NL1024877C2 - Voorwerp, in het bijzonder een polshorloge, dat van een unieke decoratie is voorzien en werkwijze voor het vervaardigen daarvan. - Google Patents
Voorwerp, in het bijzonder een polshorloge, dat van een unieke decoratie is voorzien en werkwijze voor het vervaardigen daarvan. Download PDFInfo
- Publication number
- NL1024877C2 NL1024877C2 NL1024877A NL1024877A NL1024877C2 NL 1024877 C2 NL1024877 C2 NL 1024877C2 NL 1024877 A NL1024877 A NL 1024877A NL 1024877 A NL1024877 A NL 1024877A NL 1024877 C2 NL1024877 C2 NL 1024877C2
- Authority
- NL
- Netherlands
- Prior art keywords
- images
- image
- transformations
- objects
- transformation
- Prior art date
Links
Classifications
-
- G—PHYSICS
- G06—COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
- G06K—GRAPHICAL DATA READING; PRESENTATION OF DATA; RECORD CARRIERS; HANDLING RECORD CARRIERS
- G06K15/00—Arrangements for producing a permanent visual presentation of the output data, e.g. computer output printers
- G06K15/02—Arrangements for producing a permanent visual presentation of the output data, e.g. computer output printers using printers
-
- G—PHYSICS
- G06—COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
- G06T—IMAGE DATA PROCESSING OR GENERATION, IN GENERAL
- G06T11/00—2D [Two Dimensional] image generation
- G06T11/001—Texturing; Colouring; Generation of texture or colour
-
- G—PHYSICS
- G06—COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
- G06K—GRAPHICAL DATA READING; PRESENTATION OF DATA; RECORD CARRIERS; HANDLING RECORD CARRIERS
- G06K2215/00—Arrangements for producing a permanent visual presentation of the output data
- G06K2215/0082—Architecture adapted for a particular function
- G06K2215/0097—Printing on special media, e.g. labels, envelopes
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Physics & Mathematics (AREA)
- General Physics & Mathematics (AREA)
- Theoretical Computer Science (AREA)
- General Engineering & Computer Science (AREA)
- Processing Or Creating Images (AREA)
- Printing Methods (AREA)
Description
VOORWERP, IN HET BIJZONDER EEN POLSHORLOGE,
DAT VAN EEN UNIEKE DECORATIE IS VOORZIEN EN 5 WERKWIJZE VOOR HET VERVAARDIGEN DAARVAN
In de huidige maatschappij met zijn talloze, identieke producten bestaat bij veel consumenten de behoefte een uniek product aan te schaffen.
10 In verband met massafabricage van veel producten is het moeilijk om aan deze wens tegemoet te komen.
Aan een dergelijke behoefte kan worden voldaan door een massaproduct van een onderscheidende decoratie te voorzien.
15 Dit is toepasbaar bij bijvoorbeeld t-shirts, die van een verschillende bedrukking kunnen worden voorzien, maar eveneens op andere decoreerbare producten, zoals horloges.
Het is hierbij mogelijk de wijzerplaat van een horloge van een onderscheidende bedrukking te voorzien.
20 Er bestaat dan ook behoefte aan een werkwijze voor het verschaffen van een groot aantal onderling verschillende decoraties.
De onderhavige uitvinding verschaft een werkwijze voor het met behulp van een computer vervaardigen van een 25 aantal onderling vërschillende, als decoratie van een voorwerp geschikte afbeeldingen, omvattende de volgende stappen:
Het op de computer creëren van een tenminste een object omvattende afbeelding, het op de computer stapsgewijze 30 uitvoering van transformaties op eigenschappen van het tenminste ene object van deze afbeelding, zoals kleur, positie, textuur van het tenminste ene object en het 1024877 2 afdrukken van de elk aldus door de stapsgewijze transformatie verkregen afbeeldingen.
Door toepassing van deze werkwijze is het mógelijk een groot aantal, elk voor zich unieke afbeeldingen te 5 verkrijgen, die kunnen worden gebruikt voor het decoreren van in massa geproduceerde voorwerpen, zoals horloges.
Het zal duidelijk zijn dat deze werkwijze op diverse wijzen kan worden gevarieerd. Wanneer de oorspronkelijke afbeelding één object omvat, kunnen de transformaties welke 10 op dit object worden uitgevoerd, slechts betrekking hebben op één van de eigenschappen van het object, zoals kleur, vorm, positie, textuur, maar ook op verscheidene van deze eigenschappen.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een kubus niet alleen 15 te laten roteren, doch tevens van kleur te laten veranderen bij elke transformatiestap.
