NL8401018A - Voertuig voor het inzamelen en transporteren van afval. - Google Patents

Voertuig voor het inzamelen en transporteren van afval. Download PDF

Info

Publication number
NL8401018A
NL8401018A NL8401018A NL8401018A NL8401018A NL 8401018 A NL8401018 A NL 8401018A NL 8401018 A NL8401018 A NL 8401018A NL 8401018 A NL8401018 A NL 8401018A NL 8401018 A NL8401018 A NL 8401018A
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
vehicle
waste
container
press
attachment
Prior art date
Application number
NL8401018A
Other languages
English (en)
Original Assignee
Jurjen Freerk Lommerts
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Jurjen Freerk Lommerts filed Critical Jurjen Freerk Lommerts
Priority to NL8401018A priority Critical patent/NL8401018A/nl
Publication of NL8401018A publication Critical patent/NL8401018A/nl

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65FGATHERING OR REMOVAL OF DOMESTIC OR LIKE REFUSE
    • B65F3/00Vehicles particularly adapted for collecting refuse
    • B65F3/02Vehicles particularly adapted for collecting refuse with means for discharging refuse receptacles thereinto
    • B65F3/08Platform elevators or hoists with guides or runways for raising or tipping receptacles
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65FGATHERING OR REMOVAL OF DOMESTIC OR LIKE REFUSE
    • B65F3/00Vehicles particularly adapted for collecting refuse
    • B65F3/14Vehicles particularly adapted for collecting refuse with devices for charging, distributing or compressing refuse in the interior of the tank of a refuse vehicle
    • B65F3/143Means facilitating the separation of the charging, distributing or compressing devices from the tank of refuse vehicles
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65FGATHERING OR REMOVAL OF DOMESTIC OR LIKE REFUSE
    • B65F3/00Vehicles particularly adapted for collecting refuse
    • B65F2003/006Constructional features relating to the tank of the refuse vehicle
    • B65F2003/008Constructional features relating to the tank of the refuse vehicle interchangeable
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65FGATHERING OR REMOVAL OF DOMESTIC OR LIKE REFUSE
    • B65F3/00Vehicles particularly adapted for collecting refuse
    • B65F3/02Vehicles particularly adapted for collecting refuse with means for discharging refuse receptacles thereinto
    • B65F2003/0263Constructional features relating to discharging means
    • B65F2003/0279Constructional features relating to discharging means the discharging means mounted at the front of the vehicle

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Refuse-Collection Vehicles (AREA)

