FI89764C - Anordning foer att tillvara ta saedesvaetskan - Google Patents

Anordning foer att tillvara ta saedesvaetskan Download PDF

Info

Publication number
FI89764C
FI89764C FI921189A FI921189A FI89764C FI 89764 C FI89764 C FI 89764C FI 921189 A FI921189 A FI 921189A FI 921189 A FI921189 A FI 921189A FI 89764 C FI89764 C FI 89764C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
collecting
semen
holder
funnel
vessel
Prior art date
Application number
FI921189A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI921189A0 (fi
FI89764B (fi
Inventor
Jukka Lindholm-Ventola
Minna-Liisa Helena Heiskanen
Original Assignee
Lindholm Ventola Jukka
Heiskanen Minna Liisa Helena
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lindholm Ventola Jukka, Heiskanen Minna Liisa Helena filed Critical Lindholm Ventola Jukka
Priority to FI921189A priority Critical patent/FI89764C/fi
Publication of FI921189A0 publication Critical patent/FI921189A0/fi
Priority to US08/302,835 priority patent/US5540670A/en
Priority to PCT/FI1993/000100 priority patent/WO1993018730A1/en
Priority to DE4391118T priority patent/DE4391118T1/de
Priority to AU37536/93A priority patent/AU3753693A/en
Application granted granted Critical
Publication of FI89764B publication Critical patent/FI89764B/fi
Publication of FI89764C publication Critical patent/FI89764C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61BDIAGNOSIS; SURGERY; IDENTIFICATION
    • A61B10/00Other methods or instruments for diagnosis, e.g. instruments for taking a cell sample, for biopsy, for vaccination diagnosis; Sex determination; Ovulation-period determination; Throat striking implements
    • A61B10/0045Devices for taking samples of body liquids
    • A61B10/0058Devices for taking samples of body liquids for taking sperm samples
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61DVETERINARY INSTRUMENTS, IMPLEMENTS, TOOLS, OR METHODS
    • A61D19/00Instruments or methods for reproduction or fertilisation
    • A61D19/02Instruments or methods for reproduction or fertilisation for artificial insemination
    • A61D19/021Apparatus for collecting seminal fluids; Artificial vaginas

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Reproductive Health (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • Hematology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Heart & Thoracic Surgery (AREA)
  • Medical Informatics (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Surgery (AREA)
  • Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)

