FI76208B - Ugnsanordning foer smaeltning och varmhaollning av metall. - Google Patents

Ugnsanordning foer smaeltning och varmhaollning av metall. Download PDF

Info

Publication number
FI76208B
FI76208B FI833785A FI833785A FI76208B FI 76208 B FI76208 B FI 76208B FI 833785 A FI833785 A FI 833785A FI 833785 A FI833785 A FI 833785A FI 76208 B FI76208 B FI 76208B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
inductor
furnace
chamber
vessel
channels
Prior art date
Application number
FI833785A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI76208C (fi
FI833785A0 (fi
FI833785A (fi
Inventor
Lars Halen
Original Assignee
Asea Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Priority claimed from SE8205898A external-priority patent/SE437726B/sv
Priority claimed from SE8303419A external-priority patent/SE8303419L/xx
Application filed by Asea Ab filed Critical Asea Ab
Publication of FI833785A0 publication Critical patent/FI833785A0/fi
Publication of FI833785A publication Critical patent/FI833785A/fi
Publication of FI76208B publication Critical patent/FI76208B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI76208C publication Critical patent/FI76208C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05BELECTRIC HEATING; ELECTRIC LIGHT SOURCES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR; CIRCUIT ARRANGEMENTS FOR ELECTRIC LIGHT SOURCES, IN GENERAL
    • H05B6/00Heating by electric, magnetic or electromagnetic fields
    • H05B6/02Induction heating
    • H05B6/16Furnaces having endless cores
    • H05B6/20Furnaces having endless cores having melting channel only

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Vertical, Hearth, Or Arc Furnaces (AREA)
  • Furnace Details (AREA)