Description

* 4 4 VO 6235 ^
Titel: Voertuig voor het inzamelen én transporteren van afval._ Öe uitvinding heeft betrekking op een voertuig voor het inza-melen en transporteren van afval met een-wissel! aadbak» welke middels een pers wordt gevuld* welk voertuig aan de voorzijde is voorzien vair een laadinrichting.
5 Bij gebruikelijke bekende vuilnisvoertuigen is de laadbak achter de bestuurderscabine met het oog op het ledigen, vast maar kantelbaar met het chassis verbonden of voorzien van een uidrukschot, waarbij de laadbak aan zijn achterzijde is voorzien van· een instortopening en eventueel met een hefkante!inrichting voer het ledigen van de laadbak wegge-10 zwenkt worden. Bij de afvoer van vuilnis moeten de bekende vuilnis- voertuigen eerst het vuil verzamelen en- na het vullen van de laadbak deze. naar dikwijls ver verwijderd liggende losplaatsen transporteren.
Tijdens het afvoeren van de vuilnis kan de vuilniswagen, die een duur speciaal voertuig vormt,, niet gebruikt worden voor het inzamelen 15 van vuilnis, maar voert de vuilniswagen zuivere transportdiensten uit, waarbij de zware inrichtingen voor het ledigen van de laadbak evenals voor het persen van het ingébrachte vuil in de laadbak als bijkomende dode last-moet worden -meegenomen.
Tijdens het afvoeren van het verzamelde vuil met de gebruike-20 lijke vuilnisvoertuigen vallen deze niet alleen uit voor het verzamelen van vuil, maar daaraan bijkomend is ook de met het beladen van het vuilnisvoertuig belaste ploeg in hoofdzaak zonder werk, waardoor kostbare arbeidsuren verloren gaan.
'Voorts is een voertuig voor'het inzamelen van vuil van de in 25 de aanhef beschreven soort bekend uit de Nederlandse octrooiaanvrage 7610914.
Bij dit bekende voertuig bestaat de laadbak uit een, van een afsluitbare, aan de voorzijde aangebrachte vulopening en een afsluitbare losopening voorziene container, welke door losneembare koppelingen met 30 het chassis is verbonden, waarbij de instortopening evenals de pers voor het vuil in de container in de rijrichting-gezien aan de voorzijde van de container zijn aangebracht.
840 1 0 1 8 -...................
i i 'ï -2-
Het vuilnisvoertuig kan bijna uitsluitend voor het inzamelen van vuil worden gebruikt, waarbij na het vullen van de telkens op het chassis aanwezige container, deze container tegen een lege container kan worden verwisseld.
5 De gevulde containers kunnen op een geschikte, nabij de in- zamel auto- liggende plaats worden neergezet, waarbij het vuil nisvoertuig daarna een lege container opneemt, om met zijn ploeg het inzamelen van vuil te kunnen voortzetten.
De gevulde containers, worden door containerautol's naar de 10 losplaats gereden en na het Tossen weer klaargezet om door het vuil-nisinzameTvoertuig te worden opgenomen.
Het vuilnisinzamelvoertuig kan: daardoor bi jna uitsluitend voor het inzamelen van vuil' worden gebruikt en de inzamelploeg is voortdurend bezig met het beladen van het vuilnisvoertuig, zonder lange wacht-15 tijden.
•Voor het af voeren van de gevulde containers kunnen standaard cóntainerauto's worden gebruikt, zodat de gebruikte voertuigen telkens overeenkomstig hun bestemming optimaal kunnen worden gebruikt.
De voordelen van de bekende vuilniswagen, welke aan de voor-20 zijde wordt beladen, zfjiu IJ dat op de juiste plaats waar het huisvuil zich bevindt, kan worden ge stopt, waardoor de loopafstanden van de inzamelaars minimaal blijven.
2) dat alle· handelingen plaats vinden in de onmiddellijke omgeving van de cabine van het voertuig, waardoor direkt in* en uitgestapt 25 kan worden.
3] dat de bestuurder en inzamelaars visueel contact met elkaar hebben; djt bevordert: de veiligheid en coördinatie.
Niettemin kleven aan· het uit: de Nederlandse octrooiaanvrage 7510914^ bekende voertuig nog enkele bezwaren.
30 Een eerste bezwaar is, dat bij het bekende voertuig de vuil- pers zich tussen de bestuurderscabine en de container bevindt. Hierdoor is, bij een maximale toegestané-. lengte van het vpertuig, de container korter dan in beginsel moge!ijk is.
Bovendien dient de Taadinrichting een relatief groot traject 8401018........—............ ........
i -3- te overbruggen, aangezien het huisvuil niet alleen tot boven de cabine opgeheven dient te worden, doch bovendien nog tot achter de cabine, waar zich de pers bevindt, dient te worden getransporteerd, hetgeen tijdrovend is.
5 Voorts, lijkt de bekende vuilniswagen niet.zeer geschikt voor huisvuil, - dat in losse zakken,dozen ê.d,,,alsmede de bekende minicöhtajner wordt aangeboden.
De uitvinding beoogt de·geschetste bezwaren te ondervangen en in het algemeen een voertuig van de beschreven soort ter beschikking te stellen, waarmee op efficiënte wijze huisvuil kan worden ingezameld.
10 Hiertoe wordt een voertuig van de beschreven soort daardoor gekenmerkt, dat het voertuig is voorzien van een 'cabine, boven welke de pers vast is gemonteerd.
De uitvinding zal thans nader worden toegelicht met verwijzing naar de tekening van een uitvoeringsvoorbeeld.