Description

j t o 4
LAITE SIEMENNESTEEN TALTEENOTTOON - ANORDNING FÖR ATT TILL VARA TA SÄDESVÄTSKAN
Keksinnön kohteena on menetelmä ja laite eläinjalostuksessa käytettävän siemennesteen ottamiseksi talteen keinoemätti-meen liitettävällä keräilylaitteella, johon keräilylaitteeseen kuuluu keinoemättimen ja keräilyastian välille sovi-5 tettu keräilysuppilo, jossa on ylempi siemennesteen vas-taanottoaukko ja alempi pääasiallisesti alaspäin suunnattu luovutusaukko, keräilylaitteen suppilon luovutusaukon ulkopuolella olevassa pidikkeessä sijaitseva ainakin yksi keräilyastia.
10 Tunnetun menetelmän mukaan nykyaikaisessa eläinjalostuksessa käytetään yleisesti keinosiemennystä. Myös hevosilla ja eläintarhaeläimillä keinosiemennys on lisääntynyt voimakkaasti. Esimerkiksi hevos jalostuksessa käytettävän siemennesteen talteenottossa käytetään kahta eri menetelmää ns.
15 avointa tai suljettua.
Käytettäessä avointa menetelmää tarvitaan oriinpitäjän ja tammanpitäjän, mikäli keinohevosta ei ole käytettävissä, lisäksi keinoemättimen pitäjä ja kokoojasuppilon pitäjä ns. siemennesteen kerääjä. Työn suorittaminen vaatii harjaantu-20 neen kerääjän, koska ori työntää takajaloillaan voimakkaasti astuessaan sekä lyö ja haroo etukavioillaan tammaa. Myös tamma liikkuu ja vaikeuttaa huomattavasti siemennesteen keräämistä. Siemennesteen kerääminen onkin katsottava vaaralliseksi ja on vaikeaa, eikä avustavan henkilöstön 25 turvallisuutta voida taata. Lisäksi kiimaisen tamman käyttö ja käyttäytyminen siemennesteen keruussa muodostavat erittäin suuren riskin oriille. Tamma saattaa potkaista oriin jalan poikki tai muutoin vahingoittaa oriita.
Suljetussa menetelmässä kerätään koko ejakulaatio talteen 30 keinoemättimen päähän kiinnitetyn kokooja-astian tai pussin avulla, avoimessa menetelmässä ejakulaatiosta pyritään 2 b./764 keräämään yain siittiötiheimmät fraktiot suppiloon ja siihen kiinnitettyyn kokooja-astiaan tai pussiin.
Ori siementää eli ejakuloi sykäyksittäin. Ensimmäiset siemennesteen osat, fraktiot, sisältävät siittiöitä ja 5 loput vain seminaaliplasmaa, joka on peräisin eri sukupuo-lirauhasista. Oriin siitin ja erityisesti sen pää, terska, liikkuvat astumisen ja ejakulaation aikana, mikä vaikeuttaa sperman keräämisen onnistumista. Tällöin on olemassa vaara, että osa siemennesteestä ei osu suppiloon ja osa roiskuu 10 suppilosta pois, koska siemennesteen ensimmäiset arvokkaat osat tulevat kovalla paineella siemenjohtimesta. On verrattain tavallista, ettei ejakulaation kaikkia arvokkaita osia saada talteen, mistä johtuen suljetun menetelmän käyttö on yleisempää verrattuna avoimeen menetelmään.
15 Ori työntää tavallisesti ennen ejakulaatiota useita kertoja siittimen keinoemättimen läpi. Tällöin oriin siittimestä tarttuu likaa emättimen sisustan liukastusaineeseen. Suljetussa menetelmässä sperma kontaminoituu osittain lian kanssa valuessaan emättimestä keräysastiaan. Sen sijaan 20 avoimessa menetelmässä on mahdollista kerätä mikrobiologisesti ja bakterologisesti puhdas siemenneste, koska kontaminaatiota sperman ja emättimen välillä ei ole. Siittimen pää ja siemenjohdin ovat emättimen ulkopuolella ejakulaation tapahtuessa ja sperma kerätään koppaamalla fraktiot 25 suppiloon.
Suljetun menetelmän haittana on myös se, että seminaali-plasman tarpeettomat osat, jotka myös haittaavat sperman säilyvyyttä ja pakastuksen kestokykyä, sekoittuvat ejakulaation tärkeiden osien kanssa. Sperman oton alkuvaiheessa 30 ei siis pystytä erottelemaan siemenplasman osia tarkasti. Seminaaliplasma on kuitenkin mahdollista erottaa keruun jälkeen siivilöimällä tai sentrifugoimalla siemenneste.
Näin kerätyn siemennesteen, johtuen kontaminaatiosta emättimeen, ja käsitellyn siemennesteen puhtausaste ei ole 35 vastaava kuin avoimessa menetelmässä otetun. Myös siivi- i ( n s Λ ,' y O 4 3 löinti ja sentrifugointi aiheuttavat viiveen valolle ja ilmalle aran siemennesteen edelleen käsittelyssä, jonka tuli tapahtua mahdollisimman nopeasti keräämisen jälkeen.
