NL1019528C2 - Biologische floteerbehandelingsinrichting en werkwijze voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water. - Google Patents

Biologische floteerbehandelingsinrichting en werkwijze voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water. Download PDF

Info

Publication number
NL1019528C2
NL1019528C2 NL1019528A NL1019528A NL1019528C2 NL 1019528 C2 NL1019528 C2 NL 1019528C2 NL 1019528 A NL1019528 A NL 1019528A NL 1019528 A NL1019528 A NL 1019528A NL 1019528 C2 NL1019528 C2 NL 1019528C2
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
reactor
effluent
water
carrier
plate
Prior art date
Application number
NL1019528A
Other languages
English (en)
Inventor
Shun-Hsing Chuang
Chung-Fan Chiou
Huey-Song You
Wang-Kuan Chang
Hsin Shao
Mine-Jine Peng
Ren-Yang Horng
Original Assignee
Ind Tech Res Inst
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ind Tech Res Inst filed Critical Ind Tech Res Inst
Priority to NL1019528A priority Critical patent/NL1019528C2/nl
Application granted granted Critical
Publication of NL1019528C2 publication Critical patent/NL1019528C2/nl

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F3/00Biological treatment of water, waste water, or sewage
    • C02F3/02Aerobic processes
    • C02F3/08Aerobic processes using moving contact bodies
    • C02F3/085Fluidized beds
    • C02F3/087Floating beds with contact bodies having a lower density than water
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F3/00Biological treatment of water, waste water, or sewage
    • C02F3/02Aerobic processes
    • C02F3/10Packings; Fillings; Grids
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F3/00Biological treatment of water, waste water, or sewage
    • C02F3/02Aerobic processes
    • C02F3/06Aerobic processes using submerged filters
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02WCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES RELATED TO WASTEWATER TREATMENT OR WASTE MANAGEMENT
    • Y02W10/00Technologies for wastewater treatment
    • Y02W10/10Biological treatment of water, waste water, or sewage

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
  • Microbiology (AREA)
  • Hydrology & Water Resources (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Biological Treatment Of Waste Water (AREA)
  • Physical Water Treatments (AREA)

