FI89958B - Elementkonstruktion foer aostadkommande av vaeggytor eller vaeggar - Google Patents

Elementkonstruktion foer aostadkommande av vaeggytor eller vaeggar Download PDF

Info

Publication number
FI89958B
FI89958B FI912787A FI912787A FI89958B FI 89958 B FI89958 B FI 89958B FI 912787 A FI912787 A FI 912787A FI 912787 A FI912787 A FI 912787A FI 89958 B FI89958 B FI 89958B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
elements
wall
edge
adhesive
adhesive tape
Prior art date
Application number
FI912787A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI912787A (fi
FI89958C (fi
FI912787A0 (fi
Inventor
Svjatoslav Gratschew
Marjo Gratschew
Original Assignee
Innofant
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Innofant filed Critical Innofant
Priority to FI912787A priority Critical patent/FI89958C/fi
Publication of FI912787A0 publication Critical patent/FI912787A0/fi
Publication of FI912787A publication Critical patent/FI912787A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI89958B publication Critical patent/FI89958B/fi
Publication of FI89958C publication Critical patent/FI89958C/fi

Links

Landscapes

  • Finishing Walls (AREA)

Description

1 89958
Elementtirakenne seinäpintojen tai seinien muodostamiseksi
Keksinnön kohteena on elementtirakenne seinäpintojen tai seinien muodostamiseksi, jossa on kaksi ulkopintaa 5 ja niiden välissä ulkopintojen joka reunalla sijaitseva ulkopintoihin nähden poikkisuuntaisen reunaosan käsittävä elementtiosa ja elementtiosaan kiinnitettyjä tarranauha-kiinnittimiä elementtiosien liittämiseksi toisiinsa.
Erilaisia toisiinsa kiinnitettävissä olevia seinä-10 elementtejä käytetään erilaisiin tarkoituksiin kuten isomman huonetilan jakamiseen pienemmiksi huonetiloiksi, erilaisten esittelyseinien ja rakennelmien muodostamiseksi jne.
US-patentissa 3,571,199 on tunnettu elementtiraken-15 ne, jossa levymäisen jäykän elementin kahdessa vastakkaisessa reunassa on sen ulkopinnassa tarrakiinnitysnauha ja useita elementtejä voidaan kiinnittää toisiinsa käyttämällä erillistä asennustankoa, jonka ympärillä on spiraali-maisesti kierretty tarranauhan kanssa yhteensopivaa kiin-20 nitysnauhaa. Elementit kiinnitetään tankoon joko sen samalle tai eri puolille ja, mikäli joku tai jotkut elementeistä on asennettu kulmaan muiden elementtien kanssa, saadaan aikaan lattialla paikallaan pysyvä seinä. Ratkaisu on varsin monimutkainen ja sen käyttö on hankalaa, koska 25 tarvitaan useita erilaisia osia seinärakenteen muodostamiseksi. Lisäksi tällä ratkaisulla aikaansaadun seinän ulkonäkö ei sovi kaikkiin olosuhteisiin, koska sen elementtien väliset etäisyydet ja erisuunnissa näkyvä tarranauha muodostavat vähemmän esteettisen näkyvän osan seinästä.
30 US-patentissa 4,493,174 puolestaan on tunnettu rat kaisu, jossa jäykkiä seinäelementtejä kiinnitetään toisiinsa kytkemällä ne pystyreunastaan tarranauhalla tai vastaavalla pystysuuntaisiin tolppiin, joissa on vastaava tarra tms. kiinnityselimet. Kyseisellä rakenteella voidaan 35 rakentaa jäykkää väliseinää sen mukaan, kuinka korkeat 2 89958 elementit ovat, mutta niiden avulla aikaansaatu elementti-rakenne ja seinärakenne ei sovellu kaikkiin tarkoituksiin eikä sillä saada halutulla tavalla visuaalista ulkonäköä. Edelleen se vaatii erilliset tolpat tai vastaavat, joiden 5 avulla seinärakenne voidaan koota, koska elementtejä ei voida kytkeä kiinni toisiinsa.
US-patentissa 4,635,418 on tunnettu elementtirakenne, jossa jäykistä elementeistä muodostetaan seinäpintaa tai näyttelytelineitä tms. kiinnittämällä kahden elementin 10 liitoskohtaan kummankin pintaan tarraliimalla varustettua tarranauhaa siten, että tarranauha tarttuu liiman avulla kiinni vastaavaan pintaan ja elementit voidaan kytkeä toisiinsa irrotettavasti tarranauhojen avulla. Tässä rakenteessa on tarpeen käyttää kiinniliimautuvia tarranauhoja, 15 jotka pitää aina sijoittaa tietyn liitoksen kohdalle erikseen. Tämän seurauksena elementti tulee muodostetuksi tiettyä tarkoitusta varten ja tarranauhan poistaminen elementistä aiheuttaa siihen ulospäin näkyviä jälkiä. Myöskään elementtejä ei voida sovitella eri tavoin tai vaihtaa 20 keskenään halutun ulkonäön aikaansaamiseksi, vaan niitä on käytettävä niihin kiinnitettyjen tarranauhojen määräämällä tavalla.
