FI73330B - Foerfarande och anordning foer bestaemning av ytbelaeggning pao vaeg. - Google Patents

Foerfarande och anordning foer bestaemning av ytbelaeggning pao vaeg. Download PDF

Info

Publication number
FI73330B
FI73330B FI853444A FI853444A FI73330B FI 73330 B FI73330 B FI 73330B FI 853444 A FI853444 A FI 853444A FI 853444 A FI853444 A FI 853444A FI 73330 B FI73330 B FI 73330B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
measuring
signal
sensor
voltage
road
Prior art date
Application number
FI853444A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI73330C (fi
FI853444L (fi
FI853444A0 (fi
Inventor
Taisto Haavasoja
Original Assignee
Vaisala Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Vaisala Oy filed Critical Vaisala Oy
Publication of FI853444A0 publication Critical patent/FI853444A0/fi
Priority to FI853444A priority Critical patent/FI73330C/fi
Priority to GB8621286A priority patent/GB2180350B/en
Priority to SE8603736A priority patent/SE461480B/sv
Priority to DE3630361A priority patent/DE3630361C2/de
Priority to CA000517702A priority patent/CA1257333A/en
Priority to DK428186A priority patent/DK164010C/da
Priority to FR868612552A priority patent/FR2587135B1/fr
Priority to US06/904,710 priority patent/US4745803A/en
Publication of FI853444L publication Critical patent/FI853444L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73330B publication Critical patent/FI73330B/fi
Publication of FI73330C publication Critical patent/FI73330C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01BMEASURING LENGTH, THICKNESS OR SIMILAR LINEAR DIMENSIONS; MEASURING ANGLES; MEASURING AREAS; MEASURING IRREGULARITIES OF SURFACES OR CONTOURS
    • G01B7/00Measuring arrangements characterised by the use of electric or magnetic techniques
    • G01B7/02Measuring arrangements characterised by the use of electric or magnetic techniques for measuring length, width or thickness
    • G01B7/06Measuring arrangements characterised by the use of electric or magnetic techniques for measuring length, width or thickness for measuring thickness

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Investigating Or Analyzing Materials By The Use Of Electric Means (AREA)

