NL1002991C2 - Werkwijze voor het verpakken van snoep en verpakkingssamenstel voor toepassing bij de werkwijze. - Google Patents
Werkwijze voor het verpakken van snoep en verpakkingssamenstel voor toepassing bij de werkwijze. Download PDFInfo
- Publication number
- NL1002991C2 NL1002991C2 NL1002991A NL1002991A NL1002991C2 NL 1002991 C2 NL1002991 C2 NL 1002991C2 NL 1002991 A NL1002991 A NL 1002991A NL 1002991 A NL1002991 A NL 1002991A NL 1002991 C2 NL1002991 C2 NL 1002991C2
- Authority
- NL
- Netherlands
- Prior art keywords
- candy
- subpackages
- packaging
- package
- accommodated
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65D—CONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
- B65D77/00—Packages formed by enclosing articles or materials in preformed containers, e.g. boxes, cartons, sacks or bags
- B65D77/04—Articles or materials enclosed in two or more containers disposed one within another
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65D—CONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
- B65D31/00—Bags or like containers made of paper and having structural provision for thickness of contents
- B65D31/16—Bags or like containers made of paper and having structural provision for thickness of contents of special shape
- B65D31/18—Triangular or conical bags
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B65—CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
- B65D—CONTAINERS FOR STORAGE OR TRANSPORT OF ARTICLES OR MATERIALS, e.g. BAGS, BARRELS, BOTTLES, BOXES, CANS, CARTONS, CRATES, DRUMS, JARS, TANKS, HOPPERS, FORWARDING CONTAINERS; ACCESSORIES, CLOSURES, OR FITTINGS THEREFOR; PACKAGING ELEMENTS; PACKAGES
- B65D85/00—Containers, packaging elements or packages, specially adapted for particular articles or materials
- B65D85/60—Containers, packaging elements or packages, specially adapted for particular articles or materials for sweets or like confectionery products
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Packages (AREA)
Description
Titel: Werkwijze voor het verpakken van snoep en verpakkings- samenstel voor toepassing bij de werkwijze.
De uitvinding heeft betrekking op een werkwijze voor het verpakken van snoep en een verpakkingssamenstel voor het verpakken van snoep.
Het is bekend snoep te verpakken in zakken met een in-5 houd van bijvoorbeeld 100 tot 300 gram. Dergelijke zakken snoep worden geplaatst in uitstalrekken van winkels. Bij het maken van zijn keuze dient de consument derhalve een vaste hoeveelheid snoep aan te schaffen volgens het assortiment dat de snoepfabrikant in de zak heeft ondergebracht.
10 In de praktijk blijkt dat de consument bij het aan schaffen van snoep liever zelf de keuzevrijheid heeft voor het samenstellen van een assortiment snoep. De drempel tot het aanschaffen van een bepaalde hoeveelheid snoep wordt aanzienlijk verlaagd wanneer de samenstelling of sortering van het 15 assortiment, dat de aan te schaffen hoeveelheid snoep vormt, door de consument zelf kan worden bepaald.
In winkels is de afgelopen jaren geëxperimenteerd met verschillende wijzen van verpakken van snoep, waarbij werd beoogd de consument een mogelijkheid te verschaffen tot het zelf 20 laten samenstellen van het assortiment van een zekere hoeveelheid snoep.
In eerste instantie werd hiertoe het snoep in een snoepverpakkingsstation gepresenteerd in een aantal open bakken, waarbij in elke bak een bepaalde soort snoep was opgeno-25 men. De consument kon met behulp van een lepel een zekere hoeveelheid snoep vanuit één of meer bakken in een verpakking onderbrengen. Vervolgens kon de verpakking zelf worden afgesloten, afgewogen en van een prijs worden voorzien. Daarna kon het aldus verpakte snoep bij de kassa van de winkel worden af-30 gerekend.