US-patentissa 4,879,854 on puolestaan esitetty kiinnitysratkaisu elementtejä varten, jossa on eri tavalla 25 taittuvia kiinnittimiä, joiden sisäpuolelle on muodostettu tarranauhakiinnitys niin, että elementtilevyt voidaan asentaa kiinnittimien sisäpuolelle ja sen jälkeen ne kokoon painamalla saada tarttumaan kiinni. Ratkaisun heikkoutena on, että kiinnittimet on asetettava aina erikseen 30 haluttuun paikkaan eikä elementtejä voida kiinnittää toisiinsa muutoin kuin näiden kiinnittimien määräämissä rajoissa, jolloin lopputuloksena on ennalta määrätty purettavissa ja koottavissa oleva rakenne, jota ei voida koota olennaisesti eri tavalla.
35 Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan sei- 3 3 '>958 lainen seinäelementtirakenne, jonka avulla voidaan koota erilaisia seiniä ja seinäpintoja halutulla tavalla ilman erillisiä kiinnityselinten asentamisia tms. ja jossa sei-näelementti tarvittaessa voidaan vaikka pinnoittaa erilli-5 sellä pintamateriaalilla eri tavoin tarvitsematta muuttaa elementtejä tai laittaa niihin erillisiä kiinnittimiä tätä varten. Keksinnön mukaiselle seinäelementtirakenteelle on ominaista, että kussakin elementissä on elementin reunojen päällä sen ympäri kiertävä tarranauha ja ainakin toisessa 10 elementtiosan ulkopinnassa on sen reunaa pitkin kiertävästi toinen tarranauha niin, että elementit voidaan liittää toisiinsa mistä tahansa kunkin elementin reunasta tai sen tarranauhalla varustetun ulkopinnan reunasta yhtenäisen elementtiseinän muodostamiseksi.
15 Keksinnön olennainen ajatus on, että kuhunkin sei- näelementtiin on muodostettu tarranauhoista kiinnityseli-met, jotka kiertävät elementin reunan päällä pitkin ja sen ympäri lisäksi ainakin elementin toisella ulkopinnalla, jolloin taipuisan ja/tai joustavan materiaalin muodostamat 20 elementit voidaan kiinnittää toisiinsa joko reuna reunaa vasten tai toisiinsa nähden kulmaan kiinnittämällä reuna toisen ulkopinnan kanssa. Keksinnön mukaisella elementti-rakenteella voidaan muodostaa erilaisia seinäpintoja, jotka ovat suoria tai kaarevia ja joissa lisäksi voidaan toi-25 seen ulkopintaan siinä olevien tarranauhakiinnittimien avulla kiinnittää erillisiä pintaelementtejä, joiden avulla seinän ulkonäkö voidaan halutulla tavalla muotoilla ja tarvittaessa muuttaa eri tarkoituksia varten.
Keksintöä selostetaan lähemmin oheisissa piirustuk-30 sissa, joissa kuvio 1 esittää erästä keksinnön mukaisen seinäele-mentin sovellutusmuotoa, kuvio 2 esittää kuvion mukaisella seinäelementillä toteutettua seinäosaa, 35 kuvio 3a ja 3b esittävät erästä keksinnön mukaisen 4 39958 seinäelementin toista toteutusmuotoa ja kuvio 4 esittää seinän kokoamista esimerkiksi näyttelytiloissa keksinnön mukaisten seinäelementtien avulla.
Kuviossa 1 on esitetty seinäelementti 1, jossa on 5 varsinainen elementtiosa la ja sen reunaan kiinnitetyt tarrakiinnittimet 2a ja 2b. Elementissä on kaksi ulkopintaa, jotka varsinaisesti ovat elementistä ulospäin näkyvän seinän pinnan muodostavia pintoja. Ulkopinnat ovat olennaisesti samansuuntaiset eli ne sijaitsevat elementin 10 suuntaisen tason molemmin puolin, vaikkakin niiden muoto voi olla eri tavoin kupera, kovera, kaareva, aaltoileva tms. Elementtiosan reunat puolestaan ovat ulkopintoja vasten poikkisuuntaiset eli elementin läpi kulkeva taso leik-kaa jokaisen reunaosan tyypillisesti koko pituudelta. Reu-15 na on ulkopintojen välillä koko elementin kehän ympäri, vaikkakin sen leveys ja muoto voivat vaihdella elementin toteutusmuodosta ja rakenteesta riippuen. Tarrakiinnitin 2a on asennettu kiertämään elementin 1 reunan päällä elementin ympäri pitkin sen toisen ulkopinnan vieressä niin, 20 että siitä muodostuu yhtenäinen