FI79431B - Kopplingsanordning med tvaotraods-fyrtraodsomvandling. - Google Patents

Kopplingsanordning med tvaotraods-fyrtraodsomvandling. Download PDF

Info

Publication number
FI79431B
FI79431B FI832645A FI832645A FI79431B FI 79431 B FI79431 B FI 79431B FI 832645 A FI832645 A FI 832645A FI 832645 A FI832645 A FI 832645A FI 79431 B FI79431 B FI 79431B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
amplitude
wire
signals
comparator
switch
Prior art date
Application number
FI832645A
Other languages
English (en)
Other versions
FI832645A0 (fi
FI79431C (fi
FI832645A (fi
Inventor
Erich Naiwirt
Original Assignee
Alcatel Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Alcatel Nv filed Critical Alcatel Nv
Publication of FI832645A0 publication Critical patent/FI832645A0/fi
Publication of FI832645A publication Critical patent/FI832645A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79431B publication Critical patent/FI79431B/fi
Publication of FI79431C publication Critical patent/FI79431C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B1/00Details of transmission systems, not covered by a single one of groups H04B3/00 - H04B13/00; Details of transmission systems not characterised by the medium used for transmission
    • H04B1/38Transceivers, i.e. devices in which transmitter and receiver form a structural unit and in which at least one part is used for functions of transmitting and receiving
    • H04B1/40Circuits
    • H04B1/54Circuits using the same frequency for two directions of communication
    • H04B1/58Hybrid arrangements, i.e. arrangements for transition from single-path two-direction transmission to single-direction transmission on each of two paths or vice versa
    • H04B1/587Hybrid arrangements, i.e. arrangements for transition from single-path two-direction transmission to single-direction transmission on each of two paths or vice versa using opto-couplers
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B14/00Transmission systems not characterised by the medium used for transmission
    • H04B14/02Transmission systems not characterised by the medium used for transmission characterised by the use of pulse modulation
    • H04B14/026Transmission systems not characterised by the medium used for transmission characterised by the use of pulse modulation using pulse time characteristics modulation, e.g. width, position, interval
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M7/00Arrangements for interconnection between switching centres
    • H04M7/0096Trunk circuits
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04QSELECTING
    • H04Q1/00Details of selecting apparatus or arrangements
    • H04Q1/18Electrical details
    • H04Q1/30Signalling arrangements; Manipulation of signalling currents
    • H04Q1/50Conversion between different kinds of signals

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Devices For Supply Of Signal Current (AREA)
  • Amplifiers (AREA)
  • Interface Circuits In Exchanges (AREA)
  • Small-Scale Networks (AREA)

