FI96794C - Seinärakenne kasettielementeistä - Google Patents

Seinärakenne kasettielementeistä Download PDF

Info

Publication number
FI96794C
FI96794C FI923639A FI923639A FI96794C FI 96794 C FI96794 C FI 96794C FI 923639 A FI923639 A FI 923639A FI 923639 A FI923639 A FI 923639A FI 96794 C FI96794 C FI 96794C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cassette
wall structure
wall
surface plate
elements
Prior art date
Application number
FI923639A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI923639A0 (fi
FI96794B (fi
FI923639A (fi
Inventor
Tarmo Mononen
Original Assignee
Maekelae Metals Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Maekelae Metals Oy filed Critical Maekelae Metals Oy
Priority to FI923639A priority Critical patent/FI96794C/fi
Publication of FI923639A0 publication Critical patent/FI923639A0/fi
Priority to AU47109/93A priority patent/AU4710993A/en
Priority to PCT/FI1993/000318 priority patent/WO1994004769A1/en
Publication of FI923639A publication Critical patent/FI923639A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI96794B publication Critical patent/FI96794B/fi
Publication of FI96794C publication Critical patent/FI96794C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B2/00Walls, e.g. partitions, for buildings; Wall construction with regard to insulation; Connections specially adapted to walls
    • E04B2/74Removable non-load-bearing partitions; Partitions with a free upper edge
    • E04B2/7401Removable non-load-bearing partitions; Partitions with a free upper edge assembled using panels without a frame or supporting posts, with or without upper or lower edge locating rails

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Packaging Of Annular Or Rod-Shaped Articles, Wearing Apparel, Cassettes, Or The Like (AREA)
  • Finishing Walls (AREA)