Description

73330
Menetelmä ja laitteisto tien pinnan peitteen määrittämiseksi Tämän keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdannon mukainen menetelmä tien pinnan peitteen määrittämiseksi.
Keksinnön kohteena on myös menetelmän toteuttamiseen käytettävä laitteisto.
Menetelmää ja laitteistoa käytetään tien pinnan peitteen määrittämiseen ja siinä tapahtuvien muutosten seuraamiseen mahdollisen liukkauden ennakoimiseksi. Tienpitäjän kannalta oleellisinta on saada luotettava arvio tien pinnan jäätymisestä mieluiten noin kaksi tuntia ennen tapahtumaa.
Aikaisemmat liukkausvaroitusjärjestelmät perustuvat kosteuden tai veden mittaamiseen tien pinnalla sähköisen johta-vuusanturin avulla sekä samanaikaiseen tienpinnan lämpötilan seuraamiseen. Mikäli lämpötila on laskeva ja alittaa asetetun rajan, hälyttää järjestelmä (esim. Mailing Kontrol, Stamholmen 173, DK-2650 Hvidovre). Kehittyneemmissä liuk-kausanturijärjestelmissä käytetään jäähdytettyjä ja lämmitettyjä johtavuusantureita, jolloin suolaisuuden vaikutus jäätymispisteen alenemiseen tulee huomioon otetuksi (esim. Boschung Mecatronic Ltd., CH 3185 Schmitten, Switzerland ja Findlay, Irvine Ltd., Penicuik Midlothian, Scotland EH26 9BU). Lisäksi on käytössä suoraan jäänilmaisuun perustuvia liukkausantureita.
Tien pinnan sähkönjohtavuuteen perustuvien anturien suurimpana puutteena on se, että pelkkä johtavuuslukema ei voi antaa tietoa tien pinnalla olevan kosteuden tai veden määrästä, ellei suolapitoisuutta tiedetä. Toisaalta on vaikea tehdä eroa kuivuvan ja jäätyvän tien pinnan välillä.
Lämmitetyt ja jäähdytetyt johtavuusanturit joudutaan ainakin osittain eristämään termisesti tiestä, jolloin ne eivät välttämättä seuraa kaikissa tilanteissa luotettavasti tien pinnan lämpötilaa. Lisäksi ilmaisinantureiden eriaikainen kuivuminen aiheuttaa virhetilanteita.
_ i., 2 73330
Suoraan jäänilmaisuun perustuvat anturit ovat rakenteeltaan huonosti tien kulumista kestäviä. Esimerkkinä mainittakoon Surface Systems Inc:n SCAN-anturi", jolla voidaan kapasitii-visesti erotella kuiva, märkä ja jäinen tila. Anturin elektrodeja suojaa n. 6 mm:n epoksikerros, mikä kuluu liian nopeasti ainakin nastarengasalueella.
Tämän keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä kuvatussa tunnetussa tekniikassa esiintyvät haitat ja saada aikaan aivan uudentyyppinen menetelmä tien pinnan peitteen määrittämiseksi .
Keksintö perustuu siihen, että mitataan tien pintaan upotetulla paljaalla elektrodiparilla, jonka lämmönjohtavuus on säädettävissä samaksi pinnoitteen kanssa, tien pinnan peitteen sähkönjohtavuus siten, että anturin läpi kulkeva mit-tausvirta on pientaajuista, pienvirtaista ja symmetristä vaihtovirtaa, jolloin symmetrisyys tarkoittaa tasajännite-komponentin puuttumista. Tarkemmin ilmaistuna symmetrisellä jännitteellä/virralla on jännitteen/virran aikaintegraali yhden jakson yli nolla tai ainakin keskimäärin nolla. Signaali on symmetristä jatkuvan DC-polarisoitumisen estämiseksi. Esimerkkisovelluksessa johtavuus mitataan lyhyehköllä pulssilla, ja sen jälkeen mitataan mittausvirran aiheuttama anturin napojen sähköinen polarisoituminen. Näin saatu pola-risaatiosignaali antaa oleellista lisätietoa tien pinnan peitteen laadusta ja myös määrästä. Symmetrisen signaalin aikaansaamiseksi vaihdetaan mittausvirran suuntaa jokaisen pulssin välillä.
Täsmällisemmin sanottuna keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön mukaiselle laitteistolle on puolestaan ominaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 6 tunnusmerkkiosassa .
Keksinnön avulla saavutetaan huomattavia etuja.
3 73330