Description

76208
Uunilaite metallin sulattamiseksi ja lämpimänä pitämiseksi
Keksintö kohdistuu uunilaitteeseen, joka sisältää ensimmäisen astian ja sulatetta varten tarkoitetun ensimmäisen kammion sekä vähintään yhden ensimmäiseen kammioon yhdistetyn induktoriyksi-kön, joka sisältää keraamista ainetta olevan kappaleen , yhden vähintään kahdella jalalla ja kahdella ikeellä varustetun magneet-tisydämen suljettua magneettista piiriä varten sekä magneettisydä-men ympäröivän ensiökäämityksen, jossa kappaleessa on sen läpikäyvä aukko, joka ympäröi toisen jaloista, ja jossa kappaleessa on pintoja sulatteen muodostaman, toisiokäämityksenä toimivan silmukan rajaamiseksi.
Tällaiset laitteet ovat tunnettuja esim; ruotsalaisesta kuulutus-julkaisusta 328 967. Tämmöisissä laitteissa halutaan tavallisesti pitää uunikammiossa oleva metalli - tavallisesti alumiini tai lejeerinki, johon sisältyy alumiinia - sulassa tilassa myös pitkinä ajanjaksoina, jolloin metallin sulatusta ja syöttöä ei tapahdu, esim. useiden tuntien tai päivien aikana.
Induktorin käyttäminen tällaiseen sulatteen lämpimänäoitämiseen on kuitenkin melkoisen epätaloudellista, koska edellä kuvatun tyyppinen induktorin ensiökäämitys vaatii ympäristön suuren lämpötilan vuoksi hyvin tehokkaan jäähdytyksen, tavallisesti jäähdy-tyskanavien läpi johdetulla jäähdytysaineella. Keksinnöllä ratkaistava tehtävä on aikaansaada ilman suuria lisäkustannuksia uunilaite, jolla sulatustarkoituksia varten hyvin edullisen induktorin ohella on pieni tehontarve sulatetta lämpimänä pidettäessä. Tämä saavutetaan siten, että käytetään lämpimänäpitä-miseksi erityisesti tarkoitettua lämmönlähdettä.
Keksinnön mukaiselle uunilaitteelle on tunnusmerkillistä, että uunilaite sisältää myös toisen astian ja toisen kammion, ja että kappaleessa on kaksi toisiaan vastapäätä olevaa rajapintaa ja kaksi vierekkäistä, reiän molemmin puolin sijaitsevaa, sulaa 2 76208 metallia varten olevaa kanavaa, joista kumpikin sijaitsee rajapintojen välillä ja päättyvät niihin, minkä ohessa kappale on puristettu ensimmäisen astian ja toisen astian väliin, jolloin rajapinnat tukeutuvat kumpaakin astiaa vasten. Tavanomaisissa uuni-induktoreissa on metallista ainetta oleva vaippa, ja induk-torin yhdistäminen uuniastiaan tapahtuu siten, että vaippa kiinnitetään laipoilla. Edellä mainitussa, edelleen kehitetyn keksinnön mukaisessa induktorissa ei ole tällaista vaippaa, jolloin vältetään ne pyörrevirtahäviöt, jotka muuten niissä syntyisivät.
Tämän edelleenkehityksen mukaan muodostetaan edellä mainittu keraaminen kappale itsekantavaksi kiveksi, joka sietää suhteellisen suuria painejännityksiä, ja induktori kiinnitetään puristamalla mainittu kivi kiinni kahden uuniastian väliin. Asennus ja purkaminen voidaan tällöin suorittaa hyvin nopeasti, mikä on edullista, koska uuni-induktorit kouru-uuneja varten on yleensä vaihdettava suhteellisen pienin väliajoin, esim. joka vuosi.
