NL2005195C2 - Werkwijze voor het indelen van een twee-dimensionale ruimte in een aantal kleinere twee-dimensionale subruimten en werkwijze voor het bouwen van woningen. - Google Patents
Werkwijze voor het indelen van een twee-dimensionale ruimte in een aantal kleinere twee-dimensionale subruimten en werkwijze voor het bouwen van woningen. Download PDFInfo
- Publication number
- NL2005195C2 NL2005195C2 NL2005195A NL2005195A NL2005195C2 NL 2005195 C2 NL2005195 C2 NL 2005195C2 NL 2005195 A NL2005195 A NL 2005195A NL 2005195 A NL2005195 A NL 2005195A NL 2005195 C2 NL2005195 C2 NL 2005195C2
- Authority
- NL
- Netherlands
- Prior art keywords
- type
- types
- subspaces
- subspace
- dimensional
- Prior art date
Links
Classifications
-
- E—FIXED CONSTRUCTIONS
- E04—BUILDING
- E04H—BUILDINGS OR LIKE STRUCTURES FOR PARTICULAR PURPOSES; SWIMMING OR SPLASH BATHS OR POOLS; MASTS; FENCING; TENTS OR CANOPIES, IN GENERAL
- E04H1/00—Buildings or groups of buildings for dwelling or office purposes; General layout, e.g. modular co-ordination or staggered storeys
- E04H1/005—Modulation co-ordination
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Architecture (AREA)
- Civil Engineering (AREA)
- Structural Engineering (AREA)
- Residential Or Office Buildings (AREA)
Description
Werkwijze voor het indelen van een twee-dimensionale ruimte in een aantal kleinere twee-dimensionale subruimten en werkwijze voor het bouwen van woningen 5 De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze vopr het indelen van een twee-dimensionale ruimte in een aantal kleinere twee-dimensionale subruimten. De uitvinding heeft ook betrekking op een werkwijze voor het indelen van een locatie in kavels en op een werkwijze voor het bouwen van 10 woningen op een locatie.
Het indelen van een twee-dimensionale ruimte kan op verschillende wijzen gebeuren. Vaak worden bijzondere eisen gesteld aan het indelen van twee dimensionale ruimten. In het bijzonder het indelen van een twee-dimensionale ruimte 15 voor bouwdoeleinden heeft een aantal minimum eisen. Deze zijn bijvoorbeeld dat elke subruimte grenst aan een langszijde van de ruimte. Immers hierdoor wordt gewaarborgd dat de subruimte een toegang heeft tot de straat aan die langszijde. Daarnaast brengt het te bouwen woontype een 20 aantal eisen aan de indeling van de ruimte met zich mee.
Hierdoor wordt het indelen van de ruimte thans vooraf, dat wil zeggen voordat de subruimten aangeboden/verkocht worden, ingedeeld. Dit staat immers efficiënt indelen rekening houdend met de opgelegde parameters.
25 Het is bekend dat voor nieuwbouwprojecten of herontwikkeling een locatie, een oppervlak bouwgrond, wordt verdeeld in kavels. Het bestemmingsplan bepaalt dat de kavels bestemd zijn voor een bepaald woningtype of woningtypen.
30 Mede door de financiële crisis stagneert de nieuwbouwmarkt. Er is behoefte aan een nieuw concept. Kopers r van woningen zijn op zoek naar een minder standaardmodel, in het bijzonder een woonplek die afwijkende elementen 2 vertoont. Bovendien hebben kopers persoonlijke wensen, zoals grootte van de kavel en/of aanvullende woonelementen zoals garages of uitbouw, waarmee in de huidige techniek geen rekening kan worden gehouden.
5 Ten einde de behoefte van eventuele kopers beter te benaderen beoogt de uitvinding een verbetering te verschaffen. Daarnaast kan het een doel van de uitvinding zijn een meer afwisselende indeling van typen subruimten op een locatie te verschaffen, waarmee een meer bij de behoefte 10 van afnemers aansluitende indeling wordt verkregen.
Ten minste een verbetering wordt bereikt doordat een werkwijze wordt verschaft voor het indelen van een tweedimensionale ruimte in een aantal kleinere twee-dimensionale subruimten. De in te delen twee-dimensionale ruimte kan de 15 locatie of bouwgrond zijn. Het kan een deel van de bouwgrond zijn. De in te delen ruimte is ingericht en heeft afmetingen voor een aantal kavels en daarmee voor een aantal woningen.
Meerdere kopers zouden zich op de locatie moeten kunnen vestigen.
20 Volgens een uitvoeringsvorm omvat de werkwijze het verschaffen van de twee-dimensionale ruimte en het verschaffen van een aantal typen van twee-dimensionale subruimten van verschillende grootten. Hierdoor worden mogelijk een aantal verschillende typen in één ruimte 25 opgenomen. De grootte van het type is bijvoorbeeld het grond oppervlak en daarmee de grootte van het in de ruimte in te nemen subruimte.
Volgens een uitvoeringsvorm omvat de werkwijze verder het in een bepaalde volgorde rangschikken van de typen twee-30 dimensionale subruimten van verschillende grootten. De volgorde wordt extern opgelegd. Een externe factor kan ^ hierbij bepalend zijn. Dit kan een loting zijn. Dit kan ook 3 een extern aangelegde wachtlijst zijn. Ook kan gelden: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
In een andere uitvoeringsvorm wordt de volgorde bepaald door de volgorde van inschrijving door de potentiële kopers 5 van de typen. Hiermee wordt volgens de vinding het indelen van de locatie vooraf gegaan door het aanbieden van typen/subruimten aan potentiële kopers. Hierdoor worden de potentiële kopers aanzienlijk meer mogelijkheden geboden, en wordt meer aan de wensen van die kopers voldaan.
10 Volgens een uitvoeringsvorm wordt na het bepalen van de volgorde de twee-dimensionale ruimte ingedeeld door het reserveren van subruimten afhankelijk van de bepaalde volgorde. Dit leidt telkens tot het 'vergeven' van een deelruimte op de locatie. Dit wordt zo vaak als nodig 15 herhaald tot een volgende subruimte niet meer in de tweedimensionale ruimte gereserveerd kan worden. Daarmee is de ruimte gereserveerd voor de subruimten en kan de definitieve indeling van de ruimte plaats vinden.
Opgemerkt wordt dat de volgorde van indelen in 20 subruimten uiteindelijk niet in 1-op-l in de bepaalde volgorde hoeft te zijn in bepaalde uitvoeringsvormen van de vinding, zoals hieronder zal worden verduidelijkt.
In een uitvoeringsvorm heeft de twee-dimensionale ruimte ten minste een zich in hoofdzaak in een rechte lijn 25 uitstrekkende langszijde, en waarbij het indelen omvat het in de bepaalde volgorde langs de langszijde reserveren van subruimten. Hierdoor worden in te delen subruimte afhankelijk van de volgorde langs de langszijde gebracht.
De locatie of bouwgrond zal zich bij voorkeur 30 uitstrekken langs een straat. De toe te wijzen subruimten zullen bij deze uitvoeringsvorm ten minste grenzen aan die straat.
4
In een uitvoeringsvorm hebben de typen van subruimten van verschillende oppervlakken telkens een lengte en breedte, waarbij ten minste één zijde telkens in hoofdzaak gelijk is. Dit is bij voorkeur de lengte, dat wil zeggen de 5 diepte vanaf een straatzijde. Hierdoor kunnen de met elkaar overeenstemmende zijden van subruimten telkens aangrenzend geplaatst worden.