15 Figuur 1 toont schematisch een zij-aanzicht van een vuil- inzamelvoertuig volgens de uitvinding;.
Figuur Z toont schematisch een zij-aanzicht van het vui Τι nzamelvoertuig van figuur 1, waarbij de wissellaadbak is afgezet;
Figuur 3 toont schematisch in zij-aanzicht een laad-20 inrichting, die is uitgevoerd voor het behandelen van minicontafners;
Figuur 4- toont schematisch in voor-aanzicht een vuilinzamel-voertuig volgens de uitvinding;
Figuur 5 toont schematisch in zij-aanzicht een laadinrichting voor het behandelen van grote huisvuilcontainers; 25 Figuur 6 toont schematisch in zij-aanzicht een laadinrichting voor het behandelen in zakken, dozen of Tos aangeboden afval.
Figuur 1 toont schematisch een zij-aanzicht van een vuil-nisinzameTvoertuig volgens de uitvinding. Het voertuig, omvat een chassis X, dat is voorzien van een zogenaamde* cabine 2. Op het 30 chassis is een wissellaadbak 3 geplaatst die een gebruikelijke container kan zijn, die in dit voorbeeld is voorzien van neerklapbare poten 4, welke dienen om de container te steunen als deze van het voertuig wordt verwijderd.
Boven de Taag hangende· cabine 2 is een pers 5 gemon- 840 1 0 1 8 ................. . _. ..........
ί -ν -4- teerd, waarin vanaf de bovenzijde het afval kan worden gestort. Oe wissel-laadbak 3 is aan de naar de pers gekeerde zijde voorzien van een afsluitbare afvaltoevoeropening en aan de andere, zijde van deuren of een klep voor het lossen van de· container..
5 Teneinde het afval in de.· pers 5 te kunnen storten is een laadinrichting 6 aanwezig, die dient om het afval vanaf het straatniveau tot boven de pers te brengen en vervolgens in de pers te storten. De laadinrichting zal in het volgende nog nader worden beschreven.
Figuur 2 toont schematisch in zijaanzicht het voertuig van 10 figuur 1, waarbij de wisse!laadbak is afgezet. Uit figuur 2 blijkt, dat de pers 5 en de laadinrichting 6 vast-met het voertuig zijn verbonden.
Op de pers is· een frame gemonteerd, dat een zich aan de achterzijde bevindend: opstaand: dee! T omvat, dat. is voorzien van een klinkmechanisRie 8, dat de container kan vastgrijpen. Voorts omvat het 15 frame in het getoonde uitvoeringsvoorbeeld zich vanaf de bovenzijde van het ópstaande deel 7 schuin benedenwaarts, naar de voorzijde van de pers uitstrekkende schoren 9, welke tevens dienen voor bevestiging van de laadinrichting 69
De Taadinrichting 5 omvat tenminste één rail, die in zij-20 aanzicht de vorm heeft-van eer wandelstok» De. rail heeft een recht gedeelte, dat ongeveer ter hoogte van de voorbumper aan de vuilniswagen is bevestigd en dat zich opwaarts tot boven de cabine gemonteerde pers uitstrekt en waarvan het boveneinde achterwaarts is teruggebogen in de vorm van een omgekeerde U. Doordat de pers zich boven een cabine die met 25 gebruikmaking van: bekende moderne technieken relatief laag kan zijn, be-ïVindt is da hoogte’waarover het afval opgeheven, dient te worden relatief gering.en- behoeft slechts een minimaal traject in achterwaartse richting te worden afgaTegd om het afval in de pers: te kunnen lossen. Hierdoor is • een· snel 1 e af val i nzameT i ng mogel ijk.
30 De laadinrichting 6 kan volgens de uitvinding van verschillen de, bij voorkeur verwisselbare, hulpstukken worden voorzien, afhankelijk van de wijze waarop het af-val wordt aangeboden. Hierdoor is het voertuig volgens de uitvinding universeel bruikbaar.
8401018 i . ^ * -5“
Figuur 3 toont in zij-aanzicht schematisch een laad-inrichting welke is voorzien van een hulpstuk 10, dat geschikt is om zogenaamde mini-huisvuilcontainers te behandelen*
Het hulpstuk 10.kan, zoals getoond, zijn voorzien van rollen 5 11, die in of om de rail grijpen, en die zijn verbonden met een niet getoonde ketting of kabel, welke zich langs· de gehele lengte van de rail uitstrekt en in het gebogen gedeelte daarvan door geschikt geplaatste rollen of kettingwielen wordt geleid. Voorts wordt de ketting of kabel op één der daartoe bekende wijzen aangedreven om het hulpstuk omhoog 10 en omlaag te bewegen. Het getoonde hulpstuk grijpt op bekende wijze om een handgreep: van de minicontainer en steunt bovendien, de mini container op zodanige wijze,, dat deze voor het lossen gekanteld kan worden.
In figuur 3 is de minicontainer met 12 aangegeven en in twee standen getoond. De onderste stand correspondeert met de situatie, 15 dat juist een volle container aan het hulpstuk 10 fs gehaakt, dan wel met de situatie, dat een reeds geleegde container juist weer op de bodem is geplaatst door de laadinrfchting.
De bovenste stand correspondeert -met het moment, waarop de container gekanteld is en wordt geledigd in de pers.
20 Opgemerkt wordt, dat voor het behandelen- van minicontainers in beginsel volstaan kan worden met een laadinrichting, die een enkele gebogen rail omvat.
In de praktijk zullen echter meestal meerdere van deze rails worden toegepast, zodat ook meer dan êén minicontainer gelijktijdig 25 behandeld kan worden.