"Kutistumismatkalla" tarkoitetaan yleensä induktorissa olevaa kanavataivalta, jonka kestäessä, uunin tehon ollessa katkaistu, syntyy jähmettynyt metallikappale. Tämä kappale säröilee helposti sen edelleen jäähtyessä, koska kanava jossain määrin estää sen kutistumista. Säröilemisen seurauksena on usein, että indukto-rin toisiopiiri särkyy. Keksinnön mukaisella induktorilla on myös se etu, että sillä tavanomaiseen induktoriin verrattuna on lyhyempi kutistumismatka, mikä ilmenee siitä, että induktorin kanavat ovat avoinna kahteen uunikammioon. Kutistumismatka on siten pienentynyt noin kolmasosaan verrattuna tavanomaiseen induktoriin.
Ensimmäisen ensisijaisen sovellutusmuodon mukaan sisältää mainittu ensimmäinen ja/tai toinen kammio myös sulatteen yläpuolelle sovitetun lämmönlähteen, joka on saatettavissa toimintaan induktorin ollessa irtikytkettynä ja jonka maksimaalinen teho on pienempi kuin induktorin maksimaalinen teho, mutta riittävä pitämään metallisulatteen juoksevana vähintään yhden vuorokauden.
3 76208
Erään toisen ensisijaisen sovellutusmuodon mukaan on uunikammioi-den välisten kanavien luku vähintään neljä, edullisimmin kuusi, ja ne on jaoteltu kahteen tai kolmeen pariin, joista kukin ympäröi ensiökäämin, jota kaksi- tai monivaihejärjestelmään sisältyvä vaihe syöttää.
Keksinnön mukaista laitetta on siis kehitetty siten, että sitä voidaan syöttää kaksi- tai kolmivaiheisesti, mikä antaa laitteelle huomattavasti suuremman kapasiteetin ja suuren hyötysuhteen.
On voitu saavuttaa 10 %:n tai sitä suurempi hyötysuhteen nousu. Vajaakäytössä voidaan myös kytkeä irti jokin vaiheista ja saada lämpimänäpitoteho, joka tällöin aikaansaadaan verkon vino-kuormituksen kustannuksella, mutta tämän korjaamiseksi voidaan käyttää kompensaatiolaitteita.
Induktorikappaleet voidaan tehdä moduulijärjestelmiin sijoitettaviksi, jotta aikaansaataisiin vaihtelevan sulatuskapasiteetin omaava sulatuslaite ja jotta ainoastaan samansuuruisia induktori-kappaleita tarvitsisi käyttää.
Tällainen kappale on edullisimmin puristettu kiinni ensimmäisen ja toisen astian väliin useilla vetovoiman siirtävillä elimillä. Edullisimmin on myös toinen kammio toisen astian seinässä olevan vähintään yhden aukon välityksellä sekä kanavien välityksellä yhteydessä ensimmäiseen kammioon siten, että lämmönlähteen suhteellisen pienellä lämpimänäpitoteholla voidaan estää induktorin kanavissa olevan metallisulatteen jähmettyminen ja siten pienentää induktorin ympärillä syntyviä pyörrevirtahäviöitä.
Toisen uunikammion tilavuus tehdään edullisimmin kaksi kertaa niin suureksi kuin ensimmäisen uunikammion tilavuus.
Keksintöä selitetään seuraavassa viittaamalla oheisiin kaavamaisiin piirustuksiin?
Kuvio 1 esittää ylhäältä katsottuna keksinnön mukaisen uunilait-teen ensimmäistä sovellutusmuotoa.
4 76208
Kuvio 2 esittää samaa laitetta katsottuna kohtisuoraan kuvion 1 viivaa II-II pitkin kulkevaa pystytasoa vastaan.
Kuvio 3 esittää vaakasuoraa leikkausta pitkin kuvion 2 viivaa III-III.
Kuvio 4 esittää osittaista pystyleikkausta pitkin kuvioiden 1, 2 ja 3 viivaa IV-IV.
Kuvio 5 esittää keksinnön toista sovellutusmuotoa, osittain pystysuorana leikkauksena ja osittain sivukuvantona.
Kuvio 6 esittää induktoreita monivaihesyöttöä varten ja kuvio 7 ensiökäämien sovitusta siinä, kuvio 8 esittää induktorielinten yhdistämistä monivaihesyötössä, ja kuvio 9 esittää samaa sivusta nähtynä. Kuvio 10 esittää keksinnön mukaisia moduulijärjestelmiä.