Description

Biologische floteerbehandelingsinrichting en werkwijze voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water 1. Gebied van de uitvinding
De onderhavige uitvinding heeft betrekking op een waterbehandelingsinrichting en werkwijze, en meer in het bijzonder op een biologische floteerbehandelingsinrichting en 5 een werkwijze voor het zuiveren van refractoir afvalwater en ongezuiverd water.
2. Beschrijving van de stand der techniek
Het behandelen van afvalwater op biologische wijze 10 kan in twee hoofdcategorieën worden geclassificeerd: vaste bedwerkwijze en gefluïdiseerd bedwerkwijze. De vaste bedwerk-wijze heeft het nadeel dat de reactor kan dichtslibben, wat de behandelingsefficiëntie op nadelige wijze beïnvloedt. De gefluïdiseerd bedwerkwijze heeft het nadeel dat er een grote 15 slijtage van dragers plaatsvindt vanwege de heftige beroering van de dragers. Hierdoor worden de biofilters op de dragerop-pervlakken onstabiel, wat de kwaliteit van het behandelde water op nadelige wijze beïnvloedt.
Refractoir afvalwater, zoals nabehandeld water, be-20 vat refractoir organisch materiaal dat niet kan worden verwijderd door de gebruikelijke biologische nabehandelingswerk-wijzen voor afvalwater. Om een hoge kwaliteit van effluentwa-ter te verkrijgen, wordt in het algemeen een chemische behandeling uitgevoerd. Hierdoor nemen de kosten echter toe en 25 wordt de uiteindelijke nabehandeling gecompliceerder.
De kwaliteit van ongezuiverd water dat wordt gebruikt voor drinkwater, kan vaak niet de standaarden voor drinkwater behouden, wanneer het is verontreinigd door afvalwater. De belangrijkste verontreinigende verbinding is ammo-30 niumstikstof. Teneinde de standaard van ongezuiverd water voor drinkwater te verkrijgen, wordt een geavanceerde behandeling gewoonlijk uitgevoerd om het verontreinigde ongezuiverde water te behandelen. Hierdoor nemen de kosten toe en 1019528 2 raken de bronnen vervuild.
SAMENVATTING VAN DE UITVINDING
Het doel van de onderhavige uitvinding is de hier-5 voor genoemde problemen op te lossen en een werkwijze te verschaffen voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water en een biologische floteerbehandelingsinrich-ting voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water. Door middel van de werkwijze en de inrichting 10 volgens de onderhavige uitvinding worden de behandelingskos-ten voor refractoire organische materialen verminderd, wordt de behandelingsefficiëntie verbeterd en zal de effluentkwali-teit worden verhoogd. Bovendien kan de hydraulische retentie-tijd die nodig is, worden verkort, waardoor de behandeling 15 effectief kan worden uitgevoerd.
Om de hiervoor genoemde doelen te verkrijgen wordt refractoir afvalwater als ongezuiverd water gezuiverd door behandeling in een biologische floteerbehandelingsinrichting. Het refractoire afvalwater en het ongezuiverde water bevatten 20 minder dan 200 mg/1 gesuspendeerde vaste stoffen ("suspended solids", SS) en hebben een chemische zuurstofbehoefte ("chemical oxygen demand", COD) van minder dan 1000 mg/1 en bevatten ammoniumstikstof (NH3-N) in een hoeveelheid van minder dan 200 mg/1. De biologische floteerbehandelingsinrichting omvat 25 een reactor die is gevuld met poreuze samendrukbare dragers in een hoeveelheid van 80 vol% tot 100 vol%, betrokken op het reactorvolume. De dragers zijn verbonden met micro-organismen en bevinden zich in een gefloteerde toestand.
De onderhavige uitvinding verschaft eveneens een bi-30 ologische floteerbehandelingsinrichting voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water. De behandelings-inrichting omvat een dragende plaat voor het verdelen van de behandelingsinrichting in een bovenste en onderste deel; een vloeistofinlaat die is voorzien in het onderste deel van de 35 behandelingsinrichting van waaruit refractoir afvalwater of ongezuiverd water kan worden toegevoerd in de inrichting; en een gastoevoer welke is voorzien in het onderste deel van de 1019528 3 behandelingsinrichting, van waaruit gas kan worden toegevoerd aan de inrichting. Het bovenste deel is de reactor, welke geschikt is voor het beladen van de poreuze samendrukbare dragers in een hoeveelheid van 80 vol.% tot 100 vol.