FI86113B - Kontrollanordning och foerfarande foer kvittering av kontrollstaellen vid en oevervakningsenhet. - Google Patents

Kontrollanordning och foerfarande foer kvittering av kontrollstaellen vid en oevervakningsenhet. Download PDF

Info

Publication number
FI86113B
FI86113B FI860355A FI860355A FI86113B FI 86113 B FI86113 B FI 86113B FI 860355 A FI860355 A FI 860355A FI 860355 A FI860355 A FI 860355A FI 86113 B FI86113 B FI 86113B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
data
inspection
data collector
transmitter
memory
Prior art date
Application number
FI860355A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI860355A (fi
FI86113C (fi
FI860355A0 (fi
Inventor
Anatoli Stobbe
Original Assignee
Deister Elektronik Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=6237172&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI86113(B) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Deister Elektronik Gmbh filed Critical Deister Elektronik Gmbh
Publication of FI860355A publication Critical patent/FI860355A/fi
Publication of FI860355A0 publication Critical patent/FI860355A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI86113B publication Critical patent/FI86113B/fi
Publication of FI86113C publication Critical patent/FI86113C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G07CHECKING-DEVICES
    • G07CTIME OR ATTENDANCE REGISTERS; REGISTERING OR INDICATING THE WORKING OF MACHINES; GENERATING RANDOM NUMBERS; VOTING OR LOTTERY APPARATUS; ARRANGEMENTS, SYSTEMS OR APPARATUS FOR CHECKING NOT PROVIDED FOR ELSEWHERE
    • G07C1/00Registering, indicating or recording the time of events or elapsed time, e.g. time-recorders for work people
    • G07C1/20Checking timed patrols, e.g. of watchman

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Alarm Systems (AREA)
  • Burglar Alarm Systems (AREA)
  • Small-Scale Networks (AREA)
  • Control Of Steam Boilers And Waste-Gas Boilers (AREA)
  • Warehouses Or Storage Devices (AREA)
  • Testing And Monitoring For Control Systems (AREA)
  • Continuous Casting (AREA)
  • Selective Calling Equipment (AREA)

Description

1 86113
Valvontalaitteisto ja menetelmä tarkastusasemien kuittaa-miseksi vartiointiyksikössä
Keksinnön kohteena on valvontalaitteisto, johon kuuluu vähintään yksi kiinteä tarkastusasema ja tarkastusasemille järjestetty keskeinen tiedonkerääjä yksittäisten tarkastusasemien kuit-taamiseksi, jolloin jokaiselle tarkastusasemalle on järjestetty tunnus. Tämän lisäksi keksinnön kohteena on menetelmä tarkastusasemien kuittaamiseksi vartiointiyksikössä, jolloin kuittaus käsittää aikainformaation ja kulloinkin kyseessä olevalle tarkastusasemalle järjestetyn tunnuksen.
Tunnetusti käytetään mainitun tyyppisiä valvontalaitteistoja laajalti rakennusten ja rakennusten osien turvaamiseksi pitkälti murtojen tai asiattoman sisääntulon estämiseksi, etenkin työajan ulkopuolella.
Kun mahdollisesti asuintaloissa (siis pienissä valvottavissa kohteissa) käytetään useimmiten elektronisia hälytyslaitteita, jotka toimivat automaattisesti, on suuremmissa kohteissa, kuten tehtaassa, jalostamossa, pankissa jne. tavanomaista suorittaa valvonta vartiointihenkilöstön toimesta. Tunnetaan useita järjes-: : telmiä tai vast, menetelmiä, jotka voidaan jakaa näihin molem- : piin käsitteisiin "varti javalvonta" ja "varti jaturva" .
. . Tunnetussa vartijavalvonnassa käytetään jo pitkään tunnettuja pistokelloja. Jokaisella turvattavan kohteen useihin kohtiin järjestetyllä tarkastusasemalla on avainlaatikossa avain, jonka avattavuus voidaan koodata mekaanisesti ja on tunnusmerkkinä jokaiselle tarkastusasemalle. Avain ohjataan vartijan toimesta pistokelloon, joka määrittää sitten painolaitteen avulla valvon-v * taliuskaan kellonajan, päivämäärän ja tarkastusaseman numeron, ' siis avaimen numeron.
2 86113
Olennaisena tunnusmerkkinä tässä on se, että vartija valvoo yksittäisiä tarkastuspisteitä, kuten tämä ilmenee myös tunnussanassa "vartijavalvonta". Tähän valvontaan liittyy kuitenkin huomattavia haittoja.
Yhä useammin yhtiöt ja myös vakuutukset vaativat aukotonta,varmaa ja nopeasti tulkittavaa tarkastuspöytäkirjaa. Nyt kuitenkin tarkastusliuska, joka voi olla suurien valvottavien kohteiden yhteydessä, joissa on useita, aikavälein läpikäytäviä tarkastus-asemia, useita metrejä pitkä, on huonosti tulkittavissa ja luettavissa. Tämä aiheuttaa sen, että pistokellon tarkastusliuskat luovutetaan usein lukematta. Vasta kun todella on tapahtunut vahinkotapaus tai vast, vakuutusonnettomuus, otetaan tarkastus-liuska tutkittavaksi ja tarkastettavaksi.
Vartijan tarkastuskäynnin tarkastus on vasta silloin mahdollista sen jälkeen, kun vartija on kuitannut ennalta määrätyllä reitillä sijaitsevat tarkastusasemat ja tämän jälkeen luovuttanut pistokellon tarkastusliuskoineen keskukselle. Itse reitin aikana ei ole siis mitään kontaktia keskuksen kanssa. Vartiointihenki-lökunnan, joka on valvonnoissa usein alttiina vaaroille, turvaamista on pidettävä tästä syystä riittämättömänä.
• : i Tämän lisäksi vartijavalvonnassa, jossa käytetään mekaanista pis- : tokelloa ja tarkastusavaimia, on varmuus tahallista manipuloin- tia vastaan liian pieni. Pienellä oveluudella on ilman muuta mahdollista väärentää tarkastusaseman kuittaus, ilman että var- . tija on todella käynyt tarkastusasemalla. Ei ole nimittäin miten- kään erityisen vaikeaa kopioida tarkastusavain ja kiertää näin esimerkiksi ulkopuolella oleva tarkastusasema ja väärentää kuittaus vara-avaimella. Pieni manipulointivarmuus voi siis johtaa riittämättömään suojaan epätäydellisten tarkastuskierrosten johdosta.
____: Lopuksi ovat avainkielten mekaaniset koodausmahdollisuudet rajoitetut lukumäärän suhteen ja tavanomaisessa järjestelmässä on 3 86113 tällä hetkellä mahdollista ainoastaan 999 erilaista avainta - siis tarkastusasemaa - joissa on vastaava numerointi. Tämä riittänee tosin yksittäisissä laitoksissa, mutta useissa paikallisesti toisistaan erillisissä laitoksissa, joissa on sama järjestelmä, voi esiintyä niin, että määrätyn numeron omaava avain on kaiken kaikkiaan olemassa useana kappaleena. Tällaisessa tapauksessa voitaisiin siis esimerkiksi yhdellä Pohjois-Saksasta peräisin olevalla tarkastusavaimella kuitata Etelä-Saksassa olevan toisen kohteen tarkastusasema.
Käsitteellä vartijaturva tunnetussa valvontajärjestelmässä käytetään pistokellon sijasta radiolaitetta, jossa on lähetys- ja vastaanotto-osa. Toisin kuin vartijavalvonnassa tässä on siis mahdollista jatkuva kontakti vartijan ja keskuksen välillä, minkä ansiosta mahdollistetaan vartijan parempi suoja sekä murron nopeampi havaitseminen.
Yksittäisten tarkastusasemien kuittaamiseksi nämä on muodostettu niin, että radiolaite voidaan "pistää" tarkastusasemaan. Tällöin lähetetään radiosignaali keskukselle, mikä signaali sisältää tarkastusaseman numeron, mutta ei kellonaikaa. Tämä selvitetään vastaanotettaessa keskukselle, joka vahvistaa sitten vastaanoton lähettämällä kuittaussignaalin, joka saa aikaan radiolaitteessa akustisen tai optisen signaalin. Vartija voi poistaa sitten radiolaitteen tarkastusasemalta ja jatkaa reittiään.
Vaikkakin kannettavan radiolaitteen käyttö vähentää joitakin alussa esitettyjä haittoja, niin kuitenkin myös vartijasuoja on rajoitettu käyttömahdollisuuksiensa suhteen ja siihen liittyy • * haittoja. Suurehkoissa kohteissa, esim. öljynjalostamoilla, voi usein esiintyä niin, että tarkastusasema on "radiokatveessa", niin että tältä tarkastusasemalta käsin ei radiokontakti keskuk-.· : sen kanssa ole mahdollista. Tällaisia radiokatveita esiintyy : esimerkiksi suurehkojen metallisten säiliöiden (esim. jäähdytys- ____: tornien) tai vastaavien johdosta.
4 86113
Edelleen radiolaitteita ei voida käyttää myöskään tarkastettaessa etenkin metallilla suojattuja tiloja, esim. pankin kassa-holvia, koska radiosignaalit eivät voi läpäistä seiniä.
Kaiken kaikkiaan on siis todettava, että tunnetut valvontalait-teistot eivät ole vapaita haitoista, niin että optimaalinen kohde-ja henkilösuoja ei ole mahdollista. Tähän seikkaan puuttuu nyt keksintö, jonka tehtävänä on saada aikaan valvontalaitteisto, joka mahdollistaa olennaisesti paremman suojan ja olennaisesti paremman manipulaatioita vastaan turvatun valvonnan käytettäessä yksinkertaisia välineitä. Tämän lisäksi keksinnön avulla mahdollistetaan menetelmä tarkastusasemien kuittaamiseksi vartiointi-yksikössä.
Tämän tehtävän ratkaisemiseksi on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukaisessa valvontalaitteistossa järjestetty niin, että jokainen tarkastusasema muodostetaan kosketuksetta kyseltävällä tietovälineellä, jolloin tiedot on tallennettu tai vast, järjestetty pinnalle ja paikallisesti toisistaan erotettuina, ja että tietoväline käsittää tietolukupään tietojen lukemiseksi sarjassa liikutettaessa lukupäätä tai vast, tiedonkerääjää tietovälineen päällä ja lukupäähän yhdistetyn elektronisen muistin.
,j Käyttämällä elektronista muistia sekä kosketuksetta kyseltävän • : : tietovälineen ansiosta, jonka tiedot voidaan koodata ja tallen- : taa digitaalitekniikalla bittien muodossa, on keksinnössä mahdol- lista koodata ja tallentaa käytännöllisesti katsoen rajoittamaton määrä erilaisia numeroita. Siten voidaan taata, että myös suurella paikallisella alueella, jossa on useita vartioitavia kohteita, tarkastusaseman jokainen numero esiintyy todella ainoastaan kerran. Siten manipulointivarmuus paranee huomattavasti.
*·'' Tarkastusaseman kuittaus tai vast, vahvistus on keksinnön mukai-sesti erittäin yksinkertainen, sillä riittää, kun tiedonkerääjää ·;**’ "pyyhkäistään" käsin kerran ylhäältä alas tietovälineen - tarkastusaseman - päällä. Tässä tapahtumassa tarkastusaseman tiedot > «* 5 86113 siirretään dynaamisesti sarjalukemalla muistiin. Tällä tavalla voidaan tallentaa kaikki tarkastuskierron tiedot. Myöhemmin tiedot voidaan sitten kirjata tai vast, ilmaista ja esittää keskuksessa käyttämällä pienoistietokonetta tai vastaavaa.
Tarkastusaseman kuittaamisessa ei siis tarvita jäykkää sisään-pistämistä (joko avaimen sisäänpistämistä pistokelloon tai radiolaitteen sisäänpistämistä itse tarkastusasemaan). Tähän asti tarvitun mekaniikan poisjäännin johdosta keksinnön mukaiset laitteet toimivat erittäin häiriöttömästä, puhumattakaan jo mainitusta hyvin yksinkertaisesta käytöstä.
Sekä tietoväline että tiedonkerääjä voidaan sijoittaa kumpikin kätevään muovikoteloon. Tällöin tietoväline voi olla muodostettu erittäin litteäksi, koska se sisältää yksinomaan koodiliuskan lukupintansa takana. Koodiliuskaan voidaan järjestää bittimuo-dossa kulloinkin kyseessä olevan tietovälineen tai vast, kulloinkin kyseessä olevan tarkastusaseman tiedot. Tietovälineen kiinnitys halutulle tarkastuspaikalle voi tapahtua esimerkiksi liimaamalla tai ruuvaamalla. On myös mahdollista yksinkertaisella tavalla muuttaa tarkastuskohtia ajan oloon paikallisesti.
Tiedonkerääjän mittojen pitämiseksi kätevinä käytetään energian-, · jakeluun ladattavaa suhteellisen pientä paristoa. Keksinnön erään edullisen edelleenkehitysmuodon mukaisesti on järjestetty niin, että käyttöjännitelähde ei pysy jatkuvasti kytkettynä, vaan se kytketään vasta välittömästi ennen tarkastusaseman tietojen sarjalukemista lyhytaikaisesti lukutapahtuman aikana. Siten voidaan pidentää merkittävästi pariston kestoikää.
Mainittu käyttöjännitelähteen kytkeminen tapahtuu kosketuksetta aktivoitavalla sensorilla, joka muodostaa tavallaan toisen luku-• ' pään tiedonkerääjässä. Tämä sensori reagoi magneettiin, joka on tiedonkerääjässä lukupinnan yläpuolella vinon pinnan takana.
.y·: Kun siis tiedonkerääjää liikutetaan tarkastusaseman kuittaami- ; seksi käsin ylhäältä alas tietovälineen pinnalla, kytketään ensin 6 86113 käyttöjännitelähde, ja tämän jälkeen kysellään tiedot ja tallennetaan ne.
Eräänä toisena keksinnön etuna on se, että tiedonkerääjään voidaan liittää lähetys- ja vastaanotto-osalla varustettu radiolaite tallennettujen tietojen lähettämiseksi keskukseen, josta käsin voidaan kuitata vastaanotto.
Tällöin kysellään yksittäisten tarkastusasemien muistissa olevat tiedot, lähetetään ne ja lähetyksen jälkeen "asetetaan" jälleen muistiin, nimittäin "merkinnällä", että kyseisen tarkastusaseman tiedot on lähetetty ja vastaanotettu keskuksessa.
Keksinnön erään toisen tunnusmerkin mukaisesti tiedonkerääjä sisältää "älyn" mikroprosessorin muodossa. Siten saadaan valvontaa varten aikaan tähän asti tuntemattomia mahdollisuuksia parantuneen varmuuden mielessä.
Näin voidaan mikroprosessorin avulla - mahdollisesti käyttämällä satunnaisgeneraattoria - määrittää kulloinkin kyseessä oleva reitti eri päivinä. Näin voidaan määrätä satunnaisesti määrätty reittijärjestys, jossa yksittäisiä tarkastusasemia on kyseltävä. Tiedonkerääjän näyttölaitteessa osoitetaan ensimmäisen tarkas-: tusaseman kuittaamisen jälkeen vartijalle, mikä on seuraava .» : tarkastusasema, jolle hänen on seuraavaksi mentävä. Päivämäärä^, • kellonajan ja kulloinkin kyseessä olevan tarkastusaseman numeron : lisäksi muistiin tallennetaan tällöin myös valittu kulkureitti.
Mahdollisten manipulaatioiden vaara voidaan eliminoida keksinnön mukaisesti myös näin tehokkaasti ja varmuutta voidaan parantaa . . siten, että tiedonkerääjä käsittää kellosirun aikaperustana, ja että on annettu "määräys" kuitata määrätyt tarkastusasemat määrä-\ tyn aikaikkunan kuluessa - siis määrätyn aikajakson kuluessa.
Mikroprosessorin muistiin on tallennettu tässä siis tarkastuskier- ron alussa kaikki tarkastuspisteet kellonajalla, jolloin ne on saavutettava. Jos kyseistä tarkastuspistettä ei saavuteta määrä- 7 86113 tyssä aikaikkunassa, niin lähettimen välityksellä voidaan lähettää koodikutsu keskukseen. Siten voidaan selvittää välittömästi kaikki epäsäännöllisyydet.
Mikroprosessorin käyttö tiedonkerääjässä saa tämän lisäksi aikaan vielä aivan merkittävän edun. Selityksen alussa on yllä jo mainittu, että tunnetussa vartijavartioinnissa käytettäessä radiolaitetta voi esiintyä se haitta, että vartija on radio-laitteensa kanssa radiokatveessa eikä voi siten ottaa yhteyttä keskukseen. Keksinnön mukaisessa valvontalaitteistossa on nyt mikroprosessorin avulla ilman muuta mahdollista tällaisessa tapauksessa, kun siis radiokatveen johdosta keskus ei voi vastaanottaa "radioviestiä", toistaa tämä radioviesti automaattisesti määrätyin aikavälein. Tällä välin tarkastettujen tarkastusasemien tietojen automaattinen lähetys toistetaan niin kauan, kunnes kuittaus tulee keskukselta näiden tietojen vastaanotosta. Nämä vastaavat tiedot tallennetaan sitten jälleen muistiin vastaanotto-merkinnällä.
Automaattinen ja jaksottainen muistissa olevien tietojen lähettäminen on ratkaisevan edullista ennen kaikkea niin kutsutuissa reviiripalveluissa. Tällöin kysymyksessä on usean kohteen vartiointi vartiointihenkilöstön tai vast, vartijan toimesta, : ; joka ajaa ja tarkastaa ajoneuvossa peräkkäin vartioitavat kohteet. Tällöin voidaan järjestää ajoneuvoon lähetin tiedonkerääjän muistiin tallennettujen tietojen lähettämiseksi. Kun vartija on : '· päättänyt kohteessa tarkastuskierroksensa, tiedonkerääjä pistetään pidikkeeseen ja tällöin se yhdistetään automaattisesti · lähettimeen, niin että nyt voidaan radion kautta luovuttaa tiedot edelleen keskukselle. Radiokatveissa - kuten mainittiin -lähetystä toistetaan niin kauan, kunnes se on saapunut keskukseen.
Keksintö yhdistää kaiken kaikkiaan yllättävällä tavalla osittain sekä vartijatarkastuksen että myös vartijaturvan tunnusmerkit ____: keskenään, jolloin näiden tunnusmerkkien kokonaisuus johtaa täysin uuteen valvontalaitteistoon, jolla on mainitut edut.
8 86113
Vartijatarkastuksen kannalta kysellään edelleen yksittäisiä tarkastusasemia, tosin tässä korvataan häiriöaltis ja myös huoltoa usein tarvitseva mekaniikka elektroniikalla, jolloin elektroniikka saa aikaan sen edun, että manipulaatiot on käytännöllisesti katsoen suljettu pois. Myös keksinnössä puututaan vartija-turvan ajatukseen, niin että voidaan saada aikaan mahdollisimman nopea yhteys keskukseen, nimittäin siten, että tätä perusajatusta eivät häiritse myöskään mahdollisesti esiintyvätradiokat-veet. Siten voidaan uudentyyppistä valvontalaitteistoa käyttää esim. myös silloin, kun tarkastusasemat ovat metallilla vuoratuissa tiloissa (esim. pankin kassaholvissa). Keksinnön avulla parannetaan siten vartijaturvan ja vartijatarkastuksen tunnusmerkkejä ratkaisevasti.
Muut keksinnön edulliset sovellutukset ja tarkoituksenmukaiset edelleenkehitysmuodot sekä keksinnön mukainen menetelmä on esitetty patenttivaatimuksissa ja nähtävissä piirustuksesta.
Seuraavassa keksintöä selitetään lähemmin piirustuksessa esitettyjen sovellutusesimerkkien avulla. Piirustuksessa:
Kuviot 1-3 esittävät tiedonkerääjän eri kuvia, kuviot 4-5 esittävät tietovälineen päällyskuvaa ja sivukuvaa, . kuvio 6 esittää tietovälinettä ja tiedonkerääjää tarkastusaseman : .·. kuittauksen aikana, kuvio 7 esittää erästä toista tiedonkerääjän kuvaa alhaalta katsottuna, kuvio 8 esittää tiedonkerääjän periaatteellista lohkokaaviokuvaa, kuvio 9 esittää tarkastuslaitteiston periaatteellista kuvaa ja keskusta tulkintaa varten ja kuvio 10 on keskuksen periaatekuva.
< ’ ' Kuvioissa 1-3 piirustuksellisesta esitetyssä tiedonkerääjässä 10 : on sen ala-alueella urat 12, jotta tiedonkerääjään 10 voidaan ^ tarttua käsin tukevasti. Kuvion 1 mukaisessa päällyskuvassa voidaan nähdä, että tiedonkerääjässä 10 on kaksi valodiodia 14 * · » 9 86113 ja 16. Toinen valodiodi 14 signaloi - mitä selitetään vielä myöhemmin lähemmin - tiedonkerääjän kytkemisen, kun taas toinen valodiodi 16 osoittaa tietovälineen 28 lukemisen (vrt. kuvio 6) lopussa, kun luetut tiedot on tallennettu.
Kuvion 3 mukaisessa päällyskuvassa nähdään kaksi ulkonemaa 20 ja 22, jotka muodostavat väliinsä luku-uran 18. Tämän luku-uran alueella on tiedonkerääjässä 10 tiiviisti luku-uran 18 pinnassa kuviossa 1 katkoviivoin esitetty tietojen lukupää 24 ja sensori 26. Luku-uran 18 leveys on valittu niin, että siten voidaan selvittää kuvioissa 4 ja 5 esitetyn tietovälineen 28 lukupinta 32.
Valvontalaitteistossa tarkastusaseman muodostava tietoväline 28 on esitetty lähemmin kuvioissa 4 ja 5 päällyskuvana ja sivu-kuvana. Tietovälineessä 28 on litteä kotelo 30, joka koostuu mieluummin muovista. Lukupintaan 32 liittyy ylhäällä vino pinta 34, jonka päälle on sijoitettu nuolisymboli 38. Nuolisymbolilla 38 osoitetaan käyttäjälle, että tiedonkerääjää 10 - kuten kuviossa 6 on esitetty - on siirrettävä nuolen 44 suunnassa luku-uralla 18 ylhäältä alaspäin tietovälineen 28 päällä, nimittäin alkaen vinosta pinnasta 34.
Vinon pinnan 34 takana on kytkentämagneetti 40, jolla aktivoi-- ; ; daan tiedonkerääjän 10 sensori 26 käyttöjännitelähteen 64 kytke- ; .·. miseksi (vrt. kuvio 8) määrätyksi ajaksi. Samalla kun tiedonkerää jää 10 siirretään luku-uralla 18 tämän jälkeen tietovälineen 28 lukupinnan 32 yli, luetaan kyseessä olevat tiedot magneettisesti tiedonkerääjästä 10 tietojen lukupään 24 avulla.
Itse tiedot ovat lukupinnan takana koodiliuskalla 36, joka on esitetty kuviossa 5 katkoviivoin. Tämä koodiliuska voi olla sijoitettu koteloon 30 ja tämän jälkeen valettu valumassalla, : niin että siihen ei päästä enää käsiksi ulkoapäin manipulaatioi- .·. : den sulkemiseksi pois.
' Tiedonkerääjän 10 jo esitetyn yksinkertaisen käsittelyn lisäksi tietovälineen 28 - siis tarkastusaseman - kuittaamiseksi nähdään 10 861 1 3 kuviossa 6 myös, että tietovälineen 28 litteä kotelo 30 voidaan sijoittaa yksinkertaisella tavalla seinään 42, esim. liimaamalla.
Kuviossa 7 on esitetty, että tiedonkerääjä 10 sisältää alapääs-sään - mutta kotelon sisäpuolella - pistokelistan 46, jossa on teräkontaktit 50, jotka on suojattu siten, että teräkontakteihin 50 päästään käsiksi vain vastaavien aukkojen 48 kautta. Kuten myöhemmin vielä selitetään, voidaan tiedonkerääjä 10 sijoittaa latausaseman 80 (vrt. kuvio 10) sen muotoon sovitettuun aukkoon, jolloin teräkontaktit 50 tulevat kytkentään asianomaisten kontaktinastojen kanssa.
Kuviosta 8 voidaan nähdä periaate-esityksenä tiedonkerääjän 10 sähkörakenne. Olennaisina osina ovat mikroprosessori 52, muisti 54 ja puskuri (tai vast, puskuriparisto) 56. Mikroprosessori 52 on ohjausta varten yhteydessä muistiin 54 ja myös puskuriin 56.
Edelleen tiedonkerääjässä 10 on käyttöjännitelähteen 64 lisäksi, joka on kytkettävissä sensorin 26 kautta aikakytkimen 62 avulla valituksi aikajaksoksi, vielä mikroprosessoriin 52 yhdistetty tietojen lukupää 24 koodiliuskan 36 digitaalisessa muodossa luettujen tietojen käsittelemiseksi ja tallentamiseksi.
: Mikroprosessoriin 52 on liitetty vielä sarjarajapinta 66, joka : johtaa - kuten nuoli 70 osoittaa - pistokelistaan 46 tai vast.
‘ : lähettimeen 69. Tämän lisäksi tiedonkerääjässä 10 on hälytys- : *: näppäin 60 (jota voidaan käyttää myös kuittausnäppäimenä) ja nuolella 68 esitetyn yhteyden kautta voidaan tuottaa ohjausyhteys lähettimeen 69, jossa on vastaanotto-osa 71. Tämän lähettimen kautta voidaan lähettää muistiin 54 tallennetut tiedot keskukseen . _ · ja on myös mahdollista luovuttaa hälytys lähettimen 69 kautta käyttämällä hälytysnäppäintä 60.
Vastaanotto-osalla 71 varustettu lähetin 69 on järjestetty nor-maalisti erillisenä rakenneyksikkönä, esimerkiksi vartiointihenki-löstön ajoneuvoon, mutta on kuitenkin myös mahdollista integroida n 86113 lähetin 69 tiedonkerääjän 10 kanssa yhtenä yksikkönä. Ensiksi mainitussa tapauksessa tiedonkerääjä 10 viedään lähettimen 69 vastaavaan aukkoon tarvittavien sähköyhteyksien tuottamiseksi pistokelistan 46 avulla. Yksittäisten tarkastusasemien ulkopuolella lähetin 69 toimii sitten samalla tiedonkerääjän 10 tukena. Yhteyden 73 kautta saapuu keskuksen vahvistusmerkintä mikroprosessoriin 52.
Kuviossa 9 on esitetty periaatekytkentäkuvana täydellinen valvon-talaitteisto, jonka jälkeen on tulkinta tietojen syötön 72 kautta keskuksella 74. Vartioitavan kohteen eri tarkastusasemat on muodostettu tietovälineillä 28a-28g. Tarkastusasemia voidaan kysellä ja kuitata vartiointihenkilöstön toimesta tiedonkerää-jillä 10a-10c.
Jokainen tiedonkerääjä 10a-l0c tallentaa tietovälineiltä luetut tiedot sekä kellonajan ja päivämäärän. Valvontatapahtuman päätyttyä tallennetut tiedot syötetään tietojen syöttöön 72 ja tulkitaan keskuksessa 74.
Kuvion 10 periaatelohkokaaviokuvan mukaisesti tällainen keskus käsittää latausaseman 80, jossa on aukko, johon tiedonkerääjä 10 voidaan pistää. Tällöin muodostetun sähköyhteyden avulla * voidaan toisaalta ladata tiedonkerääjän 10 käyttöjännitelähde : ja toisaalta voidaan kutsua nyt tallennetut tiedot ja esittää ne tietokoneen 82 kuvaruudulla. Tällöin tietokone voi olla taval-.···. linen pienoistietokone, jossa on näppäimistö 86 ja siihen liitetty kirjoitin 88. Sitten kun tiedonkerääjä 10 on sijoitettu latausasemalle 80, samalla on mahdollista rekisteröinti päättyneestä valvontatapahtumasta.
Vastaavien oheislaitteistojen avulla voidaan rekisteröinti pitää : helposti ymmärrettävässä muodossa. Mahdollisia ilmaisuja ovat : esimerkiksi "portti, etelä tarkastettu klo 23.00; pohjoisportti tarkastettu klo 23.30; pääsisäänkäynti: virheilmoitus jne.".
i2 861 1 3
Keskus 74 käsittää edelleen radiovastaanottimen 76, jossa on antenni 78. Jo esitetyssä tapauksessa, että - radiokatveessa automaattisesti jaksottain - on siirrettävä kuitatut tiedot lähettimen 69 avulla keskukseen 74, voidaan nämä tiedot vastaanottaa radiovastaanottimella 76 ja luovuttaa edelleen tietokoneeseen 82. Tämän jälkeen ei-esitetyn lähettimen avulla lähetetään vahvistus tietojen vastaanotosta kulloinkin kyseessä olevaan tiedonkerääjään 10 (vastaanotto-osaan 71).
Kuvion 5 yhteydessä esitettiin jo, että jokaisessa tievovälinees-sä on koodiliuska 36, johon on sijoitettu kulloinkin kyseessä olevalle tarkastusasemalle tunnusomaiset tiedot. Tällöin tiedot voi olla muodostettu yksittäisillä magneettisilla biteillä, jotka on järjestetty tilallisesti etäisyydelle toisistaan kuvioon koodiliuskalle 36. Liikutettaessa tiedonkerääjää 10 tietovälineen 28 lukupintaa 32 pitkin tietojen lukupää 24 rekisteröi yksittäiset bitit, jotka sitten tallennetaan digitaalisesti muistiin 54. Yksittäisiä bittejä voidaan tällöin käyttää erilaisina tunnettuina koodimuotoina, so. kulloinkin kyseessä olevan tarkastusaseman numerot esiintyvät koodiliuskalla 36 koodatussa muodossa.
Magneettisella perustalla olevan koodauksen lisäksi on myös mahdollista käyttää infrapunavaloa. Tässä tapauksessa tieto-; : välineen 28 lukupinta 32 koostuu infrapunavaloa läpipäästävästä ;· materiaalista. Lukupinnan takana on - digitaalisten signaalien "0" ja "1" mukaisesti - materiaaleja, jotka heijastavat infrapunavaloa tai eivät heijasta tätä. Kyseessä olevan tiedon-kerääjän lukupää koostuu tässä tapauksessa infrapunalähteestä, jossa on vastaanotin heijastettua infrapunavaloa varten.
*’ Riippumatta siitä, mitä koodaustapaa käytetään, voidaan keksin- ; nön mukaisessa valvontalaitteistossa tarkastusaseman tunnustie- : dot lukea yksinkertaisella tavalla sarjassa ja tallentaa ne muistiin. Mikroprosessorin 52 yhteydessä saadaan siten edullisesti joukko käyttömahdollisuuksia ja muunnelmia, jotka tekevät 13 861 1 3 valvontalaitteistosta erittäin turvallisen. Ensi kertaa on myös mahdollista "heti tapahtuva" rekisteröinti tarkastustapah-tumasta, jolloin tämä rekisteröinti voidaan muodostaa mielivaltaisesti vastaavan ohjelmiston avulla.
Edellä esitettiin jo, että siirtämällä sensoria 26 tai vast, tiedonkerääjää tietovälineen 28 vinoa pintaa 34 pitkin voidaan aikakytkin 62 kytkeä päälle, joka kytkee tiedonkerääjän 10 valituksi aikajaksoksi. Erittäin edullista on nyt se, kun katkaistaan jo ennen tämän valitun kiinteän aikajakson loppumista tunnistettaessa voimassa oleva tai ei-voimassa oleva tarkastusasema. Siten voidaan saavuttaa huomattava energiansäästö sähköenergian suhteen. Siten on myös mahdollista katkaista jo yhden sekunnin kuluttua mahdollisesti esimerkiksi kolmen sekunnin sijasta.
Lopuksi viitattakoon vielä erääseen edulliseen keksinnön seikkaan, nimittäin siihen, että suojatun koskettimilla 50 varustetun pistokelistan 46 sijasta (vrt. kuvio 7) voidaan järjestää kontaktiton ja kosketukseton kaukosyöttölaite sekä useita kon-taktittomia tiedonsiirtovälejä. Siten on esimerkiksi mahdollista käytettäessä akkua suorittaa lataus induktiivisesti.
- Tiedonsiirtoväli voi olla sekä induktiivinen että optinen.
Esitetyssä tapauksessa voidaan tiedonkerääjä 10 muodostaa tavallaan mustana laatikkona (Black-Box), jossa ei ole enää mitään ulkoisia käyttöelementtejä. Siten saadaan aikaan erittäin suuri turvallisuus manipulointien suhteen, koska toiminta ja käyttö tapahtuu täysin ilman kontakteja. Tässä tapauksessa ei tarvitse sijoittaa hälytysnäppäintä hälytyksen lähettämiseksi.

Claims (8)

86113
1. Valvontalaitteista, johon kuuluu vähintään yksi kiinteä tarkastusasema, jolloin kussakin tarkastusasemassa on tunnuksen sisältävä, kosketuksettomasti kyseltävä tietoväline, sekä tarkastusasemille kuuluva tiedonkerääjä yksittäisten tarkastusasemien kuittaamiseksi, johon laitteistoon kuuluu - tietolukupää tunnuksen lukemiseksi sarjamuotoisesta sen liikkuessa tietovälineen yli, - tietolukupäähän liittyvä elektroninen muisti tunnusta vastaavien tietojen rekisteröimiseksi, - lähetin tunnusta vastaavien tietojen lähettämiseksi keskukseen, sekä - hälytysnäppäin lähettimen kytkemiseksi, tunnettu siitä, että - tiedonkerääjä (10) käsittää mikroprosessorin (52) muistin (54) ja lähettimen (69) ohjaamiseksi tietojen lähettämiseksi, - että tiedonkerääjä (10) käsittää kellosirun, jonka aika-tiedot yhdessä tunnusta vastaavien tietojen kanssa lähetetään keskukseen (74) sekä rekisteröidään muistiin, - että lähetin (69) sisältää vastaanotto-osan (71), ja että ulos lähetetyt tiedot yhdessä keskuksesta (74) vastaanotetun vahvistusmerkin kanssa annetaan edelleen muistiin (54), - että vahvistusmerkin poisjäädessä radiokatveen takia lähetin (69) lähettää tunnuksen ja aikatiedot toistuvin välein, kunnes vahvistusmerkki saadaan keskuksesta (74) vastaanotto-osaan (71), ja - että muisti (54) on sovitettu varastoimaan kaikki tiedot useampia tarkastusasemia käsittävästä ketjusta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen valvontalaitteista, tunnettu siitä, että tiedonkerääjä (10) sisältää satunnaisgeneraattorin ja optisen osoituksen tietovälineen (28) tunnusnumeroiden esittämiseksi, jolloin osoitettujen tietovälineiden (28) järjestys voidaan määrätä satunnaisgeneraattorilla. 15 86113
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen valvontalaitteisto, tunnettu siitä, että jokaiselle tarkastusasemalle on järjestetty aika-alue, jonka aikana kulloinkin kyseessä olevan tarkastusaseman on kuitattava, ja että ylitettäessä aika-alue lähetetään automaattisesti vastaanottokeskukseen (74) hälytys, joka osoittaa kuittaamattoman tarkastusaseman.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen valvontalaitteisto, tunnettu siitä, että tietoväline (28) sisältää litteän kotelon (30), jossa on lukupinta (32) ja yläpuolella siihen liittyvä vino pinta (34).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen valvontalaitteisto, tunnettu siitä, että lukupinta (32) on muodostettu infrapunavaloa läpipäästävästä materiaalista, jonka taakse on järjestetty koodin mukaisesti heijastimet infrapunavaloa varten.
6. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen valvontalaitteisto, tunnettu siitä, että tiedonkerääjä (10) sisältää kosketuksetta aktivoitavalla sensorilla (26) kytkettävän käyttö-jännitelähteen (64).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen valvontalaitteisto, tunnettu siitä, että siirtämällä sensoria (26) tai vast, tiedonkerääjää (10) tietovälineen (28) vinoa pintaa (34) pitkin voidaan kytkeä aikakytkin (62), joka kytkee päälle tiedonkerääjän (10) valituksi aikajaksoksi.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen valvontalaitteisto, tunnettu siitä, että tiedonkerääjän (10) pohjasivulla on suojattu pistokelista (46), jonka kontakteihin (50) päästään käsiksi aukkojen kautta. i6 861 1 3
FI860355A 1984-05-25 1986-01-24 Kontrollanordning och foerfarande foer kvittering av kontrollstaellen vid en oevervakningsenhet. FI86113C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3420100A DE3420100C2 (de) 1984-05-25 1984-05-25 Kontrollanlage mit mindestens einer ortsfesten Kontrollstelle
DE3420100 1984-05-25
PCT/DE1985/000176 WO1985005712A1 (en) 1984-05-25 1985-05-21 Control installation and method for checking control points in a surveillance installation
DE8500176 1985-05-21

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI860355A FI860355A (fi) 1986-01-24
FI860355A0 FI860355A0 (fi) 1986-01-24
FI86113B true FI86113B (fi) 1992-03-31
FI86113C FI86113C (fi) 1992-07-10

Family

ID=6237172

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI860355A FI86113C (fi) 1984-05-25 1986-01-24 Kontrollanordning och foerfarande foer kvittering av kontrollstaellen vid en oevervakningsenhet.

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4801786A (fi)
EP (1) EP0183738B2 (fi)
JP (1) JPS61502291A (fi)
AT (1) ATE56296T1 (fi)
DE (2) DE3420100C2 (fi)
DK (1) DK165893C (fi)
FI (1) FI86113C (fi)
WO (1) WO1985005712A1 (fi)
ZA (1) ZA853998B (fi)

Families Citing this family (49)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3687527T2 (de) * 1986-04-14 1993-05-13 Avicom International Inc Vorgangsueberwachungs- und sicherheitskontrollsystem.
FR2597637A1 (fr) * 1986-04-17 1987-10-23 Gasnier Rene Systeme controleur de ronde
US5457629A (en) * 1989-01-31 1995-10-10 Norand Corporation Vehicle data system with common supply of data and power to vehicle devices
US5023438A (en) * 1988-11-26 1991-06-11 Nitto Kohki Co., Ltd. Portable data input apparatus with different display modes
CA1340400C (en) * 1989-01-31 1999-02-16 Philip Miller Vehicle data system
US5465207A (en) * 1989-01-31 1995-11-07 Norand Corporation Vehicle data system
US5331580A (en) * 1989-01-31 1994-07-19 Norand Corporation Data capture system with communicating and recharging docking apparatus, and modular printer and hand-held data terminal means cooperable therewith
US5195183A (en) * 1989-01-31 1993-03-16 Norand Corporation Data communication system with communicating and recharging docking apparatus for hand-held data terminal
US5888087A (en) * 1989-01-31 1999-03-30 Norand Corporation One-handed dock for a portable data collection terminal
US5166499A (en) * 1989-02-02 1992-11-24 Facility Management Systems, Inc. Four monitor and checkpoint designating system
US5120942A (en) * 1989-02-02 1992-06-09 Computer Systems Design Inc. Portable tour monitor device, report generating system and programming device therefor
JP2820706B2 (ja) * 1989-03-02 1998-11-05 株式会社日本自動車部品総合研究所 電磁結合用のコイルを有する電力供給装置
JPH0546113Y2 (fi) * 1989-03-20 1993-12-01
US5052943A (en) * 1989-03-23 1991-10-01 Norand Corporation Recharging and data retrieval apparatus
US6614768B1 (en) 1989-04-28 2003-09-02 Broadcom Corporation Enhanced mobility and address resolution in a wireless premises based network
US5347115A (en) * 1990-01-12 1994-09-13 Norand Corporation Portable modular work station including printer and portable data collection terminal
US6654378B1 (en) 1992-03-18 2003-11-25 Broadcom Corp. Transaction control system including portable data terminal and mobile customer service station
KR920018626A (ko) * 1991-03-22 1992-10-22 사카르도 데니스 보안 장치
GB2260438B (en) * 1991-09-10 1995-01-04 Foley Electronics Limited Inspection system
DE4134922C1 (fi) * 1991-10-23 1992-12-03 Anatoli 3013 Barsinghausen De Stobbe
US5623258A (en) * 1993-01-05 1997-04-22 Dorfman; Bertrand Multi-station data capture system
GB9308426D0 (en) * 1993-04-23 1993-06-09 Roster Control Syst Ltd Watchmans clock system
US5561412A (en) * 1993-07-12 1996-10-01 Hill-Rom, Inc. Patient/nurse call system
FR2711821B1 (fr) * 1993-10-22 1995-12-29 Cogema Système de surveillance d'une installation industrielle.
FR2732798B1 (fr) * 1995-04-06 1997-06-06 Rcdc Radio Concept Dev & Commu Dispositif de controle d'acces autonome
DE29514235U1 (de) * 1995-09-05 1996-06-05 Siemens Ag Vorrichtung zur berührungslosen Übertragung von Daten an mobile Datenträger mit Annäherungsschutz
USD405075S (en) * 1996-03-18 1999-02-02 Hand Held Products, Inc. Housing for hand held optical scanner
USD405076S (en) * 1996-03-19 1999-02-02 Hand Held Products, Inc. Hand held optical scanner
US5801918A (en) * 1996-07-12 1998-09-01 Hand Held Products, Inc. Ergonomic housing for a micro computer
ES2124194B1 (es) * 1997-05-28 1999-09-16 Prosegur Compania De Seguridad Sistema de control de rondas para vigilantes.
US6539422B1 (en) 1998-05-04 2003-03-25 Intermec Ip Corp. Automatic data collection device having a network communications capability
USD427593S (en) * 1998-06-12 2000-07-04 Timekeeping Systems, Inc. Watchman data downloader
US6857013B2 (en) 1999-01-29 2005-02-15 Intermec Ip.Corp. Remote anomaly diagnosis and reconfiguration of an automatic data collection device platform over a telecommunications network
US6488209B1 (en) 1999-01-29 2002-12-03 Intermec Ip Corp. Automatic data collection device that dynamically wedges data transmitted to data consumers
US20050274801A1 (en) * 1999-01-29 2005-12-15 Intermec Ip Corp. Method, apparatus and article for validating ADC devices, such as barcode, RFID and magnetic stripe readers
US6356949B1 (en) 1999-01-29 2002-03-12 Intermec Ip Corp. Automatic data collection device that receives data output instruction from data consumer
US6398105B2 (en) 1999-01-29 2002-06-04 Intermec Ip Corporation Automatic data collection device that intelligently switches data based on data type
US6976062B1 (en) * 1999-09-22 2005-12-13 Intermec Ip Corp. Automated software upgrade utility
US20020124070A1 (en) * 2001-03-02 2002-09-05 Pulsipher Eric A. System for providing related information of a network error event in a hand-held device
AUPR413201A0 (en) * 2001-03-30 2001-05-03 Tcm Service Systems Pty Ltd A method and apparatus for monitoring attendance
US7289023B2 (en) * 2002-06-12 2007-10-30 U.S. Security Associates, Inc. Supervised guard tour tracking systems and methods
US7286048B2 (en) * 2002-06-12 2007-10-23 U.S. Security Associates, Inc. Supervised guard tour systems and methods
US7446753B2 (en) 2004-09-10 2008-11-04 Hand Held Products, Inc. Hand held computer device
US20060176170A1 (en) * 2005-01-10 2006-08-10 Adams Wesley C Data extraction and processing systems and methods
US7761864B2 (en) 2005-08-09 2010-07-20 Intermec Ip Corp. Method, apparatus and article to load new instructions on processor based devices, for example, automatic data collection devices
DE102005056852A1 (de) * 2005-11-28 2007-06-14 ASTRA Gesellschaft für Asset Management mbH & Co. KG Wächterschutz- und Kontrollsystem
US8944332B2 (en) 2006-08-04 2015-02-03 Intermec Ip Corp. Testing automatic data collection devices, such as barcode, RFID and/or magnetic stripe readers
US20080297342A1 (en) * 2007-05-31 2008-12-04 Wu Tung-Ming Patrolling method and system
US20140167963A1 (en) * 2012-12-17 2014-06-19 Simon Ferragne System and method for monitoring an area using nfc tags

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3925639A (en) * 1974-03-25 1975-12-09 Msi Data Corp Method and apparatus for reading bar coded data wherein a light source is periodically energized
US3959633A (en) * 1974-09-10 1976-05-25 Merck & Co., Inc. Security guard recording system
US3922649A (en) * 1974-09-10 1975-11-25 Merck & Co Inc Watchman{3 s tour recording system
US4002889A (en) * 1975-12-08 1977-01-11 Servo Corporation Of America Self-cleaning label for automatic object identification system
DE3021515A1 (de) * 1979-06-12 1980-12-18 Hasler Installations Ag Kontrollanlage zur zentralen registrierung der standorte von waechtern
IE49825B1 (en) * 1979-06-28 1985-12-25 Nance Kivell S Apparatus for the storage and transfer of information
US4354100A (en) * 1980-10-06 1982-10-12 International Business Machines Corporation Scannable readout device
US4359633A (en) * 1980-10-28 1982-11-16 Bianco James S Spectrally-limited bar-code label and identification card
US4415065A (en) * 1980-11-17 1983-11-15 Sandstedt Gary O Restaurant or retail vending facility
DE3109286C2 (de) * 1981-03-11 1985-02-07 Standard Elektrik Lorenz Ag, 7000 Stuttgart Optische Leseeinrichtung zum manuellen Abtasten und zum Auswerten optisch lesbarer Zeichencodeschriften
US4449248A (en) * 1982-02-01 1984-05-15 General Electric Company Battery saving radio circuit and system
CH646834GA3 (fi) * 1983-06-01 1984-12-28
US4625100A (en) * 1984-05-09 1986-11-25 Lathem Time Recorder Co., Inc. Coded data carrier and reader and electronic security tour system employing same

Also Published As

Publication number Publication date
DK19486A (da) 1986-01-16
ZA853998B (en) 1986-01-29
DE3420100A1 (de) 1985-11-28
DE3579567D1 (de) 1990-10-11
DE3420100C2 (de) 1986-05-07
DK165893B (da) 1993-02-01
DK165893C (da) 1993-06-28
JPS61502291A (ja) 1986-10-09
FI860355A (fi) 1986-01-24
US4801786A (en) 1989-01-31
FI86113C (fi) 1992-07-10
DK19486D0 (da) 1986-01-16
EP0183738B1 (de) 1990-09-05
ATE56296T1 (de) 1990-09-15
EP0183738A1 (en) 1986-06-11
FI860355A0 (fi) 1986-01-24
EP0183738B2 (de) 1995-01-25
WO1985005712A1 (en) 1985-12-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI86113B (fi) Kontrollanordning och foerfarande foer kvittering av kontrollstaellen vid en oevervakningsenhet.
US5491672A (en) Watchman&#39;s clock system
US5610596A (en) System for monitoring an industrial installation
US5767790A (en) Automatic utility meter monitor
CN201212325Y (zh) 智能控制管理保密柜
US4338601A (en) Apparatus for the storage and transfer of information
CN107893587B (zh) 一种无源双通道智能挂锁及其工作方法
CN102747891A (zh) 一种智能锁
CN104732635B (zh) 一种锁具系统
EP0635800A1 (en) System and device for the transfer of vehicle data
CN202363979U (zh) 一种电力手持终端
CN103914895B (zh) 一种无线传感物联锁及其开锁方法
CN202810398U (zh) 校园感应卡式门锁
CN101074065B (zh) 防止临道干扰的用于集装箱的安全监测装置及系统
CN101074064B (zh) 用于集装箱的安全监测装置及系统
US7298263B2 (en) Control and/or monitoring device using an electronic label, a reader and a state encoder
CN110867035A (zh) 一种告警的方法和设备
CN103325162A (zh) 门禁通信设备或楼宇系统工程设备的访问控制
CN2915760Y (zh) 防止临道干扰的用于集装箱的安全监测装置及系统
CN217690152U (zh) 井盖及井盖系统
CN212515944U (zh) 一种通信基站智能门禁
CN104751555B (zh) 一种信息显示锁具
CN104746943B (zh) 一种显示锁具
CN104867209B (zh) 一种锁具的管理方法
CN214587164U (zh) 一种智能锁监控系统

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: DEISTER ELEKTRONIK GMBH