Kuvioissa 1-4 esitetään uunilaite, joka sisältää kaksi uuniastiaa 1 ja 1', jotka ovat samanlaiset, paitsi että uuniastiassa 1 on ulos-juoksutusaukko 2 sulaa metallia varten, kun taas uuniastian 1' vastaava aukko on suljettu tai sitä ei ole lainkaan. Kummassakin uuniastiassa 1 ja 1' on teräslevyä oleva astia 3 ja 3', joka on varustettu keraamista ainetta olevalla vuorilla 4 ja 4' ja sisältää uunikammion 5 ja 5'. Uuniastioiden 1 ja 1' väliin on sovitettu uuni-induktori 6. Tämä sisältää induktorikappaleen 7, joka on muodostettu yhdeksi ainoaksi, keraamista ainetta olevaksi kiveksi. Induktorikappale 7 on muodostettu pääasiallisesti suun-taissärmiön muotoiseksi kappaleeksi, jossa on kolme sen läpäisevää reikää 8, 9 ja 15. Näistä kaksi, 8 ja 9, on vaakasuoria ja pääasiallisesti suoraviivaisia sekä keskenään yhdensuuntaisia induktorikanavia. Kumpikin induktorikanava 8 ja 9 muodostaa uunikammioiden 5 ja 5' välisen hydraulisen yhteyden, joka aikaansaadaan kahdella uuniastioissa 1 ja 1' olevalla aukolla 10 ja 10'. Induktorikappaleen läpäisevä reikä 15, joka on pääasiallisesti pyörösylinterinen ja jonka sylinteriakseli 15' on pystysuora, on sovitettu vaakasuorien induktorikanavien 8 ja 9 väliin, jotka ympäröivät muuntajansydämen 12 jalan 11 sekä tämän ympäröivän ensiökäämin 13. Induktorikappale 7 on varustettu lämpöäeristävää ainetta, esim. keraamista huopaa olevalla kerroksella, jolloin induktori luovuttaa vähemmän lämpöä ympäröivään ilmaan. Induktorikappale 7 lepää kummankin uuniastian ulkosivulle sovitetulla 5 76208 profiilipalkilla ja on kiinnitetty oikeaan asentoon kahdella ylä-vetotangolla 17 ja kahdella alavetotangolla 18. Vetotangot 17 ja 18 on päistään työnnetty korvakkeisiin 19, jotka on kiinnitetty uuniastioihin 5 ja 5' ja tangot on varustettu muttereilla 20. Nämä on kierretty tiukkaan, jolloin induktorikappaleen 7 kosketuspinnat 21 ovat puristetut uuniastioiden 5 ja 5' vastaavia pintoja vasten niin suurella voimalla, että painetiivis liitos aukkojen 10 ja 10' sekä induktorikanavien 8 ja 9 välillä aikaansaadaan .
Koska induktori 6 on sovitettu ja kiinnitetty edellä esitetyllä tavalla, voidaan sen asennus ja purkaminen suorittaa työtä ja aikaa suuresti säästävällä tavalla. Purettaessa voidaan esim. yksinkertaisesti kiertää jonkin verran auki neljä muttereista 20, minkä jälkeen induktori 6 voidaan nostaa suoraan ylös tai poistaa vaakasuoralla liikkeellä.
Kumpikin uuniastia 1 ja 1' on varustettu metallisen levylaatikon muotoisella kannella 22 ja 22', jossa on lämmönkestävää ja läm-möneristävää ainetta oleva vuori. Kumpikin kansi on varustettu lämmönlähteellä, jona on sähköinen vastus 23 ja 23', joka on yhdistetty esittämättömään vaihtovirtaverkkoon vastaavalla, esittämättömällä katkaisimella, ja joka siis voidaan kytkeä kiinni tai irti riippumatta siitä, johdetaanko induktoriin vai eikö siihen johdeta virtaa.
Kummankin lämpöelimen 23 ja 23' maksimiteho on pienempi kuin 15 % induktorin 6 maksimitehosta, edullisimmin vähemmän kuin 5 % tästä. Molempien lämpöelementtien yhteisesti antama teho on riittävä pitämään sulatteen induktorin irtikytketyssä tilassa juoksevana useita tunteja, edullisimmin useita päiviä. Induktorin 6 maksimiteho on riittävä,jotta induktori yksin voisi antaa tarvittavan sulatuskapasiteetin, mutta tätä voidaan vielä lisätä käyttämällä vähintään toista lämpöelimistä 23 ja 23' yhtäaikaisesti induktorin kanssa.
