FI96086B - Puunsuojarengas - Google Patents

Puunsuojarengas Download PDF

Info

Publication number
FI96086B
FI96086B FI935652A FI935652A FI96086B FI 96086 B FI96086 B FI 96086B FI 935652 A FI935652 A FI 935652A FI 935652 A FI935652 A FI 935652A FI 96086 B FI96086 B FI 96086B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
protective
protection ring
flange
wood protection
width
Prior art date
Application number
FI935652A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI935652A0 (fi
FI96086C (fi
FI935652A (fi
Inventor
Teuvo Vilhelm Salmivalli
Original Assignee
Jasta Original Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Jasta Original Oy filed Critical Jasta Original Oy
Priority to FI935652A priority Critical patent/FI96086C/fi
Publication of FI935652A0 publication Critical patent/FI935652A0/fi
Publication of FI935652A publication Critical patent/FI935652A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI96086B publication Critical patent/FI96086B/fi
Publication of FI96086C publication Critical patent/FI96086C/fi

Links

Description

96086
Puunsuojarengas - Trädskyddsring
Keksintö koskee puunsuojarengasta, joka koostuu useista toistensa jatkeiksi sijoite-5 tuista ja ainakin osittain maahan upotetuista suojakappaleista, jotka yhdessä muo dostavat oleellisesti maanpinnan tasossa puunrunkoa ympäröivän ja rungon pinnasta välimatkan päässä olevan rengasmaisen rakenteen ja joissa on kiinnityselimet niiden liittämiseksi toinen toisiinsa peräkkäin. Erityisesti keksintö koskee nurmikkoalueilla käytettävää puunsuojarengasta, joka rajaa välittömästi puunrungon ympärillä olevan 10 mulloksen, sorituksen tai muun ei ruohoa kasvavan alueen kauempana puusta olevasta nurmikosta.
Erilaisia puunsuojarenkaita tai vastaavia, kuten reunakappaleita nurmikon rajaamiseksi polusta tai muusta kulkutiestä, on ollut käytössä jo kauan. Esimerkiksi polkua 15 tai muuta esimerkiksi sorapeitteistä aluetta ja siihen rajoittuvaa nurmikkoa rajataan toisiinsa nähden usein maahan upotetulla reunakiveyksellä, joka voi muodostua peräkkäin asetetuista pitkänomaisista kapeista betonikappaleista, syrjälleen maahan upotetusta laudasta tai samalla tavoin pystyasentoon asetetusta muovikaistaleesta, kuten aaltomuovilevyn suikaleesta, tai vastaavista suojakappaleista. Näiden ensisi-20 jäinen tarkoitus on estää soraa kulkeutumasta nurmikkoalueelle ja nurmikkoa leviä-mästä sora-alueelle, mistä syystä ne ulottuvat melko syvälle maahan ja jonkin verran maanpinnan yläpuolelle. Nämä rakenteet toimivat melko hyvin tässä tarkoituksessa, mutta niiden paikoilleen pano edellyttää kaivamista suhteellisen syvälle, mikä vaatii työtä. Lisäksi nämä rakenteet haittaavat ruohonleikkuuta, koska ne ulottuvat maan-25 pinnan yläpuolelle, jolloin niiden päältä ei voi ajaa ruohonleikkurilla. Maanpinnan . tasoon upotettuna tällaisilla ohuilla betonikappaleiden reunoilla, laudanreunoilla tai muovilevyn reunoilla ei olisi haluttua vaikutusta. Betonisilla suojakappaleilla on lisäksi haittapuolena suuri paino, mikä vaikeuttaa sekä kuljetusta että paikoilleen panoa. Betonisuojakappaleet ovat lisäksi kalliita.
30