kiinnityskehä. Tarranauha 2b on puolestaan asennettu kiertämään vastaavaa ulkopintaa pitkin sen reunassa, jolloin tarranauhat 2a ja 2b muodostavat elementin ympärille olennaisesti yhtenäisen kiinni-tystarrakulman sen ympäri. Tarranauhat 2a ja 2b on valittu 25 sellaiseksi, että ne toimivat symmetrisesti ja tällöin jokainen yhden elementin tarranauha 2a tai 2b voi tarttua kiinni toisen elementin johonkin tarranauhaan 2a tai 2b eikä elementtien sivujen välillä ole tällöin mitään eroa kiinnittämisen kannalta. Näistä elementeistä voidaan täl-30 löin helposti koota yhtenäinen levymäinen pinta, kuten seinä, joka huonetilaan asennettaessa voidaan kiinnittää joko yläreunastaan kattoon tai muuhun paikkaan asennettuun vastaavaan tarranauhaan ja vastaavasti tarvittaessa lattiaan tai seinään, jolloin se kaikkiin kolmeen kiinnittyes-35 sään muodostaa erittäin tukevan paikallaan pysyvän pinnan 5 39953 tai seinän. Varsinainen elementtiosa la on joustavaa ja/ tai taipuisaa materiaalia, jolloin seinä voidaan muodostaa esim. eri tavoin kaarevaksi tarpeen mukaan asettamalla pelkästään katossa ja lattiassa olevat tarranauhat kulke-5 maan kaarevasti. Kuviossa 1 näkyy edelleen, kuinka elementin tarranauhan 2b mukainen ulkopinta voidaan saada halutulla tavalla erinäköiseksi käyttämällä hyväksi erilaisia pinnoitelevyjä tai pintaelementtejä 3, jotka kuviossa 1 ovat kolmionmuotoisia ja kiinnitetty tarranauhaan 2b niin, 10 että varsinainen elementtiosa la jää niiden alle näkymättömiin. Pintaelementit 3 voivat olla joko erilaista kangasta, erilaisia täytteillä varustettuja tyynymäisiä tai muita levyjä ja eri tavoin yhteenommeltuja tai muovista tms. muodostettuja ohuempia tai paksumpia elementtejä, 15 kunhan niissä on tarranauhoihin 2b kiinni tarttuvat tarranauhat niin, että ne voidaan painaa kiinni seinäelemen-tin 1 ulkopinnan puoleiseen tarranauhaan 2b. Tarvittaessa myöskin pintaelementtien 3 välisessä saumassa on tarranauhat 3a niiden kiinnittämiseksi toisiinsa siistiksi ulko-20 pinnaksi.
Kuviossa 2 on esitetty, kuinka useasta seinäelemen-tistä 1 on muodostettu yhtenäinen seinä, jonka näkyvä pinta on peitetty kuvion 1 yhteydessä esitetyllä tavalla erillisillä pintaelementeillä 3. Kuviossa 2 on ylimmän 25 oikeanpuoleisen pintaelementin kulmat käännetty irti ele mentin kiinnittämisen havainnollistamiseksi kun muut elementit ovat tukevasti paikallaan. Kuten kuviossa 2 näkyy voidaan erinäköisillä pintaelementeillä 3 saada aikaan erilaisia kuvioita ja siten saada seinä halutun näköisek-30 si.
Kuvioissa 3a ja 3b on esitetty eräs toteutusmuoto keksinnön mukaiselle seinäelementille. Kuviossa 3a on esitetty kolmionmuotoinen putkimaisista ilmatäytteisistä osista muodostettu elementinosa, joka on yhdistettävissä 35 kuviossa 3b esitetystä kolmesta samalla tavoin konstruoi- 6 09953 dusta elementinosasta muodostettuun kokonaisuuteen siten, että niistä yhdessä muodostuu neliömäinen seinäelementti. Tässä toteutusmuodossa varsinainen elementti on muodostettu muovista tms. kuumasaumaamalla niin, että elementin 5 sisään voidaan syöttää ilmaa tai muuta kaasua sen jäykistämiseksi. Vastaavasti tietenkin voidaan samantapaisia elementtejä muodostaa täyttämällä kankaiset tai muoviset putkimaiset osat vanulla tai muulla sopivalla materiaalilla. Tässä toteutusmuodossa on elementin tai elementinosien 10 reunojen ympäri kiertävä tarranauha 2a asennettu edullisemmin elementin osan keskelle ja vastaavasti tarranauha 2b kulkee kunkin elementinosan reunaa pitkin. Elementin osien reunassa voi lisäksi olla läppämäinen osa Ib, jossa voi edelleen olla ylimääräinen tarranauha, joka tarttuu 15 kiinni tarranauhaan 2b peittäen sen elementin ulkopinnassa. Läppämäinen osa Ib voi olla myös ilman tarranauhaa, jolloin se vain peittää tarranauhan 2b tarvittaessa.