6 76208
Normaalissa käytössä on metallisulatteen pintataso niin korkealla, että se metallisulatteen määrä, joka on uunikammioissa 5 ja 5', aukoissa 10 ja 10' sekä molemmissa induktorikanavissa 8 ja 9 yhteensä, muodostaa muuntajanjalan 11 ympäröivän toisiopiirin.
Täyttö tapahtuu siten, että sulatettava aine, esim. alumiini, magnesium, tai lejeeringit, joihin nämä metallit tai jotkut niistä sisältyvät, syötetään uunikammioon 5', kun kansi 22' on katkoviivoin esitetyssä asennossa. Kun sulate yltää ulosjuoksutusaukkoon 2, seuraa lisätäytöstä, että sulaa metallia virtaa tästä ulos. Piirustuksen kuvioissa 1-4 esitettyä uunilaitetta käytetään edullisimmin yhdessä erityisen esittämättömän, sinänsä tunnetun lämpimänäpitouunin kanssa, jonka uunikammion tilavuus on vähintään kaksi kertaa niin suuri kuin uunikammion 5 tilavuus, edullisimmin viisi kertaa niin suuri. Ulosjuoksutusaukko 2 on tällöin edullisimmin varustettu ulosjuoksutusnokalla, jota käyttäen ulosvirtaavaa metallisulatetta syötetään lämpimänä-pitouuniin.
Sellaisissa tapauksissa, joissa erityinen lämpimänäpitouuni jo on olemassa, on edullista, samoin kuin edellä esitetyssä uuni-laitteessa, käyttää kahta käytännöllisesti katsoen samanlaista uuniastiaa, koska tämä on valmistusta ajatellen edullista. Toisissa tapauksissa on sen sijaan edullista hankkia kuviossa 5 esitetty laite, joka eroaa kuvioissa 1-4 esitetystä ainoastaan siinä, että uuniastia 1 on vaihdettu suuruudeltaan ja rakenteeltaan toisenlaiseen uuniastiaan 25. Tässä on lämpöäeristävä kansi 26, jonka alasivuun on sovitettu lämpöelin 21, jona on sähköinen vastus. Uuniastiassa 25 on uunikammio 28, jonka rajana ylhäällä on kansi 26. Uunikammio 28 on pystysuoralla väliseinällä 30' jaettu kahteen vierekkäiseen, toistensa kanssa yhteydessä olevaan osastoon 29 ja 30. Osastossa 29 oleva sulate voi tulla osastoon 30 ainoastaan väliseinän 30' ylijuoksureunan 32 yli. Kiinteässä muodossa olevaa alumiinia syötetään uunikammioon 51. Kuvio 5 esittää tilannetta, jossa koko syötetty alumiinimäärä on sulanut ja uunikammiot 5' ja 28 sisältävät ainoastaan sulaa metallia, mikä merkitsee, että pintataso 34 astiassa 29 on 7 76208 samalla korkeudella kuin pintataso 35 astiassa 5'. Kun syöttö jatkuu, virtaa sulaa alumiinia ylijuoksureunan 32 yli ja kerääntyy osastoon 30, jolloin siinä olevan sulatteen pintataso 33 nousee. Osaston 30 pohjassa on ulosjuoksutusaukko 36. Osasto 30 sisältää maksimaalisesti vähintään kaksi kertaa niin paljon, edullisimmin vähintään kolme kertaa niin paljon sulaa metallia kuin osasto 29. Osasto 29 on yhteydessä induktorin 6 induktori-kanavien kanssa uuniastian 25 seinässä olevan aukon 31 kautta.
Ylijuoksureunan 32 ja kannen 26 pystysuora välimatka on edullisimmin pienempi kuin 40 % uunikammion 28 keskimääräisestä korkeudesta.
Induktoria 6 ilmajäähdytetään tuulettimella, jota käyttää tuule-tinmoottori 37.
Piirustuksen kuvioissa esitetyt keksinnön sovellutusmuodot ovat ainoastaan kaksi monista mahdollisista keksinnön sovellutusmuo-doista.
Niinpä voidaan esim. sähköiset lämpöelementit 23, 23' ja 21 korvata toisenlajisilla lämmönlähteillä, esim. kaasupolttimilla.