In veel gevallen zal de aanvankelijke afbeelding meer dan één object bevatten. De transformatiestappen kunnen dan ook betrekking op alle tot de afbeelding behorende objecten, 20 maar eveneens op een deel van het totale aantal in de afbeelding aanwezigen objecten. Bovendien kunnen de toegepaste transformaties per object verschillen.
Bij de hierboven tóegelichte variaties op de uitvinding is stilzwijgend uitgegaan van de in één enkele 25 stap uitgevoerde transformatie, die, zoals hierboven vermeld is, per object verschillend kan zijn, en die bovendien op verschillende eigenschappen van objecten betrekking kan hebben.
Bij de werkwijze volgens de onderhavige uitvinding 30 wordt echter een groot aantal transformatiestappen uitgevoerd. Het is uiteraard mogelijk al deze transformatiestappen identiek te houden, waardoor de betreffende objecten stapsgewijs veranderen van 1024877 ♦ 3 eigenschappen. Het is echter eveneens mogelijk de in elke volgende stap uitgevoerde transformatie te laten verschillen van de in de voorgaande stap uitgevoerde transformatie.
Hierdoor wordt het aantal variaties dat met de 5 werkwijze volgens de onderhavige uitvinding kan worden bereikt sterk vergroot.
Deze variatie wordt nog groter, wanneer de transformaties worden bepaald door een in de computer opgenomen pseudo-randomgenerator.
10 Een andere voorkeursuitvoeringsvorm verschaft de maatregel dat de transformatie wordt gevormd door het in stukken verdelen van de afbeelding.
Hierbij wordt een andere weg bewandeld voor het verkrijgen van een groot aantal verschillende afbeeldingen; 15 het verdelen van een afbeelding tot een groot aantal deelafbeeldingen vormt echter eveneens een transformatie.
Bij de commercialisatie van de voorwerpen biedt dit de mogelijkheid niet alleen te wijzen op de uniekheid van het voorwerp, maar eveneens op de oorspronkelijke afbeelding, 20 waarvan de op het voorwerp aangebrachte afbeelding een deel vormt. Zo kan de oorspronkelijke afbeelding een afbeelding van een beroemd persoon of een beroemd kunstwerk zijn.
Op de objecten uit te voeren transformaties zijn in veel gevallen cyclisch; hetgeen wil zeggen dat na het een 25 aantal malen uitvoeren van de transformatie, de oorspronkelijke positie van het object weer bereikt is. Een voorbeeld hiervan is de rotatie. Wanneer een object 360 maal over 1' geroteerd is, is de oorspronkelijke situatie weer verkregen.
30 Om te voorkomen dat, voornamelijk bij dergelijke cyclische transformaties, doch niet uitsluitend bij dit soort transformaties, gelijke afbeeldingen worden verkregen, 1024877 4 voorziet de onderhavige uitvinding in de controle of er geen met elkaar overeenstemmende afbeeldingen worden gevormd.
In de handel is een groot aantal software-pakketten verkrijgbaar voor grafische toepassingen, waarop de 5 onderhavige uitvinding kan worden toegepast. Gezien het feit dat de te verkrijgen afbeelding twee-dimensionaal is, kan uiteraard volstaan worden met een pakket dat is ingericht voor het vervaardigen van twee-dimensionale afbeeldingen, zoals Corel Draw® of Photoshop®. Voor het vergroten van het 10 aantal mogelijkheden, heeft het echter dè voorkeur een driedimensionaal tekenpakket toe te passen, zoals 3-D Max®.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk in een driedimensionaal pakket, een object aan een drie-dimensionale beweging te onderwerpen. Dit heeft uiteraard gevolgen bij de 15 twee-dimensionele afbeelding. In principe is het wel mogelijk om in een twee-dimensioneel programma de effecten in het platte vlak van een drie-dimensionele transformatie te verkrijgen, doch dit vereist gecompliceerde berekeningen; het is eenvoudiger van een drie-dimensionaal programma gebruik te 20 maken.