Een eerste bezwaar van deze methode van het verpakken van snoep is dat de consumenten het snoep met de handen kunnen aanraken en weer in de bakken teruggooien, hetgeen onhygiënisch is. Een tweede bezwaar is dat er tijdens het vullen 1002991 2 van de verpakking vaak met snoep wordt gemorst, zodat rond de bakken op de vloer vervuiling optreedt, hetgeen het aanzien van de winkel en met name rond het snoepverpakkingsstation aantast. De vervuilde omgeving van het snoepverpakkingsstation 5 heeft een nadelige invloed op de kooplust van de consument.
Een derde bezwaar is dat de consument gemakkelijk tot de verleiding komt een snoepje of zelfs een hand snoep uit de bakken te nemen zonder deze te wegen en af te rekenen. Een vierde bezwaar van het bekende snoepverpakkingsstation met de 10 open bakken is dat het tamelijk veel ruimte in de winkel inneemt. De consument moet vrijelijk rond de bakken kunnen bewegen, hetgeen met zich meebrengt dat de bakken in een open ruimte in de winkel moeten worden opgesteld. Aangezien ruimte in met name supermarkten een zeer kostbaar goed is, is dit 15 laatste bezwaar zeer zwaarwegend.
In tweede instantie werd snoep ter verpakking gepresenteerd in een speciaal uitstalrek waarin het snoep zichtbaar en onverpakt is opgenomen. De uitstalrekken omvatten een aantal, zich in verticale richting uitstrekkende, uit plexiglas 20 of dergelijk doorzichtig materiaal vervaardigde kolommen. Elke kolom is gevuld met een soort snoep. De onderzijde van elke kolom is voorzien van een afgiftesluis met behulp waarvan het zich in een kolom bevindende snoep portiegewijs uit de kolom kan worden afgegeven teneinde dit onder te brengen in een ver-25 pakking. Bij deze verpakkingswerkwijze kan de verpakking worden gevuld met een aantal porties snoep die afkomstig zijn uit verschillende kolommen van het uitstalrek. Vervolgens kan de verpakking door de consument zelf worden afgesloten, afgewogen en van een prijs worden voorzien. Daarna kan het aldus ver-30 pakte snoep bij de kassa van de winkel worden afgerekend.
Bij deze wijze van het verpakken van snoep is in veel mindere mate dan bij het snoepverpakkingsstation met de open bakken snoep sprake van vervuiling van de ruimte bij de uitstalrekken. Bovendien kunnen de snoepjes die eenmaal in de 35 handen van de consument zijn geweest niet meer worden teruggestopt in de kolommen van het uitstalrek, hetgeen de hygiëne ten goede komt. Verder is ook de drempel die is 1002991 3 opgeworpen om snoepjes zonder deze af te wegen en af te rekenen groter, zodat de kans op diefstal is verkleind. Een zeer belangrijk bezwaar van dit systeem is echter wederom het ruimtebeslag in de winkel. Bij een kolombreedte van 15 cm is 5 voor het uitstallen van zestig soorten snoep een uitstalrek met een lengte van bijna 10 m noodzakelijk. Dit is het gevolg van het feit dat voor elke soort snoep de totale hoogte van een uitstalrek in beslag wordt genomen. Een dergelijke hoeveelheid ruimtebeslag voor een relatief geringe variëteit 10 aan snoep wordt door de winkelier als een zeer belangrijk bezwaar ervaren.
De uitvinding beoogt een werkwijze voor het verpakken van snoep zonder de hierboven genoemde bezwaren, waarbij de consument zelf de samenstelling van het assortiment van een 15 bepaalde hoeveelheid snoep kan bepalen.
De uitvinding verschaft hiertoe een werkwijze voor het verpakken van snoep, waarbij in een eerste verpakkingsfase het snoep wordt ondergebracht in een eerste subverpakking, waarna de subverpakkingen worden gepresenteerd in uitstalrekken van 20 een winkel, waarna vervolgens in een tweede verpakkingsfase een aantal subverpakkingen wordt ondergebracht in een verzamel verpakking, waarbij de verzamelverpakking en de subverpakkingen zodanig op elkaar zijn afgestemd dat slechts een vast bepaald aantal subverpakkingen in de verzamelverpakking op-25 neembaar is.
