FI79036B - Med faoror foersett gelsystem. - Google Patents

Med faoror foersett gelsystem. Download PDF

Info

Publication number
FI79036B
FI79036B FI832668A FI832668A FI79036B FI 79036 B FI79036 B FI 79036B FI 832668 A FI832668 A FI 832668A FI 832668 A FI832668 A FI 832668A FI 79036 B FI79036 B FI 79036B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
gel
grooved
proteins
during
conductive material
Prior art date
Application number
FI832668A
Other languages
English (en)
Other versions
FI79036C (fi
FI832668A (fi
FI832668A0 (fi
Inventor
Robert S Ledley
Original Assignee
Univ Georgetown
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Univ Georgetown filed Critical Univ Georgetown
Publication of FI832668A publication Critical patent/FI832668A/fi
Publication of FI832668A0 publication Critical patent/FI832668A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI79036B publication Critical patent/FI79036B/fi
Publication of FI79036C publication Critical patent/FI79036C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01DSEPARATION
    • B01D57/00Separation, other than separation of solids, not fully covered by a single other group or subclass, e.g. B03C
    • B01D57/02Separation, other than separation of solids, not fully covered by a single other group or subclass, e.g. B03C by electrophoresis
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01NINVESTIGATING OR ANALYSING MATERIALS BY DETERMINING THEIR CHEMICAL OR PHYSICAL PROPERTIES
    • G01N27/00Investigating or analysing materials by the use of electric, electrochemical, or magnetic means
    • G01N27/26Investigating or analysing materials by the use of electric, electrochemical, or magnetic means by investigating electrochemical variables; by using electrolysis or electrophoresis
    • G01N27/416Systems
    • G01N27/447Systems using electrophoresis
    • G01N27/44704Details; Accessories

Landscapes

  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Analytical Chemistry (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Immunology (AREA)
  • Pathology (AREA)
  • Peptides Or Proteins (AREA)
  • Electrochromic Elements, Electrophoresis, Or Variable Reflection Or Absorption Elements (AREA)

