FI81486C - System av traeelement foer monterbara moebler. - Google Patents

System av traeelement foer monterbara moebler. Download PDF

Info

Publication number
FI81486C
FI81486C FI860560A FI860560A FI81486C FI 81486 C FI81486 C FI 81486C FI 860560 A FI860560 A FI 860560A FI 860560 A FI860560 A FI 860560A FI 81486 C FI81486 C FI 81486C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
length
boards
cut
furniture
width
Prior art date
Application number
FI860560A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI860560A0 (fi
FI860560A (fi
FI81486B (fi
Inventor
Pierre Jouanin
Original Assignee
Pierre Jouanin
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Pierre Jouanin filed Critical Pierre Jouanin
Priority to FI860560A priority Critical patent/FI81486C/fi
Publication of FI860560A0 publication Critical patent/FI860560A0/fi
Publication of FI860560A publication Critical patent/FI860560A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI81486B publication Critical patent/FI81486B/fi
Publication of FI81486C publication Critical patent/FI81486C/fi

Links

Landscapes

  • Furniture Connections (AREA)
  • Assembled Shelves (AREA)

Description

1 81486
Puuelementtisysteemi koottavia huonekaluja varten Tämän keksinnön kohteena on puuelementtijärjestelmä muunneltavien huonekalujen aikaansaamiseksi.
5 Muunneltavat huonekalut ja varsinkin muunneltavat järjestelyhuonekalut muodostuvat perinteisesti tikkaitten muotoisista pystyosista, jotka liitetään toisiinsa hyllyköillä, jotka tavallisesti asetetaan näiden pystyosien reikiin työnnetyille metalliakseleille tai jotka kiinnite-10 tään näihin pystyosiin lukituskiilojen avulla, jotka sopivat näiden hyllyjen lohenpyrstön muotoisiin loviin. Erikokoisilla tikkailla, hyllyköillä sekä lisäämällä erityisosia ja lisäosia kuten välihyllytasoja, ovia, laatikoita jne. voidaan muodostaa kaikenlaisia muunneltavia huoneka-15 luja ja etenkin laajentaa olemassa olevaa huonekalua sivusuunnassa tai korkeussuunnassa esimerkiksi tarpeiden mukaan. Tämäntyyppisiä järjestelyhuonekaluja ei kuitenkaan yleensä voida jatkaa huonekalun yleissuuntaa vastaan kohtisuorassa suunnassa eli siten, että muodostuu kulma. Nii-20 hin tarvitaan lisäksi monenlaisia erimuotoisia osia sekä jäykisteitä, jotka muodostuvat etenkin huonekalun taakse kiinnitetyistä metallitankoristikoista huonekalun saamiseksi jäykäksi ja stabiiliksi.
Toisissa huonekaluissa perusmoduulina on kuutiora-25 kenne, joka muodostuu uritetuista tangoista, jotka kootaan yhteen liitoskuutioitten ja kiinnityspidikkeitten avulla ja joiden uriin voidaan työntää ohuita levyjä.
Vielä eräässä toisentyyppisessä huonekalussa perusrakenteen muodostaa kaksi levyparia, kaksi levyä, joiden 30 ainakin toisessa pitkittäisereunassa on sarja rakoja ja joiden on määrä muodostaa hunekalun pystyosat, ja kaksi levyä, joiden on määrä muodostaa hyllyt ja joiden kummassakin .. päässä on kummassakin reunassa täydentävä rako. Levyt sovi tetaan toisiinsa vastaavien rakojensa avulla, jolloin muo-35 dostuu kuutiomainen rakenne. Pystyosat muodostavat levyt 2 81486 kootaan toistensa jatkeeksi toisten levyjen avulla eli niiden, jotka toimivat hyllyinä, jolloin saadaan aikaan huonekalun syvyys. Samoin kuin edellä näillä osilla ei huonekalua voida jatkaa suorassa kulmassa ja niihin tarvitaan 5 suhteellisen suuri määrä osia.