Een eerste voordeel van de werkwijze volgens de uitvinding is dat de subverpakkingen in de bekende uitstalrekken kunnen worden geplaatst. Per strekkende meter uitstalrek kunnen zonder moeite dertig soorten snoep worden gepresenteerd.
30 Hierbij is uitgegaan van een uitstalrek met bijvoorbeeld vier etages met per etage per strekkende meter bijvoorbeeld circa acht soorten snoep. Voor het aanbieden van zestig soorten snoep is bij de werkwijze volgens de uitvinding derhalve slechts twee meter uitstalrek noodzakelijk. Doordat veel meer 35 soorten snoep op een kleiner vloeroppervlak kunnen worden gepresenteerd kan het snoepassortiment in veel winkels sterk worden uitgebreid. Dit heeft tot gevolg dat ook de kleine 1002991 4 buurt-zelfbedieningswinkel nu ook een groot snoepassortiment kan aanbieden. Een tweede voordeel is dat het snoep niet door de consument kan worden aangeraakt en weer kan worden teruggelegd. Het snoep is immers reeds in een verpakking opgenomen.
5 Bovendien wordt hierdoor het voordeel verkregen dat de omgeving van de uitstalrekken niet vervuilt. Een derde voordeel is dat de drempel voor het stelen van de subverpakkingen zonder deze op te nemen in de verzamel-verpakking tamelijk hoog ligt. Nog een belangrijk voordeel van 10 de verpakkingswerkwijze volgens de uitvinding is dat de consument het snoep niet zelf meer behoeft af te wegen. Het aantal subverpakkingen dat in een verzamelverpakking kan worden ondergebracht ligt vast en de prijs van een met subverpakkingen gevulde verzamelverpakking ligt tevens vast.
15 Aldus wordt de consument een afweeghandeling bespaard en is het uitgesloten dat, na het afwegen van een zekere hoeveelheid snoep en het voorzien van de verpakking van een prijs, de verpakking nog wordt aangevuld met extra snoep. Een dergelijke vorm van diefstal deed zich regelmatig voor bij de hierboven 20 beschreven bekende snoepverpakkingswerkwijzen waarbij de consument zelf zijn assortiment kon bepalen.
Teneinde ervoor te zorgen dat de subverpakkingen niet al te klein zijn ten opzichte van de verzamelverpakking, zodat telkens hetzelfde aantal subverpakkingen in een verzamelver-25 pakking kan worden ondergebracht, is het volgens een nadere uitwerking van de uitvinding bijzonder gunstig wanneer in de eerste verpakkingsfase in elke subverpakking meer dan één snoepje wordt ondergebracht. Aldus kan worden bewerkstelligd dat telkens slechts bijvoorbeeld vijf subverpakkingen in een 30 verzamelverpakking kunnen worden opgenomen terwijl toch een behoorlijke totale hoeveelheid snoep, bijvoorbeeld 100-300 g, in de verzamelverpakking is opgenomen. Wanneer de consument bij het samenstellen van het door hem gewenste snoepassortiment bestaande uit vijf subverpakkingen kan kiezen uit 35 bijvoorbeeld 40 soorten snoep, dan kunnen 650.000 verschillende combinaties worden gevormd. De keuzevrijheid bij 1002991 5 het samenstellen van het gewenste assortiment is derhalve enorm.
Volgens een nadere uitwerking van de uitvinding zijn de subverpakkingen die deel uitmaken van het aantal subverpak-5 kingen dat in de verzamelverpakking wordt ondergebracht in hoofdzaak gelijkvormig. Ook deze maatregel draagt er toe bij dat het aantal subverpakkingen dat in een verzamelverpakking kan worden opgenomen telkens gelijk is.
