FI84246B - Fordonsflak. - Google Patents

Fordonsflak. Download PDF

Info

Publication number
FI84246B
FI84246B FI872471A FI872471A FI84246B FI 84246 B FI84246 B FI 84246B FI 872471 A FI872471 A FI 872471A FI 872471 A FI872471 A FI 872471A FI 84246 B FI84246 B FI 84246B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cross
longitudinal
vehicle
members
beams
Prior art date
Application number
FI872471A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI872471A0 (fi
FI84246C (fi
FI872471A (fi
Inventor
Guy Wante
Original Assignee
Benalu Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Benalu Sa filed Critical Benalu Sa
Publication of FI872471A0 publication Critical patent/FI872471A0/fi
Publication of FI872471A publication Critical patent/FI872471A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI84246B publication Critical patent/FI84246B/fi
Publication of FI84246C publication Critical patent/FI84246C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62DMOTOR VEHICLES; TRAILERS
    • B62D21/00Understructures, i.e. chassis frame on which a vehicle body may be mounted
    • B62D21/02Understructures, i.e. chassis frame on which a vehicle body may be mounted comprising longitudinally or transversely arranged frame members
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B62LAND VEHICLES FOR TRAVELLING OTHERWISE THAN ON RAILS
    • B62DMOTOR VEHICLES; TRAILERS
    • B62D25/00Superstructure or monocoque structure sub-units; Parts or details thereof not otherwise provided for
    • B62D25/20Floors or bottom sub-units
    • B62D25/2054Load carrying floors for commercial vehicles

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Body Structure For Vehicles (AREA)
  • Motorcycle And Bicycle Frame (AREA)
  • Medicines Containing Antibodies Or Antigens For Use As Internal Diagnostic Agents (AREA)
  • Charge And Discharge Circuits For Batteries Or The Like (AREA)
  • Branch Pipes, Bends, And The Like (AREA)
  • Conveying And Assembling Of Building Elements In Situ (AREA)
  • Disintegrating Or Milling (AREA)
  • Control Of Driving Devices And Active Controlling Of Vehicle (AREA)
  • Road Signs Or Road Markings (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Auxiliary Methods And Devices For Loading And Unloading (AREA)
  • Packaging Of Annular Or Rod-Shaped Articles, Wearing Apparel, Cassettes, Or The Like (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Pallets (AREA)
  • Aiming, Guidance, Guns With A Light Source, Armor, Camouflage, And Targets (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)