Tämän keksinnön tavoitteena on aikaansaada muunneltavien huonekalujen, joita voidaan jatkaa mielen mukaan lähtien perusmoduulista, aikaansaamiseen tarkoitettu puu-elementtijärjestelmä, joka on äärimmäisen helppo koota ja 10 jossa siihen ei tarvita minkäänlaista työkalua, joka järjestelmä käsittää hyvin pienen määrän perusosia ja joka on itsekantava ja jota voidaan jatkaa yhtä hyvin korkeussuunnassa kuin sivusuunnassa tai suorassa kulmassa rakenteen pysyessä kuitenkin yksinkertaisena ja huokeana.
15 Tähän tavoitteeseen päästään keksinnön mukaisella muunneltavan huonekalun aikaansaamista varten tarkoitetulla puuelementtijärjestelmällä, joka käsittää etenkin toisaalta liitososia, jotka muodostuvat suuntaissärmiön muotoisista palkeista, joiden kullakin pitkittäissivulla on 20 sarja lovia, ja toisaalta lautoja, jotka voidaan työntää kummastakin päästään vierekkäin saman palkin ainakin yhdellä sivulla oleviin loviin.
Huonekalun kokoaminen on tämän elementtijärjestelmän avulla erityisen yksinkertaista ja helppoa, koska 25 riittää, että laudat työnnetään kunkin palkin lovisarjoihin, ja tällöin ei siis ole tarpeen käyttää mitään erityis työkalua.
Neljällä palkilla ja neljällä sarjalla lautoja, jotka työnnetään kunkin palkin kahden sivun lovisarjoihin, 30 saadaan aikaan kuutiomainen rakenne, joka on erityisen stabiili, koska se lepää kahden palkin varassa, on itsekantava ja muodostaa huonekalun perusmoduulin. Kun palkeissa on lovia kummallakin puolella, perusmoduulia voidaan jatkaa mielen mukaan kaikkiin suuntiin, yhtä hyvin 35 sivulle kuin korkeussuunnassakin.
li 3 81486
Samat osat (laudat) muodostavat samalla sekä huonekalun vaakasuorat osat (hyllyt) että sen pystysuorat osat (pystytuet), joten huonekalun aikaansaamiseen riittää kaksi erityyppistä elementtiä.
5 Lisäksi tämä puuelementtijärjestelmä on muodoiltaan yksinkertainen, helppo ja nopea aikaansaada ja siten huokea valmistaa.
Tämän keksinnön erään hyväksi todetun suoritusmuodon mukaan kussakin laudassa on molemmissa päissä kavenit) nus, joka muodostaa tapin, joka mitoiltaan sopii jokaisen palkkeihin tehdyn loven mittoihin.
Tällä tavoin lautojen leveyttä saadaan lisätyksi, niin että vieri viereen asennetuille laudoille saadaan käytännöllisesti katsoen jatkuva pinta, samalla kun palkin 15 samalla puolella olevien vierekkäisten lovien väliin jää riittävän pitkä ja siten tukeva väli.
Mieluiten kaikki palkit ovat poikkileikkaukseltaan nelikulmaisia, jolloin saadaan aikaan täysin symmetrinen rakenne.
20 Edullisesti lovien ja tappien vastaavat mitat teh dään sellaisiksi, että tapit saadaan sovitetuiksi tiukasti kiinni loviin, jolloin saadaan välyksetön, erittäin vakaa ja kestävä rakenne tarvitsematta käyttää erityisiä liitos-tappeja, kuten liimaa, ruuveja, kiiloja jne.
25 Jotta tapit on helpompi työntää loviin, niiden reu noihin on tehty viisteet.
Samoin edullisesti huonekalun "taiteosien” aikaansaamiseksi siinä on kulmankääntöosia, kunkin näistä osista muodostuessa suuntaissärmiön muotoisesta palkista, joka 30 voidaan työntää urallaan, joka on tehty sen yhden sivun koko pituudelle, laudan pitkittäisreunaan ja jossa palkissa on ainakin sen uralla varustettuun sivuun nähden vastakkaisella sivulla sarja lovia, joihin lautojen tapit voidaan työntää.
35 Nämä osat voidaan sijoittaa pitkittäisuransa avulla 4 81486 pitkin huonekalun etu- tai takasivulla olevan laudan reunaa ja uran vastakkaisella sivulla sijaitsevien lovien avulla ne voivat toimia uusina liitososina toisille laudoille, jolloin huonekalua voidaan jatkaa kohtisuorassa 5 suunnassa. Kulman muodostavia huonekaluja voidaan tällä tavoin muodostaa erittäin yksinkertaisesti.
