FI88408C - Foerfarande foer slipning och/eller polering av metallfoeremaol - Google Patents

Foerfarande foer slipning och/eller polering av metallfoeremaol Download PDF

Info

Publication number
FI88408C
FI88408C FI882899A FI882899A FI88408C FI 88408 C FI88408 C FI 88408C FI 882899 A FI882899 A FI 882899A FI 882899 A FI882899 A FI 882899A FI 88408 C FI88408 C FI 88408C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
metal
grinding
polishing
alloy
finely divided
Prior art date
Application number
FI882899A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI88408B (fi
FI882899A (fi
FI882899A0 (fi
Inventor
Ate Vunderink
Original Assignee
Ate Vunderink
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ate Vunderink filed Critical Ate Vunderink
Publication of FI882899A0 publication Critical patent/FI882899A0/fi
Publication of FI882899A publication Critical patent/FI882899A/fi
Publication of FI88408B publication Critical patent/FI88408B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI88408C publication Critical patent/FI88408C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B24GRINDING; POLISHING
    • B24BMACHINES, DEVICES, OR PROCESSES FOR GRINDING OR POLISHING; DRESSING OR CONDITIONING OF ABRADING SURFACES; FEEDING OF GRINDING, POLISHING, OR LAPPING AGENTS
    • B24B31/00Machines or devices designed for polishing or abrading surfaces on work by means of tumbling apparatus or other apparatus in which the work and/or the abrasive material is loose; Accessories therefor

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Finish Polishing, Edge Sharpening, And Grinding By Specific Grinding Devices (AREA)
  • Polishing Bodies And Polishing Tools (AREA)
  • Grinding Of Cylindrical And Plane Surfaces (AREA)
  • ing And Chemical Polishing (AREA)
  • Gates (AREA)
  • Electroluminescent Light Sources (AREA)
  • Heterocyclic Carbon Compounds Containing A Hetero Ring Having Nitrogen And Oxygen As The Only Ring Hetero Atoms (AREA)
  • Physical Vapour Deposition (AREA)
  • Materials For Medical Uses (AREA)