Description

Ajoneuvon lava 1 84246
Esillä olevan keksinnön kohteena on ajoneuvon lava ajoneuvon 5 rungon tukemista varten erityisesti puoliperävaunuissa kä sittäen pitkittäiset keskellä olevat kannatuskiskot, pitkittäiset sivuttaiskiskot, pitkittäiset levyelementit, jotka yhdessä pitkittäisten kiskojen ylempien laippojen kanssa muodostavat lavan kannatustason sekä liittävät poikittais- 10 palkit kiinnitettyinä pitkittäisiin kiskoihin, jolloin ne sivukiskoihin kiinnitettyinä samanaikaisesti lepäävät näiden alempaa laippaa vasten. Sitä käytetään pääasiassa tavaroiden kuljetukseen tarkoitettujen ajoneuvorakenteiden yhteydessä.
15 Esillä olevan keksinnön mukainen puoliperävaunun lava muo dostaa puoliperävaunun alustan, johon kiinnitetään akselit ja vaunun runko. Lattia kiinnitetään suoraan lavaan tavaroiden kuljetusta varten.
20 Tavanomaisissa puoliperävaunuissa lava käsittää yleensä yhteenliitettyjen pitkittäisten ja poikittaisten metalli-elinten muodostaman yhdistelmän. Tällöin materiaalina käytetään pääasiassa terästä sen hyvien mekaanisten ominaisuuksien ja alhaisten kustannusten johdosta. Teräksen toisena 25 edullisena ominaisuutena on sen hitsattavuus ja se, että sen hitsisaumat kestävät voimakkaita mekaanisia rasituksia. Teräsrakenteiden yhteydessä esiintyy kuitenkin erilaisia haittoja.
30 Teräksellä on ensiksikin sangen huono korroosionkestävyys ja se on suojattava kalliiden pintakäsittelymenetelmien avulla, joiden tehokkuus ja kestoaika on rajoitettu. On myös korostettava sitä, että korroosionkestävyys on olennaisen tärkeä tämän rakennemateriaalin käyttöikää ajatellen.
35 Lisäksi korroosion haittavaikutukset pyrkivät lisääntymään suolan käytön yleistyessä teiden pitämiseksi ajokunnossa.
2 84246
Toisena teräksen käytön haittana on sen paino. On itse asiassa sangen ilmeistä, että tavarakuljetusten yhteydessä on edullisempaa käyttää mahdollisimman kevyttä tukirakennetta polttoainekustannusten vähentämiseksi. Tässä suhteessa 5 teräksen käyttö on sangen epätaloudellista ja siten sen kanssa kilpailee erityisesti alumiini, joka tarjoaa useita etuja.
Alumiinilla on erittäin hyvä korroosionkestävyys ilman 10 mitään erikoiskäsittelyjäkin, ja uusilla alumiiniseoksilla on huomattavasti parannetut mekaaniset ominaisuudet. Lisäksi hitsaustekniikan kehittymisen ansiosta voidaan alumiinia ja sen keveitä seoksia käyttää nykyisin tyydyttävällä tavalla mekaanisesti hitsatuissa rakenteissa, jollaiset tulevat 15 kysymykseen puoliperävaunujen lavojen yhteydessä.
Nimenomaan tämän sovellutuksen yhteydessä käytetty sangen tavallinen puoliperävaunun lava käsittää poikittaiset elimet liitettyinä yhteen pitkittäisten elimien kanssa, joiden 20 uloimmat sivuelimet on reunoiltaan profiloitu sisältäen jäykistävän alapinnan. Nämä profiloidut osat valmistetaan suulakepuristuksen avulla ja erilaiset komponenttiosat kiinnitetään yhteen yleensä hitsaamalla.
25 Nykyisin käytetyt poikittaiselimet ovat muodoltaan pyöreitä.
Tämä muoto on valittu lähinnä sen johdosta, että pyöreä elin on helppo työstää. Käytännössä on kuitenkin havaittu, että tällaisen poikittaiselimen käyttö sisältää useita haittoja.
30 Näitä haittoja voidaan havaita erityisesti alueilla, joissa poikittaiselimet liitetään sivuelimiin, jolloin kiinnitys-operaation suorittaminen on vaikeaa ja vaunun runkoon kohdistuvat rasitukset ovat huomattavia. Näiden sivuelinten alalaipat estävät nimittäin enemmän tai vähemmän jatkuvan 35 hitsauksen suorittamista. Tästä syystä vain poikittaiselimen pään yläosa kiinnitetään sivuelimeen. Pitkittäisen elimen alalaippaan liitetyn poikittaiselimen pyöreä poikkileikkaus vähentää sivuamisalueen pinnan vain yhteen pisteeseen, joi- 3 84246 loin tästä alueesta tulee erittäin hauras, mikä on sitäkin vahingollisempaa, koska tämä kohta on alttiina erikoisen suurille rasituksille.
5 Useita vaurioita on havaittu tällä alueella poikittaiselimen alaosan ja sivuelimen välisen luotettavan liitoksen puuttumisen johdosta.
Tämän pyöreän poikkileikkausmuodon haittana on myös se, 10 että sen hitausmomentti on kaukana optimiarvostaan ottaen huomioon kyseinen materiaalimassa ja siihen vaikuttavien erilaisten rasitusten suunta.