Lisäksi tunnetaan esimerkiksi valuraudasta valmistetut puunsuojarenkaat, jotka ulottuvat yleensä läheltä puunrunkoa siitä melko suuren etäisyyden päähän. Nämä puunsuojarenkaat ovat siis edellä kuvatuista poiketen maanpinnan suunnassa leveitä ja niiden oleellisena piirteenä on se, että ne ovat reiällisiä. Käytännössä näiden lä-35 pimenevien reikien osuus puunsuojarenkaan yläpinnasta on yli 50 %. Tällaista rengasta käytetään asutuskeskuksissa päällystetyille, kuten asfaltoiduille, alueille istutettujen puiden ympärillä, jolloin tarkoituksena on ilman ja veden saaminen puun ; : juuristoon näiden reikien kautta. Tarkoituksena ei ole mitenkään rajata nurmikkoa, vaan ruoho kasvaa ja saa kasvaa vapaasti puunsuojarenkaan rei'issä. Sama lopputu- 2 96086 los saavutetaan reiällisillä betonikappaleilla. Usein betoniset puunsuojarenkaat ovat yhtä kappaletta, jolloin ne voidaan asentaa vain puun tai pensaan istutuksen yhtey-desssä. Kummatkin vaihtoehdot ovat sekä painavia että kalliita eivätkä kykene rajaamaan nurmikkoa.
5
Keksinnön tavoitteena on siten saada aikaan puunsuojarengas, joka pitää tehokkaasti erillään, ts. rajaa nurmikkoalueen mulloksesta tai sora-alueesta tai vastaavasta, ja jonka päältä voidaan kaikissa tapauksissa ajaa ruohonleikkurilla. Tarkoitus on siten paitsi nurmikon rajaaminen myös ruohonleikkuun mahdollistaminen rajan kohdalta, 10 jolloin saadaan siisti nurmikko reunaa myöten eikä puunrungon viereen jää esim. heinätupsuja. Keksinnön toisena tavoitteena on tällainen puunsuojarengas, joka on kevyt eikä edellytä syvälle kaivamista, mutta pysyy silti lujasti paikallaan maassa. Tarkoitus on siis helppo asennettavuus ja renkaan siirtymättömyys. Keksinnön kol-- mantena tavoitteena on se, että puunsuojarengas voidaan jälkiasentaa puun tai pen-15 saan tai vastaavan rungon ympärille koska tahansa se katsotaan tarpeelliseksi ja että puunsuojarenkaan muoto voidaan asettaa kulloisenkin käyttökohteen tarpeiden mukaiseksi. Keksinnön neljäntenä tavoitteena on tällainen puunsuojarengas, joka on myös hinnaltaan edullinen.
20 Edellä kuvatut haittapuolet saadaan eliminoitua ja määritellyt tavoitteet saavutetaan keksinnön mukaisella puunsuojarenkaalla, jolle on tunnusomaista se, mitä on määritelty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön tärkeimpänä etuna on se, että puunsuojarengas muodostaa maanpinnan 25 tasossa olevan, mutta kuitenkin nurmikkoa tehokkaasti mulloksesta tai sormuksesta rajaavan rakenteen, jonka päältä voidaan ongelmitta ajaa ruohonleikkurilla. Keksinnön toisena etuna on se, että puunsuojarengas on kevyt ja helppo asentaa minkälaiseen käyttökohteeseen tahansa sen muodon vaihtelumahdollisuuksien vuoksi ja kolmantena etuna on puunsuojarenkaan luotettava pysyminen maassa, 30 vaikkei sitä olekaan asennettu syvälle.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti oheisiin piirustuksiin viittaamalla.
35 Kuvio IA esittää keksinnön mukaiseen puunsuojarenkaaseen sisältyvän suojakappa-leen yhtä toteutusmuotoa ja sen liittymistä viereiseen suojakappaleeseen aksono-metrisesti kuvattuna.
3 96086
Kuvio IB esittää poikkileikkausta kuvion IA suojakappaleesta pitkin tasoa I-I.
• Kuvio 2A esittää suojakappaleen toista toteutusmuotoa päältäpäin kuvion 2B suun nasta V katsottuna.
5
Kuvio 2B esittää poikkileikkausta kuvion 2A suojakappaleesta pitkin tasoa II-II.
Kuvio 2C esittää yksityiskohtaa kuvioiden 2A-2B suojakappaleen ja viereisen suojakappaleen liitoksen toisesta toteutusmuodosta leikkauksena pitkin tasoa III-III.
10
Kuvio 3 esittää puunsuojarenkaaseen sisältyvän suojakappaleen kolmatta toteutus-muotoa päältä päin.
Kuvio 4A esittää puunsuojarenkaaseen sisältyvän suojakappaleen neljättä toteutus-15 muotoa ja sen liittymistä viereiseen suojakappaleeseen päältä päin kuvion 4B suunnasta V.
Kuvio 4B esittää leikkausta kuvion 4A suojakappaleista pitkin tasoa IV-1V.
20 Kuvio 5 esittää yleisesti keksinnön mukaisen puunsuojarenkaan yhtä toteutusmuotoa sijoitettuna paikalleen puunrungon ympärille.