Description

1 79036
Uritettu geelijärjestelmä Tämän keksinnön kohteena on uritettu geelijärjestelmä ja erikoisesti sellainen geelijärjestelmä, jossa vääristymät ja proteiinien leviäminen (diffuusio) geelin sisällä ovat eliminoidut tai ainakin minimoidut.
Ihmiskeho sisältää proteiineja, jotka ovat huomattavasti vaih-televia kokonsa, rakenteensa ja biologisen vastuukykyisvytensä suhteen. Niiden molekyylipaino ulottuu muutamasta tuhannesta enemmän kuin miljoonaan. Ne voidaan venyttää pitkiksi lujiksi kuiduiksi tai kääriä tiiviiksi pallosiksi. Ne esiintyvät useissa erilaisissa muodoissa kuten seuraavissa: rakenteellisina proteiineina, sidekudosproteiineina, sulkijalihasproteiineina, entsyymeinä, hormoneina, vasta-aineina, kuljetusmolekyyleinä (kuten hemoglobiini, joka kuljettaa happea soluihin), varastoin-tiproteiineina, solunpintareseptoreina ja sentapaisina.
Eräs perinteellisistä menetelmistä proteiinien erottamiseksi niiden identifiointia varten on elektroforeesi, joka yksinkertaisesti tarkoittaa "sähkön kuljettamaa". Esimerkiksi asianmukaisesti preparoidusta veri- tai virtsanäytteestä proteiinit voidaan erottaa sähkökentässä, koska kutakin erilaista tyyppiä oleva proteiini etenee hieman eri nopeudella riippuen tietyn molekyylin kokonaissähkövarauksesta. Tämä menetelmä, yksiulotteinen elektroforeesi, on osoittautunut erittäin tehokkaaksi tieteelliseksi työvälineeksi.
70-luvun keskivaiheilla kehitettiin kaksiulotteisia menettelytapoja proteiinien erottamiseksi. Eräälle tällaiselle menettelylle annettiin nimitys "geelielektroforeesi", ja se käsittää menetelmän, joka erottaa geelin läpi liikkuvat proteiinit selvästi kuvautuviksi nauhoiksi, jotka voidaan identifioida tiettyinä proteiineina tai proteiinien ryhminä. Menetelmä erottaa yhteen suuntaan liikkuvat proteiinit niiden sähkövarauksen mukaan yksityisiksi riveiksi. Sen jälkeen geeli käännetään sivulleen, ja detorgenttiä lisätään vaikuttamaan sähköisesti yhdessä 2 79036 proteiinien kanssa, saattaen proteiinit liikkumaan toiseen suuntaan, mikä liike lajittelee proteiinit koon mukaan. Lisäksi, kun kaksiulotteinen geeli värjätään väriaineella, tuloksena on ristikkomainen sarja proteiinin "täpliä", niiden jonojen ollessa erotettuna vaakasuorassa proteiinien sähkövarauksen mukaan ja pystysuorassa niiden koon mukaan. Tällainen "proteiini-kartta" voi erottaa paljon suuremman määrän proteiineja näytteestä kuin on mahdollista yksiulotteisessa elektroforeesissa.
Jälkimmäisellä tavalla hyväksi käytetyt geelit voidaan sen jälkeen tutkia keilaamalla, geelin ollessa jaettuna hyvin suureksi määräksi (esim. yhdeksi tai kahdeksi miljoonaksi) pieniä neliöitä, joista kutakin tutkitaan ja analysoidaan tunnetulla tietokoneen tietojenkäsittelytekniikalla. Kun kukin neliö on analysoitu yksityiskohtaisesti, vastaavat tiedot voidaan varastoida tulevaa toistoa, lisäystä (enhancement) ja näyttöä varten. Edelleen tiheysarvot voidaan muuttaa värieroiksi tietokoneella saadun näytön helpompaa erottelua ja katselua varten. Lisäksi "taustakohina", joka tyypillisesti esiintyy tällaisessa keilauk-sella johdetussa informaatiossa, voidaan suodattaa pois tietokonesysteemin avulla, ja vääristymät itse geelissä voidaan myös korjata. Tällaisten kaksiulotteisten elektroforeettisten menettelyjen yksityiskohtainen suoritus on selostettu julkaisussa "High Resolution Two-Dimensional Electrophoresis of Proteins", Patrick H. O'Farrell, The Journal of Biological Chemistry,
Volume 250, n:o 10 (May 25, 1975) , sivut 4007-4021.
On todettava, että tietokonekeilausta käyttäen suoritettua gee-linanalyysiä varten on tärkeää saattaa resoluutio niin pieneksi kuin mahdollista. Toisaalta yritykset resoluution pienentämiseksi ovat aikaisemmin epäonnistuneet diffuusiona (leviämisenä) tunnetun ilmiön esiintymisen vuoksi. Toisin sanoen, elektrofo-reettisen menetelmän ensiulotteisen vaiheen aikana proteiinit jakaantuvat leveyssuuntaan geelin poikki, ja sen jälkeen menetelmän tois-ulotteisen vaiheen aikana proteiinit jakaantuvat pitkittäissuuntaan geelin läpi pitkin omia ratojaan eli kanaviaan. Jälkimmäisen vaiheen aikana voi tapahtua proteiinien diffuusiota (leviämistä), mikä aikaansaa proteiinien vääristyneen jakaantu-