Edullisesti jokaisessa kulmankääntöosassa on osa, johon pitkittäissuuntainen ura on tehty ja jonka poikkileikkaus on sama kuin sidepalkkien ja jonka pituus vastaa 10 sidepalkin pituutta vähennettynä sen leveydellä, ja osa, jonka pituus on jokseenkin sama kuin palkin leveys, ja jonka paksuus on suurempi kuin yhden loven syvyys ja joka voi peittää palkin, jolle on asennettu lauta, johon kul-mankääntöosa on sovitettu, pään.
15 Edullisesti voidaan käyttää eripituisia palkkeja, jolloin määrätty määrä lovia vastaa kutakin palkin pituutta, jolloin huonekalun syvyyttä voidaan vaihdella sen käyttötarkoituksesta (kirjojen tai muiden senkaltaisten järjestäminen) riippuen.
20 Samoin edullisesti voidaan käyttää myös eripituisia lautoja, jolloin haluttua huonekalurakennetta voidaan muunnella mielen mukaan. Jokaisen laudan pituus, tappien välistä mitattuna, on tällöin kokonaisluku n kertaa määrätty peruspituus, joka on yhtä suuri kuin peruslaudan sen 25 tappien välistä mitattu pituus lisättynä (n - 1) kertaa palkin leveydellä.
Tällä tavoin laudat sopivat toisiinsa ja niitä voidaan vaihtaa keskenään samassa huonekalussa.
Tukiosia käytetään silloin, kun eripituisia lautoja 30 käytetään saman moduulin yläosaan ja alaosaan ja kun esimerkiksi ylälautojen liitosalue ei vastaa alalautojen lii-tosaluetta. Kukin tukiosa muodostuu poikkileikkaukseltaan suorakulmaisesta palkista, jonka leveys ja pituus on sama kuin sideosan ja paksuus sama kuin välimatka, joka erottaa 35 saman sideosan lovien pitkittäisreunan saman osa vierei-
II
5 81486 sestä pitkittäisreunasta ja jonka toisella sivulla on sai-ja lovia, jotka ovat samanlaisia kuin sideosien lovet. Nämä tukiosat voivat levätä tasaisella sivullaan lautojen päällä ja niihin voidaan sovittaa pystysuuntaan sovitet-5 tujen lautojen pää, joiden toinen pää on sovitettu ylemmät ja alemmat vaakasuorat laudat yhdistävän sidepalkin loviin.
Kulmankääntöosia ja tukiosia voidaan tietystikin myös käyttää eripituisina.
10 Joka tapauksessa keksintö ymmärretään ja muita sen tunnusmerkkejä selviää seuraavasta selityksestä, jossa viitataan liitteenä olevaan kaavamaiseen piirustukseen, joka esittää esimerkinomaisesti keksintöä rajoittamatta erästä tämän huonekalurakennejärjestelmän osien hyväksi 15 todettua suoritusmuotoa: kuvio 1 on isometrinen perspektiivikuva eräästä huonekaluesimerkistä, joka voidaan muodostaa tämän elementtijärjestelmän avulla, kuvio 2 on suuremmassa mittakaavassa oleva isomet-20 rinen perspektiivikuva, joka kuvaa näiden osien kokoamis-tapaa huonekalurakenteen aikaansaamiseksi, kuvio 3 on suuremmassa mittakaavassa vinoperspek-tiivikuva poikittaisleikkauksin keksinnön mukaisten osien tappi-lovi-liitoksesta, 25 kuviot 4-7 ovat isometrisiä perspektiivikuvia, jotka esittävät keksinnön mukaisen järjestelmän erityyppisiä osia.
Kuvio 1 esittää esimerkkiä puuhuonekalusta 1, joka on aikaansaatu keksinnön mukaisella puuelementtijärjestel-30 mällä. Tässä huonekalussa 1 on kuution 2 tai suuntaissär-miön 3 muotoisia lokeroita, jotka voidaan varustaa pystysuuntaisilla väliseinillä 4, sekä "taiteosa" 5, joka on kohtisuorassa huonekalun muuta osaa vastaan.
Kuviot 2-7 esittävät keksinnön mukaisen järjes-35 telmän erityyppisiä puuosia, joita on lukumäärältään neljä, 6 81486 sekä niiden tehtävää ja kokoaraistapaa.
Tämän järjestelmän perusosat muodostuvat sidepal-keista 7 (vrt. kuvio 4) ja laudoista 8 (vrt. kuvio 5). Jokainen palkki 7 muodostuu poikkileikkaukseltaan nelikul-5 maisesta puupalkista ja sen jokaisella sivulla on sarja suorakulmaisia lovia 7a. Jokaisen puolen lovet 7a on tehty peräjälkeen ja ne menevät palkin 7 pitkittäissuuntaan.
Jokaisen palkin jokaiselle puolelle on tietysti tehty sama määrä lovia 7a.