Description

1 88408
Menetelmä metalliesineiden hiomiseksi ja/tai kiillottamiseksi - Förfarande för slipning och/eller pole-ring av metallföremäl 5
Pyörivällä viimeistelylaitteistolla käsitetään pyörivä ja/tai värähtelevä yksikkö, kuten kello, rumpu ja täry-laitteisto, spiratroni, keskipakohiomalaite jne. Tällaista laitetta käytetään erilaisten esineiden massapin-10 takäsittelyyn.
Näiden käsittelyjen apuna (yleensä hionta ja kiillotus) käytetään yleensä siruja ja seoksia.
15 Termillä siru käsitetään paloja, hiukkasia, lohkareita mitä erilaisimmista aineista kuten lasista, basaltista, marmorista, muovista, keraamisesta aineesta, joilla on hankaava, hiova tai kiillottava vaikutus pyörittämällä tai täryttämällä käsiteltävään pintaan. Sidottuja hio-20 misaineita, kuten alundumia, piikarbidia, kvartsia jne.
käytetään usein sidotussa muodossa posliinirakeina, keraamisina monitahokkaina, muovikartioina, palloina jne.
Termi seos tarkoittaa pyöröviimeistelyprosessiin lisät-;./25 täviä lisäaineita (joko kiinteitä aineita tai nesteitä) , ·’ ' jotka todella tehostavat ja/tai kiihdyttävät käsittelyä, '·1- kuten esim. hiomista ja kiillotusta, kemiallisen ja/tai :.'i fysikaaliskemiallisen vaikutuksensa ansiosta käsiteltä- : vän aineen pintaan.
: V :30
Metalliesineet ovat esim. kone- ja työkaluosia, ruuvi-avaimia, koriste-esineitä y.m., jotka on tehty esimer-kiksi metallilejeeringistä.
• • · • · · · 2 88408
Hienojakoinen jauhemainen aine on jauhemainen aine, jonka hiukkasten koot vaihtelevat parin pn sisällä.
5 Kemikaaleja (liuoksina tai muuten) on käytetty aikojen alusta sileiden metallipintojen aikaansaamiseksi. Kirjallisuudesta löytyy lukemattomia kemiallisia yhdisteitä syövyttämistä, etsaamista, painekiillottamista jne. varten. Elektrolyyttisessä kiillotuksessa (väräh-10 televää tai värähtelemätöntä) tasavirtaa kohdistetaan samanaikaisesti kemiallisen reaktion kanssa, jolloin aikaansaadaan kiiltävä metallipinta.
Kaikissa näissä menetelmissä liukenee esineistä suh-15 teellisen suuri määrä metallia liuokseen.
Pyöröviimeistelyroenetelmissä metallihukka on aika paljon pienempi. Niissä yhdistyy sirujen hiova vaikutus heikompitehoiseen yhdisteeseen kuin mitä käytetään syövyttämi-20 seen, etsaamiseen tai painekiiliottamiseen.
Pintakäsittelyssä usein käytettävä pyöröviimeistely- laitteisto on spiratroni.
25 Spiratroni on iso kulhon tapainen, jossa on pyöreästi nouseva pohja, joka saatetaan pyörivään ja värähtälevään liikkeeseen ja tällöin kulhossa olevat sirut kehittävät värähtelevän, pyörivän liikkeen ja kohdistavat hankaa-vaa, hiovaa ja kiillottavaa työstöä käsiteltäviin raetal-30 liesineisiin.
Tavanomaisissa menetelmissä tällaiset käsittelyt ovat erittäin aikaavieviä ja kestävät usein peräti 10-24 tuntia.
35 3 88408 Tästä syystä on erittäin tärkeätä, että käsittelyn kestoa lyhennetään tai täryhiomisprosessia nopeutetaan kemiallisin (tai fysikaalisin) keinoin. Tätä aluetta on 5 tutkittu hyvin paljon.
Vibratory Finishing with chemical accelerators -julkaisun (Safranek & Miller) mukaan bisulfaatit ja bikro-maatit lyhentävät hiomisjaksoa huomattavasti. US-paten-10 tin 3,979,858 mukaan ovat orgaanisten happojen vesi-liuokset, joiden pH on noin 1,5 aikaasäästäviä. US-patentissa 2,298,418 käytetään fosfaatteja, US-patentti 3,932,243 esittää fosfaattiestereitä yhdisteeksi hio-mis/kiillottusprosessin nopeuttamiseksi. Parhaat tulok-15 set on saavutettu US-patentissa 4,491,500, jossa käytetään oksaalihappoa polyfosfaatin kanssa hapettavassa ympäristössä (esim. H2O2), jolloin saavutetaan 25 - 80 % säästö hiomisajassa. US-patentissa 4,491,500 painotetaan, että kemialliset reaktiot metallipinnan ja hapet-20 tavan ympäristön yhteisvaikutuksesta syntyy konversio-kerros, joka voidaan helposti hangata pois.
Esillä olevan keksinnön kohteena on aikaansaada parannettu menetelmä metalliesineiden hiomiseksi ja/tai 25 kiillottamiseksi.
Esillä olevassa tapauksessa tutkimustyössä lähdettiin toisesta näkökulmasta.
30 Jos metalliin kohdistetaan väliaine, joka tuottaa vetyä . . in status nascendi mainitun metallin pinnalle, voi tästä olla seurauksena, että metalli imee vedyn itseensä. Tämä heikentää olennaisesti metallipinnan lujuutta.
35 Tällaisen pinnallisen vetyhaurauden aikaansaaminen . edesauttaa hiomisprosessin keston lyhentämistä.