Merkittävin etu polarisaation mittauksessa on se, että myös puhdas lumi voidaan ilmaista. Lisäksi polarisaatiosignaali kasvaa monotonisesti tien pinnalla olevan vesi-/lumikerrok-sen paksutessa eikä signaalin suuruus riipu voimakkaasti veden puhtaudesta. Näin ollen tällä periaatteella toimivalla anturilla saadaan myös kvantitatiivista tietoa tien pinnan peitteestä.
Anturilla voidaan ilmaista myös tien pinnalla olevan veden jäätyminen seuraamalla johtavuus- ja polarisaatiosignaalien käyttäytymistä. Mikäli syntynyt jää on monikiteistä ns. valkoista jäätä, anturi havaitsee sen. Useimmiten tieoloissa syntyy kuitenkin ns. mustaa jäätä. Tätä ei voi ilmaista anturilla muuten kuin havaitsemalla sen syntyminen, jolloin signaalit käyttäytyvät poikkeavasti. Tarvittaessa voidaan musta jää ilmaista kapasitiivisesti samanlaisella anturilla esimerkiksi kytkemällä anturi osaksi RC-oskillattoripiiriä, jonka taajuuden muutoksesta havaitaan mustan jään olemassaolo .
Kaksinapaisen anturin yksinkertaisuus mahdollistaa sen suunnittelun kulutusta kestäväksi.
Keksintöä ryhdytään seuraavassa lähemmin tarkastelemaan oheisten piirustusten mukaisten sovellutusesimerkkien avulla .
Kuvio 1 esittää osittain halkileikattua perspektiivikuvaa tienpinta-anturista.
Kuvio 2 esittää mittauslaitteiston lohkokaaviota
Kuvio 3 esittää mustan jään mittauksessa käytettävän invertterioskillaattorin kytkentäkaaviota.
Kuvio 4 esittää vaihelukittuun ilmaisuun perustuvan mustan jään mittausmenetelmän lohkokaaviota.
Kuviossa 1 on esitetty eräs toteutusmahdollisuus pinta-anturille. Parin millin paksuiset hiilikuitulevyt 14 on la- __ 1,.
4 73330 dottu 0/5 mmm välein 15 kaksinapaiseksi anturiksi sit.en, että joka toinen levy kuuluu samaan napaan. Anturi on valettu Araldit D:n ja mustan väriaineen seokseen 16. Hiilikuituun anturimateriaalina on päädytty lähinnä termisistä; ja kulumissyistä. Lämpötilagradientti tien pinnalla on usein luokkaa 1 K/cm, jolloin muutaman cm:n syvyinen metalli anturi seuraisi huonosti tien pinnan lämpötilaa. Asfaltin lämmön-johtavuus on noin 0,7 W/mK ja hiilikuidun kuituja vastaan kohtisuorasta 1-5 W/mK. Araldit D:n johtavuus on puolestaan 0,23 W/mK, mikä on säädettävissä aina 1 W/mK:iin saakka lisäämällä kvartsi jauhetta. Näin ollen anturin keskimääräinen lämmönjohtavuus voidaan säätää asfaltin mukaiseksi .
Kuviossa 2 on esitetty yksi mahdollinen tapa toteuttaa sähköiseen polarisaatioon perustuva mittausjärjestelmä. Fulssi-oskillaattori 1 tuottaa kestoltaan noin 0,5 s olevia, n. 10 V:n suuruisia positiivisia jännitepulsseja esimerkiksi 10 s:n välein. Nämä pulssit viedään virranmittauspiirin 2, kytkimen 3 ja napaisuuden vaihtimen 4 kautta anturin 5 navoille. Pulssit johdetaan myös kuvion mukaisesti ohjaamaan vir-ranmittaus- 2, kytkin- 3, napaisuuden vaihto- 4, johtavuus-signaali- 6 ja pintasignaalilohkoa 7. Pulssin aikana kitataan johtavuussignaali johtavuuden mittauskytkennällä 6. Pulssin loputtua kytkin 3 avautuu, jolloin mitataan polarisaation aiheuttama ns. pintasignaali pintasignaalin mittauskytkennällä 7 esimerkiksi integroimalla anturin napojen yli vaikuttavaa polarisaatiojännitettä. Seuraavan pulssin alussa kytkin 3 sulkeutuu jälleen ja piirillä 4 vaihdetaan anturin navat keskenään, joten anturin kannalta mittausvirran suunta vaihtelee symmetrisesti maapotentiaalin suhteen. Näin vältetään anturin pysyvä DC-polarisaatio, joka on herkkä liikenteen aiheuttamille häiriöille ja voi aiheuttaa siirrosvir-heen arvioituun jäätymishetkeen.