Kuvioista näkyy ensinnäkin valmis koottu puunsuojarengas 1, joka on sijoitettu maahan 3 puunrungon 10 tai vastavan ympärille siten, että puunsuojarenkaan ylä-25 pinta 11 on likimain maanpinnan 4 tasossa. Puunsuojarenkaan 1 ja puunrungon 10 välissä on mullos tai soritus 29, jonka leveys on merkitty viitteellä S. Puunsuojarengas on siis etäisyyden S päässä puunrungosta ja sen yläpinta 11 on oleellisesti reiätön, jolloin se rajaa nurmikon 28 mulloksesta 29. Tällöin puunsuojarenkaan päällitse voidaan helposti ajaa ruohonleikkurilla 30 paksun nuolen 31 suun-30 taan, kuten kuviossa 5 on kaaviomaisesti esitetty. Ruoho on siis leikattavissa reunaa myöten, koska ruohonleikkuri 30 kulkee osittain puunsuojarenkaan ja osittain nurmikon 28 päältä.
Puunsuojarengas 1 koostuu erillisistä suojakappaleista 2, jotka on liitetty perättäin 35 renkaaksi tai rengasmaiseksi rakenteeksi, jonka yhteispituus, ts. kehäpituus P ulottuu puun tai pensaan 10 ympäri ja jotka on upotettu maahan em. tavalla siten, että yläpinta 11 on maanpinnan tasossa. Puunsuojarenkaan rajaaman pinta-alan reiättö-myyden toteuttamiseksi on näiden suojakappaleiden 2 yläpinta 11 myös reiätön, ts 4 96086 umpinainen, mikä estää puunsuojarenkaan muodostamaa pinta-alaa 11 ruohottumasta. Tässä tapauksessa puunsuojarengas on pyöreä, mutta se voi suojakappaleiden muodon avulla olla paikan ja tarpeen mukaan myös soikea, pitkänomainen, kulmikas tai muunmuotoinen. Tätä varten suojakappaleet 2 voivat olla kaarevia kuten ku-5 vioissa IA- 3 on esitetty tai suoria kuten kuviossa 4A on esitetty. Kappaleet voivat olla myös muulla tavoin kaarevia.
Puunsuojarengas 1 ja siten sen rakenneosat muodostavat suojakappaleet ovat edullisesti varsin matalia Hl leveyteensä W1 ja pituuteensa L nähden ja tyypillisesti pi-10 känomaisia, jolloin tämä pituus L on oleellisesti suurempi kuin suojakappaleen maanpinnalla näkyvä leveys Wl. Tyypillisesti pituus L on ainakin kaksinkertainen ja yleensä suuruusluokkaa kohninkertainen-kuusinkertainen tähän näkyvään leveyteen W1 verrattuna, jolloin niistä saadaan muodostettua todellinen rengas. Pituus voi tietysti olla suurempikin suhteellisesti kapeampien puunsuojarenkaiden muodos-15 tamiseksi. Suojakappaleen korkeus Hl on enintään noin puolet suojakappaleen leveydestä Wl, mutta yleensä suuruusluokkaa neljäsosa-kahdeksasosa leveydestä W1. Vain hyvin isojen suojakappaleiden kyseessä ollessa voi korkeus tai paksuus Hl olla selvästi pienempi kuin kahdeksasosa leveydestä. Tämä matala puunsuojarengas pysyy paikallaan maassa seuraavassa selostetun laipan 8, 9, 16, 17, 18 ja/tai 19 avulla.
20
Puunsuojarenkaan muodostavien suojakappaleiden 2 yhdessä tai kahdessa alareunassa 6 ja/tai 7 on suojakappaleen leveyssuunnassa W1 ulkoneva laippa 8, 9, 16, 17, 18 ja/tai 19, jonka paksuus H2 on pieni verrattuna suojakappaleen paksuuteen Hl, kuten kuvioissa on esitetty. Laippa siis on joko yhdessä alareunassa 6 suojakappa-25 leen koko pituudelle L jatkuvana laippana 9 tai molemmissa alareunoissa 6 ja 7 jatkuvina laippoina 8 ja 9 tai ne ovat pätkittäin M jatkuvina laippoina 17 tai 18, 19 molemmissa tai toisessa alareunassa. Voidaan myös valmistaa laipalla tai laipoilla varustettuja suojakappaleita sekä vastaavia laipattomia suojakappaleita ja liittää näitä vuorotellen tai muulla kuvioissa ei esitetyllä tavalla puunsuojarenkaaksi 1, 30 jossa vain osassa suojakappaleita on laippaa sen pitämiseksi maassa. Laipan paksuus H2 on enintään suuruusluokkaa neljännes ts. 25 % ja tyypillisesti enintään noin 10 % suojakappaleen paksuudesta H1. Tällöin laippa jää puunsuojarengasta maahan asennettaessa laipan päälle tulevan maakerroksen alle, koska maanpinta 4 järjestetään renkaan yläpinnan 11 tasoon, ja pitää puunsuojarenkaan tehokkaasti paikallaan 35 maassa. Tämän puunsuojarengasta 1 maassa pitävän, maanpinnan tason 4 alapuolella olevan laipan 8, 9, 16, 17, 18 ja/tai 19 leveys W2, W3, W4, W5 tai ulkonema suojakappaleen näkyvän leveyden W1 ulkopuolelle voi vaihdella paljon riippuen laipan pituusosuudesta puunsuojarenkaan koko kehäpituudesta P sekä laipan upo- 5 96086 tussyvyydestä, joka laipan ohuuden H2 vuoksi on yleensä oleellisesti sama kuin suojakappaleen 2 paksuus Hl. Teoriassa laippa voisi sijaita hieman ylempänäkin suojakappaleen paksuutta H1 kuin aivan alareunassa 6 ja/tai 7, mutta tästä ei liene etua. Mitä pienemmän osuuden puunsuojarenkaan koko yhteispituudesta ts. kehäpi-5 tuudesta P laippa muodostaa ja mitä lähempänä maanpintaa se on, ts. mitä pienempi suojakappaleen korkeus Hl on, sitä suurempi on laipan leveyden W2, W3, W4, W5 oltava. Vähintään on laipan 8, 9, 16, 17, 18 ja/tai 19 leveyden W2, W3, W4, W5 oltava noin 3 %, mutta edullisesti vähintään noin 6 % suojakappaleen leveydestä Wl. Tyypillisesti laipan leveys on 10-15 % suojakappaleen leveydestä W1 ja voi 10 esimerkiksi kuvion 4A-4B tapauksessa, jossa laipan pituusosuudet M ovat varsin vähän koko kehäpituudesta P, olla vielä selvästi enemmänkin. Tällöin voi laipan leveys W5 olla jopa yhtä suuri kuin suojakappaleen näkyvä leveys Wl. Edullisesti laippa tai laipat ulkonevat ainakin likimain suojakappaleen yläpinnan 11 suuntaisena suojakappaleen alareunoista 6, 7. Suojakappaleen paksuuden Hl muodostavat pystyt 15 sivureunat 26, 27 voivat olla kohtisuorassa yläpintaa 11 vastaan tai sopivassa kulmassa siihen nähden.
Edullisesti puunsuojarengasta 1 maassa pitävä laippa 8, 9, 18 ja 19 muodostaa suojakappaleen 2 rakenteellisen osan, ts. on samaa kappaletta suojakappaleen kans-20 sa. Edullisesti suojakappale on valmistettavissa valamalla sopivasta muovista, kyllästetystä puusta tai vastaavasta materiaalista. Laippa voi muodostua myös erillisistä osista 16, 17, kuten levykappaleista, jotka kiinnitetään edullisesti alhaaltapäin suojakappaleen muuhun osaan, ts. suojakappaleiden alapintaan. Tämä ratkaisu lienee tarkoituksenmukainen vain silloin kun laipalla 16, 17 on ainakin jokin toinenkin tar-25 koitus, kuten kuvioiden 4A-4B toteutuksessa, jossa laippa samalla muodostaa suoja- • · kappaleiden liittämisessä tarvittavan liitosulokkeen 20.
Edullisesti jokaisen suojakappaleen 2 päissä 12 ja 13 on kiinnityselimet 5 suojakappaleiden liittämiseksi perättäin toistensa jatkeiksi valmiin puunsuojarenkaan saami-30 seksi. Kiinnityselimien 5 ei ole tarpeen olla tarkalleen suojakappaleiden päädyissä, * ; kuten kuvioissa 1A-3 on esitetty, vaan riittää, että kiinnityselimet ovat päiden 12, 13 alueella, kuten kuvioissa 4A-4B on esitetty. Näissä liitos tapahtuu alapinnoista. Suojakappaleet voidaan liittää tätä vastaavasti myös kuvioissa ei esitetyllä tavalla sivuistaan 26, 27 toinen toisiinsa jollain sopivalla tavalla. Kuvioissa 4A-4B suojakap-35 paleet kiinnitetään erillisellä liitosulokkeella 20, joka muodostaa esim. samalla laipat 16, 17, ja ruuveilla suojakappaleisiin. Kuvioissa 2A-2C suojakappaleet liitetään niiden rakenteellisen osan muodostavista liitosulokkeista 20 ruuveilla, niiteillä tai nauloilla viereisiin suojakappaleisiin. Edullisimmin suojakappaleet ovat liitettävissä