II
3 79036 man, ja tämä vaikuttaa haitallisesti siihen resoluutioon, joka voidaan saavuttaa geelinkeilausmenettelyllä.
Lisäksi geelikerrosten valmistuksen yhteydessä itse geeliaine tulee usein vääristymään, ja tämä vaikuttaa haitallisesti siihen prosessiin, jonka avulla proteiinit jaellaan leveys- ja pit-kittäissuuntaan geelin sisällä elektroforeettisen menettelyn aikana. Tämä aiheuttaa edelleen proteiinin haitallista diffuusiota (leviämistä) geelissä, siten vaikuttaen epäedullisesti niihin tietoihin, jotka on johdettu geelin keilauksesta tietokoneen keilaustoimintavaiheen aikana.
Tämän keksinnön kohteena on uritetty geelijärjestelmä ja erikoisesti sellainen geelijärjestelmä, jossa proteiinitäplien vääristyminen ja leviäminen (diffuusio) geelin sisällä ovat eliminoidut tai ainakin minimoidut. Erikoisesti on keksinnön mukaan geelin tukemiseksi valmistettu muovinen alusta, joka on varustettu urilla, niin että vietäessä geeliä alustalle se täyttää alustassa olevat urat, muodostaen uritetyn geelijärjestelmän.
Johtuen uritetun muovialustan käytöstä geelikerroksen valmistuksen aikana geeliaineen vääristyminen estyy tai tulee ainakin minimoiduksi. Tämä vuorostaan ehkäisee proteiinin diffuusion (leviämisen) elektroforeettisen menettelyn aikana, ja siten resoluutio tulee mahdollisimman pieneksi.
Kun geelikerros on muodostettu uritetulle muovialustalle, lasia tai muovia oleva kansilevy voidaan asettaa geelin päälle, ja geeli voidaan sopivasti järjestää sellaiseksi, että tavanmukainen elektroforeettinen menettely voidaan suorittaa. Tämän menettelyn aikana proteiinit, jotka muuten pyrkisivät diffundoitu-maan eli leviämään niiden dispergoituessa pitkittäissuuntaan pitkin geeliä, eivät tee niin, joten vääristyneiden tulosten saanti tulee estetyksi geelin tietokoneella suoritetun keilauk-sen aikana.
Sen vuoksi tämän keksinnön ensisijaisena tarkoituksena on aikaansaada uritettu geelikerros ja erikoisesti uritettu geelijärjes-telmä.
Keksinnön toisena tarkoituksena on aikaansaada uritettu geeli- järjestelmä, jossa itse geeliaineen vääristyminen, jota muuten muodostuisi valmistusvaiheen aikana, on estetty.
79036
Lisäksi on keksinnön tarkoituksena aikaansaada uritettu geeli-järjestelmä, jossa proteiinien diffuusio (leviäminen) elektro-foreettisen menettelyn aikana on ehkäisty tai minimoitu.
Keksinnön yllä mainitut ja muut myöhemmin ilmenevät tavoitteet sekä keksinnön luonne tulevat selvemmin ymmärretyiksi seuraavan selityksen, oheisten patenttivaatimusten ja oheisten piirustusten yhteydessä.
Piirustuksissa kuvio 1 on perspektiivikuva tämän keksinnön mukaisesta uritetusta geelijärjestelmästä, kuvio 2 on kuva päältäpäin uritetusta alustalevystä, jota käytetään keksinnön mukaisessa uritetussa geelijärjestelmässä, kuvio 3 on kuva edestäpäin keksinnön mukaisesta uritetusta geeli- j ärj estelmästä.
Keksintöä selitetään seuraavassa tarkemmin viitaten piirustusten eri kuvioihin.
Kuten ilmenee kuviosta 1, joka on perspektiivikuva keksinnön mukaisesta uritetusta geelijärjestelmästä, uritetty geelijärjes-telmä 10 käsittää perusosinaan uritetun pohjalevyn 12 ja kansi-levyn 14. Tietyssä osassa 16 pohjalevyä 12 on pitkittäisiä uria pohjalevyn päälle sijoitetun geelin vastaanottamiseksi. Sopi-vimmin urat ovat hyvin kapeita ja tiheässä, niiden välin ollessa millimetrin osan suuruusluokkaa.
Keksinnön mukaisen uritetun geelijärjestelmän konstruointimene-telmä selostetaan seuraavassa viitaten kuvioon 2, joka on kuva uritetusta pohjalevystä 12 päältäpäin. Uritettu pohjalevy 12 on edullisimmin valmistettu muovista tai muusta sentapaisesta sähköäjohtamattomasta materiaalista ja, kuten edellä on mainittu, 5 79036 käsittää hyvin pienin välein uritetun osan 16. Uritetun pohja-levyn sijaitessa vaakasuorassa asennossa geeliä viedään sen päälle siten, että geeli täyttää pohjalevyn 12 uritetun osan 16 sisältämät urat.
Kuvio 3 on kuva edestäpäin keksinnön mukaisesta uritetusta geelijärjestelmästä. Kuten siitä näkyy, uritetulle osalle 16 viety geeli täyttää urat muodostaen yhtenäisen, lujan ja hyvin tuetun rakenteen pohjalevylle 12.