4 88408 Tähän vaikuttavat kemialliset ja fysikaaliset reaktiot ovat äärimmäisen monimutkaisia: 5 1. Vetyhaurauden luominen ajan funktiona on tärkeä parametri; monet tekijät vaikuttavat nopeuteen, jolla pintavetyhauraus aikaansaadaan, esim: 2. Värähteleevien sirujen amplitudi ja taajuus ja/tai 10 pyöröhiomislaitteiston pyörimisnopeus ja mittasuhteet.
3. Yhdisteen kemiallinen koostumus; konsentraatio, prosessilämpötila jne. ovat olennaisen tärkeitä vedyn kehittymisen kannalta in status nascendi ja sen iraeyty- 15 miseen.
Kaikki nämä tekijät ja lisäksi jauhettavan aineen laatu ja koostumus vaikuttavat vetyhaurausasteeseen.
20 Rajapintailmiöt sirujen, väliaineen ja metallipinnan välillä, kuten esim. mikroelementit, kontaktipotentiaa-lit, redoxpotentiaalit, ylijännite, paikalliset elastiset tai plastiset epämuodostumat pinnassa ym. ovat erittäin tärkeitä huomioonotettavia tekijöitä.
25
Pitäen lähtökohtana keksinnöllistä ajatusta suoritettiin useita kokeita.
a. Laitteistot.....ja apuvälineet 30
Esillä olevassa tutkimuksessa käytettiin 50 1 spiratro-nia, johon oli panostettu 50 kg siruja, jotka olivat keraamisesti sidottua korundijauhetta. Hiomiskokeet suoritettiin karaistua terästä olevilla esineillä, 35 joilla oli martensiittinen rakenne.
5 88408
Hiomistuloksia seurattiin Surtronic 10 karkeusmittaril-la.
5 Jäännöskarkeus (RR) mitattiin ja tämän perusteella laskettiin jäännöskarkeus prosentuaalisesti (%RR), eli metallipinnan karkeus hiomistestin jälkeen laskettuna prosentteina kyseisen metallipinnan karkeudesta ennen hiomista. Tästä pääteltiin, että mitä alhaisempi %RR-10 arvo sitä parempi hiomistulos.
b_. Kuyiot
Seuraavassa esitettävien testien tulokset on esitetty kaavioissa.
15
Kuvio 1 esittää jäännöskarkeuden (%RR) prosenttimäärän oksaalihappokonsentraation funktiona. Eri testit suoritettiin kaikki yhtä pitkän ajanjakson aikana.
Kuvio 2 esittää jäännöskarkeuden prosenttimäärän 4% 20 oksaalihappoa käytettäessä vallinneen lämpötilan funk tiona.
Kuvio 3 esittää jäännöskarkeuden prosenttimäärän sinkki jauhekonsentraation funktiona.
Kuvio 4 esittää jäännöskarkeuden prosenttimäärän useam-25 man yhdisteen hiomisjakson funktiona.
c. Happojen käyttäminen hiomisiaksoa lyhentävinä yhdis teinä 30 Edelleen kehittäen Semenek et ai:in työtä tehtiin kokeita, joissa yhdisteenä käytettiin oksaalihapon vesiliuoksia (oksaalihappo on metallinkäsittelyssä eniten käytetty orgaaninen happo, koska se on väkevä happo ja hyvin pienellä todennäköisyydellä aiheuttaa korroosio-ongel-. ·. 35 mia).
6 88408 Lämpötilan ja oksaalihappokonsentraation vaikutusta hiomis- ja kiillotustulokseen mitattiin. Oksaalihappokonsentraation vaikutusta selvittävät tulokset on 5 kaikki sisällytetty kaavioon I. %RR-arvo pienenee kun happokonsentraatiota lisätään. On kuitenkin yllättäen huomattu, että käyrässä on laskukohta konsentraation ollessa n. 4,5 painoprosenttia oksaalihappoa.
10 Tästä voidaan päätellä, että näissä olosuhteissa saavutetaan paras hiomistulos alhaisemmissa happokonsentraa-tioissa kun liuos on n. 4,5 painoprosenttia oksaalihappoa.
15 Vastaavia tuloksia saavutettiin muilla Semenek et ai:in mainitsemilla hapoilla. Erityisesti sitruunahappo on erinomainen vaihtoehto.
Lämpötilan vaikutusta hiomisprosessiin esittävät koe-20 tulokset on yhdistetty kaavioon II.
Kaaviosta ilmenee, että lämpötila on tärkeä tekijä hiomisprosessissa (vähennystä noin 1 %RR/°C). Pistesyö-pymisen (ja muiden korroosiovahinkojen) esiintyminen 25 määrittää lämpötilanousujen rajat. Lämpötilarajoitukset vaihtelevat eri metallityyppien ja/tai lejeerinkien myötä ja voidaan parhaiten määrittää empiirisesti mille tahansa valitulle olosuhteelle.
30 d. Metallijauheiden vaikutus
Esillä olevassa tutkimuksessa happoväliaineen vähentävää vaikutusta nopeutettiin lisäämällä metallijauhe.
35 Millä tahansa happovällaineella (pH 7) on pelkistävä vaikutus suspendoitaessa metalli jauhetta mainittuun 7 83408 väliaineesen, jos metallin hapetuspotentiaali on positiivinen (ja jos hapettavia aineita ei ole läsnä). Jos suspendoidun metallijauheen hapetuspotentiaali lisäksi 5 on korkeampi kuin käsiteltävän metallipinnan ovat positiiviset kontaktipotentiaalit tärkeä tekijä halutun pintavetyhaurauden aikaansaamiseksi.