Signaalitasot voidaan säätää esimerkiksi välille 0 - 10 V ja siten, että signaalien taso 0 V vastaa kuivaa tien pintaa ja 10 V suolalla saturoitua noin 1 mm:n vesikerrosta. Polarisaatio jännite kasvaa monotonisesti tien peitteen paksuuden 5 73330 lisääntyessä, ja käytännössä sitä voidaan pitää johtavuudesta riippumattomana. Tien pinnalla olevan veden jäätymisen ennakoimiseksi seurataan signaalien käyttäytymistä. Mikäli johtavuussignaali laskee ennalta asetetun rajan alapuolelle, samalla kun pintasignaali säilyy määrättyä arvoa suurempana, voidaan suorittaa hälytys jäätymisvaarasta. Käytännössä tämä voidaan toteuttaa joko säädettävällä hälytyslogiikalla 8 tai ohjelmoitavalla prosessorilla. Ennusteen luotettavuus paranee, jos tien pinnan lämpötilan käyttäytyminen otetaan huomioon .
Mustan jään ilmaisu perustuu anturin päällä olevan jään aiheuttamaan hajakapasitanssiin. Anturin elektrodien välisen raon 15 paksuisesta jääkerroksesta aiheutuu matalilla taajuuksilla raon pituusyksikköä kohden hajakapasitanssi AC/l''' e eo 'v 80 x 8.8 pF/m 'v, 7 pF/cm (1)
Anturin oma kapasitanssi Araldit D:llä liimattuna levyjen pinta-alayksikköä kohden on AC/A ^ εεο/d % 7 pF/cm2 (2) raon 15 ollessa 0,5 mm. Jos anturille varataan 5 cm kulu-misvaraa, aiheuttaa 0,5 mm:n jää täten n. 20%:n muutoksen kapasitanssiin, minkä ilmaiseminen on laboratoriossa triviaalia, mutta vaatii tieoloissa lämpötila- ja kulumiskompen-sointia.
Mustan jään ilmaisemiseksi voidaan kuvan 1 anturi kytkeä kuvion 3 mukaisesti. Kyseisen invertterioskillaattorin taajuus f noudattaa kaavaa f = 1/(2 RC In(1 + R1/R2)), (3) missä C on anturin Ca ja erotuskondensaattorin sarjaka-pasitanssi. Erotuskondensaattoria tarvitaan anturin DC-po-tentiaalin poistamiseksi ja oskilloinnin takaamiseksi anturin ollessa märkä. Osoittautuu, että 50 Hz:n häiriön vuoksi suhdetta R1/R2 °^e SYY^ tehdä suuremmaksi kuin 10. Täi- 6 73330 löin R = 5/6 M ja C = 100 pF antaa taajuudeksi noin 400 Hz, mikä on riittävän pieni taajuus jäänilmaisuun myös kohtalaisella pakkasella. Taajuutta voidaan haluttaessa laskea myös rinnakkaiskapasitanssilla, mutta tällöin herkkyys vastaavasti pienenee.
Sekä lämpötila- että kulumiskompensointi on yksinkertaisinta tehdä mittaustulosten käsittelyvaiheessa ohjelmallisesti.
Invertterioskillaattoriin perustuvan anturin heikoin puoli on siinä, että anturi on herkkä kaikille impedansseille.
Näin ollen juuri alkava kaste voi näyttää jääsignaalilta aiheuttamansa äärellisen vastuksen 10 M Ω vuoksi. Tilan epästabiilisuuden vuoksi se voitaneen kuitenkin erottaa stabiilista jääsignaalista ohjelmallisesti. Invertterioskil.Laatto-rin etuna on anturin viereen sijoitettavan elektroniikan vähyys. Vaihelukitulla ilmaisulla voidaan päästä eroon anturin resistanssin vaikutuksesta. Kuviossa 4 on esitetty vaihelukitun ilmaisun periaate. Oleellisimmat osat ovat sinioskil-laattori 9, impedanssisilta 10, esivahvistin 11, vaiheen-siirrin 12, ja kertoja 13. Sillan esivahvistettu ja vaihe-siirretty signaali olkoon x = xq sin(ot + φ) (4)
Referenssisignaalin ollessa y = yq sin ω t (5) on kertojan ulostulo xy/10 = x0yo/20 (cos φ - cos (2 cot + φ) ) (6) Säätämällä vaihe-ero sopivaksi saadaan kertojan ulostulon DC-komponentti herkäksi vain halutuille impedanssimuutoksil-le, tässä tapauksessa kapasitiivisille.
Vaihelukitussa ilmaisimessa jouduttaisiin ainakin silta ja esivahvistin sijoittamaan anturin yhteyteen tielle. Etuna invertterioskillaattoriin nähden olisi se, että vaiheluki- li 7 73330 tussa ilmaisussa saataisiin myös kvantitatiivista tietoa huurteen ja jään määrästä.
Johtavuus- ja pintasignaali voidaan vaihtoehtoisesti mitata syöttämällä AC-jännite sarjavastuksen kautta anturille. Syöttöjännitteen kanssa samassa vaiheessa oleva komponentti vastaa johtavuussignaalia ja 90°:n vaihesiirrossa oleva osa vastaa polarisaation aiheuttamaa pintasignaalia.
Keksinnön puitteissa voidaan ajatella edellisistä esimerkeistä poikkeaviakin patkaisuja. Niinpä keksintöä voidaan käyttää myös lentokenttien kiitoratojen sekä lentokoneiden jäänilmaisuun.