Esillä olevan keksinnön päätarkoituksena on tarjota käyt-15 töön puoliperävaunun lava, jota on huomattavasti vahvistettu nykyisin käytössä oleviin rakenteisiin verrattuna, jolloin tämä tulos saavutetaan ilman rakenteen painon lisäämistä. Yksityiskohtaisemmin tarkastellen poikittaiselimet kiinnitetään pitkittäisiin sivuelimiin siten, että rasitukset 20 jakautuvat poikittaiselimen koko kehälle, jolloin saavute taan erityisen hyvä rasituskestävyys.
Lisäksi tällaisen puoliperävaunun lavan valmistamista helpottaa se tosiasia, että kukin poikittaiselin asetetaan 25 automaattisesti ja suurella tarkkuudella kiertämään pituus-akselinsa ympäri, että lattiaa tukevat elimet suunnataan sen jälkeen vastaavalla tavalla ja että poikittaiselimet ja pitkittäiset elimet yhteenliittävät hitsipalot voidaan rajoittaa vain tarvittavaan pituuteen. Lisäksi voidaan 30 huomauttaa, että toisin kuin suulakepuristetun poikkileik kaukseltaan pyöreän elimen yhteydessä, jolloin tapahtuu usein virheellinen suuntaus (kierto) saman emäsuoran suhteen, mikä merkitsee suulakepuristetun osan enemmän tai vähemmän säännöllistä kiertymää suulakepuristuksen tapah-35 tuessa, saavutetaan esillä olevan keksinnön mukainen paran nettu poikittaiselimen poikkileikkaus suoraan suulakepuristuksen avulla, jonka yhteydessä esiintyy vain hyvin pieni kiertotoleranssi, koska poikittaiselimen erityinen muoto 4 84246 mahdollistaa haitallisen kiertymisen rajoittamisen aikaisempaa paljon alempaan arvoon, joka on toisaalta täysin riittävä tätä tarkoitusta varten.
5 Esillä olevan keksinnön avulla on paljon helpompaa liittää poikittaiselimet pitkittäisiin sivuelimiin ja lisäksi poi-kittaiselinten kiinnitys hitsauksen avulla pitkittäisiin elimiin helpottuu suuresti esillä olevan keksinnön mukaisen erikoisen rakenteen ansiosta syntyvien helppopääsyisten 10 alueiden johdosta, jotka sallivat jatkuvien hitsipalkojen muodostamisen.
Esillä olevan keksinnön muut tarkoitukset ja edut käyvät ilmi seuraavasta rajoittamattomassa mielessä annetusta 15 selostuksesta oheisiin piirustuksiin viitaten.
Esillä olevan keksinnön mukaiselle kuljetusajoneuvon rungon tukemista varten tarkoitetulle puoliperävaunun lavalle, joka käsittää poikittaiselimien ja pitkittäisten elimien muodos-20 tämän yhdistelmän, pitkittäisten sivuelimien sisältäessä profiloidut sivureunat alalaippoineen, on tunnusomaista se, mitä on määritelty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksintö voidaan ymmärtää havainnollisemmin oheisten piirus-25 tusten avulla, joissa: kuvio 1 esittää kaaviomaisena poikkileikkauskuvantona puoli-perävaunun lavarakennetta; kuvio 2 esittää rakenteeltaan tavanomaisen poikittaiselimen 30 ja sivuelimen välistä liitäntää; kuvio 3 esittää kaaviomaisesti esillä olevan keksinnön mukaisen poikittaiselimen poikkileikkausmuotoa; kuvio 4 esittää esillä olevan keksinnön mukaisen poikittaiselimen erästä muunnettua sovellutusmuotoa; 35 kuvio 5 esittää kaaviomaisesti puoliperävaunun lavan poikit taiselimen ja sivuelimen välistä liitäntää; kuvio 6 esittää kaaviomaisesti poikkileikkauskuvantoa esillä olevan keksinnön mukaisesta lavarakenteesta; 5 84246 kuvio 7 esittää poikkileikkauskuvantoa esillä olevan keksinnön mukaisesta poikittaiselimestä varustettuna lattiaele-menttien tukipitimellä.
5 Esillä olevan keksinnön kohteena on puoliperävaunun lava, jota voidaan käyttää pääasiassa tavaroiden kuljetukseen tarkoitettujen ajoneuvojen yhteydessä.
Yksityiskohtaisemmin tarkastellen muodostaa keksinnön mukaili) nen lava puoliperävaunun rungon tukirakenteen ja vastaanot taa sitä tukevat akselit. Vaikka esillä olevan keksintö onkin kehitetty erityisesti tiekuljetuksiin tarkoitettuja ajoneuvoja varten, niin on selvää, että sitä voidaan käyttää myös rautatieajoneuvojen yhteydessä.
15
