FI89306C - Foerfarande och apparat foer torkning av ett partikelmaterial saosom bark - Google Patents

Foerfarande och apparat foer torkning av ett partikelmaterial saosom bark Download PDF

Info

Publication number
FI89306C
FI89306C FI890909A FI890909A FI89306C FI 89306 C FI89306 C FI 89306C FI 890909 A FI890909 A FI 890909A FI 890909 A FI890909 A FI 890909A FI 89306 C FI89306 C FI 89306C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
layer
drying medium
dried
drying
substrate
Prior art date
Application number
FI890909A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI890909A (fi
FI890909A0 (fi
FI89306B (fi
Inventor
Rolf Ryham
Original Assignee
Ahlstroem Foeretagen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ahlstroem Foeretagen filed Critical Ahlstroem Foeretagen
Publication of FI890909A publication Critical patent/FI890909A/fi
Publication of FI890909A0 publication Critical patent/FI890909A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI89306B publication Critical patent/FI89306B/fi
Publication of FI89306C publication Critical patent/FI89306C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F26DRYING
    • F26BDRYING SOLID MATERIALS OR OBJECTS BY REMOVING LIQUID THEREFROM
    • F26B17/00Machines or apparatus for drying materials in loose, plastic, or fluidised form, e.g. granules, staple fibres, with progressive movement
    • F26B17/18Machines or apparatus for drying materials in loose, plastic, or fluidised form, e.g. granules, staple fibres, with progressive movement with movement performed by rotating helical blades or other rotary conveyors which may be heated moving materials in stationary chambers, e.g. troughs
    • F26B17/22Machines or apparatus for drying materials in loose, plastic, or fluidised form, e.g. granules, staple fibres, with progressive movement with movement performed by rotating helical blades or other rotary conveyors which may be heated moving materials in stationary chambers, e.g. troughs the axis of rotation being vertical or steeply inclined
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F26DRYING
    • F26BDRYING SOLID MATERIALS OR OBJECTS BY REMOVING LIQUID THEREFROM
    • F26B3/00Drying solid materials or objects by processes involving the application of heat
    • F26B3/02Drying solid materials or objects by processes involving the application of heat by convection, i.e. heat being conveyed from a heat source to the materials or objects to be dried by a gas or vapour, e.g. air
    • F26B3/06Drying solid materials or objects by processes involving the application of heat by convection, i.e. heat being conveyed from a heat source to the materials or objects to be dried by a gas or vapour, e.g. air the gas or vapour flowing through the materials or objects to be dried

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Microbiology (AREA)
  • Drying Of Solid Materials (AREA)