Bij voorkeur is de locatie een strook langs een straat, waarbij die strook bij voorkeur een gelijke diepte vanaf de 10 straatzijde heeft. Dit laatste vereenvoudigt het indelen.
in het onderstaande worden uitvoeringsvormen van de typen van twee dimensionale subruimten besproken.
Volgens de uitvinding omvat de werkwijze ten minste twee of meer verschillende typen van twee-dimensionale 15 subruimten. In die groep van typen zitten ten minste twee typen die een verschillend oppervlak hebben. Het reserveren van subruimte voor die typen in de ruimte leidt tot het reserveren van subruimten van verschillende grootten.
Voorbeelden van typen van twee-dimensionale subruimten 20 van verschillende grootten volgens voorkeursuitvoeringsvormen van de uitvinding zijn een vrijstaand huis of een twee-onder-één kap. Ook een rij woning kan een subruimte van variabele grootte hebben. Dit betreft in het bijzonder de rijwoningen van het hoektype.
25 In een uitvoeringsvorm kunnen op de in te delen subruimten voor de kopers gewenste woningen worden gebouwd, waarbij de keuze van de kopers in de gewenste type tot uitdrukking wordt gebracht. In een andere uitvoeringsvorm wordt alleen een kavel verdeling gemaakt en kan een 30 aangepaste woning of andere bestemming na verdeling worden gekozen.
In een uitvoeringsvorm omvat de groep van typen van twee-dimensionale subruimten ten minste één vast-langs-type.
5
Een vast-lang-type wordt gekenmerkt doordat dit type een lengte-breedte heeft, waarbij de lengte telkens een bepaalde langslengte heeft, en waarbij wanneer de gereserveerde subruimte is voor dit vast-lang-type een subruimte wordt 5 gereserveerd met de bepaalde langslengte langs de langszijde of straatzijde van de ruimte. Wanneer in de volgorde van typen een dergelijk vast-langs-type voorkomt en geselecteerd wordt om te worden gereserveerd bij het indelen, dan wordt een strook met die bepaalde langslengte gereserveerd.
10 In een uitvoeringsvorm omvat de groep van typen ten minste twee en bij voorkeur drie of meer vast-lang-typen met verschillende langslengten. Hierdoor een verzameling verkregen van verschillende subruimfcen op de locatie.
In een uitvoeringsvorm omvatten de typen van twee-15 dimensionale subruimten ten minste een buur-type, waarbij het buur-type aangrenzend aan een ander buur-type in de twee-dimensionale ruimte ingedeeld wordt, en waarbij wanneer de gereserveerde subruimte is voor het buur-type tevens een aangrenzende subruimte gereserveerd wordt voor ten minste 20 één eerstvolgende buur-type uit de bepaalde volgorde.
Een voorbeeld van een buurtype dat twee aangrenzende subruimten betreft in een toepassing waarbij de in te delen subruimten kavels op een bouwlocatie betreffen, is een twee-onder-één kap. Een twee-onder-één kap kan niet als 25 zelfstandige eenheid bestaan, maar betreft twee aangrenzende kavels, waarbij de woningen met elkaar verbonden zijn en vrij staan van de eventuele andere buren.
In een uitvoeringsvorm omvatten de typen van tweedimensionale subruimten ten minste een buur-type, waarbij 30 het buur-type aangrenzend aan ten minste twee andere buur-typen in de twee-dimensionale ruimte ingedeeld wordt, en waarbij wanneer de gereserveerde subruimte is voor het buurtype tevens een aangrenzende subruimte gereserveerd wordt 6 voor ten minste twee eerstvolgende buur-typen uit de bepaalde volgorde.
Een voorbeeld van een buurtype dat meer dan twee, dat wil zeggen drie of meer, aangrenzende subruimten betreft in 5 een toepassing waarbij de in te delen subruimten kavels op een bouwlocatie betreffen, is een rijwoning. Een rijwoning kan niet als zelfstandige eenheid bestaan, maar betreft een drietal aangrenzende woningen die in een rij gevormd zijn middels onderlinge verbindingen.
10 Een compleet gerealiseerde rijwoning omvat ten minste drie aangrenzende woningen. Een rijwoning omvat volgens een uitvoeringsvorm een eerste hoek-rijwoning, ten minste één of meer midden-rijwoning en nog een hoek-rijwoning. De te reserveren subruimte voor de hoek-rijwoningen komen bij 15 voorkeur met elkaar overeen. De te reserveren subruimte voor de midden-rijwoningen komen bij voorkeur met elkaar overeen en is bij voorkeur kleiner dan de subruimte van een hoek-rij woning.
In een uitvoergingsvorm kan de hoek-rijwoning worden 20 gedefinieerd als een apart woontype.
Opgemerkt wordt dat als gevolg van de aanwezigheid van buur-typen in de groep van typen van subruimten de uiteindelijke volgorde van gereserveerde subruimten kan afwijken van de bepaalde volgorde. Een lager in de bepaalde 25 volgorde van typen genoemd type kan gereserveerd worden als gevolg van de noodzaak om twee of meer buur-typen aangrenzend te reserveren.
In een uitvoeringsvorm omvat de werkwijze, in het geval van buur-typen, het niet-reserveren van het buur-type, 30 indien niet voldoende buur-typen aanwezig zijn in de bepaalde volgorde. Hierbij kan worden gedacht aan slechts twee type-rijwoning in de bepaalde volgorde. Een dergelijk reservering wordt ongedaan gemaakt omdat de gewenst 7 rijwoning niet gerealiseerd wordt omdat voor een rijwoning drie buur-type noodzakelijk zijn.
In een uitvoeringsvorm omvatten de typen van tweedimensionale subruimten ten minste één var-type dat een 5 grootte heeft die overeenkomt met een bereik. De grootte van de subruimte is variabel binnen bepaalde marges. De marge heeft een minimum en een maximum. In een uitvoeringsvorm heeft de subruimte een lengte x breedte en is alleen de lengte variabel binnen een bepaald domein.
10 Volgens een uitvoeringsvorm wordt, wanneer de gereserveerde subruimte is voor dit var-type, een subruimte gereserveerd ter grootte van een kleinste waarde van het bereik.
In een andere uitvoeringsvorm wordt de maximale waarde 15 van het bereik gereserveerd. Dit laatste heeft de voorkeur wanneer het var-type wordt gebruikt voor het aangeven van een wens van de koper. Een voorbeeld kan zijn: de koper heeft de wens een kavel te kopen van 1 meter breder dan de standaard {=minimum) grootte. Als de potentiële koper een 20 vroege koper {of door loting of op een andere wijze volgende de bepaalde volgorde) is, dan wordt zijn gewenste {=maximale) subruimte gereserveerd en wordt zodoende aan zijn voorkeur voldaan.
In de uitvoeringsvorm met één of meerdere var-typen 25 wordt de ruimte gereserveerd voor de typen afhankelijk van de bepaalde volgorde tot dat geen volgend type meer toegevoegd kan worden aan de locatie en wordt vervolgens de overgebleven ruimte gereserveerd voor de var-typen.
In een uitvoeringsvorm wordt de gereserveerde subruimte 30 van de var-typen telkens vergroot met een proportionele subruimte. Ook andere wijzen van opvullen van de ruimte .
kunnen worden toegepast. Nadat de complete ruimte is δ gereserveerd vindt de definitieve indeling van de ruimte plaats.
In een uitvoeringsvorm kan de volgorde aanvullend op de type informatie tevens een aanvullende subruimte omvatten, 5 die tezamen met het type gereserveerd en ingedeeld dienen te worden. In de uitvoeringsvorm van in te delen kavels met woontypen op bouwgrond, komt deze uitvoeringsvorm overeen met een wens van de koper om een extra stuk grond aan zijn erf/kavel toe te voegen. De aanvullende subruimte kan 10 overeenkomen met een aantal vierkante meter.
In een bijzondere uitvoeringsvorm wordt slechts een deel van de aanvullende subruimte gereserveerd en ingedeeld.
Hierdoor kan de in te delen ruimte op efficiënte wijze aan de subruimten worden toegekend.
15 In een uitvoeringsvorm omvat de werkwijze het volgen van een teller die de aanvullende subruimte van gereserveerde subruimten optelt. Hiermee kan de werkwijze de hoeveelheid aanvullende subruimte volgen en, wanneer de werkwijze toestaat een deel van de aanvullende subruimte te 20 reserveren, dan omvat de werkwijze op deze wijze een variabele parameter.
In een uitvoeringsvorm is de aanvullende subruimte van alleen de laatst gereserveerde subruimte variabel. Wanneer bijvoorbeeld na eerdere reserveringen een ruimte van 5 25 overblijft en het volgende type is een type van 4 reserveert en 2 aanvullend, dan wordt 4+1 gereserveerd en is de volledige ruimte gereserveerd en kan deze worden ingedeeld.
In een uitvoeringsvorm wordt een twee-dimensionale ruimte verschaft met één of meer hoeken, waarbij de typen 30 van twee-dimensionale subruimten ten minste één hoek-type omvat waarbij het hoek-type op de hoek van de twee- 5 dimensionale ruimte ingedeeld wordt. In een uitvoeringsvorm 9 worden meerdere hoeken gedefinieerd en worden op basis van de volgorde eerst de hoek-typen gereserveerd.
Volgens een verder aspect van de vinding wordt werkwijze voor het bouwen van een aantal verschillende 5 woontypen op een locatie, de werkwijze omvattende ten minste één of meer van de voorgaande conclusies, waarbij de tweedimensionale ruimte een locatie voor kavels is, waarbij de twee-dimensionale subruimte een kavel is voor een woontype, waarbij de werkwijze verder omvat het in de verkoop 10 aanbieden van de woontypen, waarbij het in een bepaalde volgorde rangschikken wordt bepaald door de volgorde verkoop van de woontypen, waarbij de locatie in kavels wordt ingedeeld op basis van de volgorde van verkoop van woontypen, waarbij de ingedeelde woontypen worden gebouwd.
15 De werkwij ze kan een of meer van de maatregelen zoals hierboven beschreven mede omvatten.
Het zal duidelijk zijn dan meerdere van de uitvoeringsvorm genoemd in deze beschrijving met elkaar gecombineerd kunnen worden. Een voorbeeld van een combinatie 20 van maatregelen volgens de vinding is een type van subruimte dat zowel een var-type als een buur-type is. Een twee-onder-één kap woning is een voorbeeld. De twee-onder-één kap heeft een buurman nodig die ook een twee-onder-één kapper is. Daarnaast kan eventueel een aanvullend oppervlak door de 25 koper gewenst zijn en als aanvullende (of variabel deel van) subruimte worden gereserveerd.
In een uitvoeringsvorm worden subruimten gereserveerd afhankelijk van de bepaalde volgorde en blijft een overblijvend deel van de ruimte over, waarbij dit 30 overblijvend deel wordt aangeboden aan de toekomstige eigenaars van de gereserveerde subruimten. Hierdoor krijgen de: potentiële kopers de mogelijkheid het bijbehorende grondoppervlak uit te breiden.
10
In een uitvoeringsvorm wordt het aantal naast elkaar gereserveerde subruimten van hetzelfde type beperkt tot een maximum. In een uitvoeringsvorm is het aantal naast elkaar zich bevindende vrijstaande woningen in één straat beperkt 5 tot drie of vier. In een uitvoeringsvorm is de lengte van een rijwoning beperkt tot vijf of zes. Hierdoor wordt de eentonigheid in het straatbeeld tegengegaan wordt de algemene waardering voor de straat verhoogd.
De uitvinding heeft tevens betrekking op een werkwijze 10 voor het indelen van bouwgrond voor woningbouw omvattende het indelen van de bouwgrond in voor bepaalde woontypen bestemde kavels, het verkopen van de woontypen en het bouwen van met de woontypen overeenstemmende woningen op de kavels.
De woontypen omvatte ten minste twee woontypen uit de groep 15 van vrijstaande woningen, rijwoningen en twee-onder-één kappers. Van elk woontypen kunnen meer dan één type beschikbaar zijn. De uitvinding wordt gekenmerkt doordat het verkopen van de woontypen vooraf gaat aan het indelen van de bouwgrond. Hierdoor worden de kopers woontypen aangeboden en 20 geen vaststaande kavels. Hierdoor kan, afhankelijk van de verkoop de indeling van de bouwgrond plaatsvinden afhankelijk van de koopvoorkeuren van de kopers. Daarnaast zal de locatie hierdoor meerdere en afwisselende woontypen hebben met een veelzijdig straatbeeld tot gevolg.
25 De werkwijze kan nog meer maatregelen uit deze beschrijving omvatten, welke combinaties voor de vakman duidelijk zullen zijn.
Opgemerkt wordt dat expliciet en impliciet genoemde onderdelen en voordelen genoemd in deze beschrijving als 30 basis kunnen dienen voor een aanvullende of afgesplitste aanvrage ten einde bescherming voor de beschreven onderdelen 4 voor de aanvrager veilig te stellen.
11
De uitvinding zal verder worden beschreven aan de hand van de bij gevoegde tekeningen, waarin voorbeelden van uitvoeringsvormen van de uitvinding worden getoond. In de tekening toont: 5 Figuur 1 aanzichten van voorbeelden van woontypen in samenhang met een type van een twee dimensionale subruimte;
Figuur 2 een mogelijke indeling van een locatie volgens een uitvoeringsvorm van de vinding;
Figuur 3 een uitvoeringsvorm van een proces voor het 10 verkrijgen van een bepaalde volgorde voor indelen, alsmede het indelen;
Figuur 4 een uitvoeringsvorm van een bepaalde volgorde van woontypen volgens de vinding;
Figuur 5 een aantal stappen van een werkwijze volgens 15 een uitvoeringsvorm van de vinding;
Figuur 6a een tweede uitvoeringsvorm van een bepaalde volgorde van woontypen volgens de vinding;
Figuur 6b een derde uitvoeringsvorm van een bepaalde volgorde van woontypen volgens de vinding,-20 Figuur 6c een vierde uitvoeringsvorm van een bepaalde volgorde van woontypen volgens de vinding;
Figuur 7 een uitvoeringsvorm van een ingedeelde tweedimensionale ruimte volgens een uitvoeringsvorm van de uitvinding, behorende bij de volgorde volgens figuur 6a; 25 Figuur 8 een uitvoeringsvorm van een ingedeelde twee dimensionale ruimte volgens een uitvoeringsvorm van de uitvinding, behorende bij de volgorde volgens figuur 6b;
Figuur 9 een uitvoeringsvorm van een ingedeelde tweedimensionale ruimte volgens een uitvoeringsvorm van de 30 uitvinding, behorende bij de volgorde volgens figuur 6c;
De uitvinding zal worden beschreven aan de hand van , voorkeursuitvoeringsvormen. De uitvinding is echter niet 12 beperkt tot deze uitvoeringsvormen en kan bijvoorbeeld andere woontype en indelingen omvatten.
Figuur 1 toont een aantal voorbeelden van woontypen die volgens de uitvinding kunnen worden gebruikt voor het 5 indelen van een bouwlocatie. Volgens de uitvinding worden een aantal woontypen aangeboden aan potentiële kopers. De aangeboden woontypen zijn nog niet vastgekoppeld met vooraf gedefinieerde kavels op de locatie.