Kuviossa 4 on esitetty keksinnön mukaisten elementtien avulla rakennettu seinäpinta esimerkiksi näyttelyti-20 lassa tai vastaavassa. Tässä tapauksessa on käytetty elementtejä 1, joiden korkeus on olennaisesti käytettävän tilan korkeuden suuruinen. Elementtien kiinnittämiseksi on tilan lattiaan 4 kiinnitetty tarranauha 4a, johon kunkin elementin 1 alapäässä oleva elementin reunaa kiertävä tar-25 ranauha 2a on kiinni. Vastaavalla tavalla on katto-osassa 5 tarranauha 5a, johon elementin yläpäässä oleva sen reunaa kiertävä tarranauha 2a on tarttunut kiinni. Tällä tavalla elementti on kiinnitetty sekä ala- että yläpäästään tukevasti paikalleen. Samalla on vierekkäiset elementit 30 kiinnitetty toisiinsa niiden pystyreunoissa olevien tarranauhojen 2a avulla ja siten saatu yhtenäinen seinä. Tilan kulmassa on elementit kiinnitetty toisiinsa yhdistämällä ne toisen elementin reunaa kiertävän tarranauhan 2a ja vastaavasti toisen elementin tässä tapauksessa tilan 35 puoleista pintaa sen reunassa kiertävän tarranauhan 2b 7 9 9 5 3 avulla. Erityisesti silloin, kun esimerkiksi esittelytilan muodostaa tietynkokoinen alusta ja sen päällä oleva katto-rakenne, on helppo rakentaa näyttelyseinä keksinnön mukaisten seinäelementtien avulla kiinnittämällä kattoon ja 5 alustan reunoihin tarranauhat ja asentamalla elementit niihin kiinni.
Keksinnön mukainen seinäelementti on toteutettavissa useilla eri tavoin ja useista eri materiaaleista. Varsinainen elementtirakenne voi olla joko ilmalla täytettävä 10 vierekkäisten onteloitten muodostama elementtiosa tai se voi olla vastaavan muotoinen, mutta erilaisella pehmeällä ja joustavalla materiaalilla täytetty. Edelleen varsinainen elementtiosa voi olla muodoltaan tasapaksu tai siitä poikkeava kunhan reunat on muotoiltu niin, että elementin 15 ympäri sen reunojen päällä voivat kiertää tarranauhat ja edelleen ainakin sen toiseen ulkopintaan reunan viereen voidaan asentaa sen ympäri kiertävästi toinen tarranauha niin, että elementit voidaan liittää toisiinsa reunoistaan tai ulkopinnan puolelta halutulla tavalla. Se, että ele-20 mentit itsessään ovat joustavat, sallii elementtiseinien muotoilun eri tavoin ja eri asentoihin, jolloin saadaan vaihtelevan muotoisia seinäpintoja. Koska elementeissä on tarrakiinnitys myös ainakin sen toisella ulkopinnalla, voidaan elementit asentaa sopivaan seinämateriaaliin tai 25 tarroilla varustettuun seinään suoraan sen puoleisesta pinnastaan, jolloin toinen puoli jää näkyviin ja elementit lisäksi tukeutuvat toisiinsa myös reunojensa tarranauha-kiinnityksen avulla. Elementit voidaan vaihdella kooltaan, jolloin erikokoisista elementeistä voidaan valmistaa eri 30 tavalla muotoiltuja seiniä ja tarvittaessa vaikka jättää seinään johonkin kohtaan aukko ilman, että seinän toiminnallisuus ja ulkonäkö siitä kärsii.
Muodostettaessa erilaisilla onteloilla toteutettuja elementtejä voivat ontelot olla paitsi yhdensuuntaisia 35 samanmuotoisia, myös eri tavalla kierteleviä ja kaarevia ·ι n ^ f λ 8 o y y o 3 varsinkin silloin, kun elementti muodostetaan muovimaises-ta tai vastaavanlaisesta materiaalista kuumasaumaamalla elementin pintakerrokset toisiinsa. Edelleen sopivalla tavalla muodostettu elementti voidaan esimerkiksi kiertää 5 jonkin kannatintolpan tai muun ympärille ja muodostaa siten sen ympärille erillinen ja ulkonäöltään tavanomaisesti poikkeava seinäpinta.
Kuten kuvioissa on esitetty, voi elementti olla ulkomuodoltaan olennaisesti suorakaiteen tai neliönmuotoi-10 nen. Tällöin seinien kokoaminen ja mitoittaminen on varsin helppoa. Edelleen elementit voivat muodostua kolmiomaisista elementin osista tai elementeistä kuvion 3 esittämällä tavalla tai muunlaisista elementeistä, joita voidaan yhdistää keksinnön mukaisella tavalla toisiinsa halutunlai-15 sen seinäkuvion ja seinämuodon muodostamiseksi. Samoin samassa seinässä voidaan käyttää erilaisista materiaaleista ja eri tavoin valmistettuja seinäelementtejä, jolloin voidaan vaihdella muun muassa ilmalla täytettävien onte-loelementtien ja tasapaksujen esimerkiksi vaahtomuovitäyt-20 teisten elementtien sijaintia samalla, kun erilaisia pin-taelementtejä voidaan liittää näihin halutun vaikutelman aikaansaamiseksi.