10 Piirustuksen esimerkissä jokaisessa palkissa 7 on kullakin puolella neljä lovea 7a 31,5 cm:n kokonaispituudella ja tämä sopii siten erityisesti kirjoja tai senkaltaisia varten tarkoitettujen hyllykköjen aikaansaamiseen. Pitempiä palkkeja (esimerkiksi 39 cm, joissa on jokaisella 15 sivulla viisi lovea) voidaan myös käyttää syvempien hyllykköjen tai huonekalujen aikaansaamiseen.
Jokaisen palkin 7 särmät 7b on pyöristetty samoin kuin niiden päitten 7c kulmat, jottei niihin päästä satuttamaan itseään ja jotta niiden ulkonäkö saadaan kauniim-20 maksi.
Jokainen lauta 8 muodostuu ohuesta suorakulmaisesta puulevystä ja sen kummassakin päässä on tappi 8a, jonka leveys on yhtä suuri kuin palkin loven 7a pituus. Jokaisen tapin paksuus on kuitenkin suurempi, piirustuksen esimer-25 kissä noin 0,55 mm suurempi, kuin loven 7a leveys, jolloin jokainen tappi 8a voidaan sovittaa tiukasti jokaiseen loveen 7a ja pysyy siinä lujasti ja välyksettä. Tämä tiuk-kaaminen voidaan kuitenkin suorittaa käsin tai työn hel-pottamsieksi puunuijalla, sitäkin suuremmalla syyllä kun 30 jokaisen tapin 8a reunat 8b on viistottu, jotta ne saadaan helpommin työnnetyiksi loveen 7a.
Laudat 8 voidaan työntää vieri viereen saman palkin 7 loviin 7a, kuten etenkin kuviossa 2 on osoitettu. Niiden leveys on mieluiten sellainen, että kahden samaan palk-35 kiin 7 vierekkäin asennetun laudan 8 väliin jää noin 1,5
II
7 81 486 cm:n väli, jolloin muodostuu käytännöllisesti katsoen tasainen pinta. Tämä kahden vierekkäisen laudan väli antaa mahdollisuuden lisätä lautojen leveyden toleranssia ja siten pienentää niiden valmistuskustannuksia. Lautojen le-5 veys voisi tietysti olla sellainenkin, että kaksi vierekkäistä lautaa tulisivat reunat vastakkain, jolloin saataisiin täysin jatkuva pinta, mutta tällaisten lautojen leveyden valmistustoleranssit olisivat tällöin paljon tiukemmat.
10 Kokoamalla laudat 8 neljän palkin 7 kahden puolen loviin 7a saadaan kuutiomainen rakenne, joka on samanlainen kuin kuvion 1 viitenumerolla 2 merkityt ja jota voidaan jatkaa yhtä hyvin korkeussuuntaan (ylöspäin, alaspäin) kuin sivullekin (oikealle, vasemmalle), koska jokai-15 sen palkin 7 toisilla sivuilla on lovet 7a.
Samaten käyttämällä eripituisia lautoja 8 vaakasuorien ja pystysuorien osien muodostamiseen saadaan suun-taissärmiön muotoinen osa, joka on samanlainen kuin kuvion 1 viitenumerolla 3 merkityt.
20 Piirustuksessa (vrt. varsinkin kuviota 2) esitetys sä esimerkissä käytetään neljää eripituista lautaa 8, 9, 10, 11. Laudoissa 9, 10, 11 on samat tunnusmerkit kuin laudoissa 8, nimittäin tapit 9a, 10a, 11a, joiden reunat on samoin viistottu. Pienin lauta 8 on esimerkiksi 14,4 cm 25 pitkä (mitattuna tappien 8a välistä eli samanlevyisestä laudanosasta).
Toinen lauta 9 on tällöin 33,5 cm pitkä eli kaksi kertaa ensimmäisen laudan 8 pituus lisättynä palkin 7 le-vedellä (poikkileikkausalan muodostavan nelikulmion puo-30 lelta) (nimittäin 4,7 cm). Samoin kolmannen laudan 10 pituus on kolme kertaa ensimmäisen laudan 8 pituus lisättynä kaksi kertaa palkin 7 leveydellä ja neljännen laudan 11 pituus on neljä kertaa ensimmäisen laudan 8 pituus lisättynä kolme kertaa palkin 7 leveydellä. Jokainen lauta 9, 35 10, 11 voidaan siis korvata esimerkiksi laudalla, jonka 8 81486 pituus on vastaavasti seuraavaa pienempi eli 8, 9, 10, ja peruslaudalla 8 ja laudat 8, 9, 10, 11 ovat siten täysin vaihdettavissa keskenään.
Tukiosia 13 voidaan käyttää, etenkin silloin kun 5 laudat, joita käytetään vastaavasti huonekalurakenteen yläosassa ja alaosassa, ovat erilaisia, kuten kuvio 2 osoittaa.