Figuur 1 toont woontype 1, dat een vrijstaand huis is. 10 De twee-onder-één kap 2 is voorbeeld van een ander woontype. Een andere uitvoeringsvorm van een twee-onder-één kapper is twee-onder-één kap 3. Daarnaast wordt een rijwoningenblok 4 getoond.
Een garage 5 is een voorbeeld van een aanvullend 15 gebouwtype dat volgens de uitvinding kan worden aangeboden in de verkoop als aanvullend element bij één of meerdere woontypen. Dit is geen zelfstandig woontype in tegenstelling tot de woontypen 1-4. Een ander aanvullend gebouwtype kan een uitbouw of dergelijke zijn. Sommige van de aanvullende 20 gebouwtype hebben, wanneer zij worden toegevoegd aan één van de woontypen 1-4 tot gevolg dat de te reserveren subruimte behorend bij dat woontype wordt vergroot.
De woontypen 1-4 zijn getoond in een uitvoeringsvorm zoals die woontype uiteindelijk gerealiseerd kunnen worden. 25 Aanvullend kan bijvoorbeeld bij het woontype 1 een garage 5 gerealiseerd worden. Ook kan de rijwoning 4 meer dan vier woningen of drie woningen omvatten.
De gerealiseerde woontypen 1-4 zijn getoond met een bijbehorend stuk perceel, aangegeven met stippellijnen. Het 30 vrijstaand huis heeft een standaard kavel of subruimte 6.
Elk van de woningen van een twee-onder-één kap woontype 2 heeft een perceel 7 respectievelijk 8. In de getoonde uitvoeringsvorm is de oppervlakte van perceel 8 iets groter 13 dan perceel 7. Perceel 7 is een perceel met een standaard oppervlakte voor een woontype van het soort twee-onder-één kap. Een koper kan een twee-onder-één kap wensen. Daarnaast kan de koper aanvullende wensen hebben voor de 5 perceelgrootte. De perceelgrootte kan in sommige uitvoeringsvormen aangepast worden.
Bij het getoonde voorbeeld is de langszijde 9 en 10 van de percelen 7 en 8 verschillend. Langszijde 10 is iets groter. Perceel 8 is hiermee groter. De diepte 11 van het 10 perceel is bij beide gelijk. Deze kan verschillend zijn. De langszijde 9 en 10 wordt de straatzijde van de te realiseren woning.
Percelen 6,7 en 8 zijn voorbeelden van mogelijke typen van twee-dimensionale subruimten volgens de vinding. De 15 grootte van de subruimten zijn verschillend. De grootte van de subruimten worden gegeven door de wensen van de potentiële kopers en kunnen zelfs voor typen van een zelfde woontype van elkaar verschillen.
Woontype 3 is een voorbeeld van een andere 20 uitvoeringsvorm van een twee-onder-één kap woning. Elke woning 12,13 heeft een eigen perceel 14,15.
Woontype 4 is een rijwoningenblok in deze uitvoeringsvorm bestaande uit vier woningen 20-23 met elk eigen percelen 24-27. Woningen 20 en 23 zijn hoek-25 rijwoningen, terwijl woningen 21,22 midden-rijwoningen zijn. De percelen 24,27 van de hoek-rijwoningen zijn groter dan de percelen 25,26. In deze uitvoeringsvorm zijn de grootten percelen 25,26 van de midden-rijwoningen telkens gelijk.
Woontypen 2,3 en 4 zijn voorbeelden van buur-typen 30 volgens deze vinding. Een enkele woning van één van deze woontype is niet genoeg voor het vormen van het gewenste wobntype. Het woontype twee-onder-één kap wordt pas mogelijk 14 wanneer er twee woningen van dat type zijn en deze zijn aangrenzend aan elkaar geplaatst.
Figuur 2 toont een voorbeeld van een locatie 30.
Locatie 30 kan bouwgrond zijn in gemeente. De locatie 30 5 heeft een vorm die in hoofdzaak overeenkomt met een strook. Langszijden 31,32 van de locatie kunnen straatkanten zijn. Ook zijde 33 kan een straatzijde zijn. Zijde 34 is schuine zijde, dat wil zeggen een zijde die niet haaks op de straatzijden staat in deze uitvoeringsvorm. Ook langs zijden 10 33 en 34 kan een straat gevormd zijn of gereserveerd zijn.
Locatie 30 is ingericht om te worden gebruikt voor bebouwing. Volgens de stand van de techniek wordt de locatie 30 ingedeeld in kavels met daarop te bouwen woningen van bepaalde typen. Deze kavels met woningen van een bepaald 15 type worden vervolgens aangeboden aan potentiële kopers. De kopers kopen een kavel van vaste afmetingen met een woontype. In sommige gevallen kan er nog een keuze binnen een groep van woontypen mogelijk zijn, zoals bepaalde uitbreiding met een aanbouw of uitbouw. De kavels zijn 20 echter vastgelegde subruimten binnen de locatie.
Locatie 30 is een twee dimensionale ruimte die geschikt is om ingedeeld te worden in subruimten. Locatie 30 volgens de vinding is in de getoonde uitvoeringsvorm opgedeeld in subruimten 40-56. Dit opdelen heeft plaatsgevonden nadat een 25 reservering van subruimten plaatsvond afhankelijk van een bepaalde volgorde. Volgens een uitvoeringsvorm van de vinding wordt de bepaalde volgorde extern bepaald, bijvoorbeeld op basis van de verkoopvolgorde van woontypen. Hierdoor zijn potentiële kopers volgens de werkwijze van de 30 vinding in staat om een koop te doen waarbij zij uit een veelheid aan woontypen kan kiezen.
Een woontype omvat een twee-dimensionale ruimte die uiteindelijk de kavel van het te bouwen pand wordt. Het in i 15 een bepaalde volgorde verkopen van een aantal woontypen leidt hiermee tot een bepaalde volgorde van tweedimensionale subruimten. Die subruimten worden in de tweedimensionale ruimte gevormd door de locatie 30 gereserveerd.
5 Dit reserveren kan plaatsvinden in afhankelijkheid van verdere parameters, waarvan er een aantal hieronder zullen worden behandeld. Een voorbeeld is het feit of het woontype van het buurtype is.
In de getoonde uitvoeringsvorm worden subruimten 10 gereserveerd op de lokatie. Het reserveren heeft plaatsgevonden door subruimten te reserveren langs de langszijden 31,32. Hierdoor heeft elke gereserveerde subruimte een zijde die aan een langszijde 31,32 grenst, waardoor elke subruimte langs de straat ligt. Dit is 15 voordelig bij het indelen van een locatie in kavels voor woontypen.
In een uitvoeringsvorm hebben de subruimten die bij een woontype horen telkens een zelfde diepte 35. In het bijzonder is de diepte gelijk aan in hoofdzaak de helft van 20 de afstand tussen de twee langszijden 31,32. Hierdoor is het mogelijk twee kavels met diepten 35 tussen de langszijden 31,32 te plaatsen. Er kan een extra ruimte worden gereserveerd tussen de kavels bijvoorbeeld voor een brandgang of fietspad.
25 In de getoonde uitvoeringsvorm is in het bijzonder een brandpad 36 gevormd achter en tussen de woontypen 38 die een rijtjesblok 37 vormen. Een dergelijk brandpad 36 biedt bewoners van in het bijzonder de midden-rijwoningen 39 de mogelijkheid bij brand te ontsnappen langs de achterzijde 30 van het huis.
Een dergelijk brandpad kan ook, maar is in figuur 2 ..
niet weergegeven, gevormd/gereserveerd worden aan een niet-straatzijde van andere woontypen.