Bij het uitvoeren van deze werkwijze ontstaat een reeks afbeeldingen; Uiteraard kunnen deze stuk voor stuk worden afgedrukt. Het is echter programma-technisch efficiënter wanneer de afbeeldingen aan een hulptransformatie 25 worden onderworpen voordat zij worden afgedrukt, zodat zij direct kunnen worden afgedrukt in gewenste formaat, met de gewenste vorm, enzovoorts.
Een andere voorkeursuitvoeringsvorm verschaft de maatregel dat de hulptransformatie de afbeeldingen omzet naar 30 deelafbeeldingen die elk een afbeelding zijn van een deel van de afbeelding, en waarbij de aldus verkregen deelafbeeldingen worden afgedrukt.
1024877 ' . 5
Dez;e werkwijze gaat uit van de configuratie dat elke afbeelding is ingericht om te worden verdeeld in kleinere afbeeldingen welke als deelafbeelding worden aangeduid, waarbij op elk van de deelafbeeldingen tegelijkertijd de in 5 elke stap uitgevoerde transformaties worden uitgevoerd. Ook dit leidt tot een efficiënt gebruik van de programmatuur en computercapaciteit.
Deze maatregel wordt aantrekkelijk wanneer de deelafbeeldingen elk geschikt zijn om als decoratie te worden 10 gebruikt. Dit is in het bijzonder het geval wanneer de afbeeldingen om het centrum van élk van de deelafbeeldingen gecentreerd objecten omvatten.
De onderhavige uitvinding verschaft verder de maatregel dat de door de hulptransformatie van een afbeelding 15 verkregen deelafbeeldingen tezamen worden afgedrukt op een drager.
De aldus verkregen, afgedrukte deelafbeeldingen kunnen dan elk op een wijzerplaat van een horloge worden aangebracht. Hierbij wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van 20 stickervellen waarop de deelafbeeldingen tezamen worden afgedrukt.
Het is echter eveneens mogelijk gebruik te maken van technieken waarbij de afbeelding direct op de wijzerplaat van een horloge worden afgedrukt.
25 Zoals hierboven gesteld is, kunnen de betreffende afbeeldingen gebruikt worden voor het decoreren van andere voorwerpen buiten horloges. Andere toepassingen liggen bij sieraden, tassen en accessoires, zoals shawls, en kledingstukken. Het kan in vele gevallen noodzakelijk zijn 30 dat hiervoor gebruik gemaakt van een andere techniek dan afdrukken. Zo kunnen bijvoorbeeld op sieraden motieven worden aangebracht door middel van inleggen of emailleren en kunnen shawls niet alleen worden bedrukt, maar kunnen zij ook worden 1024877 ♦ 6 geweven. Hierbij kan de verkregen afbeelding worden gebruikt voor het maken van een weefpatroon. Dit laatste is overigens eveneens van toepassing voor het verkrijgen van bijvoorbeeld unieke vloerkleden.
5 De onderhavige uitvinding heeft behalve op het uitvoeren van de werkwijze, eveneens betrekking op een computer, die van een geheugen is voorzien, en welke computer wordt gekenmerkt, doordat het geheugen geprogrammeerd is voor het uitvoeren van de hiervoor toegelichte werkwijze.
10 Het zal de lezer duidelijk zijn, dat de desbetreffende transformaties niet per se met een computer behoeven te worden uitgevoerd, maar dat een computer wel een bijzonder geschikt stuk gereedschap is voor het uitvoeren van deze transformaties.
15 De uitvinding heeft eveneens betrekking op de door het uitvoeren van een werkwijze volgens de uitvinding verkregen voortbrengsels. Zij betreft, dan ook een verzameling gedecoreerde voorwerpen, welke worden gekenmerkt, doordat de voorwerpen zijn gedecoreerd onder besturing van een 20 computerprogramma, doordat zij door een door een computer beheerst hulpproces zijn verkregen, en doordat zij onderling geringe verschillen vertonen.
Deze onderlinge geringe verschillen worden veroorzaakt door het feit, dat, voor het verkrijgen van een 25 zo groot mogelijk aantal onderling verschillende afbeeldingen, bij voorkeur gebruik wordt gemaakt van een zo groot mogelijk aantal stappen zodat de bij elke stap uitgevoerde transformaties slechts tot kleine verschillen in de afbeeldingen leiden.
30 Een voorkeursuitvoeringsvorm van een verzameling gedecoreerde voorwerpen wordt gekenmerkt, doordat de verschillen tussen de tot de verzameling behorende voorwerpen door dezelfde transformaties zijn verkregen.