%, betrokken 5 op het reactorvolume. De dragende plaat is voorzien van een veelvoud van gaten met een diameter van minder dan de diameter van de dragers zodat de dragers in het bovenste deel van de reactor blijven, ondersteund door de ondersteunende plaat zonder in het onderste gedeelte van de reactor te vallen. Het 10 bovenste deel van de reactor is voorzien van ten minste één bovenste dragerblokkeerplaat. De bovenste dragerblokkeerplaat heeft een veelvoud van gaten met een diameter die kleiner is dan de diameter van de dragers, zodat de dragers worden tegengehouden door de bovenste dragerblokkeerplaat om zodoende 15 in de reactor te blijven en de drager een gefloteerde toestand kan verkrijgen.
KORTE BESCHRIJVING VAN DE TEKENINGEN
De onderhavige uitvinding zal duidelijker worden begrepen uit 20 de gedetailleerde beschrijving die hierna wordt gegeven, alsmede uit de bijgaande tekeningen, welke slechts bij wijze van illustratie zijn gegeven en derhalve niet zijn bedoeld om de onderhavige uitvinding te beperken.
Figuur 1 toont een schematisch dwarsdoorsnede-25 aanzicht, welke een biologische floteerbehandelingsinrichting volgens een voorkeursuitvoeringsvorm van de onderhavige uitvinding toont.
GEDETAILLEERDE BESCHRIJVING VAN DE UITVINDING
30 Onder verwijzing naar figuur 1, welke een schema tisch dwarsdoorsnede-aanzicht van een biologische floteerbe-handelingsinrichting volgens een voorkeursuitvoeringsvorm van de onderhavige uitvinding toont, wordt de uitvinding beschreven. De inrichting omvat een draagplaat 9 voor het verdelen 35 van de behandelingsinrichting in een bovenste deel 30 en een onderste deel 40. Het bovenste deel 30 omvat een reactor 32. Een vloeistofinlaat 3 en een gasinlaat 7 zijn voorzien in het 1019528 4 onderste deel 40. Refractoir afvalwater of ongezuiverd water kan worden toegevoerd in de inrichting via de vloeistofinlaat 3.
De reactor 32 is geschikt om te worden beladen met 5 poreuze samendrukbare dragers 34 in een hoeveelheid van 80 vol.% tot 100 vol.% van het reactorvolume.
De vloeistofinlaat 3 is verbonden met een toevoer-pomp 2 aan één uiteinde en is voorzien van spuitmonden 4. De gastoevoer 7 is verbonden met een compressor 6 en is voorzien 10 van een gasdispenser 8.
De ondersteunende plaat 9 is voorzien van een veelvoud van gaten. De gaten hebben een diameter die kleiner is dan de diameter van de dragers 34, zodat de dragers 34 in het bovenste gedeelte 30 van de reactor 32 kunnen blijven door de 15 ondersteunende plaat 9, zonder in het onderste gedeelte 40 van de reactor 32 te vallen.
Het bovenste gedeelte 30 van de reactor 32 is voorzien van ten minste één bovenste dragerblokkeerplaat 11. De bovenste dragerblokkeerplaat 11 heeft een veelvoud van gaten. 20 De gaten hebben een diameter van minder dan de diameter van de dragers 34, zodat de dragers 34 kunnen worden beperkt door de bovenste dragerblokkeerplaat 11 om in de reactor 32 te blijven en de dragers 34 kunnen een gefloteerde toestand ver-krij gen.
25 De vorm van de bovenste dragerblokkeerplaat 11 is niet beperkt. Het heeft bij voorkeur een conische vorm en de conische punt is naar beneden toe gericht zoals getoond in figuur 1. De conisch gevormde blokkeerplaat en het horizontale vlak zijn bij voorkeur onder een hoek van 30-75° ge-30 plaatst. Bovendien is het oppervlak van de conisch gevormde blokkeerplaat 11 bij voorkeur 1/9 tot 1/3 van het oppervlak van het bovenste deel 30 van de reactor 32.
Het zogenoemde refractoire afvalwater en ongezuiverde water in de onderhavige uitvinding bevatten minder dan 200 35 mg/1 SS en hebben een COD van minder dan 1000 mg/1 en een hoeveelheid van NH3-N van minder dan 200 mg/1. Dergelijk refractoir afvalwater kan secundair (na behandeld) effluent of 1019528 5 ongezuiverd water zijn.
De dragers die geschikt zijn voor toepassing in de onderhavige uitvinding kunnen een polymeer zijn en zijn bij voorkeur een geschuimd polymeer. De porositeit van de drager 5 is bij voorkeur in het traject van 30% tot 100%. De dichtheid van de drager is bij voorkeur 20 kg/m3 - 60 kg/m3. De vorm van de drager is niet beperkt. Bij voorbeeld kan de drager een kubusvorm hebben met een lengte van 2,5 tot 5 cm.
