FI76426C - Elektriskt manoevrerbart taendaggregat. - Google Patents

Elektriskt manoevrerbart taendaggregat. Download PDF

Info

Publication number
FI76426C
FI76426C FI823275A FI823275A FI76426C FI 76426 C FI76426 C FI 76426C FI 823275 A FI823275 A FI 823275A FI 823275 A FI823275 A FI 823275A FI 76426 C FI76426 C FI 76426C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
housing
secondary winding
assembly according
contact elements
core
Prior art date
Application number
FI823275A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI76426B (fi
FI823275L (fi
FI823275A0 (fi
Inventor
James Robertson
Original Assignee
Ici Plc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ici Plc filed Critical Ici Plc
Publication of FI823275A0 publication Critical patent/FI823275A0/fi
Publication of FI823275L publication Critical patent/FI823275L/fi
Publication of FI76426B publication Critical patent/FI76426B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI76426C publication Critical patent/FI76426C/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F42AMMUNITION; BLASTING
    • F42DBLASTING
    • F42D1/00Blasting methods or apparatus, e.g. loading or tamping
    • F42D1/04Arrangements for ignition
    • F42D1/045Arrangements for electric ignition
    • F42D1/05Electric circuits for blasting
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F41WEAPONS
    • F41AFUNCTIONAL FEATURES OR DETAILS COMMON TO BOTH SMALLARMS AND ORDNANCE, e.g. CANNONS; MOUNTINGS FOR SMALLARMS OR ORDNANCE
    • F41A19/00Firing or trigger mechanisms; Cocking mechanisms
    • F41A19/58Electric firing mechanisms
    • F41A19/63Electric firing mechanisms having means for contactless transmission of electric energy, e.g. by induction, by sparking gap

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Ignition Installations For Internal Combustion Engines (AREA)
  • Air Bags (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)
  • Discharge Heating (AREA)
  • Polymerisation Methods In General (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Developing Agents For Electrophotography (AREA)
  • Photoreceptors In Electrophotography (AREA)
  • Measuring Volume Flow (AREA)
  • Discharge Lamp (AREA)
  • Devices For Conveying Motion By Means Of Endless Flexible Members (AREA)
  • Cable Accessories (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • Finger-Pressure Massage (AREA)
  • Lighters Containing Fuel (AREA)