Description

! 79431
Kaksijohdin-nelijohdinmuunnoksella varustettu liitäntäpiiri
Keksinnön kohteena on kaksijohdin-nelijohdin-muun-noksella varustettu liitäntäpiiri puhelinkeskuksia varten, 5 johon liitäntäpiiriin kuuluu galvaaninen erotus optokyt-kimen sisältävällä optoelektronisella kytkimellä.
Tällaista piiriä käytetään liitäntäpiirinä pää- ja sivupuhelinkeskusten välillä, esim. yksityisten haarakes-kusten ja pääjohtojen välillä tai etäissyötöllisen tilaa-10 jalaitteen liitäntäpiirinä. Tavallisesti liitäntäpiiri järjestetään sivujärjestelmään.
Nykyisin maahan nähden symmetrisiä kaksijohdinkes-kuksia käytetään analogiseen puheensiirtoon yllämainitulla alueella, jolloin useimmiten tasavirtakomponentti joko 15 etäissyöttöä varten tai tietoliikenneviestityksen siirtoa varten syötetään samanaikaisesti puheviestityksen kanssa.
Yleensä symmetrisyys maahan nähden on välttämätön ylikuulumisen ja vastaavasti liitäntähäiriön estämiseksi.
Kaksijohdinsiirto mahdollistaa käytettävissä olevan 20 johdinjärjestelmän maksimaalisen käytön ja sitä käytetään normaalisti lyhyen etäisyyden alueella.
Uudenaikaiset puhelinkeskusjärjestelmät, varsinkin yksityiset haarakeskukset, tekevät sisäisen nelijohdinsiir-ron tarpeelliseksi. Sentähden uudenaikaisten järjestelmien 25 mukauttaminen vanhentuneisiin järjestelmiin, verkkoihin ja kokoonpanoihin vaaditaan käyttämällä kaksijohdin-neli-j ohdinmuuntamista.
Tunnetaan piirejä, joissa käytetään analogisten signaalien siirtoon kapasitiivista tai induktiivista kyt-30 kentää tai molempien menettelytapojen yhdistelmää. Kuitenkin tällaiset piirit vaativat suuria (raskaita) ja sentähden kalliita komponentteja, kuten esimerkiksi suuria yk-sinapaisia kondensaattoreita, syöttökeloja johdinsilmukkaa varten ja esitasavirrallisia muuntajia.
35 On myös piirejä, joissa on suora signaalin kytkentä 2 79431 ja elektroninen johdinsilmukointi. Niiden epäkohtia ovat lyhyt etäisyys, tarvittava kytkentäkondensaattorien yli-jännitelujuus, suuret vaatimukset mitä korkean symmetri-syysvaatimuksen johdosta komponentin toleranssiin tulee 5 sekä mitä suhteellisen suureen tehohäviöön tulee transistoreissa.
DE-OS 2649024 ja DE-OS 2844304 tunnemme liitäntä-piirejä, joissa galvaaninen eroittaminen suoritetaan opto-eristimillä, kaksijohdin-nelijohdinmuuntamisesta huoleh-10 ditaan ja syöttämiseen käytetään vakiotasavirtaa.
Sen lisäksi piirejä, joissa on yllämainitut ominaisuudet mutta ei vakiotasavirtasyöttöä, kuvataan US-PS 4 039 766:ssa ja DE-AS 26 27 140:ssa.
Tunnettujen virtapiirien, joissa analoginen signaali 15 syötetään optoeristimien kautta, epäkohtana on se, että virtapiirit eivät ole stabiileja tasavirralle ja matalilla taajuuksilla ne ovat epätarkkoja.
Sen lisäksi puolijohdepiirissä esiintyy suuri häviö ei-toimintatilassa.
20 Keksinnön tehtävänä on välttää yllämainitut epäkoh dat.
Keksinnön mukaan tämä tehtävä ratkaistaan siten, että puhesignaalit ja välitystekniset merkit moduloidaan pulssinkestomodulaattorissa, nämä moduloidut signaalit 25 syötetään optoelektronisen kytkimen ja sen ulostulossa demoduloivan alipäästäsuodattimen ja siltatasasuuntaajan kautta kaksijohdinjohtoon ja että kaksijohdinjohtoon tulevista signaaleista johdettu tasavirtakomponentti syötetään erotusvahvistimen kautta amplitudisäätimeen, joka 30 aikaansaa säätösuureen pulssinkestomodulaattorin kytkentä-taajuusjännitteen amplitudia varten.
Tämän järjestelyn tietoliikenteen taajuusalue on 0 Hz:sta (-DC) noin puoleen pulssin jaksolukuun saakka. Sen-tähden on mahdollista siirtää matalataajuisia signaaleja 35 yhtä hyvin kuin tasavirtajohtimen signaaleja yhdellä ja 3 79431 samalla virtapiirillä. Lisäetuna on tehohäviön huomattava pieneneminen kytkentätoiminnan ansiosta.
Keksintöä voidaan toteuttaa erityisen edullisesti siten, että pulssinkestomodulaattori koostuu sinänsä tun-5 netulla tavalla komparaattorista ja pulssigeneraattorista, jolloin komparaattori vertaa puhesignaaleja ja vastaavasti välitysteknisiä merkkejä pulssigeneraattorin syöttämään kytkentävertailujännitteeseen, ja että pulssigeneraattori sisältää sinänsä tunnetulla tavalla itsevärähtelevän suora-10 kulmageneraattorin ja integraattorln, jolloin suorakulma-impulssien amplitudi säädetään amplitudisäätimen syöttämien säätösuureiden avulla ja nämä suorakulmaimpulssit muutetaan integraattorissa amplitudiohjatuiksi kolmiopulsseiksi.
Verrattuna ulkoiseen keskitettyyn kellopulssin syöt-15 töön tällä järjestelyllä on se etu, että se toimii tarvitsematta minkäänlaista ulkoista liitäntää.
