NL1007013C1 - Inrichting voor het vormen van een zandlichaam en werkwijze voor de toepassing daarvan. - Google Patents

Inrichting voor het vormen van een zandlichaam en werkwijze voor de toepassing daarvan. Download PDF

Info

Publication number
NL1007013C1
NL1007013C1 NL1007013A NL1007013A NL1007013C1 NL 1007013 C1 NL1007013 C1 NL 1007013C1 NL 1007013 A NL1007013 A NL 1007013A NL 1007013 A NL1007013 A NL 1007013A NL 1007013 C1 NL1007013 C1 NL 1007013C1
Authority
NL
Netherlands
Prior art keywords
cloth
closing
sediment
water
pouches
Prior art date
Application number
NL1007013A
Other languages
English (en)
Inventor
Adriana Bijl
Martien Wilfrid Van Der Hidde
Original Assignee
Adriana Bijl
Martien Wilfrid Van Der Hidde
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Adriana Bijl, Martien Wilfrid Van Der Hidde filed Critical Adriana Bijl
Priority to NL1007013A priority Critical patent/NL1007013C1/nl
Priority to DE69819869T priority patent/DE69819869D1/de
Priority to CN98801821.7A priority patent/CN1081707C/zh
Priority to PCT/IB1998/000148 priority patent/WO1998032926A1/en
Priority to US09/355,116 priority patent/US6190088B1/en
Priority to EP98900976A priority patent/EP0954643B1/en
Priority to AU56767/98A priority patent/AU5676798A/en
Application granted granted Critical
Publication of NL1007013C1 publication Critical patent/NL1007013C1/nl

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02BHYDRAULIC ENGINEERING
    • E02B3/00Engineering works in connection with control or use of streams, rivers, coasts, or other marine sites; Sealings or joints for engineering works in general
    • E02B3/04Structures or apparatus for, or methods of, protecting banks, coasts, or harbours

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Revetment (AREA)