Claims (6)

8 73330
1. Menetelmä tien pinnan peitteen määrittämiseksi, jossa menetelmässä - tien pintaan upotettuun, anturina (5) toimivaan elektro-dipariin syötetään mittaussignaali, - mittausvirran suhde anturin yli muodostuvaan jännitteeseen määritetään tien pinnan peitteen johtavuuden selvittämiseksi , - anturiin (5) syötetään signaalia, joka on pienjännitteistä ja pientaajuista ja symmetristä vaihtojännitettä, tunnettu siitä, että - mitataan mittausvirran kunkin puolijakson aiheuttama anturin (5) napojen välinen sähköisestä polarisoitumisesta aiheutunut jännite tien pinnan peitteen paksuuden ja laadun määrittämiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, jossa generoidaan mittaussignaalia, joka on pulssisuhteeltaan alhaista unipolaarista sakara-aaltoa, ja anturin napaisuutta muutetaan jokaisen pulssin jälkeen napaisuudenvaihtokytkenr.ällä (4) vaaditun anturisignaalin aikaansaamiseksi, tunnet-t u siitä, että - kullakin mittaussignaalin ei-aktiivisella osalla mitataan pintasignaalin mittauskytkennällä (7) mittausvirran aiheuttama anturin polarisaatiojännite tien pinnan peitteen paksuuden määrittämiseksi avaamalla johtavuuden mittauskytkentä kytkimellä (3).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mittaussignaalin pulssisuhde säädetään 3...7%:ksi, sopivimmin n.5%:ksi.
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mittaussignaalin taajuus säädetään n. Il 9 73330 0,07...0,2 Hz:ksi, sopivimmin n. 0,1 Hzrksi.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, jossa anturi (5) sovitetaan osaksi siltakytkentää, tunnettu siitä, että - anturin napojen välinen sähköinen polarisoituminen ilmaistaan vaihelukitulla ilmaisimella siten, että säädettävän vaiheensiirtimen (12) ja kertojan (13) avulla ilmaistaan syöttöjännitteeseen nähden 90°:n vaihesiirrossa oleva jännite, jonka amplitudi ilmaisee anturin polarisoitumisen suuruuden .
6. Laitteisto tien pinnan peitteen määrittämiseksi, joka laitteisto käsittää: - pulssioskillaattorin (1), joka on sovitettu generoimaan mittaussignaali, - virranmittauskytkennän (2), joka on sovitettu mittaamaan pulssioskillaattorilla (1) muodostetun signaalin aiheuttama mittausvirta, - kaksinapaisen, tiehen upotetun anturin (5) ,johon pulssioskillaattorilla (1) muodostettu signaali on syötettävissä, - johtavuussignaalin mittauskytkennän (6), joka on sovitettu : mittaamaan pulssioskillaattorin (1) aiheuttaman mittausvirran suhde anturin napojen väliseen jännitteeseen tien pinnan peitteen johtavuuden määrittämiseksi, ja - hälytyslogiikan (8), joka saatujen mittaustulosten perusteella on sovitettu ilmoittamaan tien mahdollisesta jäätymisestä, tunnettu - kytkimestä (3) johtavuuden mittauskytkennän (6) avaamiseksi pintasignaalin mittausta varten, - anturin napaisuuden vaihtokytkennästä (4) mittausvirran suunnan vaihtamiseksi, sekä 7 3 3 3 0 ίο - pintasignaalin mittauskytkennästä (7), jolla mittauE;virran aiheuttama polarisaatiojännite on mitattavissa tien pinnan peitteen paksuuden mittaamiseksi. 11 733 30
FI853444A 1985-09-09 1985-09-09 Foerfarande och anordning foer bestaemning av ytbelaeggning pao vaeg. FI73330C (fi)