Amplitudisäädetty pulssinkestomodulaatio tunnetaan jo julkaisusta EP 0 011 093. Amplitudisäätö vaikuttaa tällöin modulaattoriasteessa moduloitavaan signaaliin, mikä 20 on haitta, jos halutaan ohjata useita modulaattoreita keskeisellä amplitudisäädöllä. Tämä tunnettu ratkaisu on myös tarvittavien rakenneosien lukumäärän suhteen hyvin kallis. Suurin haitta perustuu kuitenkin siihen, että hyötysignaali ei saa olla maapotentiaaliin suhteutettu. Jos halutaan kä-25 sitellä tällaista maapotentiaaliin suhteutettua hyötysig-naalia, tarvitaan siirrin. Keksinnössä tämä ongelma vältetään.
Tämän keksinnön erään piirteen mukaisesti optoelek-troninen kytkin sisältää V-MOS-transistorin, jota optokyt-30 kimen välityksellä ohjataan siirrettävällä hyötysignaalil-la, ja vi rranra joit inky tkennän vakiovirtalähteenä optokyt-kimen kytkentää!kojen lyhentämiseksi.
Tämän keksinnön lähempiä yksityiskohtia kuvataan seuraavassa sovellutusesimerkin avulla viitaten oheiseen 35 piirustukseen, josta ilmenee aktiivisen esitasavirrallisen 4 79431 johtomuuntajan virtapiirijär jestely.
Tämä on esimerkiksi yksityisen sivukeskuksen yhteys kaksijohdin pääjohdon kautta pääpuhelinkeskukseen.
Sisääntuleva signaali kytketään suoraan differen-5 tiaalivahvistimen DIF kautta kaksijohdin-nelijohtimen muuntamiseen.
Lähtevä tasavirtasignaali muodostaen silmukan keskukseen aikaansaadaan kytkentätavalla transistorilla T (a-johdin, tasasuuntaussilta BG, alipäästösuodatin TP, impe-10 danssi R', transistori T, BG, b-johdin) jota ajetaan op-toeristimellä OK.
Tämä tasavirta silmukkasignaali on suoraan verrannollinen (komparaattori K2 kautta) siirtosignaaliin (S), johon vaikutetaan pulssinkestomodulaatiolla. Perusjärjes-15 tely pulssinkestomodulaatiolle on oskilaattoripiiri, joka käsittää komparaattorin K1 ja integraattorin 0P4, joka 0P4:n ulostulossa generoi kolmiojännitteen symmetrisenä maahan nähden. Tämä kolmiojännite on sisäänmeno komparaattoriin K2, joka antaa suorakaideaaltosignaalin, jonka toi-20 mintajakso on 50 % pääjohdolla vallitsevasta silmukkapiirin arvosta. Sentähden johto päätetään vastuksella R, jonka arvo on kaksi kertaa niin suuri kuin virtapiirin vastus R'.
tx + Ty 25 R = R' · - tx = kytkentäaika tx Ty = ei-kytkentäaika
---------- R
30 kun tx = ty R1 = — 2 Pääjohdossa tasavirran moduloimiseksi oikein siirtosignaaliin S nähden komparaattorin K2 vertailujännite 35 moduloidaan. Tällä tavalla komparaattorin K2 ulostulojännite muodostaa pulssikestomoduloidun suorakaideaaltosignaalin, jota suoraan käytetään ohjaamaan optoeristintä OK.
5 79431
Kellojaksoluvun määrää R9, RIO, Rll ja C4 yhdessä komparaattorien K1 ja K4 kanssa.
Pulssin kestomoduloitu signaali syötetään pääjohtoon optoelektroonlsen kytkimen OS kautta ja alipäästösuodat-5 timen TP kautta.
Optoelektrooninen kytkin OS käsittää V-MOS transistorin T, jota ohjaa optoeristin OK. Virran rajoituspiiri toimii vakiovirtalähteenä KS pienentämään optoeristimen kytkentäaikaa.
10 Pulssinkestomoduloitu signaali, joka kytketään T:n kautta, suodatetaan alipäästösuodattimella TP johtohäiriöi-den estämiseksi. Lisäominaisuutena suodatin TP suojaa transistoria T ylijännitteeltä.
Koska "kytketty tasavirtasignaali" määrää myös siir-15 tosignaalin amplitudin (suoraan verrannollinen), joka kuitenkaan - eri johtopituuksien johdosta - ei ole vakio, vahvistuksen säätö, joka on riippuvainen johdon vastuksesta, on tarpeen siirtosignaalia varten.
Nämä saavutetaan pienentämällä kolmioamplitudia 20 (0P4:n ulostulo), kun toimitaan pienemmillä virroilla ja tällä tavalla suurennetaan vahvistusta siirtosuunnassa.
Koska virta vakiovirtasyötön IK johdosta (joka vaikuttaa OK kytkentätaajuuden suurenemiseen) on hyvin pieni, jännitettä pääjohdolla voidaan käyttää automaattiseen vah-25 vistuksen säätöön, jos merkin suhde tilaan tunnetaan ja R' on todellinen. Tämä jännite muunnetaan operaatiovahvistimella säädön loogiselle tasolle samanlaiseksi tulevan signaalin kanssa (suhteellisen suuri pienentäminen on tarpeen yhteismuodon valmennussuhteen vuoksi) ja integroidaan R3/C3 30 kautta. Tämä signaali invertoidaan 0P2:lla ja vahvistetaan ei-invertoivalla 0P3:lla, jota käytetään vertailujännit-teenä. Nämä kaksi ulostulosignaalia ohjaavat komparaattoria Kl, jonka ulostulo vaihtelee 0P2 (positiivinen) ulostulo-jännitteen ja 0P3:n ulostulojännitteen välillä.
35 Sakara-aaltojännitteen amplitudin moduloimisella 6 79431 moduloidaan samoin kolmiojännitteen amplitudi.
Käyttämällä FET-operaatiovahvistinta vuotovirran arvoilla (Rl kautta) voidaan päästä hieman eristysvastus-alueen yläpuolelle.
5 Siirtotaajuusalue on tasavirrasta pulssigeneraat- torin puolen pulssin jaksolukuun saakka. Jos valittu kellotaajuus on korkea (noin 100 kHz), alipäästösuodatin TP voi vastaavasti olla pieni.