Description

1 /6426 Sähkökäyttöinen sytytinkokoonpano Tämä keksintö liittyy sähkökäyttöiseen sytytin-kokoonpanoon, joka käsittää koteloidun sähkövastussyty-5 tinelementin, jonka kumpaankin napaan on yhdistetty sähkö johdin, joka ulottuu kotelon ulkopuolelle, kotelon ulkopuolella olevan osan ollessa täysin eristetty, sekä muuntajan rengassydämen, jolle on käämitty eristettyä sähköjohdinta toisiokäämiksi, toisiokäämin kummankin 10 pään ollessa liitetty sisäänvientijohtimen vastaavaan päähän virtapiirin sulkemiseksi mainittujen napojen kautta .
Hakijan GB-patenttijulkaisussa n:o 2,022,222A esitetään sähkömagneettisesta kytketyt hehkusytytyskoje-15 asennelmat, joissa sähköhehkusytytinkoje on kytketty sähkömagneettisesti ferriittirenkaaseen ja joita on kaupallisesti saatavana kauppanimellä "Magnadet". Näissä hehkusytytyskojeissa on hehkusytytyskojeen koteloidun vastussähkösytytinkojeen napojen välille kytketty jat-20 kuva johdinvirtapiiri, niin että kotelon ulkopuolelle jäävä osa johtimesta on täysin eristetty ja käämitty 3-5 kierroksen sekundäärikääminä ferriitistä tehdylle rengas-sydämelle. Valmistuksen yksinkertaistamiseksi kootaan ensimmäisessä vaiheessa rengassydän sekä sekundäärikäämi 25 ja hehkusytytyskoje kootaan erikseen eristetyn ulkopuolisen johtimen kanssa, joka lähtee vastuselementtien kummastakin navasta kotelon ulkopuolelle. Kummankin johdon paljas pää liitetään sähköisesti vastaavaan kahteen paljaaseen päähän sekundäärikäämissä, niin että virtapiiri syty-30 tinelementin poikki sulkeutuu. Johtojen ja rengasmaisen ferriittiytimen väliset liitokset kapseloidaan synteettiseen muovisuojakoteloon, niin että ulkopuolinen virtapiiri on täysin eristetty hehkusytytyskojeen virtapiiristä. Suojakotelossa on keskusaukko, jonka läpi sähköjohdin 35 voidaan pujottaa yksisilmukkaisena kääminä rengasmaista muuntajaydintä varten ja liittää sopivaan vaihtovirtaläh- 2 76426 teeseen hehkusytytyskojeen sytyttämistä varten. Useiden renkaiden läpi voidaan pujottaa yksi ainoa ensiöjohdin kaikkien liitännäis hehkusytytyskojeiden yhtäaikaista sytyttämistä varten. Näillä sähkömagneettisesti kytkeityil-5 lä hehkusytytyskojeilla on miellyttäviä turvaominaisuuksia, koska ne ovat olennaisesti immuuneja pyörrevirroil-le sekä staattiselle sähkölle ja koska ne ovat selektiivisiä taajuudelle, niin että signaalit suunnitellun kaistan, noin 10-100 kHz ulkopuolella vaimentuvat tehokkaasti. 10 Hehkusytytyskojeet miellyttävät käyttäjiä myös siksi, että kytkentä useampiin sytytyskertoihin sytytyslähtee-seen voidaan tehdä helposti ja nopeasti, koska hehkusy-tytyskojeen piirissä ei käytännöllisesti katsoen ole lan-kaliitoksia. Nykyään käytettävissä ”Magnadet"-hehkusyty-15 tyskojeissa on hehkusytytyskojeen elementistä tulevien ulkopuolisten johtimien väliset liitokset tehty kiertämällä ja/tai juottamalla lankojen päät, joista eristys, tavallisesti polyvinyylikloridia, on poistettu. Tämän vuoksi edellyttää näiden liitosten tekeminen useita ai-20 kaavieviä työvaiheita. Tämän keksinnön kohteena on muuntaja, joka on sähköisesti liitetty sähkökäyttöiseen sy-tytinasennelmaan, joka ei edellytä liitoksia ennalta kuorittujen langanpäiden välillä.
Keksinnön mukaisesti sähkökäyttöiselle sytytinko-25 koonpanolle on tunnusomaista, että a) toisiokäämin kumpikin pää on liitetty yhteen mainituista sisäänvientijohti-mista sähköä johtavalla, metallista tehdyllä kontakiele-mentillä, joka tunkeutuu vastaavien johtimien eristyskerroksen läpi ja koskettaa johtimia, ja että b) rengassydän, 30 toisiokäämi, kaksi kontaktielementtiä ja sisäänvientijohtimen pää on suljettu koteloon, joka on varustettu välineillä, jotka pitävät sydäntä, kontaktielementtejä ja johtimien päitä määrätyissä paikoissa kotelon sisällä niin, että johtimen päät ja kontaktielementit on suojat-35 tu estämällä johtimien päiden vetojännitys.