De behandelingsinrichting kan zijn gemaakt van elk 10 geschikt materiaal met een voldoende sterkte, bij voorbeeld gietijzer, roestvast staal en voorgegoten beton.
Om een beter zuiverend effect te verkrijgen kan de biologische floteerbehandelingsinrichting volgens de onderhavige uitvinding additioneel een gasrichtingsplaat 13 omvat-15 ten, een zijdragerblokkeerplaat 14 alsmede een bovenste effluent inrichting.
De gasrichtingsplaat 13 is voorzien aan een zijwand van de reactor 32 en is naar beneden toe schuin geplaatst in de richting van de zijwand. De zijdragerblokkerplaat 14 is 20 verbonden aan de gasrichtingsplaat 13 om een effluentgebied 50 te vormen. De bovenste effluentinrichting is aangebracht in het effluentgebied 50 en het omvat van boven naar beneden een effluentbuis 52 voor het uitlaten van gezuiverd water en een bovenste slibaflaatbuis 54 voor het aflaten van slib.
25 De zijdragerblokkeerplaat 14 heeft een veelvoud van gaten met een diameter die kleiner is dan de diameter van de drager 34. De dragers 34 kunnen derhalve tegengehouden worden zodat zij niet in het effluentgebied 50 geraken, terwijl slib en gezuiverd water het effuentgebied 50 kunnen binnendringen. 30 De schuin geplaatste gasrichtingsplaat 13 kan doen voorkomen dat gas in het effluentgebied 50 wordt gevoerd. Bovendien kan de schuin geplaatste gasrichtingsplaat 13 ook slib in het bovenste slibaflaatbuis 54 geleiden en gezuiverd water in de effluentbuis 52 voeren. De gasrichtingsplaat 13 35 en een horizontaal vlak hebben bij voorkeur een hoek van 45 tot 75° ten opzichte van elkaar.
Bovendien kan een overloop 15 extra zijn voorzien in 1019528 6 het effuentgebied 50 en boven de effluentbuis 52. Hierdoor wordt het effluent uniform verdeeld en wordt voorkomen dat het effluent uit de reactor overloopt. In het onderste gedeelte 40 van de behandelingsinrichting kan een onderste sli-5 baflaatbuis 18 additioneel zijn voorzien voor het aflaten van slib naar de bodem.
De werkwijze voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water met gebruikmaking van de biologische floteerbehandelingsinrichting volgens de onderhavige 10 uitvinding wordt hierna beschreven.
Refractoir afvalwater of ongezuiverd water wordt evenredig toegevoerd in het onderste gedeelte 40 van de behandelingsinrichting via de vloeistofinlaat 3 met gebruikmaking van de voedingspomp 2 en wordt vervolgens op evenredige 15 wijze verdeeld over het onderste gedeelte 40 door de spuit-mond 4. Lucht wordt in de gasinlaat 7 gevoerd door de blazer 6 en vervolgens evenredig verdeeld over het onderste gedeelte 40 door de gasdispenser 8.
Zoals hiervoor reeds is beschreven heeft elk gat van 20 de ondersteunende plaat 9 een diameter die kleiner is dan de diameter van de drager 34. Derhalve kan de ondersteunende plaat 9 de drager 34 ondersteunen om de drager 34 in het bovenste gedeelte 30 te houden zonder dat deze in het onderste gedeelte 40 zal vallen. De normale werking van het influent 25 van water in het onderste gedeelte 40 is daardoor echter niet beïnvloed.
Omdat de dragers 34 samendrukbaar zijn, kunnen deze worden samengedrukt en in de reactor 30 gehouden door de bovenste dragerblokkeerplaat 11. De beladingsverhouding van de 30 drager in de reactor kan hoog zijn, 80 vol.% tot 100 vol.% van het reactorvolume. De dragers 34 worden in een gefloteer-de toestand gehouden en zullen niet stromen. Bovendien, omdat elk gat van de bovenste dragerblokkeerplaat 11 een diameter heeft die minder is dan de diameter van de dragers 34, zullen 35 de dragers 34 niet worden uitgevoerd uit de reactor door de samendrukking. Gas kan echter worden uitgevoerd vanuit de reactor via de gasuitlaat 12 door de buitenste en binnenste po- 1019528 7 riën van de dragers.
De schuin geplaatste gasrichtingsplaat 13 kan worden gebruikt om gas niet direct in het effluentgebied 50 te laten stromen en kan worden gebruikt om het slib in de bovenste 5 slibaflaatbuis 54 te leiden en via pomp 19 af te voeren. Het gezuiverde water wordt toegevoerd in de effluentbuis 52.
Omdat elk gat van de zijdragerblokkeerplaat 14 een diameter heeft die minder is dan de diameter van de drager 34, kan de drager 34 worden tegengehouden, waardoor deze niet 10 in het effluentgebied 50 stroomt met de waterstroom en vervolgens uit de reactor kan stromen. In tegenstelling stromen het slib en het gezuiverde water door de gaten van de zijdra-gerblokkeerplaat 14 en stroomt vervolgens in het effluentge-bied 50 en daarna uit de reactor. De overloop 15 die is voor-15 zien boven de effluentbuis 52, kan worden gebruikt om efflu-entwater evenredig te verdelen, waardoor wordt voorkomen dat effluentwater uit de reactor overstroomt.
Nadat de poreuze dragers 34 zijn gevuld (beladen) met micro-organismes moeten deze worden onderworpen aan een 20 terugspoeling. Gesuspendeerde vaste stoffen en slib dat is gevormd uit deze terugspoeling, worden vervolgens verzameld door de bovenste slibaflaatbuis 54. Het afgevoerde slib verlaat het systeem vervolgens voor verdere behandeling.
De hierna volgende voorbeelden zijn bedoeld om de 25 werkwijze en de voordelen van de onderhavige uitvinding duidelijker te illustreren zonder het bereik van de uitvinding te beperken, omdat verscheidene uitvoeringsvormen en aanpassingen duidelijk zullen zijn aan deskundigen in de techniek.
30 Voorbeeld 1
Het afvalwater dat moet worden behandeld in dit voorbeeld, was het afvalwater uit een petrochemische fabriek dat was onderworpen aan een biologische nabehandeling. Het nabehandelde effluent werd gezuiverd door de behandelingsin-35 richting volgens de onderhavige uitvinding gedurende 20 weken. Het influent had een COD-concentratie die varieerde in het traject van 133 mg/1 tot 264 mg/1. De testresultaten 1019528 8 staan weergegeven in tabel 1. Het effluent (het behandelde water) had een COD-concentratie in het traject van 83 mg/1 tot 146 mg/1. De volumetrische belading van COD varieert in het traject van 0,42 kg COD/m3 per dag tot 1,07 kg COD/m3 per 5 dag. De COD-verwijderingshoeveelheid kan wel 31 mg/L tot 118 mg/L bedragen. De resultaten tonen aan dat de overblijvende hoeveelheid refractoir organisch materiaal in het nabehandelde effluent op effectieve wijze kan worden verwijderd door de inrichting volgens de uitvinding. Dit reduceert de kosten 10 voor een opvolgende tertiaire behandeling in grote mate.
Tabel 1. Behandelingsefficiëntie voor refractoir organisch materiaal door middel van de onderhavige uitvinding.
Week COD van COD van Volumetrische COD verwijde-” influent effluent belading van ringshoeveel-(mg/1) , . COD heid van g/ (kg COD/m3- refractoir dag) organisch ma teriaal ______(mg/1)_
Week 1 171 96 0,47 75
Week 2 161 112 0,44 49
Week 3 186 110 0,51 77
Week 4 153 82 0,42 71
Week 5 178 110 0,49 68
Week 6 198 121 0,54 76
Week 7 264 146 0,72 118
Week 8 230 141 0,63 88
Week 9 191 86 0,52 105
Week 10 170 83 0,47 87
Week 11 190 100 0,52 90
Week 12 221 135 0, 98 86
Week 13 133 101_0,78_32_
Week 14 138 104 0,81 34
Week 15 162 130 0, 94 31
Week 16 156 115 0,91 41
Week 17 156 101 0,91 55
Week 18 144 110 0,84 34
Week 19 184 129 1,07 55
Week 20 |l99 |l43 |0,95 (55
Voorbeeld 2
Het te behandelen influent in dit voorbeeld was verontreinigd ongezuiverd water voor drinkwaterdoeleinden. Onge- 15 1019528 9 zuiverd water werd gezuiverd door de behandelingsinrichting volgens de onderhavige uitvinding gedurende een tijd van 17 weken. Het influent had een NH3-N-concentratie die varieerde in het traject van 4,3 mg/1 tot 8,6 mg/1. De testresultaten 5 staan weergegeven in tabel 1. Al het effluent (het behandelde water) heeft een NH3-N-concentratie die lager was dan 1 mg/1 en het grootste gedeelte van het effluent had een NH3-N-concentratie die lager was dan 0,1 mg/1 (de detectiegrens van de testwerkwijze) . De NH3-N-verwijderingsverhouding is 100%.
10 De resultaten tonen aan dat NH3-N-materiaal in ongezuiverd water op effectieve wijze kan worden verwijderd door de inrichting volgens de onderhavige uitvinding. Dit reduceert in grote mate de kosten voor de opvolgende uit te voeren behandeling.
15
Tabel 2. Behandelingsefficiëntie voor NH3-N-materiaal in ongezuiverd water door middel van de onderhavige uitvinding.
Week NH3-N cone. NH3-N conc. Hydrauli- NH3-N- van influ- van efflu- sche reten- verwijde-ent ent tietijd in ringsver- (mg/1) (mg/1) reactor houding (%) (min.)
Week 1 4,4 <0,1 20 100
Week 2 4,3 <0,1 20 100
Week 3 5,1 <0,1 20 100
Week 4 5,3 <0,1 20 100
Week 5 5,0 <0,1 20 100
Week 6 4,3 <0,1 20 100
Week 7 6,1 <0,1 20 100
Week 8 5,9 <0,1 20 100