Kuten kuvioista 1 ja 3 edelleen ilmenee, kansilevy 14 asetetaan sen jälkeen uritetun pohjalevyn 12 päälle siten, että se puristaa geelin levyjen väliin. Kansilevy 14 on sopivimmin muovia, lasia tai muuta sähköäjohtamatonta ja läpinäkyvää materiaalia.
On tarpeetonta mainita, että uritettu geelijärjestelmä on varustettava jonkinlaisella sisäänpääsyvälineellä tai aukolla (ei esitetty piirustuksessa), niin että kun kansilevy 14 on asetettu uritetun pohjalevyn 12 päälle, geelin ollessa puristettuna levyjen väliin uritetussa osassa 16, proteiininäytteitä voidaan viedä tiettyyn kohtaan osassa 16. Kun proteiininäytteet on viety uritettuun osaan 16, elektroforeettinen menettely voidaan suorittaa. Toisin sanoen ensimmäisen vaiheen aikana proteiinit voidaan erottaa isoelektrisen pisteen mukaan fokusoimalla iso-elektrisesti ensimmäisessä dimensiossa, ja sen jälkeen toisen vaiheen aikana proteiinit erotetaan molekyylipainon mukaan suorittamalla elektroforeesi toisessa dimensiossa.
Erikoisesti, kuten edellä on mainittu, ensimmäisen vaiheen aikana geelin elektroforeesi suoritetaan käyttämällä poikki geelin ulottuvaa leveyssuuntaista sähkökenttää (ts. suuntaan vasemmalta oikealle kuvioissa 1-3). Tämä erottaa geelin läpi liikkuvat proteiinit selvästi kuvautuviksi nauhoiksi, jotka voidaan identifioida tiettyinä proteiineina tai proteiiniryhminä. Tämä menettely erottaa yhteen suuntaan liikkuvat proteiinit niiden sähkövarauksen perusteella erillisiksi riveiksi.
6 79036
Sen jälkeen geeli käännetään sivulleen ja toinen elektroforeet-tinen menettely suoritetaan (esimerkiksi detergenttiä voidaan lisätä vaikuttamaan sähköisesti yhdessä proteiinien kanssa kussakin erillisessä rivissä). Proteiinit kussakin rivissä saatetaan liikkumaan toiseen suuntaan, pitkittäisesti geelin poikki (ts. alapäästä yläpäähän kuviossa 2), ja proteiinit tulevat tällä tavalla lajitelluiksi koon mukaan.
Lopuksi, kuten edellä on mainittu, jos kaksiulotteinen geeli sen jälkeen värjätään väriaineella, tuloksena on ristikkomainen sarja proteiinin "täpliä", niiden jonojen ollessa erotettuna vaakasuorassa proteiinin sähkövarauksen mukaan ja pystysuorassa koon mukaan. Tämä "proteiinikartta" voidaan sen jälkeen saattaa tietokoneella suoritetun keilausmenettelyn alaiseksi, jossa menettelyssä tietokonesysteemiin yhdistetty keilain voi keilata uritetun geelin pinnan (samanlaisella tavalla kuin televisiossa suoritetaan rasterikeilaus), niin että saadaan "proteiinikarttaa" koskevat tiedot. Kuvion 3 mukaan tällainen keilaus voidaan suorittaa kansilevyn 14 läpinäkyvyyden ansiosta (kansilevyn ollessa, kuten edellä on mainittu, sopivimmin muovia, lasia tai muuta läpinäkyvää sähköäjohtamatonta materiaalia).
Edelleen on huomattava, että elektroforeettisen menettelyn aikana ja erikoisesti sen toisen vaiheen aikana proteiinit vaeltavat pitkittäissuuntaan pitkin alustalevyn 12 uritettua osaa 16 (alhaalta ylöspäin kuviossa 2). Koska uritettua alustalevyä 12 käytettiin geelikerroksen valmistuksen yhteydessä, geelikerros tulee olemaan rakenteeltaan yhtenäinen omaten vain hyvin vähän tai ei lainkaan fysikaalista vääristymää. Tämä on omiaan ehkäisemään proteiinien diffuusion eli leviämisen niiden vaeltaessa pitkittäissuuntaan pitkin uritettua osaa 16.
Lisäksi uritetun osan 16 urien ansiosta elektroforeettisen menettelyn toisen vaiheen aikana proteiinien luontainen diffuusio eli leviäminen niiden vaeltaessa pitkittäissuuntaan pitkin uritettua osaa 16 tulee minimoiduksi tai eliminoiduksi, nimittäin uritetun osan 16 sisältämien urien kanavoivan vaikutuksen johdosta. Toisin sanoen uritetun osan 16 sisältämien urien seinämät
II
7 7)016 toimivat siten, että ne estävät proteiinin leveyssuuntaisen diffuusion (leviämisen) sen vaeltaessa pitkittäissuuntaan (alhaalta ylöspäin kuviossa 2) pitkin alustalevyn 12 uritettua osaa 16.
Vaikka vain eräitä edullisia muotoja ja järjestelmiä on esitetty keksintöä selitettäessä, on selvää, että erilaisia muutoksia yksityiskohdissa ja järjestelyissä voidaan tehdä poikkeamatta patenttihakemuksen ajatuksesta ja suoja-alasta.

Claims (9)

1. Uritettu geelijärjestelmä, tunnettu siitä, että se käsittää alustaosan, jossa on leveyssuunta ja pitkittäissuun-ta ja joka sisältää uritetun osan, urien ulottuessa mainittuun pitkittäissuuntaan, uritettuun osaan viedyn ja sen urat täyttävän geelin, sekä alustaosan päälle sijoitetun kansiosan, geelin tullessa puristetuksi näiden osien väliin, jolloin proteiinin diffuusio, kun sitä on viety geeliin ja saatettu elektroforeesin alaiseksi, tulee olennaisesti eliminoiduksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnet-t u siitä, että alustaosa on sähköäjohtamatonta materiaalia.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen järjestelmä, t u n n e t-t u siitä, että sähköäjohtamattomana materiaalina on muovi.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnet- t u siitä, että kansiosa on tehty sähköjohtamattomasta materiaalista.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen järjestelmä, t u n n e t-t u siitä, että sähköäjohtamattomana materiaalina on lasi.
6. Patenttivaatimuksen 4 mukainen järjestelmä, tunnet-t u siitä, että sähköäjohtamattomana materiaalina on muovi.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnet-t u siitä, että kansiosa on läpinäkyvää materiaalia.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestelmä, tunnet-t u siitä, että läpinäkyvänä materiaalina on lasi.
8 79036
9. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestelmä, tunnet-t u siitä, että läpinäkyvänä materiaalina on muovi. li
FI832668A 1981-11-24 1983-07-22 Med faoror foersett gelsystem. FI79036C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US32444781 1981-11-24
US06/324,447 US4417967A (en) 1981-11-24 1981-11-24 Grooved gel
US8201659 1982-11-24
PCT/US1982/001659 WO1983001906A1 (en) 1981-11-24 1982-11-24 Grooved gel

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI832668A FI832668A (fi) 1983-07-22
FI832668A0 FI832668A0 (fi) 1983-07-22
FI79036B true FI79036B (fi) 1989-07-31
FI79036C FI79036C (fi) 1989-11-10

Family

ID=23263627

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI832668A FI79036C (fi) 1981-11-24 1983-07-22 Med faoror foersett gelsystem.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4417967A (fi)
EP (1) EP0094430B1 (fi)
BR (1) BR8207982A (fi)
CA (1) CA1196311A (fi)
DE (1) DE3273604D1 (fi)
DK (1) DK319683D0 (fi)
FI (1) FI79036C (fi)
WO (1) WO1983001906A1 (fi)

Families Citing this family (26)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS59126237A (ja) * 1983-01-08 1984-07-20 Fuji Photo Film Co Ltd 電気泳動分析用材料
US4929329A (en) * 1987-04-27 1990-05-29 Eg&G, Inc. Electrophoresis cassette system with apparatus and method for filling same
EP0376611A3 (en) * 1988-12-30 1992-07-22 The Board Of Trustees Of The Leland Stanford Junior University Electrophoretic system
US5071531A (en) * 1989-05-01 1991-12-10 Soane Technologies, Inc. Casting of gradient gels
US5130129A (en) * 1990-03-06 1992-07-14 The Regents Of The University Of California Method for enhancing antibody transport through capillary barriers
US4975170A (en) * 1990-03-29 1990-12-04 Eastman Kodak Company Back support for an electrophoresis gel plate assembly
US5045164A (en) * 1990-05-23 1991-09-03 Helena Laboratories Corporation Electrophoresis plate for diverting generated fluid
US5238651A (en) * 1990-07-23 1993-08-24 New York University Gel plates, equipment and kits for combined electrophoretic-immunoelectrophoretic analysis
US5427663A (en) * 1993-06-08 1995-06-27 British Technology Group Usa Inc. Microlithographic array for macromolecule and cell fractionation
US5707506A (en) * 1994-10-28 1998-01-13 Battelle Memorial Institute Channel plate for DNA sequencing
US5543023A (en) * 1995-10-04 1996-08-06 Biotech Holdings, Inc. Gel electrophoresis cassette
US5746901A (en) * 1996-04-05 1998-05-05 Regents Of The University Of California Hybrid slab-microchannel gel electrophoresis system
US5989403A (en) * 1997-12-12 1999-11-23 Fmc Corporation Electrophoresis assembly with filling means
US6013165A (en) * 1998-05-22 2000-01-11 Lynx Therapeutics, Inc. Electrophoresis apparatus and method
JP2000249684A (ja) * 1999-03-02 2000-09-14 Sentan Kagaku Gijutsu Incubation Center:Kk 二次元分離方法
JP2001033427A (ja) * 1999-07-16 2001-02-09 Hitachi Software Eng Co Ltd 電気泳動方法及び電気泳動装置
DE60034347T2 (de) 1999-07-16 2007-12-13 Applera Corp., Foster City Vorrichtung und verfahren für hochdichte elektrophorese
US7517442B1 (en) 1999-08-09 2009-04-14 Life Technologies Corporation Facile method and apparatus for the analysis of biological macromolecules in two dimensions using common and familiar electrophoresis formats
US7309409B2 (en) * 2001-01-26 2007-12-18 Biocal Technology, Inc. Multi-channel bio-separation cartridge
US7601251B2 (en) * 2001-05-10 2009-10-13 Life Technologies Corporation Methods and apparatus for low resistance electrophoresis of prior-cast, hydratable separation media
IL158298A0 (en) * 2001-05-10 2004-05-12 Invitrogen Corp Methods and apparatus for electrophoresis of hydratable separation media
US7208072B2 (en) * 2002-01-18 2007-04-24 Biocal Technology, Inc. Multi-segment cartridge for bio-separation with multiplexed fluorescence detection
WO2004055506A1 (en) * 2002-12-14 2004-07-01 Ehrfeld Mikrotechnik Bts Gmbh Microseparator for the electrophoretic separation of proteins and other biomolecules
US7497937B2 (en) * 2004-09-03 2009-03-03 Combisep, Inc. Microfabricated chip and method of use
US8921102B2 (en) 2005-07-29 2014-12-30 Gpb Scientific, Llc Devices and methods for enrichment and alteration of circulating tumor cells and other particles
JP4991252B2 (ja) * 2006-11-10 2012-08-01 株式会社日立ハイテクノロジーズ 電気泳動装置、及び電気泳動分析方法