Claims (3)

7 79431
1. Kaksijohdin-nelijohdin-muunnoksella varustettu liitäntäpiiri puhelinkeskuksia varten, johon liitäntäpii- 5 riin kuuluu galvaaninen erotus optokytkimen sisältävällä optoelektronisella kytkimellä, tunnettu siitä, että puhesignaalit (S) ja välitystekniset merkit (GKZ) moduloidaan pulssinkestomodulaattorissa (PDM), nämä moduloidut signaalit syötetään optoelektronisen kytkimen (OS) 10 ja sen ulostulossa demoduloivan alipäästäsuodattimen (TP) ja siltatasasuuntaajan (BG) kautta kaksijohdinjohtoon (a, b) ja että kaksijohdinjohtoon (a, b) tulevista signaaleista johdettu tasavirtakomponentti syötetään erotusvahvistimen (DIF) kautta amplitudisäätimeen (AR), joka aikaansaa säätö-15 suureen pulssinkestomodulaattorin (PDM) kytkentätaajuusjännitteen amplitudia varten.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen liitäntäpiiri, tunnettu siitä, että pulssinkestomodulaattori koostuu sinänsä tunnetulla tavalla komparaattorista (K2) ja 20 pulssigeneraattorista (PG), jolloin komparaattori (K2) vertaa puhesignaaleja (S) ja vastaavasti välitysteknisiä merkkejä (GKZ) pulssigeneraattorin syöttämään kytkentäver-tailujännitteeseen, ja että pulssigeneraattori (PG) sisältää sinänsä tunnetulla tavalla itsevärähtelevän suorakul-25 mageneraattorin (Kl, R9, RIO ja Rll) ja integraattorin (0P4 ja C4), jolloin suorakulmaimpulssien amplitudi säädetään amplitudisäätimen (AR) syöttämien säätösuureiden avulla ja nämä suorakulmaimpulssit muutetaan integraattorissa (0P4) amplitudiohjatuiksi kolmiopulsseiksi.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen liitäntäpii ri, tunnettu siitä, että optoelektroninen kytkin (OS) sisältää V-MOS-transistorin (T), jota optokytkimen (OK) välityksellä ohjataan siirrettävällä hyötysignaalilla, ja virranrajoitinkytkennän vakiovirtalähteenä optokytkimen 35 kytkentäaikojen lyhentämiseksi.
FI832645A 1982-07-22 1983-07-20 Kopplingsanordning med tvaotraods-fyrtraodsomvandling. FI79431C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
AT283982 1982-07-22
AT283982A AT384337B (de) 1982-07-22 1982-07-22 Schnittstellenschaltung mit zweidraht-vierdraht- umsetzung fuer fernsprechvermittlungsanlagen

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI832645A0 FI832645A0 (fi) 1983-07-20
FI832645A FI832645A (fi) 1984-01-23
FI79431B true FI79431B (fi) 1989-08-31
FI79431C FI79431C (fi) 1989-12-11

Family

ID=3541110

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI832645A FI79431C (fi) 1982-07-22 1983-07-20 Kopplingsanordning med tvaotraods-fyrtraodsomvandling.