Het is bijzonder gunstig indien in de eerste verpak-10 kingsfase in elke subverpakking van het aantal in de verzamelverpakking onder te brengen subverpakkingen, snoep van slechts één soort wordt ondergebracht, waarbij de verzamelverpakking in de tweede verpakkingsfase wordt gevuld met subverpakkingen waarvan, van althans enige, de snoepsoorten onderling van el-15 kaar afwijken. Aldus kan de consument in de tweede verpakkingsfase zelf zijn assortiment samenstellen en is het voor hem/haar eenvoudig een keus te maken uit de subverpakkingen aangezien deze telkens slechts één soort snoep bevatten.
De uitvinding heeft tevens betrekking op een verpak-20 kingssamenstel ten gebruike bij de werkwijze volgens de uitvinding. Het verpakkingssamenstel is volgens de uitvinding voorzien van een aantal subverpakkingen gevuld met snoep en een verzamelverpakking, waarbij de afmetingen en vormvastheid van de subverpakkingen zodanig zijn afgestemd op de verzamel-25 verpakking dat slechts een vast bepaald aantal subverpakkingen in de verzamelverpakking opneembaar is.
Een aldus uitgevoerd verpakkingssamenstel dat gedeeltelijk door de fabrikant van het snoep en gedeeltelijk door de consument in de winkel wordt gevormd, verschaft aan de consu-30 ment de mogelijkheid zelf zijn assortiment snoep samen te stellen. Doordat slechts een vast bepaald aantal subverpakkingen in de verzamelverpakking opneembaar is behoeft de gevulde verzamelverpakking niet te worden afgewogen en kan de verzamelverpakking gevuld met snoep een vaste prijs worden gegeven. 35 Doordat het snoep reeds door de fabrikant in subverpakkingen is ondergebracht is het vullen van de verzamelverpakking hygiënisch. Bovendien kan in een relatief beperkte ruimte in de 1002991 6 winkel een bijzonder grote variëteit aan subverpakkingen aan de consument worden gepresenteerd.
Nadere uitwerkingen van het verpakkingssamenstel volgens de uitvinding zijn beschreven in de volgconclusies. De 5 werkwijze en het verpakkingssamenstel zullen hierna, onder verwijzing naar de tekening, verder worden verduidelijkt.
Fig. 1 toont een perspectief-aanzicht van een met subverpakkingen gevulde verzamelverpakking; en fig. 2 toont een perspectief-aanzicht van een subver-10 pakking gevuld met snoep; en fig. 3 toont een zij-aanzicht van de in fig. 2 weergegeven subverpakking.
Het verpakkingssamenstel dat is weergegeven in fig. 1, is volgens de uitvinding voorzien van een aantal sub-15 verpakkingen 1 gevuld met snoep en een verzamelverpakking 3.
De afmetingen en vormvastheid van de subverpakkingen 1 zijn zodanig afgestemd op de verzamelverpakking 3 dat slechts een vast bepaald aantal subverpakkingen 1 in de verzamelverpakking 3 opneembaar is.
20 Bij het onderhavige uitvoeringsvoorbeeld bevat elke subverpakking 1 meer dan één snoepje 2. Bovendien zijn de vorm en afmetingen van de subverpakkingen 1 zodanig uitgevoerd dat bij het onderbrengen van de subverpakkingen 1 in de verzamelverpakking 3 automatisch een dichte stapeling wordt verkregen. 25 Het voltime van de getoonde subverpakkingen 1 is in hoofdzaak onafhankelijk van de daarin verpakte hoeveelheid snoep 2. Hiermee wordt bereikt dat niet elke subverpakking volledig met snoep behoeft te worden gevuld om een zeker volume aan de subverpakking te verschaffen. In het onderhavige uitvoerings-30 voorbeeld zijn al deze eigenschappen bereikt doordat de met snoep 2 gevulde subverpakkingen 1 zijn vervaardigd uit kokervormige folie. Ter vorming van de subverpakking is de kokervormige folie aan weerszijden van een met snoep 2 gevulde verpakkingsruimte begrensd door twee, zich loodrecht op een 35 langsas van de koker uitstrekkende dwarslassen la, die zich in hoofdzaak loodrecht op elkaar uitstrekken. Aldus wordt een viervlakvormige subverpakking 1 verkregen waarvan het volume 1 0 0 2 9 9 1 7 dat door de subverpakking 1 wordt ingenomen in de verzamel-verpakking relatief onafhankelijk is van de vullingsgraad van de subverpakking 1. Het door de subverpakking 1 ingenomen volume wordt met name bepaald door de in de subverpakking 5 ingesloten hoeveelheid lucht.