Jokainen tukiosa 13 muodostuu nimittäin palkin 7 kappaleesta eli se on pitkänomaisen poikkileikkaukseltaan 10 suorakulmaisen suuntaissärmiön muotoinen ja siinä on yhdellä sivulla 14 sarja lovia 14a, jotka ovat samanlaisia kuin palkkien 7 lovet 7a (neljä lovea 14a kuvion 7b esimerkissä) . Sen toinen pitkittäissuuntainen sivu 15 eli sivun 14 vastakkaisella puolella oleva sivu on sileä. Tämän 15 osan 13 paksuus eli sen kahden sivun 14 ja 15 välinen etäisyys on yhtä suuri kuin etäisyys palkin 7 loven 7a pitkittäissuuntaisen reunan 7d ja tämän palkin mainitun reunan 7d viereisen särmän 7b välillä.
Kuviossa 2 esitetyssä suoritusesimerkissä laudat 8 20 ja laudat 10 on työnnetty vaakasuorassa suunnassa sidepal-kin 7 molemmille puolille ja liitetty toisilla palkeilla 7 pystysuuntaisiin lautoihin 9. Toiset vaakasuorat laudat 11 sulkevat suuntaissärmiön muotoisen rakenteen. Lautoja 9 on työnnetty pystysuorassa suunnassa toisesta päästään ylä-25 lautoja 8 ja 10 toisiinsa liittävän palkin 7 alaspäin käännettyyn sivuun. Nämä laudat 9 on työnnetty toisesta päästään tukiosan 13, joka nojaa sileällä sivullaan 15 alalautoihin 11, loviin.
Tällä tukiosalla 13 voidaan siis samalla tukea ylä-30 lautojen 8 ja 10 liitosta ja myös erottaa pystysuunnassa rakenteen vasemmanpuoleinen ja oikeanpuoleinen osa sen loviin työnnettyjen pystylautojen 9 avulla.
Kuviossa 1 esitetty taiterakenne 5 voidaan aikaansaada kulmankääntöosilla 17 (vrt. kuvio 6). Jokaisessa 35 kulmankääntöosassa 17 on pitkittäissuuntainen osa 18, jon-
II
9 81486 ka poikkileikkaus on samanlainen nelikulmainen kuin palkin 7 ja joka jatkuu etusivustaan ohuempana osana 19. Osan 18 koko pituudelle, sen takasivuun, on tehty pituussuuntainen ura 20, joka on leveydeltään hieman pienempi kuin laudan 5 8, 9, 10, 11 paksuus. Samanlaisia lovia 21 kuin palkkeihin 7 tehdyt lovet 7a on tehty tämän elementin osan 18 ja osan 19 etusivuun. Jokaisen kulmankääntöosan 17 kokonaispituus on sama kuin palkin 7 (eli esimerkkitapauksessa 31,5 cm tai 39 cm) ja sen osan 19 pituus on jokseenkin sama kuin 10 jokaisen palkin 7 pituus sen nelikulmaisen poikkileikkauksen puolelta.
Kulmankääntöosa 17 pannaan paikalleen lautaan 10 (kuvion 2 tapaus) tai lautaan 11 (kuvion 1 tapaus), sen päähän uransa 20 avulla, niin että sen osa 19 peittää pal-15 kin 7, johon tämä lauta 10, 11 on työnnetty, pään 7c.
Lautoja 8, 9, 10, 11 voidaan tällöin panna paikalleen tämän osan 17 loviin 21 samaan tapaan kuin palkkeihin 7, jolloin muodostuu taiterakenne 5.
Todetaan siis, että keksinnön mukaisella elementti-20 järjestelmällä huonekalu voidaan rakentaa mihin suuntaan tahansa, mikä ei käytännössä ole ollut mahdollista tähän asti tunnetuilla huonekaluilla.
Tällä puuelementtijärjestelmällä sellaisenaan voidaan siis rakentaa helposti minkä tahansa tyyppinen huone-25 kalu ja etenkin se voidaan toimittaa rakennussarjana.
Huomattakoon, että tämä järjestelmä on erityisen edullinen, koska käyttämällä vain neljää erityyppistä osaa, jotka on esitetty kuvioissa 4-7, kaikenlaiset konfiguraa-tiot ovat mahdollisia.
30 Etenkin kahta eri pituutta olevalla sidepalkilla 7, tukiosilla 13 ja kulmankääntöosilla 17 eli kahdella mahdollisella huonekalun syvyydellä, ja neljää pituutta olevilla laudoilla 8, 9, 10, 11, eli kaikkiaan vain kuudella eri osalla voidaan aikaansaada minkälainen tahansa huone-35 kalu.
10 81 486
Kuten on itsestään selvää, tämä keksintö ei rajoitu edellä rajoittamattomana esimerkkinä esitettyyn yhteen suoritusmuotoon, vaan se kattaa päinvastoin kaikki suoritusmuodot, joissa käytetään samanlaisia tai vastaavia 5 osia.
Il

