FI96574C - Kannake - Google Patents

Kannake Download PDF

Info

Publication number
FI96574C
FI96574C FI942060A FI942060A FI96574C FI 96574 C FI96574 C FI 96574C FI 942060 A FI942060 A FI 942060A FI 942060 A FI942060 A FI 942060A FI 96574 C FI96574 C FI 96574C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
jaw
bracket according
hook
bracket
reading device
Prior art date
Application number
FI942060A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI96574B (fi
FI942060A (fi
FI942060A0 (fi
Inventor
Kaj Oskar Richard Kerbs
Original Assignee
Kaj Oskar Richard Kerbs
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kaj Oskar Richard Kerbs filed Critical Kaj Oskar Richard Kerbs
Priority to FI942060A priority Critical patent/FI96574C/fi
Publication of FI942060A0 publication Critical patent/FI942060A0/fi
Publication of FI942060A publication Critical patent/FI942060A/fi
Publication of FI96574B publication Critical patent/FI96574B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI96574C publication Critical patent/FI96574C/fi

Links

Landscapes

  • Passenger Equipment (AREA)
  • Supports Or Holders For Household Use (AREA)

Description

96574
Kannake Rons ol
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannossa esitetty kannake kukka-amppeleita tai senkaltaisia varten. Erityisesti keksinnön kohteena on kannake, missä on runko ripus-tuskoukkuineen sekä ulkoiseen rakenteeseen molemmilta puolilta tarttuvat, runkoon nähden poikittaiset leukavälineet, joista ainakin toiset ovat liikuteltavissa runkoa tai sen jatkeena olevaa erillistä varsiosuutta pitkin ja lukitsimen avulla lukittavissa siihen halutussa kohdassa
Suomalaisesta patentista no 73123 tunnetaan ennestään johdannon mukainen amppelikannake, joka on tarkoitettu kiinnitettäväksi lähinnä pystysuorassa olevaan verholautaan. Tunnettu kannake muodostuu suorasta palkkimaisesta osuudesta, jonka toisessa päässä on kiinteä koukku, ja vastakkaisessa päässä on toisaalta palkkiin nähden poikittain järjestetty kiinteä leuka, sekä suoraan jatkuva palkin jatke, jota pitkin kiinteän leuan kanssa yhteistoimiva liikkuva leuka on siirrettävissä. Liikkuvan leuan toisessa päässä vaikuttavan puristusvoiman aikaansaama vääntö aiheuttaa samalla sen, että liikkuva leuka lukittuu palkilla.
• ·
Tunnettua kannaketta käytetään siten, että käsin painetaan leuat esim. verholaudan kummaltakin puolelta vastakkain, jolloin kannakkeen palkin koukkuun ripustettu kuorma, esim. kukka-amppeli, saa aikaan vääntömomentin, joka toisaalta lukitsee liikkuvan leuan palkkiin ja toisaalta vinokuormituksen vaikutuksesta saa aikaan pidon verholaudan suhteen.
Tunnettu laite on helppokäyttöinen ja varma tilanteissa, missä verholauta ulottuu nimenomaan pystysuunnassa. Tunnettua kannaketta sen sijaan ei voida käyttää tilanteissa, missä se ulkoinen rakenne, johon kannake on kiinnitettävä, ei muodostukaan 2 96574 täysin pystysuuntaisesta laudasta. Tunnettua kannaketta ei siten voida luotettavasti kiinnittää esim. pyöreään verhotankoon, eikä sitä voida käyttää sellaisissa sovellutuksissa, missä koukun kuormitus suuntautuu ulkoisen rakenteen yleiseen suuntaukseen nähden vinosti. Tunnettua laitetta ei myöskään voida kiinnittää esim. hyllyyn.
Tämän ongelman ratkaisemiseksi on kehitetty keksinnön mukainen kannake, jonka tunnusmerkit ilmenevät oheisista patenttivaatimuksista. Keksinnön mukaiselle kannakkeelle on siten tunnusomaista, että kuhunkin liikuteltavissa olevaan poikittaiseen leukavälineeseen liittyvä lukitsin on epäkeskoväline, jolla leukaväline on lukittavissa voimaperäisesti rungolla tai sen varsiosuudella siten, että lukitsin samalla jonkin verran kiristää liikuteltavissa olevaa leukaa toista leukaa vastaan, jolloin rungon toisessa päässä sopivasti on kääntövälineet ripustuskoukun asennon säätämiseksi kannakkeen kallistuksen kompensoimiseksi. Näin ollen kukin liikuteltavissa oleva poikittainen leukaväline käsittää erillisen voimaperäisen lukitsimen, jolla leukaväline on halutulla voimalla lukittavissa varsiosuudella haluttuun kohtaan.