Mikäli kyseessä on kiireisin siitoskausi ja jalostustoimin-5 nan kannalta arvokas ori, jonka spermalla on kova kysyntä, sisältää avoin menetelmä useita riskitekijöitä. Onnistuminen on usein kiinni siemennesteen kerääjän harjaantuneisuu-desta ja onnesta, siksi länsimaissa käytetään yleisesti arvokkailla oriilla suljettua keinoemätintä.
10 Edellä esitettyjen tunnettujen menetelmien epäkohtana on se, ettei talteenotetusta siemennesteestä pystytä heti alkuvaiheessa tarkasti erottelemaan keinosiemennyksessä tarvittavia elinvoimaisia siittiöitä, vaan ne joko menetetään tai ne sekoittuvat suureen määrään siemennyksen kan-15 naita arvottomaan sienmennesteeseen. Toisaalta avustavan henkilöstön ja oriin turvallisuutta ei voida taata.
Tämän keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä esitetyt ongelmat ja aikaansaada uusi menetelmä ja laite, joilla ei ole edellä esitettyjä epäkohtia.
20 Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista, että keräilylaitteen keräilysuppilon luovutusaukon ulkopuolella olevan keräilyastian sisältö punnitaan pidikkeeseen sovitetuilla elimillä, ja että keräilylaitteen punnituselimien antaman signaalin 25 perusteella tyhjä keräilyastia siirretään siirtolaitteen pidikkeen ja keräilysuppilon toistensa suhteen keräilysuppilon luovutusaukon ulkopuolella edellisen keräilyastian täytyttyä.
Keksinnön mukaiselle laitteelle on tunnusomaista, 30 - että keräilylaitteen pidikkeeseen on sovitettu elimet 4 keräilysuppilon luovutusaukon ulkopuolella olevan keräilyastian sisällön punnitsemiseksi, ja että keräilylaitteen punnituselimien antaman signaalin perusteella tyhjä keräilyastia on siirtolaitteen pidik-5 keen ja keräilysuppilon toistensa suhteen siirrettävissä keräilysuppilon luovutusaukon ulkopuolella edellisen keräilyastian täytyttyä.
Laitteella oriin siemenneste otetaan talteen siten, että ejakuloitunut siemenneste lajitellaan vaiheittain eri 10 astioihinsa. Tällöin tammojen keinosiemennykseen käytetään ejakulaation alkufraktioita, joita voidaan säilyttää laimennettuna pidempään. Alustavat tutkimustulokset osoittavat myös sen, että alkufraktioilla tiinehtivyystulokset ovat parempia kuin loppufraktioilla.
15 Keräilysuppilo on kiinnitetty laitteen runkoon, kun taas pidike on akselin ympäri kiertyvä levy. Keräilyastiat ovat sovitettavissa kehättäisen välimatkan päähän toisistaan keräilysuppilon luovutusaukon määrittelevälle etäisyydelle akselista, jota siirtoelimenä toimiva käyttölaite on sovi-20 tettu käyttämään.
Punnituselimet ovat pidikkeeseen keräilyastian alle sovitettu painoon reagoiva mittalaite, joka on sähköisesti kytketty siirtolaitteeseen tai punnituselimet ovat pidikkeeseen sovitettuja, keräilyastiaa kannattavia säädettäviä 25 vaakoja, joiden keräilyastian puoleisen pään ja pidikkeen välillä on anturi, joka on sähköisesti kytketty siirtolaitteeseen .
Keksinnön avulla pystytään siemenneste lajittelemaan aikaisemmin tunnettua tarkemmin. Myös siemennesteen laatu ja 30 säilyvyys paranevat nopean keräämisen johdosta. Siemennesteen keräämiseen tarvitaan kuitenkin vähemmän avustavaa henkilökuntaa kuin aikaisemmin ja samalla avustavan henkilöstön ja astuvan oriin turvallisuus paranevat.
5 (. . '7 ' λ c , / ο 4
Keksintöä selostetaan seuraavassa esimerkkien avulla viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa
Kuvio 1 esittää keksinnön mukaista laitetta sivukuvantona. Kuvio 2 esittää ylhäältä päin kuvattuna kuvion 1 laitteen 5 siemennesteen keräilyastioiden pidikelevyä.
Kuvio 3 esittää kuvion 1 mukaisen laitteen sijoitusta keinohevoseen sivukuvantona ja osittain leikattuna ·
Kuvio 4 esittää kuvion 1 keräilyastian punnitusjärjestel- 10 män toista sovellutusmuotoa.