Kontaktielementit ovat mieluimmin osia ohuista 3 7 6 4 2 6 metallilevyistä, joista kussakin on yksi tai useampia rakoja, jotka lähtevät ainakin sen yhdestä reunasta, mainittujen rakojen leveyden ollessa sellainen, että kun eristetty johto pistetään rakoon, tunkeutuvat me-5 tallireunat ja raon sivut langalla olevaan eristysma teriaaliin ja saavat aikaan sähkökosketuksen langan kanssa. Metallista tehdyistä kontaktielementeissä on kussakin mieluimmin ainakin kaksi rakoa, jotka mieluimmin lähtevät elementin vastakkaisista reunoista.
10 Tarvittaessa voi kontaktielementti käsittää metalli- levyosan, joka on taivutettu kahtia muodostamaan kaksi olennaisesti yhdensuuntaista osaa, joiden välillä on osa, joka yhdistää yhdensuuntaiset osat, rakojen ollessa yhdensuuntaisten osien vastakkaisissa vapaissa reu-15 noissa.
Muuntajan renkaanmuotoinen sydän on mieluimmin tehty ferriitistä. Niiden suojaamiseksi käytön aikana on renkaanmuotoinen sydän sekundäärikäämeineen sekä sitä lähellä olevat kontaktielementit ja johtimien osat edul-lisesti koteloitu synteettiseen muovikoteloon, joka käsittää toroidirengassydämen keskiaukon kanssa kohdakkain osuvat aukot, joiden aukkojen kautta voidaan pujottaa eristetty johdins i 1 -ir^ka toimimaan muuntajan primäärikääminä .
Aukkojen tulisi mieluimmin olla sellaiset, että osa renkaan sisäkehän pinnasta jää avoimeksi. Suositussa kote-25 lossa on rengasmainen tila toroidirengasta varten sekä yhteyskanava, johon kontaktielementit ja johdonosat sopivat ja jossa ne lujasti pysyvät. Renkaanmuotoisessa kammiossa olevat sisäpuoliset ulkonemat mieluimmin kannattavat toroidirengassydäntä siten, että rengassydämen ulko-30 puolelle jää ilmatilaa, joka suojaa rengassydäntä iskuilta.
Kotelo on mieluimmin olennaisesti jäykkä kotelo, joka on tehty esimerkiksi polypropyleenistä.
Kotelo tehdään tarkoituksenmukaisesti kahdesta osasta, joista yksi on ala- tai pohjaosa ja toinen ylä-35 tai kansiosa. Yhteen osaan voidaan sovittaa sytytinelemen- 76426 tin sähköjohtojen päät ja toiseen osaan muuntajan ren-gassydän, sekundäärikäämi sekä kontaktielementit, ko-telonosien ollessa sovitetut sulkeutumaan keskenään, niin että kumpikin kontaktielementti tulee kosketukseen 5 sähköjohtoon sekä sekundäärikaämin loppuosaan. Kotelon osat ovat mieluimmin samankokoiset, niin että osien välinen kosketustaso on kotelon keskitaso. Kotelon osissa on mieluimmin ainakin yksi ulkonema ja ainakin yksi vastaava syvennys, niin että kun kotelo suljetaan, lukkiu-10 tuvat osat lujasti yhteen, esimerkiksi jousilukituksella.
Erityisen suositussa asennelmassa on kotelo tehty yhtenä ainoana ruiskupuristuskappaleena, jossa kahta osaa yhdistää ohut saranaosa. Tämänmuotoisessa kotelossa on suosittu raaka-aine polypropyleeni, koska sen jousto-ominaisuu-15 det ovat hyvät.
Keksintöä kuvataan edelleen suositun suoritusmuodon avulla, jota tämän jälkeen selitetään erityisesti esimerkin avulla, viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää kaavamaisesti perspektiivikuvassa 20 keksinnön asennelman erillisiä osia, kuvio 2 esittää perspektiivikuvassa asennelmaa, jossa kuvion 1 osat on sijoitettu asennelman avoimeen koteloon, kuvio 3 esittää kuvioiden 1 ja 2 perspektiivikuvaa 25 kotelo suljettuna, niin että osa kotelosta on leikattu pois, kuvio 4 on kuvion 3 leikkaus IV - IV, kuvio 5 on kuvion 3 leikkaus V - V.
Viitaten kuvioon 1 käsittää asennelma kotelon 10, 30 rengasmaisen ferriittisydämen 11, toisiokäämin 12, kontak tielementit 13 ja 14 sekä sähkösytyttimen 15, jossa on kaksi sähköjohtoa 16 ja 17. Kotelo 10 on ruiskupuristettu yhtenä valanteena, joka käsittää kaksi osaa, joita sopivasti merkitään alaosana 18 ja yläosana 19 joita yhdistää 35 kapea saranaosa 20. Kumpikin osa 18 ja 19 koostuvat ylei li 5 76426 sesti ontoista, yläpuolelta avoimista laatikoista 21 ja 22 sekä yleisesti umpinaisista sivuosista 23 ja 24, jotka lähtevät vastaavasti kummankin onton osan 21 ja 23 sivusta.