Description

89306 MENETELMÄ JA LAITE RAKEISEN AINEEN KUTEN KUOREN KUIVAAMISEKSI 5
Keksinnön kohteena ovat menetelmä ja laite rakeisen aineen, kuten kuoren, kuivaamiseksi, jotka menetelmä ja laite kuvataan itsenäisten menetelmä- ja laitevaatimusten johdanto-osissa.
10
Ainetta kuivataan perinteisesti kaasumaisella kuivausväliai-neella, jonka syöttölämpötila pyritään pitämään korkeana, jotta itse kuivaimen kustannukset, ennen kaikkea kuivaimen koko, voitaisiin minimoida. Tällöin väliaine poistuu 15 kuivaimesta suhteellisen kuumana ja ennen muuta kylläs-tymättömänä, mistä johtuen optimaaliseen energian hyväksikäyttöön päästään vain harvoin.
Jotta kuivattavalle aineelle ja kuivausväliaineelle saatai-20 siin mahdollisimman suuri kosketuspinta-ala, aine kuivataan usein kuivattavan aineen ja kuivausväliaineen suspensiona. Tämä johtaa usein suuriin investointeihin väliaineen ja kuivatun aineen erottamiseksi toisistaan. Suspensiokuivauk-sessa saavutetaan vain harvoin edullinen kosteuspitoi-25 suuden ja lämpötilan gradientti kuivausväliaineen ja kuivattavan aineen välillä aineen hallitsemattoman sekoittumisen takia. Suspensiokuivaustekniikka kuvataan esim. ruotsalaisissa patenttihakemuksissa nro 7810558-2 ja 8307170-4.
.. .30
Toisessa tunnetussa menetelmässä kuorta kuivataan levittämällä kostea kuorikerros kaasua läpäisevälle alustalle ja johtamalla kuivausväliainetta ylöspäin alustan ja kuori-kerroksen läpi ja siiirtämällä kuorikerrosta lineaarisesti 35 alustalla, jonka läpi kuivausväliainetta puhalletaan.
P518/F1 2 89306
Uutta kuorta syötetään kerrokseen sen takapäässä ja kuivattua ainetta poistetaan kerroksen etupäästä. Tällöin esiintyy ongelmia, koska kerroksen kosteusgradientti eli profiili etupäässä eli "kuivatussa" päässä on tietynlainen, 5 ts. poistetun aineen kosteuspitoisuus on noin profiilin keskiarvo. Lisäksi, koska kerroksen virtausvastus usein pienenee kosteuspitoisuuden laskiessa, kuivausväliaine pyrkii virtaamaan suhteellisen kuivan kerroksen läpi etupäässä, mistä johtuen kuivausprosessi "laukkaa" kerroksen 10 etupäässä. Tästä taas aiheutuu muita haittoja, esim. alhainen kosteuspitoisuus suuressa osassa kerroksesta poistuvaa väliainetta, mistä johtuen tarvitaan suuret laitteet ja paljon energiaa väliaineen lämmittämiseen ja/tai kuivaamiseen, jos se aiotaan kierrättää uudelleen 15 kuorikerroksen läpi. Edelleen on vaikea säätää kuivausta niin, että poistetun kuoriaineksen kosteus saadaan optimaaliseksi. Lämpötila- ja kosteusgradientit kuivausväliaineen ja kuivattavan aineen välillä eivät ole optimaalisia.
20 Muuta syöttö- ja poistotekniikkaa sinänsä käsittelevää tekniikkaa kuvataan esim. suomalaisessa patenttijulkaisussa nro 66485, joka koskee päättömällä viiralla kuivattavaa ainetta poistavaa laitetta. Kuviosta nähdään, että ohut kerros poistetaan kuivauspatjan pohjasta elimillä 13 ja 25 14, jotka eivät ole jatkuvatoimisia. Tällaisen prosessin ajaminen jatkuvana edellyttäisi mitä todennäköisimmin, että poistettavat kerrokset ovat hyvin ohuita, mikä on mahdollista vain hyvin homogeenisten aineiden, kuten esim. viljan tms. mutta ei kuoren tms. aineiden, ollessa kyseessä.
30 Keksinnön tarkoitus on saada aikaan menetelmä, jossa kerrokseksi syötetty aine voidaan kuivata sellaisissa olosuhteissa, että kerroksesta poistuvan kuivausväliaineen kosteuspitoisuus on olennaisesti vakio ja väliaine on edullisesti kosteuskylläinen samalla kun kuivattava aine voidaan kuivata 35 haluttuun pitoisuuteen.
2518/F1 3 8930ό