Monet kokeet ovat osoittaneet, että sirkonium- ja sink-10 kijauhe (joiden hapetuspotentiaalit ovat l,5V ja 0,8V) terästä (hapetuspotentiaali n. 0,4V) hiottaessa tuottivat %RR-arvoja, jotka ovat paljon alhaisempia kuin molybdeenilla, tinalla ja volfrämillä (hapetuspotentiaalit 0,2V, 0,14V ja 0,1V) saavutetut.
15 Nämä tulokset käyvät mitä ilmeisimmin yhteen yllä esitetyn hypoteesin kanssa.
Näissä kokeissa jatkettiin niitä olosuhteita, jotka 20 vallitsivat oksaalihappokonsentraation ja lämpötilan jälkeen (b) siten, että lisättiin erittäin hienojakoista sinkkiä (Zincoli 600 ja 620). Kokeeseen valittiin sinkkijauhe, koska sillä on tarkoitukseen sopiva hapetuspotentiaali, sitä on helposti saatavissa ja se on 25 halpaa, mutta muilla metalleilla, joilla on hiovattavaa metallia korkeampi hapetuspotentiaali, kuten sirkonium ja alumiini, saavutetaan samantyyppiset tulokset.
Tämän sinkkijauheen konsentraation vaikutusta hiomis-30 prosessiin optimaalisessa oksaalihappoväliaineessa testattiin (oksaalihappokonsentraatio 4,5 %, lämpötila 35°C).
Tulokset on yhdistetty kuviossa 3.
35 s 88408 Tämän kaavion perusteella aikaansaadaan käyttämällä yhdistettä, joka on orgaaninen happo tai orgaanisten happojen seos tai orgaanisten happojen liuos metalliesi-5 neiden hiomiseen ja/tai kiillottukseen soveltuvassa konsentraatiossa ja hienojakoisen metallin tai lejee-ringin, jolla on nollaa suurempi hapetuspotentiaali läsnäollessa hiomis/kiillotusympäristössä, selvästi parempi hiomis- ja/tai kiillotustulos, joka on vetyhau-10 rauden ansiota.
On yllättävää huomata, että samoin kuin oksaalihapon konsentraatiota esittävässä käyrässä, myös tässä käyrässä esiintyy jyrkkä laskukohta. Voidaan päätellä, 15 että n. 0,25 painoprosentissa sinkki jauhetta ovat hio mis- ja kiillotustulokset optimaaliset karkaistujen teräsesineiden kohdalla.
On itsestään selvää, että hienojakoinen metalli jauhe 20 voidaan lisätä hiomisväliaineeseen jollain muulla taval la, esim: a. Metallijauhe on voitu sisällyttää riittävissä määrissä käytettäviin siruihin siten, että molemminpuolisessa hankauksessa kyseinen metalli, esim. sinkki, 25 sirkonium, alumiini vapautuu hienojakoisena ja nopeuttaa haluttua vetyhaurautta.
b. Metalli, esim. sinkki, sirkonium, alumiini voidaan lisätä hiomisprosessiin riittävän suurissa määrin sel- 30 laisenaan tai lejeerinkinä esim. pellettien muodossa. Esineiden ja sirujen välisessä molemminpuolisessa hankauksessa kyseinen metalli, esim. sinkki, sirkoni, alumiini hankautuu irti ja osallistuu haurauttamispro-sessiin hiomispölynä.
e. Hiukkaskoon vaikutus 35 9 88408
Hiomiskokeista, joissa käytettiin sinkkijauhetta ilmeni, että metallin hiukkaskoko on olennaisen tärkeä. Parhaat tulokset saavutettiin erittäin hienojakoisella 5 metalli jauheella (sinkki), jonka hiukkaskoko oli 0,1-10 μιη. Syy tähän on luultavasti erittäin pienten hiukkaskoko jen kasvava kemiallinen reaktiokyky, mikä käy hyvin ilmi nikkelikarbonyylistä saadun nikkelin tapauksessa, joka on niin hienojakoista, että siitä tulee 10 itsestään syttyvää joutuessaan ilman kanssa kosketuksiin.
Kaaviossa IV verrataan esillä olevien hiomistulosten edullisimpien yhdistelmien tuloksia US-patentissa 15 4,491,500 taulukossa II esitettyihin tuloksiin. Samoin kuin esillä olevassa keksinnössä on US-patentin 4,491,500 tulosten kohteena kovametalliesineiden hiominen 35 - 40°C:ssa spiratronissa. Mainitussa US-patentissa käytettiin yhdisteenä polyfosfaattia, oksaalihappoa 20 ja vetyperoksidia hapettavan ympäristön aikaansaamisek- ; ‘ si.
Kaaviosta käy ilmi, että esillä olevalla metallia (sinkkiä) sisältävällä yhdisteellä saavutetaan paremmat 25 hiomistulokset pelkistävässä ympäristössä kuin US-paten tin 4,491,500 mukaisella hapettavalla yhdisteellä.
Kuten aikaisemmin todettiin aloitettiin tutkimukset siitä hypoteesista, että hiomis- ja kiillotusprosessia 30 voidaan kiihdyttää nopeuttamalla vetyhaurauden kehitty mistä käsiteltävien esineiden pinnassa.
Kyseinen vetyhauraus (fysikaalinen tekijä) on ilmeisesti suurin parannustekijä, eli karkean metallipinnan ! 35 hankauskyvyn nopeutuminen. US-patentissa 4,491,500 1» 88408 esitetty hapettavasti synnytetty kemiallinen muutos-kerros on toissijainen.
5 Hiomis- ja kiillotusprosessin kiihdytys voidaan aikaansaada pelkistävässä ympäristössä.

Claims (5)

11 88408
1. Menetelmä metalliesineiden hiomiseksi ja/tai kiillottamiseksi pyöröviimeistelylaitteistossa, jossa (a) sopiva määrä esineitä, joiden metallipintakarkeus ylit-5 tää viimeistelyyn vaadittavan karkeuden, jonka aritmeettinen keskiarvo yleensä on yli 5 μιη, syötetään pyörövii-meistelylaitteistoon ja pyöritetään jonkin aikaa yhdessä (b) riittävän määrän siruja kanssa, jotka soveltuvat käsiteltävien metalliesineiden hiomiseen ja/tai kiillot -10 tamiseen ja (c) yhdisteen kanssa, joka edistää hiomista ja/tai kiillottamista ja käsittää yhden tai useamman orgaanisen hapon, tunnettu siitä, että yhdiste on orgaaninen happo tai seos orgaanisia happoja tai liuos orgaanisia happoja konsentraationa, joka soveltuu 15 metalliesineiden hiomiseen ja/tai kiillottamiseen, ja että hiomisympäristö myös käsittää hienojakoisen metallin tai lejeeringin, jonka hiukkaskoko on joitakin μπι ja jonka hapetuspotentiaali on suurempi kuin sillä metallilla tai metallilejeeringillä, josta hiottavat tai 20 kiillotettavat esineet on valmistettu, jolloin kosketus-potentiaali katodisesti stimuloi halutun vetyhaurauden syntymistä.
... 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n - I.. 25 n e t t u siitä, että orgaaninen happo on oksaalihappo '*_*/ ja/tai sitruunahappo, jonka konsentraatio on 0,5-50,0 %, '·’·* edullisesti 3-6 % nestelitraa kohti.
3. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen mene-30 telmä, tunnettu siitä, että erittäin hienojakoinen metalli on sinkkiä, jonka hiukkaskoko on 0,01-400 μιη, edullisesti 0,5-20,0 /im. _·
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen mene- • "·' 35 telmä, tunnettu siitä, että hienojakoinen metal li ja/tai lejeerinki, erityisesti sinkkijauhe, sisältyy ; yhdisteesen ja/tai siruihin konsentraationa 0,05-9,5 %, ....: edullisesti 0,1-0,8 % litraa kohti yhdistettä ja/tai 12 88408 että sirut käsittävät niin suuren määrän metallia ja/tai lejeerinkiä, erityisesti sinkkiä, että käsittelyn aikana n. 0,05-9,5 %/litra, edullisesti 0,1-0,8 %/litra metallia tai lejeerinkiä, erityisesti sinkkiä, päätyy väliai-5 neeseen.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen mene telmä, tunnettu siitä, että erittäin hienojakoista metallijauhetta saadaan riittävä määrä hankauk-10 sesta, jonka kohteena on metallia tai metallilejeerinkiä olevat lisätyt karheammat kappaleet.
FI882899A 1987-06-17 1988-06-16 Foerfarande foer slipning och/eller polering av metallfoeremaol FI88408C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8701407 1987-06-17
NL8701407A NL8701407A (nl) 1987-06-17 1987-06-17 Een oppervlakte techniek die het massaal slijpen en polijsten van metalen artikelen in rotofinish apparatuur sneller doet verlopen.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI882899A0 FI882899A0 (fi) 1988-06-16
FI882899A FI882899A (fi) 1988-12-18
FI88408B FI88408B (fi) 1993-01-29
FI88408C true FI88408C (fi) 1993-05-10

Family

ID=19850160

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI882899A FI88408C (fi) 1987-06-17 1988-06-16 Foerfarande foer slipning och/eller polering av metallfoeremaol

Country Status (10)

Country Link
US (1) US4900409A (fi)
EP (1) EP0295754B1 (fi)
JP (1) JPH01135434A (fi)
AT (1) ATE99361T1 (fi)
AU (1) AU599242B2 (fi)
DE (1) DE3886591D1 (fi)
DK (1) DK331288A (fi)
FI (1) FI88408C (fi)
NL (1) NL8701407A (fi)
NO (1) NO171304C (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5085747A (en) * 1989-05-19 1992-02-04 Akio Nikano Ultrasonic machining method
DE3935535C1 (en) * 1989-10-25 1991-02-07 Carl Kurt Walther Gmbh & Co Kg, 5600 Wuppertal, De Aq. compsn. for etching and polishing metal surfaces - comprises mixt. of tri:sodium citrate, citric acid and sodium di:hydrogen phosphate in water
NL9500302A (nl) * 1995-02-17 1996-10-01 Hoogovens Staal Bv Werkwijze voor verwijderen van althans een deklaag van met een deklaag beklede metalen schrootdelen.
US6204169B1 (en) * 1997-03-24 2001-03-20 Motorola Inc. Processing for polishing dissimilar conductive layers in a semiconductor device
EP0976496A1 (en) * 1998-07-31 2000-02-02 G. Baggioli Pressofusione Europe S.r.l. Process for reducing friction coefficient and increasing corrosion strength in components for safety belt rewinding devices
ES2147531B1 (es) * 1998-11-27 2001-04-16 Restacris S L Composicion y metodo para la restauracion y/o renovacion de superficies sin base de madera.
JP3941284B2 (ja) * 1999-04-13 2007-07-04 株式会社日立製作所 研磨方法
KR100947947B1 (ko) * 2005-04-06 2010-03-15 렘 테크놀로지스, 인코포레이티드 고밀도 카바이드 스틸 부품의 연마 방법
CN102765013B (zh) * 2012-07-04 2014-12-31 高要市东颖石艺有限公司 一种大理石异形面的抛光方法

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2735232A (en) * 1956-02-21 simjian
US2735231A (en) * 1953-05-22 1956-02-21 Reflectone Corp simjian
US3523834A (en) * 1967-10-13 1970-08-11 Ibm Method of deburring
US3979858A (en) * 1975-07-24 1976-09-14 International Lead Zinc Research Organization, Inc. Chemically accelerated metal finishing process
US4316752A (en) * 1980-10-16 1982-02-23 International Lead Zinc Research Organization, Inc. Oxalic acid treatment of carbon steel, galvanized steel and aluminum surfaces
JPS58114857A (ja) * 1981-12-26 1983-07-08 Inoue Japax Res Inc 表面研磨方法
BG39849A1 (en) * 1982-01-18 1986-09-15 Makedonski Polishing composition for centrifugal- magnetic abrasive machines
US4491500A (en) * 1984-02-17 1985-01-01 Rem Chemicals, Inc. Method for refinement of metal surfaces
US4724042A (en) * 1986-11-24 1988-02-09 Sherman Peter G Dry granular composition for, and method of, polishing ferrous components

Also Published As

Publication number Publication date
NO171304C (no) 1993-02-24
US4900409A (en) 1990-02-13
EP0295754B1 (en) 1993-12-29
JPH01135434A (ja) 1989-05-29
AU599242B2 (en) 1990-07-12
FI88408B (fi) 1993-01-29
EP0295754A3 (en) 1990-03-28
AU1779588A (en) 1988-12-22
NO171304B (no) 1992-11-16
NO882677D0 (no) 1988-06-16
DE3886591D1 (de) 1994-02-10
DK331288D0 (da) 1988-06-16
FI882899A (fi) 1988-12-18
NO882677L (no) 1988-12-19
FI882899A0 (fi) 1988-06-16
ATE99361T1 (de) 1994-01-15
NL8701407A (nl) 1989-01-16
DK331288A (da) 1988-12-18
EP0295754A2 (en) 1988-12-21

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1218584A (en) Method for refinement of metal surfaces
CA2022492C (en) Burnishing method and composition
US4964209A (en) Method for producing a wire incrusted with abrasive grain
CA1309644C (en) Metal surface refinement using dense alumina-based media
FI88408C (fi) Foerfarande foer slipning och/eller polering av metallfoeremaol
EP3210237B1 (en) Cobalt dishing control agents
US9850403B2 (en) Cobalt polishing accelerators
EP0268361A1 (en) Solution, composition and process of refining metal surfaces
ID17160A (id) Aditif fluorida yang mengandung bubur pemoles mekanis-kimia dan metode penggunaan bahan tersebut
US3071456A (en) Barrel finishing
Hah et al. Tribochemical polishing of silicon nitride
JP2022097502A (ja) コバルトcmp用の代替的な酸化剤
WO2007103578A1 (en) Method of polishing a tungsten carbide surface
CN1043349A (zh) 使用致密氧化铝基介质之金属表面精制方法
RU2177868C2 (ru) Способ обработки изделий
SU1726220A1 (ru) Абразивный инструмент дл доводки
Oblas et al. Ion Implantation and Its Application to WC--Co Cemented Carbides
Chandrasekar et al. Cutting fluid performance in fine grinding
JPH02256419A (ja) 電解加工液
SU1712393A1 (ru) Смазочно-охлаждающа жидкость дл механической обработки металлов
RU2066616C1 (ru) Способ струйной обработки
CN118325479A (zh) 一种含过渡金属或其氧化物磨粒的碳化硅抛光液及其制备方法和应用
RU2191682C1 (ru) Способ определения эффективности связки шлифовального круга
RU2082738C1 (ru) Полировальный состав для химико-механического полирования
JP2000294440A (ja) R−Fe−B系磁石の加工方法

Legal Events

Date Code Title Description
BB Publication of examined application
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: VUNDERINK, ATE