5 Laatikoissa 21 ja 22 on D:n muotoiset keskusau- kot 25 ja 26, jotka on sijoitettu keskelle kunkin laatikon 21 ja 22 pohjapintaa 27 ja 28. Pystysuorat suorakulmaiset kohoamat 29 ja 30 ulkonevat pinnoista 27 ja 28 aukkojen 25 ja 26 sillä sivulla, joka on lähin-10 nä sivuosia 23 ja 24, jotka kohoamat ovat kohtisuorassa sivuosiin 23 ja 24 nähden. Kussakin laatikossa 21 ja 22 on myös kolme sisäpuolista uumaa 31, joista kukin on tehty kannatinolakkeeseen 32 kannatamaan rengassydäntä 11, niin että rengassydämen ja laatikon sivujen väliin 15 jää rengasmainen tila.
Umpinaisissa osissa 23 ja 24 on matalat, poikkileikkaukseltaan puoliympyrän muotoiset urat 33, 34, 35, ja 36 sekä syvät urat 37, 38, 39 ja 40, matalien urien säteen ollessa suunnilleen saman kuin johtojen 16 ja 17 20 syvien urien ollessa syvempiä kuin johtojen 16 ja 17 ja sekundäärikäämin 12 halkaisija. Urissa 37,38,39 ja 40 on kussakin tasku 41, 42, 43 ja 44, joihin kontakti-elementin 13 ja 14 pää sopii. Umpinaisessa osassa 23 on ulkonema 45, joka muodostuu poikittaisesta rivasta 61 25 ja lukkohaoista 47 ja 48, jotka sopivat umpinaiseen osaan 24 tehtyyn syvennykseen, lukituskoukkujen 47 ja 48 ollessa sovitetut lukittumaan vastaaviin pykäliin 57 ja 58, jotka ovat aukkojen 59 ja 60 ulkoseinissä ja jotka on tehty syvennyksen 46 pohjaan, kuten kuviossa 5 esi-30 tetään.
Kontaktielementit 13 ja 14 ovat litteitä pitkiä metallista puristettuja osia, joissa on elementtien päistä lähtevät pitkät urat 49, 50, 51, ja 52, jotka ovat yleisesti rinnakkain ja joiden leveys on suunnilleen 35 sama kuin sähköjohtojen 16 ja 17 ja sekundäärikäämin 12 päiden 55 ja 56 metalliytimen leveys, joihin niiden on 6 76426 tarkoitus olla yhteydessä. Urien päässä uran sivut laajenevat, jotta eristetyt johdot saataisiin niihin helpommin. Elementeissä 13 ja 14 on kapenevat ulkonevat olakkeet 53 niiden alapäissä, jotka olakkeet toimivat 5 lukitusväkäsinä kun elementit pistetään taskuihin 43 ja 44 vastaavasti.
Rengassydän 11 on muodoltaan lyhyt ontto sylinteri (vaikka sitä tavanomaisesti kutsutaan toroidiksi) ja sekundäärikäämi 12 koostuu kolmesta kierroksesta muovilla 10 eristettyä johtoa, joka on samanlaista, jota käytetään hehkusytytyskojeen johtoina 16 ja 17.
Kokoonpanossa kootaan osat ensin kuvion 2 esittämällä tavalla. Rengassydän 11 asetetaan laatikkoon 22 kohoutuman 30 ympärille, niin että sen ulkoreuna lepää 15 olakkeilla 32, jotta ytimen 11 ympärille jäisi rengas mainen tila 54. Sydän 11 on suunnattu siten, että sekundäärikäämi 12 on kohoutuman 30 ja sivuosan 24 välissä, ja sekundäärikäämin 12 päät 55 ja 56 ovat vastaavasti urissa 39 ja 40. Kontaktielementtien 13 ja 14 alapäät 20 pistetään sitten taskuihin 34 ja 44, vastaavasti, johto jen 55 ja 56 tullessa rakoihin 49 ja 52 vastaavasti. Rakojen 49 ja 52 sivut leikkaavat muovieristeen ja tulevat sähkökosketukseen johtojen 55 ja 56 metallitankoihin 62 ja 63, ja elementtien 13 ja 14 olakkeet 53 lukkiutuvat 25 taskuihin 43 ja 44, kuten kuviossa 4 esitetään. Johtojen 16 ja 17 päät taipuvat poikittaisrivan 61 yli, niin että johto 16 tulee uriin 33 ja 37 ja johto 17 tulee uriin 34 ja 38 johtojen päiden kulkiessa taskujen 41 ja 42 läpi.
Kokoonpano päätetään kääntämällä yläosa 18 saranan 30 20 ympäri osien 18 ja 19 sulkemista vasten yhteen, kuten kuviossa 3 esitetään, niin että ulkonema 45 tulee syvennykseen 46 (katso kuvio 5). Tässä sulkemisvaiheessa painuvat kontaktielementtien 13 ja 14 yläpäät taskuihin 41 ja 42, vastaavasti niin että johdot 16 ja 17 tulevat ra-35 koihin 50 ja 51 vastaavasti, rakojen sivujen leikatessa johtojen eristeen ja saadessa aikaan sähkökosketuksen me-
II
7 76426 tallilankaan, kuten kuviossa 4 esitetään. Siten syntyy sähkökosketus sekundäärikäämin osan 55 ja hehkusytytysko-jeen johdon 16 sekä sekundäärikäämin osan 56 ja hehkusy-tytyskojeen johdon 17 välille, niin että jatkuva virta-5 piiri kytkee sedundäärikäämin 12 ja hehkusytytyskojeen 15 sytytyselementin toisiinsa. Suljetussa asennossa ovat laatikoiden 21 ja 22 yläreunat vastakkain. Kohoutuma 29 on vasten kohoutumaa 30, niin että syntyy rengasmainen kammio, joka sulkee sisäänsä rengassydämen 11 siten, että 10 melkein koko rengassydänpinnan ympärille jää ilmatila.
Osa rengassydämen 11 kaarevasta sisäpinnasta, joka sattuu yhteen D:n muotoisten aukkojen kaarevien ripojen kanssa, jää peittämättä. Johdot 16 ja 17 taipuvat rivan 61 yli ja tarttuvat lujasti rivan 61 ja syvennyksen 46 pohja-15 sekä sivuseinien väliin, niin että käytössä johdot eivät jännitä johtojen ja kontaktielementtien välistä liitosta. Suljettuna muodostavat urat 33, 34, 35 ja 36 putkimaiset kanavat, jotka sopivat tiukasti johtojen 16 ja 17 ympärille ja joiden kautta johdot 16 ja 17 tulevat esiin.
20 Yleensä on tarkoituksenmukaista liittää hehkusytytys- koje asennelman viimeiseksi osaksi. Siten voidaan tarvittaessa kuvion 2 asennelma tehdä hehkusytytyskojetta lukuunottamatta valmiiksi yhdessä paikassa ja hehkusytytyskoje voidaan lisätä toisessa paikassa ja sulkea asennelma ko-25 koonpanon päätteeksi kuvion 3 mukaiseksi.
Käytössä sytytetään hehkusytytyskoje 15 pujottamalla eristetty sähköjohto aukkojen 25 ja 26 sekä rengassydämen 11 läpi ja johtamalla sopivantaajuuksinen vaihtovirta johdon kautta, jolloin sytytysvirta indusoituu sähkömagneet-30 tisesti sekundäärikäämiin 12 sekä hehkusytytyskojeen syty- tyselementtiin. Tarvittaessa voidaan useiden asennelmien rengassydämien läpi pujottaa yksi ainoa johdin useiden heh-kusytyskojeiden sytyttämistä varten yhdestä ainoasta virtalähteestä .
8 7 6 4 2 6
Patenttivaatimukset: 1. Sähkökäyttöinen sytytinkokoonpano, joka käsittää koteloidun sähkövastussytytinelementin (15), jonka 5 kumpaankin napaan on yhdistetty sähköjohdin (16, 17), joka ulottuu kotelon (15) ulkopuolelle, kotelon ulkopuolella olevan osan ollessa täysin eristetty, sekä muuntajan ren-gassydämen (11), jolle on käämitty eristettyä sähköjoh-dinta toisiokäämiksi (12), toisiokäämin (12) kummankin 10 pään (55, 56) ollessa liitetty sisäänvientijohtimen vastaavaan päähän (16, 17) virtapiirin sulkemiseksi mainittujen napojen kautta, tunnettu siitä, että a) toisiokäämin kumpikin pää (55, 56) on liitetty yhteen mainituista sisäänvientijohtimista (16, 17) sähköä johta- 15 valla, metallista tehdyllä kontaktielementillä (13, 14), joka tunkeutuu vastaavien johtimien eristyskerroksen läpi ja koskettaa johtimia, ja että b) rengassydän (11), toisiokäämi (12), kaksi kontakiele-menttiä (13, 14) ja sisäänvientijohtimen (16, 17) pää on 20 suljettu koteloon (10), joka on varustettu välineillä (31, 32, 41-46, 61), jotka pitävät sydäntä, kontaktiele-menttejä ja johtimien päitä (16, 17, 55, 56) määrätyissä paikoissa kotelon (10) sisällä niin, että johtimen päät (16, 17, 55, 56) ja kontaktielementit (13, 14) on suojat- 25 tu estämällä johtimien päiden vetojännitys.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kokoonpano, tunnettu siitä, että kontaktielementit (13, 14) ovat ohuen metallilevyn osia, joista kukin on varustettu yhdellä tai useammalla raolla (49, 50, 51, 52), jotka läh- 30 tevät ainakin sen yhdestä reunasta ja joiden leveys on sellainen, että kun eristetty johdinosa (16, 17, 55, 56) pistetään rakoon, tunkeutuvat metallireunat ja raon sivut johtimella olevaan eristysmateriaaliin ja saavat aikaan sähkökosketuksen johtimen kanssa.
35 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kokoonpano, tunnettu siitä,että kussakin metallista tehdyssä
II
9 76426 kontaktielementissä (13, 149 on ainakin kaksi rakoa (49, 50, 51, 52) .
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen kokoonpano, tunnettu siitä, että mainitut raot (49, 50, 51, 5 52) lähtevät elementin vastakkaisista reunoista.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 2-4 mukainen kokoonpano, tunnettu siitä, että kukin kontaktiele-mentti (13, 14) käsittää osan metallilevyä, joka on käännetty kaksinkerroin muodostamaan kaksi olennaisesti yhden- 10 suuntaista osaa ja nämä yhdensuuntaiset osat yhteenliittä-vä osa, rakojen ollessa tehty yhdensuuntaisten osien vastakkaisiin vapaisiin reunoihin.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen kokoonpano, tunnettu siitä, että kotelo (10), joka 15 ympäröi rengassydäntä, on synteettisestä muovista valmistettu kotelo, jossa on aukot (25, 26), jotka osuvat kohdakkain muuntajan rengassydämen (11) keskiaukon kanssa ja joiden aukkojen läpi eristetty johdinsilmukka voidaan pujottaa toimimaan muuntajan ensiökääminä.
20 7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen kokoonpano, tunnettu siitä, että aukot (25, 26) on muotoiltu siten, että osa rengassydämen (11) sisäpinnasta jää avoimeksi .
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-7 mukainen ko- 25 koonpano, tunnettu siitä, että muuntajan rengas-sydän (11) on ferriittimateriaalista valmistettu toroidi-rengassydän, ja että rengassydäntä ympäröivä kotelo (10) käsittää kammion (21, 22), johon toroidirengassydän sopii, ja yhteyskanava (33-44), johon kontaktielementit (13, 14) 30 ja johtimien päät (16, 17, 55, 56) sopivat ja jossa ne lujasti pysyvät, ja että kammiossa (21, 22) on sisäpuoliset ulkonemat (31, 32), jotka tukevat rengassydäntä (11) niin, että rengassydämen ympärillä on rengasmainen ilmatila, joka antaa suojan iskuja vastaan.
35 9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-8 mukainen ko koonpano, tunnettu siitä, että rengassydäntä ym- 76426 ίο päröivä kotelo (10) on konstruoitu kahdesta osasta (18, 19), yhden osan ollessa ala- tai pohjaosa (18) ja toisen ollessa ylä- tai kansiosa (19), kotelon (10) yhden osan (18) ollessa sovitettu sellaiseksi, että sytytinelementin 5 (15) sisäänvientijohtimien (16, 17) päät sopivat siihen, ja toisen osan (19) ollessa sovitettu sellaiseksi, että muuntajan rengassydän (11), toisiokäämi (12, 55, 56) ja kontaktielementit (13, 14) sopivat siihen, kotelon osien (18, 19) ollessa sovitettu liittymään yhteen, niin että 10 ne saattavat kunkin kontaktielementin kosketukseen sisäänvienti johtimen (16, 17) ja toisiokäämin (12) pään (55, 56) kanssa.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen kokoonpano, tunnettu siitä, että kotelon osissa (18, 19) on 15 muodostettuina ainakin yksi uloke (45) ja ainakin yksi vastaava syvennys (46), jolloin nämä kaksi kotelon osaa (18, 19) koteloa suljettaessa tulevat lujasti yhteenkiin-nitetyiksi kun uloke (45) kiinnitetään syvennykseen (46).
11. Muuntajakokoonpano patenttivaatimuksen 1 mu-20 kaista sytytinkokoonpanoa varten, käsittäen muuntajan rengassydämen (11), jonka ympärille on käämitty osuus eristettyä sähköjohdinta toisiokäämiksi, tunnettu siitä, että kumpikin toisiokäämin (12) kahdesta päästä (55, 56) on sähköisesti kytketty sähköä johtavaan, metal-25 liseen kontaktielementtiin (13, 14), jolloin sähkökontak-ti on aikaansaatu kontaktielementillä, joka tunkeutuu vastaavissa johtimen päissä (55, 56) olevan eristekerrok-sen läpi ja koskettaa johdinta, ja että kukin kontakti-elementeistä (13, 14) on sovitettu muodostamaan sähköi-30 nen kosketus sähkösytytinelementin (15) eristetyn sisäänvienti johtimen (16, 17) pään kanssa tunkeutumalla sisäänvienti johtimella (16, 17) olevan eristekerroksen läpi ja koskettamalla sisäänvientijohdinta, jolloin kumpikin toisiokäämin (12) kahdesta päästä voi olla kytketty yhden 35 sisäänvientijohtimen (16, 17) vastaavaan päähän täydentämään toisiokäämin (12) ja sytytinelementin (15) kautta n 76426 kulkevaa virtapiiriä, rengassydämen (11), toisiokäämin (12) ja kontaktielementtien ollessa suljettu koteloon (10), joka on varustettu välineillä (31, 32, 41-46, 61) rengassydämen, kontaktielementtien ja johtimien päiden 5 pitämiseksi määrätyissä paikoissa, kun kotelo on suljettu, niin että liitokset johtimien päiden (16, 17, 55, 56) ja kontaktielementtien (13, 14) välillä on suojattu estämällä johtimien päiden vetojännitys.
FI823275A 1981-09-28 1982-09-23 Elektriskt manoevrerbart taendaggregat. FI76426C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8129283 1981-09-28
GB8129283 1981-09-28

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI823275A0 FI823275A0 (fi) 1982-09-23
FI823275L FI823275L (fi) 1983-03-29
FI76426B FI76426B (fi) 1988-06-30
FI76426C true FI76426C (fi) 1988-10-10

Family

ID=10524793

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI823275A FI76426C (fi) 1981-09-28 1982-09-23 Elektriskt manoevrerbart taendaggregat.

Country Status (17)

Country Link
US (1) US4451867A (fi)
EP (1) EP0076045B1 (fi)
JP (1) JPS5866723A (fi)
AT (1) ATE19151T1 (fi)
AU (1) AU550438B2 (fi)
CA (1) CA1180057A (fi)
DE (1) DE3270428D1 (fi)
ES (1) ES8306527A1 (fi)
FI (1) FI76426C (fi)
IE (1) IE53289B1 (fi)
IN (1) IN158436B (fi)
MW (1) MW4182A1 (fi)
NO (1) NO163383C (fi)
NZ (1) NZ201880A (fi)
PH (1) PH18920A (fi)
ZA (1) ZA826745B (fi)
ZW (1) ZW19282A1 (fi)

Families Citing this family (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4778405A (en) * 1984-10-05 1988-10-18 Amp Incorporated T-tap electrical connector having opening for test probe
FR2585194B1 (fr) * 1985-07-17 1987-10-30 France Etat Connecteur polyvalent pour la connexion de differents types de cables ou conducteurs electriques
JPS62200199A (ja) * 1986-02-27 1987-09-03 日本油脂株式会社 電磁誘導式電気発破方法およびそれに用いるコ−ドレス雷管
WO1997008826A1 (fr) * 1995-08-30 1997-03-06 Miyota Co., Ltd Boitier etanche pour vibreur piezo-electrique
US6470803B1 (en) * 1997-12-17 2002-10-29 Prime Perforating Systems Limited Blasting machine and detonator apparatus
US8072308B2 (en) * 2007-02-26 2011-12-06 General Electric Company High voltage transformer and a novel arrangement/method for hid automotive headlamps
TWI420546B (zh) * 2011-06-15 2013-12-21 Delta Electronics Inc 一種電感器模組及其基座
JP5849972B2 (ja) * 2013-01-08 2016-02-03 日油株式会社 無線起爆雷管、親ダイ、無線起爆システム、及び無線起爆方法
KR20150025859A (ko) * 2013-08-30 2015-03-11 삼성전기주식회사 코일 부품 및 이를 이용하는 전자 모듈
EP3374729B1 (en) * 2015-11-09 2019-10-02 Detnet South Africa (PTY) Ltd Wireless detonator