Keksinnön mukaisessa menetelmässä rakeinen aine, esim. kuoriaine, kuivataan levittämällä se kerrokseksi kuivausvä-liaineen läpäisevälle alustalle, kuivausväliaine saatetaan virtaamaan ylöspäin alustan ja ainekerroksen läpi ja 5 kuivausprosessin aikana kuivattua ainetta poistetaan kerroksesta ja uutta ainetta lisätään siihen. Menetelmälle on tunnusomaista se, että kuivattava kerros on järjestetty ympyränmuotoiseksi kiinteälle alustalle; että kerrosta siirretään sen kehäsuunnassa kiinteällä alustalla; 10 että kuivattua ainetta poistetaan kerroksen alapinnalta alustan läpi samalla, kun kerros liikkuu ja uutta ainetta lisätään kerroksen yläpinnalle, jolloin kerroksen paksuus säilyy olennaisesti muuttumattomana; ja että kuivausväliaine saatetaan virtaamaan kerroksen läpi sellaisissa olosuhteis-15 sa, että kerroksesta poistuvan kuivausväliaineen kosteuspitoisuus on olennaisesti tasainen olennaisesti koko kerroksen alueella.
Menetelmä toteutetaan edullisesti siten, että kuivausväli-20 aine on olennaisesti kylläinen, kun se poistuu kuivattavasta kerroksesta.
Kuivausväliaineen absorboima kosteus on peräisin olennaisesti vain kuivattavasta kerroksesta.
-25
Kuivausväliaine saatetaan edullisesti virtaamaan koko kuivattavan kerroksen läpi.
Poistamalla kuivattua ainetta kerroksen alapinnalta saavute-30 taan se etu, että poistetun kerroksen yläpuolella oleva kerros on kostea, joten kuivausväliaineelle voidaan saada tasainen kosteuspitoisuus sen poistuessa kerroksesta ja se voi nimenomaisesti olla kosteuskylläinen. Tästä johtuen kuivausväliainevirta voidaan minimoida ja saavutetaan 35 optimaaliset kosteus- ja lämpötilagradientit kuivattavan aineen ja kuivausväliaineen välille. Koska kerroksesta P518/F1 4 89306 poistuvan kuivausväliaineen kosteuspitoisuus on tasainen ja väliaine on edullisesti kylläinen, kosteus voidaan tehokkaasti poistaa väliaineesta optimaalisella kosteudenpoisto-laitteella ja se voidaan lämmittää kierrätettäväksi uudel-5 leen kuivattavan kerroksen läpi. Lämpöpumppua voidaan siten käyttää sinänsä tunnetulla tavalla väliaineen kuivaukseen ja uudelleen lämmittämiseen. Väliainetta, riipumatta siitä onko se vesihöyryä vai jotain kaasua, palautettaessa takaisin kuivattavaan kerrokseen voidaan käyttää palautus-10 linjaan asennettua lämmönvaihdinta (tai -vaihtimia) (lämmi-tintä tai lämmittimiä), jolloin lämmönvaihdin lämmittää kaasun haluttuun lämpötilaan tai ylikuumentaa osan kerroksesta poistuvasta väliaineesta (kerroksen jälkeinen mahdollinen kylläinen kaasuylimäärä poistetaan käytännöllisesti 15 katsoen kuivana kylläisenä höyrynä).
Kun ainetta lisätään kuivattavaan kerrokseen ja sitä poistetaan siitä, lisäämiseen ja poistamiseen käytettävät elimet liikkuvat kuivattavaan kerrokseen nähden. Mainitut 20 syöttö- ja poistoelimet ulottuvat kerroksen koko leveydelle siten, että ainetta lisätään ja sitä poistetaan koko kerroksen leveydellä kerroksen liikkuessa mainittuihin elimiin nähden.
25 Kuivausprosessin aikana kerroksen kosteusprofiili vaihte-lee kerroksen liikkeen suunnassa. Kerroksen paksuun on yleensä vakio koko sen pinta-alalla. Kuivausaineen läpivir-tausvastus riippuu kuivattavan kerroksen kosteusprof iilista: mitä suurempi kosteuspitoisuus, sen suurempi virtausvastus. 30 Lisäksi paksu kostea ainekerros voi kyllästää kosteudella suuremman kuivausainevirran kuin suhteellisen ohut kostea kerros. Keksinnön mukaisesti voi siten olla edullista, erityisesti kun suurehko kuivausainemäärä virtaa kerroksen läpi, järjestää suhteessa suurempi kuivausainevolyymi 35 virtaamaan niiden kerroksen alueiden läpi, joissa kerroksen kosteuspitoisuus on suurempi. Tällä tavalla laitteen koko P518/F1 5 89306 kerrosvolyymi voidaan käyttää optimaalisesti hyväksi, jotta kerroksen pinnalta poistuvan kuivausaineen kosteuspitoisuus saadaan tasaiseksi. Koska kerroksen kaasunvirtaus-vastus riippuu sen paksuudesta, kerroksen paksuus olisi 5 pidettävä tasaisena. Tämä saadaan aikaan siten, että ainetta lisätään ja sitä poistetaan olennaisesti samalla kohdalla kerrosta vaikkakin sen eri puolilla. Kuten jo mainittiin, kerros on ympyränmuotoinen ja sitä siirretään sen kehän suuntaisesti siirtolaitteen avulla kiinteällä 10 vaakatasoisella alustalla, esim. reikälevykiekolla. Ainetta lisätään kerrokseen säteittäisellä kiinteällä ruuvisyöttö-laitteella, joka sen lisäksi, että syöttää ainetta olennaisesti koko kerroksen leveydelle, myös "jyrsii pois" kerroksen yläpinnan ja pitää siten kerroksen paksuuden 15 tasaisena. Syöttöruuvi on edullisesti järjestetty huolehtimaan aineen jatkuvasta syöttämisestä kerrokseen. Ainetta voidaan poistaa kerroksesta yli koko alustan leveyden ulottuvan aukon tai raon kautta, joka samalla rajoittaa poistokuilun syöttöaukon. Poistokuiluun voidaan sijoittaa 20 poistoruuvikuljetin. Jotta varmistutaan siitä, että ympyränmuotoisesta kuivattavasta kerroksesta poistetaan tasaisen paksu pohjakerros, poistokuljettimen ruuvin kierteytys voi vaihdella kerroksen eri kohdissa poistettavan erilaisen ainevirran mukaan. Vaihtoehtoisesti voidaan eri 25 säteittäisille sektoreille järjestää eri poistokuilut ja poistoruuvit, joiden teho on erilainen, jotta tasaisen paksu kerros poistetaan ympyränmuotoisen kerroksen koko alapinnalta. Kaasua läpäisevä alusta on edullisesti vaakatasossa.
. 30
Laite menetelmän toteuttamiseksi käsittää olennaisesti vaakatasoisen alustan mainitun kuivattavan ainekerroksen kannattamiseen, elimet kuivausväliaineen johtamiseksi ylöspäin mainitun alustan ja mainitun kerroksen läpi, 35 elimet uuden aineen syöttämiseksi kerrokseen ja kuivatun aineen poistamiseksi kerroksesta, jolle laitteelle on P518/F1 6 89306 tunnusmerkillistä se, että alusta ja kerros ovat ympyränmuotoisia; että siirtoelimet on järjestetty siirtämään kerrosta kehän suunnassa alustalla; että mainitussa poistoelimessä on ainakin yksi tuloaukko alustassa, joka 5 aukko (aukot) on kerroksen liikkeeseen nähden poikittaissuuntainen ja joka (jotka) on järjestetty poistamaan tasapaksu kerros kuivattua ainetta kerroksen alapinnalta samalla kun mainittu kerros liikkuu kehänsä suuntaisesti; että mainittu uuden aineen syöttöelin lisää ainetta kerrok-10 sen yläpinnalle kompensoimaan poistettu ainekerros, jotta kuivattavan kerroksen paksuus pysyisi muuttumattomana; ja että kuivausväliaineen kierrätyseiimet on sovitettu saamaan aikaan kerroksesta poistuvalle kuivausväliaineelle olennaisesti tasainen kosteuspitoisuus kuivattavan kerroksen joka 15 kohdassa, jonka läpi kuivausväliaine virtaa.
Edullisesti laitteeseen kuuluu myös vaippa, joka rajoittaa kuivausväliaineen virtaustien. Tässä virtaustiessä on sopivasti puhaltimia väliaineen saattamiseksi virtamaan 20 kerroksen läpi ja lämmittimiä väliaineen lämmittämiseksi uudelleen sekä kuivauselimiä väliaineen kuivaamiseksi ennen kuin se kierrätetään uudelleen kerroksen läpi. Väliaineen uudelleen lämmitys ja kuivaus voi tapahtua millä tavanomaisella tavalla tahansa, esim. lämpöpumpulla, jonka 25 höyrystin poistaa kosteuden kuivausväliaineesta jäähdyttämällä sen, jolloin kondensaatti voidaan poistaa ja täten kuivattu kaasu lämmittää uudelleen lämpöpumpun lauhduttimes-sa. Vaihtoehtoisesti kuivausväliaine voidaan johtaa ns. ADlAC-imeyttimen läpi, jossa kuivauskaasu samanaikaisesti 30 sekä kuivataan että lämmitetään (ks. ruotsalainen patentti nro 7902979-9)
Keksintö ja sen edullisia suoritusmuotoja määritellään yksityiskohtaisemmin oheisissa patenttivaatimuksissa.
35 P518/F1 7 8 9 306
Erästä keksinnön edullista suoritusmuotoa selitetään seuraavassa yksityiskohtaisemmin viittaamalla oheisiin kuvioihin.
5 Kuvio 1 esittää kaaviomaisesti keksinnön mukaisen kuivaus-laitteen pystyleikkausta.
Kuvio 2 on leikkaus kuvion 1 viiva II-II pitkin.
Kuvio 3 esittää laitteistoa kerroksen eri sektoreiden läpi virtaavan ilmamäärän säätämiseksi kerroksen liikesuun-10 nassa.
Kuvio 4 on kaaviomainen leikkaus kuvion 1 viivaa IV-IV pitkin ja esittää elimiä aineen lisäämiseksi kerrokseen ja aineen poistamiseksi kerroksesta.
15 Kuvio 1 esittää keksinnön mukaista pääasiallisesti ympyränmuotoista lieriömäistä laitetta kuoriaineksen kuivaamiseksi. Laite käsittää pääasiallisesti ympyränmuotoisen vaipan, jonka ulkoläpimitta voi olla jopa n. 20 metriä. Vaipan sisällä on kaasua läpäisevä alusta, joka on pyöreä, vaaka-20 tasoinen reikälevykiekko 10, jonka päällä on tasapaksu kuorikerros 11. Mainittu reikälevy 10 on kiinteä ja kuviossa 2 esitetyt siirtolavat 12 saattavat kuorikerroksen 11 pyörivään liikkeeseen. Käyttöelin 13 pyörittää siirtolapoja 12 esimerkiksi nopeudella, jolla kuorikerros kiertää 25 yhden kierroksen kolmessa tunnissa. Reikälevyn 10 alla on kuivausväliaineen jakokammio 15. Edelleen, kuivattavan kerroksen yläpuolella on sen läpi virranneen kuivausväliaineen keräyskammio 20. Vaipan sisällä on myös kaaviollisesti esitetty palautuskanava 30, jonka kautta kammiot 15, 20 30 ovat yhteydessä toisiinsa. Kanavassa 30 on yksikkö 31 kuivausväliaineen kosteudenpoistoa ja lämmitystä varten. Lisäksi laitteessa on puhallin 32 kuivausväliaineen uudelleen kierrätystä varten.
35 Kuivattavan kerroksen paksuus voi olla 200 - 2000 mm.
Koska kuivausväliaine virtaa ylöspäin kuivattavan kerroksen P518/F1 e 89306 11 läpi, kerroksen 11 ja alustan 10 välinen kitka on pieni. Kuvio 4 esittää kuivattavan aineen syöttölaitetta 50, joka on syöttöruuvi 51. Se ulottuu säteensuuntaisesti ulkopuolisesta säteensuuntaisesti sijoitetusta syöttösuppilosta 52 5 kuivaimen keskustassa olevaan pystysuoraan tilaan 7, jonne se avautuu. Kaaviollisesti esitetyn kuljettimen 55 avulla kuoriaine palautetaan syöttösuppiloon 52; syöttöruuvi 51 kuljettaa enemmän kuin tarvittavan määrän kuivattavaa ainetta laitteen vaipan läpi mm. siksi, että tasainen 10 kerrospaksuus voitaisiin pitää yllä yksinkertaisesti.
Kuivattua ainetta poistetaan kuivattavan kerroksen alapinnalta alustassa 10 olevan pääasiassa säteensuuntaisen poistoraon tai -rakojen 17 kautta, jotka raot muodostavat 15 poistokuilun 18 tuloaukot. Poistokuilusta putoava aine poistetaan poistoelimillä kuten esim. ruuveilla 19. Kuvio 2 esittää kolmea kapasiteetiltaan erilaista, säteittäistä ruuvia, joilla poistetan samanpaksuinen kerros ainetta koko kerroksen leveydeltä. On selvää, että poistamiseen 20 voitaisiin käyttää myös vain yhtä säteittäistä rakoa 17, joka vastaa poistokuilua 18. Poistokuilussa on ruuvikuljetin, jonka kierteytys on erilainen koko sen pituudelta siten, että poistetun kerroksen paksuun on sama koko kuivattavan kerroksen leveydellä. Kuten kuviosta 4 ilmenee 25 poistoelimet 17, 18, 19 ja syöttöelin 50 on sijoitettava toisiaan vastapäätä kuivattavan kerroksen eri puolille, jotta kuivattavan kerroksen paksuus pysyy olennaisesti muuttumatomana.
30 Kuten kuviossa 3 on kaaviollisesti esitetty, kuivausaineen jakokammio 15 on jaettu väliseinillä 60 useisiin vaipan kehäsuunnassa erillisiin lohkoihin 15'. Yksi väliseinä 60 sijaitsee samassa kehäasemassa kuin aineen syöttöelimet ja aineen poistoelimet. Kullakin kammion lohkolla 15 on oma 35 kuivausväliaineen puhaltimensa 32'. Puhaltimet voidaan säätää erikseen tuottamaan erilaiset virtauksen. Kuviosta P518/F1 9 39306 4 voidaan siis nähdä, että siirtoelinten 12 pyörimissuunnassa kuivattavan kerroksen kosteus on huomattavasti suurempi syöttöelinten 50 jälkeen kuin välittömästi ennen niitä. Jakamalla jakokammio 15 säteen suunnassa erillisiin lohkoi-5 hin ja järjestämällä kullekin lohkolle oma kuivausväliai-neen puhaltimensa 32', joiden virtausta säädetään erikseen, voidaan varmistaa se, että suurillakin kuivausväliainevir-roilla kerroksesta poistuvan väliaineen kosteuspitoisuus on tasainen kerroksen kaikissa kohdissa. Erikseen säädettä-10 villä puhaltimilla 32' saadaan aikaan sellainen kuivausväli-aineen läpivirtaus kerroksen eri lohkoilla, että kuivausvä-liaineelle saadaan haluttu kosteuspitoisuus väliaineen virrattua kuivattavan kerroksen läpi ja poistuessa siitä. Täten saadaan samalla kompensoitua kerroksen kehän suuntai-15 nen vaihteleva kuivausväliaineen läpivirtausvastus, joka riippuu kuivattavan kerroksen kosteuspitoisuudesta.
P518/F1

Claims (10)

1. Menetelmä rakeisen aineen, erityisesti kuoren, kuivaamiseksi, jossa mainittu aine levitetään kerrokseksi kuivaus- 5 väliaineen läpäisevälle alustalle, kuivausväliaine saatetaan virtaamaan ylöspäin mainitun alustan ja mainitun ainekerroksen läpi ja kuivausprosessin aikana kuivattua ainetta poistetaan kerroksesta ja uutta ainetta lisätään siihen, tunnettu siitä, että kuivattava kerros on järjes-10 tetty ympyränmuotoiseksi kiinteälle alustalle; että kerrosta siirretään sen kehäsuunnassa kiinteällä alustalla; että kuivattua ainetta poistetaan kerroksen alapinnalta alustan läpi samalla kun kerros liikkuu ja uutta ainetta lisätään kerroksen yläpinnalle, jolloin kerroksen paksuus säilyy 15 olennaisesti muuttumattomana; ja että kuivausväliaine saatetaan virtaamaan kerroksen läpi sellaisissa olosuhteissa, että kerroksesta poistuvan kuivausväliaineen kosteuspitoisuus on olennaisesti tasainen olennaisesti koko kerroksen alueella, jonka läpi kuivausväliaine virtaa. 20
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuivausväliaine saatetaan olennaisesti kosteus-kylläiseksi ennen kuin se poistuu kuivattavasta kerroksesta.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuivausväliaineen paine-ero vaihtelee kerroksen eri kohdissa kuivattavan kerroksen kosteuspitoisuudesta riippuvan vaihtelevan läpivirtausvastuksen kompensoimiseksi.
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että aineen poistoelimet ja aineen syöttö-elimet liikkuvat kuivattavaan kerrokseen nähden, joilla elimillä poistetaan ainetta kerroksesta ja lisätään sitä kerrokseen samansuuruisina virtoina vastaavilla kohdilla, 35 jotta kerroksen paksuus pysyy muuttumattomana. P518/F1
11 G9306
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että poistoelimessä on ainakin yksi kiinteästi alustaan liittyvä syöttöaukko.
6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuivausväliaine saatetaan virtaamaan olennaisesti koko alustan ja koko kuivattavan kerroksen läpi, ja että kuivausväliaine kierrätetään edullisesti uudelleen kuivattavan kerroksen läpi sen jälkeen, kun 10 kosteus on poistettu väliaineesta ja se on lämmitetty.
7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuivausväliaine on kaasu, joka kuivataan ja lämmitetään uudelleen, edullisesti lämpöpumpul- 15 la ennen kuin se palautetaan kuivattavaan kerrokseen.
8. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kuivausväliaine on höyryä, joka johdetaan kuivattavaan kerrokseen ylikuumennettuna. 20
9. Laite rakeisen aineen, erityisesti kuoren, kuivaamiseksi käsittää olennaisesti vaakatasoisen alustan (10) mainitun kuivattavan ainekerroksen (11) kannattamiseen, elimet (32) kuivausväliaineen johtamiseksi ylöspäin mainitun 25 alustan ja mainitun kerroksen läpi, elimet (50) uuden aineen syöttämiseksi kerrokseen ja kuivatun aineen poistamiseksi kerroksesta, tunnettu siitä, että alusta (10) ja kerros (11) ovat ympyränmuotoisia; että siirtoelimet (12) on järjestetty siirtämään kerrosta kehän suunnassa alustal-30 la; että mainitussa poistoelimessä on ainakin yksi tuloaukko ‘ (17, 18, 19) alustassa, joka aukko (aukot) on kerroksen liikkeeseen nähden poikittaissuuntainen ja joka (jotka) on järjestetty poistamaan tasapaksu kerros kuivattua ainetta kerroksen alapinnalta samalla kun mainittu kerros liikkuu 35 kehänsä suuntaisesti; että mainittu uuden aineen syöttöelin (50) lisää ainetta kerroksen yläpinnalle kompensoimaan P518/F1 12 09306 poistettu ainekerros, jotta kuivattavan kerroksen paksuus pysyisi muuttumattomana; ja että kuivausväliaineen kierrä-tyselimet (32) on sovitettu saamaan aikaan kerroksesta poistuvalle kuivausväliaineelle olennaisesti tasainen kos-5 teuspitoisuus kuivattavan kerroksen joka kohdassa, jonka läpi kuivausväliaine virtaa.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainitun alustan (10) alla oleva kuivausväliaineen 10 jakokammio (15) on jaettu useaan lohkoon, jotka on erotettu toisistaan poistoelinten liikkeen suuntaisesti suhteessa kuivattavaan kerrokseen; ja että kullekin kammion lohkolle (15' ) on oma kuivausväliainepuhaltimensa (32), joita voidaan säätää keskenään. P518/F1 is ;-'9ί0ό
FI890909A 1986-09-01 1989-02-27 Foerfarande och apparat foer torkning av ett partikelmaterial saosom bark FI89306C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8603664A SE454462B (sv) 1986-09-01 1986-09-01 Forfarande och apparat for torkning av ett partikelmaterial sasom bark
SE8603664 1986-09-01
SE8700378 1987-08-27
PCT/SE1987/000378 WO1988001717A1 (en) 1986-09-01 1987-08-27 Method and apparatus for drying a particulate material such as bark

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI890909A FI890909A (fi) 1989-02-27
FI890909A0 FI890909A0 (fi) 1989-02-27
FI89306B FI89306B (fi) 1993-05-31
FI89306C true FI89306C (fi) 1993-09-10

Family

ID=20365450

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI890909A FI89306C (fi) 1986-09-01 1989-02-27 Foerfarande och apparat foer torkning av ett partikelmaterial saosom bark

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4888882A (fi)
JP (1) JPH02500382A (fi)
BR (1) BR8707807A (fi)
CA (1) CA1300373C (fi)
FI (1) FI89306C (fi)
FR (1) FR2603369A1 (fi)
SE (1) SE454462B (fi)
WO (1) WO1988001717A1 (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2705442B1 (fr) * 1993-05-13 1995-07-21 Calmon Olivier Dispositif de séchage en continu pour produits divisés en vrac.
US6125549A (en) * 1999-02-12 2000-10-03 Hosokawa Bepex Corporation Radiant heater system for thermally processing flowable materials
WO2010010585A1 (en) * 2008-07-25 2010-01-28 A.G.T. Srl Drying plant
JP5927986B2 (ja) * 2012-02-28 2016-06-01 株式会社サタケ 穀類の害虫駆除装置及び駆除方法
US9481777B2 (en) 2012-03-30 2016-11-01 The Procter & Gamble Company Method of dewatering in a continuous high internal phase emulsion foam forming process

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR471616A (fr) * 1913-08-30 1914-11-05 Sherwin Williams Co Machine à sécher
FR657439A (fr) * 1928-07-12 1929-05-22 Séchoir
GB398628A (en) * 1932-07-25 1933-09-21 Murphy John Automatic kiln drying apparatus
GB746137A (en) * 1954-03-19 1956-03-07 John Michael Williams Apparatus for treating coffee beans or other grains
DE1166158B (de) * 1959-11-09 1964-03-26 United Steel Companies Ltd Rost fuer Wirbelschichtreaktoren
US3755917A (en) * 1972-04-03 1973-09-04 Clayton & Lambert Manuf Co Rotary sweep apparatus for drying wet grain
DE2413413C3 (de) * 1974-03-18 1979-04-12 Norton C. Rolfe Ia. Ives (V.St.A.) Vorrichtung zum Trocknen von Getreide
SE396994B (sv) * 1975-05-12 1977-10-10 Johansson Sjunne Anordning for torkning av naturgodsel
MW5176A1 (en) * 1976-12-21 1978-11-08 Burton Finance Co Ltd Fluid bed driers fluid bed driers fluid bed driers
JPS58154702A (ja) * 1982-03-09 1983-09-14 Mitsui Petrochem Ind Ltd 撹拌流動層型気相重合装置のガス分散板
FI66485C (fi) * 1982-12-31 1984-10-10 Valmet Oy Anordning vid torkning av pulverformigt kornigt eller spaonformigt material
DE3325967C2 (de) * 1983-07-19 1985-10-24 NEOTEC Gesellschaft für Nahrungsmittelverfahrenstechnik mbH & Co KG, 2000 Norderstedt Fördernde Wirbelschicht-Vorrichtung

Also Published As

Publication number Publication date
CA1300373C (en) 1992-05-12
FI890909A (fi) 1989-02-27
WO1988001717A1 (en) 1988-03-10
FI890909A0 (fi) 1989-02-27
SE454462B (sv) 1988-05-02
BR8707807A (pt) 1989-08-15
FR2603369A1 (fr) 1988-03-04
US4888882A (en) 1989-12-26
JPH02500382A (ja) 1990-02-08
SE8603664L (sv) 1988-03-02
SE8603664D0 (sv) 1986-09-01
FI89306B (fi) 1993-05-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5566468A (en) Process and apparatus for regenerating a moist adsorption medium
DK2828595T3 (en) APPARATUS FOR CONTINUOUS DRYING OF PARTICLES
TW201211481A (en) Indirectly heated rotary dryer
CN102893111B (zh) 用于干燥散装物料的方法和用于执行该方法的装置
GB2052705A (en) Apparatus for drying and granulating wet pasty and/or fusible materials
FI89306C (fi) Foerfarande och apparat foer torkning av ett partikelmaterial saosom bark
Mukhitdinov et al. Increasing the Productivity and Energy Efficiency of the Drum Grain Dryer
WO2009043073A2 (de) Verfahren und einrichtung zum trocknen von schüttgut
SE529334C2 (sv) Torkningsapparat för partikelformigt material
EP0060212B1 (en) Tray drying chamber
US3702503A (en) Material drying apparatus
EP0068734B1 (en) Multi-stage particulate material dryer having channelized discharge
WO1998002700A1 (en) Steam dryer
RU2367865C1 (ru) Барабанная сушилка с канальной насадкой
TWI672473B (zh) 附間接加熱管之旋轉乾燥機及乾燥方法
WO2021074845A1 (en) Multi-hopper drying plant for granular polymeric material
US20140048387A1 (en) Multi stream material processing apparatus
NO165162B (no) Fremgangsmaate og utstyr for toerking av partikkelmaterialesaa som bark.
GB2083189A (en) Drying or toasting apparatus
AU2023218868A1 (en) Particle-drying apparatus with recycling of a portion of the hot gas
RU2458301C1 (ru) Зерносушилка
SU158835A1 (fi)
SU1118837A1 (ru) Сушилка дл сыпучих материалов
SU252189A1 (ru) Способ сушки гигроскопического материала
Koraboev IMPROVEMENT OF THE EXISTING INTERNAL HEAT EXCHANGE PROCESS IN MODERN BELT DRYERS

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: FOSTER WHEELER ENERGIA OY

FG Patent granted

Owner name: FOSTER WHEELER ENERGIA OY

MA Patent expired