Claims (7)

9 9 9 53
1. Elementtirakenne seinäpintojen tai seinien muodostamiseksi, jossa on kaksi ulkopintaa ja niiden välissä 5 ulkopintojen joka reunalla sijaitseva ulkopintoihin nähden poikkisuuntaisen reunaosan käsittävä elementtiosa (la) ja elementtiosaan (la) kiinnitettyjä tarranauhakiinnittimiä elementtiosien (la) liittämiseksi toisiinsa, tunnet-t u siitä, että kussakin elementissä on elementin reuno-10 jen päällä sen ympäri kiertävä tarranauha ja ainakin toisessa elementtiosan (la) ulkopinnassa on sen reunaa pitkin kiertävästi toinen tarranauha (2b) niin, että elementit (1) voidaan liittää toisiinsa mistä tahansa kunkin elementin (1) reunasta tai sen tarranauhalla (2b) varustetun 15 ulkopinnan reunasta yhtenäisen elementtiseinän muodostamiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen elementtirakenne, tunnettu siitä, että ainakin osassa elementeistä (1) elementtiosa (la) on muodostettu kaasumaisella aineel- 20 la kuten ilmalla täytettävissä olevista ontelomaisista kammioista, joita on elementin yhdessä suunnassa useita vierekkäin.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen elementtirakenne, tunnettu siitä, että ilmatäytteiset ontelot ovat 25 olennaisesti muodostettavan seinän korkuisia, jolloin elementit (1) voidaan kiinnittää tilan lattiaan (4) ja vastaavasti kattoon (5) kiinnitettyihin tarranauhoihin (4a, 5a) niiden päissä olevien reunaa kiertävien tarranauhojen (2a) avulla.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen elementtirakenne, tunnettu siitä, että kukin elementti on muodostettu useista erillisistä kammioista, jotka on täytetty joustavalla ja pehmeällä materiaalilla.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen ele-35 menttirakenne, tunnettu siitä, että siihen kuuluu
10 Si-9 53 erillisiä pintaelementtejä, jotka ovat kiinnitettävissä seinäelementin ulkopinnan puoleisiin tarranauhoin vastaavilla tarranauhoilla muodostetun elementtiseinän ulkopinnan muodostamiseksi.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen elementtirakenne, tunnettu siitä, että ainakin osa elementeistä (1) on ulkomuodoltaan suorakaiteen muotoisia.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen elementtirakenne, tunnettu siitä, että ainakin osa 10 elementeistä on ulkomuodoltaan kolmiomaisia. n ti 9 9 5 8
FI912787A 1991-06-10 1991-06-10 Elementkonstruktion foer aostadkommande av vaeggytor eller vaeggar FI89958C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI912787A FI89958C (fi) 1991-06-10 1991-06-10 Elementkonstruktion foer aostadkommande av vaeggytor eller vaeggar