Claims (8)

1. Puunsuojarengas (1), joka koostuu useista toistensa jatkeiksi sijoitetuista ja ainakin osittain maahan (3) upotetuista suojakappaleista (2), jotka yhdessä muodostavat oleellisesti maanpinnan tasossa (4) puunrunkoa (10) ympäröivän ja rungon pin- 5 nasta välimatkan (S) päässä olevan rengasmaisen rakenteen ja joissa on kiinnityseli- met (5) niiden liittämiseksi toinen toisiinsa peräkkäin, tunnettu siitä, että toisiinsa liitettyjen suojakappaleiden (2) yhteispituuden (P) ainakin jollakin osuudella on vähintään yhdessä alareunassa (6 tai 7) suojakappaleiden leveyssuunnassa (Wl) ulkoneva ja niiden paksuuteen (Hl) verrattuna ohut (H2) laippa (8; 9; 16; 17; 18 ja/tai 10 19), joka suojakappaleen (2) ollessa paikalleen sijoitettuna jää maanpinnan (4) alle.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen puunsuojarengas, tunnettu siitä, että suoja-kappaleen (2) näkyvä leveys (Wl) maanpinnan (4) suunnassa on suurempi kuin sen pystysuuntainen paksuus (Hl), edullisesti ainakin kaksinkertainen paksuuteen ver- 15 rattuna j a tyypillisesti suuruusluokkaa nelin-kahdeksankertainen paksuuteen (H 1) verrattuna, ja että suojakappaleen pituus (L) on oleellisesti suurempi kuin sen näkyvä leveys (Wl), edullisesti ainakin noin kaksinkertainen leveyteen verrattuna ja tyypillisesti suuruusluokkaa kolmin-kuusinkertainen leveyteen (Wl) verrattuna.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen puunsuojarengas, tunnettu siitä, että laipan (8; 9; 16; 17; 18 ja/tai 19) leveys (W2, W3, W4, W5) suojakappaleen leveyssuunnassa (Wl) on vähintään noin 3 % suojakappaleen näkyvästä leveydestä, edullisesti vähintään noin 6 % ja tyypillisesti suuruusluokkaa 10-15 % suojakappaleen näkyvästä leveydestä (Wl). 25
4. Patenttivaatimuksen 1 tai 3 mukainen puunsuojarengas, tunnettu siitä, että mainittu laippa (8 ja 9; 16 ja 17; 18 ja 19) ulkonee suojakappaleen (2) kummastakin toisistaan poispäin osoittavasta alareunasta (6 ja 7) ja että laipan paksuus (H2) on enintään noin 25 % suojakappaleen paksuudesta ja edullisesti enintään suuruusluok- 30 kaa 10 % suojakappaleen paksuudesta (Hl).
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen puunsuojarengas, tunnettu siitä, että suoja-kappaleen näkyvän leveyden (Wl) ja pituuden (L) rajaama pinta (11) ja siten puun-suojarenkaan (1) käytössä rajaama pinta-ala on oleellisesti aukoton ruohottumisen 35 estämiseksi sen kohdalta ja että suojakappaleet (2) ovat suoria tai kaarevia erimuo toisten puunsuojarenkaiden (1) kokoamiseksi niistä. 8 96086
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen puunsuojarengas, tunnettu siitä, että jokaisen tai vaihtoehtoisesti vain jonkin tai joidenkin puunsuojarenkaassa olevien suojakap-paleiden (2) alareunassa (6, 7) on mainittu laippa tai laipat (8; 9; 16; 17; 18 ja/tai 19) ja että laippa tai laipat ulottuvat kyseisen suojakappaleen koko pituudelle (L) tai 5 vaihtoehtoisesti pituuden jollekin osalle (M).
6 96086 toisiinsa napsahduslukituksella, jolloin toisen liitettävän suojakappaleen päässä 12 ja nimenomaan päädyssä on lukitusuloke tai -ulokkeet 14a ja toisen suojakappaleen päässä 13 ja nimenomaan päädyssä vastinaukot 14b. Lukitus tapahtuu esim. työntämällä lukitusulokkeet 14a vastinaukkoihin 14b suojakappaleiden ollessa ei-yhden-5 suuntaisia ja kääntämällä tämän jälkeen suojakappaleet yhdensuuntaisiksi, jolloin ne lukittuvat toisiinsa. Lukitusulokkeiden 14a ja vastinaukkojen 14b muotoilu voi olla hyvin monenlainen ja asiantunteva suunnittelija kykenee niitä muotoilemaan, joten niitä ei tässä esitetä yksityiskohtaisemmin. m • r ♦ . 96086 7
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen puunsuojarengas, tunnettu siitä, että mainittu laippa muodostaa suojakappaleen rakenteellisen, sen kanssa yhtenäisen osan (8; 9; 18; 19) tai vaihtoehtoisesti laippa muodostuu suojakappaleeseen tai -kappaleisiin 10 liittyvistä erillisistä osista (16; 17).
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen puunsuojarengas, tunnettu siitä, että kiinnityselimet (5) suojakappaleiden (2) liittämiseksi toisiinsa on sijoitettu suojakappaleiden päihin (12, 13) tai päiden lähelle ja koostuvat napsahduslukittavis- 15 ta ulokkeista (14a) ja niiden vastinaukoista (14b) suojakappaleiden toisiinsa kohdistettavissa päissä tai vaihtoehtoisesti kiinnityselimet (5) koostuvat ruuveilla (15) tai muilla liitoselimillä suojakappaleisiin kiinnitettävistä liitosulokkeista (20).
FI935652A 1993-12-15 1993-12-15 Puunsuojarengas FI96086C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI935652A FI96086C (fi) 1993-12-15 1993-12-15 Puunsuojarengas