Figuur 4 toont bfj-'wijze van voorbeeld een voertuig volgens de uitvinding in vooraanzicht, welk voertuig is voorzien van een laadinrichting met drie. wandeTstokyormige rails 40, 41, 42.
In dat gevat is het ook mogelijk tussen de bij de rails 30 behorende kabels of kettingen een dwarsverbinding aan te brengen, waarop de hulpstukken kunnen worden bevestigd.
Figuur 5 toont een ander hulpstuk 50, dat geschikt is voor het behandelen van grote huisvuil containers 51. Voor het behandelen van dergelijke huisvuilcontainers zijn tenminste twee rails, zoals 40 en 8401018 — ......
.3-¾ mQim 41 en twee hulpstukken 50 noodzakelijk, omdat de grote huisvuil containers op bekende wijze aan de kopse uiteinden vastgegrepen dienen te worden.
De hulpstukken omvatten elk een zich dwars op de bijbehorende rail uitstrekkende arm, waarvan het uiteinde is ingericht om de aangrijp-5 punten- van de: grote huisvuil containers vast te grijpen·.
In het getoonde voorbeeld, heeft het uiteinde van elke arm hiertoe een naar boven open haakvorm, waarin zijwaarts uitstekende asstompen van de grote huisvuil containers kunnen vallen. Voorts is de arm 50 voorzien van een: benedenwaarts gerichte steun die tegen een zijwand 10 van de container rust.
Figuur 5 toont op dezelfde wijze als figuur 3 de grote huisvuil container 51 in de onderste en de bovenste stand.
Figuur 6 toont een laadinrichting met een hulpstuk dat geschikt fs voor het behandelen van in zakken, dozen of los aangeboden 15 afval.
Het getoonde hulpstuk 60 heeft de vorm van een bak met tenminste êêrr Tage: zijwand- 61,. die naar de trottoirzijde is gericht,
De tegenoverliggende zijwand kan· op dezelfde wijze zijn ui tgevoerd.
20 De bak' bevindt zich in de 'laagste stand juist boven het straat niveau, zodat een lage tnworphoogte wordt verkregen, hetgeen de snelheid van werken bevordert, De 'inworphoogte kan bijvoorbeeld + 30 cm bedragen tegen 100 S 120 cm bij bekende systemen. Eventueel zouden de zijwanden 6.1 zelfs geheel weggelaten kunnen worden. Het vullen van de bak 25 dient dan echter met meer oplettendheid te geschieden, teneinde te voorkomen dat tijdens het omhoog bewegen van de bak een huisvuilzak van de bak valt. De bak is weer trr de laagste en de· hoogste,, gekantelde stand getoond,
De bak kan zich over· dè gehele· breedte van het voertuig uit-30 strekken en de laadinrichting dient dan tenminste twee wandèlstokvormige rails te omvatten, De bak kan echter ook minder breed zijn. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld in de breedte van het voertuig gezien twee of meer bakken aan te brengen,
In combinatie met de verbeterde coördinatie tussen chauffeur 84 0 1 0 1 8 —........
-7- en beladers levert de uitvinding een aanmerkelijke besparing op. de benodigde menselijke inspanning.
Bij een voorgesqrteerd aanbieden van het huisvuil in diverse fracties spreekt men van gescheiden inzameling.
S Bij gescheiden inzameling worden zowel de pers als de wissel - laadbakken voorzien van scheidingswanden.
De vulopening van de wissellaadbak kan door een klep worden afgesloten. Ook is het mogelijk. de wissellaadbak in zelfstandige deïen te scheiden, in de lengterichting.. Hierdoor vervoert de inzamelauto twee 10 of meer kleinere wissellaadbakken, die elk een specifiek soort huisvuil kunnen bevatten. ^
Na afgezet te zijn door de inzamelauto kunnen de gedeelten worden herge-groepeerd tot een eenheid met de oorspronkelijke afmetingen van een niet-gedeelde wissellaadbak, waarin één specifiek soort huisvuil wordt: bevat.
15 Wanneer de wissel laadbakken met een hiervoor geschikt • transportvoertuig gelost worden, moeten voor het lossen uitsluitend de laadbakdeuren worden geopend.
Om de volle wissellaadbakken op eenvoudige wijze te kunnen verwisselen voor lege bestaan de volgende, mogelijkheden.
20 t) de wissellaadbak kan aan de onderzijde voorzien zijn van vier zwenk-bare of naar de bodem beweegbare steunen, zodat de wissellaadbak op deze steunen op de noodzakelijke hoogte boven de bodem rust, om door het vuil inzamelvoertuig of door transportvoertuigen te kunnen worden opgenomen; 25 2) de onderzijde van de wissellaadbak kan ook voorzien zijn van twee gelei dingsbal ken, welke een afzetframe vormen, zodat de wissellaadbak op de grond kan worden afgezet d.nuv. een eenvoudig afzetsysteem. Dergelijke afzetsystemen zijn voldoende bekend, en worden hier derhalve niet nader omschreven..
30 De wissel!aadbakken kunnenddusdanig worden geconstrueerd dat deze geschikt zijn om door ieder momenteel bekend’ afzetsysteem te worden behandeld.
Opgemerkt wordt, dat diverse modificaties van de beschreven en getoonde uitvoeringsvormen na het voorgaande voor de deskundige voor 35 de hand liggen. Zo kan het voertuig, indien de laadinrichting is uitgevoerd zoals getoond in Fig. 4, bijvoorbeeld aan de linkerzijde zijn voor-zien van een hulpstuk voor het behandelen van minicontainers en *aan de rechterzijde van een hulpstuk voor het behandelen van in..zakken, dozen 8401018" -8- of los aangeboden afval. Dergelijke modificaties worden geacht binnen het kader van de uitvinding te vallen.
. -84 0 1 0 t.B _:--:-