Description

96794
Seinärakenne kasettielementeistä - Väggkonstruktion av kassettelement 5 Keksintö koskee seinärakennetta, joka koostuu ainakin kahdesta kasettielementistä, joista kussakin on pintalevyosuus ja vastakkaisissa sivuissa elementin paksuussuuntaiset reu-naosuudet sekä kulloinkin tarvittava täyte näiden rajaamassa tilavuudessa, ja kiinnikkeistä, jotka käsittävät pintalevyä 10 vastaan likimain kohtisuoran varsiosuuden ja siitä pintale-vyn suuntaisesti ainakin yhdellä syvyydellä ulkonevan poikittaisen haaran tai haaroja, jotka työntyvät kasettielemen-tin reunaosuuteen.
15 Seinien ja erityisesti väliseinien muodostaminen kasettielementeistä on sinänsä tunnettua. Esimerkiksi julkaisuista DE-2 035 531 ja DE-2 230 249 on tunnettua käyttää edellä kuvatun tyyppisiä kasettielementtejä seinämien muodostamiseksi. Ensin mainitussa viitejulkaisussa kasettielementit muodostu-20 vat erillisestä pintalevystä ja täytemateriaaleista, jotka on koottu elementeiksi reunaprofiilia käyttäen. Jälkimmäisessä julkaisussa pintalevy ja elementin reunaosuudet muodostuvat taivutetusta levystä ja elementin sisäpuoli on täytetty kulloinkin halutuilla täytemateriaaleilla. Kummassakin 25 viitejulkaisussa kasettielementin reunaosuus sisältää uran, jota käytetään elementtien kiinnittämiseen. Julkaisussa DE-2 035 531 kasettielementit kiinnitetään pääpiirteittäin T-muotoisella kiinnikkeellä, jonka poikittaiset T-haarat työntyvät toistensa jatkeeksi sijoitettujen kasettielementtien 30 kohdakkain oleviin reunaosuuksien uriin. Kiinnikkeen T-muo-don varsiosa, joka tulee ulos kasettielementtien liitynnän välistä, tekee mutkan ja on kiinnitetty erilliseen runko-tolppaan. Tämä rakenne ilmeisesti muodostaa joko väliseinän toisen pinnan, jolloin toisen pinnan rakenne ja asennustapa 35 jää epäselväksi, tai vaihtoehtoisesti julkaisussa kuvataan rakennetta, jonka kantavat tolpat ovat näkyvissä. Julkaisussa DE-2 230 249 runkotolpat on sijoitettu suoraan kasetti- 2 96794 elementtien reunaosuuksien uriin, jolloin ainakaan selvästi esille jääviä kantavia rakenteita ei ole.
Molemmissa edellä kuvatuissa viitejulkaisuissa käytetään 5 kasettielementeistä erillisiä runkotolppia kantavana rakenteena, jotka esille jäävinä ovat ulkonäöltään ikäviä ja jotka kummassakin tapauksessa edellyttävät niiden erityistä kiinnittämistä sekä lattiaan että kattoon. Tämä tekee seinä-rakenteen ja sen kokoonpanon monimutkaiseksi ja aikaa vie-10 väksi. Lisäksi kummallakin viitejulkaisuissa esitetyllä rakenteella on erityisesti äänen- ja lämmöneristys liityntä-sauman kohdalla heikko. Tämä johtuu seinän läpi menevästä runkorakenteesta, joka johtaa ääntä ja lämpöä läpi seinärakenteen. Useiden komponenttien yhteensovittaminen edellyttää 15 suurehkoja toleransseja, mikä taas johtaa läpimeneviin rakoihin tai vastaaviin sekä kasettien liikkumismahdollisuuteen edellä mainituin seurauksin. Erityisesti julkaisun DE-2 230 249 kohdalla ei ole mitään selostusta siitä, kuinka kantavan tolpan asennusvirheiden vaikutus saadaan kompensoi-20 tua muutoin kuin käyttämällä väljää rakennetta.
Keksinnön tavoitteena on siten saada aikaan kasettielementeistä muodostuva seinärakenne, joka olisi ainakin itsekan-tava ja tarvittaessa samaa periaatetta noudattaen myös kan-25 tava, mutta jossa kuitenkaan ei tarvita kasettielementeistä . erillistä runkoa. Keksinnön toisena tavoitteena on saada aikaan tällainen seinärakenne, jolla on saavutettavissa erittäin hyvä ääneneristys ja lämmöneristys. Keksinnön kolmantena tavoitteena on tällainen seinärakenne, jonka kokoon-30 pano on huomattavan nopeaa ja yksinkertaista eikä edellytä useiden erilaisten komponenttien sovittamista mittaamalla tai muutoin toisiinsa. Keksinnön neljäntenä tavoitteena on helppo ja nopea seinän purkamis- ja siirtomahdollisuus. Tällöin keksinnön mukaisella seinärakenteella rakennetut tilat 35 ovat muunneltavissa.