Kuviossa 10 esitetään induktoreita kolmivaihesyöttöä varten, yksi induktori vaihetta kohti, mutta keksinnöllistä ajatusta voidaan soveltaa myös kaksivaihejärjestelmään. Uuniastiat tai uunikammiot 1 tai 1' esitetään kuviossa 1. Nämä ovat keskenään samanlaiset (uuniastiassa on kuten tunnetussakin laitteessa ulosjuoksutuslaite, jota ei ole esitetty).
Uuniastiat ovat myös tällöin teräslevyä olevan vaipan (3, kuvio 3) ympäröimät, ja tämän sisäpuolella on keraamista ainetta oleva vuori 4, 4', joka sulkee sisäänsä itse uunikammion 5, 5' (kuvio 3).
Uunikammioiden väliin sovitettu induktori 6 esitetään kuviossa 4 (ja 1), ja se sisältää induktorikappaleen 7, joka on keraamista ainetta olevan kiven muotoinen. Kaksi kanavaa 8, 9 yhdistää kammiot, ja ne sisältyvät sen kouru-uuni-induktorin toisiopiiriin, 8 76208 jonka ensiökäämiä numero 13 esittää. 12 on rautasydän ja 11 sen jalka. 10 esittää kammioihin johtavia laajennettuja aukkoja (kuvio 3).
Kuvion 3 mukainen laite on identtinen edellä esitettyjen laitteiden kanssa, ja induktori on suuntaissärmiön muotoinen kappale.
Induktori on varustettu lämpöäeristävää ainetta olevalla kerroksella 14, ja 15 on kappaleen läpäisevä reikä ensiökäämiä ja rauta-sydäntä varten.
Induktori 6 pidetään kiinni kammioissa 1 ja 1' vetotangoilla 17, 18 (ks. myös kuviota 3), jotka päistään on työnnetty korvak-keisiin 19, jotka on kiinnitetty kammioihin, ja tangot on varustettu muttereilla 20. Näiden on oltava kierretty tiukkaan, jolloin induktorikappaleen kosketuspinta 21 puristuu kammioiden vastaavaa pintaa vasten.
Vastuslämmityselimet sisältäviä kansia ei ole esitetty; ne selviävät edellä esitetystä patenttihakemuksesta.
Keksinnön mukaan laitteessa on monivaihekentässä kaksi tai useampia induktoreita 6, joista kussakin on kammioiden 1 ja 1' välisiä kanavia 38, 39, 40, 41, 42 ja 43 (kuvio 6). Nämä sisältyvät siis ensiökäämit 13', 13", 1311' käsittävän kolmen kouru-uuni-induktorin toisiopiireihin.
Käämit 13', 13", 13' ' ' on sovitettu rautasydämelle (kuvio 7), ja kukin näistä on sijoitettu kuvion 3 mukaisesti.
Kolme induktorikappaletta 7 (tai kaksi näistä) ovat identtisiä.
Ne on vedetty yhteen vetotangoilla 17, 18 ja vetopulteilla 44. Induktorikappaleet on vedetty yhteen neljällä vetopultilla, ja niiden väliin on sovitettu keraamista huopaa oleva kerros. Kammioiden väliset induktorikanavat on esitetty myös kuviossa 9 (38-43). Kolme yhteenliitettyä kappaletta 7 sijoitetaan jalustalle yhdessä muuntajasydämen 12 ja käämien 13 kanssa.
9 76208 Täyttöosa ja poisto-osa 1' ja 1 sovitetaan induktorikappaleiden kummallekin sivulle ja vedetään yhteen pulteilla 44. Altaiden (kammioiden) tukiliitokset nähdään myös kuviosta 8.
Voidaan myös käyttää kahta tai useampia induktorikappaleita vaihetta kohti.
Kuviossa 10 esitetään mahdollisuus rakentaa sulatusuuneja esim. alumiinia varten, joissa on induktorikappaleita moduuli-järjestelmässä ja siten aikaansaada sulatuslaite, jonka sulatus-kapasiteetti on vaihteleva ja induktorikappaleet 45 samansuuruisia. Nämä kappaleet 45 voidaan sijoittaa vierekkäin ja/tai riviin, astioiden 1 ja 1' väliin. Kuviossa 10 nähdään erilaisia tehovaihtoehtoja 130, 260, 390, 520 ja 780 kW.
Edellä esitettyä laitetta voidaan muunnella monella tavoin seuraa-vien patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (9)

76208 ιο
1. Uuniiaite, joka sisältää ensimmäisen astian (1) ja sulatetta varten tarkoitetun ensimmäisen kammion (5) sekä vähintään yhden ensimmäiseen kammioon yhdistetyn induktoriyksi-kön (6), joka sisältää keraamista ainetta olevan kappaleen (7), yhden vähintään kahdella jalalla (11) ja kahdella ikeellä varustetun magneettisydämen (12) suljettua magneettista piiriä varten sekä magneettisydämen ympäröivän ensiökäämityksen (13), jossa kappaleessa (7) on sen läpikäyvä aukko (15), joka ympäröi toisen jaloista (11), ja jossa kappaleessa (7) on pintoja sulatteen muodostaman, toisiokäämityksenä toimivan silmukan rajaamiseksi, tunnettu siitä, että uuniiaite sisältä myös toisen astian (1*) ja toisen kammion (5'), ja että erillisenä yksikkönä olevassa kappaleessa (7) on kaksi toisiaan vastapäätä olevaa rajapintaa (21) ja kaksi vierekkäistä, reiän (15) molemin puolin sijaitsevaa, sulaa metallia varten olevaa kanavaa (8, 9), joista kumpikin sijaitsee rajapintojen (21) välillä ja päätty niihin, minkä ohessa kappale (7) on järjestetty puristettavaksi vetoelimellä (18) ensimmäisen astian (1) ja toisen astian (1') väliin, jolloin rajapinnat tukeutuvat kumpaakin astiaa vasten, jolloin kanavat (8, 9) ovat yhteydessä astioiden (1, 1') vastaaviin kammioihin (5, 5').
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen uuniiaite, tunnettu siitä, että ensimmäinen (5') ja/tai toinen kammio (5) sisältää myös sulatteen yläpuolelle sovitetun länmönlähteen (23'), joka on saatettavissa toimintaan induktorin ollessa irtikytkettynä ja jonka maksimaalinen teho on pienempi kuin induktorin (6) maksimaalinen teho, mutta riittävä pitämään metalli-sulatteen juoksevana vähintään yhden vuorokauden.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen uuniiaite, tunnettu siitä, että läimnönlähde on kannen (22') kannattama, lämpöeli-meksi tehty sähköinen vastus (23'). 76208
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen uunilaite, tunnettu siitä, että se on pääasiallisesti symmetrinen ajatellun ver-tikaalitason (IV-IV) suhteen, joka on sovitettu induktorin (6) keskipisteeseen ja leikkaa induktorikanavat (8, 9) poikittaisesta .
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen uunilaite, tunnettu siitä, että vähintään toinen uuniastioista on varustettu seinämän yläosaan muodostetulla ja uunikammion yläosaan hydraulisesti yhdistetyllä, sulaa metallia varten olevalla ulos-juoksutusiaitteella (2).
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen uunilaite, tunnettu siitä, että ensimmäinen (5') ja toinen uunikammio (28) on varustettu omalla kannellaan ja omalla, kannen alasi-vulle sovitetulla lämmönlähteellä (23', 21), että toisen uunikammion (28) tilavuus on vähintään kaksi kertaa niin suuri kuin ensimmäisen uunikammion (5') tilavuus, ja että toinen uunikammio (28) on jaettu pystysuoralla väliseinällä (30') pienempään, induktorikanaviin suoraan yhdistettyyn osastoon (29) ja suurempaan osastoon (30), jossa lähellä uunikammion pohjaa on sulan metallin ulosjuoksutusaukko (36), minkä ohessa väliseinämässä (30') on lähellä toisen uunikammion kantta (26) ylijuoksureuna (32), jonka yli sulaa metallia voi virrata pienemmästä osastosta (29) suurempaan osastoon (30), ja sulan metallin kulku induktorikanavasta (tai-kanavista) suurempaan osastoon (30) voi tapahtua ainoastaan ylijuoksureunan (32) yli ja pienemmän osaston (29) kautta.
7. Patenttivaatimuksen 2 mukainen uunilaite, tunnettu siitä, että lämmönlähde (23') voidaan kytkeä toimintaa, kun induktori on irtikytketty ja että sen maksimaalinen teho on pienempi kuin induktorin (6) maksimaalinen teho, mutta riittävä pitämään metallisulatteen juoksevana vähintään yhden vuorokauden. 76208
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen uunilaite, tunnettu siitä, että toisen uunikammion (5) tilavuus on vähintään kaksi kertaa niin suuri kuin ensimmäisen uunikammion (5') tilavuus .
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen uunilaite, tunnettu siitä, että kappale (7) on useilla vetovoiman siirtävillä elimillä (18) puristettu kiinni ensimmäisen (1') ja toisen (1) astian väliin.
FI833785A 1982-10-18 1983-10-17 Ugnsanordning foer smaeltning och varmhaollning av metall. FI76208C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8205898 1982-10-18
SE8205898A SE437726B (sv) 1982-10-18 1982-10-18 Ugnsanordning for smeltning och varmhallning av metall
SE8303419A SE8303419L (sv) 1983-06-15 1983-06-15 Ugnsanordning for smeltning och varmhallning av metall
SE8303419 1983-06-15