Priority Applications (8)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI853444A FI73330C (fi) 1985-09-09 1985-09-09 Foerfarande och anordning foer bestaemning av ytbelaeggning pao vaeg.
GB8621286A GB2180350B (en) 1985-09-09 1986-09-03 Method and apparatus for determining the covering on a surface
SE8603736A SE461480B (sv) 1985-09-09 1986-09-05 Saett och anordning foer bestaemning av belaeggningen paa en vaegyta
DE3630361A DE3630361C2 (de) 1985-09-09 1986-09-05 Verfahren und Vorrichtung zum Bestimmen der Bedeckung einer Straßenoberfläche
CA000517702A CA1257333A (en) 1985-09-09 1986-09-08 Method and apparatus for determining the covering on a road surface
DK428186A DK164010C (da) 1985-09-09 1986-09-08 Fremgangsmaade og aggregat for bestemmelse af belaegningen paa en vejoverflade
FR868612552A FR2587135B1 (fr) 1985-09-09 1986-09-08 Procede et appareil pour determiner un element recouvrant sur la surface d'une chaussee
US06/904,710 US4745803A (en) 1985-09-09 1986-09-08 Method and apparatus for determining the covering on a road surface

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI853444A FI73330C (fi) 1985-09-09 1985-09-09 Foerfarande och anordning foer bestaemning av ytbelaeggning pao vaeg.
FI853444 1985-09-09

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI853444A0 FI853444A0 (fi) 1985-09-09
FI853444L FI853444L (fi) 1987-03-10
FI73330B true FI73330B (fi) 1987-05-29
FI73330C FI73330C (fi) 1987-09-10

Family

ID=8521318

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI853444A FI73330C (fi) 1985-09-09 1985-09-09 Foerfarande och anordning foer bestaemning av ytbelaeggning pao vaeg.

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4745803A (fi)
CA (1) CA1257333A (fi)
DE (1) DE3630361C2 (fi)
DK (1) DK164010C (fi)
FI (1) FI73330C (fi)
FR (1) FR2587135B1 (fi)
GB (1) GB2180350B (fi)
SE (1) SE461480B (fi)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4897597A (en) * 1988-12-08 1990-01-30 Surface Systems, Inc. Apparatus and methods for detecting wet and icy conditions
AU625347B2 (en) * 1989-05-08 1992-07-09 Australian Institute Of Marine Science Measurement of sediment level
US5050433A (en) * 1990-09-14 1991-09-24 Jabil Circuit Company Electronic circuit for fuel level sensor
US5127272A (en) * 1991-01-03 1992-07-07 Texaco Ltd. Multiphase flow rate monitoring means and method
US5523959A (en) * 1994-04-25 1996-06-04 The United States Of America As Represented By The Administrator Of The National Aeronautics And Space Administration Ice detector and deicing fluid effectiveness monitoring system
US5497100A (en) * 1994-10-17 1996-03-05 Hughes Aircraft Company Surface condition sensing system
US5569850A (en) * 1995-05-08 1996-10-29 The B.F. Goodrich Company Ice detector
GB2307611B (en) * 1995-11-01 2000-03-22 British Gas Plc Measurement arrangement
US5852243A (en) * 1997-07-21 1998-12-22 J-Squared, Llc Method and apparatus for detecting a road pavement surface condition
US5861756A (en) * 1997-09-15 1999-01-19 Yankielun; Norbert E. Method of detecting accretion of frazil ice on water
US5886256A (en) * 1998-03-18 1999-03-23 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army Ice detection sensor
US6175302B1 (en) * 1999-04-02 2001-01-16 Tien-Tsai Huang Tire pressure indicator including pressure gauges that have a self-generating power capability
US6695469B2 (en) * 2001-11-19 2004-02-24 Energy Absorption Systems, Inc. Roadway freezing point monitoring system and method
US7629801B2 (en) * 2005-07-14 2009-12-08 Zydax, Llc Sensing system for use in detecting a surface condition of a roadway surface
CN103924500A (zh) * 2014-04-25 2014-07-16 哈尔滨工业大学 基于触发采集和无线传输的机场沥青道面结构信息长期实时监测系统
US9678029B2 (en) 2014-08-22 2017-06-13 Honeywell International Inc. Oxidation catalyst detector for aircraft components
CN104729562B (zh) * 2015-03-27 2016-03-09 国家电网公司 输电导线同时带电压和电流的覆冰试验方法