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3767560A (en) * 1966-09-13 1973-10-23 F Elevitch Method and apparatus for forming electrophoresis apparatus and the like
DE1274074B (de) * 1968-02-05 1968-08-01 Werner Schmidtmann Dipl Chem D Vorrichtung fuer die ein- und zweiseitige Gelelektrophorese
SE339122B (fi) * 1968-05-10 1971-09-27 Lkb Produkter Ab
DE2056128C3 (de) * 1970-11-14 1974-03-21 Stephan Nees Elektrophoresegerät
US4207166A (en) * 1971-03-09 1980-06-10 Harald Dahms Method and apparatus for electrophoresis
US3773646A (en) * 1972-05-12 1973-11-20 Electro Nucleonics Electrophoresis test kits
US3795600A (en) * 1973-03-23 1974-03-05 Instrumentation Specialties Co Electrophoresis and method apparatus
SE372714B (fi) * 1973-04-13 1975-01-13 Lkb Produkter Ab
US3888759A (en) * 1973-05-25 1975-06-10 Yeda Res & Dev Flat plate electrophoresis
US3879280A (en) * 1974-04-16 1975-04-22 Us Health Gel slab electrophoresis cell and electrophoresis apparatus utilizing same
US3932229A (en) * 1974-11-15 1976-01-13 Millipore Corporation Method of sample application to gel electrophoresis media
US4094759A (en) * 1975-01-03 1978-06-13 Max-Planck-Gesellschaft Zur Forderung Der Wissenschaften E.V. Method for simultaneous quantitative analysis of several constituents in a sample
US4130471A (en) * 1977-11-10 1978-12-19 Nasa Microelectrophoretic apparatus and process
US4337131A (en) * 1978-11-13 1982-06-29 C. Desaga Gmbh Nachf. Erich Fecht Process for electrophoresis
US4181594A (en) * 1979-03-27 1980-01-01 University Of Pittsburgh Matrix recovery electrophoresis apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
EP0094430A1 (en) 1983-11-23
US4417967A (en) 1983-11-29
FI79036C (fi) 1989-11-10
DK319683A (da) 1983-07-11
BR8207982A (pt) 1983-10-04
FI832668A (fi) 1983-07-22
DE3273604D1 (en) 1986-11-06
FI832668A0 (fi) 1983-07-22
DK319683D0 (da) 1983-07-11
WO1983001906A1 (en) 1983-06-09
CA1196311A (en) 1985-11-05
EP0094430A4 (en) 1984-04-27
EP0094430B1 (en) 1986-10-01

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI79036B (fi) Med faoror foersett gelsystem.
US7326326B2 (en) System and methods for electrophoretic separation of proteins on protein binding membranes
Oh‐Ishi et al. Preparative two‐dimensional gel electrophoresis with agarose gels in the first dimension for high molecular mass proteins
DE60222427T2 (de) Puffer-arrays zum nachweis von biomolekülen anhand ihres isoelektrischen punktes
US6277259B1 (en) High performance multidimensional proteome analyzer
US5407546A (en) Method for high-resolution two-dimensional electrophoresis and device for carrying out the same
CA2332775A1 (en) Electrophoresis apparatus and method
US20080314751A1 (en) Electrophoretic Separation of Analytes by Molecular Mass
Drabik et al. Gel electrophoresis
Conti et al. Screening of umbilical cord blood hemoglobins by isoelectric focusing in capillaries
Chiou et al. Evaluation of commonly used electrophoretic methods for the analysis of proteins and peptides and their application to biotechnology
Sobieszek et al. Urea‐glycerol‐acrylamide gel electrophoresis of acidic low molecular weight muscle proteins: Rapid determination of myosin light chain phosphorylation in myosin, actomyosin and whole muscle samples
US6404905B1 (en) Method and apparatus for impressing a master pattern to a gel image
US5316638A (en) Treatment of carbohydrates
AU1101283A (en) Grooved gel
US6298874B1 (en) Slab gel processing tank
Cohen et al. Quaternary structure of yeast pyruvate carboxylase: biochemical and electron microscope studies
JP2005528197A (ja) 分子の分離
US8858771B2 (en) Gel for isoelectric focusing
Dunn et al. High resolution two-dimensional polyacrylamide-gel electrophoresis
Righetti et al. Preparative polyacrylamide gel electrophoresis
Zilberstein et al. Third generation of focusing: Gel matrices with immobilized cation gradients
Stastny et al. Determination of relative amounts of silver stained proteins on two‐dimensional gels using internal calibrator
Dwyer Electrophoretic techniques of analysis and isolation
Zeineh Soft Laser Scanning Densitometry Compatible with High Resolution Obtained by Electrofocusing

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: GEORGETOWN UNIVERSITY