Kuviosta 1 nähdään laite hevosen siemennesteen talteenottoon. Keksinnön mukaisella laitteella 9 siemenneste otetaan talteen siten, että kaikki siemensyöksyssä vapautuva siemenneste kerätään vaiheittain keräilysuppilon 27 kautta 15 erillisiin keräilyastioihin 32. Keinoemättimen 12 ja keräilyastian 32 välille on sovitettu keräilysuppilo 27, jossa on ylempi siemennesteen vastaanottoaukko 51 ja alempi pääasiallisesti alaspäin suunnattu luovutusaukko 52. Keräi-lylaitteessa käytettävän suppilon 27 vastaanottoaukon 51, 20 51' muoto voi vaihdella riippuen käytettävän suppilon takaseinän 43, 43' sijainnista ja muodosta. Suppilon 27 takaseinä 43, 43' pysäyttää siemennesteen liikkeen ja aikaansaa tasaisen valumisen kohti suppilon 27 luovutusauk-koa 52. Keräily tapahtuu automaattisesti sähköisen käyttö-25 laitteen 19 avulla, joka on kiinnitetty kiinnitystelineellä 34 keinohevosen tukijalan 21 jatkeella runkoon. Keräilyastian 32 alapuolelle sijoitettu, painoon reagoiva punni-tuselin 66 antaa impulssin käyttölaitteelle sähköisen säätöjärjestelmän kautta, kun haluttu määrä siemennestettä 30 on kertynyt astiaan.
Käyttölaite 19 siirtää keräilyastian pidikelevyä 37. Pidi-kelevy 37 pyörähtää akseliin 38 kiinnittyneenä juuri sen verran, että keräilyastia 32 siirtyy sivulle suppilon 27 alta ja seuraava kuppi 32 siirtyy suppilon alle. Koko-35 naisuudessaan siemensyöksyn kestoaika on vain muutama 6 <; 7λ sekunti, jolloin keräilyastian 32 vaihtoon kuluva keskimääräinen aika on vain noin 0,5 s. Keinoemättimen sisäpuoli suojataan kertakäyttöisellä suojakalvolla 26, joka kiinnitetään toisesta päästä suppiloon 27. Suojakalvoa 26 käyt-5 täen saavutetaan myös hyvä ulkoinen hygieenisyys. Suppilo 27 on kiinnitetty suppilon kiinnitystelineeseen 67, josta se on helposti irrotettavissa puhdistusta ja sterilointia varten.
Kuviossa 2 on esitetty ylhäältä päin katsottuna keksinnön 10 mukaisen laitteen siemennesteen keräilyastioiden pidikelevy 37. Kaikki siemensyöksyssä vapautuva siemenneste kerätään vaiheittain erillisiin keräilyastioihin 32 ja 39. Pidikele-vyä 37 siirretään automaattisesti sähköisen käyttölaitteen 19 avulla, joka on kiinnitetty kiinnitystelineellä 34 15 tukijalan 21 jatkeella runkoon. Pidikelevy 37 on kiinnitetty akselilla 38 käyttölaitteeseen 19. Keräilyastioita 32 on pidikelevyssä 37 kolme kappaletta ja neljäs keräilyastia 39 toimii sakkakuppina, jotta kunnollinen erottelu saadaan aikaan. Keräilyastioihin 32 kerätään siemennestettä tarkal-20 leen haluttu määrä, edullisimmin 7g ja keräilyastiaan 39 kerätään loput eli keinosiemennykseen kelvoton siemenneste, ns. lähes siittiövapaat siemenplasman osat. Keräilyastia 39 voidaan tarvittaessa jättää ilman siemennesteen painoon reagoivaa mittauselintä. Pidikelevy 37 pyörähtää juuri sen 25 verran, että keräilyastia 32 siirtyy sivulle suppilon 27 alta ja seuraava kuppi 32 siirtyy suppilon alle.
Kuviossa 3 on esitetty keksinnön mukaisen laitteen sijoitusta keinohevoseen. Joustavalla materiaalilla päällystetyn keinohevosen rungon 10 sisään on välittömästi keinoemätti-30 men 12 jälkeen asennettu keräilysuppilo 27, joka on yhdistetty keinoemättimeen suojakalvon 26 avulla. Suppilo 27 on kiinnitystelineen ja käyttölaitteen 19 kanssa kiinnitetty kiinnitystelineellä 34 keinohevosen 10 runkoon. Keräily-laitteisto on helposti irrotettavissa keinohevosen 10 35 avoimen vatsaosan kautta puhdistusta ja sterilointia varten.
7 - 7 6*
Kuviossa 4 on esitetty toinen sovellutusmuoto keräilyastian punnitus järjestelmästä. Siemennesteen määrän mittaus toimii tässä sovellutusmuodossa vaakaperiaatteella. Punnituselimet ovat pidikkeeseen 37 sovitettuja, keräilyastiaa 32 kannat-5 tavia säädettäviä vaakoja, joiden keräilyastian 32 puoleisen pään 53 ja pidikkeen välillä on anturi 45, joka on sähköisesti kytketty siirtolaitteeseen. Keräilysuppilosta keräilyastiaan 32 valuvan siemennesteen aiheuttama painon lisäys antaa anturille 45 impulssin, joka aikaansaa siirto-10 liikkeen keräilyastian pidikelevyä 37 akselin 38 välityksellä siirtävässä käyttölaitteessa. Jokainen keräilyastia 32 on varustettu omalla vaakalaitteella. Keräilyastia 32 on kiinnitetty punnitusakselin 46 toiseen päähän ja akselin 45 vastakkaiseen päähän on kiinnitetty säädettävä paino 47, 15 jonka avulla määritetään ennalta kuhunkin keräilyastiaan 32 talteenotettavan siemennesteen määrä.
Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön erilaiset sovellutusmuodot voivat vaihdella jäljempänä esitettävien patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (5)