Description

5
INRICHTING VOOR HET VORMEN VAN EEN ZANDLICHAAM EN WERKWIJZE VOOR DE TOEPASSING DAARVAN
De uitvinding heeft betrekking op een inrichting voor het vormen van een aanzanding omvattende een in hoofdzaak rechthoekige doek van waterdoorlatend materiaal. Een dergelijk doek wordt met verankeringsmiddelen 10 alzijdig aan een waterbodem verankerd en aan de doek zijn drijfmiddelen aangebracht welke de doek omhoog trekken ten opzichte van de bodem.
Een dergelijke inrichting is bekend uit de Nederlandse octrooiaanvrage 9101525.
15 De uitvinding beoogt een inrichting zoals bekend uit de stand van de techniek verder te verbeteren, zodanig dat hiermee op efficiëntere wijze een aanzanding kan worden gevormd en duurzaam worden behouden.
Dit doel wordt bij de inrichting volgens de 20 uitvinding bereikt doordat de drijfmiddelen aangebracht zijn op een afstand van één zijde van de doek en langs de overige zijden naar het midden van de doek toe open buidels zijn gevormd. De doek wordt met de open zijde van de buidels naar boven met de verankeringsmiddelen aan de 25 waterbodem verankerd. Een met sediment gevulde waterstroom die over de doek beweegt, zal ook in de open buidels stromen en daar plaatselijk tot rust komen. Het sediment bezinkt hierdoor in en rondom de buidels. Aldus worden de randen van de doek waar zich de buidels bevin-30 den binnen zeer korte tijd goed aangesloten in de waterbodem opgenomen.
De niet van de buidels voorziene zijde van de doek wordt enigszins op afstand verankerd. De nabij deze zijde aangebrachte drijfmiddelen houden deze zijde van de 35 doek omhoog, waardoor met sediment en eventueel ander sediment beladen water in de ruimte onder de doek naar binnen kan stromen. Doordat de stroming daar kalmeert, 1 00 7013> 2 zal het sediment bezinken en aldus de gewenste aanzanding worden gevormd.
Doordat de drijfmiddelen in de gebruikstoestand aan de onderzijde van de doek zijn aangebracht, bevinden 5 deze zich in een relatief rustige omgeving, zodat deze niet beschadigd raken. Daarbij blijft de bovenkant van de doek glad, waardoor een gelijkmatige stroming over de doek plaatsvindt.
Een gunstige wijze voor het bevestigen van de 10 drijfmiddelen is door deze op te nemen in een aan de doek aangenaaide tunnel evenwijdig aan de niet van de buidels voorziene ene zijde van de doek. De drijfmiddelen kunnen dan in deze tunnel naar binnen geschoven worden en eventueel later ook weer daaruit geschoven worden.
15 Een verdere zeer gunstige ontwikkeling van de uitvinding wordt verkregen door een op een afstand evenwijdig aan de ene zijde van de doek daarmee verbonden sluitdoek met een grotere afmeting dwars op de verbin-dingszijde dan deze afstand. Deze sluitdoek kan, nadat 20 voldoende sediment onder de doek is afgezet, of eventueel tussentijds, over de open zijde van de doek gelegd en aan de bodem verankerd worden. Hierdoor wordt het gevormde zandlichaam alzijdig door de doek en de sluitdoek beschermd en opgesloten.
25 Bij voorkeur worden daarbij langs de tegenover de verbindingszijde liggende zijde van de sluitdoek naar de verbindingszijde toe open buidels toegepast. In de toestand waarin de sluitdoek over de opening is gelegd zullen deze buidels eveneens met sediment gevuld raken en 30 in de bodem opgenomen worden, waardoor ook daar een goede afsluiting tot stand komt. Het naderhand wegspoelen van het zandlichaam wordt hierdoor in verregaande mate voorkomen .
De inrichting kan verder bevestigingsmiddelen 35 omvatten voor het in opgerolde toestand vastzetten van de sluitdoek. Zolang de aanzanding nog plaatsvindt en dus de ene zijde van de doek open blijft, kan de sluitdoek met deze bevestigingsmiddelen worden vastgezet.
1007013 3
Een andere gunstige uitvoering wordt verkregen wanneer langs de tegenover de verbindingszijde liggende zijde van de sluitdoek additionele drijfmiddelen zijn aangebracht. Hierdoor kan de sluitdoek in de aanzandings-5 fase verticaal omhoog staan. Hierdoor wordt enerzijds de vrije zijde van de op de bodem bevestigde doek omhoog gehouden en anderzijds vormt de omhoog staande sluitdoek een stromingsbarrière die bijdraagt aan het kalmeren van de waterstroom en daardoor tot het bezinken van het 10 sediment in dit water.
De drijfmiddelen worden op gunstige wijze opgenomen in een tunnel die aangenaaid is aan het vrije einde van de sluitdoek. De drijfmiddelen kunnen dan, nadat de aanzandingsfase is beëindigd, eenvoudig door een 15 duiker uit de tunnel genomen worden, waarna de sluitdoek vastgezet kan worden.
Opgemerkt wordt dat indien de sluitdoek langs de vrije rand voorzien is van de eerder beschreven aan één zijde open buidels, deze in de verticaal omhoog 20 staande stand van de sluitdoek naar beneden toe open zullen zijn, zodat zich in dit toestand geen sediment in deze buidels kan ophopen. Pas wanneer de sluitdoek over de opening is geslagen en de buidels dus in een in hoofdzaak liggende toestand terecht gekomen zijn, zullen deze 25 zich snel met sediment vullen en voor de gewenste afsluiting zorgen.
De uitvinding betreft en verschaft eveneens een werkwijze voor het vormen van een zandlichaam op een bodem van een waterlichaam waarin een met sediment bela-30 den stroming optreedt. Bij deze werkwijze wordt een aantal bovenomschreven inrichtingen volgens de uitvinding toegepast. Deze worden naast elkaar aan de bodem verankerd. Aldus kunnen één of meer doorlopende zandlichamen in een met sediment beladen stroom duurzaam worden ge-35 vormd.
De werkwijze is in het bijzonder geschikt voor het voorkomen of herstellen van afslag in zee- of rivier-stromen bij kusten en rivieroevers.
1007011 4
Wanneer de met sediment beladen stroming via de open zijde onder de doek aankomt, die door drijfmiddelen verder omhoog gehouden wordt, neemt de snelheid van de stroming af, waardoor onder, op en om het doek heen 5 doorlopend sedimentatie zal plaatsvinden. Het thans in mindere mate met sediment beladen water zal door de mazen van het doek ontwijken.
De uitvinding zal verder worden toegelicht in de volgende beschrijving aan de hand van de bijgevoegde 10 figuren.
Figuur 1 toont een aantal inrichtingen volgens de uitvinding voor het vormen van een zandli-chaam in de aanzandingsfase.
15 Figuur 2 toont één van de in figuur 1 getoonde in richtingen volgens de uitvinding na beëindiging van de aanzanding.
Figuur 3 en 4 verduidelijken schematisch de waterstroming bij toepassing van de werkwijze vol-20 gens de uitvinding.
In figuur 1 is met 1 een inrichting volgens de uitvinding aangeduid. Deze omvat in hoofdzaak een rechthoekige doek 2 van materiaal dat waterdoorlatend is maar 25 waarvan de mazen zodanig van afmeting zijn dat sediment, in het bijzonder zand, door deze mazen niet gemakkelijk kan uitstromen.
Langs drie zijden 3, in het vervolg vastzetran-den genoemd, wordt de doek met verankeringsmiddelen op de 30 bodem van een waterlichaam vastgezet. De vierde, in het vervolg vrije rand genoemde rand 4 wordt ook aan de bodem verankerd doch op enige afstand, zodat deze vrij kan blijven van de bodem.
De verankeringsmiddelen worden bij dit uitvoe-35 ringsvoorbeeld gevormd door ankers 6 die op een willekeurige geschikte wijze in de bodem kunnen worden gebracht. Bij voorkeur geschiedt dit door inspuiten, waarbij door een centrale buis van het anker 6 water wordt toegevoerd .007013 5 dat grond onder het anker wegvoert en aldus ruimte maakt voor het laten zakken van het anker 6. Wanneer het anker 6 op de juiste diepte is aangebracht, wordt de watertoevoer beëindigd.
5 Bovenaan de buis van het anker 6 is een ketting 7 aangebracht, aan het uiteinde waarvan een drijver 8 is gemonteerd.
Alle verankeringsmiddelen voor één doek 2 kunnen tevoren in de bodem worden aangebracht. Dit kan 10 eenvoudig door duikers geschieden.
Wanneer de ankers zijn aangebracht, wordt de doek 2 bijvoorbeeld met een boot boven de gekozen plaats gebracht en aan de verankeringsmiddelen bevestigd.
Opgemerkt wordt dat het doek zeer licht is, bijvoor-15 beeld slechts 0,2 kg/m2, terwijl de doek 2 zelf bijvoorbeeld 25 m x 25 m meet, zodat dit gemakkelijk door een paar mensen gehanteerd kan worden.
De neergelaten doek wordt aan de kettingen 7 van de verankeringsmiddelen bevestigd. De drijflichamen 8 20 dienen daarbij uiteraard om de einden van de kettingen 7 terug te kunnen vinden.
Zoals opgemerkt wordt de vrije rand 4 van de doek 2 op een grotere afstand vastgezet, doordat kettingen 9 een grotere lengte hebben dan de kettingen 7. Aan 25 de onderzijde van de doek 2 is nabij de vrije rand 4 een drijflichaam 10 opgenomen in een voor dit doel aan de onderzijde van de doek 2 gevormde tunnel. Deze drijver 10 zorgt ervoor dat de vrije rand 4 omhoog gehouden wordt en op een afstand van de bodem. Met sediment, in het bijzon-30 der zand beladen water kan in de richting van de pijl 16 onder de vrije rand 4 door onder de doek 2 stromen, alwaar de stroming aanzienlijk zal kalmeren en het sediment zal bezinken. Het water ontwijkt door de doek 2.
Langs de vastzetranden 3 van de doek 2 zijn 35 buidels 11 gevormd die naar het midden van de doek toe open zijn. Deze buidels 11 zullen door met pijlen 12 aangegeven waterstromingen eveneens gevuld worden met sediment waardoor de vastzetranden 3 dus verzwaard worden 1007013 6 en goed afsluiten op de bodem. Door het rondom aanzanden zal de vastzetrand 3 geleidelijk in de bodem opgenomen worden.
Bij de getoonde voorkeursuitvoeringsvorm is op 5 een afstand evenwijdig aan de vrije rand 4 een sluitdoek 13 aan de doek 2 bevestigd. Deze sluitdoek 13 is een rechthoekig stuk doek dat bij dit uitvoeringsvoorbeeld aan zijn vrije bovenrand een tunnel 15 heeft, waarin een drijver 14 opgenomen is. Door het opdrijvend vermogen van 10 deze drijver 14 zal de doek 13 de in figuur 1 getoonde rechtopstaande stand innemen. De rechtopstaande sluitdoek 13 reduceert de stroming over het oppervlak van de doek 2, hetgeen bijdraagt tot het bezinken van in het stromende water opgenomen sediment.
15 Figuur 3 laat meer in het bijzonder een zijaan zicht van een reeks inrichtingen 1 volgens de uitvinding zien die aangebracht zijn in de nabijheid van een kustlijn. Het is bekend dat door golfslag van golven 25 de bodem 27 sterk kan afkalven en aldus in korte tijd de 20 kustlijn ernstig kan eroderen. Om dit te voorkomen wordt nu een reeks inrichtingen 1 zoals getoond in figuur 1 naast elkaar, in hoofdzaak evenwijdig aan de kustlijn opgesteld, teneinde een natuurlijke zandbank duurzaam te vormen met de door het doek bevorderde sedimentatie die 25 het verder afslaan van de kust voorkomt.
Door de omslaande golven 25 wordt in sterke mate sediment van de bodem 27 meegenomen in de teruggaande stroming 26. Deze terugstroom 26 wordt gevangen door de vrije opening 28 van de naast elkaar opgestelde in-30 richtingen l. Het in de stroming opgenomen sediment bezinkt onder de doek van de inrichting 1 waardoor de gewenste natuurlijk gevormde, duurzame zandbank wordt gevormd. Nadat de ruimte onder de doek 2 geheel gevuld is met sediment wordt de sluitdoek 29 over de vrije opening 35 28 gesloten, waarna verdere aanzanding 29 zoals getoond in figuur 4 zal optreden, met als gevolg een duurzame zandbank in een natuurlijke stroomlijnvorm, ter bescherming van de kustlijn. Door de aldus gevormde zandbank > CO70 13 7 wordt de sterkte van de golfslag verminderd en wordt de bodemafslag verder voorkomen, terwijl aanzanding tussen de zandbank en de kust zal worden bevorderd.
Figuur 2 laat nog meer in detail een inrichting 5 1 volgens de uitvinding zien, waarbij de sluitdoek 13 over de opening geslagen is en deze dus afdekt.
Wanneer er dus voldoende sediment onder de doek 2 is gesedimenteerd, verwijdert een duiker 21 de drijver 14 uit de tunnel 15 aan het einde van de sluitdoek 13. De 10 sluitdoek 13 wordt vervolgens op de in figuur 2 getoonde wijze over de opening geslagen en met behulp van hier niet in detail weergegeven verankeringsmiddelen vastgezet.
Zoals figuur 2 laat zien is de vrije rand van 15 de sluitdoek 13 voorzien van buidels 18 die op dezelfde wijze als de buidels 11 geleidelijk gevuld worden met sediment en aldus de vrije rand van de sluitdoek 13 stevig in contact met de bodem houden en vervolgens daarin geheel opgenomen worden. In de in figuur 2 getoon-20 de toestand is de gevormde aanzanding beschermd tegen aantasting door onverwachte invloeden, zoals extra sterke golfslag en eroderende stromingen.
♦ 1007013

Claims (10)

5
1. Inrichting voor het vormen van een aanzan-ding omvattende een in hoofdzaak rechthoekige doek van waterdoorlatend materiaal, verankeringsmiddelen voor het alzijdig aan een waterbodem verankeren van de doek, 10 waarbij aan de doek drijfmiddelen zijn aangebracht op een afstand van één zijde daarvan en waarbij langs de overige zijden naar het midden van de doek toe open buidels zijn gevormd.
2. Inrichting volgens conclusie l, waarbij de 15 drijfmiddelen aan de andere zijde van de doek zijn aangebracht dan de buidels.
3. Inrichting volgens conclusie 2, waarbij de drijfmiddelen opgenomen zijn in een aan de doek aangenaaide tunnel evenwijdig aan de ene zijde.
4. Inrichting volgens één van de voorgaande conclusies, verder omvattende een op een afstand evenwijdig aan de ene zijde van de doek daarmee verbonden sluit-doek met een grotere afmeting dwars op de verbindingszij-de dan de afstand.
5. Inrichting volgens conclusie 4, waarbij langs de tegenover de verbindingszijde liggende zijde van de sluitdoek naar de verbindingszijde toe open buidels zijn gevormd.
6. Inrichting volgens conclusie 4 of 5, waarbij 30 bevestigingsmiddelen zijn voorzien voor het in opgerolde toestand vastzetten van de sluitdoek.
7. Inrichting volgens conclusie 4 of 5, waarbij langs de tegenover de verbindingszijde liggende zijde van de sluitdoek additionele drijfmiddelen zijn aangebracht.
8. Inrichting volgens conclusie 7, waarbij de additionele drijfmiddelen opgenomen zijn in een aan de doek aangenaaide tunnel. 1007013
9. Werkwijze voor het vormen van een zandli-chaam op een bodem van een waterlichaam waarin een met sediment beladen stroming optreedt, met een aantal inrichtingen volgens één van de voorgaande conclusies, 5 omvattende het naast elkaar aan de bodem verankeren van het aantal inrichtingen.
10. Werkwijze volgens conclusie 9 of 10, met een aantal van een sluitdoek voorziene inrichtingen volgens één van de conclusies 1 - 8, waarbij na het 10 vormen van het zandlichaam de sluitdoek van elke inrichting over de ene zijde wordt geslagen en aan de bodem wordt verankerd. 1007013
NL1007013A 1997-01-22 1997-09-11 Inrichting voor het vormen van een zandlichaam en werkwijze voor de toepassing daarvan. NL1007013C1 (nl)

Priority Applications (7)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1007013A NL1007013C1 (nl) 1997-01-22 1997-09-11 Inrichting voor het vormen van een zandlichaam en werkwijze voor de toepassing daarvan.
DE69819869T DE69819869D1 (de) 1997-01-22 1998-01-21 Vorrichtung zur bildung eines sandkörpers und verfahren zu seiner anwendung
CN98801821.7A CN1081707C (zh) 1997-01-22 1998-01-21 形成一沙体的装置及其使用方法
PCT/IB1998/000148 WO1998032926A1 (en) 1997-01-22 1998-01-21 Device for forming a sand body and method for the application thereof
US09/355,116 US6190088B1 (en) 1997-01-22 1998-01-21 Device for forming a sand body and method for the application thereof
EP98900976A EP0954643B1 (en) 1997-01-22 1998-01-21 Device for forming a sand body and method for the application thereof
AU56767/98A AU5676798A (en) 1997-01-22 1998-01-21 Device for forming a sand body and method for the application thereof

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL1005063 1997-01-22
NL1005063 1997-01-22
NL1007013 1997-09-11
NL1007013A NL1007013C1 (nl) 1997-01-22 1997-09-11 Inrichting voor het vormen van een zandlichaam en werkwijze voor de toepassing daarvan.

Publications (1)

Publication Number Publication Date
NL1007013C1 true NL1007013C1 (nl) 1998-07-27

Family

ID=26642518

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NL1007013A NL1007013C1 (nl) 1997-01-22 1997-09-11 Inrichting voor het vormen van een zandlichaam en werkwijze voor de toepassing daarvan.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US6190088B1 (nl)
EP (1) EP0954643B1 (nl)
CN (1) CN1081707C (nl)
AU (1) AU5676798A (nl)
DE (1) DE69819869D1 (nl)
NL (1) NL1007013C1 (nl)
WO (1) WO1998032926A1 (nl)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US6161988A (en) * 1998-03-02 2000-12-19 Pawluk; Laura-Anne Jean Method and apparatus for maintaining a golf course water hazard free of debris
US6499911B2 (en) * 2000-12-01 2002-12-31 Parker Beach Restoration, Inc Compliant porous groin and shoreline reclamation method
US20030044233A1 (en) * 2001-08-31 2003-03-06 Hillard Wallace J. Porous groin with flotation support
US7157010B1 (en) * 2004-02-18 2007-01-02 Civil & Environmental Consultants, Inc. Polymeric flocculant infused silt fence
RU2453651C1 (ru) * 2010-10-26 2012-06-20 Федеральное государственное образовательное учреждение высшего профессионального образования "Калининградский государственный технический университет" Устройство для защиты песчаных пляжей от размыва
RU2507340C1 (ru) * 2012-08-09 2014-02-20 Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего профессионального образования "Калининградский государственный технический университет" Способ и устройство для предотвращения размыва береговой кромки
US11859362B2 (en) 2020-05-12 2024-01-02 Daniel K Farley Self-filling erosion control apparatus
FR3144173A1 (fr) * 2022-12-21 2024-06-28 D2E Dispositif d’evacuation de sediments

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
AU438591B2 (en) * 1967-07-14 1973-07-26 Fjord Larsen Ole A method of producing and protecting deposits of sedimentary material on floors of bodies of water
US4171174A (en) * 1975-12-29 1979-10-16 Larsen Ole J F System for depositing and protecting sand and other littoral draft material
US4102137A (en) * 1976-12-06 1978-07-25 Mauricio Porraz Coating and protective device
US4437786A (en) * 1982-07-06 1984-03-20 Morrisroe John P Artificial seaweed
US4641997A (en) * 1982-12-27 1987-02-10 Lauer John F Synthetic seaweed kit and synthetic seaweed matrix formed thereby
US4490071A (en) * 1983-01-21 1984-12-25 Morrisroe John P Artificial seaweed and method of accreting waterfronts
US4534675A (en) * 1983-09-26 1985-08-13 Morrisroe John P Artificial seaweed
FR2669052B1 (fr) * 1990-11-12 1993-04-02 Larcher Marc Dispositif de lutte contre l'erosion marine.
NL193836C (nl) * 1991-09-10 2000-12-04 Adriana Bijl Inrichting voor het beschermen van een onderwaterbodem tegen erosie en voor het bevorderen van aanzanding op de onderwaterbodem.
US5176468A (en) * 1992-05-22 1993-01-05 Poole Robert R Shoreline erosion control and refurbishing means
US5257878A (en) * 1992-11-27 1993-11-02 New York State Electric & Gas Corporation Sediment mat
US5575584A (en) * 1994-08-01 1996-11-19 Marine Environmental Solutions, L.L.C. Underwater soil erosion prevention system
US5660505A (en) * 1995-10-10 1997-08-26 Enviro-Guard, L.L.C. Silt fence anchor
US5807024A (en) * 1996-06-17 1998-09-15 Beach Reclamation, Inc. Biodegradable groynes

Also Published As

Publication number Publication date
DE69819869D1 (de) 2003-12-24
AU5676798A (en) 1998-08-18
EP0954643A1 (en) 1999-11-10
US6190088B1 (en) 2001-02-20
CN1243559A (zh) 2000-02-02
EP0954643B1 (en) 2003-11-19
CN1081707C (zh) 2002-03-27
WO1998032926A1 (en) 1998-07-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5071286A (en) Floating boom for confining waterborne contaminates
US5102261A (en) Floating containment boom
US3373568A (en) System for reclamation of land
US4437786A (en) Artificial seaweed
NL1007013C1 (nl) Inrichting voor het vormen van een zandlichaam en werkwijze voor de toepassing daarvan.
CA2804740A1 (en) Method and apparatus for absorptive boom
CA2417759C (en) Apparatus and system for the containment of oil spills
US5807024A (en) Biodegradable groynes
KR102332673B1 (ko) 유수분리 유출유 제거장치, 이를 이용한 오일펜스 및 이를 이용한 해파리 차단장치
EP1383964B1 (en) Adjustable porous structures and method for shoreline and land mass reclamation
JPS58501436A (ja) 水面上の油汚染をコントロ−ルするための方法及び装置
US7056059B1 (en) Boom with ramped or horizontal skirt structure for slowing the flow speed of buoyant fluids on moving water for fluid, containment, fluid containment system and method
US20120087730A1 (en) Sorbent boom
JPH09505860A (ja) 水中に浮遊する物質の分離並びに収集のための方法と装置
KR20200085672A (ko) 해안침식방지용 유실모래 포집장치의 고정설비
GB2140401A (en) Method and apparatus for preventing or minimizing pollution of a shore by oil
US4216595A (en) Method of collecting shellfish
US339548A (en) eiupt
NL193836C (nl) Inrichting voor het beschermen van een onderwaterbodem tegen erosie en voor het bevorderen van aanzanding op de onderwaterbodem.
JP4192247B2 (ja) 水上浮遊物回収装置
JP2688181B2 (ja) 水中での堤防築造工事の沈袋構造
Guide US Coast Guard Research and Development Center
JPH11124834A (ja) 吊りネット
US20020119009A1 (en) Shoreline reclamation apparatus and method
JPH06981B2 (ja) 消波構造体

Legal Events

Date Code Title Description
VD2 Discontinued due to expiration of the term of protection

Effective date: 20030911