Week 9 4,8 <0,1 20 100
Week 10 5,1 <0,1 20 100
Week 11 5,5 <0,1 20 100
Week 12 6,0 <0,1 20 100
Week 13 7,2 <0,1 20 100
Week 14 8,6_<0,1_20_100_
Week 15 7,8 <0,1 20 100
Week 16 7,9 <0,1 20 TÖÖ
Week 17 [7,7 |<0,1 |20 |10Q
Derhalve kan worden geconcludeerd dat door de onderhavige uitvinding ten opzichte van de gebruikelijke techniek de volgende voordelen kunnen worden verkregen: 20 1019528 10 (1) De biologische floteerbehandelingsinrichting volgens de onderhavige uitvinding kan worden gebruikt voor verdere verwijdering van refractoir organisch materiaal. Dit reduceert in grote mate de kosten voor de volgende tertiaire 5 behandeling.
(2) De biologische floteerbehandelingsinrichting volgens de onderhavige uitvinding kan worden gebruikt om verontreinigd ongezuiverd water te behandelen. Hierdoor wordt de belading van de waterbehandeling in grote mate verminderd, 10 wat op zijn beurt de kosten voor de opvolgende behandeling vermindert.
(3) De biologische floteerbehandelingsinrichting volgens de onderhavige uitvinding is gevuld met een poreuze samendrukbare drager, wat een groot oppervlaktegebied voor 15 micro-organismen kan verschaffen, welke daaraan kunnen hechten en biofilms kunnen vormen. Dit kan de gemiddelde celre-tentietijd van micro-organismes alsmede de diversiteit van de soorten micro-organismes verhogen.
(4) De biologische floteerbehandelingsinrichting 20 volgens de onderhavige uitvinding kan worden gevuld met dragers in een hoeveelheid van 80 vol.% tot 100 vol.%. Bovendien kunnen de dragers in gefloteerde toestand in de reactor blijven en is er geen turbulente roerbeweging tussen de dragers. De dragers hebben derhalve minder slijtage.
25 (5) Omdat de dragers samendrukbaar zijn, kunnen zij zich aanpassen aan de posities in de reactor overeenkomstig de stroom omstandigheden. Daardoor kunnen verstoppingsproble-men worden voorkomen en het gas en het influent kunnen op evenredige wijze worden verdeeld, wat op zijn beurt het onge- 30 bruikte volume op effectieve wijze vermindert.
(6) De biologische floteerbehandelingsinrichting volgens de onderhavige uitvinding betreft een nieuw soort in-fluentvoedingsinrichting. Het influent stroomt naar beneden toe door spuitmonden en mengt op evenredige wijze met gas uit 35 de gasdispenser, waardoor influent van refractoir afvalwater of ongezuiverd water op evenredige wijze kan worden verdeeld in het floteerbed.
1019528 11 (7) De biologische floteerbehandelingsinrichting volgens de onderhavige uitvinding heeft een nieuw soort inrichting voor het separaat afvoeren van gas en vloeistof. Water en gas kunnen derhalve op separate wijze worden afgevoerd 5 uit de reactor op een door de stroom bepaalde wijze. Hierdoor zal de drager in het bovenste gedeelte stabieler zijn, wat resulteert in een stabielere behandeling.
(8) De taps toelopende dragerblokkeerplaat die in de reactor aanwezig is, kan de stroming en het aflaten van gas 10 stabiliseren. De bovenste slibaflaatbuis, samen met de onderste slibaflaatbuis kan de terugspoelingsefficiëntie en -flexibiliteit verbeteren.
(9) De biologische floteerbehandelingsinrichting volgens de onderhavige uitvinding kan makkelijk worden bedre- 15 ven. Derhalve is deze geschikt om te worden toegepast met de gebruikelijke biologische behandelingswerkwijze om de efflu-entkwaliteit te verbeteren.
De hiervoor gegeven beschrijving van de voorkeursuitvoeringsvormen van deze uitvinding zijn slechts weergege-20 ven voor doeleinden van illustratie en beschrijving. Duidelijke aanpassingen of variaties zijn mogelijk in het licht van de hiervoor gegeven beschrijving. De gekozen en beschreven uitvoeringsvormen verschaffen een excellente weergave van de principes van deze uitvinding en de praktische toepassing 25 ervan om het de deskundigen in de techniek mogelijk te maken de uitvinding in verschillende uitvoeringsvormen toe te passen en verschillende modificaties aan te brengen, zoals die gebruikelijk en geschikt zijn voor het betreffende gebruik ervan. Al dergelijke modificaties en variaties liggen binnen 30 het bereik van de onderhavige uitvinding, zoals die slechts wordt beschreven door de bijgevoegde conclusies, wanneer zij worden geïnterpreteerd overeenkomstig het bereik van de uitvinding.
1019528

Claims (14)

1. Werkwijze voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water voor drinkwater, omvattende: 5 het behandelen van refractoir afvalwater of ongezui verd water in een biologische floteerbehandelingsrichting, waarbij het refractoire afvalwater en het ongezuiverde water minder dan 200 mg/1 SS bevatten en een COD hebben van minder dan 1000 mg/1 en een NH3~N-gehalte hebben van min-10 der dan 200 mg/1, waarbij de biologische floteerbehandelingsinrichting een reactor omvat met poreuze samendrukbare dragers in een hoeveelheid van 80 vol.% tot 100 vol.% van het reactorvolume, waarbij de dragers micro-organismes bevatten en zich in een 15 gefloteerde toestand bevinden.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, waarbij het refractoire afvalwater nabehandeld effluent is.
3. Werkwijze volgens conclusie 1, waarbij de drager een polymeer is.
4. Werkwijze volgens conclusie 3, waarbij de drager een geschuimd polymeer is.
5. Werkwijze volgens conclusie 4, waarbij de drager een porositeit van 30% tot 100% heeft.
6. Werkwijze volgens conclusie 5, waarbij de drager 25 een dichtheid van 20 kg/m3 tot 60 kg/m3 heeft.
7. Werkwijze volgens conclusie 6, waarbij de drager een kubus is met een lengte van 2,5 tot 5 cm.
8. Biologische floteerbehandelingsinrichting voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water, 30 omvattende: een ondersteunende plaat voor het verdelen van de behandelingsinrichting in bovenste en onderste delen, waarbij het bovenste deel is gevormd tot een reactor, welke reactor geschikt is om poreuze samendrukbare dragers in een hoeveel-35 heid van 80 vol.% tot 100 vol.%, betrokken op het reactorvolume, op te nemen; een vloeistofinlaat die is voorzien in het onderste 1019528 gedeelte van de behandelingsinrichting van waaruit refractoir afvalwater of ongezuiverd water in de inrichting kan worden geïntroduceerd; een gasinlaat, welke is voorzien in het onderste 5 deel van de behandelingsinrichting, van waaruit gas in de inrichting kan worden geïntroduceerd; waarbij de ondersteunende plaat is voorzien van een veelvoud van gaten met een diameter die kleiner is dan de diameter van de dragers, zodanig dat de dragers door de onder-10 steunende plaat in het bovenste gedeelte van de reactor kunnen worden gehouden zonder in het onderste gedeelte van de reactor te vallen, waarbij het bovenste gedeelte van de reactor is voorzien van ten minste één bovenste dragerblokkeerplaat, 15 welke bovenste dragerblokkeerplaat een veelvoud van gaten heeft met een diameter die kleiner is dan de diameter van de drager, zodanig dat de drager door de bovenste dragerblokkeerplaat in de reactor kan worden gehouden en waarbij de drager een gefloteerde toestand aanneemt.
9. Inrichting volgens conclusie 8, waarbij de boven ste dragerblokkeerplaat een tapse vorm heeft en de taps toelopende punt naar beneden toe is gericht.
10. Inrichting volgens conclusie 9, waarbij de taps toelopende blokkeerplaat en het horizontale vlak onder een 25 hoek van 30 tot 75° ten opzichte van elkaar staan.
11. Inrichting volgens conclusie 10, waarbij het oppervlak van de taps toelopende blokkeerplaat 1/9 tot 1/3 van het oppervlak van het bovenste gedeelte van de reactor is.
12. Inrichting volgens conclusie 8, verder omvatten- 30 de: een gasrichtingsplaat voorzien aan een zijwand van de reactor, welke naar beneden toe schuin afloopt in de richting van de zijwand; een zijdragerblokkeerplaat, welke is verbonden met 35 de gasrichtingsplaat om een effluent gebied te vormen; en een bovenste effluentinrichting voorzien in het ef-fluentgebied, waarbij de bovenste effluentinrichting omvat, van boven naar beneden toe, een effluentbuis voor het aflaten 1019528 van gezuiverd water, en een bovenste slibaflaatbuis voor het aflaten van slib, waarbij de zijdragerblokkeerplaten een veelvoud van gaten heeft met een diameter die kleiner is dan de diameter 5 van de diameter van de drager, zodanig dat de drager kan worden tegengehouden om het effluentgebied niet binnen te dringen en slib en gezuiverd water in het effluentgebied kunnen binnendringen, waarbij de schuin geplaatste gasrichtingsplaat voor-10 komt dat gas direct in het effluentgebied stroomt, ervoor zorgt dat slib in de bovenste slibaflaatbuis wordt gevoerd, en ervoor zorgt dat gezuiverd water in de effluentbuis wordt gevoerd.
13. Inrichting volgens conclusie 12, waarbij de gas-15 richtingsplaat en het horizontale vlak onder een hoek van 45 tot 75° staan.
14. Inrichting volgens conclusie 12, verder omvattende een onderste slibaflaatbuis voorzien in het onderste gedeelte van de behandelingsinrichting voor het aflaten van 20 slib aan de bodem. 1019528
NL1019528A 2001-12-10 2001-12-10 Biologische floteerbehandelingsinrichting en werkwijze voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water. NL1019528C2 (nl)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1019528A NL1019528C2 (nl) 2001-12-10 2001-12-10 Biologische floteerbehandelingsinrichting en werkwijze voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1019528A NL1019528C2 (nl) 2001-12-10 2001-12-10 Biologische floteerbehandelingsinrichting en werkwijze voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water.
NL1019528 2001-12-10