8 Ί s - - i O
1. Laite eläinjalostuksessa käytettävän siemennesteen ottamiseksi talteen keinoemättimeen (12) liitettävällä keräilylaitteella (9), johon keräilylaitteeseen (9) kuuluu keinoemättimen (12) ja keräilyastian (32, 39) välille 5 sovitettu keräilysuppilo (27), jossa on ylempi siemennesteen vastaanottoaukko (51) ja alempi pääasiallisesti alaspäin suunnattu luovutusaukko (52), keräilylaitteen (9) suppilon (27) luovutusaukon (52) ulkopuolella olevassa pidäkkeessä (37) sijaitseva ainakin yksi keräilyastia (32, 39), 10 tunnettu siitä, että keräilylaitteen (9) pidikkeeseen (37) on sovitettu elimet (66 tai 45, 46, 47) keräilysuppilon (27) luovutusaukon (52) ulkopuolella olevan keräilyastian (32, 39) sisällön punnitsemiseksi, ja 15. että keräilylaitteen (9) punnituselimien (66 tai 45, 46, 47. antaman signaalin perusteella tyhjä keräilyastia (32, 39) on siirtolaitteen (19) pidikkeen (37) ja keräilysuppilon (27) toistensa suhteen siirrettävissä keräilysuppilon (27) luovutusaukon ulkopuolella edellisen 20 keräilyastian täytyttyä.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että keräilysuppilo (27) on laitteen rungossa (21), kun taas pidike (37) on akselin (38) ympäri kiertyvä levy, johon keräilyastia (32, 39) on sovitettavissa kehättäisen 25 välimatkan päähän toisistaan keräilysuppilon (27) luovutus-aukon (52) määrittelevälle etäisyydelle akselista (38), jota siirtoelimenä toimiva siirtolaite (19) on sovitettu käyttämään.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen laite, 30 tunnettu siitä, että punnituselimet ovat pidikkeeseen (37) keräilyastian (32, 39) alle sovitettu mittauslaite (66), joka on sähköisesti kytketty siirtolaitteeseen (19). 9 • ^ ^ A . * ί <4
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että punnituselimet ovat pidäkkeeseen (37) sovitettuja, keräilyastiaa (32, 39) kannattavia 5 säädettäviä vaakoja (46, 47), joiden keräilyastian (32, 39) puoleisen pään (53) ja pidikkeen välillä on anturi (45), joka on sähköisesti kytketty siirtolaitteeseen (19).
5. Menetelmä eläinjalostuksessa käytettävän siemennesteen ottamiseksi talteen keinoemättimeen (12) liitettävällä 10 keräilylaitteella (9), johon keräilylaitteeseen (9) keino-emättimen (12) ja keräilyastian (32, 39) välille sovitetaan keräilysuppilo (27), jossa on ylempi siemennesteen vastaan-ottoaukko (51) ja alempi pääasiallisesti alaspäin suunnattu luovutusaukko (52), keräilylaitteen (9) suppilon (27) 15 luovutusaukon (52) ulkopuolella olevaan pidikkeeseen (37) asetetaan ainakin yksi keräilyastia (32, 39), tunnettu siitä, että keräilylaitteen (9) keräilysuppilon (27) luovutusaukon (52) ulkopuolella olevan keräilyastian (32, 39) 20 sisältö punnitaan pidikkeeseen (37) sovitetuilla elimil lä (66 tai 45, 46, 47), ja että keräilylaitteen (9) punnituselimien (66 tai 45, 46, 47) antaman signaalin perusteella tyhjä keräilyastia (32, 39) siirretään siirtolaitteen (19) pidikkeen (37) 25 ja keräilysuppilon (27) toistensa suhteen keräilysuppi lon (27) luovutusaukon ulkopuolella edellisen keräilyastian täytyttyä. 10 > o 4
FI921189A 1992-03-19 1992-03-19 Anordning foer att tillvara ta saedesvaetskan FI89764C (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI921189A FI89764C (fi) 1992-03-19 1992-03-19 Anordning foer att tillvara ta saedesvaetskan
US08/302,835 US5540670A (en) 1992-03-19 1993-03-19 Apparatus for collecting semen
PCT/FI1993/000100 WO1993018730A1 (en) 1992-03-19 1993-03-19 Apparatus for collecting semen
DE4391118T DE4391118T1 (de) 1992-03-19 1993-03-19 Samen-Auffangvorrichtung
AU37536/93A AU3753693A (en) 1992-03-19 1993-03-19 Apparatus for collecting semen