16
Het reserveren van subruimten in de ruimte kan telkens herhaald worden. Het wordt bij voorkeur ten minste 5 of 6 keer herhaald. Het reserveren wordt gestopt wanneer een volgende subruimte niet meer in de ruimte gereserveerd kan 5 worden. Bijvoorbeeld: na een aantal reserveringen is nog 10 van de ruimte over, terwijl een volgende subruimte 11 is. Er is dan geen ruimte meer voor de subruimte in de ruimte. Het reserveren wordt dan beëindigd.
Ook andere uitvoeringsvormen zijn mogelijk. In een 10 uitvoeringsvorm wordt extra ruimte toegevoegd zodat een laatste subruimte kan worden gereserveerd/toegevoegd.
In een volgende stap kan de locatie 30 waarin subruimten gereserveerd zijn, worden ingedeeld in subruimten afhankelijk van de reserveringen. In een uitvoeringsvorm 15 wordt tijdens het indelen delen van de overgebleven ruimte toegekend aan gereserveerde subruimten.
In een uitvoeringsvorm wordt een andere bestemming gegeven aan het overgebleven deel van de ruimte (=restruimte).
20 In het getoonde voorbeeld wordt de 10 toegekend aan de gereserveerde subruimten. Die worden met totaal 10 uitgebreid.
In een uitvoeringsvorm wordt dit toewijzen uitgevoerd in overeenstemming met parameters die in de bepaalde 25 volgorde zijn opgenomen. De bepaalde volgorde van subruimten kan tevens een lijst van aanvullende wensen van de potentiële kopers omvatten zoals gewenste extra subruimte, aanvullend op de basis subruimte behorend bij het gekozen woontype. Een potentiële koper kan een grotere tuin wensen. 30 Bij het toekennen van de restruimte kan een deel van de restruimte allereerst worden toegekend aan gereserveerde subruimten, waarbij werd aangegeven dat extra subruimte 17 wenselijk is. Ook dit toekennen kan afhankelijk zijn van de bepaalde volgorde.
De volgorde van aankopen kan tot een bepaalde volgorde van woontypen leiden. Afhankelijk van die bepaalde volgorde 5 kan de verschafte locatie 30 worden ingedeeld. Dit leidde tot de indeling volgens Figuur 2.
In een uitvoeringsvorm kan de koper tevens aanvullende behoeften aangeven en deze kunnen als aanvullende parameters in de bepaalde volgorde worden meegenomen. Hierbij kan 10 gedacht worden aan aanvullende bebouwingen op een kavel. Eventueel brengt een dergelijke aanvullende behoefte het aanvullend reserveren van subruimte in de ruimte.
Een voorbeeld van een aanvullende behoefte is de wens van een koper om bij zijn gekozen woontype een garage te 15 bouwen. Een voorbeeld in de uitvoeringsvorm van Figuur 2 toont ingedeelde subruimte/kavel 43 waarop een woontype van een bepaald type is gebouwd of gebouwd gaat worden. Het woontype van subruimte 43 is een vrijstaande woning 60. Door een potentiële koper kan zijn aangegeven dat het woontype 20 'vrijstaande woning' gewenst is samen met een aanvullend behoefte, namelijk een garage 61.
In een uitvoeringsvorm kan de garage 61 en vrijstaande woning 60 als geheel als woontype worden aangeduid. Wanneer er subruimte wordt gereserveerd dan wordt ook daadwerkelijk 25 subruimte voor de garage meegereserveerd. In een andere uitvoeringsvorm is de garage een aanvullende wens en wordt de te reserveren subruimte gevormd door het ’standaardoppervlak' van de alleenstaande woning. Alleen wanneer na het reserveren van de subruimte ruimte overblijft 30 op de locatie wordt de gereserveerde ruimte voor woontype 60 uitgebreid zodat een aanvullende garage op de te reserveren ruimte gebouwd kan worden.
18
Er kan sprake zijn van meerdere aanvullende elementen zoals dubbele garages.
Rijwoningblok 37 wordt gevormd door meerdere rijwoningen. Een midden-rij woning 38 wordt altijd omgeven 5 door twee andere rij woningen. Dit kan eventueel een verdere midden-rijwoning zijn. Het kunnen ook hoek-rijwoningen zijn, zoals hoek-rijwoning 58. Het kaveloppervlak voor een hoekrijwoning 58 is groter dan het kaveloppervlak van een midden-rijwoning 38.
10 Hoek-rijwoning 58 heeft tevens een aanvullend woonelement zoals een garage 59.
De uiteindelijke kavels 40-56 komen overeen met de ingedeelde subruimten. De subruimte zijn ingedeeld op basis van de bepaalde volgorde.
15 In een stap na het verschaffen van bijvoorbeeld de subruimten volgens figuur 1, is het verschaffen van een bepaalde volgorde van subruimten. Een schematische weergave van een dergelijke volgorde is zichtbaar gemaakt in tabelvorm in Figuur 3. In deze uitvoeringsvorm is een lijst 20 van 12 genummerde posten weergegeven. De typen subruimten zijn aangeduid met I, II, en III. In deze uitvoeringsvorm zijn er drie typen subruimte. Deze typen kunnen overeenkomen met drie woontypen. De subruimten van ten minste twee van de drie subruimten zijn verschillend.
25 Met 'x' is in de tabel van figuur 3 aangegeven welke subruimte op welke plaats staat. De eerste post in de bepaalde volgorde volgens Figuur 3 is een type I. De tweede post in de volgorde is een type II, etc..
De volgorde kan worden bepaald in een uitvoeringsvorm 30 door de volgorde van verkoop van aan de subruimten gelieerde woontypen aan verkopers. Hierdoor wordt een lijst verkregen £ vaii verkochte woontype voor een locatie 30 in een verkoopvolgorde. Dit is schematisch weergegeven in Figuur 2.
19
In een eerste stap wordt een inschrijving 70 begonnen.
De potentiële kopers worden de mogelijkheden van woontypen, die verschaft worden door de aanbieder van het woonproject voor locatie 30, aangeboden. Wanneer een koper een gewenst 5 woontype wenst aan te schaffen, wordt zijn keuze in een lijst vergelijkbaar met Figuur 3 genoteerd. Dit leidt tot een bepaalde volgorde van woontypen. In een uitvoeringsvorm kan de lijst van woontypen worden omgezet in een bepaalde volgorde van subruimten.
10 De inschrijving wordt in een volgende stap 71 gesloten.
In deze uitvoeringsvorm wordt de bepaalde volgorde van tweedimensionale subruimten gevormd in stap 72. Andere elementen kunnen een rol spelen bij het maken van de volgorde. Zoals aangegeven kan een bepalend element de inschrijvingdatum van 15 de potentiële koper zijn. Andere elementen die gebruikt kunnen worden voor het vormen van de bepaalde volgorde zijn: loting, wachtlijst etc.. De mee te nemen elementen worden verschaft in een stap 73 en worden in stap 72 gebruikt.
In een volgende stap 74 worden de subruimten 20 gereserveerd in de locatie en worden de subruimten uiteindelijk in die ruimte ingedeeld.
Het reserveren van subruimte wordt stapsgewijs getoond in figuur 5 en wordt hieronder geïllustreerd aan de hand van de volgorde volgens figuur 4.
25 Type 1 volgens figuur 3 kan een oppervlak zijn dat hoort bij een vrijstaande woning zijn. Type II kan een rijwoning zijn. Type III kan een twee-onder-één kapper zijn.