Claims (8)

1. Puuelementtien järjestelmä, joita elementtejä voidaan yhdistellä usealla tavalla huonekalujen valmista- 5 miseksi ja jotka käsittävät liitososia, jotka muodostuvat suunta!ssärmiön muotoisista palkeista, joissa on lovia, tunnettu siitä, että jokaisen liitospalkin (7) poikkileikkaus on nelikulmainen ja jokaisen liitospalkin (7) jokaisella sivulla on sarja lovia (7a), joiden määrä 10 liitospalkin kullakin neljällä sivulla on sama, ja että järjestelmä käsittää lautoja (8,9,10,11), joiden kummassakin päässä on kavennus, jolloin muodostuu tappi (8a,9a, 10a,11a), jonka dimensiot vastaavat liitospalkissa (7) olevan loven (7a) dimensioita siten, että tappi voidaan 15 työntää loveen laudan liittämiseksi liitospalkkiin.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että se käsittää kulmankääntöosia (17), joista kukin muodostuu suuntaissärmiön muotoisesta palkista, joka voidaan palkin yhden sivun koko pituudelle 20 tehdyn uran (20) avulla työntää laudan (8,9,10,11) pitkittäissuuntaiseen reunaan ja jossa on ainakin sen sivun vastakkaisella sivulla, johon on tehty ura, sarja lovia (21), joihin voidaan työntää lautojen (8,9,10,11) tapit.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen järjestelmä, 25 tunnettu siitä, että jokainen kulmankääntöosa (17) käsittää osan (18), johon pitkittäissuuntainen ura on tehty ja jonka poikkileikkaus on sama kuin liitospalkkien (7) poikkileikkaus ja jonka pituus vastaa liitospalkin (7) pituutta vähennettynä sen leveydellä, ja osan (19), jonka 30 pituus on oleellisesti sama kuin palkin leveys ja paksuus suurempi kuin loven (21) syvyys ja joka voi peittää liitospalkin (7) pään, johon palkkiin on sovitettu lauta (8,9,10,11), johon kulmankääntöosa (17) tunkeutuu.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen järjes-35 telmä, tunnettu siitä, että se käsittää tukiosia 12 81 486 (13), joista jokainen muodostuu poikkileikkaukseltaan suorakulmaisesta palkista, ja joiden leveys ja pituus ovat samat kuin liitospalkin (7) leveys ja pituus ja paksuus sama kuin välimatka, joka erottaa saman liitospalkin (7) 5 lovien pitkittäissuuntaisen reunan (7a) saman liitospalkin (7) viereisestä pitkittäissuuntaisesta reunasta (7b), ja joiden tukiosien yksi sivu käsittää sarjan lovia (14a), jotka ovat samanlaisia kuin liitospalkkien (7) lovet (7a).
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen 10 järjestelmä, tunnettu siitä, että lovien (7a,14a, 21a) ja tappien (8a,9a,10a,11a) dimensiot ovat sellaiset, että tapit täytyy työntää voimalla loviin.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että tapeissa 15 (8a,9a,10a,11a) on viistotut reunat.
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen Järjestelmä, tunnettu siitä, että jokainen osa (7,8,9,10,11,13,17) on eripituinen.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestelmä, 20 tunnettu siitä, että jokaisen laudan (8,9,10,11) pituus, mitattuna sen tappien välistä, on yhtä suuri kuin kokonaisluku n (n = 1, 2, 3, 4) kertaa peruslaudan (8) määrätty peruspituus, samoin mitattuna sen tappien välistä, lisättynä (n-1) (n « 0, 1, 2, 3) kertaa palkin (7) 25 leveydellä. 13 81 486
FI860560A 1986-02-07 1986-02-07 System av traeelement foer monterbara moebler. FI81486C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI860560A FI81486C (fi) 1986-02-07 1986-02-07 System av traeelement foer monterbara moebler.