Aangezien in de snoephandel de verkoop van snoep in puntzakken gebruikelijk is, is in het onderhavige uitvoeringsvoorbeeld de verzamelverpakking 3 uitgevoerd als een puntzak. Teneinde te bewerkstelligen dat de puntzak 3 10 telkens evenveel subverpakkingen 1 bevat is het noodzakelijk de open bovenzijde van de puntzak op deugdelijke wijze af te sluiten. De puntzak 3 die onderdeel vormt van het verpakkingssamenstel volgens de uitvinding is hiertoe voorzien van een scharnierbaar met de puntzak 3 verbonden deksel 4. Het 15 deksel 4 is voorzien van een sluitlip 5 die opneembaar is in een spleet 5a in de puntzakmantel. Teneinde de puntzak 3 en het daarmee verbonden deksel 4 voldoende vormvastheid te verschaffen is het bijzonder gunstig wanneer de puntzak 3 is vervaardigd uit karton, papier of kunststof.
20 In de praktijk zal de werkwijze voor het verpakken als volgt worden uitgevoerd. De snoepfabrikant vervaardigd subverpakkingen 1 gevuld met snoep 2. Deze worden door de winkelier in uitstalrekken in een winkel uitgestald. Tevens beschikt de winkelier over een voorraad verzamel-25 verpakkingen 3. Teneinde het snoep te verpakken neemt de consument een verzamelverpakking en vult deze met subverpakkingen naar zijn/haar keuze. Als de verzamelverpakking 3 volledig is gevuld sluit de consument de verzamelverpakking 3 af met een deksel 4. Vervolgens kan het aldus gevormde 30 verpakkingssamenstel worden afgerekend bij de kassa van de winkel.
Het is duidelijk dat de uitvinding niet is beperkt tot het beschreven uitvoeringsvoorbeeld. In plaats van de als viervlak uitgevoerde subverpakkingen 1 kunnen ook blokvormige, 35 kubusvormige, bolvormige, en veelvlakvormige subverpakkingen waarin een aantal snoepjes 2 zijn opgenomen worden toegepast. Ook voor de verzamelverpakking zijn vele uitvoerings- 1002991 8 voorbeelden mogelijk. Ongeveer de enige eis die aan de verzamelverpakking wordt gesteld is dat het ingesloten volume constant moet zijn en volledig door verzamelverpakkingswanden moet worden begrensd.
1 0 0 2 9 9 1
Claims (13)
1. Werkwijze voor het verpakken van snoep (2) waarbij in een eerste verpakkingsfase het snoep (2) wordt ondergebracht in een eerste subverpakking (1), waarna de subverpakkingen (1) worden gepresenteerd in uitstalrekken van een winkel, waarna 5 vervolgens in een tweede verpakkingsfase een aantal subverpakkingen (1) wordt ondergebracht in een verzamelverpakking (3), waarbij de verzamelverpakking (3) en de subverpakkingen (3) zodanig op elkaar zijn afgestemd dat slechts een vast bepaald aantal subverpakkingen (1) in de 10 verzamelverpakking (3) opneembaar is.
2. Werkwijze volgens conclusie 1, met het kenmerk, dat in de eerste verpakkingsfase in elke subverpakking (1) meer dan één snoepje (2) wordt ondergebracht.
3. Werkwijze volgens conclusie 1 of 2, met het kenmerk, dat 15 de subverpakkingen (1) die deel uitmaken van het aantal subverpakkingen (1) dat in de verzamelverpakking wordt ondergebracht, in hoofdzaak gelijkvormig zijn.