Deze laatste typen zijn van het bijzondere buurtype. Een subruimte van het buurtype kan slechts ingedeeld worden in 30 de ruimte wanneer een naburige subruimte eveneens van
datzelfde buurtype is. I
In een eerste stap 80 wordt de eerst volgende van de bepaalde lijst bepaald.
20
Een uitvoeringsvorm van het indelen op basis van de volgorde volgens figuur 3 kan zijn dat er in een eerste stap subruimte wordt gereserveerd voor type I. In een stap 81 wordt de grootte van de subruimte behorend bij type I 5 bepaald en gevolgd door het reserveren 82. Omdat type I geen bijzonder type is met eisen voor bijvoorbeeld naburige subruimten, wordt volgens de werkwijze verder gegaan naar stap 83, waarbij wordt bepaald of de restruimte, dat wil zeggen de ruimte min de gereserveerde subruimten, nog 10 voldoende is voor het in een volgende stap reserveren van volgende subruimten.
Vervolgens worden voor de volgende post in de lijst, nummer 2, stappen 80-82 herhaald. Er wordt een bij type II horende subruimte gereserveerd. Type II is van het buurtype 15 dat ten minste drie buren moet hebben. Derhalve wordt in de bijzondere stap 84 een subruimte gereserveerd in de ruimte voor de vijfde subruimte. Daarmee is een tweede buurtype gereserveerd. Dit volstaat nog niet en dus wordt in stap 85 terugverwezen naar stap 84 en wordt een subruimte voor de 20 zesde van de lijst, namelijk van het type II, en wel als buren van elkaar. Hierdoor ontstaat een aan elkaar gelinkte groep van subruimten, die gereserveerd worden.
In een volgende stap kan subruimte gereserveerd worden voor type I, de derde in de lijst, gevolgd door een 25 subruimte voor type III, de vierde op de lijst. Als type III van het buurtype is, wordt een volgend type III, hier nummer 9 van de lijst, eveneens gereserveerd.
In een volgende stap, wanneer er nog genoeg restruimte in de ruimte is, wordt nummer 7, een type I, gereserveerd.
30 Wanneer er nog genoeg restruimte is in de ruimte, is nummer 8, type II, de volgende op de lijst om te reserveren. De'lijst bevat geen volgende type II. In een uitvoeringsvorm is het dan niet mogelijk nummer 8 te reserveren en wordt 21 naar een volgende in de lijst doorgegaan. In een andere uitvoeringsvorm staat type II toe meer dan drie type II als naburige subruimten te reserveren. Wanneer er genoeg restruimte is, kan nummer 8 als subruimte worden 5 gereserveerd als aangrenzende subruimte van het blok subruimten gevormd door nummer 2,5 en 6 van de lijst.
Wanneer er nog genoeg restruimte is, is nummer 10 en daarmee tegelijk nummer 11, als volgende type aan de beurt om subruimte te reserveren.
10 In een bijzondere uitvoeringsvorm is het mogelijk alsnog de gereserveerde subruimte voor nummer 8, type II, van de lijst, te herroepen en in plaats daarvan een subruimte voor nummer 10 en 11 te reserveren, waardoor de restruimte aanzienlijk wordt verkleind.
15 Het reserveren van subruimten wordt herhaald tot dat er geen voor volgende subruimten bruikbare restruimte meer over is. Dan wordt het reserveren gestaakt en kan het definitief indelen plaatsvinden.
Bij het definitief indelen kan de gereserveerde 20 subruimte worden vergroot, bijvoorbeeld in overeenstemming met aangegeven extra wensen.
Daarna wordt de ruimte definitief ingedeeld.
In een uitvoeringsvorm houdt het indelen van subruimten (en evt. aanvullende wensen) in dat kavels op een locatie 30 25 verdeeld zijn. Na het verdelen kan de definitieve verkoop van de kavels met de kopers worden afgesproken.
Figuren 6a-6c geven andere tabellen met bepaalde volgorden van typen subruimten aan. De typen I-III komen overeen met woontypen 'vrijstaand', ‘twee-onder-één kap' 30 respectievelijk 'rijwoning'. In kolom 100 is een voorbeeld aanvullende wens aangegeven, hier uitgedrukt in een gewenst aantal extra vierkante meters. In kolom 101 is de indeling 22 op de locatie aangegeven, gemaakt volgens een werkwijze volgens deze vinding.
Voor type III geldt dat de extra wens niet mogelijk is. Derhalve is in kolom 100 telkens een 'x' aangegeven.
5 Figuur 7 toont een locatie 110 die 100,000 bij 20,000 lang en breed (100m x 20m) is. De diepte van een kavel is volgens deze uitvoeringsvorm bij voorkeur 20 m of iets minder, in verband met een mogelijk brandpad. Op deze locatie 110 worden de subruimte behorend bij de typen I-III van figuur 10 6a gereserveerd en ingedeeld.
Figuur 7 is een mogelijke indeling van een locatie 110 als gevolg van een bepaalde volgorde volgens Figuur 6a. De subruimten worden in deze uitvoeringsvorm gereserveerd door de subruimten naast elkaar aan de straatzijde, hier zijde 15 114, te plaatsen.
Typen I-III behoren bij subruimten van verschillende grootten. De subruimten van de type I-III geschikt voor de rechthoekige strook 110 hebben telkens een zelfde diepte. Alleen de langslengte, varieert. In dit voorbeeld is de 20 langslengte van type I-III: 16,450, 9,030 respectievelijk 5,400/7,130. Bij type III, een type van het buurtype met tenminste drie buren, hebben de hoek-typelll woningen een groter oppervlak, en daarmee een grotere subruimte, dan de midden-typelll woningen, uitgedrukt in straatbreedte: 7,130 25 en respectievelijk 5,400.
Bij een uitvoeringsvorm van het indelen wordt eerst een subruimte gereserveerd voor nummer 1 volgens figuur 6a. Vervolgens voor nummer 2 en omdat deze van het buurtype is, ook nummer 6. In de eind-indeling is dit ook te zien, zie 30 115-117.
Nummer 1 op de lijst heeft als aanvullend element aangegeven 2m extra ruimte te wensen. Dit is verwezenlijkt door de gereserveerde subruimte voor woontype I, 16,450 23 breed, te vergroten tot 18,450, zie Figuur 7. Het daadwerkelijk indelen van de extra ruimte volgens kolom 100 kan plaatsvinden, nadat stap 85 uitwijst dat een volgende subruimte niet meer gereserveerd kan worden of kan worden 5 gereserveerd direct bij het reserveren van een subruimte voor type I in de ruimte. Bij deze laatste uitvoeringsvorm ligt bij het reserveren al vast dat het betreffende woontype een bepaalde standaard-subruimte grootte toch al een grotere subruimte wordt toebedeeld.
10 Vervolgens wordt subruimte gereserveerd voor nummer 3 op de lijst. Ook hierbij wordt 4m extra straatlengte gereserveerd en deze wordt ook daadwerkelijk toebedeeld in de realisatie volgens figuur 7.
Een volgende op de lijst 6a is nummer 4 op de lijst.
15 Deze is van type III. Type III is van het buur-type en behoeft ten minste drie aangrenzende subruimten van hetzelfde type. Derhalve worden vervolgens subruimte gereserveerd voor ten minste nummer 9 en 10 op de lijst.
In een uitvoeringsvorm wordt vervolgens subruimte 20 gereserveerd voor nummer 5 op de lijst.
Een volgende subruimte zou, in deze uitvoeringsvorm, nummer 7 van type I zijn. De bij type I horende grootte van subruimte is echter niet meer beschikbaar op de locatie 110.
Derhalve past nummer 7 er niet meer bij. Ook nummer 8 past 25 niet, ook omdat dit een buurtype is.