Edellä kuvatut haittapuolet saadaan eliminoitua ja edellä määritellyt tavoitteet saavutetaan keksinnön mukaisella sei 96794 3 närakenteella, jolle on tunnusomaista se, mitä on määritelty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön tärkeimpänä etuna on se, että sitä käyttäen itse-5 kantava ja kantava seinärakenne muodostuu pelkästään kaset-tielementeistä, joiden liittäminen toisiinsa tapahtuu ilman muita rakenneosia kuin liitoselimet. Liitoselimet yhdistävät kasettielementit mekaanisesti yhdessä toimivaksi rakenne-kokonaisuudeksi, jolla on hyvä normaalivoima- ja taivutus-10 momenttikestävyys. Keksinnön mukaisella seinärakenteella on hyvä äänen- ja lämmöneristyskyky myös elementtien saumakohdissa. Hyvä äänen- ja lämmönerityskyky saavutetaan kahdella toisistaan erillään olevalla kasettielementillä. Ainoat seinän läpimenevät osat ovat pistemäiset liitoselimet, jotka 15 eivät merkittävästi heikennä em. ominaisuuksia. Valmiissa seinärakenteessa ei myöskään ole kantavia rakenteita tai liitoselimiä lainkaan näkyvissä.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti ohei-20 siin piirustuksiin viittaamalla.
Kuvio 1 esittää kasettielementeistä muodostuvaa seinää yleisesti ulkoapäin kuvion 2 suunnasta I.
25 Kuvio 2 esittää poikkileikkausta keksinnön mukaisesta kaset-. tielementtien liityntäsaumasta pitkin kuvion 1 tasoa B-B.
Kuvio 3 esittää liityntäsauman suuntaisessa tasossa keksinnön mukaista liityntää pitkin kuvion 2 tasoa A-A.
30
Kuviossa 1 on kuvattu yleisesti seinärakenne, joka koostuu useista kasettielementeistä la-lg, joita yleisesti merkitään viitenumerolla 1. Seinärakenteen korkeus on merkitty viitteellä L ja kasettielementtien väliset liitossaumat viit-35 teellä 15. Kuten kuvioista 2 ja 3 näkyy, koostuu kukin ka-settielementti 1 pintalevyosuudesta 2 ja sen vastakkaisissa reunoissa elementin paksuussuuntaisista reunaosuuksista 3. Pintalevyosuuden 2 ja reunaosuuksien 3 rajaamassa tilavuu- 96794 4 dessa on kulloinkin tarvittava täyte 4a, 4b, joka voi olla rakennuslevyä, eristelevyä, pehmeää mineraalivillaa tai muuta kulloiseenkin tarkoitukseen sopivaa sinänsä tunnettua materiaalia. Pintalevyosuus 2 voi koostua erillisestä levys-5 tä ja reunaosuudet 3 profiileista, joilla muut osat pidetään koossa, mutta kuvioissa esitetyssä edullisessa kasettiele-mentissä on pintalevyosuus ja reunaosuudet muodostettu samasta levystä taivuttamalla ja tämä levy on edullisesti teräslevyä, kuten muovipinnoitettua teräslevyä. Reunaosuuksis-10 sa 3 on pituussuuntaiset urat 10 tai reunaosuuden pituudella on reikiä kasettielementtien kiinnitystä ja mahdollista ka-settielementtien välisten saumojen 15 kuvioissa ei esitettyä tiivistystä varten. Tämän lisäksi seinärakenne käsittää kiinnikkeet 5, jotka muodostuvat pintalevyä vastaan likimain 15 kohtisuorasta varsiosuudesta 6 ja siitä pintalevyn suuntaisesti ainakin yhdellä varsiosan syvyydellä poikittain ulkonevan haaran tai yhdellä syvyydellä ulkonevia haaroja, jotka työntyvät kasettielementtien reunaosuuksien 3 uriin 10 tai vastaavasti kuvioissa ei esitettyihin reikiin. Tässä tarkoi-20 tetaan varsiosan yhdellä mainitulla syvyysmitalla seinämän paksuussuunnassa T yhdellä kohtaa pääasiassa pintalevyosuu-den 2 suuntaisesti ulkonevaa yhtä haaraa tai kahta haaraa, jotka tällöin ovat vastakkain varsiosan kahta puolta.
25 Keksinnön mukaisesti seinärakenteessa on ainakin kaksi ku-. viosta 2 ilmenevää kasettielementtiä 1' ja 1", jotka sijait sevat seinän paksuussuunnassa T vierekkäin kasettielement-tiyhdistelmänä 11. Kuviossa 2 on siten kaksi keksinnön mukaista kasettielementtiyhdistelmää 11 sijoitettuna toistensa 30 jatkeiksi. Erityisesti nämä kaksi kasettielementtiä 1' ja 1" on sijoitettu siten, että pintalevyosuudet 2 osoittavat toisistaan poispäin muodostaen seinärakenteen ulkopinnat. Näiden paksuussuunnassa vierekkäin yhdistelmän 11 muodostavien kasettielementtien 1' ja 1" ei tarvitse olla kuviossa esite-35 tyllä tavalla keskenään samanlaisia, vaan ne voivat poiketa toisistaan halutun kokonaisrakenteen saamiseksi seinälle. Näiden kasettielementtiyhdistelmien 11 samanpuoleiset tois- il 96794 5 tensa jatkeiksi tulevat kasettielementit la-lg jne. ovat yleensä keskenään samanlaisia.
Keksinnön mukaiset kiinnikkeet 5 sisältävät kuviossa 2 ja 3 5 esitetyssä toteutusmuodossa varsiosuudesta 6 ulkonevia haaroja neljällä eri syvyydellä, ts. neljässä seinän paksuuden T eri kohdassa. Siten kiinnikkeissä 5 on ulkonevat haarat 7, 8, 9' ja 9" siten, että haarat ulottuvat varsiosuuden 6 kummallekin puolelle. Tällöin kiinnikkeet soveltuvat kasetti-10 elementtiyhdistelmien 11 jatkoliitoksiin. Voidaan myös ajatella sellaisia kiinnikkeitä, joissa haarat ulottuvat vain varsiosuuden toiselle puolelle, jolloin kiinnikettä voidaan käyttää esim. seinän päässä kasettielementtiyhdistelmän 11 liittämiseksi muuhun rakenteeseen. Äärimmäisenä olevat haa-15 rat 7 ja 8 työntyvät toisaalta ensimmäisen kasettielementin 1' uraan 10 ja toisaalta vastaavasti toisen kasettielementin 1" uraan 10 näiden kahden kasettielementin sitomiseksi mainituksi yhdistelmäksi 11. Siten minimivaatimuksena on, että kiinnikkeissä on ulkonevia haaroja 7, 8 ainakin kahdella 20 syvyydellä ja ne työntyvät kasettielementtiyhdistelmän 11 kasettielementtien uriin.