Claims (11)

1. Voertuig voor het iftzamelen en transporteren van afval met een wissellaadbak welke middels een pers wordt gevuld, welk voertuig aan de voorzijde is voorzien van een laadfnrichting, met het kenmerk» dat het voertuig is voorzien van een cabine, 5 boven welke de pers vast is gemonteerd.
2. Voertuig volgens conclusie X* m e· t het kenmerk, dat de Taadi«richting tenminste êën aan de voorzijde van het voertuig gemonteerde vertikale rail omvatwelke aan de bovenzijde omgekeerd U-vormig achterwaarts is gebogen.tot boven de pers» en welke is voorzien IQ van middelen voor het opheffen en in dé pers storten van afval „
3. Voertuig volgens conclusie 2* m e t het kenmerk» dat de middelen voor het opheffen van af val hulpstukken omvatten.» die geschikt zijn om de gebruikelijke afvalcontainers vast te grijpen-
4·. Voertuig volgens conclusie 2, ij et het kenmerk, 15 dat de middelen voor het opheffen van afval een hulpstuk omvatten, dat geschikt is voor het behandelen van in zakken of dozen verpakt of los afval.
5. Voertuig volgens conclusie 4, met het kenmerk, dat het hulpstuk voor het behandelen van in zakken of dozen verpakt of 20 los afval tenminste één bak omvatten» die zich in de laagste bédrijfs-stand op geringe hoogte boven het straatniveau bevindt.
5. Voertuig volgens conclusie: 4, m e t het kenmerk, dat tenminste êën zijkant van de bak in hoofdzaak open is.
7. Voertuig volgens conclusie 2 en 5 of 6, m e t het 25 kenm e rk, dat de laadinrichting dubbel is uitgevoerd en dat de ene helft is voorzien van tenminste ëën hulpstuk voor het behandelen van afvalcontainers terwijl de andere helft is voorzien van een hulpstuk voor het behandelen van in zakken of.dozen verpakt, of los afval, 840 1 0 1 8 .......- - — V ** ύ -10-
8. Bakvomrig hulpstuk voor het behandelen van in zakken of dozen verpakt of los afval geschikt om samen te werken met een laad-inrichting van een voertuig voor het inzamelen van afval.
9. Bakvormig hulpstuk volgens conclusie 8,.m e t het 5‘ k e n m e r k, dat tenminste één van de zijkanten in hoofdzaak. open is.
10. Voertuig volgens, één der conclusies. 1 t/m 7,. m e t het kenmerk, dat de wissel!aadbak wordt gevormd' door twee of meer zelfstandige delen, welke verschillende typen afval kunnen opnemen, en zodanig zijn geconstrueerd dat bij samenvoeging van de zelfstandige de-
10 Ten een eenheid ontstaat met dezelfde afmetingen als de voor het voertuig gebruikelijke enkele wissel laadbak. 84 0 1 0 1 S_ ._
NL8401018A 1984-03-30 1984-03-30 Voertuig voor het inzamelen en transporteren van afval. NL8401018A (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8401018A NL8401018A (nl) 1984-03-30 1984-03-30 Voertuig voor het inzamelen en transporteren van afval.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8401018A NL8401018A (nl) 1984-03-30 1984-03-30 Voertuig voor het inzamelen en transporteren van afval.
NL8401018 1984-03-30