Vervolgens wijst stap 83 nog éénmaal terug naar stap 80. Er past nog één subruimte extra op de locatie, namelijk een extra rijwoning. Voor nummer 11 op de lijst is alsnog subruimte te reserveren.
30 Nu is geen bruikbare restruimte meer beschikbaar en wordt de werkwijze volgens 80-85 beëindigd en vindt een i definitieve indeling plaats op basis van de reserveringen.
24
De extra gewenste ruimten zijn beschikbaar voor nummers 1 en 3. Ook voor nummer 5 is een deel beschikbaar, namelijk 1,53 van de 3. Ook dit wordt toegewezen in de definitieve indeling.
g 5 In een uitvoeringsvorm kan een gereserveerde subruimte worden vergroot voorbij de wensen zoals aangegeven in de 1 lijst. In een uitvoeringsvorm zal dan worden heronderhandeld met de potentiële kopers.
In een andere uitvoeringsvorm worden de subruimten die 10 aanvullende subruimten wensten, gelijkelijk extra subruimte toegekend. De beschikbare restruimte na reserveren van de voor de type noodzakelijke subruimte, namelijk 7,53 straatlengte, kan overeenkomstig de verhouding 2:4:3 aan de nummers 1,3 en 5 worden toegekend. Ook andere 15 uitvoeringsvormen van extra toekenning zijn mogelijk.
Figuur Sb toont een lijst van typen Ï-ÏÏI. De mogelijke indeling hiervan volgens een met Figuur 6a/figuur 7 overeenstemmende werkwijze, is getoond in figuur 8.
In Figuur 8, getoond wordt een locatie 130 van 20 vergelijkbare afmetingen als locatie 110, blijft een restruimte 131 van 0,920m over. Deze kan aan de ingedeelde nummers worden vergeven/verkocht. Eventueel kan een openbare bestemming aan de restruimte worden gegeven.
Figuur 6c toont een lijst van typen I-III. De mogelijke 25 indeling hiervan volgens een met Figuur 6a/figuur 7 overeenstemmende werkwijze, is getoond in figuur 9, locatie 140.
In een uitvoeringsvorm kan aanvullend worden aangegeven of is als type IV gedefinieerd/verschaft een type dat 30 overeenkomt met een woontype dat een hoekwoning is.
Aangezien een straat slechts twee hoeken heeft, worden in een uitvoeringsvorm eerst de hoeken toegekend aan een type i 25 van subruimte bestemd voor hoekwoningen. Een derde type IV kan niet op de ruimte worden gereserveerd/ingedeeld.
In een uitvoeringsvorm worden meerdere stroken als één locatie behandeld. In dat geval kunnen wel meer dan twee 5 hoekwoningen worden gerealiseerd.
In een uitvoeringsvorm is een type I,II of III een zogenaamd var-type. De grootte van deze subruimte komt overeen met een bereik. De grootte is een bepaalde minimum grootte, die bijvoorbeeld toestaat een woning van een 10 bepaald type te bouwen. Daarnaast heeft de grootte een bepaald maximum, bijvoorbeeld overeenkomstig de wens. In een uitvoeringsvorm wordt telkens de minimum grootte gereserveerd wanneer voor het var-type subruimte gereserveerd wordt. Nadat de restruimte niet toestaat meer 15 subruimten te reserveren, dan wordt de extra ruimte voor de var-typen gereserveerd.
Het zal duidelijk zijn dat binnen het kader van de vinding een groot aantal uitvoeringsvormen mogelijk zijn, waarbij maatregelen die genoemd zijn in verband met een 20 uitvoeringsvorm, ook gecombineerd kan worden met één of meer maatregelen van andere uitvoeringsvormen. De gegeven beschrijving is geenszins beperkend bedoeld en het zal de vakman duidelijk zijn dat verschillende stappen van de werkwijze in verschillende volgorden kunnen worden 25 uitgevoerd en dat verschillende combinaties van stappen mogelijk zijn.
Claims (14)
1. Werkwijze voor het indelen van een twee-dimensionale ruimte in een aantal kleinere twee-dimensionale subruimten 5 voor woningen, omvattende: het verschaffen van de twee-dimensionale ruimte gevormd door bouwgrond met ten minste een straatzijde, het verschaffen van een beperkt aantal typen van tweedimensionale subruimten, waarbij de subruimten 10 verschillende grootten hebben en telkens ten minste een straatzijde en een woning, - het in een bepaalde volgorde rangschikken van de typen van twee-dimensionale subruimten, waarbij een type van twee-dimensionale subruimte een aantal keer in de 15 volgorde is opgenomen, - het indelen van de twee-dimensionale ruimte door het reserveren van subruimten afhankelijk van de bepaalde volgorde, waarbij het reserveren wordt herhaald totdat een volgende 20 subruimte niet meer in de twee-dimensionale ruimte gereserveerd kan worden.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, waarbij het indelen omvat het in de bepaalde volgorde langs de straatzijde reserveren van subruimten.
3. Werkwijze volgens conclusie 2, waarbij de typen van twee-dimensionale subruimten ten minste één vast-langs-type omvatten, waarbij het vast-langs-type een bepaalde langslengte heeft, en waarbij het reserveren van subruimte voor dit vast langs-type omvat het reserveren van een 30 subruimte met de bepaalde langslengte langs de straatzijde van de ruimte.
4. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij de typen van twee-dimensionale subruimten ten minste een buur-type omvatten, waarbij het buur-type wordt gekenmerkt doordat aangrenzend aan dit buur-type een ander 5 buur-type in de twee-dimensionale ruimte ingedeeld wordt, en waarbij het reserveren van subruimten voor het buur-type omvat het tevens reserveren van een aangrenzende subruimte voor ten minste één eerstvolgende buur-type uit de bepaalde volgorde.
5. Werkwijze volgens conclusie 4, waarbij het buur-type wordt gekenmerkt doordat ten minste drie buur-typen aangrenzend in de subruimte ingedeeld worden, waarbij het reserveren omvat het reserveren van ten minste twee aangrenzende subruimten voor ten minste twee volgende buur-15 typen uit de bepaalde volgorde.
6. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij de typen van twee-dimensionale subruimten ten minste één var-type omvatten, waarbij het var-type wordt gekenmerkt doordat de met het var-type samenhangende twee-dimensionale 20 subruimte een grootte langs de straatzijde heeft die overeenkomt met een bereik, en waarbij het reserveren van subruimte voor dit var-type omvat het reserveren van een subruimte ter grootte van een kleinste waarde van het bereik.
7. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, verder omvattende het verschaffen van een twee-dimensionale ruimte met één of meer hoeken, waarbij de typen van tweedimensionale subruimten ten minste één hoek-type omvatten waarbij het hoek-type wordt gekenmerkt doordat het hoek-type 30 op de hoek van de twee-dimensionale ruimte ingedeeld wordt.
8. Werkwijze volgens conclusie 7, waarbij tijdens het indelen, wanneer de hoeken van de twee-dimensionale ruimte gereserveerd zijn, een volgend hoek-type in de bepaalde volgorde wordt overgeslagen.
9. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij de typen van twee-dimensionale subruimte worden gekenmerkt door een diepte en een langslengte, waarbij de diepte van alle typen gelijk is.
10. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, 10 waarbij de werkwijze omvat het bouwen van een aantal verschillende woontypen op de bouwgrond, waarbij de typen van twee-dimensionale subruimten gevormd worden door kavels voor een woontype.