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI912787 1991-06-10
FI912787A FI89958C (fi) 1991-06-10 1991-06-10 Elementkonstruktion foer aostadkommande av vaeggytor eller vaeggar

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI912787A0 FI912787A0 (fi) 1991-06-10
FI912787A FI912787A (fi) 1992-12-11
FI89958B true FI89958B (fi) 1993-08-31
FI89958C FI89958C (fi) 1993-12-10

Family

ID=8532678

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI912787A FI89958C (fi) 1991-06-10 1991-06-10 Elementkonstruktion foer aostadkommande av vaeggytor eller vaeggar

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI89958C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI912787A (fi) 1992-12-11
FI89958C (fi) 1993-12-10
FI912787A0 (fi) 1991-06-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5586594A (en) Inflatable wall
US4163303A (en) Hinge structure
US7971622B2 (en) Modular structure for temporary exhibitions
AU649273B2 (en) An elongated bendable device
US4490776A (en) Collapsible rigid light box
US5125193A (en) Foldable panel display system
US20080023156A1 (en) Flexible furniture system
US20080099060A1 (en) Play structure assembly
WO2018200875A1 (en) Modular roll-up wall system
FI89958B (fi) Elementkonstruktion foer aostadkommande av vaeggytor eller vaeggar
US20090294075A1 (en) Play structure assembly comprising connectable sheet panels
RU2000102899A (ru) Крепежный хомут между проходящей через крышу строительной конструкцией и подвесным потолком
JPH08112040A (ja) 農用樹脂膜被覆装置及び農用ソーラハウス
JP3445392B2 (ja) エアーチューブ体
ITPD20090271A1 (it) Parete per l architettura d interni
RU2181421C1 (ru) Устройство для крепления подвесного потолка
JPH0516354Y2 (fi)
US4271645A (en) Building construction
JPH0754493Y2 (ja) カバー装置
US4584800A (en) Building structure including a polyhyparic surface
JP2022051315A (ja) ブースシステム
CN210460075U (zh) 柔性围绕物
RU148052U1 (ru) Система для натяжения баннерного полотна на выставочную конструкцию
WO1998048134A1 (fr) Structure gonflable avec fils de liaison et de rigidification
JP2021069510A (ja) 立設パネルユニット及びパネルシステム

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed