FI76462B - Kommunikationsmultiplexer med ett variabelt prioritetsschema. - Google Patents

Kommunikationsmultiplexer med ett variabelt prioritetsschema. Download PDF

Info

Publication number
FI76462B
FI76462B FI812854A FI812854A FI76462B FI 76462 B FI76462 B FI 76462B FI 812854 A FI812854 A FI 812854A FI 812854 A FI812854 A FI 812854A FI 76462 B FI76462 B FI 76462B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
channel number
channel
register
signal
counter
Prior art date
Application number
FI812854A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI76462C (fi
FI812854L (fi
Inventor
Gary J Goss
Allen C Hirtle
Angelo David Kachemov
Kin C Yu
Original Assignee
Honeywell Inf Systems
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from US06/191,580 external-priority patent/US4405981A/en
Priority claimed from US06/191,875 external-priority patent/US4385382A/en
Priority claimed from US06/191,629 external-priority patent/US4380065A/en
Application filed by Honeywell Inf Systems filed Critical Honeywell Inf Systems
Publication of FI812854L publication Critical patent/FI812854L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI76462B publication Critical patent/FI76462B/fi
Publication of FI76462C publication Critical patent/FI76462C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G06COMPUTING; CALCULATING OR COUNTING
    • G06FELECTRIC DIGITAL DATA PROCESSING
    • G06F13/00Interconnection of, or transfer of information or other signals between, memories, input/output devices or central processing units
    • G06F13/14Handling requests for interconnection or transfer
    • G06F13/20Handling requests for interconnection or transfer for access to input/output bus
    • G06F13/22Handling requests for interconnection or transfer for access to input/output bus using successive scanning, e.g. polling
    • G06F13/225Handling requests for interconnection or transfer for access to input/output bus using successive scanning, e.g. polling with priority control

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Theoretical Computer Science (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Communication Control (AREA)
  • Bus Control (AREA)
  • Small-Scale Networks (AREA)

Description

76462
Tiedonsiirtomultiplekseri jolla on vaihteleva prioriteetti-systeemi - Kommunikationsmultiplexer med ett variabelt prio-ritetsschema
Esillä oleva keksintö kohdistuu pääasiallisesti tieto-5 jenkäsittelyjärjestelmiin ja täsmällisemmin tiedonsiirtomul-tiplekseriin, jossa käytetään lukumuistia tiedonsiirtolinjojen avulla tiedonsiirtomultiplekseriin kytketyn laitejoukon muuttuvan prioriteettijärjestelmän järjestyksen ohjaamiseksi.
Tietojenkäsittelyjärjestelmä voi sisältää keskusyksikön, 10 päämuistin ja joukon syöttö/tulostuslaitteita. Koska useat syöttö/tulostuslaitteet voivat pyytää samanaikaisesti toimintaa keskusyksikön tai päämuistin yhteydessä, tarvitaan prioriteettijärjestelmän määrittämistä, jotta järjestelmä voi toimia syöttö/tulostuslaitteiden kanssa järjestyneellä 15 tavalla. Julkaisussa Encyclopedia of Computer Science, jonka ovat toimittaneet Ralston ja Meek, Copyright 1976 Mason/ Charter Publishers Inc. on esitetty joukko syöttö/tulostus-laitteiden kiertokyselymenetelmiä. Näihin sisältyvät kierto-valitsin- tai erillislinjajärjestely ja ketju- tai yhteis-20 lmjajärjestely. Kummassakin järjestelyssä syöttö/tulostuslaitteet voivat olla passiivisia ja reagoida kiertokysely-signaaliin, joka kyselee vuorotellen jokaisen syöttö/tulos-tuslaitteen, tai syöttö/tulostuslaitteet voivat olla aktiivisia ja kehittää oman keskeytyssignaalinsa.
25 US-patenttihakemuksessa Serial No. 760,782, jonka ni mityksenä on "Communications Processor Employing Line-Dedicated Memory Tables for Supervising Data Transfers", on esitetty järjestelmä, jossa kanavat ovat aktiivisia. Kukin palvelua pyytävä syöttö/tulostuslaite lähettää kanavanume-30 ronsa tiedonsiirtomultiplekserille, joka antaa korkeimman prioriteetin pienimmälle kanavanumerolle. Tämän tyyppiset prioriteettipäätösjärjestelmät antavat korkean prioriteetin laitteiden "vallata" järjestelmän. (Tämä vaikuttaa epäedullisesti järjestelmissä, joissa on suoritusteholtaan sa- 2 76462 manlaisia syöttö/tulostuslaitteita, kuten joukko katodisä-deputkinäyttöjä).
US-patenttihakemuksessa Serial No. 000,477, jonka nimityksenä on "I/O Priority Resolver", on esitetty laite, jo-5 hon sisältyy lukumuisti, jota syöttö/tulostuslaitteilta tulevat keskeytyssignaalit ohjaavat korkeimman prioriteetin palvelua pyytävän syöttö/tulostuslaitteen valitsemiseksi. Tässä prioriteettijärjestys on kiinteänä lukumuistissa.
Prioriteettijärjestyksen muuttamiseen tarvitaan erilainen 10 lukumuisti.
Tämän tyyppisissä järjestelmissä on järjestelmään lan-goitettu kiinteä prioriteetti ja niiden epäkohtana on, että jotkut syöttö/tulostuslaitteet voivat "vallata" järjestelmän samalla kun muut syöttö/tulostuslaitteet eivät saa osaansa 5 järjestelmän saatavuudesta. Näissä järjestelmissä ei ole laitteita syöttö/tulostuslaitteiden prioriteetin muuttamiseksi erikoisesti, kun toiminnan parantamiseksi on annettava ylin prioriteetti synkronisella tiedonsiirtolinjalle vas-taanottotoimintamuodossa ja toinen prioriteetti synkronisel-20 le tiedonsiirtolinjalle lähetystoimintamuodossa.
Tarvittavaa laitteistoa vähentää mikroprosessorin käyttö tiedonsiirtolinjojen valvonnassa siten, että käytetään muistiin tallennettuja kanavavalvontaohjelmalohkoja. Tällainen järjestelmä on esitetty US-patentissa 4 133 030, jonka 25 nimityksenä on "Control System Providing for the Transfer of Data in a Communications Processing System Employing Channel Dedicated Control Blocks". Tämä järjestelmä rajoittaa kuitenkin suoritustehoa rajoittaessaan käsiteltävien tiedonsiirtolinjojen lukumäärää.
30 Esillä olevan keksinnön ensisijaisena päämääränä on si ten saada aikaan tiedonsiirtoalijärjestelmän sisältävä tietojenkäsittelyjärjestelmä, jolla on parempi suorituskyky.
Keksinnön toisena tarkoituksena on saada aikaan tiedonsiirtoali järjestelmä , jossa on laite prioriteettien määrää-35 miseksi asynkronisille ja synkronisille laitteille.
Il 3 76462
Keksinnön vielä eräänä tarkoituksena on saada aikaan tiedonsiirtoalijärjestelmä, jossa on laitteet kanavanumero-listan tallentamiseksi ja kanavanumeroiden järjestyksen muuttamiseksi syöttö/tulostuslaitteiden käytettävissä olon 5 tasaamiseksi liikenteenohjaimella.
Esillä olevan keksinnön kohteena on tietojenkäsittelyjärjestelmä tietotavujen siirtämiseksi, joka käsittää: järjestelmäväylän, mainittuun järjestelmäväylään kytketyn päämuistin mai-10 nittujen tietotavujen tallentamiseksi, mainittuun järjestelmäväylään kytketyn tiedonsiirto-multiplekserin mainittujen tietotavujen siirtämiseksi mainitun päämuistin ja joukon laitteita välillä, jotka laitteet kukin valitaan toimintaan vastaanotto- ja vastaavasti lähe-15 tystoimintamuodossa mainitulta tiedonsiirtomultiplekseriltä tulevien vastaanotto- ja lähetyskanavanumeroiden ohjaamana mainitun tiedonsiirtomultiplekserin toimiessa synkronisesti yhden laitteen yhteydessä ja asynkronisesti muiden laitteiden yhteydessä 20 mainitun tiedonsiirtomultiplekserin sisältäessä kier- tokyselyelimet mainittujen vastaanottokanavanumeroiden, joilla on ensimmäinen prioriteetti, ja mainittujen lähetyskanavanumeroiden, joilla on toinen prioriteetti, määrätyn sekvenssin lähettämiseksi, 25 jolloin mainitun synkronisen laitteen valitsee maini tussa vastaanottotoimintamuodossa ensimmäinen vastaanotto-kanavanumero ja mainitussa lähetystoimintamuodossa toinen vastaanottokanavanumero mainittujen kiertokyselyelinten sisältäessä multiplek-30 serielimet mainitun toisen vastaanottokanavanumeron muuntamiseksi yhdeksi mainituista lähetyskanavanumeroista mainitun tiedonsiirtomultiplekserin suorittamaa käsittelyä varten.
Keksinnön kohteena on lisäksi tietojenkäsittelyjärjes-35 telmä tietotavujen siirtämiseksi, joka käsittää: 4 76462 j ärj estelmäväyIän, mainittuun järjestelmäväylään kytketyn päämuistin mainittujen tietotavujen tallentamiseksi, mainittuun järjestelmäväylään kytketyn tiedonsiirtomul-5 tiplekserin mainittujen tietotavujen siirtämiseksi mainitun päämuistin ja useiden tiedonsiirtolinjojen välillä jokaisen mainituista useista tiedonsiirtolinjoista toimiessa vastaan-oottokanavana tai lähetyskanavana, mainitun tiedonsiirtomultiplekserin sisältäessä kierto-10 kyselyelimet vastaanottokanavanumeroiden ja lähetyskanava-numeroiden sekvenssin, jotka vastaanottokanavanumerot ja lähetyskanavanumerot edustavat mainittua vastaanottokana-vaa ja vastaavasti lähetyskanavaa, lähettämiseksi jokaiselle mainituista useista tiedonsiirtolinjoista ja pyyntösig-15 naalin vastaanottamiseksi jonkin mainituista useista tiedonsiirtolinjoista pyytäessä mainittujen tietotavujen siirtoa vastaamalla vastaanottokanavanumeroiden tai lähetyskanava-numeroiden mainitun sekvenssin yhteen valittuun numeroon mainittujen kiertokyselyelinten sisältäessä: 20 ensimmäiset laskurielimet, jotka joukon lähtösignaale- ja ohjaamana kehittävät joukon toimintamuotosignaaleja, jotka ilmaisevat joukon toimintamuotoja, ROM-elimet, jotka on kytketty mainittuihin ensimmäisiin laskurielimiin ja jotka mainittujen toimintamuotosignaalien 25 ja ohjaussignaalien ohjaamana kehittävät mainitut lähtö-signaalit , toiset laskurielimet, jotka on kytketty mainittuihin PROM-elimiin, ja jotka mainitun lähtösignaalijoukon ohjaamana ilmaisevat mainitun vastaanottokanavan tai mainitun 30 lähetyskanavan, jossa mainittujen toimintamuotojen joukko sisältää ensimmäisen toimintamuodon ensimmäisen vastaanotto- ja lä-hetyskanavannumeroiden sekvenssin kehittämiseksi toisen toimintamuodon jokaisen mainituista vastaanot-35 tokanavista ja jokaisen mainituista lähetyskanavista kier- li 5 76462 tokyselemiseksi ja yhden mainitun tietotavun siirron toteuttamiseksi mainitun pyyntösignaalin ohjaamana, kolmannen toimintamuodon toisen vastaanotto- ja lähe-tyskanavanumeroiden sekvenssin kehittämiseksi ja 5 neljännen toimintamuodon, aikakatkaisuvirheen esiinty misen testaamiseksi tiedonsiirron loppuunsuorittamisen ilmaisun jälkeen ja mainitun toisen toimintamuodon ilmaisevien signaalien kehittämiseksi.
Keksinnön erään piirteen mukaisesti keksinnön kohteena 10 on tietojenkäsittelyjärjestelmä tietotavujen siirtämiseksi, joka käsittää: järjestelmäväyIän, mainittuun järjestelmäväylään kytketyn päämuistin mainittujen tietotavujen tallentamiseksi, 15 mainittuun järjestelmäväylään kytketyn tiedonsiirtomul- tiplekserin mainittujen tietotavujen siirtämiseksi mainitun päämuistin ja laitteidne välillä, joista laitteista kukin valitaan toimintaan vastaanotto- ja vastaavasti lähe-tystoimintamuodossa mainitulta tiedonsiirtomultiplekserilta 20 tulevien vastaanotto- ja lähetyskanavanumeroiden ohjaamana mainitun tiedonsiirtomultiplekserin sisältäessä kierto-kyselyelimet mainittujen vastaanottokanavanumeroiden ja lähetyskanavanumeroiden ennalta määrätyn sekvenssin lähettämiseksi mainituille laitteille ja pyyntösignaalin vastaan-25 ottamiseksi jonkin mainituista laitteista pyytäessä palvelua vastaamalla mainittuun vastaanotto- tai lähetyskanava-numeroon mainittujen kiertokyselyelinten sisältäessä: laskuri/rekisterielimet ensimmäisen kanavanumerosek-30 venssin kehittämiseksi aloitustoiminnan aikana, ensimmäisetmultiplekserielimet, jotka on kytketty ensimmäisessä tilassa mainittuihin laskuri/rekisterielimiin mainitun ensimmäisen kanavanumerosekvenssin kunkin numeron vastaanottamiseksi, 35 jonomuistielimen (FIFO),joka on kytketty mainitun en- 76462 siirtmäisen kanavanumerosekvenssin kunkin kanavanumeron tallentamiseksi mainitun FIFO-elimen ollessa kytketty mainittuihin laskuri/rekisterielimiin mainitun ensimmäisen kanavanu-meroiden sekvenssin kierrättämiseksi kiertokyselyn aikana 5 mainittujen laitteiden ollessa kytketty mainittuihin laskuri/rekisterielimiin ja kehittäessä mainitun vastaanotto- ja lähetyskanavanumeroiden kierrätyksen vaikutuksesta mainitun pyyntösignaalin yhden mainituista palvelua pyytävistä kana-vanumeroista vastaanottaessa sille ennalta varatun mainitun 10 ensimmäisen kanavanumerosekvenssin kanavanumeron.
Parhaana pidetyssä toteutusmuodossa tiedonsiirtojärjestelmä sisältää liikenteenohjaimen ja joukon laitteita, tyypillisenä esimerkkinä katodisädeputkinäyttöjä, jotka kukin on kytketty tiedonsiirtolinjalla liikenteenohjaimeen. Jokai-15 nen tiedonsiirtolinja voi toimia joko vastaanottokanavana, jossa tieto lähtee laitteesta, tai lähetyskanavana, jossa tieto kulkee laitteeseen päin. Jokainen tiedonsiirtolinja on yksilöity vastaanottokanavanumerolla ja lähetyskanavanu-merolla. Tämä laitteisto antaa korkean prioriteetin viimek-20 si käytetylle ryöppytoimintamuodossa toimivalle vastaanotto-kanavalle ja samanlaisen prioriteetin kaikille lähetyskanaville.
Aloitusvaiheessa liikenteenohjaimessa oleva laskuri/ rekisteri tallentaa kanavanumerolistan määrätyssä järjestyk-25 sessä jonomuistiin (FIFO). Vastaanottokanavanumeroilla, jotka ladataan FIFO-muistiin ensimmäisinä, on korkea prioriteetti ja niiden jälkeen tulevat lähetyskanavanumerot, joilla on alhainen prioriteetti.
Tiedonsiirtokanavien kiertokysely suoritetaan lataamal-30 la kanavanumero laskuri/rekisteriin FIFO-muistin lähdöstä ja lähettämällä tämä kanavanumero kaikille tiedonsiirtolinjoille. Jos mikään tiedonsiirtolinjoista ei vastaa, tämä kanavanumero ladataan FIFO-muistin tuloon ja laskuri/rekisteriin ladataan seuraava kanavanumero.
35 Tiedonsiirtokanavan pyytäessä palvelua, se vastaa kana-
II
7 76462 vanumeroonsa, joka tällöin pysyy tallennettuna laskuri/re-kisterissä. Muita kanavanumeroita kierrätetään FIFO-muistis-sa, niin että ensimmäinen vastaanottokanavanumero tulee FIFO-muistin lähtöön.
5 Kun tiedonsiirtokanavan palvelu on päättynyt, kiertoky selyä jatketaan. Jos palveltavana oli vastaanottokanava, tämän vastaanottokanavan kysely suoritetaan välittömästi. Tämä antaa korkeimman prioriteetin nopealle vastaanottoka-navalle. Lähetyskanavaa palveltaessa lähetyskanavanumero 10 ladataan FIFO-muistin tuloon multiplekserin kautta ja ensimmäinen vastaanottokanava ladataan laskuri/rekisteriin FIFO-muistin lähdöstä. Tällä varmistetaan ensimmäinen prioriteetti vastaanottokanaville.
Palvellun tiedonsiirtokanavan numero ladataan FIFO-15 muistiin seuraavaan paikkaan. Siten vastaanottokanavanumero sijoitetaan vastaanottokanavajakson alkuun ja lähetyskanavanumero sijoitetaan lähetyskanavajakson loppuun.
Tiedonsiirtoalijärjestelmä voi käsitellä 16 asynkronista tiedonsiirtolinjaa tai yhtä synkronista tiedonsiirtolin-20 jaa ja 14 asynkronista tiedonsiirtolinjaa. Korkein prioriteetti annetaan synkroniselle tiedonsiirtolinjalle vastaan-ottotoimintamuodossa, toinen prioriteetti annetaan synkroniselle tiedonsiirtolinjalle lähetystoimintamuodossa, kolmas prioriteetti annetaan asynkronisille tiedonsiirtolin-25 joille vastaanottotoimintamuodossa ja asynkronisille tiedonsiirtolinjoille lähetystoimintamuodossa annetaan alhaisin prioriteetti.
Synkroninen tiedonsiirtolinja vastaan kanavanumeroon 00.^ vastaanottotoimintamuodossa ja kanavanumeroon 0116 30 lähetystoimintamuodossa. Liikenteenohjaimessa oleva laite muuntaa lähetyskanavanumeron 01^g numeroksi 10^g ja siirtää muunnetun kanavanumeron palvelulogiikalle valitsemaan synkronisen tiedonsiirtolinjan käsittely liikenteenohjaimessa lähetystoimintamuodossa.
35 Liikenteenohjaimessa oleva laite määrää ensimmäisessä β 76462 toimintamuodossa vastaanotto- ja lähetyskanavanumeroiden aloitusjärjestyksen, jonka mukaan tiedonsiirtolinjojen kiertokysely suoritetaan. Toisessa toimintamuodossa kysellään jokainen vastaanottokanava ja tämän jälkeen jokainen 5 lähetyskanava kunnes jokin laite vastaa kanavanumeroonsa. Vastaava kanavanumero tallennetaan rekisteriin ja jäljellä olevia kanavanumeroita kierrätetään kolmannessa toimintamuodossa seuraavan prioriteetin antamiseksi listalla ensimmäisenä olevalle vastaanottokanavanumerolle.
10 Jos rekisteriin on tallennettu vastaanottokanavanumero, tämä vastaanottokanavanumero lähetetään laitteille ensimmäisenä seuraavassa kiertokyselyssä toisessa toimintamuodossa. Lista järjestetään siten, että viimeksi palveltu vastaanottokanava on ensimmäisenä ja viimeksi palveltu lähetyskanava 15 viimeisenä. Tämä mahdollistaa korkeimman prioriteetin antamisen nopealle laitteelle vastaanottotoimintamuodossa.
Toimintamuodon määräävä laitteisto sisältää lukumuistin (ROM), lukumuistiin ROM kytketyn ensimmäisen laskurin toimintamuotojen määräämiseksi, lukumuistiin ROM kytketyn kii-20 kun lähetys- ja vastaanottokanavanumeroiden ilmaisemiseksi ja toisen lukumuistin ROM kytketyn laskurin sekvenssin viimeisen vastaanottokanavanumeron ja viimeisen lähetyskanava-numeron tunnistamiseksi.
Keksinnön mukaista järjestelyä selitetään yksityiskoh-25 taisesti seuraavassa esimerkin avulla ja oheisiin piirustuksiin liittyen, joissa:
Kuvio 1 on tietojenkäsittelyjärjestelmän yleislohkokaa- vio.
Kuvio 2 on liikenteenohjaimen 10 yleislohkokaavio.
30 Kuvio 3 on S/T-mikroprosessorin 36 ja linjamikroproses- rorin 56 keskeytyslogiikan logiikkakaavio.
Kuvio 4 esittää prioriteettikyselypiirin 64 yksityiskohtaista logiikkaa.
Kuvio 5 esittää lukumuistin 518 lähtösignaaleja eri 35 toimintamuotojen aikana.
Il 9 76462
Kuvio 6 esittää tyypillistä esimerkkiä jonomuistiin tallennetusta muuttuvasta kanavanumerolistasta eri toimintamuotojen jälkeen.
Kuviossa 1 on esitetty lohkokaavio koko tietojenkäsitte-5 lyjärjestelmästä, joka sisältää keskusyksikön (CPU) 2, pää- muistin 4, tiedonsiirtoalijärjestelmän 8 ja tyypillisesti oheislaitteiden ohjauspiirin 6, jotka kaikki on kytketty yhdessä järjestelmäväylään 16.
Tiedonsiirtoalijärjestelmä 8 voi toimia liitettynä enin-10 tään 16 tiedonsiirtolinjaan ja se sisältää liikenteenohjai-men 10, joka on kytketty järjestelmäväylään 16, ja joukon linjasovittimia niihin liityvine laitteineen, jotka on kytketty liikenteenohjaimeen 10 linjasovitinväylän 17 avulla.
Tiedonsiirtoali jär jestelmä 8 voi tyypillisesti sisältää 15 linjasovittimen 12, jossa on RS232 liitäntäpiirit, linja-sovittimen 14, jossa on RS422 liitäntäpiirit, tai linjasovittimen 13, jossa on virtasilmukkaliitäntäpiirit. Linjaso-vitin 14 kykenee ohjaamaan enintään 4000 jalan kaapelia ja linjasovitin 13 kykenee ohjaamaan enintään 1000 jalan kaa-20 peliä.
Liitäntäpiiri RS232 on esitetty julkaisussa "EIA RS-232C", joka on päivätty 1979 ja jonka julkaisija on Electronics Industries Association, 2001 I Street, N.W., Washington, DC.
25 Liitäntäpiiri RS422 on esitetty julkaisussa "EIA RS- 422", joka on päivätty 1975 ja jonka julkaisija on samoin edellä mainittu Electronics Industries Association.
Virtasilmukkaliitäntä on selitetty julkaisussa "Bell System Communication - Technical Reference - 45, 55 ja 75 30 Baud Printer Line Channels - Interface Specification", jonka päiväyksenä on joulukuu 1967 ja jonka julkaisija on AT&T.
Tyypillisiä liikenteenohjaimen 10 yhteydessä käytettäviä laitteita ovat katodisädeputkinäyttö (CRT) 18, valinta-35 yksikkö (801C), moderni (202C) 22, teletype-yksikkö (TTY 33) 10 76462 21 ja rivikirjoitin 24.
Linjasovittimet 13 ja 14 voivat kumpikin palvella enintään kahdeksaa asynkronista linjaa, linjasovitin 12 voi palvella enintään kahdeksaa asynkronista tai enintään kuut-5 ta asynkronista ja yhtä synkronista linjaa. Liikenteenoh- jaimen 10 yhteydessä voi kuitenkin toimia vain kaksi linja-sovit intä, jotka palvelevat enintään 16 linjaa.
Kuviossa 2 on esitetty lohkokaavio liikenteenohjaimes-ta 10, joka sisältää S/T-mikroprosessorin 36, joka valvoo 10 liikenteenohjaimen 10 toimintaa keskusyksikön CPU 2 ja pää-muistin 4 kanssa järjestelmäväylän 16 välityksellä, ja lin-jamikroprosessorin 56, joka valvoo liikenteenohjaimen 10 toimintaa Iinjasovittimien 12 ja 14 kanssa linjasovitinväy-län 17 välityksellä. S/T-mikroprosessori 36 ja linjamikro-15 prosessori 56 ovat yhteydessä keskenään yhteisen poiminta-muistin (RAM) 44 välityksellä, johon on tallennettu linja-valvontataulukot (LCT, line control table) ja liikenteen-valvontalohkot (CCB, communication control block) sekä joukko sanomarekistereitä. Jokaiselle laitteelle on varattu 20 LCT taulukko. Puolet LCT taulukosta ohjaa laitetta vastaan-ottotoimintamuodossa ja toinen puoli lähetystoimintamuodos-sa. Vastaavasti kullekin laitteelle on varattu CCB lohko kutakin päämuistin 4 kanssa suoritettavaa vastaanottolohko-siirtoa varten ja CCB lohko kutakin päämuistin 4 kanssa 2 suoritettavaa lähetyslohkosiirtoa varten. LCT- ja CCB-toi-minta on selitetty edellä mainitussa US-patentissa n:o 4 133 030, johon tässä viitataan.
Linjavalvontataulukot ilmaisevat laitteen tietomerkkien bittien lukumäärän, onko merkin pariteetti pariton tai pa-30 rillinen, käytetyn syklisen ylimäärätarkastuksen (CTC) kaavan ja kehitetyt CRC-tavut, laitteen tilan ja osoittimet, jotka mahdollistavat fCT taulukon toiminnan kanavavalvonta-ohjelman (CCP) yhteydessä.
CCB lohkoon on tallennettu päämuistin 4 muistipaikan 35 osoite seuraavalle joko lähetettävälle tai vastaanotetta- il 11 764 62 valle merkille ja kulloisessakin lohkossa jäljellä olevien käsiteltävien merkkien lukumäärä. CCB lohkoon on tallennettu myös valvontasana, joka ilmaisee viimeisen lohkon lähetystä varten, jos CCB lohko on suoritettu, ja onko keskey-5 tys kehitettävä lohkon loppuun suorittamisen jälkeen ja joukon tilabittejä, jotka ilmaisevat linjan tilan hetkellä, jolloin CCB lohko on suoritettu loppuun. Liatetta kohden voidaan tallentaa enintään neljä vastaanoton CCB lohkoa ja neljä lähetyksen CCB lohkoa.
10 Ohjelmoitavaan lukumuistiin (PROM) 38 on tallennettu S/T-mikroprosessorissa toimivat ohjelmat. S/T-mikroprosesso-ri muodostaa signaalit, jotka ilmaisevat PROMin 38 muistipaikan osoitteen, ja lähettää nämä signaalit S/T-palvelulo-giikan 34 ja S/T-osoiteväylän 68 kautta PROMille 38. Tämän 15 osoittaan muistipaikassa oleva käsky siirretään PROMilta 38 S/T-mikroprosessorille 36 S/T-tietoväylän 74 välityksellä. S/T-mikroprosessori 36 suorittaa tämän käskyn ja muodostaa osoitesignaalit, jotka ilmaisevat seuraavan muistipaikan osoitteen PROMissa 38 seuraavan käskyn lukemiseksi S/T-20 tietoväylän 74 välityksellä.
Työ-RAM 40 toimii S/T-mikroprosessorin 36 yhteydessä tilapäismuistina muuttuvien tietojen tallentamiseksi, pino-rekisteritoimintaa varten, ts. keskeytetyn mikro-ohjelman paluuosoitteen tallentamiseksi sekä työmuistin aikaansaami-25 seksi tietojen käsittelyä varten.
S/T-palvelulogiikka 34 saa näennäisosoitteen S/T-mik-roprosessorilta 36, kun S/T-mikroprosessori osoittaa yhteisen muistin 44 LCT- tai CCB-aluetta, ja muodostaa todellisen osoitteen muistipaikan yksilöimiseksi valittuun laitteeseen 30 liittyvän tietyn kanavan LCT- tai CCB-alueen sisällä.
Väyläliitäntäpiiri 30 yhdistää liikenteenohjaimen 10 järjestelmäväylään 16 päämuistin 4 ja keskuyksikön CPU 2 kanssa tapahtuvaa toimintaa varten. Väylän pyyntö, kuittaus ja prioriteetti toiminnat on selitetty US-patentissa 3 993 35 981, jonka nimityksenä on "Apparatus for Processing Data 12 76462
Transfer Requests in a Data Processing System", joka esitetään tässä viitteenä. Väyläliitäntäpiiri 30 tallentaa myös järjestelmäväylän 16 välityksellä siirrettävät tiedot ja S/T-käskyt.
5 RAM muistiin 60 on tallennettu kanavavalvontaohjelma (CCP), joka käsittelee tiedonsiirtokanavan tietovirtaa. CCP-ohjelman osoitin osoittaa RAMin 60 seuraavan muistipaikan, jota kanavan on käytettävä kanavanpyyntökeskeytystä palveltaessa. CCP-ohjelma tyypillisesti ohjaa merkkien siir-10 toa linjasovitinliitännän 66 ja yhteisen RAMin 44 välillä linjamikroprosessorin 56 kautta, suorittaa ylimäärätarkas-tuksen merkkilaskennan ja pienehköjä muotoilutoimintoja.
PROM-muistiin 58 on tallennettu Iinjamikroprosessoris-sa 65 toimivat ohjelmat. Linjamikroprosessori 56 muodostaa 15 osoitesignaalit, jotka ilmaisevat muistipaikan osoitteen PROMissa 58, ja lähettää osoitesignaalit linjapalvelulogii-kan 54 ja linjaosoiteväylän 70 välityksellä PROMiin 58.
Tässä muistipaikan osoitteessa oleva käsky siirretään PROM ilta 58 Iinjamikroprosessorille 56 linjatietoväylän 72 vä-20 lityksellä. Linjamikroprosessori 56 suorittaa tämän käskyn ja muodostaa PROMin 58 seuraavan muistipaikan osotteen ilmaisevat osoitesignaalit seuraavan käskyn lukemiseksi linjatietoväylän 72 välityksellä.
Työ-RAM 52 toimii Iinjamikroprosessorin 56 tilapäis-25 muistina samoin kuin RAM 40 toimii S/T-mikroprosessoria 36 varten.
Linjapalvelulogiikka 54 vastaanottaa näennäisosoitteen, joka muutetaan todelliseksi osoitteeksi osoitettaessa LCT-tai CCB-alueita yhteisessä RAMissa 44. Samoin kuin S/T-30 palvelulogiikan 34 tapauksessa linjapalvelulogiikka 54 sallii yhden ohjelman osoittaa mihin tahansa tiedonsiirtokanavaan liittyvää LCT-taulukkoa tai -CCB lohkoa (kaksi kanavaa linjaa kohti: vastaanottokanava ja lähetyskanava).
S-rekisteri 50 on yhden tavun indeksirekisteri, joka 35 toimii PROMin 58 yhteydessä.
li 13 76462
Taukoajastin 62 havaitsee CCP-ohjelman toimimisen liian kauan laskemalla muistin RAM 60 osoituskertoja. Jos osoitus-kertojen lukumäärä ylittää määrätyn arvon, tyypillisesti 100, linjamikroprosessori 56 keskeytetään, CCP ohjelma py-5 säytetään hetkellisesti ja CCP-ohjelman paluuosoite tallennetaan jonoon työ-RAMissa 52.
Prioriteettikyselypiiri 64 hyväksyy jokaiseen laiteso-vittimien kanavaan liittyvät tietopyynnöt ja määrää prioriteetin kanavien palvelemiselle dynaamisesti muuttuvassa jär-10 jestyksessä.
Linjasovitinliitäntäpiiti 66 yhdistää linjasovittimet 12 ja 14 liikenteenohjaimeen 10 linjasovitinväylän 17 kautta .
S/T-mikroprosessori 36 suorittaa joukon tehtäviä, joi-15 hin sisältyy S/T-käskyjen antaminen keskusyksiköltä CPU 2 liikenteenohjaimelle 10 ja tietojensiirron valvonta linja-mikroprosessorin 56 ja päämuistin 4 välillä. Linjamikroprosessori 56 toimii yhdessä PROMin 38 kanssa CCP-ohjelman tulkkina. Kun linjamikroprosessori 56 dekoodaa CCP-ohjelman 20 käskyn, joka edellyttää tavun siirtämistä päämuistiin tai päämuistista 4, linjamikroprosessori 56 tallanetaa sillä hetkellä palveltavan kanavanumeron ja päämuistiin siirrettävän tietotavun yhteisessä muistissa 44 olevaan sanomare-kisteriin. Linjamikroprosessori 56 kehittää keskeytyksen 25 keskeytyslogiikan 78 välityksellä S/T-mikroprosessorille 36. S/T-mikroprosessori 36 yhdessä PROMin 38 kanssa antaa yhteisessä RAMissa 44 olevan sanomarekisterin osoitteen kanava-numeron ja käskykoodin sekä vastaanottotapauksessa tietotavun saamiseksi ja suorittaa tämän kanavan sen hetkisen CCB-30 lohkon osoituksen S/T-palvelulogiikan 34 kautta sen hetkisen päämuistin osoitteen saamiseksi. S/T-mikroprosessori 36 siirtää osoitteen ja tietotavun väyläliitäntäpiiriin 30, johon päämuistin 4 osoite ja tietotavu tallennetaan odottamaan kuittausta väyläpyyntöön päämuistiin 4 siirtoa varten. 35 Keskeytyslogiikka 78 reagoi myös väyläliitäntäpiiriltä h 76462 3.0 tuleviin signaaleihin S/T-mikroprosessorin keskeyttämiseksi liikenteenohjaimelle 10 osoitetun järjestelmäväylän 16 informaation vastaanottamiseksi.
Keskeytyslogiikka 78 reagoi myös taukoajastimelta 62 5 tulevaan signaaliin Iinjamikroprosessorin 56 keskeyttämiseksi, kun CCP-ohjelman käskyjen lukumäärä on ylittänyt määrätyn lukumäärän, ja prioriteettikyselypiiriltä 64 tulevaan signaaliin linjamikroprosessorin 56 keskeyttämiseksi laitteiden kiertokyselyn aloittamiseksi sekä Iinjasovittimelta 66 10 tulevaan signaaliin linjamikroprosessorin 56 keskeyttämiseksi laitteen vastatessa kiertokyselyyn.
S/T-mikroprosessori 36 voi yhdessä vapaasti toimivan ajastimen 32 kanssa antaa Iinjamikroprosessorille 56 merkin määrätyn toiminnan aloittamiseksi linjamikroprosessorin 56 15 määräämän aikaviiveen jälkeen.
Kellojärjestelmä 76 kehittää kellosignaalin vaiheen 1 ja vaiheen 2 S/T-mikroprosessorille 36 ja Iinjamikroprosessorille 56 samoin kuin joukon myöhemmin selitettäviä ajoi-tussignaaleja.
20 S/T-mikroprosessori 36 voi S/T-käskyn keskusyksiköltä CPU 2 vastaanottaessaan antaa S/T-käskyn Iinjamikroprosessorille 56 yhteisessä muistissa 44 olevan sanomarekisterin kautta RAM muistiin 60 tallennetun CCP-ohjelman ohjaamiseksi.
Lähetinvastaanotin (XCVR) 46 ja XCVR 48 erottavat S/T-25 tietoväylän 74 Iinjatietoväylästä 72. Vastaavasti multiplekseri MUX ja ohjauspiiri 42 erottavat S/T-osoiteväylän 68 IinjaosoiteväyIästä 70 ja kytkevät yhteisen RAM muistin 44 joko S/T-osoiteväylään 68 tai linjaosoiteväylään 70.
Kuviossa 3 signaali LREADY-01 tai LREADY-02 ilmaisee loo-30 gisessa O-tilassa, että linjasovittimeen 12 tai 14 kytketyllä tiedonsiirtolinjalla oleva laite pyytää palvelua vastaamalla prioriteettikyselypiirin 64 suorittamaan kiertokyselyyn. Signaalin LREADY-ohjääminen loogiseen O-tilaan palauttaa kiikun 100 kellosignaalin PRICLK-noustessa reunalla.
35 Lähtösignaali LRDYSY-, jonka arvo on looginen 0, syötetään is 76462 EI-JA-portin 102 tuloon. Signaalin STLOAD-, joka on priori-teettikyselypiirin 64 lähtö, arvona on looginen 0 kiertokyselyn aikana.
Kellosignaalin PRICLK- seuraava nousu asettaa kiikun 5 106, koska D-tulon signaali HITVAL+, EI-JA-portin 102 lähtö, on loogisessa 1-tilassa. Tämä ohjaa lähtösignaalin UP2IRQ-loogiseen 0-tilaan, mikä ohjaa Iinjamikroprosessorin 56 keskeytyssekvenssiin. Linjamikroprosessori 56 kehittää osoitteet FFF816 ja FFF916 osoitelinjoille U2AD00+00 - U2AD15+ 10 00 ja linjapalvelulogiikan 54 kautta linjaosoiteväyIälle 70 ja alkaa suorittaa PROMiin 58 tallennettuja käskyjä ja RAMiin 60 tallennettuja CCP-ohjelmia. Osoitesignaalien FFF8^g ja FFF9^g ohjaama linjapalvelulogiikkaan 54 sisältyvä logiikka ohjaa signaalin PRSCCP- loogiseksi nollaksi.
15 Tämä asettaa kiikun 108. Signaalin CCPRUN- arvo looginen 0 palauttaa kiikun 106 ja ilmaisee prioriteettikyselypiiril-le 64, että CCP on toiminnassa. Keskeytyssignaali UP2IRQ-ohjataan loogiseksi ykköseksi.
CCP ohjelmat valvovat tiedonsiirtolinjojen toimintaa.
20 Jokainen CCP- käsky kutsuu PROMissa 62 olevan ohjalmarutii-nin. Linjamikroprosessori 56 suorittaa ohjelmarutiinin käskyt CCP-käskyn suorittamiseksi.
Kun linjamikroprosessori 56 on suorittanut loppuun tiedonsiirtolinjaan liittyvän toimintansa, se kehittää 25 osoitteen 00F1^g. Linjapalvelulogiikka 54 havaitsee osoitteen 00F116 ja muodostaa signaalin LNMREF-, jonka arvo on looginen 0. Dekooderi 164 aktivoituu ja signaalin LRQIRQ-arvoksi ohjataan looginen 0. Tämä asettaa kiikun 166 ja lähtösignaali UP1IRQ-, jonka arvo on looginen 0, ohjaa 30 S/T-mikroprosessorin 36 keskeytystoimintamuotoon.
S/T-mikroprosessori 36 kehittää osoitteet FFF8^g ja FFF9^g. Osoite FFF8^g ohjaa S/T-palvelulogiikalta 34 tulevaa signaalia U1CRIQ-, joka palauttaa kiikun 166. PROM muistiin 38 tallennettu ohjelmarutiini ohjaa S/T-mikropro-35 sessoria 36 käsittelemään tietoja linjamikroprosessorin 16 7 6 4 6 2 56 yhteisessä muistissa 44 olevaan sanomarekisteriin tallentamien komentosignaalien mukaisesti.
CPU 2 voi ohjata liikenteenohjainta 10 lähettämällä S/T-käskyjä järjestelmäväylän 16 kautta. Nämä S/T-käskyt 5 asettavat tai lukevat LCT taulukot ja CCB-lohkot. Esimerkiksi eräs syöttö/tulostuskäsky asettaa päämuistin 4 osoitteen CCB-lohkoon. Toinen syöttö/tulostuskäsky asettaa alueen kyseisessä CCB-lohkossa.
Väyläliitäntäpiiri 30 kehittää signaalin IOCMMD+, 10 kun syöttö/tulostuskäsky vastaanotetaan keskusyksiköltä CPU 2 järjestelmäväylän 16 kautta.
Lähtösignaali IOCMMD+ asettaa kiikun 128 väyläliitän-täpiiriltä 30 tulevan ajoitussignaalin MYD100+ nousevalla reunalla. Kesksytyssignaali UP1NMI-, jonka arvo on looginen 15 0, syötetään S/T-mikroprosessorin 36 ehdottomaan keskeytys- tulonapaan mikroprosessorin kehittäessä keskeytysvektori-osoitteet FFFC^g ja FFFD^g. Syöttö/tulostuskäsky sisältää toimintakoodin, joka muuntaa keskeytysvektoriosoitetta FFFC^ S/T-palvelulogiikassa 34 toimintakoodin määrittele-20 män syöttö/tulostuskäskyn suorittavan ohjelman aloitusosoit-teen sisältävän PROMin 38 muistinpaikan osoitteen osoittamiseksi. Keskeytysvektoriosoite FFFC^g kehittää S/T-palvelulogiikassa 34 signaalin NM1CLR-, joka palauttaa kiikun 128.
Taukoajastimelta 62 tulevan signaalin TBORW1- nousu 25 asettaa kiikun 126 taukoajastimen 62 suorittaessa aikakat-kaisun. Keskeytyssignaali UP2NMI-, jonka arvo on looginen 0, syötetään linjamikroprosessorin 56 ehdottomaan keskey-tystuloon, joka mikroprosessori kehittää keskeytysvektori-osoitteet FFFC^g ja FFFD^g. PROMin 58 muistipaikkojen osoit-30 teiden FFFC^g ja FFFD^g sisällöt muodostavat ohjelman osoitteen taukoajastimen 62 aikakatkaisun käsittelemiseksi. Kiikku 126 palautetaan ajastimen pysäyttämisen tai ODOTA-käs-kyn ajaksi, kun signaali DTMRSB-, dekooderin 164 lähtö, ohjataan loogiseksi nollaksi.
n 17 7 6 4 6 2 S/T-mikroprosessorin 36 ja Iinjamikroprosessorin 56 tulonapoihin syötetään joukko ajoitus- ja valvontasignaale-ja. Signaalit P1PHZ1+, P1PHZ2+, P2PHZ1+ ja P2PHZ2+, jotka syötetään napoihin (31 ja 02, muodostavat perusajoituksen.
5 Napaan F2 syötetty signaali CKPHZA- vapauttaa tietoväylän mikroprosessorin kirjoitusjakson aikana ja estää tietoväylän mikroprosessorin lukujakson aikana. HALT napaan syötetyt signaalit P1HALT- ja P2HALT-, joiden arvona on looginen nolla, pysäyttävät mikroprosessorin käskyn suorittamisen jäl-10 keen. Signaali MSTCAD-, joka syötetään napaan R, käynnistää mikroprosessorin kun tehonsyöttö kytketään.
Kuvio 4 esittää prioriteettikyselypiirin 64 yksityiskohtaista logiikkakaaviota. Kuvio 5 esittää PROMin 518 lähtötilaa eri tuloyhdistelmillä kuten sarakkeissa A-V on esi-15 tetty.
Prioriteettikyselypiirillä 64 on seitsemän toimintamuotoa
Toimintamuoto 1 Signaalin INSCAN+ arvo looginen 1 Tämä on aloitustoimintamuoto, jossa FIFO muistiin 500 20 ladataan 31 32:sta kanavanumerosta. Jäljelle jäänyt 32. kanavanumero ladataan laskuri/rekisteriin 504. Koska FIFO muistissa 500 on neljä bittiä kussakin muistipaikassa, LDSCAN-kiikku 524 on palautettuna 16 vastaanottonumerolle ja asetettuna 16 lähetyskanavanumerolle. Vastaanottokana-25 vanumeroilla, jotka signaalin LDSCAN+ arvo looginen 0 ilmaisee, on prioriteetti lähetyskanavanumeroihin verrattuna, jotka ilmaisee signaalin LDSCAN+ arvo looginen 1. Vastaan-ottokanavanumerot ladataan FIFO muistiin 500 ennen lähetys-kanavanumeroita.
30 Toimintamuoto 2 Signaalin INSCAN+ arvo looginen 0
Signaalin STATE1+ arvo looginen 0 Signaalin STATE2+ arvo looginen 0 Signaalin STATE3+ arvo looginen 0
Jokainen 5-bitin kanavanumero, signaalit LSCAN0+, 35 LSCAN1+, LSCAN2+, LSCAN3+ ja LDSCAN+, lähetetään vuorollaan is 76462 laitteille. Palvelua pyytävä laite antaa kanavanumeron vastaanottaessaan signaalin LREADY-, jonka arvo on looginen 0. Tämä keskeyttää linjamikroprosessorin 56 kanavapyynnön toteuttamiseksi CCP ohjelman avulla.
5 Toimintamuoto 3 Signaalin INSCAN+ arvo looginen 0
Signaalin STATE1+ arvo looginen 0 Signaalin STATE2+ arvo looginen 0 Signaalin STATE3+ arvo looginen 1 a) Vastaanottokanava toiminnassa 10 Jäljellä olevia vastaanottokanavanumeroita kierräte tään, minkä jälkeen ensimmäinen lähetyskanavanumero on FIFO muistin 500 lähdössä.
b) Lähetyskanava toiminnassa
Ei toimintoja prioriteettikyselylogiikassa 64.
1 5 Toimintamuoto 4 Signaalin INSCAN+ arvo looginen 0
Signaalin STATE1+ arvo looginen 0 Signaalin STATE2+ arvo looginen 1 Signaalin STATE3+ arvo looginen 0 a) Vastaanottokanava toiminnassa 20 FIFO-muisti 500 aloittaa lähetyskanavanumeroiden kier rätyksen lähdöstä tuloon.
b) Lähetyskanava toiminnassa
Ei toimintoja prioriteettikyselypiirin 64 logiikassa. Toimintamuoto 5 Signaalin INSCAN+ arvo looginen 0 25 Signaalin STATE1+ arvo looginen 0
Signaalin STATE2+ arvo looginen 1 Signaalin STATE3+ arvo looginen 1 a) Vastaanottokanava toiminnassa Lähetyskanavanumeroita kierrätetään. Kierrätyksen jäl-30 keen ensimmäinen vastaanottokanavanumero on FIFO-muistin 500 lähdössä.
b) Lähetyskanava toiminnassa Lähetyskanavanumeroita kierrätetään. Kierrätyksen jälkeen ensimmäinen vastaanottokanavanumero on FIFO-muistin 35 500 lähdössä.
76462 19
Vastaanottokanaville annetaan prioriteetti kierrättämällä kanavanumeroita FIFO-muistissa 500 kunnes ensimmäinen vastaanottokanavanumero tulee FIFO-muistin 500 lähtöön. Toimintamuoto 6 Signaalin INSCAN+ arvo looginen 0 5 Signaalin STATE1+ arvo looginen 1
Signaalin STATE2+ arvo looginen 0 Signaalin STATE3+ arvo looginen 0
Prioriteettikyselypiirin 64 logiikka on ODOTUS-toi-mintamuodossa kunnes linjamikroprosessori 56 ilmaisee, että 10 CCP on suoritettu loppuun ja signaalin CCPRUN arvo on looginen nolla. Tällöin: a) Vastaanottokanava toiminnassa 1) Ei taukoajastimen aikakatkaisua
Ei toimintoja prioriteettikyselypiirin 64 logiikassa. 15 2) Taukoajastimen 62 aikakatkaisu
Aloitusjakso laskuri/rekisteriin 504 tallennetun vas-taanottokanavanumeron kierrättämiseksi FIFOn 500 tuloon, millä estetään liikenteenohjaimen 10 "lukkiutuminen" tietyssä kanavassa esiintyvästä virhetoiminnasta johtuen.
20 b) Lähetyskanava toiminnassa 1) Ei taukoajastimen aikakatkaisua
Aloitusjakso laskuri/rekisteriin 504 tallennetun lähe-tysnumeron lataamiseksi FIFOn 500 tuloon.
2) Taukoajastimen 62 aikakatkaisu 25 Aloitusjakso laskuri/rekisteriin 504 tallennetun lähe- tyskanavanumeron tallentamiseksi FIFOn 500 tuloon. Toimintamuoto 7 Signaalin INSCAN+ arvo looginen 0
Signaalin STATE1+ arvo looginen 1 Signaalin STATE2+ arvo looginen 0 30 Signaalin STATE3+ arvo looginen 1 a) Vastaanottokanava toiminnassa 1) Ei taukoajastimen 62 aikakatkaisua
Siirtyminen toimintamuotoon 2 2) Taukoajastimen 62 aikakatkaisu 35 FIFOn 500 lähdössä olevan vastaanottokanavanumeron aa 76462 lataus laskuri/rekisteriin 504 ja siirtyminen toimintamuotoon 2.
b) Lähetyskanava toiminnassa 1) Ei taukoajastimen 62 aikakatkaisua 5 FIFOn 500 lähdössä olevan vastaanottokanavanumeron la taus laskuri/rekisteriin 504 ja siirtyminen toimintamuotoon 2.
2) Taukoajastimen 62 aikakatkaisu FIFOn 500 lähdössä olevan vastaanottokanavanumeron la-10 taus laskuri/rekisteriin 504 ja siirtyminen toimintamuotoon 2.
Toimintamuodot 2-5 antavat korkeimman prioriteetin nopealle laitteelle, jonka vastaanottokanavanumero ladataan laskuri/rekisteriin 504, seuraava prioriteetti annetaan vas-taanottokanavaa pyytäville laitteille ja viimeinen priori-15 teetti annetaan lähetyskanavaa pyytäville laitteille. Viimeksi käsitellyllä vastaanottokanavalla on korkein prioriteetti ja viimeksi käsitellyllä lähetyskanavalla on alhaisin prioriteetti.
Seuraavassa selitetään prioriteettikyselypiirin 64 yk-20 sityiskohtainen logiikka esittämällä mainitut seitsemän toimintamuotoa kuvioita 4 ja 5 käyttämällä.
Toimintamuoto 1 - Aloitus PROM 518 aikaansaa kuvion 5 sarakkeissa A, B, C ja D esitetyt lähtösignaalit.
25 Sarakkeiden A, B ja C tapauksessa lähtösignaalien LONGSH- ja STLOAD-arvoina on looginen 1 ja lähtösignaalien SHFTEN- ja STECNT+ arvoina looginen 0.
FIFO-muistiin 500 ladataan 31 kanavanumeroa. 32. kana-vanumero F^6 pysyy tallennettuna laskuri/rekisteriin 504.
30 FIFO 500 tallentaa neljä bittiä jokaisessa muistipaikassa kunkin kanavanumeron viidennen bitin ollessa tallennettu LDSCAN kiikkuun 524. 16 vastaanottokanavanumeroa ladataan FIFO-muistiin 500 kiikun 524 ollessa palautettuna ja niiden jälkeen 15 lähetyskanavanumeroa kiikun 524 ollessa asetet-35 tuna. Kanavanumerot ladataan FIFO muistiin 500 peräkkäin n 21 76462 laskuri/rekisteriltä 504 lähetyskanavanumeron F^g jäädessä laskuri/rekisteriin 504 ja kiikun 524 jäädessä asetetuksi.
Signaalit LONGSH- ja INSCAN+ ohjaavat loogisessa 1-tilassa laskuri/rekisterin 504 toimimaan laskurina. Signaali 5 CLEAR- ohjaa loogisessa 0-tilassa laskurin 514 lähtösignaa-lit loogisiksi nolliksi liikenteenohjaimen 10 käynnistysvaiheen aikana. Signaali INSCAN- asettaa loogisessa 0-tilas-sa JA-portin 520 lähtösingaalin SELMUX+ loogiseen 0-tilaan, mikä ohjaa multiplekserin (MUX) 502 vastaanottamaan laskuri/ 10 rekisterin 504 lähtösignaalit.
Siirtopulssikiikku 508 asetetaan jokaisella FIFO-muis-tiin 500 kirjoitetulla kanavanumerolla ja palautuessaan se kasvattaa laskuri/rekisteriä 504 seuraavaan kanavanumeroon. Kiikun 508 palautuminen kasvattaa myös laskuria 516, joka 15 ilmaisee viimeisen vastaanottokanavanumeron ja viimeisen lähetyskanavanumeron tallentamisen laskuri/rekisteriin 504.
Tulosignaali INPRDY+ ilmaisee loogisessa 1-tilassa, että FIFOn 500 tulo on käytettävissä. Lähtösignaali OUTRDY+ ilmaisee loogisessa 1-tilassa, että FIFOn 500 lähtö on täy-20 si. Signaalit OUTRDY+ ja INPRDY+ ohjaavat multiplekserin MUX 506 lähtösignaalin SHIFTS+ asettamaan tai palauttamaan kiikun 508 kellopulssin PRICLK- noustessa.
Aluksi laskuri/rekisteri 504 nollataan tilaan 0^g signaalin CLEAR-arvolla looginen 0. Signaalin INPRDY+ arvo 25 on looginen 1, signaalin OUTRDY+ arvo on looginen 0, signaalin INSCAN+ arvo multiplekserin MUX 506 tulossa on looginen 1 ja kiikku 508 tulee asetetuksi kellopulssien PRICLK-noustessa. FIFOn 500 tulonapaan syötetty signaali SHFPLS+, jonka arvo on looginen 1, lataa lähtösignaalit LDSCAN0+ 30 -LDSCAN3+ FIFO-muistiin 500 multiplekserin MUX 502 kautta signaaleina IFIF00+ - IFIF03+.Signaali INPRDY+ ohjataan loogiseen 1-tilaan, kun kanavanumero vastaanotetaan laskuri/ rekisteriltä 504 ja SHFPLS+ valitsee loogisessa 1-tilassa multiplekserin MUX 506 tulonavan 4. Signaali SHFTEN- ai-35 kaansaa loogisessa 0-tilassa kiikun 508 palautuksen. Sig- 22 76462 naalin SHFPLS- nousu kasvattaa rekisteri/laskuria 504, koska signaalin INSCAN+, invertterin 536 lähdön, arvo on looginen 1. Kanavanumeron edetessä FIFOn 500 läpi signaali INPDRY+ tulee jälleen ohjatuksi loogiseksi ykköseksi. Sig-5 naalin OUTDRY+ arvo voi olla looginen ykkönen seuraavalla jaksolla. Tässä tapauksessa kiikku 508 tulee asetetuksi, koska multiplekserin MUX 50 tulonapaan 3 syötetyn signaalin SHFTEN-, invertterin 538 lähdön, arvo on looginen 1.
Signaalin SHFPLS- nousu kasvattaa laskuria 516. Kiikku 10 on palautettuna ensimmäisen 16 kanavanumeron tapauksessa osoittaen kanavanumerot vastaanottokanavanumeroiksi. Kun 16. kanavanumero F.,- tallennetaan laskuri/rekisteriin 504, 1 o muistibittisignaali DIRCNT+, laskurin 516 muistibittiläh-tö tulee ohjatuksi loogiseksi ykkökseksi. PROMin 518 tuloon 15 syötetty signaali DIRCNT+ aikaansaa kuvion 5 sarakkeen C lähdöt. Signaalin DIRCNT+ lasku asettaa kiikun 524, koska signaalin SELMUX-, invertterin 522 lähdön, arvo on looginen 1. Kuvion 5 sarake B esittää PROMin 518 lähtöjä. Seu-raavat 15 lähetyskanavanumeroa ladataan FIFO-muistiin 500. 20 Kun signaalin DIRCNT+ arvo on jälleen looginen 1, PROMin lähdöillä on kuvion 5 sarakkeessa D esitetyt arvot. Signaali SHFTEN- ohjataan arvoon looginen 1 ja signaali STLOAD-arvoon looginen 0, mikä estää kiikun 508 asettamisen ja numeron 8^ lataamisen laskuriin 514. Tämä ohjaa signaalin 25 INSCAN- arvoon looginen 1 ja signaalin INSCAN+ arvoon looginen 0. Lähetyskanavanumero F^g tallennetaan laskuri/rekisteriin 504 .
Toimintamuoto 2
Kiertokyselyn alkaessa signaalin LREADY- arvo on loo-30 ginen 1, kuvion 3 kiikku 100 on asetettuna ja lähtösignaa-lin LRDYSY- arvo on looginen 1 ja PROMin 518 lähdöt ovat loogisia nollia kuten kuvion 5 sarakkeessa E on esitetty. Signaalit INPRDY+ ja OUTRDY+ ovat loogisessa 1-tilassa, koska FIFO-muistin 500 lähtö on täysi ja tulo on käytettä-35 vissä. Signaalin SHFTEN- arvo looginen 1 asettaa kiikun 508 n 23 7 6 4 6 2 ja signaalin SHFTEN- arvo looginen 0 palauttaa kiikun 508.
Signaali SHFTOT+, JA-portin 510 lähtö, on loogisessa 1-tilassa. Tämä aikaansaa kanavanumeron lukemisen FIFO-muis-tista 500 signaalilinjojen OFIFOO+ - OFIF03+ kautta ja tal-5 lentämisen laskuri/rekisteriin 504. Edellinen kanavanumero, joka lähetettiin laitteelle linjasovittimen 66 kautta, ladataan nyt FIFO-muistiin 500 multiplekserin MUX 502 kautta. Kiertokyselytoiminta jatkuu signaalin DIRCNT+ ohjatessa kiikun 524 kääntymään signaalin DIRCNT+ peräkkäisillä laske-10 villa reunoilla, koska signaalin SELMUX- arvona on looginen 1 .
Tämä kiertokysely jatkuu kunnes palvelua pyytävä laite vastaa laskuri/rekisterin 504 lähettämään kanavanumeroon ohjaamalla signaalin LREADY- loogiseen 0-tilaan, mikä vuo-15 rostaan asettaa signaalin LONGSH- ja signaalin SHFTEN- loogisiksi ykkösiksi kuten kuvion 5 sarakkeessa F on esitetty. Tämä pysäyttää kiertokyselyn estämällä kiikun 508 asettamisen ja säilyttämällä keskeyttävän kanavanumeron laskuri/ rekisterissä 504. Signaali LREADY- palauttaa loogisessa 20 0-tilassa kuvion 3 kiikun 100 ohjaten signaalin LRDYSY- loogiseksi nollaksi. Tämä keskeyttää linjamikroprosessorin 56. Kanavaohjelma käynnistyy, minkä ilmaisee kuvion 3 signaalin CCPRUN+ arvo looginen 1. Tällöin kuten kuvion 5 sarakkeessa G on esitetty, PROMin 518 lähdöt ovat loogisia ykkösiä 25 ja signaalin STECNT+ arvo looginen 1 kasvattaa laskuria 514 prioriteettikyselypiirin 64 ohjaamiseksi seuraavaan toimintamuotoon.
Toimintamuoto 3 a) Vastaanottokanava toiminnassa 30 Jos oletetaan, että vastaanottokanava on vastannut kanavanumeroonsa, tällöin kuten kuvion 5 sarakkeessa H on esitetty signaalit LONGSH- ja STLOAD- ovat loogisia ykkösiä ja signaalit SHFTEN- ja STECNT+ ovat loogisia nollia. Tämä ohjaa JA-portin 520 lähdön, signaalin SELMUX+, loogi-35 seksi ykköseksi valiten multiplekserin MUX 502 navan 1.
2« 76462
Myös kiikku 508 kääntyy kuten edellä on selitetty, koska signaalin SHFTEN+ arvona on looginen 1. Vastaanottokanava-numerot kiertävät FIFOn 500 lähdöstä sen tuloon multiplekserin MUX 502 kautta kunnes signaali DIRCNT+ saa arvon loo-5 ginen 1. Tämä ohjaa signaalin STECNT+ loogiseksi ykköseksi kuten kuvion 5 sarakkeessa I on esitetty ja aikaansaa laskurin 514 kasvattamisen kellopulssin PRICLK- nousevalla reunalla, mikä asettaa prioriteettikyselypiirin 64 toimintamuotoon 4.
10 b) Lähetyskanava toiminnassa
Koska kiikku 524 on asetettuna ja signaalin LDSCAN+ arvona on looginen 1, PROMin 518 lähdöt ovat loogisia ykkösiä kuten kuvion 5 sarakkeessa J on esitetty, mikä aikaansaa laskurin 514 kasvattamisen, mikä asettaa priori-15 teettikyselypiirin 64 toimintamuotoon 4.
Toimintamuoto 4 a) Vastaanottokanava toiminnassa
Koska signaalin DIRCNT+ arvo on edelleen looginen 1 viimeisen vastaanottokanavan kierrätyksen aikana FIFOn 20 500 tulosta sen lähtöön, tällöin kuten kuvion 5 sarakkees sa K on esitetty signaalin SHFTEN- arvo looginen 0 mahdollistaa kiikun 508 tilan vaihtumisen jatkumisen. Kun signaali DIRCNT+ laskee loogiseen nollaan, signaali STECNT+ ohjataan loogiseksi ykköseksi kuten kuvion 5 sarakkeessa 25 L on esitetty. Tämä kasvattaa laskuria 514 ja asettaa prioriteettikyselypiirin 64 toimintamuotoon 5 lähetyskanavanu-meroiden alkaessa kiertää FIFOn 500 lähdöstä sen tuloon multiplekserin MUX 502 kautta.
b) Vastaanottokanava toiminnassa 30 Koska kiikku 524 on asetettuna, kuten kuvion 5 sarak keessa M on esitetty, kaikki PROMin 518 lähtösignaalit ovat loogisia ykkösiä. Tämä kasvattaa laskuria 514 ja asettaa prioriteettikyselypiirin 64 toimintamuotoon 5.
li 25 7 6 4 6 2
Toimintamuoto 5 a) Vastaanottokanava toiminnassa PROMin 518 lähtösingaalit LONGSH-, jonka arvo on looginen 1, ja SHFTEN-, jonka arvo on looginen 0, kuten kuvion 5 5 sarakkeessa N on esitetty, sallivat lähetyskanavanumeroiden kierrätyksen jatkumisen FIFOn 500 lähdöstä sen tuloon multiplekserin MUX 502 kautta, koska kiikku 508 tulee asetetuksi ja palautetuksi. Kun viimeinen lähetyskanavanumero on kierrätetty, signaali DIRCNT+ ohjataan loogiseksi ykköseksi ja 10 kuten kuvion 5 sarakkeessa 0 on esitetty, kaikki PROMin 518 lähtösignaalit ovat loogisia ykkösiä, mikä asettaa priori-teettikyselypiirin 64 toimintamuotoon 6. FIFO muistissa 500 on vanha ensimmäinen vastaanottokanavanumero lähdössä ja viimeinen lähetyskanavanumero viimeisellä paikalla.
15 b) Lähetyskanava toiminnassa
Kuvion 5 sarakkeissa N ja O esitetyt PROMin 518 lähtö-signaalit aikaansaavat lähetyskanavanumeroiden kierrätyksen kuten edellä on selitetty toimintamuodon 5a yhteydessä. Toimintamuoto 6 20 Signaalit LONGSH-, SHFTEN- ja STLOAD-, joiden arvona on looginen 1, ja signaali STECNT+, jonka arvona on looginen 0, kuten kuvion 5 sarakkeessa P on esitetty, pitävät prioriteettikyselypiirin 64 ODOTA-toimintamuodossa linja-mikroprosessorin 56 käsitellessä laskuri/rekisterin 504 ja 25 kiikun 524 lähtöjen osoittamaa kanavaa, koska signaali CCPRUN+ on loogisessa 1-tilassa, a) Vastaanottokanava toiminnassa 1) Ei taukoajastimen 62 aikakatkaisua
Kun signaalin CCPRUN+ arvo laskee loogiseksi nollaksi 30 ilmaisten, että Iinjamikroprosessori 56 on suorittanut loppuun CCP-ohjelman, tällöin kuten kuvion 5 sarakkeessa Q on esitetty kaikki PROMin 518 lähdöt ovat loogisia ykkösiä ja prioriteettikyselypiiri 64 asettuu toimintamuotoon 7.
2) Taukoajastimen 62 aikakatkaisu 35 Linjamikroprosessorin 56 keskeytyssignaalin UP2NMI+ ar- 76462 26 vo looginen 1 ilmaisee/ että taukoajastin 62 on suorittanut aikakatkaisun eli että CCP on ollut toiminnassa enemmänkuin määrätyn lukumäärän ohjelma-askeleita. Tällöin kuten kuvion 5 sarakkeessa 5 on esitetty PROMin 518 signaalit LONGSH- ja 5 SHFTEN- ovat loogisia nollia ja signaalit STECNT+ ja STLOAD-ovat loogisia ykkösiä. Tämä valitsee multiplekserin MUX 502 navat 0 ja aikaansaa laskuri/rekisteriin 504 tallennetun kanavanumeron latauksen FIFO muistiin 500 multiplekserin MUX 502 kautta ja FIFOn 500 lähdössä olevan kanavanumeron 10 tallentamisen laskuri/rekisteriin 504. Laskuria 514 kasvatetaan, mikä asettaa prioriteettikyselypiirin 64 toimintamuotoon 7.
b) Lähetyskanava toiminnassa
Kuten kuvion 5 sarakkeissa R ja T on esitetty signaalit 15 LONGSH- ja SHFTEN- ovat loogisia nollia ja signaalit STECNT+ ja STLOAD- ovat loogisia ykkösiä. Tämän vuoksi riippumatta signaalni UP2NMI+ tilasta laskuri/rekisteriin 504 tallennettu lähetyskanavanumero ladataan FIFOn 500 tuloon ja ensimmäinen lähetyskanavanumero ladataan laskuri/rekisteriin 20 504 ja laskuria 514 kasvatetaan, mäkä asettaa prioriteetti kyselypiirin 64 toimintamuotoon 7.
Kummassakin tapauksessa signaali CLRCNT-, EI-JA-portin 526 lähtö, ohjautuu loogiseksi nollaksi, koska EI-JA-portin 526 tulosignaalit STATE+1, STECNT+ ja LDSCAN- ovat loo-25 gisia ykkösiä. Tämä nollaa laskurin 516 (joka sisältää numeron F^g) loogiseen 0-tilaan. Myös EI-JA-portin 526 lähtö syötetään kiikun 524 palautustuloon estämään sen asettuminen signaalin DIRCNT+ laskiessa.
Toimintamuoto 7 30 Jos laskuri/rekisteriin 504 tallennettua kanavanumeroa ladataan FIFO muistiin 500, minkä ilmaisee signaalin SHFPLS+ arvo looginen 1, tällöin kuten kuviosta 5 ilmenee PROMin 518 lähtösignaalit LONGSH- ja SHFTEN- sallivat siirron loppuun suorittamisen. Kun kiikku 528 on palautettuna, signaa-35 lit LONGSH- ja SHFTEN- ovat loogisia ykkösiä ja signaalit n 27 764 6 2 STECNT+ ja STLOAD- ovat loogisia nollia kuten kuvion 5 sarakkeessa V on esitetty.
Signaalin STLOAD- arvo looginen 0 ohjaa laskurin 514 lähdön, signaalit STATE 1 + , STATE2+ ja STATE3+, loogisiksi 5 nolliksi ja signaalin INSCAN- loogiseksi ykköseksi, mikä ohjaa PROMin 518 lähtösignaalit kuvion 5 sarakkeessa E esitettyyn tilaan. Kiertokyselytoiminta jatkuu toimintamuodon 2 yhteydessä selitetyllä tavalla.
Linja mikroprosessori 56 kehittää osoitteen 00F4^g lin-10 jaosoiteväylään 70 kanavanumeron lukemiseksi linjapalvelu-logiikkaan 54. Kuvion 3 dekooderille 164 syötetyt osoitesig-naalit U2AD13+, jonka arvo on looginen 1, ja osoitesignaa-lit U2AD12+, U2AD14+ ja U2AD15+, jotka ovat loogisia nollia, ohjaavat signaalin LNRQSB- loogiseksi nollaksi, mikä 15 valmistaa ohjaimen 512 ja ohjaa aktiivisen kanavanumeron linjatietoväylälle 72 tallennettavaksi linjapalvelulogiik-kaan 54.
Kuvion 6 sarakkeet R1-R5 esittävät kanavanumeroiden listan järjestyksen FIFO-muistissa 500 eri toimintamuotojen 20 aikana, kun vastaanottokanava on vastannut kanavanumeroonsa. Sarakkeet T1-T3 esittävät kanavanumeroiden listan järjestyksen FIFO muistissa 500, kun lähetyskanava on vastannut kanavanumeroonsa sen jälkeen kun vastaanottokanava on vastannut kanavanumeroonsa. Sarake T1 esittää FIFO muistin 500 kanava-25 numerolistaa aloituksen jälkeen toimintamuodon 1 aikana kanavanumeron 1F ollessa toimintamuodon 2 aikana kiertokyselyn ensimmäinen kanavanumero. F on laskuri/rekisteriin 504 tallennettu heksadesimaalinumero ja 1 on kiikun 524 lähtö-signaalin LDSCAN+ binääritila.
30 Sarake R1 esittää listaan vastaanottokanavan 05 vastat tua kanavanumeroonsa toimintamuodon 2 aikana. Saraka R2 esittää tulosta vastaanottokanavanumeroiden kierrätyksestä listan päähän toimintamuodossa 3. Saraka R3 esittää tulosta lähetyskanavanumeroiden kierrätyksestä listan päähän 35 toimintamuotojen 4 ja 5 aikana.
28 7 6 4 6 2
Toimintamuotojen 6 ja 7 aikana sarake R4 esittää listaa, jossa vastaanottokanavanumero 05^g on kierrätetty listan päähän ja seuraava vastaanottokanava 00., on ladattu I o laskuri/rekisteriin 504 (ensimmäinen 0 osoittaa signaalin 5 LDSCAN+ arvon looginen 0). Sarakkeen 03 edustamassa listassa ei ole esitetty taukoajastimen 62 aikakatkaisutapausta vastaanottokanavanumerolle 05. Tämä tehdään liikenteenohjai-men "lukkiutumisen" estämiseksi kanavanumeron 05 jatkuvista aikakatkaisuista johtuen.
10 Sarakkeen R3 tai R4 osoittama lista kiertokysellään tämän jälkeen toimintamuodossa 2.
Sarake T1 osoittaa, että kanavanumero 17 on vastannut kanavammeroonsa toimintamuodon 2 kiertokyselyn aikana. Sarake T2 esittää jäljelle jääneiden lähetyskanavanumeroiden 15 kierrätyksen listan päähän toimintamuodossa 5. Sarakkeesta T3 ilmenee, että toimintamuodoissa 6 ja 7 lähetyskanavanume-ro ladataan FIFO-muistiin 500 ja kiikku 524 palautetaan ja ensimmäinen vastaanottokanavanumero 05 FIFOn 500 lähdössä tallennetaan laskuri/rekisteriin 504. Kiertokysely jatkuu 20 tämän jälkeen toimintamuodossa 2.
Seuraavat loogiset piirit on selitetty julkaisussa TTL Data Book for Design Engineers, Second Edition, Copyright 1976, Texas Instruments Inc.
Kiikut 100, 128 74S74 25 106 74LS74 108, 126, 166 74LS112 524 74LS112 508 74LS74
Dekooderi 164 74LS138 30 Laskurit 504, 514 74LS161 516 74LS191 MUX 502 74LS157 528 74LS151
II
29 76462
Seuraavat AM 3341/2841 piiri on selitetty julkaisussa Advanced Micro Devices Databook, Copyright 1974, Advanced Microdevices, 901 Thompson Place, Synnyvale, California 94086.
5 FIFO 500 AM 3341/2841
Seuraava 82S137 piiri on selitetty julkaisussa Signe-tics Data Manual, Copyright 1976, Signetics Corporation, 811 E. Argues Avenue, Sunnyvale, California 94086.
PROM 518 82S137 10 Mikroprosessorit 36 ja 56 ovat Motorola 6800B piirejä, jotka on esitetty julkaisussa The Complete Microcomputer Data Catalog, Copyright 1978, Motorola Semiconductor Products Inc., Box 20912, Phoenix, Arizona.

Claims (10)

30 7 6462 Patenttivaatimukset;
1. Tietojenkäsittelyjärjestelmä, joka käsittää päämuis-tin (4), järjestelmäväylän (16), tiedonsiirtomultiplekserin (10) ja useita laitteita (18, 20, 21, 22, 24), joista kukin on kytketty mainittuun multiplekseriin vastaavan tiedonsiirtolinjan välityksellä, joka toimii sekä lähetys- että vastaanottokanavana tiedonsiirron mahdollistamiseksi mainitun päämuistin kanssa, jolloin mainittu järjestelmä siirtää tietotavuja mainittujen laitteiden ja mainitun päämuistin välillä, joka multiplekseri käsittää kiertokyselyelimet (64) signaalien selektiiviseksi lähettämiseksi mainittujen kanavien kautta mainittuihin laitteisiin mahdollistaen niiden järjestelmän kautta tapahtuvan kommunikoinnin ja pyyntösig-naalien vastaanottamisen yhdestä laitteista kun viimemainittu pyytää palvelua vastaanotettuaan mainitut signaalit kier-tokyselyelimistä (64), tunnettu siitä, että mainitut kiertokyselyelimet (64) lähettävät vastaanotto- tai lähetys-kanavia edustavien kanavanumeroiden ennaltamäärättyjä sekvenssejä mainittuja tiedonsiirtolinjoja pitkin, ja käsittävät laskuri/rekisterielimet (504) ensimmäisen kanavanumero-sekvenssin kehittämiseksi aloitustoiminnan aikana, ensimmäiset multiplekserielimet (502), jotka on kytketty ensimmäisessä tilassa mainittuihin laskuri/rekisterielimiin (504) mainitun ensimmäisen kanavanumerosekvenssin kunkin numeron vastaanottamiseksi, jonomuistielimen (FIFO, 500), joka on kytketty mainitun ensimmäisen kanavanumerosekvenssin kunkin kanavanumeron tallentamiseksi, mainitun FIFO-elimen ollessa kytketty mainittuihin laskuri/rekisterielimiin (504) mainitun ensimmäisen kanavanumeroiden sekvenssin kierrättämiseksi kiertokyselyn aikana mainittujen laitteiden ollessa kytketty mainittuihin laskuri/ rekisterielimiin ja kehittäessä mainittujen kierrätettyjen vastaanotto- ja lähetyskanavanumeroiden ohjaamana mainitun pyyntösignaalin yhden mainituista palvelua pyytävistä kana- II 3, 76462 vanumeroista vastaanottaessa sille ennalta varatun mainitun ensimmäisen kanavanumerosekvenssin kanavanumeron.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainitut laskuri/rekisterielimet (504) tallentavat mainitun ennakolta varatun kanavanumeron mainitun pyyntösignaalin ohjaamana, jolloin mainittu FIFO-elin (500) kytketään mainittuihin ensimmäisiin multiplekserieli-miin (502) mainitun ensimmäisen kanavanumeroiden sekvenssin jäljellä olevien kanavanumeroiden kierrättämiseksi toisen kanavanumeroiden sekvenssin kehittämiseksi tallennettavaksi mainittuun FIFO-elimeen, jotka mainitut ensimmäiset multi-plekserielimet (502) ovat kytketyt vastaanottamaan mainitun ensimmäisen kanavanumerosekvenssin kukin numero mainituista laskuri/rekisterielimistä, että mainittu ensimmäinen kanavanumeroiden sekvenssi tallennetaan mainittuun FIFO-elimeen siten, että mainituilla vastaanottokanavanumeroilla on ensimmäinen prioriteetti ja mainituilla lähetyskanavanumeroilla on toinen prioriteetti, että mainittu toinen kanavanumeroiden sekvenssi tallennetaan mainittuun FIFO-elimeen ja mainittu ennakolta varattu kanavanumero tallennetaan mainittuun laskuri/rekisterieli-meen, mainitun ennakolta varatun kanavanumeron ollessa yksi mainituista vastaanottokanavanumeroista ja sillä on mainittu ensimmäinen prioriteetti, mainitun toisen kanavanumeroiden sekvenssin mainituilla vastaanottokanavanumeroilla on mainittu toinen prioriteetti ja mainitun toisen kanavanumeroiden sekvenssin mainituilla lähetyskanavanumeroilla on kolmas prioriteetti, ja että mainitun ennakolta varatun kanavanumeron ollessa yksi mainituista lähetyskanavanumeroista ja sillä on kolmas prioriteetti mainitun toisen kanavanumeroiden sekvenssin mainituilla vastaanottokanavanumeroilla on mainittu ensimmäinen prioriteetti ja mainitun toisen kanavanumeroiden sekvenssin mainituilla lähetyskanavanumeroilla on mainittu toinen prioriteetti , mainitun kiertokyselyelimen (64) antaessa mainitun ensim- 32 7 6 4 6 2 mäisen prioriteetin viimeksi käytetylle vastaanottokanavanu-merolle ja mainituille lähetyskanavanumeroille yhtä korkean prioriteetin.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu FIFO-elin käsittää: jonomuistin (FIFO), jossa on useita muistipaikkoja, joihin sisältyy tulo- ja lähtömuistipaikka, mainittujen vastaanotto- ja lähetyskanavanumeroiden vastaanottamiseksi ja tallentamiseksi määrätyssä järjestyksessä ja mainittujen vastaanotto- ja lähetyskanavanumeroiden siirtämiseksi mainitussa määrätyssä järjestyksessä, mainitun FlFOn kehittäessä ensimmäisen signaalin, joka ilmaisee, että mainittu tulomuis-tipaikka on tyhjä, ja toisen signaalin, joka ilmaisee, että mainittu lähtömuistipaikka on täysi, toisen multiplekserin (506), joka on kytketty vastaanottamaan mainitut ensimmäinen ja toinen signaali mainitun aloi-tustoiminnan aikana siirtosignaalin kehittämiseksi, kun mainittu ensimmäinen signaali ilmaisee, että mainittu tulomuis-tipaikka on tyhjä ja mainitun siirtosignaalin kehittämiseksi mainitun kiertokyselytoiminnan aikana ja mainittua toista kanavanumeroiden sekvenssiä muodostettaessa, kun mainittu ensimmäinen signaali ilmaisee, että mainittu tulomuistipaik-ka on tyhjä ja mainittu toinen signaali ilmaisee, että mainittu lähtömuistipaikka on täysi ja siirtopulssikiikun (508), joka on kytketty vastaanottamaan mainittu siirtosignaali siirtopulssisignaalin kehittämiseksi mainittujen kanavanumeroiden vastaanottamiseksi mainittuun tulomuistipaikkaan ja mainittujen kanavanumeroiden siirtämiseksi mainitusta lähtömuistipaikasta.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainitut laskuri/rekisterielimet käsittävät: laskuri/rekisterin, joka on kytketty mainittuun siirto-pulssikiikkuun (508) ja joka kehittää mainittujen siirtopuls-sisignaalien sekvenssin ohjaamana mainitun ensimmäisen kanavanumeroiden sekvenssin mainitun aloitustoiminnan aikana, ja II 33 76462 joka on kytketty tallentamaan jokainen mainitun FIFOn lähtö-muistipaikasta vastaanotettu, mainitun ensimmäisen tai mainitun toisen kanavanumeroiden sekvenssin kanavanumero mainitun kiertokyselytoiminnan aikana mainituille laitteille siirtämistä varten, mainitun laskuri/rekisterin tallentaessa mainitun pyyn-tösignaalin ohjaamana mainitun ennakolta varatun kanavanume-ron sinä aikana, kun mainittua tietotavua siirretään mainitun päämuistin ja yhden laitteista välillä.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainitut ensimmäiset multiplekseri-elimet käsittävät: ensimmäisen multiplekserin, joka on kytketty ensimmäisessä tilassa mainittuun laskuri/rekisteriin jokaisen mainitun ensimmäisen kanavanumeroiden sekvenssin kanavanumeron vastaanottamiseksi siirrettäväksi mainitun FIFOn mainittuun tulomuistipaikkaan mainitun aloitustoiminnan ja mainitun kiertokyselytoiminnan aikana ja mainitun ensimmäisen multiplekserin ollessa toisessa tilassa kytkettynä mainittuun FIFOon mainittujen kanavanumeroiden vastaanottamiseksi mainitusta lähtömuistipaikasta siirrettäväksi mainittuun tulo-muistipaikkaan mainittua toista kanavanumeroiden sekvenssiä kehitettäessä.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu ennakolta määrätty järjestys merkitsee sitä, että mainittu FIFO vastaanottaa ja tallentaa mainitut vastaanottokanavanumerot ennen mainittuja lähetys-kanavanumeroi ta.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu laskuri/rekisteri, joka tallentaa yhden mainituista lähetyskanavanumeroista mainittuna ennakolta varattuna kanavanumerona, siirtää mainitun siirto-pulssisignaalin ohjaamana mainitun yhden lähetyskanavanume-ron mainitussa ensimmäisessä tilassa olevan ensimmäisen multiplekserin kautta mainitun FIFOn mainittuun tulomuistipaikkaan ja mainittuun lähtömuistipaikkaan tallennetun ensimmäi 76462 3'. sen mainituista vastaanottokanavanumeroista mainittuun las-kuri/rekisteriin siirrettäväksi mainituille laitteille mainitun kiertokyselytoiminnan aikana.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että mainittu laskuri/rekisteri, johon yksi mainituista vastaanottokanavanumeroista on tallennettu mainittuna ennakolta varattuna kanavanumerona, siirtää mainitun yhden mainituista vastaanottokanavanumeroista mainituille laitteille mainitun kiertokyselytoiminnan aikana.
9. Syöttö/tulostusjärjestelmä tiedonsiirron mahdollistamiseksi useiden, yksittäiseen tiedonsiirtolinjaan kytkettyjen laitteiden ja tietojenkäsittelyjärjestelmän välillä, jossa kullekin mainituista laitteista on annettu kanavanumero, ja joka, ollessaan valmis tiedonsiirtoon mainitun tietojenkäsittelyjärjestelmän kanssa, lähettää pyyntösignaalin mainitulle tiedonsiirtolinjalle vastaanotettuaan mainitulta linjalta vastaavan kanavanumeronsa, joka järjestelmä käsittää kiertokyselyelimet (64) kiertokyselyn lähettämiseksi mainittuihin laitteisiin pääsyn mahdollistamiseksi mainitulle linjalle tiedonsiirron mahdollistamiseksi yhdelle mainituista laitteista, tunnettu siitä, että mainitut kiertokyselyelimet (64) käsittävät: jonomuistin (FIFO, 500), joka tallentaa kanavanumerot; rekisterin (504) joka tallentaa kanavanumeron; kytkinlaitteen (502), jossa on ensimmäiset ja toiset tu-lonapasarjat ja yksi lähtönapasarja; kytkentäelimet, jotka kytkevät FIFO:n lähtönavat mainitun rekisterin tulonapoihin ja mainitun kytkinlaitteen yhteen tulonapasarjoista, jotka kytkevät rekisterin lähtönavat kytkinlaitteen toiseen tulonapasarjaan, ja jotka kytkevät kytkinlaitteen lähtönavat FIFO:n tulonapoihin; ja ohjauslaitteen (518) joka on sovitettu aikaansaamaan kunkin rekisterissä olevan kanavanumeron lähettämisen tiedonsiirtolinjalla laitteisiin ja FIF0:ssa olevien kanavanume-roiden uudelleenkierrättämisen rekisterin ja kytkinlaitteen kautta kunnes yksi laitteista vastaa pyyntösignaalilla. 35 76462
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen syöttö/tulostusjärjestelmä, tunnettu siitä, että ohjauslaite (518) on sovitettu vastaamaan tiedonsiirtolinjalta vastaanotetulle pyyntösignaalille aiheuttaen FIFOrssa olevien kanavanumeroi-den toisen uudelleenkierrättämisen kytkinlaitteen kautta samalla säilyttäen pyyntösignaalin lähettäneen laitteen kana-vanumeron rekisterissä, jolloin rekisterissä oleva kanavanu-mero mahdollistaa tiedonsiirron tunnistetun laitteen ja tietojenkäsittelyjärjestelmän välillä mainitulla tiedonsiirto-linjalla ja mainittu lisäuudelleenkierrätys mahdollistaa FIF0:ssa olevien kanavanumeroiden uudelleenjärjestelemisen. Patentkrav;
FI812854A 1980-09-29 1981-09-14 Kommunikationsmultiplexer med ett variabelt prioritetsschema. FI76462C (fi)

Applications Claiming Priority (6)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/191,580 US4405981A (en) 1980-09-29 1980-09-29 Communication multiplexer having an apparatus for establishing a single line priority
US06/191,875 US4385382A (en) 1980-09-29 1980-09-29 Communication multiplexer having a variable priority scheme using a read only memory
US19162980 1980-09-29
US19158080 1980-09-29
US19187580 1980-09-29
US06/191,629 US4380065A (en) 1980-09-29 1980-09-29 Communication multiplexer variable priority scheme

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI812854L FI812854L (fi) 1982-03-30
FI76462B true FI76462B (fi) 1988-06-30
FI76462C FI76462C (fi) 1988-10-10

Family

ID=27392912

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI812854A FI76462C (fi) 1980-09-29 1981-09-14 Kommunikationsmultiplexer med ett variabelt prioritetsschema.

Country Status (3)

Country Link
EP (1) EP0049157A3 (fi)
ES (1) ES8303744A1 (fi)
FI (1) FI76462C (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4608685A (en) * 1984-04-30 1986-08-26 Northern Telecom Limited Packet and circuit switched communications network

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3863226A (en) * 1973-01-02 1975-01-28 Honeywell Inf Systems Configurable communications controller having shared logic for providing predetermined operations
US4100533A (en) * 1976-12-06 1978-07-11 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Multipoint polling technique
US4188665A (en) * 1977-11-29 1980-02-12 International Business Machines Corporation Programmable communications subsystem

Also Published As

Publication number Publication date
FI76462C (fi) 1988-10-10
ES505787A0 (es) 1983-02-01
EP0049157A3 (en) 1984-04-25
FI812854L (fi) 1982-03-30
ES8303744A1 (es) 1983-02-01
EP0049157A2 (en) 1982-04-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4385382A (en) Communication multiplexer having a variable priority scheme using a read only memory
US4075691A (en) Communication control unit
US3828325A (en) Universal interface system using a controller to adapt to any connecting peripheral device
US4488231A (en) Communication multiplexer having dual microprocessors
US4418382A (en) Information exchange processor
US4348725A (en) Communication line service interrupt technique for a communications processing system
US4133030A (en) Control system providing for the transfer of data in a communications processing system employing channel dedicated control blocks
US3673576A (en) Programmable computer-peripheral interface
US4261034A (en) Remote distributed interrupt control for computer peripherals
US4188665A (en) Programmable communications subsystem
US4426679A (en) Communication multiplexer using a random access memory for storing an acknowledge response to an input/output command from a central processor
US3665415A (en) Data processing system with program interrupt priority apparatus utilizing working store for multiplexing interrupt requests
US4060849A (en) Data input and output controller
US4495571A (en) Data processing system having synchronous bus wait/retry cycle
US3766526A (en) Multi-microprogrammed input-output processor
US4359731A (en) Communication link contention resolution system
US4300193A (en) Data processing system having data multiplex control apparatus
US4261033A (en) Communications processor employing line-dedicated memory tables for supervising data transfers
US3848233A (en) Method and apparatus for interfacing with a central processing unit
CA1169158A (en) Communication multiplexer variable priority scheme
US5640602A (en) Transferring digital data in units of 2 bytes to increase utilization of a 2-byte-wide bus
US4482982A (en) Communication multiplexer sharing a free running timer among multiple communication lines
US3483522A (en) Priority apparatus in a computer system
CA1272295A (en) Multi-channel shared resource processor
FI76462B (fi) Kommunikationsmultiplexer med ett variabelt prioritetsschema.

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: HONEYWELL INFORMATION SYSTEMS INC.