Seuraavassa esitetään keksintö lähemmin oheiseen piirustukseen viitaten, jonka ainoa kuvio esittää keksinnön erään suoritusmuodon mukaisen kannakkeen perspektiivikuvana.
Kuvion mukaisessa kannakkeessa on yleisesti viitenumerolla 1 merkitty runko, jonka toisessa päässä on varsiosuudeksi 2 muotoiltu kisko- tai senkaltainen muotouma. Kuviossa esitetyssä suoritusmuodossa varsiosuuden poikkileikkaus on yleisesti T-muotoinen, mutta keksinnön puitteissa poikkileikkaus voi olla toinenkin. Rungosta 1 ulkonevat olennaisesti poikittaiseen suuntaan leukavälineet 3 ja 4, joista ainakin toiset ovat liikuteltavissa runkoa pitkin.
Il: 3 96574
Kuviossa esitetyssä suoritusmuodossa ovat koukun puoleiset leukavälineet 3 olennaisen kiinteästi liitetty runkoon 1, sopivasti muodostaen sen yhdysrakenteisen osan, jolloin kiinteiden leukavälineiden 3 vastapäätä olevat leukavälineet 4 ovat liikuteltavissa. Keksinnön piiriin kuuluu myös päinvastainen järjestely, eli sellainen, että koukun puoleiset leukavälineet 3 ovat liikuteltavissa toisia, rungolla 1 olevia leukavälineitä 4 vastaan. Keksinnön erään toisen suoritusmuodon mukaan ovat molemmat leukavälineet 3 ja 4 liikuteltavat, ja eräässä erikoissuoritusmuodossa on yhteisellä rungolla 1 useampia leukavälineitä, jotka sopivasti on järjestetty pareittain, jolloin kunkin parin ainakin toiset leukavälineet ovat liikuteltavissa.
Liikuteltavat leukavälineet, jotka oheisessa kuviossa on merkitty viitenumerolla 4, ovat saatettavissa eri asentoihin varsiosuudella 2 eli sopivasti rungon jatkeella siten, että leukavälineiden leukojen 3a ja 4a välinen etäisyys on säädettävissä. Yleensä riittää, että ainoastaan toinen leukavälineistä 3, 4 on liikuteltavissa, mutta keksinnön piiriin kuuluu siis myös suoritusmuotoja, missä molemmat, tai joissakin tapauksissa useammatkin leukavälineet 3, 4 ovat liikuteltavissa pitkin vartta 2.
Liikuteltavissa oleva leukaväline 4 käsittää sopivasti läpimenevän reiän 9, jonka muoto yleisesti vastaa varsiosuuden 2 poikkileikkausta. Runko 1 tai sopivasti sen varsiosuus 2 ulottuu tämän reiän 9 läpi, jolloin liikuteltavissa olevien leuka-välineiden 4 yleinen suuntaus määräytyy muodonmukaisella tavalla. Edullisesti on reikä kuitenkin ainakin leukavälineen 4 liiketasossa sopivan välyksen verran varsiosuuden poikki -* leikkausta suurempi siten, että leukaväline 4 on lukituksen yhteydessä hieman kallistettavissa toista leukavälinettä päin.
Keksinnön mukaisesti käsittävät liikuteltavissa olevat leuka-välineet 4 erilliset lukitusvälineet 5, millä leukavälineet 4 . 96574 4 ovat lukittavissa varsiosuuteen 2 nähden siten, että leukojen 4a liike rungon pituusuunnassa on estetty. Eräässä edullisessa suoritusmuodossa lukitusvälineet 5 käsittävät epäkeskovälinei-tä, sopivasti siten, että liikkuvat leukavälineet 4 käsittävät varsiosuuden vastakkaiselle puolelle ulottuvan ulokkeen 6, jonka läpi poikittaisessa suunnassa ulottuu reikä, jossa epä-keskotappi on pyöritettävissä nuppia 7 kääntämällä. Näin epä-kesko sopivasti vaikuttaa rungon 1 tai sen varsiosuuden uumaan 10 ja lukitsee leukavälineet 4 haluttuun kohtaan.
Lukituksen tehostamiseksi voi rungolla 1, sen varsiosuudella 2 ja/tai leukavälineiden 4 reiän 9 sisäpinnassa olla karhennus tai muu senkaltainen suurennetulla kitkalla vaikuttava muotouma 11, jolla leukavälineiden 4 pito lukituksen ohella tehostuu. Eräässä edullisessa suoritusmuodossa liittyy toiseenkin leukavälineeseen 3 uloketta 6 vastaava uloke, jolloin molempia näitä ulokkeita voidaan käyttää hyväksi kiristettäessä leukoja toisiaan vastaan esim. pihtejä käyttäen.