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI833785A0 FI833785A0 (fi) 1983-10-17
FI833785A FI833785A (fi) 1984-04-19
FI76208B true FI76208B (fi) 1988-05-31
FI76208C FI76208C (fi) 1988-09-09

Family

ID=26658262

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI833785A FI76208C (fi) 1982-10-18 1983-10-17 Ugnsanordning foer smaeltning och varmhaollning av metall.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4596020A (fi)
EP (1) EP0106792B1 (fi)
DE (1) DE3376872D1 (fi)
DK (1) DK164376C (fi)
ES (1) ES8406707A1 (fi)
FI (1) FI76208C (fi)
NO (1) NO160272C (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4753192A (en) * 1987-01-08 1988-06-28 Btu Engineering Corporation Movable core fast cool-down furnace
AU2002303107A1 (en) * 2002-02-26 2003-09-09 Kenneth D. Clark Metal injection molding furnace heating element adjustment apparatus

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1328713A (en) * 1920-01-20 Xwalter r r
US1647787A (en) * 1925-04-29 1927-11-01 Zubiria Jose Ricardo De Electric induction furnace
FR614800A (fr) * 1925-04-29 1926-12-22 Four d'induction électrique
GB571304A (en) * 1942-10-21 1945-08-20 Manuel Tama Improvements in submerged resistor induction furnaces
US2499540A (en) * 1945-05-24 1950-03-07 Ajax Engineering Corp Method of treating metals in induction furnaces
GB611549A (en) * 1945-05-24 1948-11-01 Manuel Tama Induction furnace
US2540744A (en) * 1948-10-01 1951-02-06 Lindberg Eng Co Induction furnace
US2641621A (en) * 1950-02-27 1953-06-09 Albert E Greene Electric induction furnace
US2648715A (en) * 1950-06-06 1953-08-11 Lindberg Eng Co Furnace for molten metal
US2674639A (en) * 1952-03-13 1954-04-06 Lindberg Eng Co Method of and a furnace for induction melting metal
US2892005A (en) * 1955-11-14 1959-06-23 Lindberg Eng Co Metal melting furnace
US2805271A (en) * 1955-11-14 1957-09-03 Lindberg Eng Co Multiple chamber induction furnace

Also Published As

Publication number Publication date
EP0106792A3 (en) 1985-10-09
DK164376C (da) 1992-11-09
NO160272B (no) 1988-12-19
DK164376B (da) 1992-06-15
NO160272C (no) 1989-03-29
ES526477A0 (es) 1984-08-01
EP0106792B1 (de) 1988-06-01
US4596020A (en) 1986-06-17
DK470183A (da) 1984-04-19
NO833742L (no) 1984-04-24
FI76208C (fi) 1988-09-09
ES8406707A1 (es) 1984-08-01
FI833785A0 (fi) 1983-10-17
FI833785A (fi) 1984-04-19
DE3376872D1 (en) 1988-07-07
DK470183D0 (da) 1983-10-12
EP0106792A2 (de) 1984-04-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4455017A (en) Forced cooling panel for lining a metallurgical furnace
US5425048A (en) Heating apparatus for induction ladle and vacuum furnaces
KR930011375B1 (ko) 유도 가열 용기 및 그 가열 용기를 사용한 금속 용융방법
GB2352992A (en) distributor device
US4345332A (en) Cover for vessel for a metal melting furnace, in particular an electric arc furnace
KR100458936B1 (ko) 저온 도가니에서 유리를 용융하기 위한 유도로
FI76208B (fi) Ugnsanordning foer smaeltning och varmhaollning av metall.
EP0232846B1 (en) Induction furnace or other inductively heated container
US3320348A (en) Induction melting furnace
US20050011884A1 (en) Device and method of liquid heating by electromagnetic induction and short & minus; circuit using three & minus; phase industrial frequency power
EP1214166B1 (en) Device for hot isostatic pressing
US2755326A (en) Induction furnace
US4435814A (en) Electric furnace having liquid-cooled vessel walls
US4123045A (en) Crucible for induction heating apparatus
US4164974A (en) Liquid-cooled electromagnetic continuous casting mold
EP0657236B1 (en) Molten metal pouring pot with induction heater
US3811001A (en) Tiltable induction furnace for molten metals
US1201671A (en) Induction-furnace.
JPH0346756B2 (fi)
RU2786560C1 (ru) Нагреваемый желоб для транспортировки расплавленных металлов
RU2197550C2 (ru) Устройство для выплавки алюминия
CA1216617A (en) Metal melting and melt heat retaining furnace
US1235628A (en) Lateral-channel induction-furnace.
US3878311A (en) Channel-type electric induction heating furnace
US2673229A (en) Low-frequency induction furnace for melting nonferrous metals

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: ASEA AKTIEBOLAG