4. Werkwijze volgens één der conclusies 1-3, met het kenmerk, dat in de eerste verpakkingsfase in elke subverpakking 20 (1) van het aantal in de verzamelverpakking (3) onder te brengen subverpakkingen (1), snoep van slechts één soort wordt ondergebracht, waarbij de verzamelverpakking (3) in de tweede verpakkingsfase wordt gevuld met subverpakkingen (1) waarvan, van althans enige de snoepsoorten (2) onderling van elkaar 25 afwijken.
5. Verpakkingssamenstel ten gebruike bij de werkwijze volgens één der conclusies 1-4, voorzien van een aantal subverpakkingen (1) gevuld met snoep (2) en een verzamelverpakking (3), waarbij de afmetingen en vormvastheid van de 30 subverpakkingen (1) zodanig zijn afgestemd op de verzamelverpakking (3) dat slechts een vast bepaald aantal subverpakkingen (1) in de verzamelverpakking (3) opneembaar is. 1002991
6. Verpakkingssamenstel volgens conclusie 5, met het kenmerk, dat elke subverpakking (1) meer dan één snoepje (2) bevat.
7. Verpakkingssamenstel volgens conclusie 5 of 6, met het 5 kenmerk, dat de vorm en afmetingen van de subverpakkingen (1) zodanig zijn uitgevoerd dat bij het onderbrengen van de subverpakkingen (1) in de verzamelverpakking (3) automatisch een dichte stapeling wordt verkregen.
8. Verpakkingssamenstel volgens één der conclusies 5-7, met 10 het kenmerk, dat het volume van de subverpakkingen (1) in hoofdzaak onafhankelijk is van de daarin verpakte hoeveelheid snoep (2).
9. Verpakkingssamenstel volgens één der conclusies 5-8, met het kenmerk, dat de met snoep (2) gevulde subverpakkingen (1) 15 zijn vervaardigd uit kokervormige folie, waarbij, ter vorming van de subverpakking (1), de kokervormige folie aan weerszijden van een met snoep (2) gevulde verpakkingsruimte is begrensd door twee, zich loodrecht op een langsas van de koker uitstrekkende dwarslassen (la), die zich in hoofdzaak 20 loodrecht op elkaar uitstrekken.
10. Verpakkingssamenstel volgens één der conclusies 5-9, met het kenmerk, dat de verzamelverpakking (3) is uitgevoerd als een puntzak waarvan een open bovenzijde afsluitbaar is met een scharnierbaar met de puntzak (3) verbonden deksel (4).
11. Verpakkingssamenstel volgens conclusie 10, met het ken merk, dat de puntzak (3) is vervaardigd uit karton, papier of kunststof.
12. Verpakkingssamenstel volgens conclusie 9, met het kenmerk, dat de subverpakking (1) in hoofdzaak de vorm van een 30 viervlak heeft.
13. Verpakkingssamenstel volgens één der conclusies 5-12, met het kenmerk, dat de afmetingen van de verzamelverpakking en de subverpakkingen zodanig op elkaar zijn afgestemd dat er maximaal vijf subverpakkingen in de verzamelverpakking 35 opneembaar zijn. i n 0 ? 9 9 1
Priority Applications (1)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL1002991A NL1002991C2 (nl) | 1996-05-02 | 1996-05-02 | Werkwijze voor het verpakken van snoep en verpakkingssamenstel voor toepassing bij de werkwijze. |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
NL1002991A NL1002991C2 (nl) | 1996-05-02 | 1996-05-02 | Werkwijze voor het verpakken van snoep en verpakkingssamenstel voor toepassing bij de werkwijze. |
NL1002991 | 1996-05-02 |
Publications (1)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
NL1002991C2 true NL1002991C2 (nl) | 1997-11-06 |
Family
ID=19762763
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
NL1002991A NL1002991C2 (nl) | 1996-05-02 | 1996-05-02 | Werkwijze voor het verpakken van snoep en verpakkingssamenstel voor toepassing bij de werkwijze. |
Country Status (1)
Country | Link |
---|---|
NL (1) | NL1002991C2 (nl) |
Citations (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB953242A (en) * | 1961-10-27 | 1964-03-25 | H W Atterton Ltd | Improvements in or relating to packaged tray-toffee |
GB974585A (en) * | 1962-05-18 | 1964-11-04 | Paul Wasyluka | Improvements in and relating to containers or holders housing tetrahedral packages |
FR1379199A (fr) * | 1963-12-13 | 1964-11-20 | Bonbons Dolis | Emballage de caramels |
GB979827A (en) * | 1962-04-05 | 1965-01-06 | Packaging Frontiers S A | Packaging tetrahedron shaped packages |
FR2348865A1 (fr) * | 1976-04-21 | 1977-11-18 | Buitoni Ste Fse Produits | Nouveau conditionnement de produits alimentaires |
DE4221623A1 (de) * | 1992-07-01 | 1994-01-05 | 4P Rube Goettingen Gmbh | Transport- und Lagerverpackung |
-
1996
- 1996-05-02 NL NL1002991A patent/NL1002991C2/nl not_active IP Right Cessation
Patent Citations (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB953242A (en) * | 1961-10-27 | 1964-03-25 | H W Atterton Ltd | Improvements in or relating to packaged tray-toffee |
GB979827A (en) * | 1962-04-05 | 1965-01-06 | Packaging Frontiers S A | Packaging tetrahedron shaped packages |
GB974585A (en) * | 1962-05-18 | 1964-11-04 | Paul Wasyluka | Improvements in and relating to containers or holders housing tetrahedral packages |
FR1379199A (fr) * | 1963-12-13 | 1964-11-20 | Bonbons Dolis | Emballage de caramels |
FR2348865A1 (fr) * | 1976-04-21 | 1977-11-18 | Buitoni Ste Fse Produits | Nouveau conditionnement de produits alimentaires |
DE4221623A1 (de) * | 1992-07-01 | 1994-01-05 | 4P Rube Goettingen Gmbh | Transport- und Lagerverpackung |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US5573117A (en) | Product shipping and display system | |
US20060027639A1 (en) | Dispensing caddy | |
US5364016A (en) | Pleated wrapper for solid loose articles | |
US5344027A (en) | Merchandise display system | |
CA2493809C (en) | Carton with outwardly-extending access panel | |
US20050205437A1 (en) | Method and apparatus for merchandising dispensable products | |
US4197939A (en) | Shipping and displaying device for small articles | |
US3651930A (en) | Stand-up display tray and package using same | |
US4144662A (en) | Display and dispenser | |
RU2531893C2 (ru) | Упаковка | |
NL1002991C2 (nl) | Werkwijze voor het verpakken van snoep en verpakkingssamenstel voor toepassing bij de werkwijze. | |
WO2001032517A1 (en) | Product packaging arrangement for shipping and display | |
CA2896323C (en) | Apparatus for keeping packages containing smoking articles | |
US20110315680A1 (en) | Display case | |
JPH10504411A (ja) | スナック食品と飲料を自動販売機から共同分配すること | |
US4164316A (en) | Foldable display container | |
HU224538B1 (hu) | Gyűjtőcsomagolás bonbonok csomagolásához, valamint árusító automata alkalmazása | |
US5320215A (en) | Vial dispensing carton | |
GB2327939A (en) | Product packaging and presentation | |
JPH07282324A (ja) | 自動販売機 | |
NL1005405C2 (nl) | Verpakking, een stapel van die verpakkingen, werkwijze voor de vervaardiging van die verpakking, werkwijze voor het vullen van die verpakking, alsmede werkwijze voor de distributie van produkten. | |
GB2141102A (en) | Packaging system | |
US4981240A (en) | Nut dispenser | |
JP3050133U (ja) | 米の販売用ペットボトル | |
JP3045555U (ja) | 米計量取出用包装容器 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PD2B | A search report has been drawn up | ||
VD1 | Lapsed due to non-payment of the annual fee |
Effective date: 20091201 |