Country Status (9)

Country Link
AT (1) AT384337B (fi)
AU (1) AU1692883A (fi)
BE (1) BE897350A (fi)
CH (1) CH662023A5 (fi)
DE (1) DE3326037A1 (fi)
ES (1) ES8500689A1 (fi)
FI (1) FI79431C (fi)
GB (1) GB2126049B (fi)
MX (1) MX154966A (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3841814C2 (de) * 1988-12-12 1995-05-24 Ferenc J Horvath Verbindungsschaltung
ES2048683B1 (es) * 1992-11-19 1997-07-01 Univ Cordoba Sistema de optoacoplamiento de señales digitales electricas para proteccion y aislamiento de aparatos electronicos de sobretensiones estacionarias y transitorias.

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2305080A1 (fr) * 1975-03-20 1976-10-15 Jeumont Schneider Termineur electronique
US4150260A (en) * 1975-06-18 1979-04-17 Hitachi, Ltd. Subscriber's circuit for four-wire-system local switch
CH599731A5 (fi) * 1976-03-02 1978-05-31 Ibm
US4142075A (en) * 1977-10-11 1979-02-27 Burr-Brown Research Corporation Interface circuit and method for telephone extension lines
NL7802423A (nl) * 1978-03-06 1979-09-10 Philips Nv Voedingsinrichting voor een lijnstroomloop.
CH641299A5 (de) * 1978-11-13 1984-02-15 Landis & Gyr Ag Impulsdauer-pausendauer-modulator fuer messzwecke.

Also Published As

Publication number Publication date
ES524385A0 (es) 1984-08-01
GB2126049B (en) 1985-10-02
AT384337B (de) 1987-10-27
FI832645A0 (fi) 1983-07-20
MX154966A (es) 1988-01-14
DE3326037C2 (fi) 1990-09-06
AU1692883A (en) 1984-01-26
FI79431C (fi) 1989-12-11
DE3326037A1 (de) 1984-01-26
ATA283982A (de) 1987-03-15
GB2126049A (en) 1984-03-14
ES8500689A1 (es) 1984-08-01
BE897350A (fr) 1984-01-23
CH662023A5 (de) 1987-08-31
FI832645A (fi) 1984-01-23
GB8319839D0 (en) 1983-08-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1257354A (en) Power line communications terminal and interface circuit associated therewith
KR960009904B1 (ko) 데이타 통신 장치
US4989236A (en) Transmission system for telephone communications or data transfer
GB1583635A (en) Subscriber line or trunk circuit
US4203009A (en) Unbalanced/balanced converter circuits
US4357495A (en) Telephone line feed
US5940498A (en) Electronic voice circuit configuration
EP0691753A1 (en) Improved transformerless hybrid circuit
US4242542A (en) Frogging signal repeater for a transmission line communications system
US4039766A (en) Electric two-to-four wire conversion circuit for use in telephone systems
FI79431B (fi) Kopplingsanordning med tvaotraods-fyrtraodsomvandling.
US3965447A (en) Synthetic reactor circuit
CA1075840A (en) Circuit for interfacing an audio frequency line to a central unit
US4119806A (en) Subscriber's line equipment for a telephone exchange
US4555792A (en) Transmitter for transmitting an FSK-modulated signal
CA1202382A (en) Hybrid circuit
US4689605A (en) Powering device for transmitters and receivers of a signal transmission system
US4607142A (en) Transformer flux compensation circuit
FI80552C (fi) Kopplingsanordning foer laogbrusig matning av impulser som haerroer fraon en sinusformig vaexelspaenning, speciellt 16khz betalningsimpuler.
US4133986A (en) Subscriber's line equipment for a telephone exchange
US4734937A (en) Telephone installation
US4670902A (en) Circuitry for telephone systems
US4197433A (en) Device for conveying a high-voltage low-frequency signal over a carrier connection
US5253290A (en) Circuit arrangement for the transmission of telecommunication signals
EP0651540B1 (en) Telephone subscriber circuit with galvanic isolating element

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: ALCATEL N.V.