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI935652 1993-12-15
FI935652A FI96086C (fi) 1993-12-15 1993-12-15 Puunsuojarengas

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI935652A0 FI935652A0 (fi) 1993-12-15
FI935652A FI935652A (fi) 1995-06-16
FI96086B true FI96086B (fi) 1996-01-31
FI96086C FI96086C (fi) 1996-05-10

Family

ID=8539131

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI935652A FI96086C (fi) 1993-12-15 1993-12-15 Puunsuojarengas

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI96086C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI935652A0 (fi) 1993-12-15
FI96086C (fi) 1996-05-10
FI935652A (fi) 1995-06-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4308688A (en) Tree well cover
US4349989A (en) Fence guard
CA2180773C (en) Landscape border divider
US4647491A (en) Corrugated landscaping edging
US5092076A (en) Planter edging landscaping system
US4976063A (en) Lawn edging system and associated edging components
US4969289A (en) Garden edging device
US5426888A (en) Landscape edging system
US5502921A (en) Mowing guard
US20110258922A1 (en) Device for preventing plant growth around posts
US3777421A (en) Lawn border
KR101087300B1 (ko) 편심원을 이용한 가변형 가로수 보호판
US5586753A (en) Fence vegetation barrier
KR200387434Y1 (ko) 조립식 수목 보호판
FI96086B (fi) Puunsuojarengas
FI101341B (fi) Kansi
CA2339731A1 (en) Pavement edging device
US20140245660A1 (en) Weed guard
WO1991015943A1 (en) Retaining wall structure for a garden bed
KR200459245Y1 (ko) 가로수보호판
KR101811348B1 (ko) 삼각구조 블럭
KR20090003689U (ko) 가로수 보호덮개
KR101989951B1 (ko) 방근, 방초 기능을 갖는 수목보호판
KR102323550B1 (ko) 물 공급기능을 갖는 수목보호 조립체
KR200263943Y1 (ko) 법면보호블록

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed