FI86587C - Radiotelefonnaet foer radioomraode uppdelat i radioceller. - Google Patents

Radiotelefonnaet foer radioomraode uppdelat i radioceller. Download PDF

Info

Publication number
FI86587C
FI86587C FI863154A FI863154A FI86587C FI 86587 C FI86587 C FI 86587C FI 863154 A FI863154 A FI 863154A FI 863154 A FI863154 A FI 863154A FI 86587 C FI86587 C FI 86587C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
radio
cells
cell
small
fixed
Prior art date
Application number
FI863154A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI863154A (fi
FI863154A0 (fi
FI86587B (fi
Inventor
Hans-Peter Ketterling
Original Assignee
Bosch Gmbh Robert
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Bosch Gmbh Robert filed Critical Bosch Gmbh Robert
Publication of FI863154A0 publication Critical patent/FI863154A0/fi
Publication of FI863154A publication Critical patent/FI863154A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI86587B publication Critical patent/FI86587B/fi
Publication of FI86587C publication Critical patent/FI86587C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W16/00Network planning, e.g. coverage or traffic planning tools; Network deployment, e.g. resource partitioning or cells structures
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W16/00Network planning, e.g. coverage or traffic planning tools; Network deployment, e.g. resource partitioning or cells structures
    • H04W16/02Resource partitioning among network components, e.g. reuse partitioning
    • H04W16/12Fixed resource partitioning
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W16/00Network planning, e.g. coverage or traffic planning tools; Network deployment, e.g. resource partitioning or cells structures
    • H04W16/24Cell structures
    • H04W16/32Hierarchical cell structures
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02DCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES [ICT], I.E. INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES AIMING AT THE REDUCTION OF THEIR OWN ENERGY USE
    • Y02D30/00Reducing energy consumption in communication networks
    • Y02D30/70Reducing energy consumption in communication networks in wireless communication networks

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Vessels, Lead-In Wires, Accessory Apparatuses For Cathode-Ray Tubes (AREA)
  • Manufacture, Treatment Of Glass Fibers (AREA)
  • Orthopedics, Nursing, And Contraception (AREA)
  • Aerials With Secondary Devices (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Structure Of Receivers (AREA)
  • Electrotherapy Devices (AREA)

Description

1 86587
Radiopuhelinverkko radiokennoiksi jaettua radioaluetta varten
Keksintö koskee 1. patenttivaatimuksen mukaista radio-puhelinverkkoa .
5 Tällaiset radiopuhelinverkot tunnetaan jo ennestään (Funkspiegel 1985, n:o 1, sivut 14-16). Tällöin kaikki tilaan liittyvä verkko- ja taajuussuunnittelu on niin kauan ongelmaton, kun voidaan lähteä yhtä suurten radiokennojen säännöllisestä järjestyksestä. Sitten onkin vain löydettävä vielä ra-10 diokanaville sopiva toisiokaavio, joka mahdollistaa erillisten radiokanavien toistuvan käytön tietyllä tilaa koskevalla etäisyydellä. Jos radiopuhelinverkolla on suhteellisen pieni myynti-voima, radiokennot tehdään taloudellisista syistä mahdollisimman suuriksi. Taajamissa liikenteen määrä voi kuitenkin jois-15 sakin tapauksissa nousta niin paljon, että sen hallitsemiseksi radiokennojen sädettä on tuntuvasti pienennettävä.
Siirryttäessä suurista radiokennoista pieniin radioken-noihin esiintyy kaksi tehtävää. Toisaalta radiokennojen jälkeenpäin suoritettavan pienentämisen on oltava mahdollista, 20 jos niillä alueilla, joissa liikennetiheys on suurempi, on suoritettava kapasiteetin mukauttaminen, koska nykyinen puhelinverkko on jo täysin kuormitettu. Toisaalta käytettäessä suuria ja pieniä radiokennoja rinnan on se probleema, joka liittyy kullekin kennolle ominaisen maksimaalisen lähetystehon sopivan ..-25 taajuuden jakautumiseen ja valintaan, ratkaistava niin, että vältetään kriittisiä resonanssikanavahäiriöitä.
Keksinnön tavoitteena on suorittaa 1. patenttivaatimuksen mukaisessa radiopuhelinverkossa radioverkon osien jakaminen pienemmiksi radiokennoiksi, joita nimitetään seuraavassa 30 radiopienkennoiksi niin, ettei tällöin esiinny voimakkaammin siitä aiheutuvia resonanssikanavahäiriöitä.
Ominaisuuksiltaan 1. patenttivaatimuksen ja keksinnön mukaisen radiopuhelinverkon etuna on, että huolimatta erillisten radiokennojen jakamisesta radiopienkennoiksi resonanssi-35 kanavahäiriöt ovat tuskin voimakkaampia kuin normaalit radiokennot käsittävässä radiopuhelinverkossa.
2 86587
Alapatenttivaatimuksissa esitetyillä toimenpiteillä keksintöä voidaan soveltaa erittäin edullisesti tietyissä radiopuhelinverkoissa siten, että ainakin yksi radiokennoni-pun radiokenno on jaettu yhdeksi keskellä sijaitsevaksi radio-5 pienkennoksi ja useiksi kehällä oleviksi radiopienkennoiksi, että keskellä sijaitsevan radiopienkennon keskusta vastaa jaetun radiokennon keskustaa, ja että kehällä olevien pienien radiokennojen keskustat on järjestetty heti niiden vieressä olevien radiokennojen kulmapisteisiin.
10 Keksinnön rakenne-esimerkkejä esitellään lähemmin pii rustuksessa useissa kuvioissa ja seuraavassa selostuksessa. Piirustuksessa kuvio 1 esittää leikkausta radiopuhelinverkosta, joka on jaettu tunnetulla tavalla radiokennonipuiksi, 15 kuvio 2 on leikkaus keksinnön mukaisesta radiopuhelin- verkosta, jossa radiokennonipun yksi radiokenno on jaettu radiopienkennoiksi, kuvio 3 esittää radiopienkennoista koostuvaa radiokenno-nippua suurennettuna, 20 kuvio 4 esittää neljä radiokennoa ja kaksi radiopien- kennoa käsittävää radiokennonippua, ja kuvio 5 esittää vastaanottokentän voimakkuuksien käyräs-töä kiinteiden radioasemien etäisyydestä riippuen.
Kuviossa 1 esitettään leikkaus radioalueesta, joka kuu-25 luu radiopuhelinverkkoon. Radioalue on jaettu useiksi, esimerkiksi kuusikulmaisiksi radiokennoiksi IA - 7A, IB - 7B, 1C - 7C ja niin edelleen. Jokaisessa radiokennossa on mieluimmin sen keskustassa kiinteä radiolähetys- ja vastaanottoasema BAl - BA7, BBl - BB7, BCl - BB7, jota nimitetään seuraavassa kiinteäksi 30 radioasemaksi.
Aina seitsemän radiokennoa on yhdistetty radiokennoni-puksi FBI, FB2, FB3... Näiden seitsemän radiokennon radiokanavat on järjestetty radiokennonipuissa niin, että saman radiokanavan käsittävien radiokennojen välissä on tietty maantie-35 teellinen vähimmäisctäisyys. Radioalueella toimii liikkuvia radiolähetys- ja vastaanottoasemia Ml, jotka voivat olla yhtey- 3 86587 dessä niiden lähetys- ja vastaanottoalueella oleviin paikallisiin radioasemiin BAl...
Kuviossa 1 esitetty radiokennojen ja radiokennonippujen symmetrinen järjestys on suunniteltu tiettyä maksimaalista 5 liikennemäärää varten. Jos liikennemäärä lisääntyy tästä, radio-puhelinverkko ylikuormittuu.
Kuvion 2 mukaan radiopuhelinverkossa on sen vuoksi esimerkiksi radiokenno IA, joka on esitetty katkoviivalla, jaettu seitsemäksi radiopienkennoksi Id - 7d. Kun radiokenno IA pie-10 nennetään radiopienkennon Id kokoon, radiopienkennon Id ympärille syntyy kehällä olevista radiopienkennoista 2d - 7d rengas, joka ylittää radiokennojen 2A - 7A rajat.
Kuviosta 3, joka esittää kuvion 2 mukaista radiokenno-nippua FBI suurennetussa mittakaavassa, käy selville, että 15 esimerkiksi radiopienkennolle 6d kriittinen, tilaan liittyvä resonanssikanavaetäisyys kaikkiin muihin radiokennoihin, joissa on viitenumero 6, esimerkiksi 6A, 6B, 6C, on yhtä suuri. Lisäksi muussa tapauksessa esiintyvä resonanssikanavaetäisyys D kahden sellaisen radiokennon välissä, joilla on sama viite-20 numero, esim. 6A - 6C, pienenee arvosta D = 4,58 R arvoksi d = 2,65 R, jolloin syntyy suhde D/d = 1,73, jossa R vastaa puolta radiokennon, esim. 5A lävistäjästä.
Radiopienkennon, esim. 2d, keskustan ja sen yhden kulma- ..... pisteen ep välinen etäisyys on mieluimmin puolet radiokennon, -.-.-25 esim. 5A, keskustan ja sen yhden kulmapisteen EP välisestä etäisyydestä R.
Kuvion 4 mukainen radioalue perustuu radiokennonippuihin FB10, FB11, FB12, joissa jokaisessa on neljä radiokennoa IA - 4A. Tällöin resonanssikanavien suhde D/d = 1,73 tai ^3 pysyy sa-30 mana, kun radiopienkennojen Id ja 3d keskustat ovat heti viereisten radiokennojen, esim. IA - 4A, yhdessä kulmapisteessä, esimerkiksi EPl, EP2.
Tämä resonanssikanavien etäisyyksien pienentyminen D:stä d:ksi voi muuttua kriittiseksi, mikäli lähetystehot pysyvät 35 muuttumattomina. Radiokennoissa Id, 3d voidaan kuitenkin käyttää pienennettyä tehoa. Koska tässä selostetussa tapauksessa 4 86587 radiokennojen IA... säde R puolitetaan, mutta radiokennon reunassa tarvitaan kuitenkin vastaanottoherkkyyteen liittyvistä syistä aina vähintään sama kentän voimakkuus EQ, radiopien-kennojen normaaliin syöttämiseen riittää neljännes muuten tar-5 vittavasta tehosta.
Kentän voimakkuuden jakautuminen kuvion 3 mukaista ra-dioaluetta varten esitetään kuviossa 5. Siinä E merkitsee vas-taanottokentän voimakkuutta ja r etäisyyttä. Käyrästö EFZ1 vastaa vastaanottokentän voimakkuutta, joka riippuu etäisyy-10 destä radiokennon, esim. 6C, ensimmäiseen kiinteään radioasemaan. Sen mukaan katkoviivalla esitetty käyrästö EFE2 vastaa vastaanottokentän voimakkuutta, joka riippuu etäisyydestä radiokennon toiseen, esim. 6A, kiinteään radioasemaan, jolla on sama lähetystaajuus. Asianomaisilla kennorajoilla, toisin sa-15 noen R:n etäisyydellä vastaavasta radiokennon radioasemasta, vastaanottokentän voimakkuus on Ep ...
Empf
Jos nyt suoritetaan jakaminen radiopienkennoiksi Id, 2d..., niin tällöin pätee käyrästö Efiq (katkoviivakäyrä), jos oletetaan, että lähetysteho on normaali, ja käyrästö EFK2* jos 20 lähetctysteho on pienennetty suunnilleen neljänneksen verran.

Claims (3)

5 86587 Patentt ivaat imukset
1. Radiopuhelinverkko radiokennoiksi jaettua ra-dioaluetta varten, jossa on siinä toimivat liikkuvat ra-5 diopuhelimet, jolloin vapaasti valittu määrä välittömästi toisiinsa rajoittuvia monikulmaisia radiokennoja (1A-7A, 1B-7B, 1C-7C), joissa jokaisessa on keskellä yksi kiinteä radioasema (BA1-BA7, BB1-BB7, BC1-BC7), on yhdistetty ra-diokennonipuksi (FBI, FB2, FB3), ja radiokennonipun eril-10 listen kiinteiden radioasemien taajuudet eroavat toisistaan, mutta ovat samat kaikissa radiokennonipuissa, jolloin ylikuormitetut radiokennot jaetaan radiopienkennoi-hin (Id, 2d), ja radiokennonippuun (FBI) on muodostettu vähintään kaksi välittömästi toistensa vieressä olevaa 15 radiopienkennoa (Id, 2d), joissa kummassakin on yksi keskellä oleva kiinteä, pienempitehoinen radioasema (bdl, bd2), tunnettu siitä, että radiopienkennojen (Id, 2d) kiinteät radioasemat (bdl, bd2) toimivat pienellä teholla, ja että radiopienkennot on järjestetty niin, että 20 saman taajuuden omaaviin kiinteisiin radioasemiin (bd6 -BC6) muodostuu mahdollisimman suuret, yhtä suuret etäisyydet (d), ja että radiopienkennojen (Id, 3d) keskustat on järjestetty heti niiden vieressä olevien radiokennojen (la, 3A) kulmapisteisiin (EP1, EP2).
2. Patenttivaatimuksien 1 mukainen radiopuhelin- verkko, tunnettu siitä, että radiokennonipun (FBI) ainakin yksi radiokenno (IA) on jaettu yhdeksi keskellä olevaksi radiopienkennoksi (Id) ja useiksi kehällä oleviksi radiopienkennoiksi (2d, 3d...)/ että keskellä ole-30 vien radiopienkennojen (Id) keskusta vastaa jaetun radio-kennon (IA) keskustaa, ja että kehällä olevien radiopienkennojen (2d, 3d...) keskustat on järjestetty heti niiden vieressä olevien radiokennojen (2A, 3A...) kulmapisteisiin (EP1). 6 86 587
3. Patenttivaatimuksien 1 tai 2 mukainen radiopu-helinverkko, tunnettu siitä, että radiopienken-non (Id) keskustan ja jonkin sen kulmapisteen (ep) välinen etäisyys on suunnilleen puolet radiokennon (IA) kes-5 kustan ja mainitun kennon jonkin kulmapisteen (EP1) välisestä etäisyydestä (R), ja että radiopienkennojen (Id) radioasemien (bdl) lähetysteho vastaa suunnilleen neljännestä radiokennojen (IA) kiinteiden radioasemien lähetys-tehosta . 10 li 7 86587
FI863154A 1985-08-13 1986-08-01 Radiotelefonnaet foer radioomraode uppdelat i radioceller. FI86587C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE19853528974 DE3528974A1 (de) 1985-08-13 1985-08-13 Funktelefonnetz fuer ein in funkzellen aufgeteiltes funkgebiet
DE3528974 1985-08-13

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI863154A0 FI863154A0 (fi) 1986-08-01
FI863154A FI863154A (fi) 1987-02-14
FI86587B FI86587B (fi) 1992-05-29
FI86587C true FI86587C (fi) 1992-09-10

Family

ID=6278379

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI863154A FI86587C (fi) 1985-08-13 1986-08-01 Radiotelefonnaet foer radioomraode uppdelat i radioceller.

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP0212113B1 (fi)
AT (1) ATE82453T1 (fi)
DE (2) DE3528974A1 (fi)
DK (1) DK170084B1 (fi)
FI (1) FI86587C (fi)

Families Citing this family (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE457763B (sv) * 1987-05-27 1989-01-23 Ericsson Telefon Ab L M Foerfarande att utjaemna spaerrsannolikheten i ett cellindelat mobilradiosystem
US5161248A (en) * 1989-10-02 1992-11-03 Motorola, Inc. Method of predicting cell-to-cell hand-offs for a satellite cellular communications system
GB2242805B (en) * 1990-04-06 1994-08-03 Stc Plc Handover techniques
DE4141398C2 (de) * 1991-12-16 1994-01-20 Detecon Gmbh Verfahren zum Verbessern der Funkzellenausleuchtung bei eimen zellularen Mobilfunksystem und Vorrichtung zum Ausüben des Verfahrens
DE4319694C2 (de) * 1993-06-16 1999-10-21 Detecon Gmbh Verfahren zur Verbesserung der Funkversorgung von Mobiltelefonen in Mobilfunksystemen
DE4422490C1 (de) * 1994-06-28 1996-01-25 Stefan Scheinert Anordnung ortsfester Sendestationen eines flächendeckenden Funknetzes sowie ortsfeste Sendestationen und Verfahren zum nachträglichen Verdichten eines bestehenden flächendeckenden Funknetzes
US5787344A (en) * 1994-06-28 1998-07-28 Scheinert; Stefan Arrangements of base transceiver stations of an area-covering network
ES2153445T3 (es) * 1994-06-28 2001-03-01 Littlefeet Inc Disposiciones de estaciones emisoras fijas de una red de radiotelefonia que recubre la superficie.
DE19511520A1 (de) * 1995-03-29 1996-10-02 Sel Alcatel Ag Streckenfunksystem und Mobilstation dafür
SE504269C2 (sv) * 1996-01-23 1996-12-23 Comviq Gsm Ab Förfarande för att förtäta ett sändar- och mottagarnät för mobiltelefoni
DE19723497A1 (de) * 1997-06-05 1998-12-10 Rohde & Schwarz Funknetz

Family Cites Families (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2659570C2 (de) * 1976-12-30 1983-04-07 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Fernsprech- und Datennetz für ortsfeste und mobile Teilnehmerstationen
DE3211979A1 (de) * 1982-03-31 1983-10-13 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Mobilfunksystem mit primaer- und sekundaerkanaelen fuer die drahtlose kommunikation zwischen und mit mobilteilnehmergeraeten

Also Published As

Publication number Publication date
DK170084B1 (da) 1995-05-15
EP0212113A2 (de) 1987-03-04
DK384386D0 (da) 1986-08-12
FI863154A (fi) 1987-02-14
DE3687094D1 (de) 1992-12-17
FI863154A0 (fi) 1986-08-01
DE3528974A1 (de) 1987-02-26
EP0212113A3 (en) 1988-12-07
DK384386A (da) 1987-02-14
ATE82453T1 (de) 1992-11-15
EP0212113B1 (de) 1992-11-11
FI86587B (fi) 1992-05-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR100439449B1 (ko) 파워제어및유도채널할당으로인접채널간섭을처리하는시스템과방법
FI86587C (fi) Radiotelefonnaet foer radioomraode uppdelat i radioceller.
EP0946071A2 (en) Cellular system and frequency carrier allocation method therefor
US5633915A (en) Multilayered arrangement for load sharing in a cellular communication system
Lee Smaller cells for greater performance
KR950014805B1 (ko) 셀방식 무선전화 통신 시스템
KR950013616B1 (ko) 신호 루팅 시스템과 신호 루팅 장치 및 그 방법
US6388998B1 (en) Reuse of codes and spectrum in a CDMA system with multiple-sector cells
FI109955B (fi) Yhteyksien hallintatekniikka mikrosoluja sisältävää radiopuhelinjärjestelmää varten
US4527284A (en) Adjacent radio cells paging channel chaining system
TW240364B (fi)
US20110228797A1 (en) System and method for using resources in a communication system
EP0578741A4 (en) Microcell system in digital cellular.
CN1289513A (zh) 时分多址/频分-时分双工通信系统中覆盖区的扇区化
WO1998016029A3 (en) Method for improving co-channel interference in a cellular system
GB2295524A (en) Beamed antenna system for a cellular radio base station
CA2111228A1 (en) Cdma frequency allocation
CN1171710A (zh) 数字蜂窝系统中灵巧天线的反向兼容性
US20020114309A1 (en) Resource allocation for channels in wireless networks
US6553233B1 (en) Method for calculating an optimal number of BTSs in a wireless network and determining a loading factor value therefor
US6615047B1 (en) Radio communications system
SE511536C2 (sv) Förfarande och arrangemang för att konvertera ett mobilt telekommunikationssystem
US20010006894A1 (en) Frequency list implemented using a plurality of basic frequencies and bit maps for use in a GSM system
US6934525B1 (en) Mobile communications network
RU2160976C2 (ru) Способ уплотнения сети передатчиков и приемников для мобильной телефонии

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: ROBERT BOSCH GMBH

MA Patent expired