11. Werkwijze volgens conclusie 10, waarbij de 15 werkwijze verder omvat het in de verkoop aanbieden van de woontypen, waarbij het in een bepaalde volgorde rangschikken wordt bepaald door de volgorde verkoop van de woontypen, waarbij de locatie in kavels wordt ingedeeld op basis van de volgorde van verkoop van woontypen, waarbij de ingedeelde 20 woontypen worden gebouwd.
12. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij de werkwijze verder omvat het indelen van de bouwgrond voor woningbouw omvattende het indelen van de bouwgrond in voor bepaalde woontypen bestemde kavels, het 25 verkopen van de woontypen en het bouwen van met de woontypen overeenstemmende woningen op de kavels
13. Werkwijze volgens één van de voorgaande conclusies, waarbij het verkopen van de typen van twee-dimensionale subruimte vooraf gaat aan het indelen van de bouwgrond.
14. Bouwgrond ingedeeld volgens een werkwijze volgens één van de conclusies 1-13.
Priority Applications (3)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL2005195A NL2005195C2 (nl) | 2010-08-05 | 2010-08-05 | Werkwijze voor het indelen van een twee-dimensionale ruimte in een aantal kleinere twee-dimensionale subruimten en werkwijze voor het bouwen van woningen. |
BE2011/0475A BE1019795A3 (nl) | 2010-08-05 | 2011-07-28 | Werkwijze voor het indelen van een twee-dimensionale ruimte in een aantal kleinere twee-dimensionale subruimten en werkwijze voor het bouwen van woningen. |
DE102011109337A DE102011109337A1 (de) | 2010-08-05 | 2011-08-03 | Bauplatz umfassend wenigstens zwei zweidimensionale Subräume für Wohnungen und/oder Häuser, Verfahren für die Einteilung eines zweidimensionalen Raumes in mehrere kleinere zweidimensionale Subräume und Verfahren für das Bauen von Wohnungen |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL2005195A NL2005195C2 (nl) | 2010-08-05 | 2010-08-05 | Werkwijze voor het indelen van een twee-dimensionale ruimte in een aantal kleinere twee-dimensionale subruimten en werkwijze voor het bouwen van woningen. |
NL2005195 | 2010-08-05 |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
NL2005195C2 true NL2005195C2 (nl) | 2012-02-07 |
Family
ID=43743476
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
NL2005195A NL2005195C2 (nl) | 2010-08-05 | 2010-08-05 | Werkwijze voor het indelen van een twee-dimensionale ruimte in een aantal kleinere twee-dimensionale subruimten en werkwijze voor het bouwen van woningen. |
Country Status (3)
Country | Link |
---|---|
BE (1) | BE1019795A3 (nl) |
DE (1) | DE102011109337A1 (nl) |
NL (1) | NL2005195C2 (nl) |
Citations (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5806260A (en) * | 1996-09-25 | 1998-09-15 | Quaintance-Weaver Hotels, L.L.C. | Restaurant and hotel combination |
JP2002220933A (ja) * | 2001-01-26 | 2002-08-09 | Sekisui House Ltd | 宅地及び宅地の区画方法 |
US20050044806A1 (en) * | 2003-08-29 | 2005-03-03 | Kirk Makl | Residential homes incorporating horse stables |
WO2005069174A1 (en) * | 2004-01-16 | 2005-07-28 | Durack, Michael, James | A method of subdividing a plot of land for housing and a housing subdivision so formed |
WO2006059820A1 (en) * | 2004-12-01 | 2006-06-08 | Jung-O Koo | Keyboard pad |
GB2421197A (en) * | 2004-12-15 | 2006-06-21 | Colin George Windsor | City building game |
JP2009155837A (ja) * | 2007-12-25 | 2009-07-16 | Sekisui House Ltd | 住宅地 |
-
2010
- 2010-08-05 NL NL2005195A patent/NL2005195C2/nl not_active IP Right Cessation
-
2011
- 2011-07-28 BE BE2011/0475A patent/BE1019795A3/nl not_active IP Right Cessation
- 2011-08-03 DE DE102011109337A patent/DE102011109337A1/de not_active Withdrawn
Patent Citations (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5806260A (en) * | 1996-09-25 | 1998-09-15 | Quaintance-Weaver Hotels, L.L.C. | Restaurant and hotel combination |
JP2002220933A (ja) * | 2001-01-26 | 2002-08-09 | Sekisui House Ltd | 宅地及び宅地の区画方法 |
US20050044806A1 (en) * | 2003-08-29 | 2005-03-03 | Kirk Makl | Residential homes incorporating horse stables |
WO2005069174A1 (en) * | 2004-01-16 | 2005-07-28 | Durack, Michael, James | A method of subdividing a plot of land for housing and a housing subdivision so formed |
WO2006059820A1 (en) * | 2004-12-01 | 2006-06-08 | Jung-O Koo | Keyboard pad |
GB2421197A (en) * | 2004-12-15 | 2006-06-21 | Colin George Windsor | City building game |
JP2009155837A (ja) * | 2007-12-25 | 2009-07-16 | Sekisui House Ltd | 住宅地 |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
BE1019795A3 (nl) | 2012-12-04 |
DE102011109337A1 (de) | 2012-02-09 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
Turskis et al. | A hybrid multiple criteria evaluation method of ranking of cultural heritage structures for renovation projects | |
Mubarak | Urban growth boundary policy and residential suburbanization: Riyadh, Saudi Arabia | |
Remøy et al. | A new life: conversion of vacant office buildings into housing | |
Jabeen | Adapting the built environment: The role of gender in shaping vulnerability and resilience to climate extremes in Dhaka | |
Ushchev et al. | Do we go shopping downtown or in the ‘burbs? | |
Goodman | Working together: clusters of artisans in the Roman city | |
Delgado et al. | Housing preferences for affordable social housing projects in Guayaquil, Ecuador | |
NL2005195C2 (nl) | Werkwijze voor het indelen van een twee-dimensionale ruimte in een aantal kleinere twee-dimensionale subruimten en werkwijze voor het bouwen van woningen. | |
Cohen | Is there an urban history of consumption? | |
Wang et al. | Supply chain contracting and coordination with shelf-space-dependent demand | |
Mowrey | Retail facility design considering product exposure | |
Kowaltowski et al. | A house design assistance program for the self-building process of the region of Campinas, Brazil: Evaluation through a case study | |
Ahmed | Residents’ socio-cultural dissatisfaction in the two stages of public housing in Cairo, Egypt: What has changed in the third ‘current’one? | |
Ring | The Self-Made City—Urban Living and Alternative Development Models | |
Yates | Selling Paris: The real estate market and commercial culture in the fin-de-siècle capital | |
Sochar | Shining the light on greyfields: A Wal-Mart case study on preventing abandonment of big box stores through land use regulations | |
Zahrah et al. | Utilization of Shop House Corridor in Medan | |
Cairns | Evaluating vertical mixed-use development and ground floor retail space along Austin’s core transit corridors | |
Kirshner | Migration, informalization and public space in Santa Cruz, Bolivia | |
Frondizi et al. | 'Sidewalk’s Queens': The Economics of Popular Prostitutions in Fin-De-Siècle Paris | |
Richards | Full Value: Proven Methods to Price and Sell Your Home for Maximum Profit | |
Luque | Optimisation before growth: New property formations for a resource-efficient use of the existing building stock | |
Wong | Retrofitting Parking Structures Into Residential Using Modular Units | |
SUN | Commercial Fulfillment Center: Renovation of Passage de Molenpoort in Nijmegen | |
Dadawala | Symbiotic Approach: Towards a Preservation Model for the Auction Hall and Its Contemporary Extension at Navi Mumbai's MAFCO Wholesale Market |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Lapsed because of non-payment of the annual fee |
Effective date: 20180901 |