Nykyisin käytössä olevat puoliperävaunujen lavat käsittävät pääasiassa ristikkäiset teräksiset ja hitsaamalla yh-teenliitetyt pitkittäiset ja poikittaiset elimet. Teräksen tunnetusti edullisten mekaanisten ominaisuuksien lisäksi 20 tätä materiaalia käytetään pääasiassa sen suhteellisen halpuuden johdosta. On kuitenkin ilmeistä, että teräsrakenteiden käyttö sisältää erilaisia haittoja, erityisesti korroosion ja ominaispainon kannalta katsoen.
25 Toisaalta alumiinin ja sen seosten suorituskyky on tässä suhteessa ylivoimainen, minkä johdosta tätä materiaalia pyritään käyttämään lisääntyvässä määrin nykyaikaisia puoli-perävaunuja valmistettaessa.
30 Pääasialliset ongelmat alumiinia ja/tai sen seoksia käytettäessä esiintyvät poikittaiselimiä hitsattaessa sivuelimiin. Työstömukavuuden johdosta useimpien poikittaiselinten poikkileikkaus on pyöreä, mikä sopii huonosti jatkuvan hitsipa-lon saavuttamiseen sivuelinten laippa-alueella. Erityisesti 35 poikittaiselimen alaosa muodostaa heikennetyn alueen, koska sitä ei ole liitetty sivuelimeen, ja tämä heikennetty alue joutuu erityisten rasitusten alaiseksi käytön yhteydessä. Tämän seurauksena on tapahtunut äkillisiä vauroita, jotka 6 84246 ovat erittäin vahingollisia puoliperävaunujen käyttöä ajatellen.
Esillä olevan keksinnön pääasiallisena tarkoituksena on 5 vahvistaa tätä erityistä liitäntää ja helpottaa myös puoli-perävaunun lavan yleistä valmistamista.
Kuvio 1 esittää kaaviomaista poikkileikkauskuvantoa tavanomaisesta puoliperävaunun lavasta 1. Tämän lavan 1 yläosa 10 on varustettu lattialla 2 kuljetettavien tavaroiden tukemis ta varten. Lava 1 on asetettu tukemaan myös runkorakennetta, so. puoliperävaunun laatikkomaisen rungon muodostavia sivuseiniä.
15 Puoliperävaunun lavarakenne 1 käsittää poikittaiselinten 3 ja pitkittäisten elinten 4 ja 5 muodostaman yhdistelmän. Pitkittäisiin elimiin on muodostettu sopivat aukot poikittaiselinten 3 läpikulun sallimiseksi keskiosien kautta. Pitkittäiselinten 4, 5 poikkileikkaus on I-muotoinen niiden 20 hitausmomentin lisäämiseksi.
Lavan 1 sivureunoihin on asetettu profiloidut sivuelimet 6, 7, jotka on varustettu alalaipoilla 8, 9 niiden jäykkyyden lisäämiseksi.
25
Lavan lattia 2 käsittää päällyselementit 10, 11 ja 12, jotka on tehty yleensä puusta ja joita pitävät paikoillaan pitkittäisten elimien 4, 5 ylälaipat 13, 14 ja sivuelimien 6, 7 ylälaipat 15, 16.
30 Näitä päällys- eli lattiaelementtejä 10, 11 ja 12 tukevat poikittaiselimet 3 niihin kiinnitettyjen pääasiassa U-muo-toisten kiinnityspitimien 17, 18 ja 19 välityksellä.
35 Kuvio 2 esittää tavanomaista menetelmää poikkileikkaukseltaan pyöreän poikittaiselimen 3 liittämiseksi sivuelimeen 6.
7 84246 Tämä liitäntä saadaan aikaan asettamalla hitsipalko 20 kulkemaan poikittaiselimen 3 pään kehää pitkin. Kuitenkaan ei tämä hitsipalko 20 ole vaikeapääsyisyyden johdosta kyennyt tähän asti peittämään poikittaiselimen 3 koko kehää 5 pitkittäisen elimen 6 alapinnan 8 johdosta, joka estää pääsyn näiden kahden elimen muodostamaan liitoskohtaan.
Tämä liitäntä on siten erityisen heikko poikittaiselimen 3 alaosassa. On myös huomautettava, että sivuelimen 6 laipan 10 8 ja poikittaiselimen 3 lieriömäisen pinnan välinen koske tuspinta rajoittuu yhteen ainoaan tangentiaaliseen koske-tuspisteeseen, joka on tietenkin liian pieni muodostaakseen tehokkaan liitoksen poikittaiselimen 3 ja laipan 8 välille.
15 Esillä olevan keksinnön pääasiallisten tunnusmerkillisten ominaisuuksien mukaisesti käsittää puoliperävaunun lava poikittaiselimet 3 varustettuina erikoisella poikkileikkaus-profiililla ja erityisesti tukivyöhykkeellä, jonka välityksellä poikittaisakseli voidaan asettaa tasaisesti vieressä 20 olevan sivuelimen alla olevaa laippaa vasten. Tyypillinen esimerkki tästä poikkileikkausprofiilista on esitetty kuviossa 3, jossa näkyvä poikittaiselin 3 sisältää tasaisen kanta- tai pohjaosan 21, joka muodostaa laajan kosketus-alueen sivuelimen 6 tai 7 alalaipan 8 tai 9 kanssa, jolloin 25 tehokas liitäntä voidaan saavuttaa asettamalla esimerkiksi hitsipalko poikittaiselimen ja pitkittäisen elimen väliin.