Keksinnön mukaisesti kiinnikkeet 5 ovat lyhyempiä kuin kasettielementtiyhdistelmän 11 paksuus T ja ovat yhdistelmän 25 toisistaan päin olevien pintalevyosuuksien 2 välillä. Tällöin kiinnikkeet eivät ole näkyvissä kootussa liitoksessa, mutta sitovat paksuussuunnassa elementtiyhdistelmän 11 elementit 1' ja 1" tehokkaasti toisiinsa, jolloin syntyy jäykkä ja ilman erillistä runkoa kuormia kantamaan kykenevä seinä. 30
Jotta kasettielementti saataisiin reunaosuudestaan 3 kiinnitettyä tukevasti kiinnikkeisiin 5 ja siten toisiinsa, on reunaosuuteen järjestetty pintalevyosuuden tasosta paksuus-suunnassa T poispäin oleviin kohtiin kaksi tai useampia tu-35 kipintoja 12 ja 13. Kuvion 2 ja 3 toteutusmuodossa näitä tu-kipintoja on kussakin elementissä siten kaksi ja toinen 12 näistä tukipinnoista on aina samalla urien 10 yksi sivusei-nämä. Näitä tukipintoja voi tietenkin olla useampiakin, joi- 96794 6 loin kiinnikkeessä 5 on vastaavasti useampia haaroja näihin tukipintoihin tarttumista varten. Tässä tapauksessa kiinnikkeet tukeutuvat ulkonevalla haaroillaan 7, 8, 9 kummankin elementin 1' ja 1" molempiin tukipintoihin 12, 13. Tässä 5 tapauksessa, kun toiset tukipinnat 13 ovat kasettielementin 1 takasivun, joka on päinvastainen sivu pintalevyosuuteen 2 nähden, tasossa, on elementtiyhdistelmän 11 elementeillä välimatka S.
10 Edellä on kuvattu keksinnön edullista toteutusmuotoa, jolloin kiinnikkeessä on neljät haarat 7, 8, 9', 9" neljällä eri syvyydellä, ja kasettielementtiyhdistelmä on erittäin hyvin tuettu paksuussuunnassaan, jolloin se kantaa tehokkaasti kuormituksia. Voidaan myös ajatella, että kiinnik-15 keessä on ulokkeita vain kolmella syvyydellä, ts. että ulokkeet 9' ja 9" yhtyvät muodostaen vain yhden ulokkeen. Tällöin elementtiyhdistelmän kasettielementit tulevat toisiaan vasten ilman oleellista välimatkaa S. Kuitenkin näiden vierekkäisten kasettielementtien 1' ja 1" välissä on rakennetta 20 tukeva haara. Tällöin tämä yhdistelmähaara on suhteellisen ohut suunnassa T. Edelleen voidaan myös tämä kolmas haara jättää pois, jolloin toimitaan vain kahdella eri syvyydellä olevien haarojen 7 ja 8 varassa, jolloin nämä puristavat urien 10 reunoista 12 vierekkäiset kasettielementit 1' ja 1" 25 toisiinsa kiinni. On siis edullista, että kiinnike 5 tarttuu kasettielementteihin puristamalla elementin tukipinnoista 12 ja/tai 13 kiinnikkeen haarojen väliin. Kiinnike voi tarttua aina yhdessä elementissä edullisesti molempiin tukipintoihin 12 ja 13 tai ainakin yhteen tukipintaan 12 niistä.
30
Edellisessä kappaleessa kuvatut haaravaihtoehdot koskevat tilannetta, jossa kasettielementtien urat 10 ovat haaroja varten väljät. Jos urat ovat kasettielementtien paksuussuun-nassa T oleellisesti haarojen tämänsuuntaisen paksuuden suu-35 ruisia, eivät elementit pääse tässä suunnassa liikkumaan, jolloin elementeille voidaan järjestää em. välimatka S myös silloin, kun kiinnikkeessä on vain kahdet haarat 7 ja 8.
96794 7
Periaatteessa kiinnike 5 voisi olla myös kiinnitysprofiili, mutta sellaisen kuljetus, varastointi ja käyttö olisi suhteellisen kömpelöä, joten keksinnön mukaisesti käytetään edullisesti pituudeltaan H seinän korkeuteen L verrattuna 5 lyhyitä kiinnikekappaleita. Tyypillisesti näitä kiinnikkeitä käytetään kaksi jokaista liityntää 15 varten siten, että toinen kiinnike 5' on lähellä seinän yläreunaa ja toinen kiinnike 5" on lähellä seinän alaosaa, kuten kuviosta 1 näkyy. Tietenkin voidaan käyttää myös vain yhtä tai vaihtoeh-10 toisesti kolmea tai neljää tai useampaa kiinnikettä riippuen seinän korkeudesta ja vaaditusta kuormitettavuudesta. Kiinnityksen jäykkyyden lisäämiseksi kiinnikkeet voidaan liittää ruuvein 14, niitein tai muulla tavoin ainakin elementtiyh-distelmän 11 toiseen kasettielementtiin tai elementtiyhdis-15 telmän 11 molempiin kasettielementteihin, kuten kuvioista 2 ja 3 on nähtävissä. Itse kiinnike voi materiaaliltaan olla muovia tai metallia tai jotakin sopivaa komposiittimateriaalia eikä rakenne ole kriittinen sille.

