Precision Inc Logarithmic analog to digital converter

Also Published As

Publication number Publication date
DE1548647A1 (de) 1971-03-18
US3350707A (en) 1967-10-31
NL6517269A (no) 1967-03-01
SE334833B (no) 1971-05-03
GB1097960A (en) 1968-01-03

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4158810A (en) Telemetering post for measuring variables in a high-voltage overhead line
US3939459A (en) Digital signal linearizer
SE457176B (sv) Lokalt system foer oevervakning och styrning av i ett hem foerekommande apparater, larmanordningar o d
US4353118A (en) Apparatus for determining the throughflow in pipe conduits
US4160238A (en) Remote control addressing and reply indicating system
JPH0374440B2 (no)
NO119090B (no)
US4495497A (en) Circuit arrangement for controlled interconnection of signal sources and signal destinations
JPH0338535B2 (no)
JPS62179097A (ja) 2線式発信器
US2440002A (en) Selective metering system with supervised control device
US3996519A (en) Digital signal processor
SU746670A1 (ru) Устройство дл передачи телеизмерений
SU840947A1 (ru) Логарифмический аналого-цифровойпРЕОбРАзОВАТЕль
SU995327A2 (ru) Устройство дл формировани измерительных импульсов
SU1124359A1 (ru) Преобразователь угла поворота вала в код
SU680020A1 (ru) Устройство дл телеизмерени гидрологических параметров
RU2174236C1 (ru) Способ допускового контроля магнитоэлектрического измерителя тока и устройство для его осуществления
SU750278A1 (ru) Устройство дл измерени расхода топлива при испытании двигател внутреннего сгорани
SU620018A1 (ru) Устройство аналого-цифрового преобразовани
SU962864A1 (ru) Устройство дл централизованного контрол параметров
SU734790A1 (ru) Устройство дл контрол относительной скорости механизмов
US467669A (en) Meter for electric translating devices
SU994928A1 (ru) Цифровое измерительное устройство дл тензометрических весов
SU1201691A1 (ru) Устройство дл дистанционного измерени температуры