Tämän poikkileikkausmuodon käyttö tarjoaa myös muitakin etuja rakenteellisessa mielessä, koska erilaiset komponent-30 tielementit voidaan asettaa helposti paikoilleen jo kokoon panovaiheessa. Tasainen pohja 21 estää nimittäin poikittaiselimen 3 kiertoliikkeen pitkittäiselimiin 4 ja 5 muodostetuissa vastaavissa aukoissa ja lisäksi sivuelimien 6, 7 alalaippojen 8, 9 ja poikittaiselimien 3 tasaisen pohjan 35 21 välinen kosketus helpottaa sivuelinten asetusta.
Säilyttäen edellä selostetut tasaisen pohjan 21 tarjoamat edut on suositeltavimpana poikkileikkausmuotona pääasiassa 8 84246 pyöristetyillä kulmilla varustettu monikulmio. Tämä muoto on edullinen myös siinä suhteessa, että poikkileikkausalan ollessa sama poikittaiselimen 3 hitausmomentti lisääntyy, jolloin tällä poikittaiselimellä on suurempi jäykkyys ja 5 se kykenee kestämään huomattavasti suurempia kuormituksia.
Kuvion 3 esittämää poikittaiselimen 3 poikkileikkausmuotoa voidaan parantaa edelleen muodostamalla kaksi tasaista tai kaarevaa toisiaan lähenevää tukipintaa 22, 23 kuvion 4 tai 10 5 esittämällä tavalla pääasiassa kolmiomaisen muodon saavut tamiseksi .
Nämä tasaiset tai kaarevat pinnat 22, 23 helpottavat ensiksikin poikittaiselimen 3 keskittämistä pitkittäisissä eli-15 missä 4, 5 oleviin vastaaviin reikiin tai aukkoihin silloin kin, kun lava pannaan kokoon ylösalaisessa asennossa. Lisäksi molemmat toisiaan lähenevät tasaiset tukialueet 22 ja 23 ovat hieman erillään pitkittäisten elimien 4 ja 5 ylälai-poista 13 ja 14, jolloin on paljon helpompaa muodostaa 20 hitsipalko niiden väliin.
Kuviot 5 ja 6 esittävät poikki- ja vastaavasti pituusleikkausta esillä olevan keksinnön mukaisen poikittaiselimen suositeltavan sovellutusmuodon asettamisesta paikoilleen.
25
Poikittaiselimen 3 poikkileikkausmuoto on edullisesti lähes kolmiomainen ja pääasiassa tasasivuinen, tasaisen kantaosan ja kahden muun toisiaan lähenevän sivun 22, 23 ollessa hieman kaarevia.
30
Lisäksi on otettava huomioon, että poikittaiselimen 3 sivu-elimen 6 pohjalaippaan liittävä hitsipalko 20 vahvistetaan muodostamalla hitsipalko 24 sivuelimen 6 alalaipan 8 ja poikittaiselimen 3 pohjasivun 21 väliin. Tämän erityisjär-35 jestelyn aiheuttama lisäys mekaaniseen kestävyyteen on si täkin tärkeämpi, koska liitäntä tapahtuu sivuelimen 6 reunaosan alalaipassa 8, jolloin saavutetaan sanotun alalaipan 8 pituutta vastaava vipuvarsi, joka vähentää vastaavalla tavalla hitsipalkoon 24 kohdistuvaa rasitusta.
9 84246
On myös selvää, että täydellinen käsiksipääsy on mahdollinen hitsipalkoja 20 ja 24 tehtäessä.
Kiinnityspitimet 17 lattiaelementtien 10 kiinnitystä varten 5 poikittaiselimiin 3 ankkuroidaan niihin suhteellisen lähellä toisiaan olevien molempien tukialueiden 22 ja 23 väliin muodostettujen urien 25, 26 avulla. Kukin kiinnityspidin 17 käsittää kaksi vastakkaista ulkonevaa sivusiipeä 27, 28 lattian vakavuuden parantamista varten.
10
Kiinnityspitimen 17 ensimmäinen sovellutusmuoto on esitetty kuviossa 5. Sivusiipien 27, 28 alle on asetettu symmetrisesti kiinnitystuet 30, 31, joiden hieman laajennetut päät kiinnittyvät lukitulla tavalla poikittaiselimeen 3 muodos-15 tettuun urapariin 25, 26, tämän kiinnityselimen ollessa poikkileikkaukseltaan pääasiassa n-muotoinen.
Kuvion 7 esittämässä toisessa sovellutusmuodossa saavutetaan myös sama n-muotoinen poikkileikkaus yhdessä siipien 27, 20 28 ja kiinnitystukien 30, 31 kanssa. Nämä tuet 30, 31 on kuitenkin asetettu hieman epäsymmetrisesti tuen 30 pään 32 muodostaessa yhdessä uran 25 kanssa eräänlaisen saranan, jolloin pitimen 17 ja poikittaiselimen 3 välinen lukitus-kiinnitys saavutetaan kiertämällä pidintä nuolen 34 suun-25 nassa kunnes tuen 31 pää lukittuu vastaavaan uraan 26.
Nämä sovellutusmuodot ovat edullisia verrattuina niihin, joiden yhteydessä tukien 30, 31 päät yksinkertaisesti asetetaan uriin 25, 26, koska puoliperävaunun käytön aikana 30 esiintyvä tärinä saattaa aiheuttaa pidinten 17 irtoamisen vastaavista poikittaiselimistä. Pidinten 17 ja poikittais-elimien 3 välinen hitsauskohta poistaa esillä olevan keksinnön sovellutusmuotojen mukaisesti nämä haitat säästäen siten paljon työtä.
Poikittaiselimen 3 yläseinä 29 on lisäksi sopivimmin paksumpi urien 25 ja 26 välissä rakenteen jäykkyyden lisäämiseksi .
35