Sinänsä lukitusvälineet 5 voivat sijaita myös leukavälineiden 4 leukojen 4a puolella varsiosuuteen nähden, jolloin lukitus-välineet myös voivat toimia leukojen 4a kiristysvälineinä esim. siten, että leuka 4a jonkin verran kallistuu leukaa 3a kohti kun epäkeskoa pyöritetään.
• Erikseen lukittavalla leukavälineellä torjutaan nyt se tunne tun amppelikannakkeen haitta, että kannake on kiinnitettävissä ainoastaan pystysuuntaisiin rakenteisiin. Tunnetussa kannak-keessa ainoa kiristysvoima aiheutuu kuormituksesta. Jos tässä sen sijaan käytetään aktiivista voimaperäistä lukitusta keksinnön mukaisella tavalla on kannake periaatteessa kiinnitettävissä mihin tahansa asentoon. Toisaalta tämä johtaa siihen, että rungon 1 vastakkaisessa päässä olevat koukkuvälineet 8 saattavat joutua käytännössä mielivaltaiseen asentoon vaakatasoon nähden. Tämän takia kuuluu keksinnön tunnusmerkkeihin myös se piirre, että rungon 1 toisessa päässä olevat koukku- il 5 96574 välineet 8 ovat kallistettavissa ja/tai käännettävissä kannak-keen mahdollisen kallistuksen kompensoimiseksi.
Näin ollen kannake käsittää edullisesti erillisen koukku-asetelman, jonka toisessa päässä on varsinainen ripustuskoukku 13 ja toisessa päässä kääntövälineet 14. Koukun kääntövälineet 14 käsittävät edullisesti muodonmukaisen lukitusjärjestelyn siten, että koukku on asetettavissa tiettyihin vakiokulma-asentoihin varsiosuuden yleiseen ulottuvuuteen nähden. Keksinnön erään suoritusmuodon mukaan tämä on toteutettu siten, että kääntövälineet 14 käsittävät tapin 15, joka ei ole pyöreä, vaan jonka poikkileikkaus on kulmikas, esim. 8-kulmio. Vastaavasti on rungon 1 haaraosuudessa 16 samalla tavalla kulmikas poikittaisreikä, ja koukkuasetelman 12 haaraosuuteen 16 asettuvassa päässä on samaten kulmikas poikittaisreikä. Irroitta-malla kulmikas tappi 15 ja kääntämällä koukkuasetelmaa 14 suhteessa runkoon 1 on koukkuasetelma 14 lukittavissa esim. 8 eri kiinteään kaltevuusasentoon suhteessa runkoon 1, työntämällä tappi 15 kohdakkain olevien poikkittaisten reikien läpi. Tappi 15 on vielä sinänsä edullisesti pikalukittavissa paikalleen sopivaa lukitusrengasta käyttäen.
Vaihtoehtoisesti on rungon haaraosuudessa 16 sisäpuolinen hammastus, ja koukkuasetelmassa 12 vastaavasti ulkoinen ham-mastus, jolloin kääntövälineet vielä käsittävät kiristyspultin tai vastaavan, jolla haaraosuuden 16 haaroja kiristetään koukkuasetelman 12 ympäri, jolloin hammastukset lomittuvat ja koukkuasetelma 12 lukittuu halutun suuntaisena runkoon 1 nähden.
Keksinnön eräässä toisessa suoritusmuodossa koukun kääntö-välineet 14 taas käsittävät vapaasti suunnattavan nivelen lukituslaitteineen. Siinä tapauksessa kannake sinänsä voidaan kiinnittää jokseenkin mielivaltaiseen asemaan, koukun silti asettuessa tai ollessa lukitettavissa käytön kannalta oikeaan suuntaan.
6 96574
Edellä olevasta seuraa, että koukkuasetelma 12 varsinaisine koukkuineen 13 edullisesti on helposti vaihdettavissa ripustettavan tavaran mukaisesti. Näin ollen keksinnön mukaista kannatinta voidaan käyttää yleiskannattimena mitä erilaisimpiin tarkoituksiin, ja jopa kirjojen tukena kirjahyllyssä.
Kuten kuviosta ilmenee, on ainakin yhden leuan 3a toista leukaa 4a päin osoittavassa pinnassa vielä edullisesti liuku-estopinta 17 tai naarmuuntumissuoja tai vastaava ja/tai erityisesti uurros 18 putkea tai senkaltaista varten.
Edellä on kuvattu joitakin keksinnön piirteitä, mutta ammattimiehelle on selvää, että keksintöä voidaan soveltaa myös monellakin muulla tässä erikseen mainitsemattomalla tavalla.
Il

Claims (10)

  1. 7 96574 Patentti vaati muks et
  2. 1. Kannake kukka-amppeleita tai senkaltaisia varten, jossa kannakkeessa on runko (1) ripustuskoukkuineen (13), sekä ulkoiseen rakenteeseen molemmilta puolilta tarttuvat, runkoon nähden poikittaiset leukavälineet (3, 4), joista ainakin toiset (4) ovat liikuteltavissa runkoa (1) tai sen jatkeena olevaa erillistä varsiosuutta (2) pitkin ja lukitsimen avulla lukittavissa siihen halutussa kohdassa, tunnettu siitä, että kuhunkin liikuteltavissa olevaan poikittaiseen leuka-välineeseen (4) liittyvä lukitsin (5) on epäkeskoväline, jolla leukaväline (4) on lukittavissa voimaperäisesti rungolla (1) tai sen varsiosuudella (2) siten, että lukitsin samalla jonkin verran kiristää liikuteltavissa olevaa leukaa (4a) toista leukaa (3a) vastaan, jolloin rungon (1) toisessa päässä sopivasti on kääntövälineet (14) ripustuskoukun (13) asennon säätämiseksi kannakkeen kallistuksen kompensoimiseksi.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kannake, tunnettu siitä, että liikuteltavissa olevat leukavälineet (4) käsittävät läpimenevän reiän (9), jonka muoto tietyn välyksen puitteissa yleisesti vastaa rungon (1) tai sen ulkonevan varsi-osuuden (2) poikkileikkausta. . 3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kannake, tunnet- t u siitä, että siinä on enemmän kuin yksi erikseen liikuteltavissa oleva leukaväline (4) lukitsimineen (5).
  4. 4. Jonkin patenttivaatimuksen 1...3 mukainen kannake, tunnettu siitä, että rungon (1) varsiosa (2) sopivasti on ' siten T-muotoinen, että lukitsin (5) vaikuttaa T-muodon uumaan, jolloin rungossa (1) tai sen varsiosuudessa (2) ja/tai leukavälineiden (4) läpimenevässä reiässä (9) sopivasti vielä on kynsi-, karhennus- tai senkaltaiset muotoumat (11), jotka muodostavat kitkapinnan sopivasti sillä osuudella, joka suuntautuu lukitsimesta (5) poispäin. ............ ·· 11. 8 96574
  5. 5. Jonkin patenttivaatimuksen 1...4 mukainen kannake, tunnettu siitä, että lukitseva epäkesko käsittää kääntyvän tai kiertyvän epäkeskoelimen (7), joka on saatettavissa puristumaan runkoa (1) tai sen varsiosuutta (2) vastaan, sopivasti siten, että liikuteltava leukaväline (4) samalla jonkin verran kallistuu.
  6. 6. Jonkin patenttivaatimuksen 1. . . 5 mukainen kannake, tunnettu siitä, että koukun (13) kääntövälineet käsittävät muodonmukaisen lukitusjärjestelyn (14) siten, että koukku (13) on asetettavissa tiettyihin vakiokulma-asentoihin rungon (1) yleiseen ulottuvuuteen nähden.
  7. 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen kannake, tunnettu siitä, että kääntövälineet (14) käsittävät kulmikkaan tapin (15), joka on irroitettavissa sekä sopivasti pikalukittavissa paikalleen, ja että rungossa (1) ja koukkuasetelmassa (12) on vastaavalla kulmikkaalla poikkileikkauksella varustetut reiät.
  8. 8. Jonkin patenttivaatimuksen 1...6 mukainen kannake, tunnettu siitä, että kääntövälineet käsittävät vapaasti suunnattavan nivelen sekä edullisesti nivelen lukituslaitteet.
  9. 9. Jonkin patenttivaatimuksen 1. . . 8 mukainen kannake, tunnettu siitä, että koukku (13) on vaihdettavissa siihen ripustettavan välineen mukaisesti.
  10. 10. Jonkin patenttivaatimuksen 1...9 mukainen kannake, tunnettu siitä, että ainakin yhden leuan (3a, 4a) toista leukaa (4a, 3a) päin osoittavassa pinnassa on liukuestopinta (17), naarmuuntumissuoja ja/tai uurros (18) putkea tai senkaltaista varten. 96574
FI942060A 1994-05-04 1994-05-04 Kannake FI96574C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI942060A FI96574C (fi) 1994-05-04 1994-05-04 Kannake