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE571752C (de) * 1930-10-04 1933-03-04 Siemens & Halske Akt Ges Einrichtung zur Bestimmung der Dicke von Schichten, aus denen ein Koerper von im wesentlichen flaechenhafter Ausdehnung zusammengesetzt ist
US3296523A (en) * 1963-07-17 1967-01-03 George A Haas Apparatus for measuring characteristics of materials through the application of pulses of successively increasing amplitude
US3891979A (en) * 1972-11-07 1975-06-24 Braun Otto P Road condition monitoring devices
US3882381A (en) * 1973-11-05 1975-05-06 Surface Systems System for detecting wet and icy surface conditions
US4119909A (en) * 1977-03-31 1978-10-10 Radian Corporation Pulsed DC transient conductivity measurement system
US4281286A (en) * 1979-11-15 1981-07-28 Surface Systems, Inc. Apparatus and method for detecting wet and icy conditions on the surface of a pathway
US4359687A (en) * 1980-01-25 1982-11-16 Shell Oil Company Method and apparatus for determining shaliness and oil saturations in earth formations using induced polarization in the frequency domain
DE3028715A1 (de) * 1980-07-25 1982-02-25 Martin Prof. Dr.-Ing. 1000 Berlin Lambeck Kapazitives messverfahren

Also Published As

Publication number Publication date
DK428186A (da) 1987-03-10
DE3630361A1 (de) 1987-03-19
SE461480B (sv) 1990-02-19
FI73330C (fi) 1987-09-10
SE8603736D0 (sv) 1986-09-05
DK164010B (da) 1992-04-27
DK428186D0 (da) 1986-09-08
GB2180350A (en) 1987-03-25
GB2180350B (en) 1990-03-28
FI853444L (fi) 1987-03-10
FI853444A0 (fi) 1985-09-09
US4745803A (en) 1988-05-24
DE3630361C2 (de) 1998-05-28
GB8621286D0 (en) 1986-10-08
DK164010C (da) 1992-09-21
SE8603736L (sv) 1987-03-10
FR2587135A1 (fr) 1987-03-13
FR2587135B1 (fr) 1994-06-17
CA1257333A (en) 1989-07-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI73330B (fi) Foerfarande och anordning foer bestaemning av ytbelaeggning pao vaeg.
US3882381A (en) System for detecting wet and icy surface conditions
RU2115935C1 (ru) Способ бесконтактного измерения диэлектрической постоянной диэлектрического вещества
US7205780B2 (en) Multi-frequency capacitive measurement device and a method of operating the same
FI101326B (fi) Laite elektrolyytin ominaisuudet omaavan virtaavan väliaineen viskosit eetin muutoksen ilmaisemiseksi
JPH0260141B2 (fi)
CA1195731A (en) System for measuring conductivity of a liquid
EP0039735B1 (en) Apparatus and method for detecting wet and icy conditions on the surface of a pathway
EP2365347A1 (en) Electrical field sensor
Bhadra et al. Coupled coil sensor for detecting surface corrosion on steel reinforcement
US20210247245A1 (en) Measuring insert with state monitoring
Troiano et al. In the field application of a new sensor for monitoring road and runway surfaces
RU2034288C1 (ru) Измеритель влажности зерна
SU1022064A1 (ru) Устройство дл измерени плотности электрического тока в электролитах
Malicki et al. Interfacial contribution to two-electrode soil moisture sensor readings
SU1756812A1 (ru) Устройство дл измерени коррозионной активности грунта
JPH0552789A (ja) 含水率センサー
JPS593319A (ja) 液位検知器
RU2165078C2 (ru) Способ контроля уплотнения асфальтобетонных покрытий и устройство для его осуществления
JPH039251A (ja) 湿潤細骨材の水分計測方法とその装置
JPH0648436Y2 (ja) 電気伝導率測定装置
JPH0333018Y2 (fi)
RU1807368C (ru) Устройство дл контрол качества набивки межблочных швов катода электролизера
PASERO et al. Multi-frequency ice detection system
SU832345A2 (ru) Сигнализатор уровн

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: VAISALA OY

MA Patent expired