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI860560 1986-02-07
FI860560A FI81486C (fi) 1986-02-07 1986-02-07 System av traeelement foer monterbara moebler.

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI860560A0 FI860560A0 (fi) 1986-02-07
FI860560A FI860560A (fi) 1987-08-08
FI81486B FI81486B (fi) 1990-07-31
FI81486C true FI81486C (fi) 1990-11-12

Family

ID=8522112

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI860560A FI81486C (fi) 1986-02-07 1986-02-07 System av traeelement foer monterbara moebler.

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI81486C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI860560A0 (fi) 1986-02-07
FI860560A (fi) 1987-08-08
FI81486B (fi) 1990-07-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US5492399A (en) Shelf, shelf system or partition
US3389666A (en) Furniture element
US4709640A (en) Wooden modular furniture
US3362739A (en) Connecting elements for panels or the like
US6126022A (en) Component shelf system
USRE38707E1 (en) Component shelf system
US8764137B2 (en) Drawer which can be dismantled and stacked
US4562776A (en) Modular expansible interlocking support structure
US3717396A (en) Modular shell cabinet structure
US3269338A (en) Boltless clip
US4455102A (en) System for assembling and fixing panels
FI90195B (fi) Koottava kehikko
US4066370A (en) Assembling piece
FI81486C (fi) System av traeelement foer monterbara moebler.
SE428639B (sv) Monteringsbar hylla
US4110052A (en) Multiple element for forming various structures when connected to box-form panels for furniture or the like
US5865126A (en) Adjustable expansible interlocking modular structural system and method
EP2537438A1 (en) Furnishing element such as a bookcase, shelves, shelving or suchlike
JPH0527865Y2 (fi)
US4153979A (en) Assembling components
US3305285A (en) Panel-locked furniture
PT82102B (pt) Sistema de elementos em madeira para a execucao de moveis com modulos
KR870001064Y1 (ko) 물품 진열대
DE4231229A1 (de) Moebelbaubeschlag
EP0440278B1 (en) Modular element to form tubular structures

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: JOUANIN, PIERRE