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI921189A FI89764C (fi) 1992-03-19 1992-03-19 Anordning foer att tillvara ta saedesvaetskan
FI921189 1992-03-19

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI921189A0 FI921189A0 (fi) 1992-03-19
FI89764B FI89764B (fi) 1993-08-13
FI89764C true FI89764C (fi) 1993-11-25

Family

ID=8534946

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI921189A FI89764C (fi) 1992-03-19 1992-03-19 Anordning foer att tillvara ta saedesvaetskan

Country Status (5)

Country Link
US (1) US5540670A (fi)
AU (1) AU3753693A (fi)
DE (1) DE4391118T1 (fi)
FI (1) FI89764C (fi)
WO (1) WO1993018730A1 (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FI933633A0 (fi) * 1993-08-18 1993-08-18 Haico Oy Anordning foer tillvaratagning av sperma
US5961503A (en) * 1998-05-13 1999-10-05 Minitube Of America, Inc. Boar semen collection bag
US6554811B2 (en) * 2000-09-08 2003-04-29 University Of Saskatchewan Technologies Inc. Internal artificial vagina for collecting animal semen
EP1862144A1 (fr) * 2006-06-01 2007-12-05 Genes Diffusion Mannequin pour la collecte de semence animale
CN202005873U (zh) * 2011-02-22 2011-10-12 爱侣健康科技有限公司 具有挤压功能的取精器
CN102525684B (zh) * 2012-02-07 2014-06-18 青岛德瑞骏发生物科技有限公司 一种马采精用模拟母马台架
US10334822B2 (en) * 2016-02-19 2019-07-02 Maria E. Stroud Behavioral training aid
CN106954559A (zh) * 2017-05-02 2017-07-18 欧阳斌 一种具有宠物玩偶及取精功能的装置
US10973617B2 (en) * 2018-03-27 2021-04-13 Bruce Eilts Artificial vagina set

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2603442A (en) * 1948-04-20 1952-07-15 Paul L Snyder Apparatus for weighing and bagging materials
US2792836A (en) * 1953-10-07 1957-05-21 Jr Walker Reynolds Urine sampler
US3547102A (en) * 1968-10-28 1970-12-15 Richard E Frenkel Clinical instrument
SE395626B (sv) * 1974-06-07 1977-08-22 Asea Ab Press for hydrostatisk strengpressning av ror
FR2402580A1 (fr) * 1977-09-09 1979-04-06 Serac Sa Dispositif de correction automatique d'un carrousel de remplissage a dosage ponderal
SU1017321A1 (ru) * 1979-01-24 1983-05-15 Украинский Научно-Исследовательский Институт Разведения И Искусственного Осеменения Крупного Рогатого Скота Устройство дл получени спермы от животных
SU923545A1 (ru) * 1980-04-24 1982-04-30 Литовский Научно-Исследовательский Институт Животноводства Машина дл расфасовки семени животных в соломинки
SU1120993A1 (ru) * 1980-07-28 1984-10-30 Научно-Исследовательский Ордена Трудового Красного Знамени Институт Животноводства Лесостепи И Полесья Усср Устройство дл получени спермы от хр ков
US4407379A (en) * 1981-06-12 1983-10-04 Diffracto Ltd. High accuracy filling machines
DE3416595A1 (de) * 1984-05-04 1985-11-07 Kurt Prof. Dr.-Ing. Leschonski Verfahren und vorrichtung zur probenteilung von schuettguetern und suspensionen
US4744352A (en) * 1987-01-16 1988-05-17 Emery Joseph B Artificial insemination semen collection phantom
DE3717615A1 (de) * 1987-05-25 1988-12-15 Schenck Ag Carl Verfahren zur kontinuierlichen ermittlung der foerderstaerke eines schuettgutstromes und/oder zum kontinuierlichen dosieren von schuettgut und vorrichtung zur durchfuehrung des verfahrens
DE3928872A1 (de) * 1989-08-31 1991-03-21 Rheinische Werkzeug & Maschf Analysensiebgeraet
JP3072773B2 (ja) * 1990-10-27 2000-08-07 株式会社椿井 自動尿量測定装置

Also Published As

Publication number Publication date
AU3753693A (en) 1993-10-21
FI921189A0 (fi) 1992-03-19
FI89764B (fi) 1993-08-13
WO1993018730A1 (en) 1993-09-30
DE4391118T1 (de) 1995-02-23
US5540670A (en) 1996-07-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI89764C (fi) Anordning foer att tillvara ta saedesvaetskan
US6371046B1 (en) Method and an apparatus for separation of foremilk
EP0729295B1 (en) Equidae manure/urine catcher
EP0584890A2 (en) A milking plant
EP1782758A1 (en) Estrus detector
US4744352A (en) Artificial insemination semen collection phantom
US20070282285A1 (en) Phantom for collecting animal semen
US20040194712A1 (en) Milk conveyer device
US3957018A (en) Milking apparatus
US4690678A (en) Device and method for facilitating animal artificial insemination
US3036553A (en) Collector tube for urine and adapter therefor
SE509449C2 (sv) Mjölkningsutrustning och avlastningsanordning för mjölkningsutrustning
EP1895933A1 (en) Device for collection of animal semen adaptable to an artificial vagina
Hartman et al. Design and use of a milking machine for sows
EP3855898B1 (en) Milking system with detection system
US4563172A (en) Embryo collector and collection method
AU2003291968B2 (en) A milk conveyer device
US3114350A (en) Small animal feeder
FI954116A (fi) Kertakäyttöinen laite eläinten, erityisesti karjujen ja kanien siemennesteen keräämiseksi
EP0289165A1 (en) Liquid quantity indicator
Frank Artificial insemination in livestock breeding
US5138977A (en) Unusable milk collection bucket with overflow prevention means
Smirk A method for determining in animals the alimentary absorption time for water, the abdomen remaining intact
SU324767A1 (ru) Насадка в вагине дл вз ти спермы от производителей сельскохоз йственных животных
DK200500129U4 (da) Vandtrug

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed