FI84965B - Raefsanordning vid en skoerdemaskins haspel. - Google Patents

Raefsanordning vid en skoerdemaskins haspel. Download PDF

Info

Publication number
FI84965B
FI84965B FI884579A FI884579A FI84965B FI 84965 B FI84965 B FI 84965B FI 884579 A FI884579 A FI 884579A FI 884579 A FI884579 A FI 884579A FI 84965 B FI84965 B FI 84965B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
spike
leaf blade
fastener
blade
rake bar
Prior art date
Application number
FI884579A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI884579A0 (fi
FI884579A (fi
FI84965C (fi
Inventor
Jury Nikolaevich Yarmashev
Alexandr Ivanovich Nikolaenko
Alexandr Fedorovich Kotenko
Evgeny Alexandrovich Chernenko
Vsevolod Vasilievich Abramov
Alexandr Vladimirovich Veselov
Nikolai Ivanovich Rysin
Vera Nikolaevna Salnikova
Original Assignee
Gol Sp K Bjuro Komplexam Mashi
N Proizv Ob Plastik
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gol Sp K Bjuro Komplexam Mashi, N Proizv Ob Plastik filed Critical Gol Sp K Bjuro Komplexam Mashi
Priority to FI884579A priority Critical patent/FI84965C/fi
Publication of FI884579A0 publication Critical patent/FI884579A0/fi
Publication of FI884579A publication Critical patent/FI884579A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI84965B publication Critical patent/FI84965B/fi
Publication of FI84965C publication Critical patent/FI84965C/fi

Links

Landscapes

  • Harvester Elements (AREA)
  • Outside Dividers And Delivering Mechanisms For Harvesters (AREA)
  • Harvesting Machines For Root Crops (AREA)

Description

1 84965
Leikkuupuimurin kelan haravatanko
Keksintö koskee maataloustekniikkaa ja erityisesti leikkuupuimureiden kelojen rakennetta, ja sen tarkoitukse-5 na on parantaa kelan haravatankoa ja erityisesti sen piikkiä ja lehtiterää.
Keksintöä voidaan hyödyntää parhaiten pitkävartisen, kasaantuneen ja märän kasvismassan, kuten viljakasvien, sadonkorjuussa huonoissa olosuteissa - vehnän, ru-10 kiin, helposti ulosputoavien kasvien, kuten hirssin, tata-rin, kylvöruohokasvien, kuten apilan, kylvömailasen ja muiden kasvien sadonkorjuussa.
Tunnetut kelat on varustettu puu- tai metalliteril-lä, jotka on kiinnitetty varsien avulla kelan keskiakse-15 liin. Näillä on selvästi huonoja puolia, kuten: huonotehoinen tuotantoprosessi, alhainen tuottavuus ja lehtiterän epävakaa toiminta, kun käsitellään märkää, kasaantunutta ja runsasvartis-ta massaa, mikä johtaa sadonkorjuun kohteena olevan kasvin 20 huomattaviin menetyksiin.
Tämän selittää se seikka, että lehtiterä ei voi nostaa kasaantunutta varsimassaa, pitää sitä leikkurin suorittaman leikkauksen jälkeen eikä syöttää sitä varmasti kelan kuljetusosaan. Haittoja voidaan osaksi vähentää va-25 rustamalla tunnetut lehtiterät piikeillä.
Alalla tunnetaan sellaisia keloja, joissa lehtiterä on tehty haravatangon muodossa, joka käsittää pitkänomaisen putken, joka ulottuu kelan pituussuunnassa ja jolla on piikkejä, joista jokainen koostuu suorasta tangosta, joka 30 on tehty jousiteräslangasta ja joka ulottuu putken reikien ja pidätyssilmukan läpi.
Tällaisella haravatangolla varustettu kela voi toimia melko hyvin riippuvan ja kasaantuneen varsimassan kanssa, niin että voidaan jossain määrin vähentää viljan 35 menetystä sadonkorjuukoneen takana.
2 84965
Etujen ohella on kuitenkin huomattu, että tällä tunnetulla kelalla on suuria haittoja, koska piikkitangon suoran muodon vuoksi se ei voi pitää varsimassaa riittävän tehokkaasti leikkauksen jälkeen, vaan varret liikkuvat ja 5 liukuvat pois piikiltä, mikä johtaa leikattujen varsien menetykseen.
Tällaisen haravatangon piikki on myös puutteellinen siinä, että kun se toimii pelloilla, joissa on puutteellinen varsikasviviljely, voi piikin muoto muuttua niin, että 10 se ei palaa alkuperäiseen muotoonsa, so. voi syntyä pysyvä muodonmuutos, joka myös johtaa toiminnan laadun huononemiseen ja epävarmempaan toimintaan.
Tämä haravatanko on myös puutteellinen siinä, että sen valmistus vaatii paljon työtä ja putkeen on tehtävä 15 rei’itys piikkien asennusta varten.
Alalla tunnetaan monipuolisempi haravatankorakenne, jossa ei ole edellä mainittuja haittoja ja joka käsittää putkimaisen akselin, johon on kiinnitetty lehtiteriä ja piikkejä ja joka on tehty pyöreästä jousiteräksestä, jol-20 loin piikit ovat kaarimaiset niin, että koveruus on kelan pyörimissuuntaan, iskunvaimentimen yhden tai kahden kie-rukkasarjan muodossa, ja kiinnittimen silmukan muodossa, joka ympäröi putkimaista akselia ja lehtiterää ja joka on kiinnitetty kierukkasarjan avulla.
25 Koska haravatangolla on jousipiikit ja iskunvaimen- nin ja koska tanko on kaarimainen, se voi tarttua kasaantuneeseen varsimassaan ja nostaa sen ylös hyvin tehokkaalla tavalla, pitää sen kiinni leikkauksen jälkeen ja syöttää sen kelan kuljettimelle.
30 Tämän haravatangon piikki toimii riittävän varmas ti, koska iskunvaimennin kierukkasarjan muodossa sallii piikin taipua tarpeeksi suuressa kulmassa kohdatessaan esteen ja palata alkuasentoon ohitettuaan esteen ilman mitään muodonmuutosta kierukkasarjan joustavuuden ansiosta.
-- 35 Piikin tämän rakenteen ansiosta sen murtuminen on hyvin epätodennäköinen.
3 84965
Mutta kierukkasarjan käyttö piikkirakenteessa ei anna tälle vain hyviä ominaisuuksia, nimittäin sen muodon palauttamisen, vaan aiheuttaa myös haitallisen ilmiön, nimittäin iskun varsimassaan hetkellä, jolloin piikki tu-5 lee ulos kasaantuneesta massasta tai palaa alkuasentoon ohitettuaan esteen, mikä johtuu joustavan kimpoamisen suuresta nopeudesta, joka aiheuttaa viljan menetystä iskemällä sitä ulos. Lisäksi kierukkasarja aiheuttaa varsien kiinnitarttumista, mikä johtaa varsimassan kietoutumiseen 10 kelan haravatangolle ja haravatangon tekemän työn häiriintymiseen. Tämän haitan poistamiseksi on tehty poikittais-viiltoja lehtiterään sen alareunan lähellä, niin että kierukkasarja voi mennä näihin osaksi, mikä hieman vähentää riskiä siitä, että varret tarttuvat kierukkamutkien vä-15 liin. Lehtiterän viillot kuitenkin heikentävät sitä ja tekevät sen toiminnan epävarmemmaksi. Tällaiset harava-tangot ovat myös puutteellisia siinä, että niiden valmistus, asennus ja piikkien poisto vaatii paljon työtä ja niiden valmistus on hyvin kallis.
20 Kelan haravatankojen kaikilla edellä kuvatuilla rakenteilla, joissa on teräspiikkejä, on se yhteinen huono puoli, että leikkuriin joutuvat piikit aiheuttavat tämän murtumisen.
Alalla tunnetaan myös kelan haravatanko, jonka pii-25 kit on tehty rakennemuovista, kuten nailonista.
Tällaisen haravatangon piikki käsittää ohuen tangon, joka on kaarimainen niin, että sen kovera puoli on kelan pyörimissuuntaan, ja siinä on vaihteleva (I-palkin muotoinen poikkileikkaus pituussuunnassa ja kiinnitin sen 30 kiinnittämiseksi lehtiterään, joka käsittää V-muotoisen loven, joka loppuu alaosassaan suorakulmaisen asennuskou-run muodossa, jolloin kiinnittimellä on haarat, joilla on eri korkeus ja joista toinen eli takimmainen on pitempi) haara, jonka päässä on nuppi.
. 35 Tämän haravatangon lehtiterällä on kiilamainen poikkileikkausmuoto, niin että sen alaosassa on verraten 4 84965 ohut reuna, jolla on yhtä pitkä välimatka piikin kiinnit-timen asennuskourusta.
Lehtiterän takaseinässä on pyöreä reikä.
Piikin asentamiseksi se on asetettava lehtiterän 5 alaosalle niin, että nuppi menee lehtiterän takaseinän reikään ja lehtiterän alareuna menee piikin asennuskou-ruun.
Haravatangon tämä rakenne ei estä kiinnittämästä piikkiä muilla tavoin lehtiterään, esim. pulteilla.
10 Koska haravatangolla on polymeeriset piikit, voi daan rakenteen metallin painoa vähentää huomattavasti ja vähentää valmistuksen, kokoonpanon ja piikkien purkauksen vaatiman työn määrää.
Jos polymeeriset piikit joutuvat leikkuriin, tulee 15 piikki helposti leikatuksi aiheuttamatta vaurioita leikkurille .
Polymeerisillä piikeillä varustettu haravatanko on kuitenkin puutteellinen siinä, että massan suuri keskittyminen piikkitangon ja sen kiinnittimen väliseen ylimeno-20 alueeseen ei tee mahdolliseksi piikin joustavaa muodonmuutosta riittävällä amplitudilla, kun kohdataan este, vaarantamatta sen eheyttä.
Haravatangon tällaisen piikin eräs toinen haitta on se, että kun sen laki koskettaa raskaaseen, kasaantunee-25 seen varsimassaan, vääntyy piikki pystytasossa, mikä tekee sen toiminnan epävarmemmaksi ja häiritsee toimintaa, jolloin menetetään satoa. Koska tunnetun piikin työpinnan muodostaa I-palkkimuodon laippa eikä sen uuma, kasvaa leikattujen varsien menetys.
30 Suurempaa kitkaa esiintyy tällä pinnalla varsimas- san ja piikin välisellä kosketusalueella, mikä häiritsee leikatun varsimassan liikettä kelan kuljettimelle, niin että osa leikatuista varsista kulkee piikkien mukana ja tulee heitetyksi kelan yli eteenpäin ja leikkuupuimurin 35 takaseinän yli.
5 84965
Piikkien kiinnitys lehtiterään on epäluotettava tunnetussa haravatangossa. Tämä käy erityisesti ilmi kun tehdään sadonkorjuutyötä huonoissa olosuhteissa (kasaantuneet kasvit, märkä varsimassa ym.)· Kun piikki tarttuu 5 tällaiseen varsimassaan, pyrkivät varsimassan kohdistamat voimat muuttamaan piikin muotoa vastakkaiseen suuntaan suhteessa kelan pyörimissuuntaan. Kiinnitin ottaa vastaan nämä voimat. Tämän tuloksena piikki murtuu kiinnittimen lähellä ja tapahtuu lyhyemmän etuhaaran, joka ei ole kiin-10 nitetty terään, muodonmuutos. Tällöin pitempi takahaara ottaa vastaan kaikki piikkitankkoon kohdistuvat voimat ja nuppi irtoaa terän reiästä, jolloin piikki menetetään.
Siksi kelan haravatankojen edellä kuvatut rakenteet ovat puutteellisia, koska ne eivät kykene tehokkaasti vai-15 kuttamaan varsimassaan, mikä johtaa viljan haitalliseen menetykseen, leikkuupuimurin huonompaan tuottavuuteen ja epävarmaan toimintaan, ja rakenteen metallin paino kasvaa. Keksinnön eräs tavoite on edellä mainittujen haittojen poistaminen.
20 Keksintö perustuu ongelmaan, miten kehittää leik kuupuimurin kelan haravatanko, jonka piikkien rakenne on sellainen, että se lisää toiminnan luotettavuutta, tehostaa sadonkorjuuta ja vähentää viljan menetystä leikkuupuimurin takana, mikä johtuu piikin parannetusta joustavuu-25 desta ja muodonmuutosominaisuuksista.
Tämä ongelma ratkaistaan keksinnön mukaisella leikkuupuimurin haravatangolla, joka käsittää lehtiterän, joka kantaa siihen kiinnitetyt, kaarevat piikit, jotka on tehty tangon muotoon, jonka kovera puoli on kelan kiertosuun-30 taan, ja kiinnittimen piikin kiinnittämiseksi lehtiterään, jolle haravatangolle on tunnusomaista, että jokaisen piikin poikkileikkaus on tasakylkisen kolmion muotoinen ja sen työreunan muodostaa sen kylkien välissä kelan kiertosuunnassa olevan kulman lakipiste, että piikin osa sen 35 lakipisteen ja kiinnittimen välissä on kaareva ja siinä on 6 Ö 4 9 6 5 pitkittäisrako, ja että piikin työreunan lakipisteen alueella muodostaa tasakylkisen kolmion kanta.
Piikin kaarevassa osassa sillä puolella, joka on vastapäätä sen työreunaa, on mieluiten pitkittäisripa.
5 Eräässä toteutusmuodossa on piikin kiinnitin, johon on tehty soikea lovi, johon on pantu holkki, jonka ulkopinnan muodostaa kaari, jonka säde on yhtä suuri kuin soikean loven pienempi säde, ja jonka sisäpinnan muodostaa rako, jonka pinnalla on sama välimatka suhteessa lehtite-10 rän alaosaan, jolloin kiinnitin ympäröi lehtiterää, niin että muodostuu tila lehtiterän ja soikean loven suurempien kaarien välille.
Toisessa toteutusmuodossa on kehitetty piikin kiinnitin joustavien haarojen muodossa, joiden koukut voivat 15 kytkeytyä yhteensopiviin koloihin lehtiterän sivupinnoissa, ja pohjalla on sama välimatka suhteessa lehtiterän alaosaan.
Haravatangon piikkien tällainen rakenne mahdollistaa leikkuupuimurin toiminnan luotettavuuden lisäämisen, 20 sadonkorjuutyön tehostamisen ja leikkuupuimurin toiminnan laadun parantamisen.
Keksintö koostuu olennaisesti seuraavasta.
Lehtiterälle asenentuilla piikeillä on poikkileik-kausmuoto, joka on tasakyIkinen kolmio, ja niiden työreu-25 nan muodostaa sivuttaisten sivujen välissä kelan kiertosuunnassa olevan kulman lakipiste, niin että kitka vähenee varsimassan ja piikkien välisellä kosketusalueella, mikä tehostaa varsien liukumista ja piikkien itsepuhdistusvai-kutusta, kun varret on syötetty leikkuupuimurin kuljetti-30 melle, mikä vakauttaa kelan suorittamaa työtä ja vähentää sadon menetystä koneen takana.
Toiminnan aikana, kun piikit koskettavat raskaaseen, kasaantuneeseen varsimassaan, ja myös silloin, kun ne kohtaavat esteen, kuten kiven, maamöhkäleitä yms., tai-35 puvat piikit taaksepäin vastakkaiseen suuntaan suhteessa 7 84965 kelan kiertosuuntaan. Piikkien muoto muuttuu niin paljon, että voi tapahtua murtumista.
Käyttämällä pehmeästi kulkevia, kaarevia osia ja näissä pitkittäisrakoa parannetaan osaksi joustavuusomi-5 naisuuksia, mikä varmistaa piikin muodonmuutoksen suuremmalla amplitudilla vaarantamatta sen eheyttä.
Niiden voimien lisäksi, jotka aiheuttavat piikin taipumisen, kohdistuu voimia varsimassan osaan sivuttais-ten sivujen kohdalla ja nämä, ottaen huomioon piikin kaa-10 revuuden, pyrkivät vääntämään sitä pystyakselin ympäri. Sen seikan ansiosta, että tasakylkisen kolmion pohja muodostaa työreunan lakipisteen alueella, kohdistuvat piikin sivuttaisiin sivuihin eri osissa vaikuttavat voimat eri suuntiin ja ne tasapainottavat toisensa, mikä vähentää 15 väännön aiheuttamaa muodonmuutosta. Tämä seikka varmistaa piikin tasapainoisen rakenteen ja sen geometrisen vakavuuden.
Niiden voimien lisäksi, jotka vaikuttavat varsimassan osaan sivuttaisten sivujen kohdalla, on myös voimia, 20 jotka vaikuttavat piikin lakipisteen työpintaan pyrkien muuttamaan sen kaarevuutta. Nämä voimat ottaa vastaan pit-kittäisripa, joka on tehty piikin kaarevan osan kohdalla sen työreunaa vastapäätä olevalla puolella, niin että kaarevuus ei muutu. Piikin vakaan geometrisen muodon ansiosta 25 ei menetetä viljaa koska piikki ei väänny eikä viljaa tule heitetyksi kelan ja leikkuupuimurin takaseinän yli.
Käyttämällä soikeaa aukkoa piikin kiinnittimessä lehtiterän ympärillä ja koska muodostuu tila soikean aukon suurempien kaarien ja lehtiterän sivupintojen välillä, ja 30 käyttämällä hoikkia kiinnittimen pohjassa, jonka ulkopinnan muodostaa kaari, jonka säde on yhtä suuri kuin soikean ____ aukon pienempi säde, ja jonka sisäpinnan muodostaa rako, jonka pinta on yhtä kaukana lehtiterän alaosasta, varmistetaan piikin kääntyvä kiinnitys, niin että piikin muodon-35 muutoksen suuri amplitudi ja sen paluu alkuasentoon ovat 8 84965 mahdolliset sen eheyttä huonontamatta, ja tällöin leikkuupuimurin kelan haravatangon toiminta on luotettavampi.
Piikin kiinnittimen toinen toteutusmuoto, jolla on joustavat haarat, joiden koukut voivat kytkeytyä yhteenso-5 piviin koloihin, jotka on tehty lehtiterän sivupintaan, jolloin pohja on yhtä kaukana terän alaosasta, mahdollistaa työvoiman vähentämisen piikin asennuksessa ja poistossa, lisää toiminnan luotettavuutta ja parantaa leikkuupuimurin kelan haravatangon luotettavuutta.
10 Keksinnön mukaista kelan haravatankoa, jolla oli polymeeriset piikit on testattu kentällä, jolloin osoittautui, että sillä on seuraavat edut: kokonaismenetys leikkuupuimurin takana oli 0,22 % pienempi ja kelan takana 26,8 % pienempi, 15 kelan haravatangon metallin paino oli 1,9 - 2,2 kertaa pienempi, jolloin kelan massa oli 20-30 kg pienempi riippuen työleveydestä.
Keksinnön nämä ja muut tavoitteet käyvät ilmi seu-raavasta lähemmästä kuvauksesta, joka koskee kelan harava-20 tangon määrättyjä toteutusmuotoja, jotka näytetään oheisissa piirustuksissa, joissa: kuvio 1 esittää yleiskuvantoa keksinnön mukaisesta leikkuupuimurin haravatangosta pystyleikkuaskuvantona takaapäin; 25 kuvio 2 esittää yleiskuvantoa haravatangon piikistä pystyleikkauskuvantona sivulta; kuvio 3 esittää läpileikkauskuvantoa pitkin kuvion 2 viivaa III-III; kuvio 4 esittää läpileikkauskuvantoa pitkin kuvion 30 2 viivaa IV-IV; kuvio 5 esittää läpileikkauskuvantoa pitkin kuvion 2 viivaa V-V; kuvio 6 esittää kuvantoa pitkin kuvion 2 nuolta A; kuvio 7 esittää edestä pystyleikkauskuvantoa piikin 35 ja lehtiterän välisestä kiinnityksestä haravatangossa;
II
9 84965 kuvio 8 esittää sivulta pystyleikkauskuvantoa samasta aiheesta; kuvio 9 esittää sivulta pystyleikkauskuvantoa piikin kiinnittimestä; 5 kuvio 10 esittää sivulta pystyleikkauskuvantoa pii kin ja haravatangon lehtiterän välisestä kiinnityksestä; kuvio 11 esittää sivulta pystyleikkauskuvantoa piikin kiinnittimestä; ja kuvio 12 esittää sivulta pystyleikkauskuvantoa piilo kin ja lehtiterän välisestä kiinnityksestä.
Leikkuupuimurin (ei näytetty) kelan 2 haravatanko 1 (kuvio 1) koostuu putkimaisesta akselista 3 ja lehtiteräs-tä 4, jolla on piikit 5.
Piikki 5 (kuvio 2) käsittää tangon 6, joka on tehty 15 polymeeriaineesta kaarevasti pitkin kaarta, jonka kovera puoli on kelan 2 kiertosuuntaan.
Tangossa 6 on pohjan 8 lähellä olevalla alueella osa 7, jonka poikkileikkaus on tasakylkisen kolmion muotoinen ja jonka työpinnan muodostaa reuna 9, jonka muodos-20 taa sivuttaisten sivujen 10 ja 11 (kuviot 3, 4) välissä kelan kiertosuunnassa olevan kulman lakipiste.
Tangossa 6 on myös osa 12 piikin 5 lakipisteen 13 lähellä olevalla alueella, jonka osan poikkileikkaus on tasakylkisen kolmion muotoinen, jonka työpinnan (reunan) 25 muodostavat sen pohja 14 ja sivuttaiset sivut 15, 16 (kuviot 5, 6). Sivussa, joka on vastapäätä piikin 5 työreunaa 9, on pitkittäisripa 17 (kuvio 2), joka yhtyy lakipisteeseen 13 ja loppuu tasaisesti puolipallon muodossa.
Kiinnittimeen 18 (kuvio 2) on tehty soikea aukko 30 19, johon on pantu holkki 20 (kuviot 7, 8), joka ympäröi lehtiterää 4 ja muodostaa tilan lehtiterän ja soikean aukon 19 suurempien kaarien välillä.
Hoikin 20 ulkopinnan 21 muodostaa kaari, jonka säde on yhtä suuri kuin soikean aukon 19 pienempi säde, ja si-35 säpinnan 22 muodostaa rako, jonka pinta on yhtä kaukana lehtiterän 4 alaosasta.
ίο 8 4 965
Piikin 5 osa 23 (kuvio 2), joka on sen lakipisteen 13 ja kiinnittimen 18 välillä, on kaareva ja siinä on pit-kittäisrako 24. Osan 23 kaareva osa lähellä kiinnitintä 18 on tehty niin, että sen kupera puoli on vastakkaiseen 5 suuntaan kuin kelan 2 kiertosuunta, ja lähellä piikin 5 lakipistettä 13 oleva osa on tehty toisin päin.
Kuvion 9 näyttämässä toteutusmuodossa on piikin 5 kiinnitin 25 tehty joustavien haarojen 26 ja 27 muodossa, joiden koukut 28 ja 29 voivat kytkeytyä yhteensopiviin 10 koloihin 30, 31 (kuvio 10), jotka on tehty lehtiterän 4 sivupintoihin 32, 33, ja kiinnittimen pohja 34 on yhtä kaukana lehtiterän 4 alaosasta.
Toisessa toteutusmuodossa (kuvio 11) piikin 5 kiinnitin 35 on tehty V-muotoisen leikkauksen 36 muodossa, 15 jolla on joustavat haarat 37 ja 38, joilla on koukut 39, 40, ja sen poikittaiskolot 41 voivat kytkeytyä yhteensopiviin rakoihin 42 (kuvio 12), jotka on tehty lehtiterän 4 sivupintoihin 43, 44 vetämällä, ja kiinnittimen pohja on yhtä kaukana lehtiterän alaosasta.
20 Piikki asennetaan lehtiterälle seuraavasti.
Piikki 5 (kuvio 8) viedään alhaalta lehtiterän kohdalla soikean aukon 19 avulla, johon on pantu holkki 20, niin että holkki ympäröi lehtiterän sivupintoja, jolloin hoikin raon sisäpinta 22 ympäröi läheisesti lehtiterän 25 alaosaa.
Piikit kiinnitetään lehtiterään pulteilla, jotka asetetaan piikin kiinnittimen ja lehtiterän yhteensuunnat-tauihin reikiin, ja mutterit ovat pulttien varassa.
Piikit irrotetaan päinvastaisessa järjestyksessä. 30 Muissa toteutusmuodoissa piikki asennetaan lehtite rälle seuraavasti.
Piikin 5 (kuvio 10) joustava haara 26, jolla on koukku 28, pistetään lehtiterän 4 sivupinnan 32 koloon 30 ja sitä käännetään ympäri myötäpäivään, kunnes haara 27 ja 35 koukku 29 ovat samalla linjalla kolon 31 kanssa. Kun piik- 11 84965 kiä 5 käännetään edelleen, napsahtaa koukku 29 koloon 31 ja se ympäröi läheisesti lehtiterän alaosaa.
Piikki poistetaan pakottamalla koukku 29 ulos kolosta 31 ruuvitaltalla, kiertämällä piikkiä vastapäivään 5 ja vetämällä pois haara 26 kolosta 30.
Kiinnittimen tämä rakenne varmistaa luotettavuuden, vähentää työn tarvetta piikkien asennuksessa ja poistossa sekä vähentää metallin painoa.
Piikki 5 (kuviot 11, 12), jossa on V-muotoinen 10 leikkaus 36, asetetaan lehtiterän taakse, niin että se ympäröi lehtiterää ja haarat 37 ja 38 ulottuvat vastapäätä koloja. Haarat 37 ja 38 puristetaan sitten yhteen ja pistetään lehtiterän koloihin 42, kunnes koukut 39, 40 ovat niiden sisällä kolon reunojen takana, minkä jälkeen haarat 15 leviävät joustavasti ja napsahtavat kolon yläreunaa vasten ja kolojen pylväät sijoittuvat haarojen poikittaiskoloihin 41.
Koukut 39, 40 koskettavat kolon yläreunaa vasten, mikä varmistaa piikin pysymisen varmasti lehtiterällä.
20 Piikki poistetaan pakottamalla koukut 39, 40 ulos lehtiterän koloista 42 ruuvitaltalla.
Piikeillä varustettu haravatanko toimii seuraavasti .
Kelan 2 pyörimisen aikana haravatanko 1 piikkien 5 25 kanssa tulee kosketukseen seisovien varsien kanssa, koskettaa varsiriviin ja syöttää varret leikkurille (ei-näy-tetty) ja syöttää sitten leikatut varret leikkuupuimurin (ei-näytetty) kuljettimelle.
Kohdatessaan esteen (kivet, maamöykyt ym) piikki 5 30 normaalisti taipuisi taaksepäin vastakkaiseen suuntaan suhteessa kelan kiertosuuntaan (jonka kuvion 8 nuoli näyttää ).
Piikin muodonmuutos voi olla niin suuri, että se voisi aiheuttaa murtumisen.
35 Piikissä 5 on osia, jotka vähentävät piikin mur- tumisvaaraa: i2 84 965 kaareva osa 23 on tarkoitettu parantamaan piikin jousto-ominaisuuksia , piikin 5 kääntyvä kiinnitys lehtiterään 4 varmistaa piikin muodonmuutoksen suuremmalla amplitudilla vähentämättä 5 sen eheyttä, tangon 6 osa 12 alueella, joka on lähellä piikin 5 lakipistettä ja jonka poikkileikkaus on tasakylkisen kolmion muotoinen ja jonka työpinnan muodostavat pohja 14 ja si-vuttaiset sivut 15, 16, jolloin vastapäätä työreunaa 9 10 olevassa sivussa on pitkittäisripa 17, joka ulottuu pitkin piikin kaarevaa osaa ja loppuu tasaisesti puolipallon muodossa piikin lakipisteen 13 kohdalla, mikä vähentää piikin vääntömuodonmuutosta pystytasossa ja muuttaa sen kaarevuutta.
15 Kun kohdataan este, tapahtuu muodonmuutoksen ensim mäinen vaihe ennen pitkittäisraon 24 vastakkaisten pit-kittäissivujen kosketusta, minkä jälkeen muodonmuutos voi jatkua vähitellen toiseen vaiheeseen, jonka aikana soikea aukko 19 liukuu linjan 20 ulkopintaa 21 pitkin, kunnes 20 soikean aukon 19 isompi etupää on venynyt suoraksi viivaksi ja takakaaren muoto on muuttunut kaareksi, jonka säde on pienempi.
Kun este on ohitettu, niin kiinnittimen kimmoisuuden ansiosta piikki 5 palaa alkuasentoon sen eheyden huo-25 nontumatta.
Kun piikki 5 tulee kosketukseen raskaan, kasaantuneen varsimassan kanssa, vaikuttaa tämä sivuttaisiin sivuihin 10, 11 ja 15, 15 voimilla, jotka piikin kaarevuuden ansiosta pyrkivät vääntämään sitä sen pystyakselin 30 ympäri. Kun osan 12 profiili kääntyy pystyakselin ympäri 180° kulmassa suhteessa osan 7 profiiliin, suuntautuvat osan 7 sivuttaisiin sivuihin 10, 11 ja 15, 16 vaikuttavat voimat eri suuntiin, niin että ne tasapainottavat toisensa, mikä vähentää piikin vääntömuodonmuutosta. Tämä var-35 mistaa piikin tasapainoisen rakenteen ja sen geometrisen vakavuuden.
Il i3 84965
Niiden voimien lisäksi, jotka vaikuttavat varsi-massan osaan sivuttaisten sivujen kohdalla, on myös voimia, jotka vaikuttavat pohjaan 14 pyrkien muuttamaan sen kaarevuutta. Pitkittäisripa 17 ottaa vastaan nämä voimat.
5 Johtuen piikin geometrisestä vakavuudesta vähenevät viljan menetykset leikattujen tähkien kautta, koska piikki ei väänny, ja menetykset varsien kelan ja koneen (ei-näytet-ty) takaseinän yli tapahtuvan heiton takia vähenevät myös.
Koska piikin 5 työpinnalla on työreuna 9, jonka 10 muodostaa tasakylkisen kolmion kulman lakipiste, voi kitka vähentyä alueella, jossa piikki 5 koskettaa varsimassaan, mikä lisää varsien liukumista ja osaltaan vähentää menetyksiä leikattujen tähkien muodossa.

Claims (4)

1. Leikkuupuimurin haravatanko, joka käsittää leh-titerän (4), joka kantaa siihen kiinnitetyt, kaarevat pii-5 kit (5), jotka on tehty tangon (6) muotoon, jonka kovera puoli on kelan (2) kiertosuuntaan, ja kiinnittimen piikin kiinnittämiseksi lehtiterään (4), tunnettu siitä, että jokaisen piikin (5) poikkileikkaus on tasakylkisen kolmion muotoinen ja sen työreunan muodostaa sen kylkien 10 (10, 11) välissä kelan (2) kiertosuunnassa olevan kulman lakipiste, että piikin (5) osa (23) sen lakipisteen (13) ja kiinnittimen välissä on kaareva ja siinä on pitkittäis-rako (24), ja että piikin (5) työreunan (9) lakipisteen (13) alueella muodostaa tasakylkisen kolmion kanta (14). 15
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen haravatanko, tunnettu siitä, että piikin (5) kaarevassa osassa on pitkittäisripa (17) sillä puolella, joka on vastapäätä sen työreunaa (9).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen haravatanko, 20 tunnettu siitä, että piikin (5) kiinnittimeen (18) on tehty soikea leikkaus (19), johon on pantu holkki (20), jonka ulkopinnan (21) muodostaa kaari, jonka säde on yhtä suuri kuin soikean leikkauksen (19) pienempi säde, ja jonka sisäpinnan (22) muodostaa rako, jonka pinta on vakio-25 etäisyydellä lehtiterän (4) alaosasta, ja että kiinnitin (18) ympäröi lehtiterää (4) siten, että muodostuu tila lehtiterän (4) ja soikean aukon (19) isompien kaarien välissä.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen haravatanko, 30 tunnettu siitä, että piikin (5) kiinnitin (25) koostuu joustavista haaroista (26, 27), joiden koukut (28, 29) voivat kytkeytyä yhteensopiviin koloihin (30, 31), jotka on tehty lehtiterän (4) sivupintoihin (32, 33), jolloin kiinnittimen pohja (34) on vakioetäisyydellä lehti-35 terän (4) alaosasta. li 15 84965
FI884579A 1988-10-05 1988-10-05 Raefsanordning vid en skoerdemaskins haspel. FI84965C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI884579A FI84965C (fi) 1988-10-05 1988-10-05 Raefsanordning vid en skoerdemaskins haspel.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI884579 1988-10-05
FI884579A FI84965C (fi) 1988-10-05 1988-10-05 Raefsanordning vid en skoerdemaskins haspel.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI884579A0 FI884579A0 (fi) 1988-10-05
FI884579A FI884579A (fi) 1990-04-06
FI84965B true FI84965B (fi) 1991-11-15
FI84965C FI84965C (fi) 1992-02-25

Family

ID=8527152

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI884579A FI84965C (fi) 1988-10-05 1988-10-05 Raefsanordning vid en skoerdemaskins haspel.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI84965C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI884579A0 (fi) 1988-10-05
FI884579A (fi) 1990-04-06
FI84965C (fi) 1992-02-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4901511A (en) Harvester reel rake bar
US5360071A (en) Gardening tool having diverging prongs and straight prongs
US10568252B2 (en) Field cultivator sweep
US4016711A (en) Vine-fruit harvesting machine with inclined-tip striker rods
US6199357B1 (en) Reel pickup tine
US20110138764A1 (en) Crop lifter pans
US6070401A (en) Grain saver dam
US20160302358A1 (en) Harvesting header bat with adjustably spaced quick release fingers
US10091939B1 (en) Helical auger flight assemblies and thresher formed therewith
US5000270A (en) Tool assembly
FI84965B (fi) Raefsanordning vid en skoerdemaskins haspel.
US4582142A (en) Chain harrows
US8991145B2 (en) Crop lifter with releasable tips
US9532506B2 (en) High rise crop lifter
US10085383B1 (en) Helical auger flight assemblies and thresher formed therewith
KR101335288B1 (ko) 트랙터 로더에 장착가능한 채굴기용 버킷
US2618114A (en) Divider attachment for mowers
US20090183483A1 (en) Crop lifter pans
US5373904A (en) Cultivator blade
US20190084007A1 (en) Stone sieve apparatus
US2252180A (en) Bat and tine construction for harvester reels
AU2005100168A4 (en) Tine for a soil cultivating implement
CN220108710U (zh) 一种拨禾弹齿以及拨禾轮
JPH10313604A (ja) カルチベータ用砕土除草装置
KR102216274B1 (ko) 구형농산물 선별기

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: GOLOVNOE SPETSIALIZIROVANNE

Owner name: NAUCHNO-PROIZVODSTVENNOE OBIEDINENIE