Claims (8)

10 84246
1. Ajoneuvon lava (1) ajoneuvon rungon tukemista varten erityisesti puoliperävaunuissa käsittäen pitkittäiset keskellä olevat kannatuskiskot (4, 5), pitkittäiset sivuttais- 5 kiskot (6, 7), pitkittäiset levyelementit (10, 11, 12), jotka yhdessä pitkittäisten kiskojen (4, 5, 6, 7) ylempien laippojen (13, 14, 15, 16) kanssa muodostavat lavan kanna-tustason (2) sekä liittävät poikittaispalkit (3) kiinnitettyinä pitkittäisiin kiskoihin, jolloin ne sivukiskoihin (6, 10 7) kiinnitettyinä samanaikaisesti lepäävät näiden alempaa laippaa (8, 9) vasten, tunnettu siitä, että poikittaispal-keilla (3) on oleellisesti monikulmion muotoinen poikkileikkaus, joka on muotoiltu siten, että muodostuu likimain tasainen alempi vastepinta (21), joka on sovitettu lepäämään 15 litteänä laippojen (8, 9) yläpintaa vasten, että poikittais palkit (3) menevät pitkittäisten kannatuskiskojen (4, 5) poikki ja on hitsattu kiinni näihin monikulmionmuotoista kehäänsä pitkin, ja että poikittaispalkkien (3) monikulmion-muotoinen poikkileikkaus on sellainen, että sen ainakin 20 kaksi sivua lähenee toisiaan ylöspäin niin, että pitkit täisen kannatuskiskon yhteydessä muodostuu kapenevat tukialueet (22, 23).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen ajoneuvon lava, tunnettu 25 siitä, että poikittaispalkit (3) on kiinnitetty hitsaamalla vastaavaan sivuttaiskiskoon (6, 7) sinänsä tunnetulla tavalla pitkin kehän ylempää osaa niin, että muodostuu osittain ympäröivä hitsisauma (20), sekä alemmalla hitsiliitoksella, joka muodostuu kunkin vastaavan laipan (8, 9) ulkoreunan 30 ja poikittaispalkin (3) päädystä jonkin matkaa sisäänpäin olevan vastepinnan (21) välisestä hitsisaumasta (24).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen ajoneuvon lava, tunnettu siitä, että poikittaiselimen (3) monikulmion muo- 35 toinen poikkileikkaus on kolmiomainen pyöristetyin kulmin.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen ajoneuvon lava, tunnettu siitä, että jokaisen poikittaiselimen (3) yläosa on litis- li 84 2 46 tetty ja siinä on keskellä paksuudeltaan suurempi vahvike-osuus (29).
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen ajoneuvon lava, tunnettu 5 siitä, että poikittaispalkkien (3) kolmiomainen poikkileik- kausmuoto muodostaa lähinnä tasasivuisen kolmion.
6. Patenttivaatimuksen 3 mukainen ajoneuvon lava, jossa poikittaispalkkien (3) ja lavaelementtien (10, 11, 12) 10 väliin on sijoitettu yksi tai useampia kiinnityselementtejä (17, 18, 19), joilla on erityisesti U-muotoinen poikkileikkaus, tunnettu siitä, että poikittaispalkeissa (3) on ylimpänä uria (25, 26) kapenevien tukialueiden (22, 23) välissä sovitettuna kiinnityselementtien kiinnittämiseksi näihin. 15
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen ajoneuvon lava, tunnettu siitä, että kiinnityselementeissä (17, 18, 19) on ulkonevat sivulaipat (27, 28) niin, että näillä on likimain n-muotoinen poikkileikkaus. 20
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen ajoneuvon lava, tunnettu siitä, että kiinnityselementtien (17, 18, 19) laipat (30, 31), jotka muodostavat poikkileikkauksen U-muotoisen osan, on edullisesti muodostettu sen uloimpaan osaan (32, 25 33), jolloin toinen ulompi osa (32) on muodostettu niin, että se voidaan työntää kääntämällä vastaavaan uraan (25), kun taas toinen ulompi osa (33) on sovitettu työnnettäväksi vastaavaan uraansa (26) ja lukittavaksi paikalleen. 12 84246
FI872471A 1987-02-20 1987-06-02 Fordonsflak. FI84246C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8702725A FR2611636B1 (fr) 1987-02-20 1987-02-20 Plateau de semi-remorque
FR8702725 1987-02-20

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI872471A0 FI872471A0 (fi) 1987-06-02
FI872471A FI872471A (fi) 1988-08-21
FI84246B true FI84246B (fi) 1991-07-31
FI84246C FI84246C (fi) 1991-11-11

Family

ID=9348454

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI872471A FI84246C (fi) 1987-02-20 1987-06-02 Fordonsflak.

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4787669A (fi)
EP (1) EP0285732B1 (fi)
AT (1) ATE66189T1 (fi)
CA (1) CA1287084C (fi)
DE (2) DE3772197D1 (fi)
DK (1) DK166140C (fi)
ES (1) ES2025691T3 (fi)
FI (1) FI84246C (fi)
FR (1) FR2611636B1 (fi)
GR (1) GR3002891T3 (fi)
NO (1) NO166173C (fi)
PT (1) PT85050A (fi)

Families Citing this family (24)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4940380A (en) * 1989-02-17 1990-07-10 Diesel Equipment Limited Load elevator platform for truck or the like
US5287814A (en) * 1989-04-14 1994-02-22 Hitachi, Ltd. Car body of railway rolling stock and method for fabricating car body
US5143418A (en) * 1989-12-05 1992-09-01 Fouquet Robert J M Flooring panels for flat platform trailers
US5211518A (en) * 1991-05-24 1993-05-18 Qcx Partners, Inc. Motor vehicle trailer for hauling steel coils
US5242185A (en) * 1992-03-09 1993-09-07 Fruehauf Trailer Corporation Shallow nose platform trailer
US5431475A (en) * 1993-11-03 1995-07-11 Travis Body & Trailer, Inc. Body for end dump trailer
US5655792A (en) * 1994-12-29 1997-08-12 East Manufacturing Composite trailer and van type container assembly using bi-metal materials
US5474331A (en) * 1994-12-29 1995-12-12 Booher; Howard Composite trailer assembly using bi-metal materials
US6367391B1 (en) 1996-07-19 2002-04-09 Trn Business Trust Railway car with composite box structure formed from molded components
US6109684A (en) 1998-03-16 2000-08-29 Reitnouer; Miles A. Unitized flatbed trailer structure and container truck floor structure
US7100970B1 (en) * 2000-08-23 2006-09-05 Willis Eddie L Flooring system for vehicle
US7055441B2 (en) 2003-03-27 2006-06-06 Gunderson, Inc. Counterbalanced deck for railroad freight car
US7571953B2 (en) * 2004-10-05 2009-08-11 Fontaine Trailer Company Trailer
US8057143B2 (en) * 2004-10-05 2011-11-15 Fontaine Trailer Company, Inc. Trailer load securement system
US7181889B2 (en) 2004-11-05 2007-02-27 Platform Products, Llp System and method for fastening floor deck to semi-trailer cross members
US8915684B2 (en) 2005-09-27 2014-12-23 Fontaine Trailer Company, Inc. Cargo deck
EP1966031B1 (en) * 2005-12-23 2010-04-07 Volvo Trucks North America Pi shaped cross-member
US20080141897A1 (en) * 2006-10-30 2008-06-19 Gunderson, Llc Energy absorber for counterbalance mechanism
US7770928B2 (en) 2006-11-03 2010-08-10 East Manufacturing Corporation Platform trailer with extruded floor panel cross members
CN102387955A (zh) * 2009-01-20 2012-03-21 康福斯国际公司 集装箱底板
WO2013131070A2 (en) 2012-03-02 2013-09-06 East Manufacturing Corporation Platform trailer with reinforced neck
US9061687B2 (en) 2012-11-05 2015-06-23 Gunderson Llc Railroad car for carrying motor vehicles
CA2858487C (en) 2013-08-07 2021-06-15 East Manufacturing Corporation Platform trailer with reinforced neck
US10272950B1 (en) 2016-08-23 2019-04-30 Extreme Trailers Llc Load support deck for cargo carrying vehicle

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1493736A (en) * 1923-06-27 1924-05-13 Mittentraylor Inc Vehicle frame
DE1052830B (de) * 1957-07-26 1959-03-12 Ruhrstahl Ag Verwindungsunempfindlicher Fahrzeugrahmen
US3481643A (en) * 1967-08-23 1969-12-02 Elkhart Bridge & Iron Co Inc Vehicle chassis construction
US3856344A (en) * 1972-01-28 1974-12-24 Ameron Inc Orthotropic trailer
US4226465A (en) * 1978-11-20 1980-10-07 Mccullough William L Load supporting frame assembly
US4262961A (en) * 1979-01-05 1981-04-21 Strick Corporation Container lift pad
US4564233A (en) * 1984-03-21 1986-01-14 Howard Booher Flat bed trailer structure
US4534589A (en) * 1984-03-22 1985-08-13 Howard Booher Unitized trailer assembly

Also Published As

Publication number Publication date
NO166173C (no) 1991-06-12
ES2025691T3 (es) 1992-04-01
DK166140C (da) 1993-08-09
CA1287084C (en) 1991-07-30
GR3002891T3 (en) 1993-01-25
NO872313L (no) 1988-08-22
NO166173B (no) 1991-03-04
DK166140B (da) 1993-03-15
FI872471A0 (fi) 1987-06-02
FR2611636A1 (fr) 1988-09-09
EP0285732B1 (fr) 1991-08-14
FR2611636B1 (fr) 1991-02-15
US4787669A (en) 1988-11-29
DK295987A (da) 1988-08-21
EP0285732A1 (fr) 1988-10-12
FI84246C (fi) 1991-11-11
PT85050A (pt) 1989-02-28
FI872471A (fi) 1988-08-21
ATE66189T1 (de) 1991-08-15
DK295987D0 (da) 1987-06-10
NO872313D0 (no) 1987-06-02
DE285732T1 (de) 1989-06-22
DE3772197D1 (de) 1991-09-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI84246B (fi) Fordonsflak.
US5915727A (en) Mounting structure for vehicle frame assembly
US6189930B1 (en) Joint between side rail and cross member in a vehicle frame assembly
US7980594B2 (en) Chassis frame especially for a heavy vehicle
US5634663A (en) Vehicle frame joint
US20030214155A1 (en) Bi-metallic structural component for vehicle frame assembly
US5655792A (en) Composite trailer and van type container assembly using bi-metal materials
US5062369A (en) Frame structure
JP2007523000A (ja) 自動車のフレーム
US6561573B2 (en) Vehicle body
CN113978555B (zh) 一种车架总成及工程车辆
US5332277A (en) Bearer joint for vehicle bodywork
US4696088A (en) Method of converting a hopper type of rail car to accept a wider output gate
RU2588629C2 (ru) Корпус промышленного транспортного средства, у которого основание сиденья объединено с полом, и способ изготовления корпуса промышленного транспортного средства
CA2194741A1 (en) Vehicle frame with housing for a shock absorber
JP2643122B2 (ja) 車両の車台
JPH05116648A (ja) オープンボデー車の下部構造
GB2096960A (en) Freight-retaining stanchion for vehicles
GB2158015A (en) Vehicle bodies
US5253593A (en) Tub/center sill attachment for gondola car
CN221393701U (zh) 一种箭体运输车的车架结构
CN220662629U (zh) 一种装配式挂车滑架
CN219487576U (zh) 前轮罩总成及车辆
US20240116312A1 (en) Spring Seat Body for a Rigid Axle of a Motor Vehicle and Rigid Axle for a Motor Vehicle With a Spring Seat Body
US5926890A (en) Dock leveler lip construction

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: BENALU S.A.