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI942060A FI96574C (fi) 1994-05-04 1994-05-04 Kannake
FI942060 1994-05-04

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI942060A0 FI942060A0 (fi) 1994-05-04
FI942060A FI942060A (fi) 1995-11-05
FI96574B FI96574B (fi) 1996-04-15
FI96574C true FI96574C (fi) 1996-07-25

Family

ID=8540637

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI942060A FI96574C (fi) 1994-05-04 1994-05-04 Kannake

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI96574C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI96574B (fi) 1996-04-15
FI942060A (fi) 1995-11-05
FI942060A0 (fi) 1994-05-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20080190692A1 (en) Ladder anchor
US20240032717A1 (en) Bracket For Surface Mounting
US4502566A (en) Wall stand-off apparatus
US4643274A (en) Ladder stand-off device with safety harness
JP5032820B2 (ja) レール、特にオーバヘッドコンベアまたは巻上機の走行レールを懸架するための装置
US5074419A (en) Ceiling or wall mounted storage hanger
US5779198A (en) Hanger bracket
US6176641B1 (en) Quick locking and release attachment element
PL183548B1 (pl) Wieszak belkowy
WO2021171010A1 (en) Hop-up scaffold bracket
US4896745A (en) Adjustable base for ladders and like objects
US4433754A (en) Stepladder stabilizer assembly
FI96574C (fi) Kannake
CA2116555A1 (en) Guard rail fittings
SE525493C2 (sv) Höjdställbart och hopfällbart skjutstöd för gevär
US8157056B2 (en) Coupler for ladder standoff arrangement
US7717390B1 (en) Ceiling fixture having tiltable foot hanger bars with press fit mounting brackets and slidable and adjustable hanger bars with press fit rotatable end mounting brackets
JPH06229096A (ja) キャリア組立て体
US6328130B1 (en) Ladder accessories
US8096518B1 (en) Truss mounted support system
EP2181234B1 (en) A set of ladder accessories
CA2181774A1 (en) Purlin hanger
WO2004042182A1 (en) Ladder stabilizing device
WO2004106653A2 (en) Truss lift stiffener
JPH0738513Y2 (ja) 天井下地の振れ止め取付具

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MA Patent expired