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL8401018A true NL8401018A (nl) 1985-10-16

Family

ID=19843730

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL8401018A NL8401018A (nl) 1984-03-30 1984-03-30 Voertuig voor het inzamelen en transporteren van afval.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL8401018A (nl)

Cited By (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4986716A (en) * 1988-10-20 1991-01-22 Kellner Ag Refuse collection vehicle
WO1996032346A1 (de) * 1995-04-10 1996-10-17 J. Ochsner & Cie. Ag Vorrichtung zum sammeln, einladen und transportieren von müll
WO2013186446A1 (en) * 2012-06-15 2013-12-19 Rpv Lift Oy Device for emptying a container

Cited By (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4986716A (en) * 1988-10-20 1991-01-22 Kellner Ag Refuse collection vehicle
WO1996032346A1 (de) * 1995-04-10 1996-10-17 J. Ochsner & Cie. Ag Vorrichtung zum sammeln, einladen und transportieren von müll
WO2013186446A1 (en) * 2012-06-15 2013-12-19 Rpv Lift Oy Device for emptying a container

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5919026A (en) Carry can discharge floor
US4715767A (en) Motor-driven garbage truck comprising a detachable container
US6309164B1 (en) Method and apparatus for collecting recyclable materials
US9028193B2 (en) Adapter to empty rear end load or side load refuse containers into fork borne intermediate container
US20070166139A1 (en) Truck lifted rear-load transfer system
US6709219B2 (en) Rear-load transfer system
US4425070A (en) Separated discards carrier
US11097932B1 (en) Grapple truck with a side loader
US5342164A (en) Waste collection method
NL9002216A (nl) Werkwijze en inrichting voor het verzamelen en vervoeren van huisvuil of dergelijke.
US4285624A (en) Trash collection and management system for an office environment
US4354611A (en) Top opening receptacle for trash collection and management systems
NL8401018A (nl) Voertuig voor het inzamelen en transporteren van afval.
EP0763487B1 (en) Refuse collection vehicle
US3262589A (en) Refuse disposal
CN210619190U (zh) 垃圾运输车
US3207345A (en) Container dumping mechanism
CN211944851U (zh) 垃圾桶侧翻机构和电动干湿垃圾分类清运装置
BE1011460A3 (nl) Vrachtwagen.
CN210619186U (zh) 一种环保垃圾运输车
EP0583922A1 (en) Refuse collector/compactor
US20160332814A1 (en) Waste material processing system having adjacent augers separated by a dividing wall and a recirculation chute
US20080286081A1 (en) Truck lifted rear-load transfer system
US20200324967A1 (en) Carbon footprint reducing residential garbage or recycling trucks
NL1001806C1 (nl) Container voorzien van een persingsinrichting, voor het verzamelen en vervoeren van afval met behulp van een voertuig en een werkwijze voor het inzamelen van afval en huisvuil met standaard containers.

Legal Events

Date Code Title Description
A1C A request for examination has been filed
BV The patent application has lapsed