Family Cites Families (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2933653A (en) * 1955-02-04 1960-04-19 Du Pont Blasting machine
US3388370A (en) * 1966-04-14 1968-06-11 Minnesota Mining & Mfg Solderless connector for insulated wires
AT312727B (de) * 1970-04-20 1974-01-10 Krone Kg Lösbare elektrische Klemmanschlußverbindung
US3745228A (en) * 1971-05-06 1973-07-10 K Vogt Electrical splice
NL7513722A (nl) * 1975-11-25 1977-05-27 Du Pont Meervoudige contactinrichting, alsmede werkwijze en assembleringsmachine voor het monteren van dergelijke contactinrichtingen aan geisoleerde stroomdraden ter verkrijging van een voorprodukt.
CA1029109A (en) * 1976-03-01 1978-04-04 Northern Electric Company Insulation slicing terminal
GB1520036A (en) * 1976-05-04 1978-08-02 Ml Aviation Co Ltd Ignition circuits
US4099822A (en) * 1977-01-24 1978-07-11 Bell Telephone Laboratories, Incorporated Connector for making splicing, half-tap, bridging and terminating connections of multiple insulated conductors
GB2014380B (en) * 1978-02-01 1982-09-08 Ici Ltd Control circuit for energising an electrically ignited load
FR2417861A1 (fr) * 1978-02-20 1979-09-14 Bunker Ramo Dispositif et procede de raccordement sans denudage de fils electriques
IN152055B (fi) * 1978-05-24 1983-10-08 Ici Plc
GB2022222B (en) * 1978-05-24 1982-06-09 Ici Ltd Electric ignition of explosives
GB2037494A (en) * 1978-12-08 1980-07-09 Plessey Co Ltd Improvements Relating to Electric Terminal Members
FR2455370A1 (fr) * 1979-04-26 1980-11-21 Bunker Ramo Element de contact pour raccordement sans denudage de fils electriques
FR2457574A1 (fr) * 1979-05-25 1980-12-19 Mars Actel Dispositif de raccordement de conducteurs electriques isoles
US4263474A (en) * 1979-05-30 1981-04-21 Amp Incorporated Under carpet cable connector
FR2498821A1 (fr) * 1981-01-23 1982-07-30 Legrand Sa Connecteur electrique pour conducteur isole

Also Published As

Publication number Publication date
FI76426B (fi) 1988-06-30
EP0076045A1 (en) 1983-04-06
MW4182A1 (en) 1985-02-13
NZ201880A (en) 1985-07-12
NO163383C (no) 1990-05-16
US4451867A (en) 1984-05-29
NO823116L (no) 1983-03-29
PH18920A (en) 1985-11-11
ZW19282A1 (en) 1984-11-28
JPH0348440B2 (fi) 1991-07-24
FI823275L (fi) 1983-03-29
IN158436B (fi) 1986-11-15
IE53289B1 (en) 1988-09-28
EP0076045B1 (en) 1986-04-09
ES516008A0 (es) 1983-06-01
CA1180057A (en) 1984-12-27
ES8306527A1 (es) 1983-06-01
IE822178L (en) 1983-03-28
ZA826745B (en) 1983-07-27
NO163383B (no) 1990-02-05
ATE19151T1 (de) 1986-04-15
AU550438B2 (en) 1986-03-20
AU8819382A (en) 1983-04-14
DE3270428D1 (en) 1986-05-15
JPS5866723A (ja) 1983-04-21
FI823275A0 (fi) 1982-09-23

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0071172B1 (en) High voltage ignition transformer
US3605055A (en) Two-piece winding bobbin for watt-hour meter potential coil
US4340829A (en) Molded end coil insulator
FI76426C (fi) Elektriskt manoevrerbart taendaggregat.
CN103247434B (zh) 组合转换器装置和开关设备
US4200853A (en) Transformer with single turn U-shaped winding
FI73830B (fi) Elektrisk taendare.
GB2274026A (en) Electrical plug
US5015984A (en) Ignition coil, in particular for an internal combustion engine of an automotive vehicle, and means for retaining the primary assembly within the secondary assembly of such a coil
US4454554A (en) Coil bobbin
US5307040A (en) Transformer with closed conductive loop
GB2109512A (en) Electrically actuable ignition assembly
US3544940A (en) Inductor coil
EP1313111A1 (en) Transformer
JP6870095B2 (ja) サーマルプロテクタ
US2939096A (en) Electro-magnetic device
US4516559A (en) Ignition coil device for internal combustion engine
AU638443B2 (en) Magneto construction
EP1162367B1 (en) Ignition coil for motor vehicles
JP2001178056A (ja) フライホイールマグネト用ステータ及びその製造方法
JPH0543517U (ja) 小型トランス
JPH06112066A (ja) エンジンの点火コイル装置
JP2002075761A (ja) 変流器
ITPD960013A1 (it) Connettore particolarmente per i terminali degli avvolgimenti di uno statore di un motore elettrico
IT9020429A1 (it) Sottogruppo continuo di interconnessione per cornette telefoniche

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: IMPERIAL CHEMICAL INDUSTRIES PLC