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1019528C2 true NL1019528C2 (nl) 2003-06-11

Family

ID=27607152

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1019528A NL1019528C2 (nl) 2001-12-10 2001-12-10 Biologische floteerbehandelingsinrichting en werkwijze voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water.

Country Status (1)

Country Link
NL (1) NL1019528C2 (nl)

Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4820415A (en) * 1986-05-03 1989-04-11 Bayer Aktiengesellschaft Polymer carrier masses as carriers in biochemical conversion processes in the aqueous phase
US5747311A (en) * 1995-08-22 1998-05-05 Microgen Corporation Process for chemical modification of reactants by microbes
DE19651890A1 (de) * 1996-12-13 1998-06-18 Franz Reinigungs Und Maschinen Wasseraufbereitungsanlage
DE19929568A1 (de) * 1999-03-24 2000-09-28 Volker Harbs Verfahren zur Wasseraufbereitung und Abwasserreinigung unter Verwendung eines Schwebefilterbettes

Patent Citations (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4820415A (en) * 1986-05-03 1989-04-11 Bayer Aktiengesellschaft Polymer carrier masses as carriers in biochemical conversion processes in the aqueous phase
US5747311A (en) * 1995-08-22 1998-05-05 Microgen Corporation Process for chemical modification of reactants by microbes
DE19651890A1 (de) * 1996-12-13 1998-06-18 Franz Reinigungs Und Maschinen Wasseraufbereitungsanlage
DE19929568A1 (de) * 1999-03-24 2000-09-28 Volker Harbs Verfahren zur Wasseraufbereitung und Abwasserreinigung unter Verwendung eines Schwebefilterbettes

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US10183878B2 (en) Fenton fluidized bed treatment apparatus and wastewater treatment method thereof
US7931802B2 (en) Water treatment system
US6682653B2 (en) Floated biological treatment apparatus and process for purifying refractory wastewater or raw water
CN107902851A (zh) 臭氧处理及生物滤池联用废水处理系统及方法
KR20120047900A (ko) 현탁 매질 막 생물학적 반응기 시스템 및 다중 생물학적 반응기 구역을 포함하는 공정
JP6151578B2 (ja) 排水処理装置
KR20000034519A (ko) 호기성 생물여과 시스템을 이용한 폐수처리장치 및 이를 이용한 폐수처리방법
RU2426697C2 (ru) Способ обработки сточных вод
CA1330460C (en) Process for treating organic waste water
NL1019528C2 (nl) Biologische floteerbehandelingsinrichting en werkwijze voor het zuiveren van refractoir afvalwater of ongezuiverd water.
AU2006300978B2 (en) SAF system and method involving specific treatments at respective stages
US6966987B1 (en) Tangentially fed media filter method and apparatus
JP2003225690A (ja) 微細気泡と炭素繊維を用いた水浄化法および装置
CN110436620A (zh) 一种同步脱氮的湿地及其处理工艺
JPH08215694A (ja) 高機能生物処理装置
WO2003045853A1 (fr) Procede et dispositif de filtration a biomembrane
JP2008114144A (ja) 排水処理方法及び装置
JPH10174805A (ja) 空気洗浄型濾過装置用空気分散管
KR20000020244A (ko) 상향류식 수처리 장치 및 이를 이용한 순산소활성 슬러지법
JP2005279448A (ja) 膜分離法における凝集剤注入方法
JPH01151998A (ja) セラミックスによる水の浄化方法
JP3633001B2 (ja) 生物濾過装置の洗浄方法
NL9301792A (nl) Reactor voor het aeroob zuiveren van afvalwater en werkwijze voor het aeroob zuiveren van afvalwater.
JP2000218281A (ja) 脱リン機能を有する下水処理水の濾過装置
JPH11319493A (ja) 汚水処理装置

Legal Events

Date Code Title Description
PD2B A search report has been drawn up
SD Assignments of patents

Owner name: EVERCOLORFUL CO.

Effective date: 20080528

V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20150701

V1 Lapsed because of non-payment of the annual fee

Effective date: 20150701