Claims (4)

8 96794
1. Seinärakenne, joka koostuu ainakin kahdesta kasettiele-mentistä (1), joista kussakin on pintalevyosuus (2) ja vastakkaisissa päädyissä elementin paksuussuuntaiset reunaosuu- 5 det (3) sekä kulloinkin tarvittava täyte (4a, 4b) näiden rajaamassa tilavuudessa, ja seinärakenteen paksuuden sisällä olevista kiinnikkeistä (5), jotka käsittävät pintalevyä vastaan likimain kohtisuoran varsiosuuden (6) ja siitä pintale-vyn suuntaisesti ainakin kahdella syvyydellä ulkonevat poi-10 kittaiset haarat (7-9), jotka työntyvät vastaavasti näiden kahden kasettielementin reunaosuuksiin (3), tunnettu siitä, että reunaosuudet (3) on muodostettu samasta levystä kuin pintalevyosuus (2) tai muulla vastaavalla tavalla, että kussakin reunaosuudessa (3) on kaksi tai useampia elementin 15 paksuussuunnassa eri kohdilla olevia pintalevyosuuden suuntaisia tukipintoja (12, 13), jolloin kiinnikkeet (5) tukeutuvat ulkonevilla haaroillaan (7, 8, 9) seinän paksuussuunnassa (T) vierekkäin yhdistelmänä (11) sijaitsevan kummankin elementin (1', 1") molempiin tukipintoihin, ilman erillistä 20 runkoa olevan kaksoiskuoriseinämän aikaansaamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen seinärakenne, tunnettu siitä, että kiinnikkeissä on ulkonevat haarat (7, 8, 9', 9") ainakin neljällä eri syvyydellä ja että mainitut kaksi vie- 25 rekkäistä kasettielementtiä (1', 1") ovat vastaavasti väli-matkan (S) päässä toisistaan seinän paksuussuuntaisen tuen-nan edelleen parantamiseksi.
3. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen seinära-30 kenne, tunnettu siitä, että kiinnikkeiden (5) pituus (H) on seinän korkeutta (L) pienempi kasettielementtien (1) reuna-osuuden (3) suunnassa ja että niitä on vähintään yksi (5', t · I 5") reunaosuuden pituudella (L).
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen seinära kenne, tunnettu siitä, että seinärakenteen käsittäessä kahden mainitun kasettielementtiyhdistelmän (11) päittäislii-toksen on kiinnike (5) peilisymmetrinen liitoksen (15) suhteen. Il 9 96794
FI923639A 1992-08-14 1992-08-14 Seinärakenne kasettielementeistä FI96794C (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI923639A FI96794C (fi) 1992-08-14 1992-08-14 Seinärakenne kasettielementeistä
AU47109/93A AU4710993A (en) 1992-08-14 1993-08-13 On shell elements based wall construction
PCT/FI1993/000318 WO1994004769A1 (en) 1992-08-14 1993-08-13 On shell elements based wall construction