1024877 » 7
Dit betreft één van de eigenschappen van een reeks voortbrengsels van een werkwijze volgens de onderhavige uitvinding.
Het is echter tevens mogelijk dat de tot de 5 verzameling behorende, gedecoreerde voorwerpen elk gedecoreerd zijn met een afbeelding die een deel vormt van eenzelfde afbeelding.
De aanvankelijk aan de uitvinder voorzien toepassing ligt op het gebied van horloges. Een voorkeursuitvoeringsvorm 10 verschaft dan ook de maatregel, dat de voorwerpen door horloges worden gevormd, en dat de decoratie op de wijzerplaat van de horloges is aangebracht. De afbeelding kan hierbij zich over de gehele wijzerplaat of over een deel daarvan uitstrekken.
15 Vervolgens zal de onderhavige uitvinding worden toegelicht aan de hand van bijgaande figuren, waarin voorstellen:
Figuur 1A-1G: een afbeelding van twee objecten welke elk stapsgewijs aan een transformatie worden onderworpen; 20 Figuur 2: een schematische weergave van een afbeelding welke wordt gevormd door een reeks deelafbeeldingen;
Figuur 3: een weergave van de aan een hulptransformatie onderworpen afbeelding van figuur 2; 25 Figuur 4: een eerste voorbeeld van een volgens de werkwijze volgens de onderhavige uitvinding vervaardigde wijzerplaat;
Figuur 5: een tweede voorbeeld van een volgens de werkwijze volgens de onderhavige uitvinding vervaardigde 30 wijzerplaat; en
Figuur 6: een derde voorbeeld van een volgens de werkwijze volgens de onderhavige uitvinding vervaardigde wijzerplaat.
1024877 8
Zqals in de aanhef is gesteld, ligt aan de onderhavige uitvinding het feit ten grondslag, dat door het herhaald toepassen van een transformatie een groot aantal variaties van eenzelfde afbeelding kan worden verkregen.
5 Zo toont figuur IA een afbeelding welke wordt gevormd door een vierkant en 1 en een cirkel 2. Op beide objecten 1, 2 wordt een onderling verschillende transformatie herhaaldelijk uitgevoerd.
De op het vierkant 1 uitgevoerde transformatie is een 10 rotatie over 15' tegen de wijzerrichting in. Zo toont figuur 1B een desbetreffend geroteerd vierkant. De transformatie welke wordt toegepast op de cirkel is het verschuiven naar rechts. Zo toont figuur 1B een iets naar rechts verschoven cirkel.
15 Iri figuur IC is getoqnd hoe de transformaties beide zijn voortgezet. Bij de afbeeldingen van de figuren 1D, IE, 1F en figuur 1G is de transformatie verder voortgezet.
Hieruit blijkt dat de op het vierkant uitgevoerde transformatie een cyclische transformatie is; na rotatie van 20 het vierkant over 90' is immers de uitgangspositie verkregen. De op de cirkel uitgevoerde transformatie is echter een niet cyclische transformatie. Na het herhaald uitvoeren van de lineaire beweging ontstaat immers niet dezelfde afbeelding.
Bij het onderhavige voorbeeld zijn slechts zes 25 transformaties uitgevoerd om van de ene uiterste positie naar de volgende uiterste positie te komen; het zal duidelijk zijn dat dit in een zeer groot aantal veel kleinere stappen kan worden uitgevoerd, bijvoorbeeld in duizend of tienduizend stappen.
30 In plaats van de hier toegepaste transformaties kunnen uiteraard andere transformaties worden toegepast, zowel in combinatie als elk afzonderlijk.
1024877 -- * 9
Er wordt op gewezen, dat de figuren 1A-1G elk een weergave zijn van dezelfde twee objecten, steeds na het uitvoeren van een transformatie.
In figuur 2 is daarentegen een verzameling objecten 5 weergegeven, welke tegelijkertijd aan een transformatie, bijvoorbeeld aan dezelfde transformatie zijn onderworpen. De weergave toont twintig deelafbeeldingen 3,' welke tezamen een afbeelding 4 vormen. Elk van de deelafbeeldingen omvat een aantal objecten. Uitgaande van een enkel object, dat 10 bijvoorbeeld is opgenomen in de deelafbeelding 3A, zijn de deelafbeeldingen 3B-3T verkregen door het uitvoeren van transformaties op deelafbeelding 3A.
De aldus verkregen verzameling deelafbeeldingen 3A-3D vormt een afbeelding 4, welke vervolgens in zijn geheel wordt 15 onderworpen aan de transformaties welke beschreven aan de hand van figuur ΙΑ-figuur IC. Dan ontstaat een groot aantal afbeeldingen. Deze afbeeldingen worden opgeslagen in het geheugen van de computer welke wordt gebruikt voor het uitvoeren van de werkwijze.
20 Vervolgens worden deze afbeeldingen elk afzonderlijk onderworpen aan een hulptransformatie waarna de situatie wordt verkregen die in figuur 3 is afgebeeld. Deze hulptransformatie dient ervoor elk van de deelafbeelding om te zetten naar een soort afbeelding welke kan worden gebruikt 25 voor het beoogde doel. In het onderhavige geval toont figuur 3 een blad 5, dat voorzien van stickers 6, welke op een wijzerplaat van een horloge, het zal duidelijk zijn dat in plaats daarvan ook andere hulptransformaties kunnen worden gebruikt voor het omzetten van de deelafbeeldingen naar 30 andere vormen om te kunnen worden afgedrukt.
Tenslotte tonen de figuren 4, 5 en 6 diverse voorbeelden van met de werkwijze volgens de onderhavige uitvinding verkregen wijzerplaten. Hierbij zijn diverse 1024877 10 objecten afgebeeld, welke aan transformaties zijn of worden onderworpen voor het verkrijgen van de betreffende afbeelding.
Zoals in de aanhef is beschreven, is het eveneens 5 mogelijk tot een groot aantal verschillende afbeeldingen te komen door uit te gaan van een afbeelding, zoals een portret, of een kunstwerk, en dit in vele kleine stukken te verdelen die elk een deelafbeelding vormen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een referentie aan de oorspronkelijke afbeelding 10 en de plaats van de afbeelding in de oorspronkelijke afbeelding.
. I
1024877
Claims (25)
1. Werkwijze voor het met behulp van een computer vervaardigen van een aantal onderling verschillende, als 5 decoratie van een voorwerp geschikte afbeeldingen, omvattende de volgende stappen: - het op de computer creëren van een tenminste een object omvattende afbeelding; - het op de computer stapsgewijze uitvoeren van 10 transformaties op eigenschappen van het tenminste ene object van deze afbeelding, zoals kleur, positie, textuur van het tenminste ene object; en - het afdrukken van de elk aldus door de stapsgewijze transformatie verkregen afbeeldingen.
2. Werkwijze volgens 'conclusie 1, met het kenmerk, dat de stapsgewijze transformaties elk op meer dan een eigenschap betrekking hebben.
3. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat de stapsgewijze transformaties elk op verscheidene 20 objecten betrekking hebben.
4. Werkwijze volgens conclusie 1, 2 of 3, met het kenmerk, dat de stapsgewijze transformaties alle identiek zijn.
5. Werkwijze volgens een van de conclusies 1-4, met 25 het kenmerk, dat de transformaties onderling verschillen.
6. Werkwijze volgens conclusie 5, met het kenmerk, dat de transformaties worden bepaald door een in de computer opgenómen pseudo-random generator.
7. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, 30 dat de transformatie wordt gevormd door het in stukken verdelen van de afbeelding. 1024877 ♦
8. Werkwijze volgens conclusie 7, met het kenmerk, dat de afbeelding tot op elkaar aansluitende stukken wordt verdeeld.
9. Werkwijze volgens een van de voorafgaande 5 conclusies, met het kenmerk, dat tijdens de uitvoering van de transformaties wordt gecontroleerd of er geen met elkaar overeenstemmende afbeeldingen worden gevormd.
10. Werkwijze volgens een van de voorafgaande conclusies, met het kenmerk, dat de werkwijze wordt 10 uitgevoerd met behulp van een in de handel verkrijgbaar grafisch programma en een voorschrift ter besturing van de transformaties.
11. Werkwijze volgens een van de voorafgaande conclusies, met het kenmerk, dat de afbeeldingen aan een 15 hulptransformatie worden onderworpen voordat zij worden afgedrukt.
12. Werkwijze volgens conclusie 11, met het kenmerk, dat de hulptransformatie de afbeeldingen geschikt maakt om deze af te drukken op het voor drukken geschikte formaat.
13. Werkwijze volgens conclusie 12, met het kenmerk, dat het grafische programma een 3-D-programma is en dat de hulptransformatie de in 3-D vervaardigde afbeeldingen geschikt maakt voor twee-dimensionale weergave.
14. Werkwijze volgens conclusie 11, 12 of 13, met het 25 kenmerk, dat de hulptransformatie de afbeeldingen omzet naar deelafbeeldingen die elk een afbeelding zijn van een deel van de afbeelding en dat de aldus verkregen deelafbeeldingen worden afgedrukt.
15. Werkwijze volgens conclusie 14, met het kenmerk, 30 dat de deelafbeeldingen elk.geschikt zijn om als decoratie te worden gebruikt. 1024877
16. Werkwijze volgens conclusie 14, met het kenmerk, dat de afbeeldingen om het centrum van elk van de deelafbeeldingen centreerde objecten omvatten.
17. Werkwijze volgens conclusie 16, met het kenmerk, 5 dat de transformaties op elk van de objecten identiek zijn.
18. Werkwijze volgens conclusie 17, met het kenmerk, dat de door de hulptransformatie van een afbeelding verkregen deelafbeeldingen tezamen worden afgedrukt op een drager.
19. Werkwijze volgens conclusie 18, met het kenmerk, 10 dat de deelafbeeldingen op elk op de wijzerplaat van een horloge worden aangebracht.
20. Computer, voorzien van een geheugen, met het kenmerk, dat het geheugen geprogrammeerd is voor het uitvoeren van de werkwijze volgens een van de conclusies 1- 15 17.
21. Verzameling gedecoreerde voorwerpen, met het kenmerk, dat de voorwerpen zijn gedecoreerd onder besturing van een computerprogramma, dat zij door een door een computer beheerst drukproces zijn verkregen, en dat zij onderling 20 geringe verschillen vertonen.
22. Verzameling gedecoreerde voorwerpen, met het kenmerk, dat de tot een verzameling behorende voorwerpen tot een reeks behoren, waarbij de verschillen tussen de elementen van een reeks door dezelfde transformaties zijn verkregen.
23. Verzameling gedecoreerde voorwerpen, met het kenmerk, dat zij elk gedecoreerd zijn met een afbeelding die een deel vormt van eenzelfde afbeelding.
24. Verzameling gedecoreerde voorwerpen volgens conclusie 23, met het kenmerk, dat zij een referentie aan de 30 oorspronkelijke afbeelding omvatten.
25. Verzameling gedecoreerde voorwerpen volgens conclusie 21, 22, 23 of 24, met het kenmerk, dat de 1024877 voorwerpen door horloges worden gevormd, en dat de decoratie ( op de wijzerplaat van de horloges is aangebracht. 1024877
Priority Applications (3)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL1024877A NL1024877C2 (nl) | 2003-11-26 | 2003-11-26 | Voorwerp, in het bijzonder een polshorloge, dat van een unieke decoratie is voorzien en werkwijze voor het vervaardigen daarvan. |
PCT/NL2004/000822 WO2005052852A2 (en) | 2003-11-26 | 2004-11-26 | Item especially a wrist watch, provided with a unique decoration and method for producing the same |
EP04808738A EP1687757A2 (en) | 2003-11-26 | 2004-11-26 | Item especially a wrist watch, provided with a unique decoration and method for producing the same |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL1024877A NL1024877C2 (nl) | 2003-11-26 | 2003-11-26 | Voorwerp, in het bijzonder een polshorloge, dat van een unieke decoratie is voorzien en werkwijze voor het vervaardigen daarvan. |
NL1024877 | 2003-11-26 |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
NL1024877C2 true NL1024877C2 (nl) | 2005-05-27 |
Family
ID=34632201
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
NL1024877A NL1024877C2 (nl) | 2003-11-26 | 2003-11-26 | Voorwerp, in het bijzonder een polshorloge, dat van een unieke decoratie is voorzien en werkwijze voor het vervaardigen daarvan. |
Country Status (3)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP1687757A2 (nl) |
NL (1) | NL1024877C2 (nl) |
WO (1) | WO2005052852A2 (nl) |
Citations (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JPH10315692A (ja) * | 1997-05-19 | 1998-12-02 | Masataka Kawasaki | 時計の盤面に貼れる自動写真撮影プリントシール |
US20030016379A1 (en) * | 1992-02-26 | 2003-01-23 | Canon Kabushiki Kaisha | Image supply apparatus, image output apparatus, control apparatus therefor, and image forming apparatus incorporating them |
EP1288850A1 (en) * | 2001-08-31 | 2003-03-05 | Hewlett-Packard Company | Step and repeat printing of pattern data |
-
2003
- 2003-11-26 NL NL1024877A patent/NL1024877C2/nl not_active IP Right Cessation
-
2004
- 2004-11-26 WO PCT/NL2004/000822 patent/WO2005052852A2/en not_active Application Discontinuation
- 2004-11-26 EP EP04808738A patent/EP1687757A2/en not_active Withdrawn
Patent Citations (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US20030016379A1 (en) * | 1992-02-26 | 2003-01-23 | Canon Kabushiki Kaisha | Image supply apparatus, image output apparatus, control apparatus therefor, and image forming apparatus incorporating them |
JPH10315692A (ja) * | 1997-05-19 | 1998-12-02 | Masataka Kawasaki | 時計の盤面に貼れる自動写真撮影プリントシール |
EP1288850A1 (en) * | 2001-08-31 | 2003-03-05 | Hewlett-Packard Company | Step and repeat printing of pattern data |
Non-Patent Citations (1)
Title |
---|
PATENT ABSTRACTS OF JAPAN vol. 1999, no. 03 31 March 1999 (1999-03-31) * |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
EP1687757A2 (en) | 2006-08-09 |
WO2005052852A2 (en) | 2005-06-09 |
WO2005052852A3 (en) | 2005-07-21 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US10755479B2 (en) | Systems and methods for synthesizing images of apparel ensembles on models | |
CN204496446U (zh) | 触控笔和用于纹理捕捉的系统 | |
Josephson | From Idolatry to Advertising: Visual Art and Contemporary Culture: Visual Art and Contemporary Culture | |
CN108471838A (zh) | 根据基材轮廓印刷层 | |
US8241727B2 (en) | Method of producing solid decorated graphic arts objects | |
WO2014194800A1 (zh) | 计算机二维码图形生成方法及装置 | |
NL1024877C2 (nl) | Voorwerp, in het bijzonder een polshorloge, dat van een unieke decoratie is voorzien en werkwijze voor het vervaardigen daarvan. | |
Merchán et al. | Digital fabrication of cultural heritage artwork replicas. In the search for resilience and socio-cultural commitment | |
WO2008112796A1 (en) | Method for embellishment placement | |
US20020127944A1 (en) | Construction kit for custom toys or other personalized products | |
EP4105874A1 (en) | A computer implemented method of generating an article of manufacture | |
JP5430836B2 (ja) | 立体的画像装飾物の製作方法およびこれに用いる彫刻対象材 | |
KR101496440B1 (ko) | 임의로 입력된 객체의 자동 애니메이션 방법 및 장치 | |
Kaya et al. | Appropriation in souvenir design and production: A study in museum shops | |
Ram et al. | A review on virtual reality for 3D virtual trial room | |
JP7507791B2 (ja) | モデルのアパレルアンサンブルを合成するためのシステムおよび方法 | |
Liu et al. | Additive Manufacturing in Cultural Heritage Preservation and Product Design | |
KR20020051667A (ko) | 가상적인 의상 착용 모습의 표현 방법 및 장치 | |
Bozdemir | The History and Future of Ceramic Sculpture: From Ancient Clay Figures to Modern 3D Printing | |
Parraman | Colour printing techniques and new developments in colour printing | |
Jablan et al. | Do you like paleolithic op‐art? | |
EP1074192A1 (fr) | Procédé pour réaliser un objet tridimensionnel forme de pièces | |
KR20060109133A (ko) | 3차원 곡면의 2차원 평면으로의 패턴전개를 이용한맞춤의복의 디자인 방법 | |
Rosandini et al. | Exploring Sumba woven textile motifs through a digital technique using the Escher method | |
Dixon | Crafting Virtual Spaces with Creative AI: A case study of Lux in Tenebris |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PD2B | A search report has been drawn up | ||
SD | Assignments of patents |
Owner name: NOTS AG Effective date: 20070424 |
|
VD1 | Lapsed due to non-payment of the annual fee |
Effective date: 20080601 |