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI923639A FI96794C (fi) 1992-08-14 1992-08-14 Seinärakenne kasettielementeistä
FI923639 1992-08-14

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI923639A0 FI923639A0 (fi) 1992-08-14
FI923639A FI923639A (fi) 1994-02-15
FI96794B FI96794B (fi) 1996-05-15
FI96794C true FI96794C (fi) 1996-08-26

Family

ID=8535708

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI923639A FI96794C (fi) 1992-08-14 1992-08-14 Seinärakenne kasettielementeistä

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU4710993A (fi)
FI (1) FI96794C (fi)
WO (1) WO1994004769A1 (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE29614829U1 (de) * 1996-08-26 1996-10-24 Blechform Metallbau GmbH, 29313 Hambühren Modulhaus
CN107460976A (zh) * 2017-09-07 2017-12-12 北京鑫元永立集成房屋有限公司 一种用于粉煤灰蜂窝复合水泥板的连接件及其使用方法
CN111764542A (zh) * 2020-07-06 2020-10-13 北京太伟宜居装饰工程有限公司 一种装配式室内隔墙

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB647504A (en) * 1947-11-03 1950-12-13 Charles Conacher Gorrie Improvements in or relating to glazed windows
US3729883A (en) * 1971-04-21 1973-05-01 United States Gypsum Co Demountable partition assemblies and the studs therefor
US4443991A (en) * 1980-10-09 1984-04-24 Donn, Incorporated Demountable partition structure
US5094052A (en) * 1987-04-21 1992-03-10 Edgar Gudmundsson Building wall construction
US4893446A (en) * 1987-11-13 1990-01-16 Edgar Gudmundsson Relocatable vertical or horizontal wall system

Also Published As

Publication number Publication date
AU4710993A (en) 1994-03-15
WO1994004769A1 (en) 1994-03-03
FI923639A0 (fi) 1992-08-14
FI96794B (fi) 1996-05-15
FI923639A (fi) 1994-02-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4542933A (en) Camper superstructure
US5373678A (en) Structural panel system
US3265416A (en) Structural framing system
JPS61146944A (ja) 建築用の板状複合素子
KR101173795B1 (ko) 조립식 트러스 구조
FI96794C (fi) Seinärakenne kasettielementeistä
CA2142369A1 (en) Board wall system
KR20110015899A (ko) 스틸 커튼 월 시스템의 수직프레임 및 프레임 결합구조
US6834887B2 (en) Body structure for a motor vehicle having assembled members
US5027571A (en) Frame for leading lines through a structural part
FI103061B (fi) Väliseinän runkorakenne
US20240084581A1 (en) Extrusion profile bracket for panel mounting
JP3979810B2 (ja) 断熱壁材の留め金具
RU2325490C1 (ru) Узел крепления натяжного потолка
US6244016B1 (en) Prefabricated wall panel
JP3630094B2 (ja) ガラスパネルシステム
US3148752A (en) Prefabricated building construction including a metal framework
RU49834U1 (ru) Шумозащитный элемент и шумозащитный экран
US7918052B2 (en) Drywall construction for supporting an installation element and method for fastening the installation element
JP4556858B2 (ja) 根太付天井材およびそれを用いた天井構造
RU2260256C2 (ru) Каркас стойки радиоэлектронной аппаратуры
CN217537372U (zh) 防水装饰组合板、连接节点及折叠式箱房
CA2266710A1 (en) Wall module mainly intended for a wagon body
FI111235B (fi) Laivahyttielementtien tai vastaavien kuljetusjärjestely
JPH038746Y2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application